Sept. 30, 2009

 • Än så länge lever jag, inga äkta makar har dykt upp. Min lägenhet har ikväll vaktats av två sjuksköterskor som tog för sig av det goda och underhöll sig med Champions League-fotboll. Kul för dem och skönt för mig att kaffet var klart när jag kom hem.
 • 5-2 till Tigrarna efter en trög inledning säger rapporterna. Varför ska vi inleda varje match lite segt? Vad är tanken med det? Kul att se Olof Svensson få igång lite poänggörande och Chrille Jacobsson fick sätta en pyts på slutet. Vidare kul att Tisell får fortsätta vinna i målet och att Johannes Jönsson inte lyckas göra det ikväll. Det känns fånigt att ge massa analyser utifrån den statistiken som jag kan läsa på swehockey så det överlåter jag åt folk som har sett matchen.
 • Ekman-Larsson gör mål och André Petersson gör mål. Men Simon Dahl, han gör tre mål.
 • Karlskrona - Olofström lockade givetvis storpublik, men bortsett från Bekingederbyt så har våra fyra matcher lockat mest publik i årets serie. Givetvis säger det inte så mycket eftersom vi har haft tre hemmamatcher hittills. Men hur som helst så har vi ett bra publikstöd på hemmaplan. Det är det jag vill ha sagt.
 • Än ordentlig fylla nu hade varit väldigt behövlig känner jag, av flera anledningar. Fredagen kan inte komma snart nog...
 • Ikväll gjorde jag säsongens bästa innebandyträning. Ikväll fick jag nog lite retroaktivt chansen att presetera och kände att jag gjorde det ganska bra efter mina egna preferenser. Ikväll var det fruktansvärt kul med innenbandy i alla fall och jag sköt ett backhand-skott som var värt att visas i Lilla Sportspegeln.

Äktenskapsbrott

 • Den här bloggen kan gå mot sitt slut, men inte på grund av att jag vill det utan att jag tydligen befinner mig i dödlig fara. Idag fick jag ett telefonsamtal från en okänd man som var minst sagt upprörd för att jag hade haft ett förhållande med en gift kvinna. Tydligen känner kvinnans make nu till det hela och är väldigt förargad. Det hela blir än lustigare när det påstods att kvinnan i fråga har pekat ut mig som den skyldiga. Men problemet är att jag inte känner till något förhållande med en gift kvinna. Om det inte gäller min söta lilla koreanska så känner jag inte ens till ett förhållande med en ogift kvinna. Vi får se var det hela slutar, men om jag helt plötsligt slutar blogga så vet ni vad det beror på.
 • Mats Sundin lägger av, en väldigt stor ishockeyspelare som fattar helt rätt beslut.
 • Foten värker inte idag, så med andra ord blir det innebandy och inte ishockey ikväll. Förhoppningsvis kan jag göra mig själv lite rättvisa och leva upp till de högt ställda förväntningarna som finns på mig. Annars kunde jag lika väl tillbringa kvällen i skybaren.
 • Jag har tagit bort mitt nummer från eniro och hitta.se, vi får hoppas det försvårar jakten på mig en aning.
 • Tror ni HV har försökt värva Simon Dahl ännu?
 • Gårdagens CL-kväll blev ganska lyckad. Eftersom matcherna valde att avgöras i olika skeenden så hann jag se Fiorentina avgöra mot Liverpool, Barcelona mot Kiev och Arsenal mot Olympiakos.
 • TAIF - Kristianstad ikväll. Vi ska egentligen inte behöva förlora någon match hemma i Dackehallen tycker jag. Kristianstad nämns inte i många förhandstips men nu när de har tappat Peter den Store så tror jag de har bra chans att smyga med lite i tabellen.
 • Nä, nu måste jag hålla koll igenom köksfönstret igen så det inte står någon ilsk make utanför min lägenhet och väntar på mig...

TAIF - HV71 J20

Första perioden från Dackehallen avnjöts med en tallrik tandoori-kyckling och ris. Tingsryd leder med 2-1 efter två grymma mål av Simon Dahl och jag är än så länge nöjd. LG´s produktion blir allt fräckare, numera skiftar han hej vilt mellan de olika kameravinklarna när pucken närmar sig mål. Patrik Larsson är bisittare i LG´s studio, men det är inte många gånger han har fått yttra sig. Nu börjar andra perioden och vi får hoppas på mer mål för de grönvita.

I andra perioden får Tingsryd det lite jobbigare. En snabb och en sen kvittering från HV´s sida och däremellan hann Filip Owesson med att göra ett lika vackert solomål som Dahl gjorde två gånger om i första perioden. Även LG har haft svårt att hänga med i andra perioden och har istället fått fråga bisittare Larsson om det mesta som sker på isen. HV´s kvittering kom i slutminuterna efter massivt tryck i spel fem mot tre i närmare två minuter. Dock tycker jag, som många av spelarna, att Tingsryds andra utvisning var felaktigt dömd. Hur som helst har HV varit betydligt bättre och TAIF ska vara glada som har med sig oavgjort inför sista perioden. Nu ska jag ut i köket och brygga lite kaffe.

I tredje perioden orkar inte Tingsryd hålla emot längre, samtidigt blev LG´s sändning lika svart som mitt kaffe så jag har svårt att komma med något utlåtande om den. Dock hann jag med att se Simon Dahl svara för ännu ett väldigt vackert solomål, "Världsklass"  ropade Patrik Larsson. 4-7 slutar matchen efter tre HV-mål sista fem minuterna, varav ett i tom bur. Tingsryd kämpar på bra men förlorar rättvist mot ett bättre lag.

Nu är det Fiorentina - Liverpool som gäller.


Heja Tingsryd!

 • Jag börjar i alla fall få lite koll på spelarna i J-lagen, men för er som inte har det så listar Holger några av de intressanta namnen på sin blogg. Likaså har SMP ett reportage inför kvällens match. Jag tog en titt på HV´s hemsida för att se om det fanns någon trupp att läsa inför J-matchen i Dackehallen ikväll. Hade varit kul att se om André Petersson kanske kommer ner till Dackehallen ikväll för att möta Tingsryd. Jag hittade inte riktigt vad jag sökte, men en titt i statistiken visade att han inte hade spelat någon match för J20 hitills i år i alla fall, så jag antar att han inte spelar ikväll heller.
 • Rikspucko eller inte, jag ser att min intresset i alla fall finns kvar att läsa min blogg.
 • Ikväll är första kvällen då mitt Viasat-inköp på allvar kommer ställas på prov. Det är dags för champions league och ikväll står valet mellan Fiorentina - Liverpool, Arsenal - Olympiakos, Barcelona - Dynamo Kiev och Rangers - Sevilla. Dessutom börjar tydligen Kazan - Inter redan kl 18.15, så vi hinner med andra ord se en halvtimme av den också innan J20 drar igång.
 • Så kan också en reserapport skrivas. Öster-spelare åker tydligen med Gröna Brigaden till bortamatcherna.
 • Innebandyn är ju trots allt det roligaste jag har, så det vore dumt att gräva ner sig för mycket just nu. Dock värker foten ganska rejält idag, så det återstår att se om det blir ishockey eller innebandy imorgon kväll.

Tack KHK

Jag skrev för ett tag sen att jag är glad att KHK finns, eftersom de förlänger mitt liv med alla skratt de ger mig. Idag kom jag återigen hem med väldigt dåligt humör från en innebandyträning, dessutom har jag en fot som värker lite mer än vad jag önskar att den gjorde. Nu surfar jag bara omkring i måfå och återigen visar det sig att Karlskrona-fansen räddar min kväll. Super-bloggaren Goe bjuder på en oerhört stor humor som ni bara inte får missa.

Dock kan jag inte låta bli att fundera på vad han är ute efter med ett sånt inlägg. Var detta ett desperat försök att provocera? Eller är han ute efter att få besökare till sin blogg och skriver därför inlägg som han vet vi kommer länka till? För inte är det väl så att han verkligen tror på vad han skriver?

En ny vecka

 • I ett par år nu har jag promotat för Marit Bergman´s dänga 'This is the year', som ni nog alla har tröttnat på att höra om vid det här laget. Nu spelas den i en periodpaus varje match i Dackehalllen och jag är väldigt nöjd med min insats. Så nu ger jag mig på på nästa projekt, att promota fram junior-lagen. På grund av den geografiska närheten så har jag tidigare nöjt mig med att mest kolla på kidsen när de spelar bortamatch i Växjö Ishall, men nu ska det bli ändring på det. Vi bloggare har tydligen en oerhört makt nuförtiden så om jag fortsätter skriva om dem så kanske fler får upp ögonen för våra juniorlag som just nu spelar på en nästan osannolikt hög nivå.
 • Jag mötte precis min granne i trapphuset, han verkade inte allt för missnöjd med att det satt ungdomar på min balkong och sjöng TAIF-sånger i lördags kväll. Skönt det.
 • Jag hatar att inte kunna hjälpa personer som står mig nära när de mår dåligt. Den sortens maktlöshet suger. Än svårare blir det när det när personerna jag tycker om håller sig på avstånd, geografiskt avstånd eller ej.
 • Ikväll blir det innebandyträning igen. Förhoppningsvis smäller det på ganska bra ikväll på träningen. Förlust senast och i alla fall jag känner både frustration och besvikelse över den matchen. Känslor som jag gärna tar ut på planen ikväll.
 • På tal om juniorerna, LG Sports åker till Tingsryd imorgon för att sända TAIF - HV71 J20. Gratis dessutom. Jag tycker det är lite för tidigt att kalla det för seriefinal redan efter tre omgångar, men det blir helt klart en intressant match att titta på. Perfekt dessutom som uppladdning till morgondagens Champions League.
 • På tal om gratis internet-sändningar, här tittar jag på TV-serier. Utan att behöva ladda ner och utan krångel.

Fägergna sitter i

Calle Höök tränar i Tingsryd-tröja och Robin Larsson trycker på gilla-knappen på facebook när det handlar om Tingsryd i serieledning. Kul att se att deras sympatier finns kvar...

Alla kan bli hjältar


Höst

 • Jag sitter just nu och tittar på gårdagens avsnitt av 'Här är ditt liv' med Jan Eliasson som gäst. Ingvar Oldsberg är ingen favorit som programledare, men Eliasson tycker jag är väldigt intressant så det är ett program jag gärna tittar på.
 • 'Knallen i Dackehallen' borde börja sjungas mer på läktarna i Dackehallen, det är en fin bit som borde framhållas betydligt mer.
 • En slitsam helg är över och det känns i kroppen. Precis hemkommen från ishockeyn träffar jag på en kvinnlg bekant och får en mycket uppskattad kram. Det är sånt som behövs en söndag när stegen är lite exrta tunga.
 • Det var en minst sagt bra vecka för Tingsryd AIF. A-laget vinner alla sina tre matcher, J20 vinner i Ljungby och J18 vinner i sudden mot både Växjö och Troja. Hade jag varit karlskronait så hade jag dragit stora växlar av detta och utnämnt oss till den framtida maktfaktorn inom ishockeyn i Sydost.

TAIF - Kungälv


Först vernissage på Italienska Paletset...

...följt av en pizza nere i Tingsryd innan det var dags för hockeyn.

Redan innan matchen fanns det en misstanke om att det skulle bli en ganska avslagen tillställning jämfört med de tidigare båda matcherna. Och så blev väl fallet både på isen och på läktarna. Tingsryd har en bredd och en tyngd som gör att vi vinner matcher av den här karaktären. Även om det känns som en halvdan insats så jobbar de på konstant i 60 minuter och gör det jobbigt för motståndarna. Så även om det inte bjuds på någon sprudlande champagne-hockey så kan inte Kungälv störa oss tillräckligt för att få med sig några poäng. Det var inte många spelare som höjde sig över mängden idag egentligen men Matt Davidson är i vanlig ordning värd beröm för sitt oerhörda slit. Hockeyn idag var sammanfattningsvis ungefär som glöggen, lite ljummen men ändå ganska god.

Nu ska jag vila.


Söndag

 • Gårdagskvällen blev precis som väntat ganska hektisk. 22-årsfesten lockade 15-talet gäster och var ungefär som 22-årsfester brukar vara. Kvällen slutade som sig bör på De Luxe där jag stötte på en del gamla vänner. Störst jubel blev det när de spelar Bonnie Tylers superhit Holding out for a hero på dansgolvet. En grym låt som man inte kan få nog av.
 • Peter Forsberg!
 • TAIF - Kungälv idag. Senast det begav sig så ordnade jag en bussresa till Dackehallen. Bussen hade 33 resenärer, 5 tjejer, två barndomskamrater, 1 par, 4 taifare, 3 30-plusare, 1 huligan, 2 sjuksköterskor, 9 innebandyvänner, 4 skåningar, 2 bloggprofiler, 5 gymnasievänner, 14 snygga, 1 förälder, 2 skäggiga, 18 singlar, 0 italienskor, 1 nästan adlig, 6 bloggläsare, 3 ICA-arbetare, 14 studenter och 1 miljonär. Tveksamt om några av dessa åker till Dackehallen idag.
 • Niklas Olausson, 1+2 på två matcher.
 • TAIF - Kungälv i november förra året var sista matchen jag såg innan jag for till Tanzania. Det var en galet bra fest, men en hockey som rent spelmässigt troligtvis var förra säsongens största bottennapp. Revansh idag?
 • TAIF - Troja J18 på Swehockey. 1-2 efter första perioden.
 • I eftermiddag går jag och Lidhultarn på vernssage på Italienska Palatset. Sen plockar vi upp den Nyblivna Pappan ute i skogen och kör vidare mot Tingsryd. Det blir nog en behövlig pizza-lunch på Sabrinas innan matchen.

Sabato


Trojas uterink har fått ett tak.

 • En av mina favoriter i J-lagen har länge varit Rasmus William på grund av hans coola namn. Idag krossades delar av min värld då jag upptäckte att han inte heter R William, han heter R Willman. Dock visade han sig vara en god hockeyspelare så han kan fortsätta vara en favorit.
 • Växjös bästa bartender har lämnat staden, men jag får fortfarande lite extra bra betjäning på Bishop Arms. Det uppskattas!
 • Öster vänder 0-2 borta mot Frölunda till seger med 3-2. Oerhört viktigt!
 • Idag åker mor och far till Italien för att dricka vin en vecka, vilket jag är väldigt avundsjuk på. Det hade varit skönt med en liten utlandsresa att se fram emot. Italien har jag ju dock varit i väldigt många gånger så det är dags att se sig fram emot något annat. Jag vill minnas att jag inatt satt och letade billiga flygbiljetter till Barcelona, så det kanske händer något så småningom.
 • På vägen hem från Ljungby spelades Boten Anna på P3. Vilken ofattbart bra låt det är.
 • Tipset gick åt skogen idag. Det såg länge bra ut men på slutet fallerade det totalt och vi slutade på den obligatoriska nian. Föll på Göteborg, Chelsea, Birmingham och Leicester. Nästa lördag, då jävlar...
 • Ikväll är jag värd för en 22-årsfest. Eftersom jag har den perfekta lägenheten för förfest så är det sånt man får bjuda på ibland. Jag har inte så bra koll på vilka som kommer, men det blir nog mycket innebandy-relaterat folk. Jag fick dock order om att bjuda in lite tjejer eftersom det i mitt innebandylag finns en myt om att jag har en hel uppsjö av dem. Sanningen är dock att alla mina tjejer har lämnat stan, vilket är väldigt tråkigt.
 • K Special kl 20 nästa fredag; "Broder Daniel Forever". Hade jag haft en video så hade jag ställt timern redan nu. BD är Sveriges bästa band genom tiderna.
 • Nähä, dags för en dusch och lite städning om det ska bli något av den här kvällen.

Troja - TAIF J20

Jag körde till Ljungby i förmiddags för att se Roger Waldemar's och Marcus Svensson´s grabbar spela kronobergsderby mot Troja. Sunnerbohov var kallt, tyst och tomt och Ljungby var grått och tråkigt, så allt var som vanligt.

