Så gick det

Medans våra juniorer vann med 5-3 i Växjö Ishall så fick jag ägna mig åt att räkna toarullar istället. Jag fick ett kort referat från en som däremot var på plats.

"4-0 till taif i första perioden sen i andra rasade det, lakers kämpa tebaka men Dahl gjorde ett riktigt snyggt mål och målisen imponerade. Samt Valbo-killen och Jonstorp-killen också. Det fanns 2 matchblad i hela hallen, Tisse snodde de framför ögonen på mig så jag kan inte alla namn. Synd du missade den matchen. Det var mkt tacklingar, faktiskt lite underhållande. Lagermyr var skadad kan jag tillägga också. Och Loket är skadad också så han är inte med imorgon. Hans armbåge hade visste inte läkt, eller så hade de blivit läkt och skadat igen. Hur som helst så är det armbågen igen."

Glädjande för övrigt att både Öster och Växjö BK tog viktiga segrar ikväll.


En rolig måndag

 • Nu är äcklet igång och äter igen. Hur många gånger äter jag egentligen på en vecka. Hur tjock är jag?
  Jag förstår att jag måste sitta och titta på fotboll en hel eftermiddag när jag stoppar i mig så mycket skit. Idag blev det pannkakor så nu är jag mätt och belåten.
 • Fördelarna med Spotify börjar växa fram alltmer. Att kunna spara sina spellistor och spela upp dem när man är bortbjuden på fest är optimalt. Speciellt för mig som har en väldigt bra musiksmak.
 • Det blir ingen J-hockey för mig ikväll. Innebandylaget har anmält sig till att inventera på Willys Teleborg så istället för att se Simon Dahl leka ishockey så får jag räkna varor i frysdiskarna. Vi får hoppas på ytterligare en seger för de grönvita i alla fall.
 • Gårdagens fotboll bjöd på både det ena och det andra. De Italienska favoriterna Roma förlorade tråkigt nog mot Juventus. Manchester City fortsatte vinna utan att imponera allt för mycket. IFK Göteborg och Elfsborg gav prov på att allsvensk fotboll faktiskt kan vara ganska underhållande. Det var ett toppmöte mellan två profilstarka topplag som kanske slutade med en något mål för stor seger för de blåvita. Kvällen avslutades med att det stora favoritprogrammet, Agenda, hade höstpremiär. För att återknyta till fotbollen så håller vi ikväll tummarna för Öster och Växjö BK.
 • Fuglesang har åkt upp i rymden igen och svensk media rapporterar gladeligen. Är jag den enda som inte förstår nyhetsvärdet i detta?
 • Sitter du och grämer dig över att du missade träningsmatchen från 2009-08-13 mellan IK Pantern och Kristianstad IK på Malmö Isstadion inför ca 230 personer? Här kan du se stora delar av matchen. Underbar service, nästan i klass med LG.

Regnet det bara öser ner...

 • Regnet det bara öser ner och jag är mer än måttligt söndags-uttråkad. Vad göra annat än att se på Kristallen-galan från i fredags och skriva på ännu ett meningslöst inlägg till en förhållandevis meningslös blogg.
 • När jag tittar på TAIF-klipp på youtube så kommer sedan Tempe12's Big 10 College Girl of May Farewell upp som förslag på andra klipp jag borde gilla. Jag undrar hur dessa bikini-tjejer är kopplade till TAIF.
 • Det blev nio rätt på tipset igår, i vanlig ordning.
 • Facebook bjuder på en hel del, på både gott och ont. På något vis klickade jag in mig på ett album innehållandes 127 bilder från en Ålandsfärja. Det specialla med just denna färjan var att det var 2000 Leksand-supporters ombord för att fira leksands 90-årsjubileum. Om fyra år fyller vi 90, men någon färja vet jag inte om jag vill fira det på.
 • J20 har i dagarna vunnit mot Troja och Rögle med 6-3 respektive 6-2. Det är skönt att se att grabbarna kan mäta sig med lagen som är lite mer etablerade i SuperElit. Imorgon ska grabbarna tydligen spela i Växjö Ishall. Det vore guld värt om jag kunde få lite tid över och kika förbi en sväng.
 • Jag såg att en av mina trogna läsare var orolig över min vikt och mitt osunda leverne. Jag kan lugna dig med att de största viktproblemen jag har haft de senare åren är att mina utlandsvistelser har fått mig att gå ner onaturligt mycket i vikt. Men det är ingen fara, jag är nog tillbaka runt någorlunda idealvikt. Men hur som helst, tack för omtanken. Det värmer.
 • J18 hade det tyngre, 0-6 mot Rögle är inget direkt glädjande resultat.
 • Förresten, den amatörmässiga okunnighet som är charmig hos LG Sports är inte fullt lika charmig när Arne Hegerfors står för den.

Nya tag

Sådär, då var fredagen och lördagen avklarade i alla fall. Helgen har bjudit på en hel del återseenden, både på gott och ont. Tillbaka i gamla hjulspår, men kankse, kanske kan det bli bättre än vad jag tidigare har befarat.

Gårdagens fritidsgård var öppen på vid gavel och pizzorna, kakorna, gästerna, folkölen och matcherna avverkades i strid ström. Om vi börjar från början så imponerade Chelsea både med spel och med det tokigt bra mittfält de ställer upp med. Liverpool svarade för en stilig vändning, men det ser oroligt ut och det ska sägas att en halvt tveksam utvisning starkt bidrog till gårdagens seger. Arsenal svarade för en stark insats mot Man Utd men räckte inte riktigt till. Arshavin bjuder på ett kanon-mål och Diaby imponerade stort på mig. Kvällen fortsatte med att ett stjärntätt Real Madrid slår tillbaka Deportivo och avslutas med att Inter (med god hjälp av Gattuso) kör över Milan med 4-0. Pizzorna är ett beprövat koncept och behöver inte kommenteras. Kakfatet bestod av vetelängd, sockerkaka och rulltårta, helt klart godkänt. Bland gästerna dök två nya ansikten upp men de gjorde inte bort sig. På folkölsfronten var det Tingsryd-öl och Falcon Bayerskt, mörkare än ljus öl men ljusare än mörk öl. Det var sammantaget en väldigt, väldigt svårslagen fotbollslördag.


Jag blir inte helt missnöjd när jag vaknar idag och det visar sig att jag har en halv kebabpizza och en flaska cola i kylskåpet.

Förresten, att Alvesta SK hoppadesMacke Lenhovdas underskrift säger väl en del om vad vi andra hade för tankar om hans kvaliteér som ishockeyspelare. En av gårdagens gäster känner tydligen Macke från förr och uttryckte igår att han nog får lov att gå och se någon Växjömatch i år, så jag bjöd in honom till Dackehallen när vi möter dem i kvalet i vår. 


Skånskan leker...


Skånskan leker och ser ni vad hon har på högra knäet?


Fritidsgården är öppen

Jag tror jag kan räkna med en hel del besök i eftermiddag...
13:45 Chelsea FC - Burnley FC

16:00  AIK - Trelleborgs FF

16:00  Bolton Wanderers - Liverpool FC

16:00 Tottenham Hotspur - Birmingham City

16:00  Blackburn Rovers - West Ham United

18:15  Manchester United - Arsenal FC

20:00 Real Madrid - Deportivo La Coruna

20:45  AC Milan - Inter


Jag är redo...


Dagens inredningsblogg


Det ryktas om att min lägenhet ska renoveras, så varken TAIF-flaggan eller Kjell Samuelsson-tavlan känns inte direkt inspirerande att hänga upp på väggen. Så nu hittade jag en plats i bokhyllan istället. Det är bättre de ligger där än i en byrålåda i alla fall.

Stora fredagsinlägget

 • Jag var som sagt flytthjälp till Göteborg igår. Det var kul att köra lastbil om inte annat. Hemvägen gick via väg 27 igenom Lennon Erikssons Borås, Johan Gustavssons Gislaved, Victor Rydh´s Rydaholm och Mats Graesen´s Alvesta. Jag tror inte det är en slump att väg 27 leder från Borås till Tingsryd. En vacker dag tror jag vi åker hem från Borås som nyblivna allsvenskar. Nog vore det på sin plats efter alla tarvliga kvalförluster i Borås.
 • Den nya säsongen av klart sevärda Ekwall vs Lundh har dragit igång. Gäst i premiärprogrammet är dessutom barndomsidolen Håkan Mild.
 • SVT sänder just nu (nya?) Moderaternas partistämma. Moderater gillar att prata skit om socialister och jag har svårt för moderater. Alltså säger de inte särskilt mycket som jag håller med om.
 • Demonaz Lovikavantar skrev det ganska bra på Gröna Brigadens forum, "vad kan man förvänta sig av ett lag som på fullaste allvar tar tillbaka namnen Hammers?". Det är ju minst sagt dåligt att inse att man inte har en spelduglig is bara ett par timmar före matchstart. Jag är glad att att jag inte hade planerat en resa till Halmstad ikväll. Dock hade jag tänkt använda kvällens match som ursäkt för att komma sent till en fest som jag egentligen inte vill gå på.
 • Oliver Ekman-Larsson.
 • Idag blev det lunch med Skånskan och den Vackra Damen från Flen. Skånskan åker nu till Portugal ett halvår. Tråkigt, det hade varit roligare att ha henne här. Växjö behöver allt solsken det kan få den kommande årstiden. Kul för portugiserna dock...

Rollin, rollin, rollin...

