Sarang

 • Nuu börjaru detu koreanskau språketu fallau påu platsu alltu meru. Efteru attu hau lärtu sigu detu inteu alltföru avanceradeu skriftspråketu såu börjaru viu nuu ävenu lärau ossu ordu ochu fraseru. Koreaneru haru enu roligu egenhetu attu läggau påu ettu Uu iu slutetu påu deu flestau ordu. Mycketu förvirrandeu.
 • Denu gångnau nattenu varu förstau gångenu påu enu veckau typu somu jagu varkenu varu fullu elleru hadeu någonu ishockeyu elleru fotbollsmatchu attu följau. Underbartu attu fåu sovau utu föru enu gångsu skull,u detu blevu tiou timmaru påu sträcku vilketu varu ganskau längeu sedanu senastu.
 • Torsdagenu kommeru närmareu ochu närmare,u mycketu roligareu bortamatchu kanu niu inteu fåu. Seu tillu attu åku ditu ochu hau såu roligtu niu barau kanu. Jagu önskaru jagu kundeu.
 • "Denu drucknau matrosensu sångu", fortfarandeu enu galetu brau låtu.

Så här ligger det till

Igår var det sannerligen en pärs att följa matchen, som det tidigare har konstaterats flertalet gånger så är det så mycket värre att följa en match via nätet än vad det är att se den på plats. Igår hade jag Swehockey samt Radio Kronoberg till hjälp. När Tingsryd gör 3-2 efter halva sista tredje perioden så är jag i upplösningstillstånd. SR Kronoberg går över till nyheter och jag sitter i ovisshet, och nästa gång Swehockey är uppdaterad så är det redan kvitterat. När Radion väl är tillbaka igen så kommer måljingel som förkunnar att Huddinge har gjort mål. Sen blir det helt plötsligt tyst i radion innan reportern utbrister, "där var det mål igen, 3-4 till Huddinge". Hur kunde det gå till?

Där ligger jag sen i fosterställning (typ) på golvet och följer slutminuterna via radion i mina hörlurar. När Thelin kvitterar kryper jag fram ur min kokong och inser att det är en och en halv minut kvar av matchen och fortsatt powerplay för Tigrarna. Förhoppningarna växer och helt plötsligt får jag för mig att det är nära mål, och rapporterna i efterhand har ju bevisat att vi verkligen hade chansen att avgöra i ordinarie tid. Dock blir det straffar och till slut kniper vi två poäng. Att vända underläge och ta två poäng hemma mot allsvenska Huddinge är väldigt bra, men...


...tabellen ser ju trots allt ut som den gör. Vi har det inte längre i egna händer vilket ju känns lite surt. Vi måste väl helt enkelt gå rent nu och hoppas att antingen Valbo eller Huddinge kniper poäng av Vipers/Pirates. Förlorar Örebro bara en poäng i någon av dessa två matcher så blir det en målskillnadsfråga. Örebro har i nuläget två måls bättre målskillnad än vad vi har, men om vi besegrar dem i Dackehallen så är den statusen utjämnad och vi har lika antal mål gjorda. Med andra ord handlar våra andra två matcher, förutom om att vinna, även om att försöka vinna med ett par puckar.

Men, först och främst ska vi ta en match i taget samt försöka vinna var och en av dem. Och det tror jag mycket väl vi kan göra, och jag tror även Valbo kan knipa en poäng på torsdag mot Örebro. Jag har sannerligen inte gett upp, det här tror jag på. Kämpa Tingsryd!

Ibland... ibland längtar jag hem.


92-åringen intog sittplats igår.

Jag fick ett mail från min mor igår när hon kom hem från Dackehallen:
"Hej!
Phu!! Det var en jobbig match, den svängde hit o dit. För att inte tala om domaren Brolin! Helt kass! Undrar om han kan sova så som ALLA skrek på honom. 92-åringen tyckte att det var en rolig match, spännande framför allt. Det hela avgjordes på straffar som du säkert såg på webb-teven. Både din syster och jag hade rejält ont i halsen när vi körde hem. Jag tog några bilder, ska försöka bifoga dem.
Vi fortsätter att hålla tummarna för vårt kära TAIF!!!
Vi hörs, mamma"

Det är en fin familj jag har.

...

Åh herre gud, jag tror jag går under.

Nu måste vi i alla fall ha bonuspoängen.


Kämpa Tingsryd!

 • 1-1 efter första, och både enligt taif.nu och smp så är det hyfsat jämnt. Jag kan inte låta bli att fundera på hur viktig målskillnaden kan bli i den här serien. Det finns ju en chans att fler än ett lag stannar på de där 24 poängen som vi eftersträvar. Och då skulle jag bli väldigt, väldigt besviken om vi skulle råka missa en eventuellt allsvensk plats på grund av ett par plusmål hit eller dit.
 • Varje år när det vankas födelsedag så kommer samma ångest krypande. Det vore kanske dags att styra upp sitt liv och börja göra lite nytta? Nu känns det väldigt mycket så i alla fall. Dags att sluta rumla omkring som en jävla slashas.
 • Nu fick jag besked om att det verkar som om vi tydligen har biljetter till matchen mot Nord-Korea på onsdag. Det, om något, ser jag verkligen fram emot.
 • 1-1 uppe i Pirates/Vipers - Nybro. Visst vore det bättre med bortaseger än med hemmaseger, men i vanlig ordning får man väl sitta här och hoppas på oavgjort. Skulle vi förlora idag så är ju Nybro-seger att föredra dock. Med andra ord ser jag helst att Örebro inte vinner.

Damfotboll på Radiosporten...


Så har jag bänkat mig vid datorn. Pulverkaffe, chocklad och Swehockey. Matchen hinner knapp börja innan vi ligger under med 1-0. Fan, vi har verkligen inte råd med en förlust.


Suwon World Cup Stadium igår, jag hade kunnat ljuga för att bättra på historien, men jag väljer att tala sanning. Jag satt på rad 20, stol nummer 22. Men framför mig till vänster däremot, där fanns stol nummer 23 på rad nummer 19. Klart värd att fotografera.

Nu har Lövdahl kvitterat för Tigrarna, skönt att det inte tar oss två perioder att göra mål denna matchen.

Hanguk vs Iraku

Så var det fotbollen igår med. Matchen på Suwon World Cup Stadium påminde väldigt mycket om en annan match i en annan sport som jag såg bara någon dag tidigare. Sydkorea var väldigt överlägsna de asiatiska mästarna, Irak. Bara i första halvlek skapade koreanerna 5-6 solklara målchanser utan att lyckas göra mål. Tidigt i andra halvlek straffar sig koreanernas ineffektivitet när Irak tar ledningen med 1-0 genom ett kliniskt självmål rakt upp i krysset. Korea vänder dock på steken och leder med 2-1 in i slutminuterna när Irak på övertid får chansen och nickar i stolpen. Publiken vrider sig i plågor och domaren väljer att för enkelhetens skull blåsa av matchen.

Övrigt värt att notera från matchen var att...
...det gick runt en man på läktarna och sålde öl, sprit samt torkad bläckfisk. Vi högg in på ölen men avstod det andra.
...25.000 koreaner på läktarna för ett jävla liv varje gång hemmasonen Park Ji-Sung hade bollen.
...vårvärmen i Korea försvinner så fort solen går ner, närmast minusgrader när matchen var slut.
...Irak spelade i grönt och vitt.
...det må vara gott med öl, men matchens höjdpunkt var det varma kaffet i paus.
...ineffektivitet straffar sig. För böveln, gör mål på era chanser!!!

Sommartid

Någon har förklarat för mig "att på våren springer klockan fram, och på våren faller den tillbaka". Har hon rätt i det så innebär det att i och med att Sverige har ställt om sina klockor så är jag nu en timme närmare er, vilket i sin tur innebär att TAIF-Huddinge ikväll börjar kl 23 istället för midnatt. Guld värt!

Ah, Superbock alé

Jag sitter just nu och streamar Portugal-Sverige från Stadio de Dragao i Porto. En arena jag besökte tillsammans med tre vänner för snart fem år sedan. Vi var där en varm sommarkväll och bevittnade hur Zlatan Ibrahimovic klackade in 1-1 mot Italien i en klart minnesvärd fotbollsmatch. Det var en match då vi även fick se Zambrotta vara helt överlägsen på sin vänsterkant samt den svenska supporterkulturen ta fart på allvar.

Efter matchen gick vi ut och dansade på Portos gator och torg. Det var fyra härliga veckor i Portugal då det vackra landet, det varma folket, den billiga ölen och det vackra värdet vann våra hjärtan.