Inför serien så tippades både Tingsryd och Troja hålla till i botten av serien, så jag förväntade mig en ganska jämn match. Men jag är beredd att säga att det var klasskillnad mellan de båda lagen. De första två perioderna domineras kraftigt av de grönvita. Den andra perioden blev en uppvisning i att vara ineffektiva och i att göra det för svårt i avslutningslägen från de grönvitas sida. Ledningen med 5-0 inför avslutande perioden borde nog egentligen varit något mål större.

I sista perioden dör matchen en aning och Troja tillåts reducera två gånger innan TAIF sätter 6-2 i slutminuterna. Nyförvärvet Patrik Linander från Valbo gjorde 1-0 till TAIF och imponerade hela matchen på mig. Det kändes som om Linander hade ett aningen högre tempo när han satte fart med pucken. Den namnkunniga kedjan med Simon Dahl och Johan Lagemyr visade upp ett bra spel och skapade en hel del chanser. Men de var även den kedja som var bäst på att göra det lite för svårt för sig och gjorde därför bara ett mål idag. Bland backarna försökte jag hålla koll på Adam Åkesson och Rasmus Johansson, men eftersom Troja inte hade så mycket anfallsspel så blir det svårt för backarna att utmärka sig

Med fem minuter kvar tog Waldemar Time-out; "Enkelt spel nu grabbar. Krångla inte till det utan slå sarg ut. Jag vill inte se några chansningar. Håll pucken djupt i anfallszon".
Typ.


Jag tog med mig en intressant bok...


...och min Ipod för att underhålla mig i periodpauserna. Ett drag som jag i efterhand är mycket nöjd med.

I förta pausen sa speakern; "Köp korv i vår kiosk och stöd Troja/Ljungby". Så jag gick till den närbelägna bensinmacken och köpte mig en korv. En bensinmack som jag har besökt i periodpauser tidigare, men då för att köpa folköl.

Hur som helst, en trevlig liten utflykt och kul med grönvit seger. Imorgon spelar visst J18 hemma mot Troja, hade skybaren inte varit stängd imorgon så hade det kunnat bli en perfekt heldag i Dackehallen.


Midnattsinlägget.


Så kom även det inköpet från souvenirboden till nytta.


Då var det klart.

 • Moore Support vs Sjätte Spelaren, thai-mat och avslutningsvis ett besök på Biskopen. Så verkar min lugna fredagskväll te sig.
 • Även Jössarinken verkar ha en bar. Hmm...
 • Igår på väg hem från Tingsryd så spelades 'Roll the Dice' med Oskar Fransson gamla band Dirty Darlings i bilen. En mycket bra låt tycker jag med ett band som dock försvann ganska fort. Han borde satsat på musiken...
 • Gambrinus och Pilsner Urquell är vad jag vill ha nu. Det får inte bli för mycket dock, jag ska ju som sagt upp relatuvt tidigt imorgon för att köra till Ljungby.
 • Heja Tingsryd!

I gotta feeling...


Tristess.

 • ...that today's gonna be a good day. Det blir dock en väldigt lugn kväll. Ska jag köra till Ljungby imorgon förmiddag så fungerar det inte med någon vild fredag. Dessutom ska jag tydligen vara värd för en 22-årsfest imorgon, så det är nog bäst att spara sig till dess. Frågan är bara hur man tillbringar en lugn fredagkväll, det är inget jag har för vana att göra. Förslag?
 • Rikspucko som jag är så lyckades jag igår föra upp debatten på en saklig nivå, visa att jag var felaktigt anklagad och även få mig en ursäkt. Än är alltså inte undrens tid förbi. Jag ska dock införa ett varnings-system, om man kallar mig för Rikspucko eller "ditt feta äckel" så blir det en varning. Nu får ni passa er...
 • Nu är nog sommaren officiellt slut. Idag var första dagen på närmare ett halvår då jag tvingades göra det aktiva valet att ta på mig långbyxor. Igår kväll valde jag dessutom att ta på mig Skånskans gröna palestinasjal. Nu kommer mörkret och kylan smygande, och det är inte mycket man kan göra åt det.

 • Trisslotten jag vann av Eva-Lena gav 50 kronor i vinst, de pengarna investerades i en stryktipsrad som gav 58 kronor i utdelning. Dessa 58 kronor ska nu placeras i en eny stryktipsrad som ska göra mig rik på lördag.
 • Seger för J20 imorgon så ligger TAIF helt plötsligt åtta poäng före Troja i tabellen, det hade varit en hyfsad start på säsongen. Matchstart redan kl 12 imorgon gör att jag inte behöver vara orolig för att missa någon av de vanliga lördagsaktiviteterna.

TAIF - Växjö J18

Bitarna föll på plats och det blev en resa till Dackehallen för att se J18 ta emot Växjö Lakers. Det var jag (rikspuckot), Lidhultarn samt en chaufför med snabb bil. Tio minuter för sena anländer vi och då är tyvärr laguppställningarna slut. Victor Crus Rydberg var dock lätt att känna igen eftersom han spelade i sina röda smålandslaget-handskar. Och det var ju bland annat för hans skull som vi åkte ner ikväll.


På läktarna var det lagom glest och ingen behövde inte vara rädda för att inte få plats.

När vi väl fick tag i en laguppställning så visade det sig att Crus Rydberg var en av få spelare som vi egentligen kände till. Kevin Carlsson var dock med, och han var en spelare som jag föll lite för senast jag såg J18. Även ikväll visade lilla Kevin upp bra frenesi och fin skridskoåkning.

Matchen då? TAIF hade ett ganska bra spelmässigt övertag och tog helt rättvist också ledningen genom ett fint placerat skott av Simon Johansson. I sista perioden åker TAIF på utvisning efter utvisning och hjälpta av allt spel i numerärt överläge tar Växjö över allt mer. Till slut orkar TAIF inte hålla emot längre utan släpper in en kvittering med dryga fem minuter kvar.

I ena pausen passade vi på att besöka Skybaren, den var relativt obesökt.


Matchen slutade 1-1 och förlängning väntade...


...en förlängning som Andreas Persson avgör efter 1,5 minut. Det blev med andra ord grönvit seger och därmed ett ganska trevligt besök i Dackehallen.


Självinsikt

 • Om allt faller på plats ikväll så kan jag köra ner till Tingsryd för att se J18. Finns dock en risk att jag blir aningen sen. Jag är ingen van besökare av J-matcher i Dackehallen men jag antar att flera av mina läsare är det. Hur fungerar det? Finns där laguppställningar till publiken, eller gör jag rätt i att skriva ut en på egen hand idag?
 • Lasse Anrell skriver ganska bra angående Peter Forsbergs försök till comeback ikväll. På tal om det så får det väl anses om en liten miss att C+ ikväll visar tre matcher från elitserien, men inte den match som kommer ådra sig överlägset störst intresse. Heja Foppa!
 • Jag såg att Örebros sportchef Michael Fahlander hade kommenterat min blogg.
  "Dagens sten i glashuset kommer från rikspuckot nittontjugotre: "Det kanske vore nyttigt om de lärde sig i Karlskrona att inte bygga upp enorma luftslott som faller så fort det börjar blåsa lite. För helvete, visa lite tålamod eller ödmjukhet. Två egenheter som kan visa sig vara ganska nyttiga även i övriga livet.". Självinsikt, anyone?"
  Rikspucko... Hur bemöter man det argumentet? Den gode Fahlander för verkligen sina argumentationer på en nivå lite högre än oss andra.
 • Idag kom det 3000 kronor som ett brev på posten, antingen investerar vi dem i ett par nya bromsar till bilen eller så åker jag till Barcelona. Det är ett svårt val...

 • Den vackra Italienskan växte upp som dagbarn hemma hos Macke Lenhovdas mamma. Det är väldigt många år sedan, men under Mackes år i TAIF gjorde jag för vana att skicka henne ett sms om han lyckades göra något bra på isen. I år har jag inte ens vågat berätta att han har gått till Växjö, jag tror inte den nyheten skulle uppskattas nere i Rom.
 • Fan, jag som hade fått för mig att jag var en de få ödmjuka bloggarna som finns där ute. Kanske dags för lite självinsikt trots allt...
 • Tips på J18-spelare att hålla ögonen på? Förutom de uppenbara då givetvis.

Snart kommer posten

 • 1-8 borta mot Mörrum, det påminner om fornstora dar. Sju olika målskyttar, fyra olika kedjor som producerar och en backsida som får mycket beröm. Vidare verkar det som om det var mycket folk på bortastå och en bra stämning i Jössarinken. Sammanfattningsvis kan man nog säga att jag missade något igår kväll.
 • KHK - Olofström 4-7 och efterspelet når (väntade) komiska höjder. En underhållande sammanfattning av kommentarer och åsikter hittar ni här. Det kanske vore nyttigt om de lärde sig i Karlskrona att inte bygga upp enorma luftslott som faller så fort det börjar blåsa lite. För helvete, visa lite tålamod eller ödmjukhet. Två egenheter som kan visa sig vara ganska nyttiga även i övriga livet.
 • Mörrum är imponerade, här och här.
 • Vad fick jag själv ut av gårdagen då? Förlust med 0-3 i premiären, en förbannat lam insats från vår sida och sen en lång hemresa. Med andra ord en innebandymatch jag kunde varit utan. Förlorar man med 3-0 så kan man aldrig vara nöjd, men jag är nöjd med min insats i alla fall. Jag gjorde vad jag kunde och vad jag är bra på, men det räckte inte. Dessutom lyckades jag även få ett sånt där härligt brännmärke från golvet på ena höften, ett sånt som svider härligt.Självdö, Sveridemokrater och Lakejer


Det är en grönvit garderob jag har, det kan inte förnekas.

 • Jag antar att ni har sett det här, och nu även det här. Vad har egentligen hänt med Mange Mes och de andra grabbarna i Moore Support?
 • Gårdagens Debatt handlade om det bemötande som Sverigedemokraterna får av media och övriga partier. Vissa partier (V) vill inte ta debatten med ett främlingsfientligt parti, Reinfeldt vill inte helt utesluta ett samarbete med dem och Aftonbladet vill inte publicera deras annonser. Det är nog dags att inse att SD är lite för sofistikerade och lite för stora för att tiga ihjäl. De kan sin retorik och de använder den skickligt så länge de inte sätts på prov. Så länge de inte utmanas av andra partier, utan tillåts fortsätta att fokusera enbart på sin kärnfråga, invandringen, så kommer de heller inte genomskådas. Inför EU-valet i våras hade Agenda en partiledar-debatt med företrädare för Feministiskt Initiativ, Sverigedemokraterna och Piratpartiet. Maken till komiskt debatt har jag sällan sett, inget av enfråge-partierna hade egentligen en aning om vad de snackade om när frågorna lämnade deras egna kärnområden. Nu är det dags att etablerade partier och media låter Sverigedemokraterna leka på samma villkor som övriga partier, så kommer förhoppningsvis svenska folket genomskåda deras platta retorik och ologiska resonemang.
 • I Blekinge vill de likna kvällens match mellan Karlskrona och Olofström vid kalla kriget. Liknelsen är på sätt och vis mer sann än vad själva nog förstår. Kalla kriget förblev under alla år just ett kallt krig. De gånger som öst och väst väl drabbade samman så var det genom ombud, så kallade lakejer, som fick understöd av antingen Ryssland eller USA i kampen mot den motsatta ideologin. Det skedde i Korea, Afghanistan och Vietnam för att ta några exempel. Att Karlskrona numera springer Örebro´s ärenden är vida känt, men att Olofström skulle hamnat i samma sits har jag faktiskt svårt att tänka mig.
 • Förresten, Belinda Olsson fortsätter vara en väldigt dålig programledare för Debatt.
 • Martin Magnusson har börjat blogga på BLT igen och rör upp en hel del känslor. Jag ska vara ärlig och säga att jag har svårt att se vad hans blogg egentligen gör på BLT. Jag har tidigare kritiserat Karlskrona-bloggar för att deras främsta drivkraft verkar vara att provocera. Med det i åtanke så vore det inte mer än rätt om jag riktar en liten känga åt Magnussons håll också.  Titt som tätt ger hans skriverier intryck av att ha samma drickraft. Hur som helst, idag hittade jag något i hans blogg som jag tyckte var lite småroligt. Gustav Ellebo, back i Mörrums, svarade på frågor rörande kvällens gränsderby, hans svar skänker säkert lite glädje till alla som har ett ont öga till Örebro.
  Känslan inför morgondagens derby?
  - Det ska bli väldigt roligt. Mycket folk, det är man inte så van vid. Och så blir det första hemmamatchen för mig i serien.
  Det väntas extremt mycket folk, känslan att spela inför stor publik?
  -Det kommer bli jävligt roligt. Jag kommer från Örebro. Där hade vi 3-400 personer på våra hemmamatcher.
 • Vad som har hänt i Oskarshamn påminner lite om vad som hände i Dackehallen för 12-13 år sedan, fast då var det tvärtom. Folk på läktarna tyckte att dåvarande supporterklubben Club Tigers hade trappat av alltför mycket och blivit för mesig, och istället startades Gröna Brigaden. Jag minns hur snopen jag var när jag kom iklädd min Club T-tröja till premiären det året och på läktaren fick höra att det var nya tider, att det nu var Gröna Brigaden som gällde. Såna nyheter spred sig inte riktigt lika fort innan internet var uppfunnet. Under den säsongen samexisterade två supporterklubbar, med aningen skiftande inriktning, innan Club T närapå självdog.

Grava laxen!

 • Det är Mörrum - Tingsryd ikväll. Jag tror vi är många grönvita som gladeligen ser tillbaka på den tid då Mörrum inte kunde slå oss, hur mycket de än försökte. Om man läser på Mörrums hemsida så är det tydligt att det i deras ögon fortfarande ligger en hel del prestige i dessa möten och det ger dem en oerhörd tillfredställelse om de skulle lyckas vinna mot oss. Jag minns när Mörrum bröt den där sviten av 20 raka matcher utan seger mot oss. Det kändes overkligt att stå nere i Jössarinken och se Tingsryd förlora med 4-2 mot Mörrum. Här hade man växt upp med föresatsen att vi inte kunde förlora dessa matcher, men likväl tickade matchklockan mot sitt slut och vi lyckades inte komma ikapp. Det var ett grymt uppvaknande, det kändes som om mamma hade väckt mig med en örfil på julaftons morgon för att förklara att Tomten inte finns.
 • När Barcelona spelade som de gjorde i första halvlek igår så är det enormt underhållande att se. Men spännande blir det ju inte, och sen följer en totalt avslagen andra halvlek på det. Det är nog risk att vi får se många matcher av den karraktären i spanska ligan i år.
 • Vad har vi i Mörrum av intresse då? Robin Larsson, Micke Söderlund, Martin Nilsson och Linus Bladström är de fd grönvita som ingår i deras trupp. Larsson och Söderström tyckte jag om. Micke Söderlund, ingick tillsammans med Jonas Karlsson, i det anonymaste backpar jag har sett i TAIF. Det kunde gå hela matcher utan att man såg av dem, vilket jag ser som ett bra tecken när man talar om backar. På tal om gamla TAIFare, så glömde jag härom dagen nämna att vi ju även har Erik Lindhagen i LHC...
 • Jag antar att det var ganska bra för suget efter ishockey att åka utomlands i sju månader. Just nu sitter jag och försöker finna anledningar till att inte åka till Dackehallen imorgon och se på när J18 tar emot Växjö. Jag har inte mycket annat för mig en torsdag och jag får passa på att se den hockey jag kan se. Om jag nu ska ta mig till Ljungby på lördag för att se J20 så kan jag likaväl köra ner till Tingsryd imorgon. Får se om Lidhultarn är sugen på att åka med.
 • Med andra ord, om Mörrum har kvar sitt lillebrorkomplex och gör allt för att vinna över oss, så kommer det krävas en ordentlig insats för att vi ska vinna där nere ikväll.

Allsvenska resultat

Troja - Björklöven 4-1 och Borås - Örebro 3-4 sd.