 • På LG´s sida kan man se ett klipp från gårdagens match. Victor RC gör ett snyggt mål och vi får höra en rolig intervju med Kristianstads tränare. Roligt att se hur förvånad LG blir när det visar sig att Ljusteräng inte tränade Borås förra året. Lika roligt var det i ena pausen när Anders Gustavsson intervjuades. LG skrockade gott och undrade hur många år det egentligen var sen Tingsryd mötte Leksand senast. Han blev väldigt besviken när han fick höra att det bara var 7-8 år sedan. Han är rolig den där LG, det är mycket humor i hans sändningar.
 • Igår lyckades jag genomföra säsongens sämsta innebandy-träning. Inte en pass gick rätt och inte en boll lyckades jag kontrollera. Det blev många frustrerade sparkar i sargen och klubbor slagna i väggen, men det är bara att bita ihop och komma igen nästa vecka.
 • Peter Forsberg gör återigen ett försök till comeback. Nog för att det börjar bli lite väl många försök nu, men visst unnar jag honom att få ett värdigt slut på karriären.
 • Lite mer tankar om gårdagsmatchen. Det är svårt att veta numera hur stora växlar man får dra av en träningsmatch. Om man försöker förstå varför vi förlorar så beskylls man för att komma med bortförklaringar, och om man gläds över en seger så heter det att man går i taket och får hybris. Det är inte lätt att vara grönvit skribent i dagens hårda mediabevakning. Men om gårdagens match kan vi väl konstatera att Tingsryd gör det bra mot ett Kristianstad som uppenbarligen led av att ha många spelare frånvarande. Mer än så var det väl inte. Men, en seger är givetvis alltid att föredra
 • Snäll som jag är så hamnar jag idag i Göteborg för att agera flytthjälp, Men jag har inget bättre för mig och blev utlovad en gratis lunch, så det är bara att hoppa in i flyttbilen och åka med.
 • Förra året kritiserades vi för att vi inte hade någon spets utan bara bredd. Jag imponeras dock ofrånkomligen av den bredd vi återigen visar upp. Ett ishockeylag ska bestå av fyra kedjor och jag både tror och vet att vi kan mala ner de flesta lag med vår bredd.

KIK - TAIF


När jag väl var hemma från innebandyn så var givetvis LG Sports sändning slut. Men när det visade sig att det gick att köpa en repris av matchen för 29 kronor så var det ju inte mycket att tveka på. LG fortsätter på inslagen bana och bjuder på en hel del härliga kommentarer. Kunnandet är inte på topp men viljan finns där och jag älskar hans sändningar.

Matchen kan jag inte säga mycket om, jag tycker det är väldigt svårt att få en riktig bild av hur matcherna ser ut när jag ser dem via webben. Men överlag kändes det ganska stabilt. Segern blev kanske något mål för stor men det är inget att skämmas över. 5-0 mot en, om än skadedrabbad, seriekonkurrent imponerar och segern var välkommen. Det känns som om det var ett stabilt besked som vi nog alla ville ha efter en tid med lite frågetecken. Extra kul att allas favorit Simon Stark fick göra tre mål och även kul att Tisell fick hålla nollan.

- Det är kul att du är med i chatten...

Jag tycker dock det var lite oroväckande hur oerhört imponerad LG var av Kristianstads ishall. Så som han gång efter gång nämnde hur fin den var så känns det som att han gillade att sända ishockey från Kristianstad lite för mycket. Det vore inte bra om LG skaffade sig ett nytt favoritlag nu. Det är ju Tingsryd AIF han ska sända, inget annat. Vi får hoppas Elite Sky Bar faller LG i smaken.

Att följa LG´s sändning kändes väldigt mycket Korea för mig. Jag vet inte hur många gånger jag steg upp mitt i natten alternativt gick hem i förtid från krogen för att koppla upp mig för att se på ishockey. Där satt jag i mörkret med en skål nudlar samt ett par koppar kaffe och såg Tigrarna spela kvalhockey. Även ikväll har jag både ätit nudlar samt druckit kaffe, men det är inte riktigt samma känsla trots allt.


LG´s nya kameravinkel förtjänar en eloge.

Enkla nöjen


Att titta på när någon flyttstädar är mycket roligare än att behöva flyttstäda själv.

Att dricka öl är både roligare och billigare när man känner bartendern.

I måndags skyndade jag hem från innebandyn för att se Liverpool - Aston Villa. Ikväll skyndar jag hem för att försöka hinna se lite av Kristianstad - TAIF. Jag har saknat LG´s stämma och hans småroliga analyser av spelet. Tveksamt om jag hinner hem dock, kanske jag hinner se eftersnacket och en intervju med Tisselius.

Lunedi

 • Skadeläget börjar alltså se bättre ut. Skönt att höra, behövligt men inte särskilt oväntat trots allt.
 • Idag väcktes jag av att vaktmästaren kom och knackade på. Han var här för att kolla läget och konstaterade att jag förtjänar en renovering. Dra på trissor och kors i taket. Frågan är bara om det då krävs att jag flyttar ut för ett tag. Eller om hyran blir högre. Hm, vi får väl se vad som händer.
 • J18 mötte tydligen Karlskrona förra veckan. Det blev förlust med 4-3 trots att man vann skottstatistiken med 57-11. Hur är det ens möjligt?
 • Jag har länge hållt mig neutral när det gäller fotboll. Spelet och de vackra målen brukar räcka för att underhålla mig. Däremot har jag på sistone mer och mer märkt hur jag börjar hålla på Liverppol. Inget on om det dock, jag har alltid gillat Liverpool. Nu verkar det dock som om min fascination för Steven Gerrard har utvecklats en aning. Därför satt jag igår kväll och svor över allt fummel mot Aston Villa.
 • Mitt inlägg om Israel var tänkt som en Allegori. Men det framgick inte, och det var kanske lika bra det.
 • LG Sports fortsätter sända sitt favoritlag (?) TAIF. Imorgon visar han matchen mot Kristianstad, på fredag visar han Halmstad - TAIF och på tisdag visas Leksand - TAIF. Det är för härligt att vi har web-TV som sänder de flesta av TAIF´s matcher...

Dagens roligaste


En kille i innebandy-laget hade idag med sig en Mörrums GOIS-handduk. Jag kunde inte låta bli att skratta och klappa honom lite uppmuntrande på axeln.

Frustration, rädsla och mindervärdeskomplex


Israel har gått i taket senaste dagarna. Anledningen är att Aftonbladet har publicerat en artikel som handlar om att palestinier misstänker israeliska militärer för att ta organ från döda palestinier, organ avsedda för transplantationer.

Artikeln väcker häftiga reaktioner i Israel och vice utrikesminister Danny Ayalon kräver att den svenska regeringen fördömer artikeln. "Artikeln stinker av rasism" menar Ayalon. Så är det ofta, om man riktar kritik mot Israel så blir ofta reaktionerna att man är rasist eller antisemit. Israel drar det ofta ett steg längre, som att kritik mot Israel automatiskt innebär kritik mot Judendomen. Så fort de blir kritiserade så är det alla taggarna utåt direkt. Svaret som kommer är ofta en överreaktion och de argument som har framförts glöms bort. Kritiserar man Israel så kan man räkna med att det blir ett ramaskri. Den sakliga kritiken mot Israel bemöts sällan utan istället anklagas kritikern. Israel är utomordentliga exempel på att skjuta budbäraren. Israel är rädda och lider av mindervärdeskomplex.

Detta är ett fenomen som inträffar även i andra delar av samhället. Även i sydöstra Blekinge.


Så gick det igår


Vi hade med oss en present som blev väldigt uppskattad. Klossar går alltid hem bland barn i ettårs-åldern.

Vi fick sitta vid honnörsbordet.

Det är jobbigt att ha massa ideologiska och moraliska värderingar så här i slutet av månaden. Kaffet som är rättvise- och kravmärkt är närapå dubbelt så dyrt, men smakar det så kostar det.

Väl hemma igen från kalaset blev det som väntat Fullham - Chelsea. Chelsea spelar som ett storlag och vinner utan att storspela men släpper heller inte till någonting bakåt. Efter fotbollen blev det en runda Finans där jag återigen sopade banan med övriga deltagare. Kvällen avslutades med ett oerhört zappande mellan Batman Begins på TV3 och Barcelona - Athletic Bilbao på TV4+. Med andra ord en ganska lugn och behaglig söndag.

Natten glittrar förföriskt...


Jag lät blomkrukorna stå ute på balkongen igår för att få lite sol.
Jag tror nog att sol kan vara ganska nyttigt i rimliga mängder.

 • Idag var det alltså dags för 1-årskalas. Vår polare har alltså bjudit hem oss föra att fira hans sons ettårsdag. Vi är faktiskt inte helt nöjda. Man bjuder inte sina vänner på barnkalas. Speciellt inte sina 22 närmsta vänner. Nåja, det är bara att göra det bästa av situationen.
 • Vår Sky Bar har startat en ny trend. Nu snackar alla om Skybarer. Här finner ni en ranking av världens tio bästa skybarer. Natten glittrar förföriskt och alla möjligheter är fortfarande öppna. Första mötet med en ny storstad vill man ha här, med en drink i handen högt ovanför marken. Jag tror fortfarande att det här är ett alldeles strålande projekt. 5 sorters öl och 3 sorters cider ska tydligen finnas i sortimentet i vår Skybar enligt uppgift från höga företrädare inom Gröna Brigaden. 70-80 personer ska förhoppningsvis få plats
 • Vi har sagt att vi ger barnkalaset två timmar. Sen går vi hem och roar oss nu istället med Fullham - Chelsea. Det passar oss bättre tror jag.
 • Jag såg idag Simpsons The Movie för första gången. Den var faktiskt bättre än vad jag trodde. Jag hade inte räknat med att de skulle kunna knyta ihop en story som räckte till en hel film, men jag tyckte det fungerade ganska bra.