Angående kvällens match vet jag inte om det finns så mycket att säga. Sverige inledde relativt piggt men tappade väl lite initiativ och innehav efter 15-20 minuter. Portugal rullar mycket boll men har svårt att skapa några riktiga chanser. Håller vi i det här 20-25 minuter ytterligare så är det väl en chans att portugiserna börjar tröttna lite, å andra sidan kan man nog anta att de svenska backarna med all säkerhet kommer tröttna rent fysiskt om det fortsätter så här. För övrigt kan vi konstatera att vi har ett mittbacksspel av yppersta klass, att vi har ett gäng allsvenska spelare som inte riktigt är uppe i matchtempo och att de svenska färgerna gult och blått fortsätter att vara världens vackraste fotbollsdräkt.

Heja Sverige!

Lördag

 

 • LG försökte igår pressa ur Larry att det var en dålig match och att Tingsryd preseterade dåligt. Jag vet inte om jag håller med riktigt, jag tyckte Valbo var ganska bra faktiskt. Dock skulle vi ju avgjort förbannat mycket tidigare. Det är stundtals helt galet ur ineffektiva vi är. Simon Stark har varit galet bra det jag har sett av honom i kvalet, men nog borde han gjort åtminstone ett mål igår.
 • Ikväll blir det live-fotboll, Korea-Irak på en närliggande stadium. Vi ska även försöka få biljetter till onsdagens begivenhet inne i Seoul, SydKorea vs Nordkorea . Mer laddat derby än så kan det nog knappast bli i läget. Nästa lördag ska NordKorea skjuta upp en satelit, SydKorea och USA hävdar dock att det är ett dolt missiltest. USA och SydKorea hotar att skjuta ner den, och om de gör det så säger NordKorea rakt ut att det blir krig. Jag vet inte vad Dan Hobér hade kallat onsdagens match, men jag kallar den för derby i alla fall. Ett väldigt hett derby dessutom.
 • LG passade även igår på att kritisera stämningen i hallen. "Där reducerar Valbo och det är helt tyst i hallen. Inte ens något uttryck för besvikelse hörs". Vad LG inte vet är att det i princip alltid är ganska avslagen stämning på fredagar i Dackehallen. Folk har så att säga annat att tänka på då...
 • Solen skiner återigen i Korea, nu tar vi på oss solglasögonen och går ut och letar efter lunch. Nudlar kanske?

 • Mitt segerfirande fortsätter med att klä statyer i halsduk. Jag har insett dilemmat om vi fortsätter vinna, för återstående statyer är ohyggligt stora och kräver en hel del ansträngning för att klä i halsduk. Men det kan det kanske vara värt.

05.11

2-1, det satt då förbannat hårt inne.
Läggdags.

1-0 inför tredje


Simon Stark, gör mål!

Dagen i bilder

0-0 efter första perioden med klar fördel för Tigrarna. Men vi har ju så förbannat svårt att göra mål. Asplöven stör Örebro hyfsat i alla fall och Huddinge leder i Nybro, vilket jag har förstått är bra.


Idag hamnade vi på världens största inomhus-nöjesfält. En precis så galen upplevelse som det låter.


Vi åkte bland annat grönvit luftballong uppe i taket.


Slutspelsmustacherna fortsätter dugga tätt i Korea. Här är det en tysk som visar upp sin,...


...och här är en fransman.

Paloma

Idag är en fruktansvärt hård dag för de hårda. Jag nöjer mig med att konstatera att fransmännen i Korea kör med slutspelsmustach.


Vidare så var jag väldigt nöjd igår när det igår visade sig att baren vi besökte hade en drink som hetta Paloma. Drinken kunde dock inte på något sätt mäta sig med originalet som trots allt är vackrast i världen, den här drinken var mer söt och sliskig.

8-åringen har börjat använda sin mammas MSN. Som status står det fortfarande "TAIF äger ut Nyköping", jag antar att jag är för gammal för att hänga med i sånt ungdomligt snack för jag förstår inte vad det betyder. Hur som helst, ikväll ska vi äga ut Valbo.

Tjuk tjuk bang bang

 • Överraskningskalas, tårta, dyra notor, små koreaner, fulla europeer och sen karaoke. Jag sjöng Rihanna och Queen samt klädde koreanskor i Tingsryd-halsduk. Det blev en lång natt som slutade med en taxi hem vid 7-snåret. Dock blev det inte så en så pass blöt kväll som man kunde anat. Ikväll firar vi igen dock, återstår att se hur det slutar. 
 • Pop-Cirkus fortsätter vara fruktansvärt bra underhållning. Moneybrother, Håkan Hellström och Miss Lee i senaste avsnittet.
 • Olofström må vara en tattar-förening, men jag respekterar dem i vilket fall. Likaså respekterar jag Troja och Mörrum. Jag vill dem inget illa, jag vill bara besegra dem i ishockeymatcher. Däremot finns det andra klubbar i när-området som jag definitivt inte respekterar, klubbar som inte förtjänar någon som helst respekt. Och det har inget med avundsjuk att göra. Min enda tröst är att jag tror på karma, att synder och skelett i garderoben till slut kommer komma slå tillbaka. Och nej, i vanlig ordning så är jag inte avundsjuk.
 • Nu ska jag tömma tvättmaskinen, sen är det dags för middag med de närmaste och en ny utgång med vidare födelsedagsfirande.

Dagen i bilder


Mitt "grönvit-halsduk-på-koreansk-staty"-tema fortsätter.


Våffeldagen firades idag med belgiska våfflor och blaskigt kaffe.


Vill man undvika uppsvullna smalben så rekomenderas det inte att springa in i liknande halvmetershöga stolpar som randomly står utplacerade på trottoarerna.

25/3

Efter sammanlagt tre timmars sömn så är huvudet ganska tungt idag. Men solsken, ett värmande leende, ett återuppståndet Tingsryd AIF samt Våffeldagen gör att det blir en ganska bra dag ändå. Välkomna till den tjugofemte mars 2009.


Det känns lite som att det kom någon slags vändning igår. Den vändningen vi gjorde i matchen igår känns oerhört viktig mer än bara poängmässigt. Helt plötsligt fick vi ny luft under vingarna och en extra skjuts framåt. Förhoppningvsis kanske vi får lite fart på målskyttet nu och kan fortsätta ta segrar. Det känns extra skönt att Pasis gäng vaknar till där uppe i norr och tystar all de negativa tankar som alltför många grönvita har kännt de senaste dagarna.

Gläd er! På fredag får många av er uppleva en förhoppningsvis magisk kväll i Dackehallen. Tre nya poäng på fredag borgar för en ny fest när Örebro gästar ett par dagar senare. Jag avundas er.

Själv ska jag nu ta mig till Suwon World Cup Stadium och försöka köpa biljetter till SydKorea-Irak. Det är en match med flera nivåer, bland annat återvänder stadens stora son, Park Ji-Sung till sin hemstad för att sparka boll. Bara det är ju värt entré-pengen.

Nu inleds firande i dagarna två. Har ni inget att fira så är livet och kärleken skäl nog.


1-0 till hemmamatchen

Vilken jävla natt. Tingsryd spelar fruktansvärt dålig hockey i två perioder men tar sig samman och vinner med 4-2. Samtidigt som vi jublar över Laudius mål så kommer Asplövens 2-2 upp på Swehockey. Nybros seger i Huddinge ingick också i mina planer. Om nu Asplöven kunde ta extrapoängen också så vore kvällen närapå ultimat. Kl är 05.20 i Korea och det är läggdags för länge sedan, nu väntar vi bara in avgörandet i Haparanda och sen är det dags för 3 timmars sömn.

Där kom det!
62.523 - 2 PP1AsHC3. KALL, Stanislav 
 (41. YLI-JUNNILA, Juha matti)


Tack LG Sports!
Tack Pasi!
Tack Tingsryd AIF!

kl 03.05


Följande bild fanns på min kamera i söndags morse. Jag vet inte vem det är på bilden men jag vet att bilden är tagen på efterfesten som jag anordnade i mitt hotellrum. Jag känner mig själv så pass väl att jag vet givetvis varför jag tog den. Killen har ju grönt och vitt på sig...

Nu är vi igång uppe i Valbo. LG Sports är inte anpassat till koreanska abonnemang så det är tur jag har vänner där hemma som smsar fram en kod åt mig. Kaffe är det svårt att få tag i här nere, den dryck jag har i koppen nu är varmt vatten, samt ett pulver som ger drycken en gyllene färg och en sötsliskig smak. Koreanerna kallar det kaffe men jag är jävligt tveksam.