Givetvis var det inte resultat som jag rent spontant hade önskat. Men ser man lite krasst på det så finns det givetvis även positiva aspekter med dessa resultat. Jag brukar hävda att vad Troja kan göra, kan vi göra mycket bättre. Så länge de presterar bra i Allsvenskan så bevisar det bara att vi kan göra detsamma när vi är tillbaka.
Angående Örebro så är det av förståliga skäl många som önskar dem förlust i varje match. Men om vi lägger känslorna åt sidan så vore förlust i varje match ganska skrämmande även för oss grönvita. Förra året var vi och Örebro relativt jämnbra, men Örebro slutade en hårsmån före oss. Om nu Örebro skulle misslyckas helt i Allsvenskan i år så skulle väl det vara ett tecken på att det skulle bli än svårare att etablera oss i allsvenskan. Visst, vi har ett kunnande, ett intresse och en publik i ryggen som inte finns i Örebro. Men summa sumarum är vi idag i samma position som de var för ett år sedan, och de är i den position som vi vill vara i om ett år. Och när vi väl är tillbaka i Allsvenskan så tror jag ingen av oss önskar att motståndarna är ett par-tre klasser bättre än oss.

Så, heja Troja och heja Örebro...


Quiz-master

 • Hur gärna vill jag inte åka till Mörrum imorgon? Men istället blir det tiotalet mil norrut för att spela seriepremiär i innebandyn. Nog lockar ishockeyn betydligt mer men ska jag spela innebandy i år så måste det göras till 100 %, annars kan det lika gärna vara.
 • Om jag ska peka ut en egenskap som jag är oförskämt bra på, då är det helt klart allmänbildning. Trivial Pursuit är jag väldigt förtjust i och än roligare tycker jag det är när det är frågesport på puben. Därför gläder det mig oerhört när jag hör att det anordnades en quiz i Elite Sky Bar innan matchen i söndags. Är detta något som kommer bli en återkommande tradition så kommer jag vara än mer benägen att besöka puben. Sitter någon på info i ämnet?
 • Anna anka, vem är Anna Anka? Jag har dålig inblick i kändisvärlden men det här är ett namn som nu gång på gång dyker upp i allehanda sammanhang. Och jag känner mig som en idiot för att jag inte vet vem hon är. Jag tror jag får fråga den Vackra Damen från Flen, hon kan sina kändisar.
 • Men Mörrum, en bortapremiär... kan det egentligen bli bättre?
 • Leeds - Liverpool kl 20.45 och Santander - Barcelona kl 22 blir kvällens fotbollsunderhållning. Just nu håller jag ett öga på Sundsvall - Malmö från Hockeyallsvenskan, men jag måste medge att jag tycker plingen i den matchen är betydligt mer intressanta.
 • Det ser onekligen ut som om premiären nere i Stålhallen inte var riktigt lika het som den var i Dackehallen.


För alla här, och för millioner...

 • Igår var jag hemma hos min syster och hennes familj. Det blev bandy på gatan mot 8-åringen och hans vänner. Det var alla mot mig och jag var Tingsryd. Jag kan glädjande nog berätta att Tingsryd kämpade på bra och vann till slut med 15-9 efter en hel del vackra mål. 2-åringen stod bredvid och såg mest frågande ut medans vi spelade.
 • Calle Höök tränar uppenbarligen i en Tingsryd-tröja. Hade något liknande skett i Tingsryd så hade det blivit ordentligt med uppmärksamhet. Men jag antar att sånt inte är lika viktigt nere i Blekinge.
 • Jag slog nytt besöksrekord (för den här säsongen dvs) igår, jag antar att premiären mot Nybro samt en uppskattad video låg bakom det. Det är kul att sitta och klippa ihop lite video-klipp ibland. Men det är lite mer arbete bakom än vad det nog kan verka. Den filmen jag la ut i söndags var filmad vid 3-4 olika tillfällen, vilket nog uppmärksamma tittare noterade. Tanken var att Israel Kamakawiwo'Ole´s 'Somewhere Over The Rainbow' skulle ligga som soundtrack, men det sa youtube nej till och istället fick jag då välja 'Stairs' med Weeping Willows. Det blev alltså inte riktigt som det var tänkt, men resultatet blev ganska bra det ändå. Mest nöjd är jag med slutet när låten tonar ut och TAIF-flaggan som sakta vajar fram och tillbaka.
 • Någon nämnde att jag glömde nämna André Petersson som en av de fd TAIFarna i Elitserien. På något sätt har jag svårt att ta mig till honom på samma vis som med Emwall och Olausson. Jag vet mycket väl att han har Tingsryd som moderklubb, men det blir inte riktigt samma sak när vi aldrig fick se honom i A-laget. Men nog blir JVM i vinter extra sevärt med troligtvis både André och Oliver E-L i laget.
 • Skype fortsätter vara en förbannat bra grej. 10 kronor för ett 20 minuter långt mobilsamtal till Korea tycker jag är ganska överkomligt.
 • På tal om youtube så la jag häromdagen upp den gamla TAIF-låten av Favoriterna. Jag satte mig även och skrev ner texten som fanns i konvolutet;

  Nu är vi på mot nya mål
  nu, ger vi alla andra vad dom tål.
  Vi ger inga Hockeylag en chans
  för med TAIF går allt som en dans.
  Nu är allt laddat, packat och klart.
  för TAIF är laget som är smart.
  Ser inga hinder för vi är bäst.
  när TAIF spelar hockey, då är det fest.

  En för alla, alla för en.
  TAIF är laget för en hockeyvän.
  Puck och klubba en massa mål
  Hockeylaget med nerver av stål.
  Ta varandras händer och häng med
  det är hockeyfeber och du ska se.
  TAIF är laget som vinner mest
  TAIF är bäst!

  En till seger och vi är där
  upp till en övre atmosfär.
  Det är bara att kämpa och stå i
  TAIF är laget med harmoni.
  Nu gäller allt och inga men
  allt är bäddat för en hockeykväll.
  Varför TAIF? Kan ej förklara.
  Tillsammans är vi oslagbara.

  En för alla, alla för en.
  TAIF är laget för en hockeyvän.
  Puck och klubba en massa mål
  Hockeylaget med nerver av stål.
  Ta varandras händer och häng med
  det är hockeyfeber och du ska se.
  TAIF är laget som vinner mest
  TAIF är bäst!

  Vi går som på mol
  Ikväll kan allting hända.
  TAIF är laget med visioner.
  för alla här, och för millioner.

  En för alla, alla för en.
  TAIF är laget för en hockeyvän.
  Puck och klubba en massa mål
  Hockeylaget med nerver av stål.
  Ta varandras händer och häng med
  det är hockeyfeber och du ska se.
  TAIF är laget som vinner mest
  TAIF är bäst!

Tomorrow...

Är man på dåligt humör så ska det tydligen vara bra att pyssla lite. Så ikväll tog jag fram min tub kontaktlim och började sysselsätta mig. Jag insåg igår innan jag åkte till Dackehallen att mitt medlemskort inte fick plats i korthållaren om jag inte tog ut ett av de andra korten. Så nu har jag klistrat in mitt medlemskort i locket och problemet är löst. Om någon undrar vem den skäggiga gubben är så är det koreansk vidskeplighet. Jag fick den när jag fyllde år och den ska enligt sägen hindra tre dåliga ting från att drabba mig. När dessa tre ting är förbrukade framgår dock inte.


En ny vecka


Gårdagens inköp i souvenirshopen.

 • TAIF.nu fortsätter att leverera. Det känns som om hemsidan har fått en nystart och fått in välbehövligt nytt blod. Signaturen Calegula är, om jag har förstått saker rätt, en av de nya krafterna på taif.nu. Calegula har även en blogg och en youtube-kanal där det hamnar mycket klipp.
 • Idag var en dag då jag tänkte uträtta stordåd. Än så länge har det dock inte hänt mycket på stordådsfronten. Men det är ju trots allt måndag så jag tror jag är värd ytterligare en kopp kaffe medans jag funderar på hur jag ska lägga upp dagen. Förmiddagens budget-debatt från riksdagen på SVT2 har varit lagom bra som förmiddagsunderhållning. Vad jag bestämt vet i alla fall är att jag ska leka med 6-åringen och 8-åringen i eftermiddag. Sen ska jag hem till den andra medlemmen i innebandylagets fest-komitté för att planera lagfesten den kommande helgen. Sen avslutar vi kvällen med en innebandyträning som jag antar kommer bli väldigt avslagen eftersom vi har seriepremiär om bara ett par dagar.
 • J20 åker till Sunnerbohov på lördag för match kl 12.30, det får inte missas. Viktigt möte med den förmodade bottenkonkurrenten, nya poäng där så tycker jag vi har fått en oförskämt bra start på säsongen.
 • KHK tappar poäng i slutminuten borta mot Pantern samtidigt som Olofström utan transatlanterna kör över Gislaved. På onsdag är det derby i Telefonkiosken och bortaseger där så börjar nog kritiken hagla, precis som vanligt. I övirgt var det inga häpnadsväckande resultat. Mest noterbart var väl att Tingsryd - Nybro lockade mer publik än övriga fyra matcher tillsammans. Tråkigt att det ska behöva vara så.
 • Elitserien drar igång ikväll. Vilka håller vi på i år? Fredrik Emwall, Niklas Olausson och Pontus Petterström är väl de som jag finner mest intressanta. Fimpen Eklund har jag också ett gott öga till, även om han bara gjorde en halv säsong för TAIF. Finns det någon mer fd TAIFare i elitserien?

Premiär i Dackehallen


Miljon-mannen!

 • Under första perioden tycker jag det påminde oroväckande mycket om förra säsongens premiär. Osäkert, slarvigt och avslaget. På något sätt känns det lite som om vi kom undan lite med nöd och näppe.
 • I andra periodpausen spelades Marit Bergman i högtalarna. Ni vet vilken låt det handlar om och ni vet vad jag tycker om det. "This is the year" är vår hymn och kommer följa oss till Allsvenskan.
 • Matt Davidson visar ikväll för mig vilken oerhörd tillgång han kommer bli. Jag har inte sett tillräckligt med träningsmatcher för att bedöma honom sakligt. Men ikväll visar Miljon-mannen en oerhörd arbetskapacitet, såväl offensivt som defensivt. Utöver det själva spelmässiga så värmde det att se hans agerande när Johnny Ågren visar bristande intelligens direkt efter Tingsryds reducering. Att se Davidsson gå in och ta den fighten och visa att Ågren´s agerande inte var acceptabelt gladde mig.
 • Skybaren kan nog bli en ganska trevlig tradition vad det lider. Jag blev dock lite förvånad att där inte var fler gäster. Jag hade räknat med knökfullt. Jag antar det blir annorlunda när det vankas fredagsmatcher. I andra pausen erbjöd personalen happy hour-precis och lovade att hålla öppet även efter matchen för de som fortfarande var törstiga. Flexibilitet är en egenskap som uppskattas hos Bar-personal.
 • Jag träffade på Åtta-åringen strax efter matchslut. Han var mycket nöjd med resultaten och stämningen på läktarna. "Grymt!", var hans omdöme.
 • Juniorerna svarade för en bra helg. J20 tar 5 poäng på två bortamatcher i Skåne. Om det nu är så att vårt J20-lag kommer hamna i botten av serien så kan dessa poäng som de nu tar i inledningen visa sig oerhört värdefulla. Johan Lagermyr svarade för två mål medan Rasmus William (Välkommen tillbaka!) Oscar Carlsson gjorde var sitt.
 • Stundtals visade Nybro upp gammal klassisk vedhuggar-hockey a´la Mörrum. Hmm...

TAIF - Nybro

Sådär, då var premiären avklarad. Och ganska skönt är väl det. Jag tycker det var en förhållandevis ganska dålig ishockeymatch. Det må va hänt att det var två bra lag som stundtals tog ut varandra, men jag tycker det ibland såg lite avvaktandet ut. Framför allt andra perioden är väl en period som inte kan gjort någon glad. Jag tycker dock Tingsryd till slut vinner rättvist, och dessutom starkt att vänta underläge med 0-2 till seger. Det kommer ett lite mer omfattande inlägg lite senare ikväll.Det var första gången jag såg ombyggnationen vid den norra entrén. En helt klar förbätring jämfört med tidigare.


2600 på läktarna är en väldigt bra siffra, men jag tror nog många hade hoppats på mer. Det stod många stolar tomma på sittplats trots att det knappt fanns några biljetter kvar att köpa på nätet. Hur hänger det ihop?


Näst intressantast efter hockeyn var idag givetvis den nya baren, Elite Sky Bar.


Jag tycker nog den var lite sparsamt besökt idag under matchen. Men nog tror jag att det kan bli en stor succé under säsongen. Det här har ni gjort bra TAIF och det ska ni ha en ordentlig eloge för.


Sky-baren har även en skärm där de visar Swehockey. Ett bra initiativ och framför allt idag när J20 tog en fin seger borta mot Malmö.


Jag har inte varit på riktig hockey i Dackehallen sen slutet av november, så toaletterna under ståplatsläktaren var också helt nya för mig. Nu när det ryktas om att jag ska få min lägenhet renoverad så undrar jag om jag inte ska försöka övertala hyresvärden att lägga sånt här kakel i badrummet...


Nu kör vi!

En för alla, alla för en.
TAIF är laget för en hockeyvän.

 • Jag plockade fram min gamla TAIF-cd som låg här i en bokhylla, tyckte det var på tiden att även den låten hamnade på youtube.
 • Nybro har ett läsvärt reportage om de forna derbyna mellan Tingsryd och Nybro på sin hemsida
 • Snörningen i halsen, övervägande grönt och ett stort T på bröstet. Det gillar jag med de nya tröjorna.
 • Låtlistan är blandad som sig bör en dag som idag. Marit Bergman, Ebba Grön, the Ting Tings, Cock Sparrer och Queen är något av det som snurrar.
 • Premiärklädsel? Den nya grönvita T-shirten och en grå luvtröja duger gott. Mina Adidas Superstar är nyputsade och redo för premiär.
 • Den Nyblivna Pappan tyckte att jag skulle tippa tabellen här i bloggen. Jag känner att jag har för dålig koll på de andra lagen men jag kan tippa hur jag vill att det ska sluta.
  1. Tingsryd
  2. Pantern
  3. Nybro
  4. Mörrum
  5. Olofström
  6. Gislaved
  7. Karlskrona
  8. Kristianstad
  9. Kungälv
  8. Halmstad
 • Hur dagen än slutar så kan man väl räkna med att bloggar, forum och hemsidor ikväll erbjuder en hel del läsning ikväll. Det är nog bättre jag återkommer då.

Dagen för premiär

Det är väl lika bra att börja med gårdagen. Det blev som sagt en hel del fotboll igår, dock blev jag utbjuden på söder i Växjö för en gångs skull. Skönt att inte behöva vakna upp en söndag och hitta köket fullt av disk och tomburkar. Om vi på något sätt ska ranka gårdagens matcher efter underhållningsvärde så tror jag det blir så här

 1. West Ham - Liverpool
 2. Burnley - Sunderland
 3. Barcelona - Atletico Madrid
 4. Arsenal - Wigan
Mest glädjande var dock Tingsryds seger borta mot Rögle igår. Starkt och viktigt att inleda serien med seger på bortaplan. Simon Dahl gör tre mål och Rasmus Johansson avgör i förlängningen. Det är nog viktigt för Juniorerna att grabbarna med A-lagsrutin stiger fram och tar kommando om denna säsongen ska gå vägen för vårt J20.

Vår stryktips-kupong som vi knåpade ihop låg länge och skiftade mellan 11 och 12 rätt. På slutet tittar vi på Bolton - Stoke för att jobba in en kvittering för hemmalaget. Och när Stoke drar på sig en fruktansvärt dum straff i 88e så är vår tolva klar. Dock hinner bland annat Reading släppa in ytterligare ett mål och till slit stannar vi på 10 rätt.

Fotbollsmatcherna varvades med spel på nya NHL10. TV-spel är verkligen inte min melodi, det är nog tio år sedan jag slutade med sånt. Men när det väl erbjuds och jag har ett par öl i kroppen så kan jag inte säga nej. Kvällens största triumf var när jag via gediget målvaktsspel, kämpande backar och klassisk Tingsryd-hockey lyckas kriga mig till 0-0 mot ägaren av spelet. Frustrationen var hög efter den matchen och jag kände mig som att jag var oslagbar. 

Idag, premiärdagen, har jag mycket att hinna med idag så fick det lov att bli tidig uppstigning. Vid klockan 9 i morse låg Tegnér-kyrkogården, järnvägen och söder dolt i morgondiset.