Finans


Så roligt har vi en lördagkväll...


Glädjande är att det finns en grön plutt när man spelar finans.

Jag kan dessutom tillägga att miljontals kronor bytte ägare under kvällen. Pengarna gick genom brevlåde-företag i Luxemburg och vidare via Cypern och Seychellerna. Allt för att undvika det hårda skattesystemet, precis som det ska vara...

Hon kan sin historia

Jag har tidigare skrivit att Facebook-testet "Vem i Tingsryd AIF är du" är det enda test som jag anser vara ok. Idag fick jag den Vackra Damen från Flen att göra testet och inte helt överraskande blev hon Kapten Åkesson. I motiveringen står det bland annat "En pålitlig kille som mycket sällan gör en dålig match".
- "Förutom den där sista avgörande matchen då..."
, sa hon lite syrligt.

...

Ibland får man lov att vara bitter. Får jag inte den respekt jag anser mig förtjäna så blir jag riktigt arg. Det här är ett sådant läge så det är nog bäst jag håller mig hemma ikväll. Jag får dock glädjas med mina lagkamrater som ikväll vann säsongens första träningsmatch,

신세미, 어디 있니? 난 당신과 내가 그리울 당신이 필요 해요.

Skål för Tingsryd


För fem år sedan bodde jag ett par månader på Harris Street  i centrala Sydney, Australien.  Häromdagen hittade jag en skiva med hundratals bilder från denna perioden. Det är svårt att beskriva minnena som kommer tillbaka. Livet var extremt problemfritt och Tooheys New var drycken som stod på menyn. I Sydney skaffade jag mig, liksom jag gjorde i Korea, vänner för livet som man ändå tvingades ta farväl av. Den tid vi hade tillsammans var dock oerhört minnesvärd och givande på mer än ett vis. Hur som helst, på skivan fanns det i alla fall ett videoklipp från kvarterspuben Glascow Arms som vi mer än ofta besökte. Eftersom jag bodde med enbart britter och australiensare så blev jag som skandinav lite exotisk. På videoklippet i fråga har jag uppenbarligen blivit ombedd att sjunga en svensk dryckessång och som vanligt så blev det en simpel men alltid lika gångbar Skål för Tingsryd. Där sitter jag full och glad och skrålar vid änden av bordet medans de fyra-fem britterna omkring mig försöker gnola med så gott de kan. Efter ett par månader hade de trots allt lärt sig både melodin och ordet skål.

Livet är idag väldigt annorlunda, men sången är densamma.

Undanflykt eller önsketänkande?


Den senaste boken är utläst så nu går vi på nästa.

 • Och så var dravlet igång igen. Innan gårdagens match var alla överrens om att det bara var en träningsmatch. När Tingsryd råkar förlora så anses vår oro över skadeläget vara bortförklaringar och dåliga ursäkter. Jag tror nog de flesta grönvita har insett värdet i en träningsmatch och inte känner att det är värt att lägga energi på att bortförklara resultaten i dem. Karlskrona vann, inte mer med det. 
 • På söndag har vi blivit bjudna på 1-årskalas. Vi är fortfarande ett antal polare i gänget som ännu inte riktigt börjat leva det slags vuxenlivet så vi är så där lagom begeistrade över inbjudan. Dock har vi idag varit ute och köpt en present samt slagit in den. Så vi kommer nog göra succé på barnkalaset.
 • Jag kan inte låta bli att fundera på varför folk inte tröttnar på eller inser hur patetiskt det är att sitta framför sina datorer och hitta på massa lögner och förvrida sanningar. Förstår inte bloggare och forumskribenter att det inte är hållbart och att det sänker all trovärdighet?
 • Det blev en del fotbollstittande igår i vanlig ordning. Själv föredrog jag Liverpool - Stoke och jag hann i alla fall se tre mål innan gästen för kvällen ville se den där träningsmatchen från Katalonien. Ska man gå på KHK-linjen så ser Barcelona ut att få det svårt i år. Har de kanske värvat fel? Den där långa nian i mitten verkade inte alls vara värd miljoner de lagt ut på honom. Jag vill inte gå så långt och påstå att Manchester City också är förbi Barcelona i och med den här vinsten. Men en sak vill jag påstå, de är ikapp. Så mycket tycker jag verkligen det är rättvist att utläsa av gårdagens träningsmatch lagen emellan...
 • Vissa saker förväntar jag mig av vänner och bekanta. Ärlighet till exempel står ganska högt upp på listan.
 • Nog är det bättre att vi får alla dessa skador nu än senare när det ska spelas om poäng. From-Björk, Lundström och Jacobsson är väl inte heller spelare som behöver prestera i träningsmatcher. Vi vet nog var vi har dem när det väl börjar gälla och det är poäng vi spelar om. Men det är givetvis inte optimalt, långt ifrån. Backsidan är extra tunn just nu i och med skadorna, både Rasmus Johansson och Adam Åkesson får ordentligt med speltid. Om vi vill ha kvar vårt J20-lag på hög nivå så är det givetvis inte det rättvist att matcha dem för mycket i A-laget i höst. Någon kastade ur sig att en viss Marcus Johansson kanske blir lösningen på backsidan när Lakers inser att han inte är en allsvensk back. Det låter inte helt otänkbart faktiskt, nästan ganska troligt.
 • Det där om Barcelona var förstås inte allvarligt menat, det var bara ett försök från min sida att vara rolig.

TAIF - KHK

Jag såg inte matchen igår så jag har inte mycket att säga om den. Däremot har jag några frågor som jag sitter och funderar på.

 • Körde KHK-fansen med sina skinnvästar eller var det de tjocka jackorna som gällde igår?
 • Hur går det med vår Sky Bar?
 • Oneandonly måste varit glad igår. Han fick se TAIF spela och då passar hans Hata TAIF-ramsor in bättre än övriga tillfällen då han brukar skrika dem. Dessutom var det ju Karlskrona som stod för motståndet, så Oneandonly slapp, som senast, stå i Örebroklacken eller något dylikt trams.
 • Hur går det med vår Sky Bar?
 • Jag började redan innan matchen fundera över hur det är ställt med vår Jaakko Harikkala. Nu har även Enestubben väckt frågan och svaren verkar inte särskilt lovande.
 • Nu är det spelledigt en vecka, vilket kanske är bra så vi kan få tillbaka lite spelare.
 • Enligt khk.se "så vann KHK-klacken Black Bugs överlägset sin match i matchen mot TAIF-klacken som var väldigt tyst". Hur ska denna stora och viktiga seger firas?
 • Avslutningsvis, hur går det med vår Sky Bar? Ingen som kollade in den igår?

I used to rule the world

 • Det är minst sagt hockey-feber i allsvenska Örebro just nu, 368 personer såg gårdagens 0-6-förlust mot Almtuna.
 • Ny innebandyträning ikväll. Eftersom vi har första träningsmatchen på fredag så tror jag kvällens träning kan bli både rolig och givande. Dessutom kan man kanske hoppas på att det tillkommer lite extra laddning ikväll vilket pumpar upp tempot ytterligare lite.
 • Johan Frisk syntes inte till på läktarna i Växjö Ishall igår. Tränade han månne fotboll istället denna gången?
 • Ska jag fortsätta tipsa om bra TV-program? SVT sände häromdagen en helt ok BBC-producerad dokumentär om Coldplay. Ett helt okej program att låta rulla i bakgrunden. SVT Play har ju den trevliga funktionen att man kan köra programmet i ett litet fönster som är perfekt att lägga jämsides med webläsaren.
 • Det är förstås tråkigt att missa ikväll när storstadsborna i skinnväst kommer till Dackehallen. Vissa har börjat ta sig på lite väl stort allvar medans andra fortsätter att vara sig själva. Resultatmässigt bör vi ju vara ett par mål bättre än Karlskrona men vi vet ju hur stor en sån här match är för halvmediokra spelare som Fransson, Höök, Brasar, Henning och Arvidsson så det kan säkert bli tufft.
 • Juniorerna förlorade tydligen med 5-2 till slut igår. Då gjorde det nog inte så mycket att jag valde Champions League-fotboll istället för sista perioden. Jag fick ju dessutom se Arsenal göra två vackra mål och fortsätta spela fin fotboll.

Kim Dae-Jung är död


Kim Dae-Jung
är död. Kim Dae-Jung var under närmare 50 år ett ständigt återkommande inslag i Syd-koreansk politik. 1971 ställde han för första gången upp presidentvalet men förlorade. Han var under alla sina år en stark kritiker till de militär-regimer som under åren har styrt i Syd-Korea. I sin kamp för demokrati och mänskliga rättigheter har han blivit fängslad, torterad, kidnappad och dömd till döden. Men Kim Dae-Jungs fortsatte kämpa, och 1997 blev han vald till president över Syd-Korea.

Kim Dae-Jung införde en så kallad solskenspolitik mot grannen Nord-Korea vilket bland annat resulterade i att han fick motta Nobels Fredspris år 2000. Solskenspolitiken innebar en öppnare inställning till varandra och dialog istället för stängda gränser och hårda ordalag.

För lite drygt två månader sedan fick jag äran att träffa president Kim Dae-Jung. Jag och två vänner blev inbjudna till en galamiddag för att högtidlighålla årsdagen av det första mötet mellan Nord och Syd-Korea som ägde rum 15/6 -2000. Efter middagen fick vi chans att komma fram och ta Kim Dae-Jung i hand och säga några ord. Sällan har jag varit så upprymd och fylld av adrenalin.

