Inlägg 500


Stay til it´s over...


Nov. 30, 2009

 • Glögg-doften spred sig i lägenheten, det första ljuset i adventsljusstaken var tänt, i bakgrunden sprakade den öppna brasan och swehockey var mållöst. Det blev en väldigt trevlig kväll runt soffbordet där glöggen så småningom byttes ut mot öl och Jägermeister. Livskvalitet när den är som bäst.
 • Jag skippade som sagt ishockeyn igår och missade därmed en 0-0-match. Jag har aldrig lyckats se en mållös match och frågan är väl när chansen kommer igen. Vi har känt att första förlusten har varit på väg inför de senaste matcherna, och av geopolitiska skäl var det kanek bra att den kom igår.
 • TV4 Sport har en trailer där de bland annat har en slogan som säger 'Väldigt mycket Zlatan'. Ibland blir det faktiskt lite för mycket Zlatan. Gårdagens El Classico blev ett ganska bra exempel på det. Nog för att Zlatan är svensk och för att han avgjorde matchen, men genom att enbart fokusera på honom så glömmer vi bort rätt många andra världsstjärnor som också var på planen. Ibland känns det som om media glömmer bort själva fotbollen i sin iver att berätta om allt det storslagna som omger matchen. Matchen i sin helhet tycker jag var ganska intetsägande och lagom underhållande.
 • Båda j-lagen var i farten igår. I lördags förlorade J20 med hela 9-0 borta mot Frölunda, så gårdagens match borta mot HV71 blev en ordentlig uppryckning. Tingsryd hade ledningen med 3-2, men ett sent mål i andra och ett sent mål i tredje perioden (18.57) fastställer slutresultatet till 4-3 till HV. J20 saknar både Simon Dahl och Johan Lagermyr, och utan dessa båda spelare så tappar laget en extra dimension. J18 däremot vann igår borta mot Malmö med 5-2, efter bland annat tre poäng (2+1) av Viktor Crus-Rydberg.
 • Inatt har jag drömt väldigt mycket. Det enda gemensamma för drömmarna var att de väckte mig gång på gång. Nu är jag dock lagom utvilad och redo för en ny dag.

Glad första advent

Skål för Tingsryd AIF, skål för kärleken och skål för livet.


Advent

Idag står det mycket på schemat och jag blir tyvärr tvungen att prioritera bort en del. De stora bitarna består av 7-åringens födelsedagskalas och av kvällens glögg-fest. Lillgrabben fyllde egentligen år igår, men eftersom det då stod julbord på schemat så blir födelsedaskalaset idag. Jag har köpt 'LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues' till Nintendo DS. Dilemmat är att det inte fanns i butik i Växjö, så jag valde att beställa det på nätet och leverans sker inte förrän imorgon. Vi får hoppas att han accepterar den lösningen.

Efter kalaset så är det dags för den omtalade glögg-festen. Varje år på första advent har jag glögg-bjudning för vårt gäng från gymnasietiden, ett gäng som fortfarande hänger ihop ganska bra, med respektive. I fjol fick den traditionen stryka lite på foten eftersom jag skulle åka till Tanzania dagen efteråt. Men i år storsatsar vi och är väl förberedda. Vi är några i sällskapet som är väl medvetna om vilka fotbollsmatcher (väldigt läsvärd artikel om den politiska kopplingen till kvällens match mellan Barcelona och Real Madrid) som går på TV i eftermiddag och ikväll, men en dag som denna är vi nog villiga att prioritera bort det. Dessutom är vi en i sällskapet som är väl medveten om vilken hockeymatch det är i Dackehallen i eftermiddag, men en dag som denna är jag tyvärr tvungen att prioritera bort det.

Idag önskar jag en trevlig söndag åt alla mina grönvita fränder, mina riktiga vänner och alla andra som följer denna bloggen.