Det fick lov att bli en ordentlig frukost med ägg och bacon idag. Jag ska snart iväg och spela innebandy och därifrån direkt mot Dackehallen så tid till mat kommer det inte erbjudas. Jag har som sagt förhandlat mig till att enbart spela två perioder idag för att hinna i tid till ishockeyn. Elite Sky Bar hinner jag inte med innan matchstart men förhoppningsvis hinner jag väl in där i någon av pauserna. Dessutom är ett besök i souvenirboden obligatoriskt idag. Nu ska jag ut på söder för att hämta min bil, innan det är dags att ge sig ut på vägarna.

Idag Kamrater, idag börjat det!


Roma, caput mundi

"Dit skulle du vilja åka, men där har du inte varit?
-Rom. Egypten. Jag gillar historia. Och sen - Västindien, Thailand - det hade inte varit fel. Det skulle jag också vilja åka till, det kanske man gör någon gång. Många har ju varit där."


Mikael Tisell har alltså aldrig varit i Rom. En människa blir aldrig fulländad innan hon har varit i den eviga staden. Det lovar jag, att den dag jag blir rik så tar jag med Tiseel till Rom om han lyckas föra upp oss i Allsvenskan. Där kan vi sitta på en uteservering på Piazza Navona och bara njuta av livet. Jag beställer in en flaska vitt och låter Tisell berätta alla de anekdoter som jag så gärna vill höra.

Rom, den eviga staden. Jag och du Tisse. This is the year!


Skål för Tingsryd!

T A I F Du sköna,
gänget med go.
Du stronga vita-gröna,
högt ska du nå!

Stilen och lagprofilen,
värd mer än gods och peng.
Häng med i ropen,
och höj på stopen.
för vårat stronga hockey-gäng!


Division 1 F, del 3

 • Med jämna mellanrum trillar det in tecken och hintar från Korea att jag inte är helt glömd och att jag trots allt satte lite spår under min tid där. Glädjande att se!
 • Igår innan jag somnade så insåg jag att jag idag var tvungen att gå igenom ytterligare ett par av våra seriemotståndare. Jag började grubbla över att jag bara kunde komma på två lag som jag hade missat, Karlskrona och Halmstad. Herregud, hur dåligt insatt är jag egentligen? Kan jag bara komma på åtta av Tingsryds elva seriemotståndare? Efter ett tags grubblande så kom jag även på Gislaved, men det fattades alltså fortfarande två lag för att göra serien komplett. Det var nästan så att jag låg och fick dåligt samvete för mitt ointresse. Idag visade det sig dock att det bara är tio lag, inte tolv, i vår serie så jag behöver inte ha så dåligt samvete trots allt.
 • Kul att se att det hänger en indianskrud i TAIF´s omklädningsrum. En trevlig tradition som visar att det är precis så högt till tak som det ska vara. Jag antar att Åkesson har fått sig en egen skrud signerad "Väsby - 07".

Gislaved
Gislaved, det kändes länge som att vi hade en ganska speciell relation till Gislaved. GSK var en av få klubbar som inte tyckte illa om oss, och vi hade ett ganska gott öga till dem. Det berodde nog på en hel del saker, kanske började det när GSK vann uppe i Oskarshamn och spelade oss till Allsvenskan. Kanske var det när jag och två andra grönvita åkte med GSK´s supporterbuss till Växjö efter en fredagsmatch i Dackehallen. Kanske var det Johan Gustavsson som spred goda Gislaveds-vibbar. Kanske var det alla trevliga besök och det trevliga bemötandet i Gislerinken. Eller kanske var det Gröna Brigadens besök på lokal i Gislaved när en söndagsmatch blev uppskjuten ett par timmar på grund av domarbrist. Hur som helst så var det en ganska trevlig relation, men nu tycker jag den där känslan har försvunnit. Niclas Bjelke, Janne Salpa och Johan Gustavsson har alla lämnat GSK och deras samarbete med Växjö har väl inte direkt fått dem att stiga i mina ögon.

Karlskrona
För två år sedan visste jag inte att Karlskrona hade ett ishockeylag på väg upp mot vår nivå. Sedan dess har jag blivit varse om detta faktum. Supportrarna till Karlskrona gör allt för att synas och höras och har lyckats fånga en del av min uppmärksamhet. Utrymme i media får dem att gå i taket och nu har de även upptyckt fenomenet bloggar och gör det på ett synnerligen dåligt sätt. Överlag så påminner Karlskrona ganska mycket om när Växjö ploppade upp för ett par år sedan och deras nufrälsta supportrar kände sig manade att förklara för oss andra hur världen ser ut. Det finns givetvis goda sidor med Karlskrona också. Det är synd vi inte spelar bortamatcher i Karlskrona i juli, för det är en förbannat fin sommarstad.


Halmstad
På tal om fina sommarstäder...
Jag vet inte vad det finns att säga om Halmstad Hockey egentligen. Det är nu ganska många år sedan jag var i Halmstad och såg på ishockey, skulle gissa att det var 01 eller 02 kanske. Hypen dog ut och klubben dog, ett öde jag ibland inte kan låta bli att önska fler föreningar. Nu är föreningen tillbaka och försöker igen, tydligen är inte Hammers-stuket helt övergivet om man tar en titt på deras hemsida. Gamla Micke Bjerdahl lirar fortfarande kvar i Halmstad. Han spelade för TAIF två säsonger i slutet av 90-talet för att sedan flytta till Halmstad. Jag minns att flytten var på flickvännens initiativ och att Bjerdahl sedan fick höra en och annan gliring från läktarplats när han var tillbaka i Dackehallen.


1 dag kvar


Ghostbusters II gick sent igår på TV4. Säga vad man vill om filmen, men signaturmelodin är galet bra.

 • Igår gick det inte längre. Nu ingår Viasat Sport i mitt kanalutbud och möjligheterna är oändliga. Om inte annat så ökar det möjligheterna för fritidsgården att tillfredställa sina gäster och hålla öppet vid fler tillfällen.
 • TV4 Sydost bjöd häromdagen på ett ur journalistiskt perspektiv tveksamt inslag om Tingsryd AIF. Halva inslaget visade bilder från Örebro´s avancemang i fjol. Sen spädde de på med att definiera Matt Davidsson som seriens dyraste spelare (?) och hängde på KHK-linjen att kalla honom för Miljonmannen innan de avslutar med att peka ut Tingsryd AIF som favoriter. Med andra ord var det som kopierat rakt ur någon av de sydöstra TAIF-bloggarna. Helt klart ett väldigt nyskapande och informativt TV-inslag...
 • Igår satt vi, tre grönvita själar, här och kunde givetvis inte låta bli att komma in på ämnet premiär. Dock konstaterade vi ganska krasst att premiären egentligen inte är så speciell. Givetvis är det kul att det drar igång och det ska bli fruktansvärt kul att återigen stå i Dackehallen och se Tigrarna spela om poäng. Grundserien brukar ju dock bli en relativt avslagen historia och då smittar väl det av sig en aning även på premiären, matchen och poängen som står på spel blir inte lika avgörande.
 • Bofors vann igår kväll borta mot Borås HC och har nu inlett serien med två segrar. Det finns, som någon påpekade igår, en risk att vår gamla antagonister Borås och Örebro kommer sist och näst sist i Allsvenskan. Med tanke på de senaste årens kvalresultat mot just dessa lag så vore det vore ju en minst sagt väldigt rolig kvalserie att hamna i...
 • Preliminärt skulle jag gissa att dagen till viss del kommer se ut som följer; kl 13.45 Burnley - Sunderland, 16.00 Arsenal - Wigan, 18.30 West Ham - Liverpool, 20.40 Juventus - Livorno och avslutningsvis 22.00 Barcelona - Atletico Madrid. Vi ska nog kunna slänga in lite kaffe och kanske en halv kebabpizza där någonstans också. Vi får se när gästerna dyker upp.

En fredagkväll

MMS, Anton Hedman, Facebook, Thai-mat, #27, Viasat, folköl, Niklas Fogström, Fredag kväll, Tiger-logga, Blöjbyten, Rättvisemärkt Kaffe, Dirty Dancing, Silent Disco, Besöksrekord, KHL, Cancer-pinnar, Idol, Havre-flarn, Håkan Hellström, Miljon-mannen, Tingsryd, Kvällspromenad, Ghostbusters, Premiär-helg, Sheffield-derby, Glödlampor, Marcus Svensson, Rosenknoppar och Bofors.


Det närmar sig

 • Det känns ganska bra att säsongen nu äntligen drar igång. Sällan har jag varit med om en försäsong med så mycket skitsnack, lögner, påhopp, dravel och annat trams. Nu börjar matcherna spelas lite mer frekvent så kanske fokus kan hamna på själva ishockeyn istället. Det börjar även märkas på andra (nyblivna) bloggare att hockeyn närmar sig, helt plötsligt kan de lägga ner pajkastandet och istället skriva om ishockey istället.

 • Idag stötte jag på en av Växjös snyggaste och mer intelligenta tjejer. Tillsammans var vi och lyssnade på Miljöpartiets ena språkrör, Maria Wetterstrand som var på besök i Växjö. Jag tycker det är intressant att lyssna på riktigt duktiga politiker, det är nästan ofattbart vilken koll de har. Oavsett vilka frågor som kommer så förväntas hon ha svar på tal. Frågestunden som följde bjöd på en del frågor som jag fann intressanta, bland annat om den blockpolitik som alltmer uppstår i och med att högern försöker framstå som ett parti medans de rödgröna partierna håller på sin egen identitet.
 • En av polarna har i dagarna varit nere i Lund. Den ettåriga sonen har haft problemet med lungorna och opererades i morse på universitetssjukhuset. Nu kom precis besked om att operationen hade gått bra och att allt var som det skulle. Förbannat skönt att höra!
 • Ikväll kommer den Nyblivna Pappan på besök med sin son. Det blir nog med andra ord en ganska lugn kväll om allt går som det ska. Imorgon blir det Premier League-lördag med allt vad det innebär, sen får vi se vart det slutar.

Äntligen är försäsongen slut förresten, det bör väl sammanfattas på något vis antar jag.

Försäsongens höjdpunkt; "Av med tröjorna!"


Försäsongens återkomst; Tingsryd-öl


Försäsongens huvudbry; "Hur mycket kostar egentligen Matt Davidsson?"


Försäsongens mest efterlängtade; Elite Skybar


Försäsongens partnerskap; Örebros fd ordförande och KHK-fansen.


Försäsongens blogg; TAIF-Bloggen, givetvis.


Försäsongens internet och sms-supporter; Undertecknad...


Förresten...


Nybro IF, välkomna till Division 1.
Hoppas ni kommer trivas!


3 dagar kvar

 • Intresserad av bussresa till bortapremiären i Mörrum? Info finns här.
 • Vill ni läsa om Mörrums lag inför den kommande säsongen, den gamla räven Bengt Josephson har skrivit ett rejält reportage till Mörrums hemsida där det mesta tas upp. Jag måste säga att det glädjer mig att David Nilsson och Andreas Svensson är tillbaka i laget. Mörrumsprodukter som de är så hör de inte hemma i ett till Mörrum konkurrande lag i samma serie. Det är fan inte rätt att åka in i sin egen hemmahall iklädd bortalagets tröja.
 • Panathinaikos - Galatasary rullar i bakgrunden och nu har Gate 13 börjat höras.
 • Det är tydligen utförsäljning på utgående produkter i souvenirhopen på söndag. Nog förstår jag att det är för att det är ett nytt sortiment på väg in, men det skadar nog inte att ta med sig ett par hundringar extra på söndag. Jag skulle behöva köpa mig en luvtröja, eftersom alla de jag tidigare har köpt i Dackehallen har krympt till storlek XS, alternativt förlorat all resår.
 • Tisdagens Debatt avhandlade den privata sjukvårdens för- och nackdelar. Det var helt klart säsongens bästa Debatt, kanske för att svajiga Belinda Olsson var utbytt mot aningen stadigare Lennart Persson. Ikväll är ämnet den tidigare Guantanamo-fången Mehdi Ghezali, och hans vistelse i Pakistan. Det kan helt klart bli ett intressant program, men jag ser en uppenbar risk att det kommer vara många som tycker utan att tänka först. Vi får se hur det går.
 • Mina försök att lägga till Viasat Sport i mitt redan digra kanalutbud fortsätter vara fruktlösa. Det hade faktiskt varit lite småtrevligt att titta på Trojas premiär ikväll. Matchen mellan Panathinaikos - Galatasary lyckas inte riktigt fånga mitt intresse. Det får nog bli en bra bok istället.

Tomorrow is today, som Marit sjunger

"It does not do to dwell on dreams, and forget to live"
- Albus Dumbledore -

En ny säsong står för dörren och nu gäller det att se framåt. Det som har varit är över och kommer inte tillbaka. Vad vi tidigare har uträttat betyder nu ingenting. Nu hjälper det inte fundera över vad som tidigare har gått fel, snarare på hur vi ska forma framtiden. Det förgångna bör förbli minnen, om än väldigt vackra minnen så spelar de inte nu längre någon roll. Kvalsegrar har vi radat upp de senaste åren, år efter år har vi varit ett topplag. Men likväl står vi på noll poäng när serien startar, och andra, som vi kan tycka förtjänar det mindre, har nått den status vi vill ha. Framtiden skapar vi av vad vi har idag, inte vad vi hade igår. Nu är det nära premiär, och nu jävlar gör vi något bra av det här. Det här är vårt år!


Dagen i bilder

Vad har jag gjort hittills idag?

Jag har druckit kaffe och ritat lite.

Jag har skrivit ut min biljett till på söndag.

Jag har fått en Triss-lott på posten från Eva-Lena. En vinstlott dessutom, så nu är jag 50 kronor rikare...

Jag har ätit lunch på restaurang Aptit.

Och jag har hittat ny stick-graffiti nere på mitt torg.


Division 1F, del 2

Kristianstad
Ingen kan väl påstå att Kristianstad väcker alltför mycket känslor. Jag vill minnas att premiären, eller möjligtvis bortapremiären, vårt första år i Div1 gick i Kristianstad. Jag har även för mig att Victor Rydh gjorde mål och kastade sig upp i plexiglaset framför bortasektionen. Kristianstad har alltid varit förhållandevis profillöst. I år har de dock Johannes Jönsson vilket kanske gör det hela i alla fall lite roligare. Det är mycket med Kristianstad som jag tycker känns blekt. Jag kan inte ens minnas hur deras hall ser ut, parkeringen utanför minns jag dock. Italienskan pluggade för övrigt två år nere i Kristianstad, men jag var tyvärr aldrig och hälsade på.

Pantern
Pantern, mitt första favoritlag. Jag tror det var säsongen 93/94 som jag första gången besökte Dackehallen. Min mor var där med sin lågstadieklass för att se på ishockey. Alla knattarna höll på Tingsryd och eftersom jag var ett år äldre så kunde jag givetvis inte hålla på samma lag. Så jag höll helt enkelt på Pantern i en match som slutade 6-6 (eller 5-5 kanske). Säsongen efter skaffade vi dock årskort på sittplats och efter det var det inte längre något snack om var sympatierna låg. Jag har dock vissa sympatier för malmö-laget. De kämpar på utan några som helst resurser och presterar bra resultat, år efter år.

Olofström
Olofström är väl inte en förening som har gjort många glada genom åren. Ett tag försökte folk skapa derbystämning i mötena mellan oss och Olofström. Men ska sanningen fram så finns det inte mycket känslor i den relationen. Olofström är en trevlig bortamatch som man åker till en onsdagkväll i oktober för att ta med sig tre poäng hem. Inget ont om olofström dock, de är säkert en jättetrevlig förening som jobbar på bra. Men att jag skulle börja tycka illa om dem och med spänning se fram emot mötena med dem kommer nog aldrig ske. För ett par år sedan hade Olofström Patrik Nyhman som rörde runt lite i grytan, och senare var det Andreas Svensson som försökte skapa sig ett namn. Men i år är det en för väldigt profil-lös trupp de ställer upp med.

...