Efter en månads sjukhusvistelse avled så Kim Dae-Jung igår i en hjärtattack. Världen är en fattigare plats och jag sörjer med Korea som har förlorat en viktig röst i kampen för demokrati och rättvisa. Samtidigt är jag på sätt och vis glad och känner en enorm tacksamhet över att jag fick chansen att träffa president Kim Dae-Jung innan han gick bort.

Växjö - TAIF

Jag tog mig som bekant upp till Växjö Ishall ikväll för att kolla J18 spela träningsmatch mot Växjö. Jag tillhör den generationen som har växt upp med Larry Pilut som gud. Därför rycker det givetvis till lite i kroppen när jag ser att den unge Lawrence Pilut skulle debutera för J18 ikväll. Eftersom jag inte hade någon laguppställning så tänkte jag att om där finns en kort nummer 27, så är det nog unge herr Pilut. Och jag fick vad jag sökte...


Så småningom dök det upp en laguppställning...


...som bekräftade mina aningar.


Förutom underteckad så dök det upp lite fler kändisar på läktarplats. Tisell var där och spanade och jag tyckte mig även se morfar Kenneth Ekman.


Och även Växjö Inferno hade uppenbarligen fått lov att gå på ishockey en kväll som ikväll.

Matchen då? Jo det var ungefär som man kan tänka sig att en träningsmatch mellan två J18-lag i Augusti ska vara. Det var väldigt hafsigt spel och en hel del felpass. Första perioden är hyfsat händelserik och slutar 2-2 efter att de grönvita har tagit ledningen två gånger om. 1-0 kommer från Hannes Johansson och 2-1 gör Adam Wikingsson (om jag inte kommer ihåg helt fel dvs). Andra perioden slutar mållös och nu måste jag erkänna att jag körde hem. Mitt val av sommarkläder plus det faktum att matchen startade en halvtimme efter utsatt tid var bidragande orsaker till att jag gav upp.

Det känns inte helt rättvist att komma med lite spelarkritk med tanke på hur dålig koll jag hade på grabbarna sedan tidigare. Men kaptenen, #5 Kevin Carlsson, imponerade på mig. En liten och snabb forward som visade en hel del prov på spelsinne och intelligens. Påminde faktiskt på sätt och vis om en liten amerikan jag kände en gång i tiden. Lillebror Kevin Ekman-Larsson imponerade också. Nu ska det erkännas att det kan det vara så att jag höll lite extra koll på honom på grund av hans efternamn. Men unge Ekman-Larsson påminde om sin storebror tycker jag. Han visade prov på intelligent backspel och tog en hel del ansvar, även för sina lagkamrater då det behövdes.

Vad hände med unge herr Pilut kanske ni undrar nu. Jo han fick komma in på backplats(!) efter halva andra perioden och visade prov på både det ena och det andra. Dock ska det sägas att han är inte byggd för att bli någon Robin Jacobsson-back i alla fall som synes i vänster bildkant.


Lakers talangfulla holländare syntes dock inte av, det är oklart vart de höll hus.

Dagen i bilder

Dagens drag, TAIF-draget.


Dagens underhållning, barn.


Dagens efterrätt, marängswiss.


Dagens mest efterlängtade, ett paket ifrån Korea.


Kvällen fortsätter med att jag uppenbarligen ska få se Kevin Ekman Larsson och Lawrence Pilut göra debut för TAIF J18. Smågrabbarna verkar dessutom ha förstått vad det handlar om man läser vad Alexander Ingemarsson skriver på taif.nu. Det behövs uppenbarligen ingen extra tändvätska inför mötena med Växjö eftersom de är de stora rivalerna för våra juniorlag.

Lunedi

 • Sådär, då var ännu en dag lagd till arkivet. Det blev som sagt gräsklippning hemma hos 93-åringen i förmiddags. Han blev så nöjd med mitt arbete så han slog på stort och bjöd på lunch. Det blev ris med köttgryta och vi var båda väldigt nöjda.
 • Imorgon kväll ska jag på ishockey. J18 spelar bortamatch mot Växjö HC så då passar jag på. Finns det någon av mina läsare som har någon information om J18? Jag kikade precis igenom deras laguppställning men kände i princip inte igen ett enda namn. Vem ska jag hålla ögonen på?
 • Ikväll var det återigen innebandyträning. Spelet sitter givetvis inte ännu, framför allt inte för egen del, men det känns ändå som vi är på rätt väg. Det är förhållandevis bra tempo och vi lär oss hela tiden. Dessutom är jag väldigt nöjd att återigen sitta i ett omklädningsrum och helt enkelt snacka skit med de andra grabbarna. Det här kan bli en rolig säsong och jag ser väldigt mycket fram emot den.
 • Nu hänger tydligen vår framtid på hur barmhärtig den store Mikael Fahlander är emot oss. Suck och pust, den här historien är en soppa som jag börjar bli mer än lovligt trött på.
 • Dessutom, det räcker inte med att ni tipsar om namn på sevärda juniorspelare. Jag behöver nog veta vilket nummer de har på ryggen dessutom. Nu ska den här skitblogen för en gång skull handla om lite ishockey så hjälp mig nu. Vilka spelare ska jag hålla koll på, vad heter de och vilket nummer har de?
 • På tal om trött, nu blir det fotbollskväll men sen är det nog läggdags trots allt.

phpBB3

 • Varje gång jag går in för att läsa på Gröna Brigadens forum så möts jag av texten om att detta forum måste omgående konverteras till phpBB3 och att om EN dag så tas alla phpBB2 forum offline! Jag har ingen aning om vad det betyder men av någon anledning blir jag orolig att det är jag personligen som måste konvertera forumet. Men jag blir lika lättad varje gång jag inser att det verkligen inte är på mitt ansvar. Men man kan dock tycka att någon borde ta och konvertera forumet till phpBB3 eftersom phpBB2 tydligen tas offline om EN dag.
 • K Specials program om Krigsfotografer kan jag rekomendera starkt. För er med lite samhällsintresse och som gillar bra dokumentärer så hittar ni programmet här.
 • Spotify är bra, helt klart. Men koreanska hits är då verkligen inte dess starka sida. Tvärtom skulle man kunna säga. Det är tur att youtube finns när spotify kommer till korta.
 • Så gick det med den TV-söndagen i soffan. IFK Göteborg och HIF spelade oavjort vilket väl egentligen bara gladde Elfsborg. Sebastian Larsson och hans Birmingham var egentligen aldrig i närheten av att störa Manchester United och Liverpool var egentligen ganska bleka och förlorade rättmätigt mot Tottenham. Det var väl i princip bara Usain Bolt som levererade av mina favoriter för dagen.
 • Blondinbella är inte så dum trots allt.
 • Men som han levererade! 9.58, det är nästan på gränsen för bra för att vara sant.

Robin utan y

Samtidigt som jag skrev att det inte finns något nytt TAIF-fronten så kommer nyheten om att Robin Larsson lämnar truppen på eget bevåg. Givetvis är det tråkigt men ändå förståligt. Robin var väl 13e forward i truppen och hade väl fått begränsat med speltid. Det gynnar väl både oss och Robin om den plats på bänken som Larsson hade suttit på istället upptas av en junior.

Ska man tippa framtida klubbadress så har ju Växjö Lakers återigen fått upp ögonen för spelare med ett grönvitt förflutet. KHK brukar ju inte heller skämmas för att utan förbehåll värva allt som någon gång har representerat den grönvita föreningen. Förhoppningsvis tackar Robin dock nej till dessa båda pajas-föreningar. Får jag välja framtida klubbadress (och nu ser jag att Holger skriver att det nog även blir så) så tycker jag Mörrum vore lämpligt. GOISet ska inte vara någon direkt konkurrent till oss utan får god hjälp att istället etablera sig i division 1 igen. Larsson får även garanterat ordentligt med speltid och kan kanske börja producera som sig bör.

Hur som haver, lycka till Robin Larsson.


Mm, den här bullen var torr och fin...


Dagens fikakorg.

 • Jag vet inte på vilket sätt det är av intresse men Grästorp vann igår med 4-3 mot Kungälv, efter att ha haft ledningen med 4-0 inför sista perioden. Bjarne Hurtig deltog ej. Det är i alla fall ett vacker klubbmärke de har, Grästorp Heartbreakers.


 • Man kan ju tycka att folk borde ta sig en funderare över vad de lägger upp för filmer på youtube. Vissa saker bör inte ses av allmänheten, och då är nog youtube ett medium att undvika. 
 • Örebro Vipers / Pirates / HK / IK värvar tydligen en amerikan som har spelat för Milano i något man kan kalla för spaghettiligan. Ryktesvis kostar han hundratals miljoner och går redan under smeknamet Hundred millon dollar man. Stoppa pressarna! Vilket oerhört scoop jag har...
 • Damernas sjukamp pågår just nu i friidrotts-VM. Denna enormt intressanta sport som för något år sedan var hela nationens favoritsport är visst inte så intressant längre. Sjukamp är ju trots allt, om sanningen ska fram, en riktig skitsport med överlag ganska mediokra resultat så det är kanske inte så lustigt trots allt. Det är ganska skönt att slippa den svenska hypen kring denna egentligen ointressanta gren.
 • På TAIF-fronten har det väl annars inte hänt särskilt mycket, eller?
 • I Guatemala är tydligen medelåldern 18.3 år för män och strax över 20 år för kvinnor. Den flicka från Guatemala som jag känner tickar snart in på 23 år och borde ju då ses som närmast gammal. Hade jag hetat Evert Taube så hade jag skrivit en låt om flickan från Guatemala. Det är en bra titel, helt klart.
 • Enligt de uppgifter jag hittar så slutade Bjarne Hurtig tydligen att spela efter säsongen 04/05 då han var i Borås. Kan någon svara på om det verkligen stämmer?