Nedsläpp, kom igen nu Tingsryd!

Party i Borr och Tång Arena

 • Jimmy Lindström lirar i Valbo, en gammal favorit för mig. Han gjorde bara en säsong i TAIF och fick i princip bara spela under andra halvan av säsongen. Men det han gjorde var tillräckligt för att imponera på mig. Lindström hade en slags kraft och styrka i sitt spel som jag sällan har sett hos någon annan. Det känns som att han bara kunde ta pucken i mittzon, ta ett par skär in över blålinjen för att sedan panga in ett slagskott. Allra störst med Lindström är för mig dock att han efter sista matchen för säsongen åker fram till klacken och tackar supportrarna genom att ta i hand med dem. Det har jag bara sett han och en annan grönvit spelare göra, Jeff Hällegard efter matchen i Lidingö för en herrans massa år sen.
 • Nu snöar det utanför fönstret i Korea. Vad hände med våren?!?
 • Jag skypade lite med mor och far tidigare idag, lyckades ringa när de satt vid frukostbordet hemma i Småland.  Tydligen har hela familjen (mor, min syster, 8-åringen, samt 92-åringen) köpt biljetter till de nästkommande två hemmamatcherna, jag hoppas för deras skull att vi verkligen vinner ikväll. Jag hoppas för min skull, för kärlekens skull och för allt gott i världens skull att vi vinner ikväll. De lovade att hjälpa mig att få en skype-date med 92-åringen senare idag. Tveksamt om han inte kommer trilla av stolen när han förstår att jag ringer ända ifrån Korea.
 • Enligt Valbos hemsida är det "...party när Valbo spelar." Hm, det är nästan så jag önskar jag vore medlem av Whalbo Green Harvesters, tänk vad skoj de måste ha.
 • Pasi Mustonen, en annan favorit från Jimmy Lindströms tid i TAIF, har ikväll chansen att göra gott för klubben i sitt hjärta. Örebros pratglada ordförande har väl dessutom dragit sitt strå till stacken genom att skriva ner Asplöven gång på gång, Vi får hoppas det räcker som tändvätska för att de ska ställa till problem för Pirates/Vipers ikväll. Poäng till Asplöven samt seger för TAIF ikväll så ser det helt plötsligt lite ljusare ut igen. Jag har inte gett upp.

Dagens Mode-inlägg


I morse provade jag på att ha slutspels-mustach.
Jag insåg ganska snabbt att det inte var något för mig och rakade av den.

Än är det för tidigt...

Tor15/3 VÄSBY IK HK-TINGSRYDS AIF 1- 0SD    
Lör17/3 TINGSRYDS AIF-PITEÅ HC 3- 1    
Mån19/3 BORÅS HC-TINGSRYDS AIF 3- 2    
Tor22/3 HUDDINGE IK-TINGSRYDS AIF 7- 3    


Innan jag surfar in på diverse forum för att läsa domedagsprofetier så vill jag bara skriva ur mig vad jag känner. För två år sedan var vi i samma kvalserie och efter fyra omgångar i en ännu sämre sits poängmässigt, inte blev det bättre när vi i femte omgången bara fick oavgjort hemma mot Huddinge. Likväl stod vi i sista omgången inför en för egen del helt avgörande match om allsvenskt avancemang hemma mot Väsby.

Givetvis var det förbannat tungt att tappa matchen som vi gjorde igår, en seger hade varit fruktansvärt mycket värd och satt oss i en guldsits. Nu har Örebro den guldsitsen, helt klart. Örebro är nog nu i mångas ögon redan så gott som klara för allsvenskan, det enda de kan göra nu är att förlora den platsen. Bättre läge kan de inte få. Det enda vi kan fokusera på nu är helt enkelt vinna resten av våra matcher. Vi har redan klarat av de två svåraste matcherna i denna serien, och förlorat båda. Tar vi nu sex segrar så tror jag vi har en bra chans likväl. I Dackehallen ska vi kunna vinna mot alla lag, och bortamatcherna känns inte heller omöjliga. Fixar vi vårt så gäller det bara att hoppas på att Huddinge eller Nybro vinner i Örebro. Eller att Pasis pojkar tar en seger mot Pirates/Vipers på tisdag. Det är fan inte omöjligt, och så länge det inte är helt kört så tycker jag inte vi ger upp något hopp. En match i taget gäller från och med nu, med start mot Valbo på tisdag.

Partytips


Tips till Gröna Brigadens rese-ansvarig (eller till Börje Fransson också för den delen):
Installera disco-belysning och en karaoke-anläggning i era bussar. Garanterad partyhöjare om det är lite avslaget på bussresan.

Seger borta mot Huddinge kan nog också vara en bra partyhöjare, håll i detta nu.

1-0 till Tigrarna

Mycket boxplay i första perioden och hela 3-2 i skott. Huddinges boxplay verkar starkt...

1-0 till Örebro i Victoriahallen, efter lite funderande så är nog fan Örebro-seger i den matchen sämsta tänkbara utgång trots allt. Seger för Örebro där betyder väl nästan att vi också är tvungna att vinna borta mot Nybro. Hur som helst, seger idag först och främst, sen fokuserar vi nästa match sen.

Den druckna matrosens sång!

Kom igen nu Tingsryd!

 • Helgen har spenderats med tempelbesök och andra kulturella betingelser nere i södra Korea. 150 personer i åldrarna 20-25 borgar för väldigt mycket spring i hotellkoridorerna. Undertecknad ställde till med stor efterfest på rummet och de sista gästerna lämnade nog framåt sju på morgonen. Oerhört mycket konfirmations-läger känsla över hela utflykten. En mycket lyckad helg, men sömn har det varit snålt med.
 • Nu är det nedsläpp i Björkängshallen. Tar vi poäng idag så är jag mycket nöjd. Nu när det är en så pass tätt serie så är det nästan lika viktigt att konkurrenterna inte vinner som det är att vi själva vinner. Tappade poäng för Huddinge idag vore väldigt uppskattat. Vad jag hoppas på i Victoria-hallen vet jag inte ens ännu, delad pott vore kanske bäst trots allt.
 • Det snurrar oerhört mycket Thåström just nu. Hans senaste skiva är ytterligare ett mästerverk och går just nu på låg volym i bakgrunden till Radio Kronoberg. Han är en sån oerhört romantiker och poet, det är svårt att förklara. "Men bara om min älskade väntar" var en redan tidigare en sjukt bra låt, men i Thåströms tappning får den ytterligare en dimension.
 • 0-1 av Lundström redan efter 49 sekunder, så jävla underbart!

Senast det begav sig

För ganska exakt två år sedan spelade vi senast borta mot Huddinge. För egen del så var det en av de mer minnesvärda matcherna de senaste åren. På den tiden jobbae jag extra som truckchaufför i Växjö och skulle jobba samma kväll som matchen spelades. Innan jobbet kikade jag dock in på Harrys en sväng för att kolla läget med Huddinge-resenärerna. Det började komma lite förslag om att jag borde åka med i bilen upp till Huddinge istället för att jobba. Eftersom jag verkligen inte hade råd så var jag säker på att jag inte skulle följa med, För att verkligen se till att jag inte kunde följa med så ringde jag till jobbet bara för att kolla läget. Jag fick reda på att det var mycket att göra och att de behövde mig, så jag fick det svar jag var ute efter. Dock gjorde jag misstaget att dricka en öl på Harrys, och när det kom ett erbjudande om att jag kunde få åka med gratis till Huddinge så kunde jag inte stå emot längre. Jag gick upp i min lägenhet ett stenkast från Harrys och hämtade min grönvita halsduk och en flaska Jägermeister och sen for vi. Jobbet fick klara sig utan mig, och jag stängde dessutom av mobilen så att de inte skulle kunna nå mig. Det var väl inget klockrent uppförande men så går det när man är svag och utan karaktär.

Tingsryd var helt utspelade hela matchen och förlorade med 7-3, Dick Axelsson och Linus Klasén hade stor lekstuga. Men en trevlig resa var det.