Hösten närmar sig i Korea och jag vet hur kallt det kan bli där. Det nalkas även en födelsedag så jag passar på att skicka ner en grönvit halsduk. Jag är ganska säker på att blir en uppskattad present.

 • Innebandyträning ikväll igen. Jag är nöjd med både min egen och med lagets insats ikväll. Det kan nog bli en ganska rolig säsong om alla bitar faller på plats. Vi har tränigsmatch på söndag, men jag har förhandlat mig till att enbart delta två perioder för att sedan lämna för ishockeyn. Ibland får man banne mig lov att prioritera.
 • Skönt för Fahlander att han kastade in en liten gardering i bloggen igår. "Om Örebro förlorar ikväll? Well, då får jag väl bita i det sura äpplet och må bra igen imorgon. Shit happens och det är 51 omgångar kvar efter den här matchen." Men likväl kan han nog räkna med att det ör ganska många som skadeglatt sitter och småler nu. Det har han jobbat ihop till genom att hela sommaren provocera och håna andra lag och dess supportrar.
 • I Blekinge intervjuar TV4-nyheterna bloggande supportrar till de tre Blekinge-lagen. Mig är det då ingen som ringer, min 'anonymitet' skulle kanske inte passa så bra i TV-format. Och i och för sig har jag ju inte så jättemycket intressant att säga.
 • Jag tycker nog att Zlatan Ibrahimovic föregående säsong var bland de 4-5 bästa fotbollspelarna i världen. Men likväl kan jag inte låta bli att bli lite trött på den hysteri det är runt honom. Det är mycket andra intressanta fotbollsnyheter som hamnar i skymundan för att svensk media fokuserar enormt på honom. Givetvis förstår jag att det svenska folket i allmänhet har stort intresse i Zlatan, och media ger folket vad folket vill ha. Men det känns som ett enormt mindervärdeskomplex gentemot övriga fotbollsvärlden att vi är så oerhört stolta över att ha en svensk med på den stora scenen.


Seriepremiären närmar sig allt mer, det ska bli oerhört roligt.


Provokatör?

 • Idag kom det ett brev med inbetalningskort från TAIF. Nu när Elite Skybar är i antågande så blir det än viktigare att lösa medlemskap så fort som möjligt. Det vore minst sagt snopet att inte få komma in i Skybaren när den är invigd.
 • Intresserad av bussresa till bortapremiären i Mörrum? Info finns här.
 • Det börjar bli allt mer angeläget skaffa sig det där Viasat-paketet. Eftersom det i princip alltid är hos mig vi tittar på fotboll så har det kommit på förslag att sälja andelar i mitt viasat-abonnemang. Eftersom det inte enbart gynnar mig, utan även mina gäster som besöker fritidsgården när det vankas fotboll, så erbjöd sig en av stammisarna att köpa in sig. Vi låter erbjudandet vara under beaktande någon vecka till, men jag tror nog det kommer sluta med att jag nog har det där abonnemanget.
 • Igår skrev jag något om att kombinera en Göteborgs-weekend med en bortamatch mot Kungälv. Vi möter Kungälv på borta is 4/12 och som ett brev på posten kom igår en inbjudan till ett seminarie i Göteborg 6/12. Min tänkta weekend i Göteborg blir istället en ons-fredag i Göteborg. Lika gott det. Eftersom Växjö's Bästa Bartender numera bor i Göteborg så räknar jag med att få en guidad tur i det västkustska pub-utbudet.
 • En kommentar på inlägget nedan antydde att jag försökte provocera. Jag vill påstå att jag står lite över att skriva enbart med syfte att provocera. Att förvränga nyheter, hitta på lögner och fokusera på allt annat än mitt eget lag överlåter jag åt andra. Det klarar TAIF-bloggarna i sydöstra Blekinge av så bra på egen hand. Jag är nöjd med att skriva för min egen, för mina vänner och för övriga TAIFare's skull.
 • Kan någon bekräfta om Skybaren är färdig och öppen till på söndag?

Karlskrona-modellen av att göra en höna av en fjärder

Camp KHK ställs in på grund av för få anmälningar. Troligtvis är nyhetens behag över. De så kallade 'supportrar' som förra året följde Karlskrona i div 1 F har nu hittat andra fritidssysselsättningar. KHK kommer få svårt att locka publik i år. Jag ser en mörk framtid för klubben, minskad publik leder till minskade sponsor-inkomster och därmed sämre sportsliga resultat vilket i långa loppet leder till än mindre sponsor-inkomster. KHK är nu inne i en väldigt ond spiral som är svår att ta sig ur. Det här är nog sista säsongen vi ser Karlskrona i div1 är jag rädd.

Div 1 F

Allehanda hemsidor kör nu den sedvanliga proceduren med att gå igenom motståndarlag, ranka nyckelspelare, analysera träningsmatcher och tippa tabeller. Själv är jag i vanlig ordning ganska ointresserad och dåligt påläst vad det gäller motståndarlagen så sånt överlåter jag åt andra. Däremot tycker och tänker jag ganska mycket om lagen vi möter, så det tänkte jag att jag kunde bjuda på. Vi tar ett par lag om dagen.

Nybro:
I alla år har man fått höra historier om derbymatcherna mot Nybro. Men själv har jag aldrig fått uppleva någon av dessa matcher eftersom de ligger för långt tillbaka i historien. När jag började hålla på TAIF för dryga 15 år sedan så gick min mor på högskolan i Växjö med bland annat Jonas Gabrielsson, Christian Karlsson och Pär Lehtonen. En dag berättade hon att nämnade hockeyspelare var väldigt trötta i skolan eftersom de kvällen tidigare spelat match. Det blev förlust på bortaplan och dåvarande tränaren Torgny Bendelin var så besviken på lagets insats att han beodrade träning mitt i natten när de kom tillbaka till Tingsryd. När jag växte upp var Torgny Bendelin med andra ord ganska häftig, men efter allehanda utflykter i bland annat Tranås och Linköping och diverse utspel gentemot TAIF så har hans gloria hamnat lite på sne. Nu är Bendelin tränare i Nybro, men han är inte mer spännande än någon annan tränare i den här serien, ungefär som Nybro för mig inte är mer spännande än något annat motståndarlag i serien.

Mörrum:
Mörrum är roliga att möta. På sena 90-talet när jag började åka på bortamatcher så var Mörrum den ultimata bortaresan. Det var nära avstånd, det var mycket känslor och vi vann alltid. Det var lika roligt varje gång vi åkte ner till Jössarinken och förnedrade stackarna. 20 Raka-sviten gjorde ju inte saken sämre direkt. Vetskapen om att Mörrum inget hellre ville än vinna mot oss, men gång på gång fick gå hem besvikna var nästan oslagbar. Efter att Mörrum för något år sedan gjorde deras bästa värvning någonsin (...) så rasade klubben ner div2 men har nu glädjande tagit sig tillbaka. Mörrum är nog egentligen en ganska fin förening som är värda all respekt, men TAIFare som jag är så är inte det något jag är kapabel att inse. Förhoppningsvis har vi väldigt roliga matcher att se fram emot i alla fall.

Kungälv:
Vem tycker egentligen någonting om Kungälv? Göteborgarna är ett av få ganska meningslösa lag i årets serie. För lite drygt ett år sedan var jag på en fylleresa till Kungälv en fredagkväll. Jag vill minnas att TAIF vann en ganska medioker match på straffar. I segerruset efteråt bestämde sig jag och Lidhultarn för att stanna kvar i Göteborg och festa. Vi ringde runt till alla våra kontakter i 031-området men när vi inte fick napp någonstans så fick vi gott nöja oss med att hoppa på bussen och åka hem till Småland igen. Lika bra det kanske. Jag har sett nu att vi i år möter Kungälv borta en söndag, kanske läge att styra upp den Göteborgsfesten då istället?

Attackhockey

SR-reportage från Dackehallen.


=)


Över 100 spelare hörde i somras av sig och ville spela i KHK. Tänk om vi kunde välja och vraka bland spelare som de kan...


Ännu en dag


Daniele de Rossi

 • Premiären närmar sig som sagt och jag tror de flesta grönvita ser fram emot säsongen med förhoppning. För egen del påminner känslan en hel del om den känsla jag hade inför säsongen 01/02. Säsongen innan var vi överraskande starka och gjorde en förträffligt bra säsong. Under sommaren spände vi både musklerna och bågen ännu högre och värvade en hel del starka namn. Vesa Salo, Fimpen Eklund, Calle Bergström, Mikhail Bogdanov och Ville Koivula var alla nyförvärv som lovade gott. Lite samma känsla är det i år, det blåser positiva vindar genom föreningen och vi har gjort nyförvärv som på papperet ser bra ut. Nu återstår det bara att prestera också...
 • Smarta personer fascinerar mig, allmänbildade likaså. Därför har eftermiddagen varit oerhört givande då jag lyssnat till Hans Abrahamsson, verksam inom bland annat Internationell politisk ekonomi - utvecklingens globala och lokala samband och Fattigdom och konflikter - samspelet mellan fred och utveckling på Göteborgs universitet. Det blev en lång monolog/dialog om den rådande världsordningen, de utmaningar vi står inför och de eventuella lösningar på problemen. En eftermiddag som givetvis gav minst lika mycket frågetecken som svar. Men ändå givande.
 • Innebandyträning ikväll men eftersom vi tränar mitt i natten så hinner jag se en dryg halvtimme av Djurgården - Malmö. Det finns en charm att se såna här ångest-laddade matcher spelas med hjälp av elbelysning i höstmörkret. Det är kanske alla Öster-matcher av just den karaktären jag har sett som gör att jag kan finna njutning i att se andra lag spela i panik med kniven mot strupen.
 • Intresserad av bussresa till bortapremiären i Mörrum? Info finns här.

Soppa Carbonara


Morgonen inleddes med en kyrkogårds-promenad. En väldigt bra start på dagen!

 • På läktarna är nu Gröna Brigaden flyttade till andra änden av Ståplatsläktaren. Jag står sällan i klacken, men närapå alltid i anknytning till densamma. Så det är nog inte mer än att jag få ta med mig den Nyblivna Pappan och flytta med. Vi är ju ganska vana att flytta omkring lite i ishallen så det ska nog inte bli något problem.
 • Det är val i Norge och främlingsfientliga Fremskrittspartiet beräknas bli näst störst parti. Det där är en ganska otäck våg som går över Europa. I Österrike, Holland och Danmark har liknande partier redan tagit sig in i politiken. I Sverige är Sverigedemokraterna på frammarsch och vi har val om ett år. Partiernas existens i sig är inget problem, men att folk väljer att rösta på dem är ett tecken på att folk är väldigt missnöjda med hur samhället ser ut. När mycket annat går fel så är det lätt för folk att skylla på de där jävla invandrarna som bara begår brott och tar alla våra jobb. Det är dags för de Europeiska regeringarna verkligen tar tag i problemet med integration och ser till att minska klyftorna i samhället som leder till segregation och frustration.
 • Igår kväll lagade jag och den Vackra Damen från Flen pasta carbonara. Ingen av oss är någon direkt stjärna i köket men resultatet blev förhållandevis bra, även om det nog mer liknade carbonara-soppa. Gott var det i alla fall.
 • Träningsmatcherna är nu färdigspelade och det är mindre än en vecka kvar till premiären. Jag är definitivt inte rätt person att analysera matcherna, eftersom jag bara har sett tre av dem. I två av de tre var jag dessutom onykter och den tredje såg jag stående nere vid sargkanten. Men om jag bortser från det spelmässiga och istället fokuserar på det uppebara, resultaten, så känns det ganska bra. Vi har visat styrka och gjort goda resultat, men inte allt för goda resultat. Tingsryd kan gå in till serie-premiären med högt huvudet och med tro på oss själva.
 • Örebro Hockey / Vipers / IK / Pirates fortsätter försätta Närke i Hockeyfeber. 227 åskådare i gårdagens genrep imponerar stort...

"Det är bättre om vi tar hand om varandra..."

 • TV-pucken är färdigspelad och den numera så uppmärksammade Viktor Crus-Rydberg slutade på delad första plats i poängligan. Tolv mål och sju asssist på åtta matcher blev slutfacit för grabben.
 • Michael Moore´s nya film, "Capitalism - a lovestory" har premiär i slutet av Oktober. Hans tidigare filmer är relativt sevärda, även om jag ibland inte kan låta bli att känna att att han ibland går något steg för långt och är lite för konspiratoriskt lagd. Moore är att se mer som underhållare än som dokumentärfilmare, så med det i beaktning så är det en film jag ser fram emot.
 • Ikväll kommer den Vackra Damen från Flen hit för att laga mat och se på film. Det känns som en rimlig och lagom ansträngande aktivitet efter en lång natt på Oleo.
 • Ända sedan ishockeyn uppfanns i Växjö för 12 år sedan och i Karlskrona för 7-8 år sedan har deras supportrar försökt tala om för oss TAIFare hur ishockey går till, hur läktarkultur ser ut och hur framtiden kommer att te sig. Bland det vanligaste vi har fått höra att att Tingsryd är en för liten ort för att bedriva elitverksamhet. Där finns inga pengar, inga sponsorer och ingen publik. Det är i städerna som underlaget finns och vi kommer passeras av lagen från dessa metropoler. Bla, bla, bla jadda jadda jadda. Nu går Mjällby med all sannolikhet upp i Allsvenskan och får eventuellt sällskap av Åtvidaberg. Värt att notera.
 • J20 slog Hässleholm´s A-lag med 7-4 idag efter bland annat två mål vardera av Johan Lagermyr och Patrik Linander.

Sköna Söndag

 • Det är banne mig helt makalöst.
 • Igår kväll blev det kalas för att fira segern med innebandypojkarna. Det var de yngre som samlade ihop sig så det blev en fest som jag inte sett maken till på rätt många år. Kvällen slutade på nöjespalatset Oleo som jag inte heller har sett på många år. Kvällens höjdpunkt var när Lidhultarn försökte planka in och sedan skällde ut vakterna för att de kastade ut honom.
 • Härligt! Jag gillar ju som bekant juniorerna så det är prima att ha direktrapportering från deras matcher vid sidan om Premier League-matcherna på TV´n.
 • Nu ringde de från innebandyn. Tydligen ska jag ställa upp och delta i någon slags ledarutbildning som föreningen ska hålla i idag. Jag ska vara med som representant för A-laget och visa upp de uppspel och den spelidé som vi försöker ha. Det känns inte som om det är rätt dag för det men eftersom det bjuds på gratis lunch så får jag väl lov att ställa upp.

PS

Emanuel Adebayor har inte på en fotbollsplan att göra. Fy fan vilken idiot!

Heja TAIF

 • Storseger med innebandyn. Ledning med 7-1 efter två perioder och 9-5 till slut efter att vi kopplat av onödigt mycket på slutet. Själv svarade jag för livsviktiga 3-0 och passade fram till matchavgörande 6-0. Glädjande med seger och oerhört glädjande för egen del att prestera lite poäng.
 • Växjö City kryllar av piket-bussar med tonade svarta rutor. Jag kan dock inte låta bli att vara lite orolig att poliserna lär bli sysslolös under detta ministermöte.
 • Tingsryd-Växjö följer jag nu via everysport.com. 0-3 en bit in i andra perioden. Det känns onödigt mot ett sånt ängagäng. Dumt att ge dem tre måls handikapp. Kan kanske vara bra med en ordentlig genomkörare idag så inte tuppkammen växer allt för mycket inför premiären nästa helg.
 • Ikväll vankas det fest med innebandylaget, supportrar och övriga groupies. Jag tror nog det kan bli väl så trevligt. Men medelåldern kommer nog vara ganska låg så man får nog ligga i bra om man ska kunna hänga med i tempot.
 • Bloggandet får lov att återkomma imorgon, sånt har jag inte tid med nu i allt festplanerande och fotbollstittande.