Domenica

Cesc Fabregas och hans vänner bjöd på en strålande uppvisning igår. Idag hoppas vi på något liknande från Gustav Svensson, Sebastian Larsson, Steven Gerrard och till sist från Usain Bolt. Det blir en söndag med Canal+ och avslutningsvis lite friidrott.

Jag var hemma hos 93-åringen i förmiddags för att klippa hans gräsmatta. Halvvägs in i klippandet kom ösregnet och vi gick in och drack kaffe och åt skumraketer istället. Han log glatt när jag berättade att hans Arsenal (med svenskt uttal) vann med 6-1 igår. Jag lovade att komma tillbaka och klippa klart imorgon och att vi sedan åker och äter lunch ihop.

Förresten

Öster vann också, 2-1 mot Lindome. Det har ni väl inte missat?

Lördagstankar

 • Det blev bara 8 rätt på tipset. Nåväl, man kan inte ha 13 rätt varje vecka...
 • Säga vad man vill om fotboll, men ingen vettig människa kan opponera sig mot Arsene Wenger´s ideologiska ståndpunkter eller hans sätt att se på hur fotboll ska spelas. Därför känns det alltid som en seger för fotbollen när det går bra för hans Arsenal. Ledning med 3-0 efter en halvlek borta mot Everton var nog dock betydligt mer än vad Arsene hade vågat hoppas på.
 • TAIF J20 slog tydligen Lakers med 4-3 efter straffar i dagens träningsmatch. Det där med straffar i träningsmatcher vill jag minnas var uppe för diskussion härom året. J20 ser jag på tok för sällan så därför brukar mitt val av favoritspelare snarare baseras på vad de heter. J-lagen vimlar alltid av tuffa namn men i år är det med stor besvikelse jag ser att både Rasmus William som Charley Berg har lämnat laget. Favorit får nu istället bli dansken Daniel Galbraith som gör sin första säsong i J20. Det blir dock tyvärr alltför sällan att man ser juniorerna lira. Tänk om LG Sports hade satsat på att visa juniorhockey istället...
 • Om Semi betyder halv så tar jag en dubbel, minst. Det blir nog dessvärre svårt att få igenom den beställningen.
 • Djurgården vann igår med 7-0 mot Malmö i något som tydligen heter Snickers-hallen. Jag måste säga att jag är tackasam så länge Dackehallen heter just Dackehallen.
 • Imorgon förmddiag ska jag hem till 93-åringen för att klippa gräset åt honom. Det är en stor gräsmatta och tar närmare två timmar att klippa, så jag får se till att vara där tidigt så vi sen kan gå in och titta på IFK Göteborg - Helsingborg. 93-åringen brukar bli glad när jag klipper hans gräs och när jag påtalar att det är fotboll på TV, så det blir med andra ord en alldeles strålande dag för honom imorgon.

Kung LG

"LGSPORTS sänder LIVE Trojas premiär matcher (2009/2010) i tyska Bremerhaven, i den lokala cupen SWB-Energie-Cup möter man kvalificerat motstånd, i premiär matchen arrangörslaget Fishtown Pinguins, i cupen finns också vinnarna av Danska Elit serien, Sönderjyske. Dessutom Hamburg Freezer som spelar i den tyska Elit serien."

LG Sports fortsätter att leverera. Nu har LG tagit sig ner till Tyskland för att sända Trojas träningsmatcher. Att betala 100 kronor för att via web-TV se en träningsmatch är väl dock aningen tveksamt. LG är en man som aldrig slutar att förvåna och imponera. Jag kan tänka mig att den gode LG trivs i Tyskland och jag kan för mitt inre se hur han leker rövare i de tyska ölstugorna efter matcherna.

Fritidsgården del 2

Så var vi igång igen.


Pizza från Exelle,...


kafferep,...


stryktipset...


...och Premier League-fotboll. Härligt!

Fritidsgården del 1

Spotify, livet, politik och Tingsryd-öl. En synnerligen god afton.

Facebook

Jag hatar alla inbjudningar till diverse fåniga test och olika applikationer som man ständigt får på Facebook. Men igår kom testet jag inte kunde tacka nej till, "Vem i Tingsryds AIF är du?"


Jag blev Robin Jacobsson

"Goodbye, not good"


Sådär, då är barnvaktandet avklarat. Vi passade på att spela lite Den försvunna diamanten i eftermiddags, ett helt klart överskattat spel skall noteras. Jag tror nog att alla skaffar sig en favoritfärg redan när de är barn, en färg som de sedan envisas med att vara varje gång det ska spelas sällskapsspel. Ingen blir förvånad över att jag alltid är grön när det ska spelas spel av något slag. Då har ni säkert förståelse hur besviken jag blir när det visar sig att det helt enkelt inte finns någon grön plutt i min version av Den försvunna diamaten. Istället fick jag vara svart, jävla skitfärg.

Vi passade även på att se Battle of Endor, en personlig favoritfilm från min egen barndom. För er som inte vet vilken film jag talar om så är det en Star Wars-spin off som handlar om de söta små Ewokerna som dyker upp i Star Wars episode VI. Redan när jag var ung tyckte jag det var en sorglig film och en av de få filmer som jag såvitt jag kan minnas har gråtit till. I slutscenen tar Cindel och ewoken Wicket farväl av varandra med vetskapen om att de aldrig mer kommer ses. Trots att jag inte var gammal nog att förstå så tyckte jag att farväl var väldigt sorgligt redan då. Och föga kunde jag veta hur rätt jag hade. Även idag är farväl bland det värsta jag vet.

Nu när barnpassandet är avklarat så inleds helgen och fritidsgården slår upp portarna. Ikväll ska det tydligen drickas öl på balkongen och imorgon är det mitt Canal +-abonnemang som utnyttjas. Vi får hoppas att all min gästfrihet betalar tillbaka sig en vacker dag...

Nybäddat


Sådär, det duger nog gott åt 8-åringen. Färgvalet kan han inte klaga på i alla fall.
Nu åker jag på 91-årskalas innan det är dags för ännu en innebandyträning.

Ha en bra kväll!

Torsdag morgon

 • Seger med 2-1 efter två mållösa perioder hemma mot Olofström känns ju på rak arm sådär lagom upphetsande. Säkert på samma nivå som den andra halvlek av Sverige - Finland som jag fick se igår när jag kom hem. Lagom oinspirerat och lagom intetsägande.
 • Dagens politiska inlägg får väl lov att gälla komikern Silvio Berlusconi. Igår gick han ut och kritiserade stagliga TV-kanalen Rai för att de hade kritiskt granskat regeringen. Premiärminister Berlusconi tycker inte det är rätt att statliga medel används till att granska statsmakten. Tänk om Reinfeldt hade kastat ur sig något i stil med att SVT inte får granska regeringen.
 • Idag har vi mycket att göra. Jag ska tvätta, städa, diska, hälsa på farmor som har fyllt 91 och träna lite mer innebandy. Sen ikväll ska jag hämta 8-åringen som ska sova över här spendera morgondagen med mig i Växjö. Jag tror jag får lov att säga åt honom att ta med en fotboll så vi kan gå till Strandbjörket och kicka lite. För barn, likt för lakejer uppenbarligen, så är Växjö en spännande storstad med oändliga möjligheter, så jag kan tänka mig att 8-åringen är laddad för morgondagen.
 • Jag fick igår kväll rapporter om att 93-åringen hade siktats på Växjö BK´s bortamatch mot Älmeboda/Linneryd igår. Det är nog bäst jag ringer och frågar vad han säger om debaclet.

Go Happy Suwon


 • Holger publicerade idag statistik om vart besökarna till hans blogg kommer ifrån. Tydligen stod Suwon, Sydkorea, för 71 besök. Suwon, där bodde jag en gång i tiden men det känns redan som om det var tusen år sedan nu. Det är ibland svårt att veta om det som skedde i Korea verkligen var på riktigt. Nu när den tiden är definitivt avslutad så kan jag inte låta bli att gräma mig att jag inte tog tillvara på den bättre. Det är så mycket jag hade gjort annorlunda om jag fått göra om det.
 • Nästa vecka kommer tydligen en Trollungarna på besök. Det ser jag fram emot lika mycket som Premier League-starten på lördag.
 •  TAIF - Olofström idag. Olofström är ytterligare ett av alla dessa meningslösa Blekinge-lag som inte framkallar några starkare känslor. Utan Andreas Svensson så är det stor risk att de blir ännu blekare. Jag kommer inte åka till Dackehallen ikväll eftersom jag som vanligt har jag svårt att gå på onsdagsmatcher.
 • Jag är ledig numera och spenderar dagarna ganska stillsamt. Jag strosar omkring lite, jag lyssnar på P3 Dokumentär, jag ser en film och jag läser lite i en bok. Kvällstid så åker jag för att träna innebandy. Jag lever med andra ord lite som ett innebandyproffs för tillfället. Det börjar bli lite långtråkigt måste jag dock erkänna.
 • Det börjar bli dags att göra sin röst hörd angående formering av femmor och dylikt. Det där känns så väldigt långt från mitt bord så det låter jag gärna bli. Dessutom känns kedjorna ganska cementerade och redan klara i nuläget. Vi såg förra säsongen att de fungerade och tills motsatsen är bevisad så finns det ingen anledning att ändra tycker jag. Den enda åsikt jag har i frågan är att Kung Åkesson borde spela med en av de tre juniorbackarna.
 • ...å andra sidan, min tid i Korea kunde knappt varit bättre så jag borde kanske vara nöjd med hur jag tillbringade dagarna där.