Välmående

Ikväll har jag varit på Villa Vik, Sandsbro, och ätit julbord. Julmånaden är inledd och nu står högtiderna på led, näst i tur är glögg-festen imorgon kväll. Alla vet väl hur man mår efter ett ordentligt julbord, så ikväll blir jag soffliggande. Söderling kliver ut på mattan om en dryg halvtimma så underhållning har jag så det räcker.

I eftermiddags var jag ute på söder hos en av sjuksköterskorna och hans söta sambo. Det blev ett par öl och en nostalgisk Tipsextra-sändning. Allra bäst tyckte jag det var att höra det klassiska plinget i rutan. Helt plötsligt var jag 20 år tillbaka i tiden, och det var en lördag eftermiddag hemma hos 93-åringen (även om han var yngre på den tiden) där vi tittade på engelsk fotboll, en härlig känsla

Eftersom det är lördag så vet jag att bloggläsandet ligger lite på is, så jag nöjer mig med detta och skriver mer imorgon.


Nov. 28, 2009

 • Idag har jag varit iväg och tittat på innebandy. 9-åringen och hans lag spelade matcher i förmiddags så jag tog mitt ansvar som morbror och åkte dit för att titta. Han har helt klart en talang som jag aldrig hade i den åldern, men han har också ett humör som jag aldrig har haft. Den sista matchen slutar i vredesmod och han lämnar planen i förtid.
 • En lite mindre Nybroklack på plats i Tingsryd.
 • Visst, vi pratade om att Nybro har imponerat mot Tingsryd men trots tre jämna matcher mot oss inte har lyckats ta en enda poäng, det kanske är just därför de ligger under strecket. De tar inte de poäng som de kan tyckas förtjäna.
 • Cecilia Malmström fick alltså kommissionärsposten med ansvar för rättsliga och inrikes frågor, som bland annat innefattar migrationspolitiken och stärkandet av EU:s yttre gräns. Jag måste säga att det inte känns bra att sätta en Folkpartist på den positionen, med tanke på den poltik som folkpartiet stundtals driver i Sverige.
 • Frölunda HC - Tingsryds AIF J20, matchstart 16.00.
 • Igår kväll när jag väl hade kommit hem från ishockeyn så ringde två fyllen som ville komma och se Robin Söderlings två sista set i matchen mot Davydenko. Motvilligt släppte jag in dem, och det fick jag givetvis ångra, det blev ett jäkla kacklande och inte förrän jag hotade med att berätta vem som hade åkt ur idol så valde de att lämna fritidsgården och ge sig ut i nattvimlet.
 • En som inte kan vara särskilt nöjd med sin fredag torde vara William Quist. Att dra på sig ett matchstraff från utvisningsbåset är aldrig särskilt smart, även om jag gillade att se att han trots allt visade lite engagemang. Jag hoppas inte lilla William tog för illa åt sig av publikens jubel när han lämnade isen, för han är en spelare som jag kan tänka mig att se i den grönvita tröjan igen.

Tingsryd - Nybro

Men kärleken som fanns där en gång
Har byggt något vackert som krossar allt


Tingsryd vinner ikväll en väldigt bra ishockeymatch mot Nybro med 5-3. Tingsryd får en bra start med två tidiga mål och efter det känns det som en lång uppförsbacke för Nybro. Nybban gör det dock bra och i tredje perioden känns det som om den första förlusten är nära. Vi var många som pratade om hur förvånande det är att Nybro ligger i den prekära situation som de gör. De har stått upp bra emot oss i alla tre matcherna och är de motståndare som har imponerat klart mest på mig. Att/om inte Nybro tar sig till Allettan är både tråkigt och förvånande med tanke på vad jag har sett.

Det börjar bli lite drygt med alla skador tycker jag. Ikväll åkte Simon Dahl på en smäll (bilden) och i sista perioden spelade Björklund forward och jag tror att det var Lundström som fattades. Det är skönt att vi har en bred trupp, och det är skönt att skadorna kommer nu. Men, det är likväl inte att föredra.