Fredag kväll

 • Seger med 4-2 i en kvalmatch mot Nybro inför en slutsåld Dackehall, det är väl den enskilt största matchen vi har spelat sen vi blev nerflyttade för sju år sedan. Efter den segern så ser det ganska lovande ut. Nybro - Örebro på söndag, det känns som en viktig match för många av lagen i den här serien. Jag kör nog dubbel swehockey-bevakning på söndag. Jag tror nog vi kan gå rent på hemmaplan, tar vi sedan 8-9 poäng på bortaplan så tror jag det här kan bli roligt. Men det har jag ju i och för sig sagt hela tiden.
 • Så har jag fått prova på rollen som hjärtekrossare också, en ny erfarenhet.
 • Häromkvällen var det sittning modell större. Långbord och ölen flödade. Tyskarna vid mitt bord drog igång tyska dryckessånger. Koreanerna ville inte vara sämre och svarade med en koreansk visa. När det blev Sveriges tur skruvade jag lite på mig innan jag drog en vacker och uppskattad "Skål för Tingsryd".
 • Idag var det strålande vårväder i Korea, 16 grader varmt, vindstilla och strålande sol. Då är den tidigare omtalade takterassen väldigt uppskattad.
 • Tydligen är Karlskorna ute efter våra spelare, inget lustigt med det. Om de kontaktar dem nu under pågående kval är kanske inte så snyggt dock. Hur som helst, vad jag vill säga är att om vi har spelare i dagens lag som inte har högre ambitioner än att spela för Karlskrona så är det verkligen ingen förlust för oss.
 • På tal om Thåström, på hans senaste skiva finns en låt med titeln Linnea. Dels är det troligtvis det vackraste namnet som finns, och dels så är det namnet på en av de vackraste personer jag känner. Linnea i låten påminner förvisso inte om den Linnea jag känner, men ändå. En bra låt helt enkelt.

Kärlek är för oss


Det blev som sagt en kväll på stan igår. På något vis lyckades vi spendera drygt sju timmar sittandes vid samma bord. Det är väldigt populärt att dricka u-båtar i Korea...


Stället vi hänger på har dock såväl ett biljard som en jukebox som underhållning. Jukeboxen har jag svårt att låta bli efter ett par öl. Igår upptäckte jag till stor förtjusning att Robyn fanns med i utbudet. Framåt fem-snåret blev det en taxi hem för att följa sista perioden av hockeyn. Sveriges Radio, Swehockey och MSN var i vanlig ordning mitt sällskap. Jag var förvisso onykter, men jag blev aldrig ens orolig när Nybro reducerade. Dock vet jag att jag blev väldigt förvånad när de på Radio Kronoberg berättar att Tomas Lundström gör 4-2 i öppen kasse med en backhand i krysset. Det känns lite mer logiskt idag när jag läser att Nybro aldrig hade hunnit ta ut någon målvakt. Mina mer hockey-relaterade tankar kommer i ett senare inlägg, det här är ett "så-full-var-jag-igår-och-så-mår-jag-idag"-inlägg.


På vägen till Burger King, som ligger i källaren till ett närbeläget sjukhus (...), passerar vi genom en skulptur-park. Även idag klär jag en av statyerna i min grönvita halsduk. Det är dags att göra det till en tradition kanske. Den koreanska maten är väldigt god. Men efter en lång natt på stan så är ett Whopper Meal guld värt.


Igår var det tvättdag förresten, såväl hemma som borta-ställ är nu rent och redo för en lång, lång helg.

Thåström har släppt ett nytt album, "Kärlek är för dom". Det måste vara oss han syftar på!

Grym bild från igår


Nu kör vi!

Tigrarna vinner . Hurra!!!

Om jag ...

Det koreanska utelivet lever vidare. Ikväll glädjer vi oss åt att Simon Stark fortsätter göra mål och att vi har lednigen in i tredjer periioden. Om jag vore sorgligt patetisk och romantisk i mitt supporterskap så hade jag inte tvekat över att publicera texten till Marit Bergmans I will Always Be Your Soldier för att beskriva mina känslor för Tingsryd AIF. Efter ett antal kannor öl ikväll såhar jag inga problem med att vara varken sorglig eller patetisk.
...
Wherever you go I hope that you know that I'm at your command

And I will always be your soldier
I'll be marching by your side
I'm not deserting
I'll be there for you
Oh please please believe in this oath allegiance

Oh, I will be strong for you, I will belong to you
Carry you, bleed for you
Run for miles

I will always be your soldier
Won't you please please believe in this oath allegiance
Oh I'm not retreating this time
I won't surrender this time
I won't surrender this time
I'm your soldier
and will be marching here right by your side

LG Sports


 •  Jag kikade nu in på LGsports.se för att kolla om killen sänder från Dackehallen inatt, och visst gör han det. Hela LG´s koncept är fullständigt underbart tycker jag. Hans amatör-sändningar lyser av så mycket vilja och förhoppningar om framtiden att jag inte kan låta bli att älska dem. Att han inte har full koll må vara förlåtet. Jag såg hans sändning från igår kväll där han sa att det väntades publikrekord i Dackehallen och att Tingsryd hade lovat att bygga om läktarna inför nästa säsong. Jag tar båda uppgifterna med en nypa salt...
 • Där hemma snackas det tydligen om landslagstruppen som tas ut till landskampen mot Portugal nästa lördag. Även här i Suwon är det landskamp, Syd-Korea möter Irak på arenan som ligger drygt tio minuter från vårt hus. En match som helt klart inte går att missa. Det är billigt att gå på fotboll i Korea, och arenan byggdes inför VM 2002 och är väl så trevlig att besöka.
 • SVT Play är den bästa uppfinningen sedan internet. Varje kväll innan det är läggdags så blir det mjuk pepparkaka, en kopp kaffe samt Agenda, Debatt, Dokument Utifrån, Uppdrag Granskning eller något annat av alla högklassiga samhällsprogram som hjälper oss hålla koll på vad som sker där hemma.
 • Igår kopplade Italienskan upp på msn. Guld värt att vi fått tillbaka henne dit. Jag hatar att inte kunna hålla kontakten med de som står mig närmast. Vissa relationer rasar fullständigt på grund av avstånd. Jag tror inte att min och Italienskans relation är i farozonen på något vis, men det är skönt att veta var jag har henne i alla fall.

bobo

 • Det är tydligen St Patricks Day idag. För fem år sedan firade jag denna begivenhet med några av min närmsta vänner. Den gången satt vi i Hyde Park i Sydney en hel söndag och drack oss fulla på lådvis med öl. Ikväll vankas det tydligen fest på taket till huset där jag bor. Bara att konstatera att St Paddys day är större utomlands än i Sverige. Den grönvita tröjan åker på.
 • Häromkvällen var vi på karaoke-bar och roade oss. Karaoke är en japansk grej egentligen men galet stort även här. Av någon anledning fick någon för sig att det inte såldes öl på karaoken. Så vi gick till närmsta convinience-store och köpte på oss så mycket alkohol vi kunde. Vi stoppade fickorna fulla med ölburkar och traskade sedan in i vårt karaoke-rum. Det kändes ungefär som när man gick på tonårsdisco förr eller när man tar med sig ölburkar in i Dackehallen. Skillnaden var dock här att det visade sig efter ett par timmars smygdrickande att karaoke-baren visst sålde öl. Nåja, den medhavda var billigare i alla fall...
 • Kortfattat med inlägg idag, jag ska ju på tak-fest. Ta hand om er.

Poppis i Korea


...överst på topplistan nio veckor i rad.

 • Inatt var det ruskigt jobbigt att hålla sig vaken till ishockeyn. Jag tryckte nog i mig gott och väl två koppar kaffe per period tror jag. En gång för tusen år sedan när jag och den Vackra Damen från Flen var på väg hem ifrån krogen så fick jag för mig att det var en god idé att trycka i mig närmare en liter kaffe. Idag, liksom den där gången för tusen år sedan, vaknar jag upp med en stor smärta i såväl mun, hals och huvud. Kaffe är gott, men det får lov att finnas gränser för hyr mycket som är okej att dricka.
 • Jag har de senaste dagarna återupptäckt Moneybrother, galet bra. Hur kunde jag glömma bort honom?!?
 • Idag har the yellow dust slagit till mot den koreanska halvön. "...the dust will bring new illnesses such as pink eye, runny nose and affect visibility, the weather agency said. The dust storm stemming from Mongolian deserts, reached the southeastern seashore on Saturday (...). The yellow dust is notorious for carrying fine sand and pollutants as it blows across Korea every spring. Vi har blivit drabbade av en farsot, koreanerna går med munskydd över ansiktet för att skydda sig. Är det Guds sätt att straffa oss för våra synder? Är det Gud som straffar koreanerna på samma vis som när han skickade Växjö Lakers på Kronoberg? Jag undrar om det finns munskydd som hjäper även mot sådana farsoter...