Tillbaka i gamla ovanor

Det fanns en tid då Växjö HC försökte värva allt och alla som kunde visa upp Tingsryd AIF på sitt CV. Den ovanan har de dragit ner på under senare år men idag kom ett ordentligt återfall. Tydligen är både Jimmy Danielsson och Macke Lenhovda för tillfället på tryout-kontrakt i Växjö. När Danielsson skrev på för Asplöven i somras så gladde det mig eftersom jag ansåg det som en försvagning av en konkurrent om en av de allsvenska platserna framåt våren. När jag träffar folk från Lenhovda så frågar de mig alltid om hur Marcus Johansson var i TAIF. Jag försöker alltid vara snäll och spetsa till sanningen lite, för om vi ska vara ärliga så var han aldrig speciellt bra. Jag kan inte låta bli att tycka det hela känns väldigt desperat från Växjös sida och som en resa fem år tillbaka i tiden.


Hjältar och Hjältinnor stannar kvar. del 2

Det var inte länge jag var i Sverige innan jag har börjat fundera på vart jag ska bege mig näst. Google Earth är ett stråland verktyg för att skaffa inspiration. Idag kom erbjudandet om att nästa sommar resa baklänges i dr Erneste Guevaras spår. Med motorcykel från Argentina och norrut utmed Syd-Amerikas västkust. Slutmålet för egen del blir i så fall Guatemala där jag känner två tjejer med oerhört varma leenden.


men det är så jävla fegt att ge sig av...


Nåja, det är länge till nästa sommar så vi får se om det blir någon resa.


I Burma sitter Aung San Suu Kyi fortfarande i husarrest, och idag blev hennes arrest förlängd med ytterligare 18 månader. Ända sedan jag första gången hörde talas om Aung San Suu Kyi så har jag beundrat henne för det mod och den vilja att kämpa som hon har visat upp. Det är nog enkelt att slås ner av förtryck och ställa sig i ledet och sluta slåss mot det omöjliga. Att stå upp och kämpa för något man tror på är stort, men att göra det varje dag i år efter år kräver en oerhörd styrka. Det är kämpar som Kim Dae-Jung i Syd-Korea, Nelson Mandela i Syd-Afrika och Aung San Suu Kyi i Burma som likt Hjältar och Hjältinnor stannar kvar och som...

...rivs och slår och bits
för sina liv eller någon annans
de får ingen belöning
men de kräver ingenting
bara gör, biter ihop och håller käften.


Hjältar och Hjältinnor stannar kvar

 • Eftersom jag har varit utomlands under en längre period så har jag tidigare missat Friends reklam-film. Mobbing mot barn är ett jävla otyg som sätter allvarliga spår i de som drabbas av det. Nu har jag sett reklamfilmen och kan inte sluta nyna på den kent-låt som reklamfilmen mynnar ut i.
 • Det vore skönt om hockeyn kunde dra igång på allvar nu så vi kunde börja fokusera på den. Motståndarsupportrar fokuserar till stor del minst lika mycket på TAIF just nu och är bland annat förfärade över att TAIF eventuellt betalar ut lön till sina spelare. Det är oerhört låg nivå just nu och vi TAIFare är väl egentligen bara naiva som försöker försvara oss mot döva öron.
 • Så har Prinsessan Madeleine också gått och förlovat sig. Med andra ord är det nog dags att jag inser att jag inte kommer gifta mig kungligt och börjar se mig om på andra håll.
 • Det är en förbannat bra text, minst sagt...
Vi har väl inga hemligheter kvar
men det är så jävla fegt att ge sig av
Bohemerna, poeterna är svin
och On The Road den fånigaste skiten jag har läst
för Hjältar och Hjältinnor stannar kvar
med ryggen upp mot väggen
bara hud mot vassa eggen
och de rivs och slår och bits
för sina liv eller någon annans
de får ingen belöning
men de kräver ingenting
bara gör, biter ihop och håller käften

God afton!

 • Idag gjorde jag comeback på innebandyplanen efter 8 månaders frånvaro. Det var minst sagt ringrostigt men ruskigt kul att vara igång igen. Det blir ytterligare två träningar innan veckan är över så nu är det bara att börja vänja sig vid att det värker lite här och var i kroppen.
 • Öster - Värnamo 1 - 0, det tackar vi för. Öster fortsätter vinna och hänger med i toppen av serien. Det kan nog bli en rolig höst för de rödblå.
 • Dagens politiska inlägg, allt  fler friskolor drabbas eller hotas av konkurs. Det kanske inte är en bra idé att lägga ett vinstintresse i skolan och göra elever till en handelsvara trots allt? Tänk vad tråkigt det blir när det är äldreboende eller sjukhus som börjar gå i konkurs...
 • Jag snackade lagkamrat ikväll på träningen. Han hade varit på hockeyn i helgen och berättade att; "Tingsryd-klacken var riktigt bra och höll närapå Elitserie-klass, att att Lakers fick in massa pengar (svart?) i entré-avgift och att Karlskrona-fansen bar skinnväst". Jag blir lite orolig av de senare nyheterna, och tycker det är tråkigt att jag måste skriva dem.
 • Imorgon kommer Växjös bästa bartender till stan och en lunch ska vi nog hinna med. Det ser jag fram emot.

Tänk efter


Dagen inleddes med en två timmars promenad i Växjös södra delar.
 Det har på sätt och vis sina fördelar med att inte ha något att göra...

 • Slutet av Hammarby - Djurgården igår blev precis så det panikartat och krampaktigt som jag hade hoppats. Det hela blev inte mindre spännande av att domaren la på 6 minuter stopptid. Det enda som fattades var ösregn och höstmörker.
 • Det börjar bli minst sagt irriterande med folk som väljer att sprida eller spä på rykten till höger och till vänster. En del personer väljer att tro på vad som passar deras förhoppningar bäst utan någon som helst källkritik. Det är väldigt lätt att gömma sig på ett forum eller bakom en blogg och hinta att man känner till något men att man inte vill, kan eller får avslöja vad det är man vet. Det finns ingen skyldighet att tala sanning på Internet, skribenter har möjligheten att skapa sin egen sanning. Internet är ett ganska farligt medium när folk väljer läsa allt som står där för sanning. Om man väljer att läsa på internet utan någon kritisk inställning så kan man snabbt komma fram till att jorden är platt, att svarta människor är en lägre stående ras, att det aldrig har funnits några koncentrationsläger eller att det är elitserieklass på KHK klacken. Problemet är bara att personer som väljer att vara selektiva i sin bedömning och inte se objektivt på vad de läser, är personer som inte heller lyssnar på logiska argument. Så det är svårt att veta vilka ord man ska använda, Holger gör ett bra försök i alla fall.
 • Jag har precis blivit introducerad för Spotify-fenomenet. Jag vet inte om jag är helt begeistrad ännu, men det verkar ganska lovande. Vi ger det ett par dagar yttligare innan jag lämnar ett fullstänigt omdöme.
 • Kommentatorsfunktionen på den här bloggen har nu blivit aningen ändrad. Tidigare har alla kommentarer godkänts automatiskt men eftersom det inte längre fungerade så måste jag nu helt enkelt välja vilka kommentarer som ska publiceras. Så om era kommentarer inte dyker upp direkt så gör de förhoppningsvis det när jag har godkänt dem.
 • På tal om ösregn, nu kom det...

Nyheter

För er som tycker byggandet av Skybaren i Dackehallen är spännande så skrev SMP i veckan om det. Den grönvita platån står snart färdig. Det ser lovande ut, det tycker jag.

"Sedan är det ju bättre om de står här inne och dricker, än att de står bakom hallen och dricker där",
säger Ottosson. Bakom hallen? Vem är det som står där och dricker egentligen?

På tal om att kasta sten i glashus

 • Fritidsgården har varit öppen såväl fredag som lördag kväll. Just nu ser det ut som om det har varit fest i en vecka här. Det krävs nog en större städinsats om det ska vara möjligt att ta emot kaffe-gäster i eftermiddag.
 • Lite snöpligt att förlora matchen som vi gjorde igår. Men sammanfattningsvis gör TAIF en bra turnering och visar upp ett spel som lovar gott. Hilding-femman levererade som förväntas av dem och jag tycker även att Bankelius såg frejdig och pigg ut. Det var för övrigt många grönvita i och kring Växjö Ishall i helgen, skönt att se att intresset står sig.
 • Det slank till och med ner en flaska rosé igår kväll. Det är ytterst tveksamt om det är min stil egentligen men nöden har ingen lag. Jag håller mig nog dock hellre till öl även i fortsättningen.
 • Bonnjävel skrek Lakersklacken som består av folk från enorma metropolis i stil med Åryd, Vederslöv, Lammhult, Älmhult, Alvesta och Braås. Har ni hört talas om självinsikt?
 • I eftermiddage visar Canal+ det minst sagt känsloladdade derbyt Djurgården - Hammarby. Det står så pass mycket på spel i den här matchen så jag tror den kan bli väldigt sevärd trots brist på kvalitet.
 • Förresten, turneringens roligaste ögonblick skedde redan i matchen mot Mörrum. När Linus Olsson satt utvisad lyckades Mörrum reducera och speakern säger "Joakim Svärdh gör 1-3 och det innebär att TAIF är fulltaligt". Har inte Växjö-publiken gått på ishockey tillräckligt länge nu för att ha lärt sig reglerna vid det här laget?