Kul att se att ett av mina rim har etsat sig fast...

Elit Skybar kan nog bli en bra inkomstkälla, men det är nog bäst att den inte är öppen efter match.


Fredagsmatch


På söndag kväll är det dags för den årliga glögg-festen, nu är jag förberedd.

Fredagsmatch hemma mot Nybro, vad kan bättre väcka oss ur serielunken än det? Förhoppningsvis blir det trångt på läktarna ikväll, både på hemma och bortasektionen. De båda tidigare matcherna mot Nybro har varit jämna och målsnåla tillställningar, och det finns en chans att det blir så även ikväll.

Nog vore det tråkigt om Nybro inte tog sig vidare till Allettan. Av matcherna mot övriga topplag så måste jag säga att matcherna mot just Nybro är de roligaste. Jag åker väldigt mycket hellre dit än till Karlskrona eller Kristianstad. Det ligger dock inte i våra händer att bestämma vilka som ska ta sig vidare, det får de sköta på egen hand.

Eftersom jag är chaufför ikväll så blir det en runda runt i länet för att plocka upp diverse TAIFare på vägen söderut mot Tingsryd. Jag börjar dock ångra mig lite nu när jag läser att Elit Skybar håller öppen två timmar efter matchen. Det hade varit trevligt att stanna kvar där och dricka ett par öl ytterligare. Men, men, ibland får man stå sitt kast.


Hildings skada?

 • Idag hamnade jag på en väldigt taffligt uppstyrd blinddate. Jag blev medbjuden som ett femtehjul och insåg allt för sent vilken situation jag hade hamnat i. Vi var fem personer runt bordet, det tilltänkta paret, en arrangör och två ovetande förkläden. Den tilltänkta bruden var dock ganska missnöjd över arrangemanget och verkade mer intresserad av att prata med mig än med sin bordskavaljer. Vi får väl se var det hela slutar...
 • TAIF J18 tar ikväll emot Nässjö i Dackehallen. Matchen är både seriematch och DM-semifinal så är en viktig match. TAIF har en bra laguppställning ikväll och leder med 5-2 efter två perioder.
 • Imorgon var planen att hålla sig nykter. Det är för mycket på lördag så jag har inte tid att slösa bort massa timmar på att vara bakfull. Knappt hinner man annonsera sin nykterhet innan folk börjar fråga om de kan åka med imorgon. Men det är klart jag ställer upp, trots att jag vet hur drygt det är att som nykter umgås med mindre nyktra personer.
 • Jag satt idag på lunchen och kände mig som Sebastian Ellerstad, som om jag hamnat väldigt fel med andra ord.
 • Hildings skada? Vet vi något om den?
 • Så slår äntligen Elite Skybar upp portarna igen. Klart den gör det när det är fredagsmatch och jag har bestämt mig för att vara chaufför. Men nåja, en liten titt i ena eller andra ska jag nog hinna med.
 • På TV´n gjorde precis Djurgården 3-2 mot Brynäs och jag är ack så trött. Sällan har jag längtat så efter en helg som jag gör nu. Även om jag vet att jag oftast är mer upptagen på helgerna än i veckan. Ikväll behöver jag en tidig säng-gång och en ordentlig natts sömn. Vi får se till att det blir så.

Stars are blind

Det blev ingen förlust ikväll heller, som några av oss befarade. Enligt rapporter så gör TAIF ingen jättematch men vinner relativt rättvist med 2-0. Resultat-rapporter trillade in under en annars ganska ointressant innebandyträning. Hildings kedja stiger allt mer fram som ett oerhört starkt vapen offensivt. Den känns som en välkomponerad kedja där de två smågrabbarna ackompanjeras väldigt bra av en hårt arbetande och puckvinnande Miljonman. I målet har vi seriens bästa målvakt, vem som än står, är jag beredd att påstå och idag fick Peter hålla nållan. Både Simon Dahl och Rasmus Johansson fick spela återigen och vad jag har sett tidigare av de båda så är de värda allt beröm. Jag tycker dock fortfarande att TAIF har använt sig av rätt strategi när det gäller juniorerna, men det är kul att se hur de kan gå in och ta plats i laget när vi har ett par man borta.