Måndag morgon

Symboliskt nog vaknar vi upp till en mulen dag i Korea.

Från de referat jag har läst och de kommentarer jag har hört från matchen i Örebro så var det inte mycket snack. Örebro var helt klart bättre än oss. Referatet på Örebros hemsida bjuder på en del roliga stycken, bland annat följande; "Kul också att se Mikko, Kratz och Gräsberg komma ut och spela respektlöst och visa att det finns fyra vassa femmor som kan leverera. Detta är ett faktum som kan vara helt avgörande i en lång och tuff kvalserie med täta matcher." Men jag som trodde att fyra jämna femmor inte var bra att ha. Var är spetsen Örebro? Det är ju spetskompetensen som avgör jämna matcher. Det trodde jag alla förstod...

Men nåväl, förlust borta mot Örebro i en serie där alla kommer ta poäng av alla känner jag inte är hela världen. Vi kommer ofrånkomligen tappa poäng i den här serien, det kommer alla lag göra, att det sker borta mot Örebro är väl ibte helt ologiskt. Av någon anledning har vi väldigt svårt för Örebro. Helt plötsligt släpper vi in mer mål än vanligt och har väldigt svårt att göra mål framåt. Det är kanske helt enkelt så att Örebro är fruktansvärt bra och tar fram våra svaga sidor. Jag vet inte. Hur som haver, seger på onsdag igen och vi är i högsta grad med igen

Vad som står på menyn nästa gång? Orm givetvis...

Det ser jobbigt ut...


... men det var förbaskat gott att äta hund i alla fall.

Inventarie

 • Jag städade i ordning lite på mitt skrivbord tidigare idag.
  Översta Hyllan fr v: Thailändsk fresbee, svensk innebandyboll, rysk docka, Suwon Blue Wings-halsduk, Tingsryd-halsduk, Mao Tse-Tung-väckarklocka.
  Mellersta Hyllan fr v: Necessär, TAIF-flagga, te-påsar, böcker, kortlekar.
  Nedre hyllan, i allmän o-ordning: Pulverkaffe, ätpinnar, telefoner, raklödder, almanacka, kaffekopp, skolböcker, dator, tandkräm, pingisboll, deoderant, småpengar samt återfettande handdesinfektion.
 • Idag spelar J20 en fruktansvärt viktig match mot Valbo. Det räcker med en poäng för att bli klara för högsta serien nästa år. Det känns som det vore väldigt bra i ett steg att göra föreningen attraktivara. Dels skulle vårt hockeygymnasium bli än attraktivare och vi kan locka till oss bättre juniorer. Dels skulle det vara mer lockande för våra egna juniorer att stanna i föreningen och på så vis göra juniorsidan än starkare, och i det långa loppet kanske även förstärka a-laget. Det svider ju lite att se unga killar som Oliver Ekman Larsson och Andre Petersson lämna i så tidg ålder. Nu är väl båda dessa grabbar extremfall då de redan är för bra för att lira juniorhockey, men ni förstår principen. Hur som helst rekomenderar jag swehockey för alla som sitter hemma i eftermiddag, nedsläpp 12.45
 • För egen del blir det en relativt lugn söndag. Jag har lite läsning som måste göras först och främst. Sen blir det en sväng till gymet och löpbandet igen innan vi ska ut och äta middag. Ikväll står det en lokal delikatess på menyn, nämligen hund. Många rynkar på näsan åt det men för mig är det lite sak samma. Djur som djur, känner jag. Återstår att se hur det smakar. Jag återkommer i ärendet.
 • Det är mycket snack om mustacher just nu. Från och med nu låter jag också min växa fritt, framåt slutet av kvalserien kan den möjligtvis vara synbar. Mina favorit-mustacher sitter för övrigt på legenderna Andrei Matitsyn och Per Kellman.
 • Det var tydligen melodifestival-final där hemma igår. Oj vad det svider att missa den...

Lördag

Jag tror inte vi ska dra för stora växlar av gårdagen. Om jag har förstått det rätt så var matchen trots allt hyfsat jämn fram till tredje perioden. Sen rasar det iväg fullständigt uppenbarligen. Men om det stämmer att Asplöven lirade med bara sex forwards stundtals så förstår jag om de blev lite trötta framåt slutet. Resan de hade i benen bör väl dessutom inte ha gjort dem piggare. Jag har svårt att se Asplöven ta alltför många poäng på bortaplan i den här serien.


Starkt av Örebro att vinna borta mot Huddinge, bra dessutom för vår del att toppkonkunrenterna dels tappar poäng på hemmaplan och dels att de tar poäng av varandra. Sånt gillar vi. Nybros seger mot Valbo känns väl dock inte helt övertygande. Tar vi poäng imorgon så är det ok, tar vi mer än en poäng så är jag väldigt nöjd.

Ikväll har jag sett Liverpool befästa sin position som världens bästa fotbollslag den gångna veckan. Trevlig föreställning från Old Trafford. Kvällen fortsätter med radiosporten och J-lagets match mot Örebro på Swehockey. 1-4 just nu efter mål av den store Simon Dahl, gotta! Jag ser att Johannes Jönsson vaktar målet för Tingsryd, bra att han får röra lite på sig.


Solen skiner på de rättfärdiga


Idag vaknar jag med ett galet stort leende på läpparna. Dock kan jag inte låta bli att känna ett oerhört behov av att landa igen. Jag hoppas banne mig att Tisell ser  till att grabbarna kommer ner på jorden igen så fort som möjligt. Det här var en galet bra start, men den tar oss inte längre än till serieledning efter en omgång.

En tokigt bra fredagkväll avslutades på Karaoke-bar och det var klackarna i taket. Jag ramlar hemåt framåt kl 05 och följer sista perioden av hockeyn. Innan läggdags hinner jag beodra min syster att boka biljetter till återstående matcher samt få ett sms från Lidhultarn. Jag censurerar vissa delar av SMS:et men slutet är väl värt att publicera; "...stor fest! Och nu skriker vi ut Pasi av sådan sjuk respekt för kungen!" Just nu väntar jag enbart på att det ska bli lördag morgon i Sverige så att forum, bloggar och tidningar kan uppdateras om gårdagens kalas i Dackehallen.

Soliga dagar som idag så är det guld värt att ha en takterass på sjätte våningen samt Skånskans ipod till hands. Där står jag i mina shorts samt glasögon, med en 8-0-seger i ryggen, och blandar Robyn med Ensamhushåll i hörlurarna. Just nu, just idag, känns det som om livet banne mig inte kunde vara bättre.
Kärlek till folket!

Gotta

Jag sjunger Billy Jean på karaoken, dricker floder med öl, har världens sötaste koreanska i knäet, och går hem för att fälja tredje perioden. Tigrarna leder med 2-0 och mit nyförvärv har gjort  mål. Tyskarna säger ; WViel glück in dem zweite liega eishocke speil."  Jag bockar och buggar och går nöjd in på mitt rum.

Simon Stark, jag älskar dig!

Det blir inte bättre än så här

Det är mycket snack om Pasi just nu, Martin Magnussons intervju gör ju att skälen till det inte blir färre. Pasis svar på en av frågorna gör mig tårögd.
"Var finns Taif i ditt hockeyhjärta?
-Jag tror faktiskt... Det ligger högst upp! Det finns så många stora hjältar där. Och vi lyckades slå många stora lag under min tid i Taif. "

Jag  tänkte först att jag skulle skriva något storslaget inför kvällens match, men det känns inte som rätt läge för det. Det är bara ut och köra nu, ut och ha roligt. Hemmapremiär i kvalserien inför en kokande Dackehall, det kan inte bli bättre. Jag både tror och hoppas att vår publik är något vi kan använda till vår fördel. Skitlag som Valbo, Asplöven och Örebro är inte vana att spela inför mycket folk och skall alla frukta att komma till vår hemmahall. Signaturen Limma skrev något bra i Gröna Brigadens forum tidigare idag; "Det behöver väl knappast påpekas men idag skall det vara de bästa trycket på läktarna på flera sekel." Se till att leva upp till det nu, pojkar och flickor. Visa för Asplöven vart de har hamnat, visa vilket tryck vi kan skapa i vårt tempel.