Noterat från gårdagen

 • Debaclet med tröjorna igår var riktigt jävla pinsamt och gjorde en hel del TAIFare upprörda. Det var många grönvita på plats igår, men sångviljan och entusiasmen sjönk enormt när det visade sig vilka tröjor Tingsryd spelade i.
 • 93-åringen dök upp igår trots allt. Han var inte helt nöjd med att behöva betala 140 kronor för att se en träningsmatch.
 • Johan Frisk var igår på läktarna för att se sitt Tingsryd AIF istället för att träna med Öster som tränade runt hörnet.
 • Lakers-fans och KHKare kallar oss gärna för bönner. Det var kul igår att med egna ögon se hur dessa supportrar kom till ishallen iklädda skinnvästar, mjukisbyxor och urtvättade t-shirts.
 • Det finns ett par lösningar på tröj-problemet som hade kunde gjort det hela bättre. När problematiken med vita tröjor uppstod så borde man kunnat ringa någon i Tingsryd och bett dem köra upp med ett grönt ställ. Det hade kanske inte varit framme till matchstart men då kunde spelarna bytt om i första pausen. Eller en enkel bit silvertejp på bröstet hade täckt över det värsta. Det kunde helt enkelt skötts lite snyggare.
 • - "De gillar tydligen att spela hög musik här", sa 93-åringen kritiskt.

Gårdagens roligaste


- "Nej, ni får inte gå upp på läktaren när spelet pågår. Ni får vänta på avblåsning".

Herregud, sällan har jag hört något så korkat.

I och för sig var det också ganska komiskt att se en minibuss med KHK-fans anlända Värendsvallområdet sjungandes Hata TAIF-ramsor. I täten var för övrigt samma person som stod i Örebro-klacken i Dackehallen i våras och gång på gång sjöng samma ramsa. Det måste kännas lite tragiskt att bygga upp hela sitt supporterskap på att hata TAIF.

Av med tröjorna!

Eftermiddagens match mellan Tingsryd och Mörrum blev ett stort antiklimax. Sällan har det känts så motsägelsefullt att se Tingsryd AIF spela ishockey. Det enda glädjande med matchen var hur spelarna efter matchen trots allt markerade genom att ta av sig tröjorna på publikens uppmaning.

Så var det dags

Så var det alltså dags för Tingsryd - Mörrum i eftermiddag. Hur många gånger har vi mött Mörrum egentligen? Jag tror inte det spelar någon roll hur många gånger vi spelar mot Mörrum, känslorna inför denna derby-rival lär nog aldrig avta. Det finns inget lag som det är så roligt att förnedra, att se deras fans slokörade få uppleva ännu en förlust. Jössarinken har dessutom alltid varit en av mina favorit-hallar att besöka så det glädjer mig att de är tillbaka.

140 kronor för att se en match, det tror jag inte lockar 93-åringen så han stannar nog hemma i eftermiddag.

Efter två års röv-slickande så möts äntligen Växjö och Karlskrona. Kan vi räkna med scener likt klippet nedan ikväll när de båda popcorn-gängen drabbar samman. Jag tror det blir lite växel-sång, arm-krok, skålande utbyte av  halsdukar, kramar, sista dansen och sen samsas de ute i stugorna på Evedal inatt för att imorgon vakna upp med en lätt ångest.

Jag fick chansen, du gav mig chansen...

 • "de små små orden är svåra ord och dem enkla orden är hårda ord...", sjunker kent i låten Chans. Vad de säger är ungefär att det är enklare att vara negativ än positiv. Det är ord som blir aktuella nu när TAIF.nu svarar för högklassig hemsida med intervju efter intervju, jag ser ingen tacka för god läsning direkt. Det kan vara värt att tänka på Gorillan m. fl.
 • Nu när 93-åringen har börjat ägna sig åt att åka polisbil så kanske han inte har tid för att gå på ishockey. Jag ska ringa honom imorgon och informera om att Tigrarna spelar nära hans hemmaplan för en gång skull.
 • Först Ordförande Persson följt av Kvarteret Skatan, en högklassig SVT-kväll. Vi får hoppas att kvällens avsnitt är det där min gamla klasskamrat dyker upp i en roll. Jag väntar med spänning,
 • Träningsvärken? Jodå, den är närvarande i väldigt hög grad. Av erfarenhet vet jag dessutom att det alltid värker mest andra dagen för mig så det blir en hård morgon om ett par timmar. Det är tur att man har något att se fram emot och lite öl att lindra med framåt eftermiddagen.
 • Det är ungefär som med vädret, folk bara klagar...

Nu kör vi!

Jag känner mig sällan så ovärdig som när jag köper folköl och betalar med ett pant-kvitto. Ikväll uppkom en sådan situation och det hela blev inte bättre av att det var en gammal klasskamrat från gymnasiet som satt i kassan. Nåväl, det var bara att le och se glad ut och gå hem med skammen hängande över mig.

Hur som helst, Ölen står på kylning och jag är redo för imorgon.

Solen!

 • Det är lustigt hur vissa saker minskar i betydelse. Något som för ett år sedan var mig väldigt kärt betyder helt plötsligt inte så mycket mer. Hade det varit för ett par år sedan så hade jag tyckt väldigt illa om KHK av förståliga skäl. Nu tycker jag knappt att det är värt höja på ögonbrynen åt dem. Prioriteringar och känslor förändras i takt med att man anser att det egentligen kanske aldrig var så relevant. Vissa saker växer man ifrån och vissa personer glider man ifrån. Nåväl, jag har gjort mitt bästa i alla fall och om inte det räcker så finns det tyvärr inte mer jag kan göra.
 • Det finns alltså fortfarande ingen information om hur det är tänkt att biljettförsäljningen går till imorgon. Det återstår att se helt enkelt antar jag.
 • Imorgon är det alltså dags igen. Jag jobbar till fyra-tiden, tar ölen som står på kylning och beger mig upp till Värendsvallområdet och den närbelägna ishallen. Det ska sannerligen bli kul att se ishockey igen, men mest kul ska det helt enkelt bli att bara se ishockey igen. Att slå sig ner på läktaren och se mitt grönvita Tingsryd AIF. Det finns en samhörighet med det klubbmärket, en samhörighet som är svår att förklara och som aldrig kommer blekna.
 • Vädret! Vilket väder!
 • Det skulle förvåna mig om det inte blir samling på min balkong imorgon efter matchen. Jag bor mitt i stan, har Växjös största balkong och tycker om att bjuda in till kalas. Tråkigt dock att missa vänskapsmötet Lakers - KHK imorgon kväll. Kommer Lakejerna och Black Bugs stå tillsammans och sjunga arm i arm? Kommer det utbytas gåvor innan matchen? Som sagt, det är tråkigt att behöva missa detta historiska ögonblick.
 • "Att dessa satans mördare ska få hålla på..."

Tack S-J


För tre år sedan satt jag på vackra Campo dei Fiore i Rom och drack vin. Det var ett av alla besök hos Italienskan och denna sommaren stod jag inför en stor förändring. Jag hade slutat mitt jobb sedan fyra år tillbaka och skulle slå in på en helt ny linje. Jag var väldigt nervös inför detta men jag vet även att jag var väldigt nervös för att göra comeback som innebandyspelaren i moderklubben. Jag hade inte spelat på många, många år och visste därför inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Italienskan "bara skrattade åt mig och förminskade allt till ett skämt" (för att äntligen få använda ett grymt kent-citat) och sa att jag inte skulle oroa mig och att det nog skulle gå bra

Nu går jag in på min fjärde säsong i klubben och det är roligare än någonsin. De pojkar som jag betraktade som barn för tre år sedan har vuxit till sig och är nu mina vänner. De barndomskamrater som jag återfick kontakten med via innebandyn umgås jag gladeligen fortfarande med. Dessutom ger innebandyn mig en väldigt, väldigt nyttig ventil för att få ut mycket negativa känslor. Tidigare har nog ishockeyn varit en plats att vara arg, ledsen, besviken och uppretad. Nu har innebandyn tagit över den platsen och det glädjer mig.

Ikväll hade vi vårt första fys-pass och det ska väl erkännas att jag inte känner mig väldigt pigg för tillfället. Men det går över och på måndag går vi på golv (så att säga...) och det ska bli förbannat kul att känna en innebandyboll vid klubbspetsen igen. Italienskan hade alltså rätt och idag älskar jag mitt innebandylag, och jag tror att de älskar mig tillbaka ibland.

Nu mina vänner, nu ska jag lägga mig ner och räkna hur många muskler som värker för tillfället.

Solen skiner


Igår kväll när vi rullade in i Växjö Stad så dundrade Radiosporten igång en riktig
mastodonthit, Bonnie Tylers - Holding out for a hero.  Vilket party!
 • Jag har lite funderingar angående turneringen vi ska spela i helgen. Enligt affisher och annonser så skall klubbarna tilldelas 20% av intäkterna från de biljetter som deras supportrar köper. På diverse forum har det ryktats om att KHK hade blivit tilldelade 500 biljetter och Mörrum 200 biljetter som de får sälja till sina fans. Mörrum säljer också mycket riktigt biljetter via sin hemsida så det kommer inte ha några problem med att hålla koll på sina 20%. Om KHK däremot har fått några biljetter så håller de väldigt tyst om det, inget ord på deras hemsida. Och inte heller på Tingsryds dito. Jag vet att Tingsryd så sent som i helgen inte hade hört något om några biljetter från Växjöhåll. Med andra ord så tornar det upp sig ett litet frågetecken runt de där 20%.
 • Nu går hockeyresan vidare.
 • Nu när jag läser runt lite på diverse bloggar så såg tydligen även Tingsryds träning väldigt bra ut och det var ett högt tempo för att vara så tidigt på säsongen. Hmm. Det enda som verkligen slog mig var att Lundström såg smal ut i ansiktet, att CJ fick en väldigt lång applåd när han presenterades och att målvakts-Tissel verkade ha bra reflexer.
 • Igår ändrade jag förresten titeln på den här bloggen. Det var nog trots allt dags för det.