I kampen runt allettan-strecket så är det imponerande hur laget som alla vill spela för tog en viktig seger på hemmaplan mot Nybro. Kristianstad ligger nu 7 poäng under strecket och kommer nog få det jobbigt att sig över det. I övrigt får man inte glömma vad Olofström håller på med, vi är helt överlägsna i den här serien men ändå är Olofström bara 12 poäng bakom oss. OIK har gjort en oerhört bra säsong och det verkar nästan som om de kommer ta sig till Allettan i år.


Det är roligt med hockey!

 • Fritidsgården var igår öppen och vi hade det väldigt trevligt. Sjuksköterskorna och jag drack tysklands-öl och fick se ett Barcelona vara så överlägset som bara Barcelona kan vara i den slags matcher. Det blev en trevlig kväll som slutade i lagom tid för att idag kunna stiga upp i lagom tid.
 • Söderling - Djokovic, matchstart 15.30 i Viasat Sport. Jag sitter bänkad. Jag måste säga att jag har sällan sett så välproducerade tennismatcher. Under matcherna så är läktarna dovt belysta och allt fokus hamnar på banan. Det känns lite som en tennismatch framförd antingen på en rockscen eller inne i ett nersläckt musem.
 • Igår var det tydligen någon slags kärleksdag som jag missade. Jag försöker dock fira lite kärlek varje dag, så jag är inte allt för nedslagen. Dessutom fick jag igår ett samtal och ett antal vackra leenden ändå från Korea, det uppskattades på sitt sätt.
 • Många påtalar att det är stor risk att säsongens första förlust kommer ikväll, och jag är nog beredd att hålla med. Nu möter vi lag som slåss för sin överlevnad, för att säsongen inte ska bli ett misslyckande. De senaste matcherna har känts lite avslagna och delvis vunna på förhand, denna vecka får vi ett par rejäla genomkörare och det tror jag är väldigt nyttigt. Om laget ser samma fördel och utmaning i de matcher som väntar den kommande veckan så tror jag nog vi ska klara av det.
 • LGSPORTS satsar stort ikväll, kommentator Dag Wennström, sju kameror och tre kamerakillar samt LG vid producent bordet. Det låter något det. I vanlig ordning på onsdagar ska jag iväg och träna innebandy, men jag gläds för andra hemmasittares skull. Det är roligt med hockey!

...


Kul att se Tisell och Peter Johansson fira tillsammans.


Det kan gå...

Jag har följt Tingsryd AIF i ganska många säsonger nu. De senaste 6-7 åren har jag dock missat väldigt många avgörelser på vårkanten på grund av diverse utlandsresor. Denna säsongen tänker jag inte låta det ske igen. Det är rätt många bitar som börjar falla på plats för att jag i vår ska åka till Mozambique och södra Afrika för att förena nytta med nöje under lite drygt två månader. Den här gången har jag förhopningsvis lite att säga till om vilka datum som gäller, och med lite tur kan det hela sluta bra. Såvitt jag har förstått så är resan tänkt att ske strax efter påsk, som nästa år infaller helgen 2-4e april. Min innebandysäsong är slut redan i början på mars, så den ska inte vara några problem. Vad jag dock oroar mig starkt för är givetvis hockeyn. Spelschemat för eventuell kvalserie till allsvenskan är redan spikat och slutdatum för den serien är satt till söndagen 11e april. Min förhoppning är att kunna skjuta upp min avresa till Mozambique med en vecka för att inte riskera att missa en eventuell kvalserie. Om vi inte hamnar i kvalserien, eller inte spelar avgörande matcher i slutomgångarna så har jag oroat mig i onödan. Men om vi hamnar där och har chansen i slutomgångarna så kommer jag förbanna mig själv för att jag inte oroade mig. Så det är nog lika bra att mota Olle i grind, bättre att förekomma än att förekommas. 