Ikväll ser jag seger som ett måste. Ska vi ha något att hämta i den här serien så ska vi ta hem kvällens match. Ska vi överlag ha något att hämta i den här serien så tror jag vi bör vinna så gott som alla hemmamatcher. Om man ser på våra resultat senast vi var i kvalserien så känns det som om vi tappade någon poäng för mycket på hemmaplan. Den här gången tror jag serien kan bli ännu jämnare och bortamatcherna än svårare. Därför ser jag gärna att vi inte tappar mer än nödvändigt i Dackehallen.

Hur som helst, jag är innerligt avundsjuk på alla er som ikväll får tränga ihop er på Dackehallens läktare. Själv ska jag ut och undersöka klubblivet i Seoul. Blir det en tidig kväll så kanske jag är hemma till nedsläpp, det finns en risk för det.

Kämpa Tingsryd!

Syndare

Nu tas krafttag mot p-syndarna, det är tur det är fredagsmatch ikväll. Jag antar att det bör betyda aningen färre bilar...

En ny dag


I Korea har det blivit fredagen den trettonde mars, och det är dags för kvalserie-preimär. Min dag ägnas åt studier i det koreanska språket. Den lilla kunskap jag än så länge har skaffat mig säger att namnet på den hjälte som ikväll återvänder till Dackehallen stavas...
pa - si

Gam sa hamnidaKorea har nog aldrig varit så färgat i Grönt och Vitt som det är för tillfället.Det blev fotboll igår kväll som sagt. Suwon Blue Wings avfärdade Kashima Antlers väligt enkelt och vann till slut med 4-1 i en match som höll förvånansvärt låg klass. Vi konstaterade dock att det helt klart blir fler fotbollsmatcher för oss. Vi har tio minuter till arenan, det var relativt billigt och Suwons klack höll bra låda. Kvällen fortsatte på lokal och avslutades med karaoke långt in på småtimmarna.
Jag skapade en playlist på youtube. Passande låtar när man är bakfull och saknar svenska flickor.

På temat "Det är kul att inte alla känner alla mina sidor"-temat har jag en ny historia. En skrev precis till mig på MSN; "Väcjö Lakers är typ klara för elitserien eller något. Inte för att du någonsin har pratat om ishockey men jag tänkte att du som Växjöbo borde vara stolt." Jag var tvungen att bestämt men vänligt förklara läget och att mina sympatier ligger hos Tingsryd AIF. Svaret kom, "Jaha. Jag har sett ditt nyckelband med Tingsryd, men jag trodde ju det var ett fotbollslag".


Go Blue Wings


Idag åkte kvalserie-strumporna på och jag gick och gymmade för första gången på säkert 12-13 år. Återstår att se imorgon hur klokt det var egentligen. Nu blir det en middag på stan följt av champions league-fotboll live på Suwon World Cup Stadium, Suwon Blue Wings vs Kashima Antlers från Japan.

Imorgon är en ledig dag så förhoppningsvis unnar vi oss en natt på stan efter fotbollen.

Spelschemat för kvalserien ser väl hyfsat ut. Tråkigt dock med Asplöven borta i sista omgången. Det enda positiva med det är att jag nu definitivt kan lägga ner planerna på att flyga hem till Sverige för en eventuellt avgörande match. Så god är inte min ekonomi att jag kan ta mig först hem till Växjö, och sen därifrån vidare ändå till Haparanda. Men ni som åker får det säkerligen trevligt. Asplöven är inte särskilt nöjda med spelordningen, och jag kan förstå dem.

Det är dåligt med kommentarer numera tycker jag. Läser ni?

310

 
 • Det är inte annat än att jag känner mig både lite stolt och skamsen på samma gång när jag läser vad min syster skrev till mig igår kväll på facebook; "Synd att du inte var i Dackehallen ikväll, skön känsla...
 • Sista perioden spelades av igår utan några större växlar skall dras. Att vi petade in tre snabba mål på slutet känns faktiskt ganska oväsentligt så här i efterhand. Dock kan vi konstatera att vi vann mer eller mindre utan bekymmer över 6 perioder. Nu är vi framme i kvalserien, och mina tankar om den kommer en annan dag. Dock minns jag både med glädje och vemod när vi senast spelade i samma kvalserie. Det är nu två år sedan och det känns som en vår då solen ständigt sken på oss, en vår då vi inte kunde misslyckas. Det är den känslan jag bär med mig, att vi sedan till slut smällde rakt in i en betongvägg glömmer jag gärna.
 • Idag är det tionde mars. Bortsett från alla födelsedagar som betyder något så tror jag 10/3 (tillsammans med 3/10) är mitt favoritdatum på hela året. På något sätt har sifferkombinationen 310 blivit lite av mitt favoritnummer. Jag har ingen bra förklaring till varför men jag tycker på något vis att de tre siffrorna i följd ser väldigt bra ut.
 • Imorgon vankas det fotboll i Syd-Korea, asiatiska Champions League drar igång och Suwon Blue Wings tar emot de Japanska mästarna. Vi kommer givetvis vara på plats med en flaska värmande innanför jackan.
 • Om det nu ska lottas spelschema till kvalserien inom de närmsta dagarna så har jag en önskan. Nybro eller Hudding på bortaplan redan på fredag. Det är lika bra att börja med svåraste matchen när de dessutom har ett längre speluppehåll i benen.

En liten påminnelse till ÖrebroTjena grabbar och flickor,

Jag tog fram en liten film som säkert ger er goda minnen inför matcherna i kvalserien. Säg till er publik att de gärna får vara lika få och ointresserade nästa gång också, vårt lag tycker väldigt mycket om det.

4-1

Tingsryd är väl i princip helt överlägsna tycker jag. Det är nästan så jag blev lite glad när NH reducerade på slutet så vi får någon slags spänning i sista perioden.

Jag är inte orolig. Kontrollera hem den här nu.

3-0

Sådär, klockan är 03.36 i Sydkorea och här sitter jag i min säng och ser direktsänd ishockey från Dackehallen. Jag har ingen aning om hur det funkar men jag älskar det.

Jag sa innan matchen att det vore nice med 5-0 efter första så jag kunde gå och lägga mig igen. Nu står det bara 3-0 så då får jag nog lov att hålla mig vaken ett tag till. Jag har en flaska cola att fira och hålla mig vaken med.

Överlag tycker jag Tingsryd ser ett par nummer större ut än Nyköping. Det ska gå vägen detta.

LG bjuder på många sköna citat i vanlig ordning:
- Tingsryd, ett hockeyfäste som inget annat.
- 41 är ingen ålder på en hockeyspelare, det finns fullt med spelare över 50 i NHL,

Det är inte bara i Tingsryd som det görs snabba mål. Det uppskattas!

Vackert mål av Stark, mycket vackert.

Det är för övrigt underbart att se och uppleva Dackehallen på detta viset. Oavsett kvaliteten på LG´s sändning så är detta klockrent! Nu väntar jag bara på att få se familjen i sändning.

Dream on


 • Jag får höra att Dream On med Robyn och Christian Falk har börjat slå hemma i Sverige nu. För den med gott minne så var det länge sedan jag uppmärksammade den låten. Sjukt fräckt dessutom att det numera går välja färg på sina youtube-klipp.
 • Dagen börjar gå mot sitt slut i Korea och det är snart dags att gå och lägga sig. Jag har funderat fram och tillbaka hela dagen på om det är värt att stiga upp kl 03 inatt för att kolla på kvalmatchen. Jag har kommit fram till att det nog är värt det trots allt. Jag ställer väckarklockan på 0230 och hoppas att det finns någon online på MSN som kan hjälpa mig med att fixa fram koden för TV-sändningen.
 • På tal om tennis i Malmö... helt rätt att demonstrera mot Israel. Helt fel att nötter som nog knappt ens vet var Palestina ligger drar åt sig den stora uppmärksamheten.
 • Tisell stannar i TAIF ytterligare två säsonger. Galet bra tycker jag. Redan när Tisell kom till klubben så kändes det som om det kom ett vinddrag av positivitet genom klubben. Kontinuitet är sjukt viktigt och det är något vi har saknat tycker jag. Sen Pasi försvann så är det väl i princip bara Roger Waldemar som jag kan placera som en TAIF-tränare som har etsat sig fast i minnet. Efter honom är det många som har passerat revy utan att lämna några djupare avtryck.

Vårkänslor


Solen skiner, det är 12-13 grader varmt och det visar sig att jag inte är den enda i Korea som har köpt mig en grönvit Palmeiras-jacka av Adidas. Livet kunde vara värre just nu...