Dagens modeinlägg

Jag hittade en ny luvtröja på stan igår. Den var billig redan från början, men när det sedan även var halva priset så gick den inte på mer än 150 kronor. Vilket kap! I Korea blev jag ofta pikad för att mina kläder närapå alltid var grönvita. Trots att jag lovade mig själv att inte köpa mer grönvita kläder så blev det ibland omedvetet så ändå. Med tanke på det så kanske det inte är en skräll att Simon Dahls nummer 43 sitter tryck på bröstet med gröna siffror.

I Dackehallen igår passade jag på att köpa en T-shirt också. Den var lite dyrare än luvtröjan men med nr 916 på ärmen så känns det som en vinstlott.

Så var det avklarat

Så var vi hemma från Dackehallen igen. För att ge en kort kommentar så tycket jag inte det såg något vidare ut. Det måste till en ordentlig skärpning, för det här spelet leder inte till Allsvenskan...

Jag körde till Tingsryd och i framsätet satt Lidhultarn och drack öl...


...medans den nyblivna pappan gjorde detsamma i baksätet.Vi kikade in Skybaren som ser ut att kunna bli rymlig och fin, men vi oroade oss lite för hur pass mycket ishockey man kommer kunna se från barstolen.


Det var skapligt med folk på plats.
Bäst av allt var nog den tjocka grillade trots allt.


Efter besöket i Dackeland så återvände vi norrut och slog oss ner en stund vid Åsnens strand innan vi körde vidare mot Växjö.

Undrar om...

...det är Fredrik Jensen som inte har alla hästar hemma eller om det är den nya KHK-bloggen som förvränger sanningar på sin blogg. Om det är det sistnämda, så är det ett tråkigt sätt att förstöra en annars ganska intressant intervju. Om det däremot är Jensens riktiga svar så är det ju intressant att se hur han drar in Tingsryd AIF i en fråga om Vita Hästen på en Karlskrona-sida.
"10.
Till sist. Vad tror du om Vita Hästens möjligheter i en eventuell Alletta till våren?
- Jag tror att vi har lika goda möjligheter som vilket annat lag som helst om vi tar oss dit. Kanske Tingsryd får stå som favoriter med tanke på hur mycket pengar (svarta?) som har rullat i smålandsskogarna under silly season.."
Dagens Christer i P3 kanske kunde vara ett lämpligt program för den ena eller den andre av dem;
"Fäller din morbror exakt samma kommentar om sillen varje jul, klagar din mamma alltid på grannens oklippta trädgårdshäck, eller är det din kompis kille som envisas med att berätta om när han bilade till Provence? Ring 031-773 00 00 eller mejla p3christer@sr.se och berätta om upprepande prat du kan vara utan."

Tänk om...

...det inte är Matt Davidsson som presenteras ikväll.
...baren är öppen.
...det ser jättebra ut för att vara så tidigt på säsongen.
...de körde alla sina intervjuer på träningen igår.
...det blir fullsatt.
...jag får ställa upp på idol-foton igen.
...jag känner igen fler än tio spelare.
...jag kan lyckas hitta en TAIF-dörrmatta till salu, min förra är försvunnen.
...man till och med kunde få höra en T T T ikväll.
...this is the year?

Vi får väl se hur det blir.

På augusti den fjärde

 • Så var vi framme. Äntligen börjar en ny säsong och äntligen ska jag få komma till Dackehallen igen. Om man läser hur övriga lag har sett ut på sina premiärträningar så verkar vi få det svårt. Det är många som är pigga trots att det är så tidigt på säsongen, kommer bli riktigt tung att möta och kedjor som redan hittar varandra riktigt bra. Med tanke på hur oerhört mycket (hm...) det går att utläsa från en första träning så räknar jag med att Tigrarna presterar på topp ikväll.
 • The girl and the robot, fortfarande en sjukt jävla bra låt.
 • På tal om innebandy så ryktas det om att vi har fått in en ny målvakt som tydligen är ett stort hockeyfan. Dock har det visat sig att han håller på helt fel lag. Tydligen håller han på ett lokalt regnbågs-lag. Jag är nog så illa tvungen att redan imorgon sätta ner foten och förklara att vi inte accepterar några clown-fasoner i mitt omklädningsrum. I mitt lag håller man på Tingsryd AIF eller inte på någonting alls. Därmed basta!
 • 93-åringen hade tydligen åkt polisbil igår. Själv tyckte han inte att det var så speciellt, men det fanns andra som inte uppskattade det riktigt lika mycket.
 • Förra säsongen så hade jag med mig närmare 15 man från innebandyn till Dackehallen när jag ordnade partybuss till fredagsmatchen mot Kungälv. Det säger i alla fall en del om mitt innebandylag tycker jag.

Dan före dan

 • Så kom idag vad jag hela året har vetat att det förr eller senare är dags för, inbjudan till återträff för högstadieklassen. Det är minst sagt med blandade känslor man tar emot en sådan inbjudan. Nog för att det vore kul att träffa många från den tiden, men samtidigt finns det mycket från högstadiet man inte vill återuppleva. Nåväl, jag umgås fortfarande med en person från min gamla klass. Om han går så går jag.
 • Jag fick en komplimang idag som är lite svårtolkad; "Ibland, ibland är du faktiskt lite romantisk...".
  Ibland...? Hmm, svårt att veta hur man ska förhålla sig till något sådant.
 • Det är väldigt mycket innebandy just nu. Idag åt jag lunch med två innebandy-intresserade vänner. Nog för att de representerar en lokal-konkurrent, men likväl fanns det mycket att diskutera. Ikväll drack jag dessutom kaffe ute på stan med två av mina egna lagkamrater. Samtalsämnet är oundvikligt och vi vrider och vänder på det mesta som rör vårt lag. På onsdag drar vi igång, det ska bli väldigt skönt.
 • Redan imorgon är det dock dags för Tigrarna att dra igång. Lidhultarn har bestämt sig för att det inte är så gay att gå på en träning så han ska med. Det verkar även som om den nyblivna pappan ska med så det blir nog en trevlig utflykt. Det känns nog som om jag är tvungen att ta med lite kontanter till Dackehallen imorgon. Om inte den nya cocktail-baren är öppen så kan jag nog spendera dem på en souvenir eller två. Jag har inte varit i närheten av en ishockeymatch sen i november, så morgondagen ser jag väldigt mycket fram emot.
 • Nu är det dags för isterband och potatismos på Växjös största balkong. Lev Väl!

Öster - Motala

Det blev som sagt Öster - Motala igår. Öster vinner förhållandevis enkelt med 2-1 och fortsätter visa gryende form. Utanför Värendsvallen träffar jag på klubbchef Ottosson som bjuder på en del spännande nyheter. Bland annat berättar han att på Öster innermittfält debuterande Johan Frisk är en allierad till oss. Redan i cup-matchen mot Rydaholm för två veckor sedan fick Frisk hoppa in och då hävdade Lidhultarn bestämt att så var fallet. Jag kände inte igen grabben men ni kanske gör det. Johan Frisk är uppenbarligen en stor TAIFare och syns flitigt på både hemma och bortamatcher. Härligt!Dagens Youtube


Jag har aldrig varit särskilt förtjust i varken Radio Kronober, Per Broleus eller Peje Johansson. Det har alltid varit lite för mycket buskis över dem. Men ovanstående klipp är faktiskt lite lite skoj.

Soff-liggande

 • För en dryg månad sedan skrev jag det här inlägget där jag förespråkade ödmjukhet och förståelse. Då var det grönvita bröder som inte kunde komma överrens eller visa förståelse för varandras åsikter. Det där med ödmjukhet är kanske dags att ta upp igen. Bloggvärlden är ett sätt för massa nobodys (som undertecknad) att få utrymme och göra sig hörda. Det känns som att vissa bloggare försöker ta genvägar till att bli hörda genom att tumma lite på ödmjukheten och respekten. Sjäkv är jag faktiskt ganska nöjd med att ha drivit den här bloggen i tre år utan att ha förargat ellet förlöjligat allt för mycket. Jag tror nog att jag under mina år som seriös (nåja, någorlunda i alla fall) bloggare har byggt upp en läsarskara som respekterar vad jag skriver snarare än enbart ha en blogg som bygger på att provocera. Alla väljer vi olika vägar, jag är helt klart nöjd med mitt val i alla fall.
 • Om SMP´s uppgifter idag angående Alamäkis skada stämmer så kan det ändå leda till något gott. Det blir en plats ledig i backuppsättningen och kanske kan en av juniorerna kliva in på den platsen och kanske växa till sig lite.
 • SVT1 slår på stort i helgen
  "SM-veckan

  DIREKT Från Malmö. Svenska mästare i elva olika idrotter koras under SM-veckan i Malmö. SVT sänder mer än 13 timmar under tre dagar. SM i friidrott utgör basen, och den kryddas bland annat med segling, casting, squash, frisbee, kanotpolo och dragkamp."
  Jag väntar med spänning på att få se en match i kanotpolo.

 • Det blir en tur upp till Värendsvallen idag. Öster möter Motala och Fredrik Bild gör comeback i hemmalaget. Så länge solen skiner så kan det nog bli en ganska trevlig eftermiddag. Av någon anledning fick jag för mig att Öster var lite på gång innan uppehållet, får hoppas jag hade rätt.

 • Feber, alkohol och blodgivning var ingen lyckad kombination. Igår vaknade jag upp helt mörbultad och det blev bara värre under hela dagen. Igår kväll var jag helt utslagen och somande vid 10-tiden. Febern sitter fortfarande i och är en stark bidragande orsak till att jag ägnar dagen åt kanot-polo och casting.


RSS 2.0