Växjö är rustat


Växjö är rustat. EU´s jordbruksminstrar är i stan på ministermöte och området runt konserthust är avspärrat. Det känns lite som om de kära jordbruksminstrarna tar sig på lite för stort allvar, ungefär som den där KHK-bloggaren som fantiserade om att han inte skulle vara välkommen i Dackehallen. Jag antar dock att rädslan för protester tyvärr är obefogad. Det lär inte dyka upp några maskerade vänsteraktivister för att gasta gatsten. Om det är något anti-globaliseringsrörelsen och andra aktivist-grupper borde reagera mot så tycker jag det är det europeiska jordbruket och alla de subventioner som EU ger det. Helt enorma summor av EU´s budget går varje år åt till att hålla de europeiska lantbrukarna under armarna. Världsmarknadspriset för ett ton sockerbetor var 2007 160 euro, efter EU´s subventioner och bidrag kan en EU-bonde i bästa fall sälja det för nästan det tiodubbla. Att låta det europeiska jordbruket konkurera på lika villkor med övriga världens bönder vore något av det bästa bistånd vi kunde ge till tredje världen.


Lördag

 • Det går att läsa på LG´s sida vilka matcher han kommer sända i höst. Förvånansvärt nog blev det inte så mycket med de grönvita, inte i det schemat som sträcker sig fram till 1/11 i alla fall. De TAIF-matcher han visar är, Sön 4/10 Pantern - TAIF, Fre 9/10 GSK - TAIF och Ons 14/10 Hammers- TAIF.
 • Tingsryd - Växjö idag alltså, sista träningsmatchen innan seriestarten. Dags för de gamla att vakna till nu kanske? Einarsson och Svensson står båda på 0+1 poängmässigt medans CJ inte mäktat med en enda poäng ännu. Nåja, hade det varit yngre grabbar så hade jag blivit lite mer orolig. De gamla elefanterna brukar inte vara direkt hetast på isen i träningsmatcherna.
 • Det är innebandy idag som sagt. Uppstigning kl 09, frukost kl 10, promenad kl 11 och samling kl 12. Vi får hoppas det är en hållbar uppladdning. Sen hoppas jag att det blir lite galej ikväll, om så inte blir fallet så kan jag ju alltid trösta mig med Tottenham - Man Utd med avspark 18.30.
 • ...och nu visar det sig att Juha Gustavsson har fått influensa lagom till hemmadebuten.
 • Igår kväll åt jag middag med mor och far. Vi åt thai-mat och drack tjeckisk öl innan det var dags för kaffe och efterrätt framför Doobidoo. Det var en ganska trevlig inblick i mina föräldrars värld som trots allt är ganska långt ifrån mitt eget liv. Men en gång ibland så kan jag väl tycka det är ganska skönt faktiskt.
 • Stick-graffiti, så kallas det.

Mitt torgTorget där jag bor har i flera år utsmyckats av okända gatukonstnärer Gång på gång visar det sig när man kommer ut på morgonen att någon har stickat in något av torgets föremål. Ibland är det lyktstolparna, ibland är det statyn och ibland är det armstöden på bänkarna. Tummen upp!


Are you happy, are you satisfied?

 • Jag sitter och kollar på SVT Play och matchen mellan Småland och Västerbotten. Det står 2-2 just nu efter 1+1 av Crus-Rydberg. Jag såg Kevin Ekman-Larsson spela med J18 för någon vecka sedan, och tycker nu som då att han påminner ganska mycket om storebror Oliver. Han spelar väldigt klokt och förståndigt med andra ord. Sista tio minuterna känns det som att han har spelat non stop och imponerar stort.
 • Den Vackra Damen från Flen är i sanning väldigt vacker.
 • Jag spelar som sagt innebandy imorgon, så ikväll åker jag hem till mor och far för att äta middag. Det ryktas om att vi ska äta asiatisk och äta med pinnar, ska bli intressant att se hur de reder ut det. Imorgon kväll hoppas jag hitta en fest att kika förbi. Jag hoppas att det antingen sitter ett gäng grönvita eller rödblåa och dricker öl någonstans.
 • I periodpausen spelades det musik i Himmelstalundshallen. Det bjöds både på Robert Brobergs "Barbara" och den grymma versionen av "Another one bites the dust" av Queen och Wycleaf Jean. Varierande kvalitet med andra ord.
 • I förmiddags var jag på Maxi och storhandlade för 700 kronor. Det är sällan det sker men nu är banne mig skafferiet välfyllt för en lång tid framöver.

Eftermiddagsunderhållning


Jag är inte överdrivet intresserad av ishockey egentligen, men framgångar för Tingsryd AIF intresserar mig så då blir TV-pucken intressant. Heja Ekman-Larsson och heja Crus-Rydberg.


Läggdags


Det pekar uppåt...

 • Det börjar märkas att premiären närmar sig. Besöksantalet i bloggen stiger dagligen och igår noterade jag högsta siffran på ett bra tag. Jag har dock en ganska bra bit kvar till vad jag är van vid under säsong. Jag räknar med att det fortsätter öka den närmaste tiden. Ingen kan väl förneka en stor anledning till att blogga är att få uppmärksamhet och att bli hörd. Och för att bli hörd och uppmärksammad så är ett allt större besöksantal väldkommet. Kommentera tycker jag att ni har börjat bli ganska bra på, så jag tror den här bloggen går en strålande tid till mötes.
 • De har det inte lätt i Amerika. Sjukvård åt alla, fy vad hemskt det låter. Det här klippet har nog alla sett, men det tål att ses igen. Själv tycker jag det är ganska trevligt i det socialistiska Sverige där alla har rätt till sjukvård.
 • Jag gör ett försök att ställa om dygnsrytmen en aning. Det är på tok för sena kvällar just nu för att jag ska vara nöjd. Problemet är dock att när jag väl går och lägger mig så är jag inte det minsta trött. Ikväll tror jag dock att det ska lyckas, för just nu är det jobbigt att hålla ögonen öppna.
 • På lördag är det TAIF - Växjö, Rosengård - Öster och Manchester City - Arsenal. Jag hade velat se alla tre matcherna men innebandyn får återigen lov att prioriteras. Det låter kanske lite lustigt att jag gång på gång väljer innebandyn i första hand, men jag tillhör den kategori innebandyspelare som egentligen borde hålla igång lite varje dag för att inte tappa bollkänsla och klubbteknik. Har man ingen talang så blir flit och vilja ack så mycket viktigare. Jag har inte råd att missa träningar och matcher i allt för stor utsträckning för då duger jag verkligen ingenting till som innebandyspelare. Tyvärr!
 • Nästa helg helg har jag blivit erbjuden en resa till antingen Sundsvall eller Göteborg. Men inte kan jag väl åka bort premiär-helgen? Det tar emot, men jag är nog tvungen att avstå.
 • Jag skrev i förra inlägget att även jag ser TAIF som favoriter i år. Fahlander uppe i Närke trycker också gärna på det så ofta han kan, idag dök det återigen upp ett inlägg på ämnet. Bland alla skit-kommentarer som skrivs där så dök det faktiskt upp en vettig idag. Signaturen Bloggläsaren skriver;
  "Men nu blir jag förvirrad på denna bloggen. Nu har jag läst hur TAIF har behållit spelare som absolut inte duger, bara värvat usla spaghettilirare och föredettingar som Jacobsson och pappas pojk i kassen, ja de har väl kvar han som bara hade tur match efter match ifjol förstås. Precis allt de gjort har de gjort fel, nu helt plötsligt är de storfavoriter."

Eftermiddagsinlägget

 • I eftermiddags hamnade jag bakom en traktor mitt inne i centrala Växjö. I världsmetropolen och storstaden Växjö. Hur är det ens möjligt? Bönder, inte i Växjö väl? Vart är världen på väg?!?
 • Matt Davidson har börjat skaffa sig alltfler fans runt om i skogarna. SMP-stubben är defenitivt en av dem. Det står väl om inte annat tydligt när Enestubben till och med bemödar sig med att kommentera här i bloggen för att rätta en felaktig assist som egentligen skulle tillfallit Davidsson igår.
 • TAIF.nu la igår ut nyheten om att biljetterna till premiären skulle släppas idag kl 09.00. Jag tror inte på något vis det blir samma rusning efter premiärbiljetter som det var förra säsongen, men det är ändå helt rätt. Folk drar folk och att redan nu börja med annonser om förköp ökar bara intresset inför premiären. Bra marknadsföring av TAIF, och det är då sannerligen inget vi har varit bortskämda med genom åren.
 • Den där Viktor Crus-Rydberg verkar minst sagt lovande. I dagens match mot Värmland svarade han för tre nya mål. På tre matcher har grabben nu gjort sex mål och två assist. Notera då att Viktor har varit inblandad i åtta av de tolv mål som Småland har gjort i turneringen. Och då är han ändå ett år yngre än många av de övriga grbbarna. Kvart i fem i eftermiddag spelar Småland mot Gotland och imorgon blir det med all sannolikhet kvartsfinal, som SVT24 sänder med start kl 16.

En trevlig kväll som sagt

 • Eftersom jag inte såg matchen så blir det ingen längre analys. Men seger med 3-1 borta mot Troja så här nära inpå seriestarten känns betryggande. Victor Tisell har tydligen gjort en väldigt bra insats och visat att han kan kanske trots allt inte är värvad som kökspojke, som de sydöstra TAIF-bloggarna har oroat sig för.
  Jag läser att Simon Stark "forecheckade sig till pucken, och David Laudius slog in returen". Det är inte första gången i år som Stark gör det och det är precis så vi vill se honom. Såväl Davidson som Juha Gustavsson rapporteras ha gjort goda insatser och det ser överlag ganska bra ut.
 • Sverige vinner bara med 1-0 mot Malta, på ett självmål dessutom. Visst hade vi nog alla hoppats på mer, men vad hade vi egentligen räknat med? När har Sverige någonsin presterat bra när vi är laget som måste sätta upp tempot?
 • Övriga supporters försöker nu måla upp TAIF som skyhöga favoriter, allt för öka pressen på oss. Att hylla TAIF som oslagbara favoriter gör det givetvis roligare att håna oss om vi misslyckas, men det tar också bort en hel del press från det egna laget. Jag förstår att de försöker och jag förstår att vi är favoriter, inte mycket att orda om egentligen. Vi vann serien i fiol, vi vann allettan, vi gick obesegrade genom playoff och vi var en seger ifrån att gå upp i Allsvenskan. Dessutom har vi behållit närapå alla spelare vi ville behålla och förstärkt med på papperet riktigt bra nyförvärv. Som sagt, jag förstår att vi ses som favoriter men ibland blir det lite fånigt att läsa hur motståndarsupportrar försöker hävda att TAIF kommer bli oslagbara och att varje poäng vi tappar är ett misslyckande.
 • I omklädningsrummet efter kvällens innebandyträning annonseras Sverige resultat mot Malta och det möts väl inte av något större jubel. Det jublas desto mer när jag kikar på mobilen och kan berätta att TAIF vunnit. Mitt lag är och förblir ett innebandylag där man håller på Tingsryd.

!

En schysst T-shirt inhandlad, tre poäng till Sverige, jag gör en bra innebandyträning, seger för Tigrarna, Albanien har 1-1 mot Danmark och jag äter korv med bröd. Just nu är det en väldigt, väldigt bra kväll.

Tigrarna de sköna...

 • ...vi är vita gröna.
 • Det hade varit förbannat kul att se Troja på bortais ikväll. Men jag får spara min ledighet till Mörrumsmatchen om två veckor och mitt besök i Sunnerbohov till vårkanten när vi möter dem igen.
 • Victor Crus-Rydberg gjorde tre av Smålands fyra mål i dagens TV puck-match mot Ångermanland enligt Holgers Blogg. Som nämnts tidigare i denna blogg så plockar jag ibland lite favorit i J-lagen beroende på vad de heter. Crus-Rydberg har länge, tillsammans med Rasmus William, varit ett av de läckraste namnen i bland juniorerna. Dock har jag fått för mig att det fann ett brödrapar Crus-Rydberg, men när jag nu tittar på  taif.nu så hittar jag inte den förmodade storebrodern. Har jag fel? Någon med j-lagskoll som kan berätta hur det ligger till?
 • Ikväll har innebandyföreningen 20% på Teamsportia så jag har i eftermiddags varit förbi och sett ut ett par T-shirts som jag tänkte inhandla ikväll. Det är som sagt inte meningen, men jag faller ofta för de grönvita plaggen. Det när nog dags att inser detta på allvar och slutar försöka jobba emot det. Grönt och vitt is the shit!
 • Troja erbjuder nu publiken att via sms rösta på matchens lirare. Kan man rösta på de gamla TAIF-favoriterna Håkan Jansson eller Henrik Melinder?
 • Även andra matchen för dagen gick bra för Tingsrydpojkarna. Seger mot Blekinge med 2-0 och tre grönvita passningspoäng. Victor Crus-Rydberg 0+2 och Kevin Ekman-Larsson 0+1.

"Kom igen Anders"

Förmiddagen spenderades ihop med 93-åringen på en av Växjös vårdcentraler. Han skulle bara ta ett blodprov men på något sätt slarvades vi bort i turordningen och fick vänta över en timme på vår tur. I väntrummet hittade jag en gammal godbit från min egen barndom. Barnboken "Kom igen Anders" vill jag minnas att jag läste på mellanstadiet.

På bokens förstasida var en liten ordlista med hockeytermer för den okunnige. Det ryktas att just denna listan, sedan boken publicerades, har tryckts i Halmstads, i Växjös och numera i Karlskronas matchprogram.

När blodprovet väl var avklarat åt vi lunch på Stadsbiblioteket. Pasta Carbonara föll 93-åringen sannerligen i smaken.


Efterlysning

Det ryktas att en buss arrangeras på privat initiativ till bortapremiären mot Mörrum. Brist på goda och trevliga bussbolag med säte i Växjötrakten är dock ett problem. Någon som har tips på var man kan få tag i en duglig buss till ett billigt pris?

Jag vill till Ljungby


Sverige - Bulgarien 5-0

 • Motståndarsupporters påpekar gärna hur lustigt det är att vi, som är så stolta över vår juniorverksamhet, inte plockar upp en junior istället för att värva Juha Gustavsson. I en tid då sakliga argument inte längre biter, utan lögner och påhitt är melodin, så känns det väl meningslöst att försöka diskutera. Men det bör påtalas att det är stor skillnad att som junior spela 5-6e back och att gå in och täcka upp som försteback. Juha Gustavsson är inte värvad som en medelmåtta som breddar vår backsida, hans meriter gör honom ofrånkomligen till en ledare förhoppningsvis både på isen och i båset. Och det är nog inte, oavsett talang, varken Rasmus Johansson eller Adam Åkesson redo för i dagsläget. Men som sagt, sakliga argument är tyvärr inte så värdefulla längre.
 • Eva-Lena både bloggar och fotar vidare. Trevligt!
 • Öster - Sylvia 2-3. Så fruktansvärt typiskt de rödblå.
 • Skånskan är nu på plats i Lissabon och idag kom återigen en inbjudan om att åka ner och hälsa på i höst. Sommaren 2004 tillbringade jag med ett par kompisar i Portugal för att följa Sverige i fotbolls-EM. Portugal var ett oerhört trevligt land och Porto där vi spenderade stora delar av vår tid var en under stad. Lissabon tillbringade vi egentligen aldrig någon tid i, förutom för att se Sverige - Bulgarien och 24 timmar på centralstationen i väntan på tåget mot Spanien. Portugal var en oerhört trevlig bekantskap som jag gärna återser, gärna redan till hösten.
 • Debatt handlar om män som försöker amma sina barn och TV4 drar igång Idol-cirkusen så jag väljer att titta på Zeitgeist Addendum som en läsare tipsade om. Halvvägs in i filmen så är jag mycket nöjd med vad jag ser.
 • De inofficiella TAIF-bloggarna med säte i östra Blekinge fortsätter skriva om oss och oroa sig över våra förehavanden. Det är nästan beundransvärt hur mycket fokus de lägger på vår förening. Men det är väl i och för sig förståligt, gamla TAIFare som många av dem är.