Sunlight

Världens tredje största storstadsregion vaknade idag och såg solen stiga över ännu en dag. En dag de flesta av oss inledde med ett leende på läpparna efter nattens victoria. Nattens relativt milda alkohol-intag gjorde sig inte påmint i tillräckligt stor utsträckning för att sänka humöret. I natt hade jag dessutom sällskap av 8-åringen till hockeyn, vilket gjorde matchen än mer minnesvärd Han satt med sin mor hemma i Sverige och följde matchen via swehockey och diskuterade det hela med mig över MSN.

Tyskarna som jag igår var ute med på krogen försökte övertala mig att inte gå hem för att följa en fjantig hockeymatch. -" You gonna loose anyway, there is no point to go home!". När de insåg att den taktiken inte fungerade så ändrades efter ett tag argumenten, -" Of course you gonna win, there is no need to see the game. Come out with us and celebrate instead". Så här i efterhand är jag nöjd med att ha skippat ytterligare natt ute i det koreanska vimlet för en hemmakväll med Laudius och Hilding.


Det är tydligen inne med slutspels-mustacher för tillfället. Jag önskar att jag kunde odla en mustach lika stilig som den på bilden ovan, men så är tyvärr inte fallet. Denna bild fick jag skickad till mig igår från en vän i Ottawa, Kanada. Jag pratade med honom igår morse (koreansk tid), då var han på väg ut på fest på andra sidan Stilla Havet. Jag rekomenderade honom sändningen av vår match mot Nyköping som skulle inledas drygt 12 timmar senare. Eftersom han var på väg ut så kom vi fram till den kompromissen att det nog kunde räcka med sista perioden för hans del. Mycket riktigt så kopplar han upp en bit in i tredje perioden och jag upplyser honom om vår ledning. Det är anmärkningsvärt och fascinerande att under den tid som det har varit lördag i Korea så har han hunnit avnjuta en fredagskväll, blivit onykter, sovit och vaknat upp bakfull i Kanada. Det är helt klart spännande det där med tids-skillnader.

Det slog mig idag hur orättvist det är med PlayOff egentligen. En seger i en enskild match betyder inte så mycket egentligen, medans en enstaka förlust kan förstöra hela säsongen. Det känns på något sätt fruktansvärt mycket viktigare att undvika en förlust än att ta en seger. Även om en undviken förlust givetvis innebär seger. Vägen uppåt är så fruktansvärt brant och snårig att ett enda litet felsteg kan kosta oss hela säsongen. Men inatt kom inte det felsteget, inatt tog vi ytterligare ett steg i riktning mot toppen.

Tyskarna gav mig förresten en high five idag när jag berättade att vi vunnit.

PS. Det är Internationella Kvinnodagen idag. Det är väl värt att ägna kvinnorna i mitt liv en extra tanke idag. Min mor och min syster framför allt. Sen finns det fler, mer eller mindre, uppskattade flickor sprida för vinden världen runt. Ni vet vilka ni är och vad ni betyder, oavsett. DS.


På gatorna i Seoul


Översättning: "David Laudius, you rock my world!"

God nattDet kom ett sms från Nyköping; "4-1 och komfortabelt som sig bör. Nu rullar segertåget hem!"

Gotta!3-1 inför sista perioden. Två mål och ett ass av Erik Laudius enligt SR..
Jag fyller på grogg-glaset och ser fram emot sista perioden.

Nyköpings-fansen kastar in saker på isen, sicka vandaler...

Well it's been a shit year this far, so let's just wait a while before champagne and cigars...

00.58

Så där ja, SR sänder matchen, jag har korkat upp min flaska starkt och Laudius har precis gjort 1-1. Nu kör vi!

Suck

Planen för kvällen blev fulländad. Vi var ute och åt mild hot chicken barbeque, drack ett par liter öl och sköljde ner med ett par snapsar soju. Vi laddade på ett koreanskt gymnasieställe med lagom hög volym. Tyskarna som stod för kvällens sällskap såg ytterst tveksamma ut när jag förklarade att jag skulle gå hem för att se en hockeymatch i tredjedivisionen. De å andra sidan skulle vidare ut i det koreanska nattlivet. På vägen hem köper jag ett par flaskor till och slår mig ner vid datorn. Nu jävlar kör vi! Vad möts jag då av? Matchen uppskjuten..."Nu vill man istället spela matchen i B-hallen men den har inte alls samma publikkapacitet som huvudarenan varför en mängd myndigheter, bland annat brandkåren, måste ge sitt godkännande. Bara i förköp har 1 800 biljetter sålts till dagens match. Det är dessa besked som spelare, ledare och tusentals åskådare just nu väntar på. Blir det ett ja väntas matchen starta cirka kl 16.00. Blir det ett nej återstår att se hur de busslaster med Taif-fans som rest upp till matchen reagerar...", skriver SMP.
Visst, synd om fansen på plats. Men vem tänker på oss fans som har ställt in en utekväll i Seoul för att följa kvällens match? Vem ersätter mig om matchen blir inställd?

Nu sitter jag här istället och dricker mina öl och lyssnar på en mix av Moneybrother, Timo Räisänen, Marit Bergman, Anna Ternheim och Glasvegas. Trevligt för all del, men nog tusan kunde det varit bättre.

So it begins...

Så var vi framme vid sjunde mars, nästa steg på vår resa inleds. Jag är väldigt avundsjuk på de som just nu sitter på bussen upp mot Nyköping. Själv har jag spenderat min dag på lite annorlunda vis. Vi har varit och flanerat utmed stadsmuren här i Suwon. Fint vårväder och fina omgivningar är synnerligen uppskattat.Planen för min del ser annars ut som följande. Klockan är nu redan 17.13 i Korea så jag tror det är dags för en liten tupplur. Sen blir det väl förhoppningsvis middag bland alla neonskyltar nere på stan innan det är dags att börja smyga hemåt. Ett stopp i ett supermarket på vägen hem för att köpa en pet-flaska öl och sedan slå sig ner framför LGsports sändning från Rosvalla. Förhoppningsvis har jag väl någon vän på MSN att diskutera matchen och skåla med när det blir mål. Kval-musiken håller just i detta nu på att laddas ner för fullt, jag tror det kan bli en bra kväll.


Skål för Tingsryd!

Dagen efter

 • Scarlett Johansson, Kevin Spacey, Nicole Kidman samt Paul Bettany har alltid för mig utgjort en kvartett skådespelare som står i en klass för sig. Det är nu dags att lägga till Kate Winslet samt Ralph Fiennes till den samlingen. Skådespelare som alltid levererar och aldrig gör mig besviken.
 • Häromdagen jämförde jag syd-koreanerna med Larry Pilut, därmed menat att de gärna gör saker och ting lite omständigare än nödvändigt. Jag inser nu att den liknelsen inte var helt korrekt. Larry Pilut är tidernas bästa poängplockare i TAIF, han nådde med andra ord resultat trots sin omständighet. Koreanerna borde istället jämföras med Patrik Ruiz som också var lite för omständig, utan att nå resultat. Ruiz var en mästare på att snirkla runt med pucken i sarghörnen. Det är vad koreanerna gör, de åker fram och tillbaka i sarghörnen. Emellanåt åker de bakom buren för att ta sig till andra sarghörnet för att snurra runt ytterligare lite. Men in på mål, dit tar sig inte koreanerna.
 • För er som inte bevandrade inom Koreansk politik så delades landet in i Nord och Syd i och med Koreakriget för ett halvt sekel sedan. Mellan länderna finns nu en hårt bevakad gräns och en avmilitariserad zon. Denna zon går att besöka men enbart under strikta förhållanden. Che Guevara-tröjor och andra attiraljer som avslöjar vänster-sympatier är inte att rekomendera. Jag har aldrig ägt en Che Guevara-tröja, men varken Skånskans eller min egen grönvita palestina-sjal är nog heller att rekomendera. Igår köpte Min Skäggiga Vän från Skåne ett par nya skor, och på köpet fick han två par Che Guevara-strumpor. Detta innebär att vi nu kan ta oss till gränsen som under cover-vänster sympatisörer. Strålande!

Nyköping - Tingsryd

Så där ja, nu kommer det utlovade inlägget om vårt PlayOff-möte med Nyköping för ett par år sedan. Anledningen till att det dröjde är att lottningen först skulle göras och och att jag sedan berusade mig med koreanskt risbrännvin. Nu är det dock en ny dag på denna sidan jordklotet och jag är återigen redo att dela med mig av mina välformulerade åsikter.