Dagens bild


Jag var hemma hos 93-åringen i förmiddags för att klippa gräset åt honom. Väl på plats visar det sig att han redan har gäster och istället för gräsklippning blev det kafferep. Sedan konstaterade vi att gräset nog inte behöver klippas trots allt och pratade fotboll och ishockey istället. En trevlig förmiddag.


suck och pust

En innebandyträning senare så är det goda humöret som bortblåst. På lagets hemsida blev jag beskriven som lagets...
"...Trash-talker
Finns det en hackkyckling finns de ju också någon eller några som hackar på den stackarn, under denna kategorin ingår även ute på planen och i båset och här har vi en solklar vinnare, även om jag själv inte är guds bästa barn på planen så får jag nog storstryk i den här kategorin. Han är den som mer än gärna tar chansen när han får den att ge de unga en gliring. Han är även aldrig vän med motståndarna och retar mer än gärna upp deras backar och de personer i motståndarlaget han inte ger mycket för får också höra det. Lite av vår egen Per Ledin, han tar ingen skit men ger mycket!"

Ikväll tränade vi klockan 21-22 och det var uppenbart att den sena starten inte gjorde mig gott. Spelet, löpningarna och defensiven satt hyfsat bra, men så fort jag fick bollen i anfallszon så slog jag bort den. Jag hatar att underprestera och blir fruktansvärt arg när jag gör det. Då finns det inte mycket utrymme för något trashtalk eller några gliringar mot juniorerna. Det får bli nya tag på onsdag helt enkelt.

Laughing With


Regina Spektor är det nya för mig, än så länge är jag mycket förtjust.

 • Rapporter från dagens träning meddelar att de fortsätter matcha Matt Davidsson ihop med Hilding och Laudius. Jag tror det är helt rätt väg att gå. Knattarna får en spelare som banar väg för dem och Davidsson får två spelskickliga grabbar vid sin sida som förhoppningsvis lär leverera en och annan hyfsad passning.
 • Anna Ternheim kommer till Växjö om två månader. En väldigt bra sångerska som har varit väldigt bra live de gånger jag har sett henne. Det finns inte många som likt Ternheim kan fylla en hel konsertlokal med sin röst. Det känns som en konsert som vore väldigt dum att missa, men 350 kronor tycker jag var ett ganska saftigt biljettpris. Det är tur att jag är välavlönad numera...
 • Dagarna flyter på och på något sätt börjar jag tycka att jag har det ganska småtrevligt just nu. Inte för mycket att oroa sig för och lagom med aktiviteter. Och när jag inte har några aktiviteter så städar jag lite här hemma. Av någon anledning har jag börjat tycka det är ganska kul att hålla rent omkring mig. Så har det knappast varit tidigare.
 • Samma rapport från träningen meddelar också att Lundström fick kliva av, befarad skadad igen. Hmm...
 • Canal+ visar just nu Elfte timmen, en dokumentär producerad av Leonardo di Caprio om hur vi människor påverkar klimatet. En helt klart intressant film och perfekt för mig som försöker vara sådär lagom pretentiös.

Dagens bild


Så var jag återigen på parkeringen där alla parkeringsrutor har ett namn. Som så många gånger förr parkerade jag på Tiger-rutan. Jag får nog se om jag inte kan hitta någon som kan fylla i bokstäverna, det börjar synas lite dåligt.


I try really hard, actually.


En förbannat bra film.

Juno: I think I'm in love with you.
Bleeker: You mean as friends?
Juno: No... I mean for real. 'Cause you're, like, the coolest person I've ever met, and you don't even have to try, you know...
Bleeker: I try really hard, actually.


Så var det klart


Söndagseftermiddagen har spenderats hemma på gården där vi samlades för familje-kräftskiva. En nykter sådan skall tilläggas.

 • SMP har nu släppt namnet på vår back-förstärkning, Juha Gustavsson. Det var det namn jag hade hört ryktas om och jag tycker som sagt att det ser oförskämt bra ut. 450 matcher i högsta serien i Finland kan inte snacka bort, hur man än försöker. På papperet håller jag denna värvningen nästan högre än den av Matt Davidson. Men det är inte på papperet någonting kommer avgöras, så vi får se hur det ter sig. Jag antar att det nu blir en febril aktivitet i tvillingstäderna Karlskrona och Örebro när det ska räknas ut hur många miljoner Gustavsson kommer kosta.
 • Marit Bergman är som bekant en stor favorit. Hennes Pride-låt "Casey hold on" har växt hela sommaren och är just nu riktigt bra.
 • Här kastade jag ur mig något korkat om att det kändes som att landslagsturneringarna kändes lite mer på riktigt nu när det är OS-år. Efter dagens insats av Tre Kronor får jag nog ta tillbaka det. En så pinsam insats som Sverige stod för idag borde egentligen inte få inträffa.
 • Det blåser lite andra vindar runt fotbollslandslaget idag än vad det gjort den senaste tiden. Det känns som att gårdagens insats och upplösning var precis vad som behövdes för att Svenska landslaget skulle vinna tillbaka lite av den gloria som har hamnat på sne det senaste året.
 • Jag smög faktiskt in Juha´s namn i ett inlägg jag skrev igår. "En full bakbesättning vill vi ju ha Gustavsson..." skrev jag men jag antar att ingen uppmärksammade det.
 • Idag till middagen började min mor och min syster fråga om biljetter till premiären mot Nybro. Det är bara två veckor kvar nu så det börjar närma sig allt snabbare. Nu när träningsmatcherna börjar bli allt intressantare så grämer det mig lite extra att jag nog missar båda matcherna den kommande veckan.


Heja Sverige!


Så här såg fritidsgården ut timmen innan gästerna anlände.

En trogen läsare och flitig kommenterare brukar oroa sig för mina kostvanor. Igår delade jag och Lidhultarn på en kebabpizza från Exelle medans den Nyblivna Pappan åt en kebabtallrik.

Till det delade vi på ett par liter öl...

Ishockeyn mot Tjevckien slutade med förlust. Mest energi under matchen la jag på att försöka fota domaren som var otroligt lik Tomas Lundström. Det hela försvårades av att det var tvådomarsystem och att jag sällan var beredd med kameran när rätt domare väl dök upp i bild.

Fotbollen slutade ju som den gjorde och det överlåter jag åt fotbollsexperterna, Niklas Holmgren till exempel. Själv gick jag på toaletten när matchuret tickade in i 93e minuten. Jag hann knappt öppna gylfen innan jag hörde hur gästerna började jubla. Ett jävla skitmål men ack så viktigt. Kvällen avslutades på Biskopen med ytterligare ett par öl vilket bidrog till att det idag är aningen tyngre än vanligt.


Fritidsgården har öppnat

I förmiddags fick jag återigen höra lite om vad som var på gång, och återigen följdes det av "det här får du inte blogga om, inte ens om att det är något på gång". Nu har taif.nu dock publicerat nyheten om att en ny back är på ingående så jag antar att min munkavle bör ha lättats en aning. Sportchef Anders Gustavsson täpper till hålet på backsidan som har uppstått efter skador på både Alamäki och Harikkala. Om det är den back jag fick uppgifter om idag så blir jag verkligen inte missnöjd. Det känns helt rätt att ersätta Harikkala i alla fall, det börjar kännas som att han har varit borta lite för länge och att vi nog klarar oss bättre utan att gå runt och vänta på honom. En full bakbesättning vill vi ju ha Gustavsson, så det är helt rätt agerat. Besked kommer tydligen om någon dag när han har skrivit på kontraktet.

Nu har jag varit på systemet och köptöl, på ICA och köpt tre liter is samt skickat Lidhultarn för att köpa en pizza åt oss. Lördagen är i antågande och gästerna kommer trilla in en efter en desto längre kvällen går. Nu kör vi, heja Sverige!


Gislaved

Det är turnering i Gislaved i helgen. Mariestad, Rungsted, Halmstad och GSK gör upp om segern i Benny Anderssons Minnescup. Jag är föga intresserad av motståndarlagen egentligen, men går det att hitta en koppling till TAIF så är det väl värt att skriva om kanske.

GSK´s hemsida hittade jag för övrigt länkar till två bloggar som såg relativt intressanta ut, om någon nu mot förmodan skulle råka ha något intresse av att läsa om Gislaved. Här är den ena och här är den andra. Hm, jag ser nu att den andra mest handlade om sporten där de kör motorcykel utan bromsar runt i cirkel så den är ingen mening att länka till. Jag blev dock aningen besviken när jag ser att de inte har länkat till mig. Skriver jag månne för lite om ishockey för att vara en ishockeyblogg? Kanske. Jag blev även besviken när jag ser en Gislaved-uppställning utan Johan Gustavsson. Men allra mest besviken blir jag när jag ser hur GSK utan problem öppet länkar till Växjö Lakers och fullständigt underkastar sig rollen som farmarlag. Gislaved som brukade vara en så fin och trevlig förening...

Hur som helst, för drygt tio år sedan var vi på försäsongsturnering i Gislaved. Vilka övriga deltagande lag var kan jag verkligen inte minnas. Men jag minns att det var en minnesvärd turnering. Jag missade fredagsmatcherna men kom tidigt lördag morgon. De grönvita som hade varit där redan under fredagen hade laddat på bra och det fortsatte på samma tema under lördagen.


I Gislaved gällde på den tiden samma regler som i Dackehallen, det vill säga att inga kassar eller väskor undersöktes när man gick in i ishallen. Inte heller var det några problem med att förtära dryck på läktarna. Gislerinken såg ut precis som den gör nu, med ett träräcke nedanför läktarna. Detta räcket blev utmärkt som avlastningsbord och var vid matchslut fullt med alla de flaskor och burkar som hade kommit med i ishallen.

Lördagskvällen spenderades på statshotellet i Anderstorp där även TAIF-spelarna florerade. Jag vill minnas att jag för första gången tryckte Larry Pilut´s hand och försökte förklara hur ofattbart bra han var. Jag minns även att vi pratade med Manne Fredriksson som hade något av den pipigaste rösten i mannaminne. Nu har jag suttit här och försökt minnas så mycket som möjligt från turneringen, men jag insåg att ett betydligt enklare sätt var att med lite hjälp gräva fram Gröna Brigadens rapport från turneringen. För er som inte var med eller som inte minns, så här var försäsongsturneringen 1999 i Gislaved...

"Så var säsongens cup avklarad. Tingsryd var klart bästa laget och borde ha vunnit men så blev inte fallet sedan Niclas Bjelke skickat in 5-4 till hemmalaget Gislaved med endast 2 sekunder kvar av turneringen. Ett mål som innebar att man spelade guldet till Bofors.

Fredagen Tingsryd-Bofors 5-4
Sedan var det dags för Tingsryd-Bofors. Och det blev en minst sagt lysande inledning på turneringen för TAIF. Det tog 12 minuter sen hade Tingsryd seglat upp i en 4-0. Därefter dog matchen och blev också ganska så förryckt av många utvisningar. Bofors tilläts komma närmare och närmare i protokollet men det fanns ingen större risk att Tingsryd skulle tappa matchen. Inte så mycket att säga egentligen mer än att man märkte en viss seghet i benen på lirarna, bäst fart var det på Forss och Niedomysl framåt tillsammans med Olofströmarna.

Tråkigt däremot blev natten för oss Brigadare som sov över. Ett ungdomsgäng i Gislaved bestämde sig för att attackera oss vid våra stugor av någon anledning. Modiga som de var så kom de dubbelt så många och i tumultet lyckades de också få med sig allehanda mobiltelefoner, cd-spelare med mera. Polisen dök upp men gjorde en förbannat slät figur och lät packet slippa undan utan några som helst problem. Lugnet återfann sig inte förrän på lördagsmorgonen.

Lördagen Tingsryd-Odense 5-0
Tingsryd kunde vinna andra matchen lätt. Odense var inte mycket att hänga i julgranen utan det kunde blvit tredubbla siffrorna om Tingsryd kört på. Men nu stog de 4-0 i första perioden återigen och sedan dog matchen. Tingsryd skulle göra allt så snyggt och vackert framför mål så oftast kunde danskarnas målvakt rädda sitt lag. Örjan Åhlen fick tyvärr bäras ut på bår efter att ha fått en knäskada, han syntes gående utan hjälp senare så förhoppningsvis var det inte alltför allvarligt. Inte mycket till match och motstånd och vi började känna att den här cupen inte var redigt lyckad eftersom TAIF efter genomkörare mot LHC, Troja och VF nu fick gå ner alltför många snäpp i tempo. I dagens andra matchfick Bofors ett konstigt mål när man aldrig behövde slå in pucken i kassen utan blev tilldömda mål sedan en av deras spelare utan chans på pucken blivit nerdragen i anfallszon (när GSK tagit ut målvakten). Mystiskt men de kanske var rätt dömt?. vi behöver väl inte påpeka att Bofors sedan tog turneringsegern med 1 måls bättre målskillnad än TAIF...

Denna natten blev desto mer lyckad för oss som stannade iallfall. Efter att ha startat kvällen på spelarnas hotell med ett par bier så drog vi ut i skogarna till ett ställe kallat sigges loge. Dit flera tusen andra också hittat. Kanonröj ställe med allt från pubar och disco till dansband o trubadurer. Hela skalan alltså. Och inte så lite blondiner heller.. Tyvärr hade några skojsiga personer varit framme även denna natten och nu ägnat sig åt att vandalisera Ny´s bil. Härligt ställe Gislaved, stanna inte där om ni inte är tvugna.

Söndagen TAIF-GSK 4-5
Sista dagen och turneringen skulle avgöras. Vi packade oss ut och kunde först se Odense få pisk av Bofors, inte helt oväntat då deras match började klockan 11 och vi sett flertalet av Odense spelarna ute sent på natten.
Tingsrydsspelarna led nog lite av samma trötthet som vi efter de tuffa dagar och alla matcher sen i torsdags. För vad vi sett innan så skulle TAIF slå GSK, inget snack om den saken. Men första perioden så böljade spelad mycket fram och tillbaka. Fredrik Persson (om jag minns rätt) kunde göra 1-0 till Tingsryd men målet kunde likväl kommit i andra änden. Sjölund räddade flertalet farliga lägen.

I andra perioden så vände GSK matchen. Tingsryd hade mer puck men GSK var betydligt hetare och betydligt större vilja och satte 2 puckar. Tingsryd drog iallfall upp tempot i slutet av perioden och höll det när tredje började. Ett par blixtrande attacker och sju minuter in på tredje så hade TAIF vänt till 4-2. Bland annat en fin inåkning från kanten av Bjarne Hurtig och ett vackert lir innan Alricsson petade in ena målet. Nu var det la klart
trodde vi men GSK eller rättare sagt Niclas Bjelke hade andra planer. Denna Bjelke både assisterade och spottade in mål mot Tingsryd. Man kom upp till 4-4 och slutet blev minst sagt trist. Med bara sekunder kvar har TAIF pucken i anfallszon. Ett schabbelpass bak till sista man som får pucken på sig på nått sätt och studsar rakt ut till Bjelke som glider fri över hela planen och piskar in 5-4 2 sekunder före slutet. Gonatt! o segern till Bofors.

Men ni skall inte ta så allvarligt på förlusten för Tingsryd hade om man nått normal standard vunnit sista matchen. Alla som var där håller säkert med om att TAIF tempomässigt låg en bra bit före övriga lag och att de var turneringens bästa lag. Men det räckte inte endå när GSK kom ut taggade till tusen och fick lite för stora ytor stundtals., ingen skugga över deras insats.

Tyvärr drabbades Tingsryd av ytterligare skador. Först blev Sjölund pååkt och de såg riktigt illa ut då han inte ens rörde sig på en bra stund. Dessbättre så rapporterades hjärnskakning av inte så allvarligt slag. In fick en halvskada Manne hoppa och han fick inte den hjälp han skulle ha. Även Larry Pilut sällade sig till de skadades skara och fick ledas ut från isen. Vet inte alls vad som hände honom.

Annars så såg Tingsryd bra ut. Tycker att laget sätt väldigt jämnt ut under turneringen. största plusen sätter jag på Anders Olsson och Claes Niedomysl. Bland nyförvärven så syns Alricsson ofta och bakåt var Lindmark och Kokko tongivande. Pilut, Johansson, Forss med flera duktiga som vanligt. Målvakskampen är intressant, Sjölund varken mer eller mindre på Boforsmatchen, Manne höll nollan mot danskarna och Sjölund räddade TAIF mot GSK fram till skadan.

Allt var inte negativt utanför planen i Gislaved. Funktionärer, vakter och publik i ishallen var urtrevliga och det är få ishallar man kännt sig så välkommen till. Men nog kunde arrangören tagit sig tid till att trycka upp lite papper med laguppställningar, för det är minst sagt svårt att kunna Danska och Boforsspelare som inte har namn på tröjorna. Eller iallfall läst upp laguppställningar i högtalarna. Till ishallen i Gislaved återvänder vi gärna, för vi skall ha revansch i serien."


Sabato


Isterband med potatismos, så ska en ordentlig lunch se ut.

 • Den fantasifulla KHK-bloggen skrev att KHK inte kan betala samma fantasisummor i löner som TAIF gör eftersom de satsar (med andra ord enorma summor) på bland annat TV-sändningar. Jag såg ett sammandrag från turneringen de hade nere i Karlskrona. Det påminde en hel del om ett innebandyspel som fanns för många år sedan. Man fick spelet om man köpte tre flaskor Mer. Det fanns en kommentator till spelet som inte var det minsta nyanserad. Hur man än gjorde mål så jublade kommantatorn och skrek saker som "Åh vilket mål", "Drömmål", "Vilket skott, målvakten är chanslös".
 • Ikväll gör Fuglesang sin sista rymdpromenad. Skönt det, så slipper vi höra om det i fortsättningen och kan koncentrera oss på mer väsentliga saker.
 • Igår såg jag ett nyhetsinslag om hur lärare i Korea kan tjäna 50 miljoner kr om året på att sända sina undervisningar via internet. Samtidigt vet jag hur ofattbart lätt det vore för mig att få jobb som engelskalärare i Korea. Där har jag kanske min framtid utstakad. Jag tror jag ska höra av mig till LG och höra om han vill bli en partner i min nya websända engelskaskola för koreaner.
 • Det blev ånyo en seger med innebandyn igår. Det blev lite stressigt på slutet men summa sumarum vinner vi rättvist med uddamålet. För egen del är innebandyn just nu inte lika rolig som den brukar vara. Får kämpa på ett par veckor till och hoppas på en förändring.
 • För att inte bli beskylld för att vara avundsjuk, bitter eller något annat som man brukar få höra när man skriver om Karlskrona så får jag väl påpeka att det givetvis var bra kvalitet på videon och att deras web-TV verkar hålla minst samma klass som LG.
 • Fritidsgården öppnar till klockan 17 idag. Vi börjar med Sverige - Tjeckien från Czech Hockey Games för att sedan se höjdpunkten Ungern - Sverige. Kanske blir det en pizza till ishockeyn och ett par öl till fotbollen. Det låter som en helt ok lördag, även om jag hade föredragit Premier League i vanlig ordning.

Dagens bild


Igår kväll hittade jag en bild med ett förhållandevis stort klistermärke i bakrutan.
Mörrumfans är faktiskt värda all respekt, tänk att de inte har gett upp för länge sedan?


민 릴라 골에안

 • Utomlands finns det en föreställning om att vi har väldigt vackra kvinnor i Sverige, och det är jag den första att skriva under på. Jag träffade en av de allra vackraste igår till exempel. När jag har varit utomlands under längre perioder så blir det alltid väldigt uppenbart när man kommer tillbaka till Sverige. Men, det ska påpekas att det finns söta tjejer utomlands också. I Korea till exempel...
 • Simon Gunnelid är plötsligt klar för Borås. Jag gillade det jag såg av Gunnelid förra säsongen och hade faktiskt önskat att vi hade behållt honom.
 • Äntligen har jag fått lite insideinformation om TAIF, men då medföljder brasklappen "Det här får verkligen inte komma ut så blogga inte om det". Det är ju typiskt, när jag väl har något att skriva om så beläggs jag med munkavel. Jag får väl göra som många andra bloggare gör, hitta på lögner och förvrida nyheter för att skaffa mig läsare och uppmärksamhet.
 • Ikväll vankas det innebandy igen. Det är returmatch och vi har en seger i senaste derbyt att försvara. Det kan nog bli kul, blir det seger så har jag utlovat segerbankett hemma hos mig.
 • Sverige spelade igår kväll mot Ryssland i en av alla dessa, i vanliga fall, meningslösa landslagsturneringar. Helt plötsligt fann jag dock lite intresse i matchen. Jag tror att det devis beror på KHL och att standarden har blivit bättre på dessa landskamper. Men till största del tror jag det beror på att det är OS-år, helt plötsligt blir det betydligt mer på allvar och spelarna vill lite mer än i vanliga fall. Chris Härenstam fortsätter dock vara en väldigt dålig kommentator.
 • Jag blir mer än lovligt trött på alla dessa lögner och påhitt som sprids. Det är synd bara att det ska vara så svårt att veta hur man ska bemöta den.
 • Till frukost tittade jag på gårdagens Debatt. Nya programledaren Belinda Olsson har inlett fruktansvärt svagt och i mina ögon varit väldigt osäker och stundtals dåligt påläst. Igår skötte hon sig dock helt ok, vi får hoppas att hon fortsätter på den inslagna vägen.

Dagen i bilder


Torsdagen 3e september 2009 bjöd på ett härligt uppiggande grått väder. 


Eftersom bilar verkligen inte är min grej så blev jag idag nöjd över att ha lyckats pumpa
däcken utan några större intermezzon.


En av fördelarna med att vara i Korea är att jag nu även kan kladda på koreanska.


Torsdag morgon

 • På tal om att göra en höna av en fjäder. Både i Karlskrona och Örebro går klackarna i taket över att vi "återigen försöker ta en genväg och blir tagna med näsan i syltburken" och bloggarna går i taket.  Jaja...
 • Det är värdelöst att komma hem från innebandyn och inte ha någon fotboll att titta på. Landslagsuppehåll förstår så mycket annat av vardagens förströelser. Lördagen kan dock bli trevlig med en hyfsat viktig match mot Ungern.
 • Facebook på gott och ont. Jag är ett stort fan av FB, men det är lätt hänt att det dyker upp bilder som man egentligen inte vill se. Det har börjat dyka upp bilder från Korea och det är med blandade bilder jag ser dem. Det har flyttat in nya personer i mitt hus, de hänger på mina klubbar och umgås med mina vänner. De lever med andra ord det liv som var mitt för bara ett par månader sedan. Likaså är jag nu tillbaka i det som egentligen är mitt liv, men helt plötsligt fattas många av dem som tidigare var så stor del av det. Kontentan är väl att tiden går och saker förändras, vare sig man gillar det eller ej.
 • Igår var jag hemma hos min syster en sväng. Hon försökte hjälpa 7-åringen med hans första läxa som gick ut på att han skulle lära sig skriva sitt namn. Efter många halvdana försök tröt tålamodet och 7-åringen skrek i vredesmod, - "Nu tänker jag inte hjälpa dig mer! Du får göra det själv".
  När humöret väl hade lugnat sig igen så frågade han om det inte var lördag snart. Tänk att vara 7 år och redan efter en vecka i första klass vara skoltrött. Om det fortsätter så har han många jobbiga år framför sig...

 • Hur mycket vår Matt Davidsson kostar fortsätter att skapa förvirring i tvillingstäderna Örebro och Karlskrona. Söderifrån kommer nu uppgifter att han kostar så mycket som 1 miljon dollar (!!!). Tänk, en miljon dollar. Vi måste vara den rikaste klubben under elitserien nu, helt makalöst vad det har gått fort.
  Jag känner ibland att jag har en hel del tid över, men inte fan sitter jag och grubblar över hur mycket Daniel Brasar kan tänkas tjäna. Det glädjer mig att jag har bättre saker för mig.
 • From-Björk fick i tisdags tio minuter för att han slog klubban i sargen efter att ha blivit utvisad. Frågan är ju dock om han slår klubban i sargen som en protest mot domslutet eller om det var i besvikelse över sitt eget misstag. Jag tar som sagt ut mycket frustration genom att slå och sparka i sargen när jag spelar innebandy. Hade samma regler gällt där så hade jag nog gjort bäst i att lägga av direkt. Och just nu är det mycket frustration vill jag säga.
 • Det är väl dags att ta tag i denna dagen också. Lika bra att smida medans järnet är varmt och inspirationen finns kvar. Vi börjar dock med en sväng till ICA. Mjölken är slut och frukost blir så fruktansvärt tråkig utan mjölk.

We stumble in the stairs, We're in a hurry now

 • TAIF-supportern och Österspelaren Johan Frisk befann sig tydligen på läktarna i Dackehallen igår igen. Nu visar det sig att han även bloggar och att hans blogg är döpt efter en Håkan Hellström-låt. Värt att notera, helt klart.
 • Jag tycker det är väldigt skiftande åsikter om gårdagens match. Vissa tyckte att det var ganska slött och avslaget medans andra tycker att det var ganska bra för att vara en träningsmatch. Jag tillhör helt klart den andra kategorin. Även om Leksand som väntat var bättre individuellt sett och stoppade många av våra anfall redan i mittzon så tycker jag vi gjorde en bra insats.
 • Gröna Brigaden höll ganska bra låda igår tycker jag. Lika kul som det var att skrika med i första perioden, lika kul var det att i andra och tredje höra hur bra det lät runt sargerna.
 • "Grejen med Alvesta är att jag nu kan kombinera mitt civila mäklarjobb med ishockeyn. Jag hade klarat spel på högre nivå, men då hade inte det sociala fungerat", säger Peter Andersson till SMP. Nåja...
 • Livet är verkligen tillbaka till det vanliga igen. Det har dock dykt upp en gnutta inspiration så det ser inte så mörkt ut som man kunde befara. Att inom en snar framtid eventuellt få träffa Kongos Sverige-ambassadör gör det hela än mer spännande. Dock inser jag att jag skulle behöva något konkret att se fram emot.
 • This is the year med Marit Bergman spelades igår i en av periodpauserna. Helt klart en av världens bästa låtar genom tiderna. Låt den bli vår låt tycker jag. Texten handlar om oss och vart vi är på väg. Från och med nu tycker jag officiellt gör den en TAIF-hymn som spelas under varje match. Eftersom this is the year, this is the year it all will happen. It's finally here, I have been waiting all my life. So put on your coat, it's time to go, it's time for take-off.  I think I can say without a doubt, this year is mine. Klockrent!

  We stumble in the stairs,
  We're in a hurry now
  No time to see the last song
  With the band
  'cause the fireworks have started
  and the snowflakes
  shape my name
  don't say a word now
  baby, take my hand

Bilder från Elite Sky Bar

Jag och den Nyblivna Pappan passade på att kika in i Elite Sky Bar inför den andra perioden. Bygget fortskrider och det börjar mer och mer likna en bar. Nedan följer ett antal bilder från bygget.Vi har under ett tag varit lite tveksamma till hur sikten över isen kommer vara från barstolarna. Det framgår väl med all tydlighet att lampor och reklamskyltar kommer skymma en del av spelet. Det blir nog med andra ord så att man inte följer de allra viktigaste matcherna från bar-plats.

Båda målen syns dock utmärkt om man sitter i rätt vinkel... =)

Det byggs även ett litet skyffe med avlopp i ett hörn av baren. Den Nyblivna Pappan kastade ur sig att det var en toallet, jag tror snarare att det är avlopp för köksbruk.Det blev även ett besök i den för mig  nybyggda souvenirboden.


Dagen till ära inhandlades två styck dörrmattor...
...samt en halsduk att ge bort.


TAIF - Leksand

Det känns bra att jag nu allt oftare kan bjuda er läsare på lite skriverier om ishockey. Detta är ju trots allt tänkt som en hockeyblogg. Det märktes ikväll att allting blir lite mer på allvar när det är Leksand som står för motståndet. Även publiken är lite mer på tårna. Det är nog så det känns för dussin-föreningar som Karlskrona och Mörrum när Tingsryd AIF kommer på besök.

Jag och den Nyblivna Pappan har för vana att ibland stå vid sargen i anfallszon och följa spelet därifrån. Anfallsspelet blir helt klart tydligare och målchanserna kommer ofrånkomligen betydligt närmare. Nackdelen är dock att man föga förvånande inte ser så noga vad som sker på andra sidan banan. Idag stod vi bakom målet i både andra och tredje perioden. Vad jag tyckte var tydlige var att TAIF trots allt hade ganska svårt skapa ordentliga chanser och komma in på mål med pucken under kontroll. Leksand var snäppet skickligare än vad vi är vana vid och de gånger vi väl kom in på mål så var det slump- och chanspuckar som givetvis var svårare för backarna att kontrollera. Sista tio minuterna blev dock betydligt bättre och Tingsryd lyckas spela sig till en hel del målchanser.

Målet som Björklund gjorde föregicks av ganska bra spel tycker jag.

Överlag tyckte jag TAIF höll upp spelet ganska bra och gjorde en bra insats. Vi är, som många påpekar, oerhört starka i Dackehallen och ska så fortsätta. Bäst idag tycker jag kedjan med Einarsson, Jacobsson och Rohlin Carlsson var. Även knattarna Laudius och Hilding skapade en del i anfallszon.

LG var som bekant på plats...

...och även idag hade han en målkamera utplacerad.

Äcklet var igång igen och var även idag tvungen att äta. Det är helt galet vad jag proppar i mig! Den tjocka grillade är ju dock ofattbart god i Dackehallen.

Bakom ena målet hittade vi en lös skruv som höll ihop sargen. Jag skruvade åt den och minuten senare tacklades spelarna just framför oss. Jag vågar inte ens tänka på vad som hade hänt om jag inte hade tagit mitt ansvar och skruvat fast sargen igen...

Bland kvällens roligaste var att iakta Leksands-klacken. Den blonda tjejen till höger på bilden stod under stora delar av sista perioden med ryggen mot isen och försökte få folk i Leksandströjor att sjunga med i hennes Leksandsramsor. Dock verkade det snarare som om övrigra så kallade Leksingar på läktaren inte ser mer än 1 eller 2 matcher om året för ramsorna hon sjöng var det ingen annan som kunde och gensvaret blev därefter. Det kan inte vara lätt att ha massa postorder-supporters.

Imorgon kommer ett inlägg med bilder och tankar om vår Elite Sky Bar som är i antågande.


Det var väl själva fan

Idag fick jag ett erbjudande som så småningom nog kommer vara för bra för att tacka nej till. I slutet av mars finns det tillfälle att åka på 4-5 veckors studieresa till Moçambique. Det skulle i så fall innebära att det inte blir någon kvalhockey för mig kommande säsongen heller, om vi nu tar oss dit.

Somewhere over the rainbow


Galet bra låt.

 • Så fick Zlatan nicka in en boll i en match där han för övrigt var helt utanför spelet. Det var ett minst sakta ganska viktigt mål. Viktigt för Zlatan, för Barcelona och för Svensk media.
 • Tingsryd - Leksand imorgon. Det ska bli kul att åka till Dackehallen och se en ishockeymatch, det har jag trots allt inte gjort sedan i november. Det var ju ett par år sedan vi hade besök av Leksand senast också. Det enda som grämer mig är att det väl i vanlig ordning lär dyka upp skåningar, blekingar, smålänningar och annat löst folk som väljer att kalla sig för Tokiga Masar och annat trams. Ingen skulle väl bli förvånad om det visar  sig att Oneandonly håller även på Leksand när det kommer till kritan
 • Örebro och Karlskrona ska tydligen ingå något slags samarbete nu. Tänk att det skulle gå så långt. "Klubbarna har nu bestämt sig för att påbörja ett samarbete inom sport och marknadssidan, för att kunna hjälpa varandra till ytterligare framgångar.Det sportsliga samarbetet kommer bl.a. bestå av informations- och kunskapsutbyte, scoutingverksamhet, tips m.m." På något sätt har jag svårt att se vad Karlskrona tjänar på ett sådant samarbete, mer än den rent ekonomiska förtjänsten alltså. Jag tror inte Örebro Vipers / Pirates / HK / IK är en förening som har särskilt mycket att lära ut. Jag undrar också vad Örebro-fansen (några måste det väl finnas?) tycker om det hela. Jag är ganska tveksam till om jag hade uppskattat om Anders Gustavsson horade runt bland andra föreningar i mestadels privata syften.


Inventeringen gick ganska smidigt, vi var klara på 3,5 h så jag hann hem till
att se både Fotbollskväll och Barcelona - Sporting Gijon.


RSS 2.0