Om vi ska börja med lottnings-cirkusen så tycker jag det är ganska klart vad man ska anse i denna soppan. Ingen som ser på det med nyktra ögon kan väl egentligen klandra Örebro för deras agerande. De som gör det blandar helt tydligt in personliga värderingar eller vendettor i ärendet. Tycka vad man vill om Fahlander, men i det här fallet har han all rätt. Förbundet har ju helt uppenbart ställt till det för sig big time och Örebro (och Enköping) blev lidande för det, självklart ska de opponera sig då. Det ser jag som naturligt. Nu blev det en kompromiss som väl inte heller är hundra procent ok, men den är i alla fall bättre än första lottningen.

Hur som helst, för nio (är det verkligen så länge sedan?!?) år sedan lirade vi playoff mot Nyköping. TAIF.nu erbjuder ingen statistik för så gamla matcher så jag får höfta lite om hur jag tror det gick till. Mig veterligen vann vi första matchen hemma i Dackehallen. På lördagen var vi många grönvita som åkte upp till Nyköping i en full packad buss (för att använda ett passande uttryck). Det var livat på bortasektionen och en stund in i tredje perioden går polisen in på läktaren för att avhysa någon som uppenbarligen var för berusad. Skälet de angav till avhysningen var dock att han hade bar överkropp. Som respons drog ytterligare 15 personer på läktaren av sig sina tröjor och dansade barbringade omkring. Polisen hade inte mycket annat val än att låta det hela passera. Matchen förlorade Tingsryd vilket innebar en avgörande match på söndagen.

Brigaden-bussen rullade hem mot Småland igen medans vi var 5-6 stycken som valde att stanna kvar i Södermanland över natten och planerade att åka med brigaden-bussen hem igen dagen efter. En lokal TAIFare inhyste oss på sitt vardagsrumsgolv. Mest minnesvärt är att en lagom berusad medelålders man från Tingsryd Kommun hade kommit med i vårt sällskap. Ingen kände egentligen mannen i fråga, men hans enorma mustach gjorde att vi valde att kalla honom för Luigi. Lördagskvällen spenderades ute i Nyköpings nattliv och givetvis lyckades vi tappa bort den goda men ack så berusade Luigi. Eftersom detta var långt före mobilåldern så fanns det inga förhoppningar om att återfinna honom. När vi stod och väntade på Taxi hem så kom dock Luigi vaggande längs med storgatan och vi slängde in honom i Taxin.

På söndagen nås vi av beskedet att det inte blir någon brigaden-buss upp till Nyköping. Så där sitter vi, 7 grönvita utan skjuts hem efter matchen. Två hjältar från Urshult kör då upp till Växjö, hyr en minibuss och kör upp till Nyköping för att se matchen och säkerställa vår hemresa. Tingsryd förlorar även söndagens match och säsongen slutade där. Jag vill minnas att vi stannade på MacDonalds vid Nyköpings Bro och att det låg folk i bagaget hela vägen hem eftersom vi var två personer för mycket i minibussen.

På lördag smäller det igen.
Trevlig resa!

Adicolor

I höstas var jag en helg i Rom hos Italienskan, där på Via del Corso fann jag de grönvita Adidas Superstar som jag länge har velat ha. Det ekonomiska läget för stunden gjorde att jag nöjde mig med att köpa en tröja och lät skorna stå kvar på hyllan. Ett beslut som har grämt mig alltsedan. Idag hittade jag samma skor i The Galleria i Suwon, för en spottstyver dessutom. Om jag bara unnar mig en nykter vecka så har jag råd att köpa skorna utan att skämmas. Igår föll det dock snö över Syd-Korea så jag väntar nog ytterligare en vecka eller två innan jag investerar. Tillsammans med mina mörka jeans och den grönvita tröjan kommer jag vara snyggast i Korea, såväl nord som syd.

Det kom ett mail

Jag fick ett mail igår från en vän som arbetar på en av Växjös organisationer:
"Vi har besök från Indonesien den här veckan. Ikväll var vi och såg Växjö Lakers spela hockey mot Ljungby (final och allt). De tyckte det var riktigt roligt. Det var en upplevelse för oss alla. de vann till och med! Vilken succé kväll, eller hur!?"

Vad svarar jag på det? Ibland är det roligt att se hur en del människor verkligen inte känner alla mina sidor.

Lite mer omständigt än nödvändigt


 Mitt skrivbord är möblerat, halsduken är på plats.
 • Koreanerna påminner på sätt och vis om Larry Pilut, de gillar att ibland göra saker och ting lite svårare än nödvändigt.  Jag tvivlar inte på att koreanerna kan organisera saker och ting på ett vettigt sätt, de har trots allt en av de mest framgångsrika ekonomierna de senaste tjugo åren. Men trots öppet mål så föredrar de tydligen att spela ett extra pass, eller hänvisa till en annan informationsdisk. Vill man sitta på biblioteket och läsa en bok så måste man via datorsystemet boka en stol först, det är inte bara att sätta sig ner på närmsta lediga stol. Men vad tusan, jag lärde ju mig älska även Larry Pilut.
 • Så var hockeysäsongen slut för flera lag. Det är mycket som tar slut nu uppenbarligen. Tur det finns internet så man får reda på saker och ting. Hur skulle världen annars se ut...
 • Kvällen har spenderats på München Ice Beer Pub i centrala Suwon. Ett riktigt skitställe egentligen, men de har en stor fördel. Ölen serveras i ölsejdlar av is, och när du druckit upp ölen så får du kasta isen i ett slags tivolistånd. Träffar du mitten så vinner du fina priser i baren. Vi har ju givetvis fått för oss att vi måste vinna ett par liter öl var innan vi kan vara nöjda. Än så länge går det inget vidare.
 • Nyköping i Playoff, det ska vi väl reda ut tycker jag. Gör vi inte det så har jag definitivt lagt ner massa energi på denna säsongen i onödan. Det känns som om vi har mött Nyköping sjukt många gånger de senaste 7-8 åren. Jag har mängder med Nyköpings-minnen, imorgon berättar jag om vår PO-resa dit för 6-7 år sedan.

Troja, för fan!

Jag har inga höga tankar om ishockeylaget från Ljungby. De har aldrig haft några supporters eller några bra spelare. Under hela min uppväxt var Troja det värsta jag visste. De känslorna har svajat lite de senaste åren av diverse skilda skäl, men jag vet att när jag väl står där på läktaren och vi möter Troja så börjar föraktet mot Ljungby-tattarna bubbla fram igen. Igår var dock en dag då Troja fullt ut hade mina sympatier, men då lyckas de inte vinna. Ni är ta mig fan helt värdelösa Troja. Vad pysslar ni med? Skäms på er!

Insomnia


Koreanska ölburkar är inte stora.

Klockan är ett par timmar efter midnatt i Syd-Korea, men efter en dag spenderad i vågrätt läge så är det inte lätt att somna. I hörlurarna rullar radiosporten och via Swehockey håller jag koll på vad som händer i Sunnerbohov. Internet minskar sannerligen avståndet till andra sidan jorden, åtminstone när det gäller idrott. Inom andra områden blir avstånden allt större känns det som. När jag reser iväg så här, vilket jag gjort rätt mycket senaste året, så får jag ett perspektiv på mitt liv i Växjö som jag inte hade fått annars. Jag inser att vissa saker i Växjö inte är så bra som jag försöker intala mig, och vissa saker var betydligt bättre än vad jag tidigare förstått. Tiden kan man inte dra tillbaka, det går aldrig göra sina misstag ogjorda. Men man kan i alla fall försöka lära sig av dem så de inte upprepas.


Gårdagen spenderades på koreanskt diskotek. Var det ligger, hur vi kom dit eller hur vi kom hem har vi ingen aning om. Men både jag och tysken jag var där med har idag funnit varsitt medlemskort i byxfickan. En bra kväll var det helt klart. Idag var det inte lika piggt så det har inte blivit mycket uträttat. Jag har laddat hem ett helt gäng VM-krönikor som jag sysselsatte mig med idag. Idag kollade jag krönikorna från såväl 2002 som från 2006. Nu är Tingsryd förvisso ett ishockeylag, men jag kan inte se hur ishockey på något sätt kan mäta sig med fotboll. Det finns något så oerhört vackert, romantiskt och dramatiskt över fotboll som ishockey aldrig kan mäta sig med.

2-3 i Ljungby nu, två poäng av M Persson än så länge. Det är nog läggdags i Korea nu trots allt.


Dagens Mode-inläggMin nepalesiske rumskamrat bevisade idag för mig att enbart för att något är grönt och vitt så betyder det inte att det även är vackert.

RSS 2.0