Minnen från Södertälje

 • Ikväll såg jag skymt av första halvlek av Södertälje - Rögle från AXA Sport Center. Förr så spelade SSK sina hemmamatcher i Scaniarinken. Jag vet inte om det är samma hall som har blivit upprustad och fått ett nytt namn, men det ser så ut i alla fall. Hur som helst så var jag i Scaniarinken och såg SSK - TAIF för 8-9 år sedan. Det var första, och förhopningsvis sista, gången som jag blir utslängd ur en ishall. Vi stod på en bortasektion uppe i ett hörn och när jag kände att domaren hade gjort ett misstag för mycket (han kanske var mutad...?) så kastade jag in en plastflaska på isen. Efter ett par minuter kom det upp ett par vakter på läktarna och skulle kasta ut en av mina grönvita vänner för tilltaget, någon i publiken hade tydligen pekat ut honom. Solidarisk som jag är så erkänner jag och det hela slutar med att vi båda två lämnar läktaren i sällskap med vakterna.
 • Robin Söderling är bättre i två set och vinner rättvist mot Rafael Nadal. Nu när matcherna går på Viasat så tänker jag passa på och titta. Bra tennis är bra TV-sport, ännu bättre blir det när det är en svensk som spelar bra tennis.
 • Nu har jag lyssnat tillräckligt mycket på Röd, kent´s senaste album, för att inse hur fruktansvärt bra det är. Ikväll i bilen slog det mig hur jag fullkomligt älskar skivan.  
 • På tal om Scaniarinken så finns det ett minne till. För 13-14 år sedan var jag i Rosenlundshallen för att se HV71 - Djurgården. I ena pausen drog de resultat från Allsvenskan, som Tingsryd hade kvalificerat sig för den säsongen. Tingsryd vann borta mot Södertälje med 2-1 och på läktarna jublade två personer, jag och min mor. Jag vill minnas att Olof Einarsson var en av målskyttarna och att han dagen efteråt i tidningen uttryckte sin glädje över att ha fått spela mot sin idol Anders Eldebrink.
 • På tal om att kasta in saker på isen, det bör påpekas att det inte är något jag brukar göra.
 • Det går lite upp och ner, men ikväll insåg jag igen hur förbannat kul jag tycker det är att spela innebandy. Nu är jag hemma igen och kan gå och lägga mig på gott humör och vid god vigör.

Fredrik Hanssons mål mot Mörrum

<taif, tingsryd, aif, knallen, i, dackehallen, mörrum, fredrik, hansson, 20, raka, kronobergs, stolthet, hjärta, tradition>


Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal

 

 • "Livet på McKinney North High School var under lång tid ett helvete för många av eleverna. Orsaken var fem hejaklackstjejer som ägnade sig åt trakasserier och bröt mot alla tänkbara regler medan skolans rektor, som var mamma till den av översittarna, underlät att ingripa. Ingen satte stopp för dem förrän en hejaklackstränare förstod vad som pågick. ”Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal” är baserad på verkliga händelser."
  Filmen får mig osökt att tänka på sydöstra Blekinge och all den underhållning som intrigerna där nere bjuder på...
 • Söderling - Nadal direkt från Masters-slutspelet, ibland lönar sig mitt Viasat-abonnemang lite extra.
 • Blondinbella inledde sin bloggkarriär med att vara så provocerande som möjligt. Hennes image var ett sätt att skapa uppmärksamhet runt sin blogg och skaffa sig läsare. Folk rasade över vad hon skrev och de åsikter som hon kastade ur sig. Tiden gick och Blondinbella växte upp, alternativt tröttnade på att göra sig själv till åtlöje och skaffade sig en någorlunda seriös image. Numera är Blondinbella ganska grå och tråkig, bakom all provokation så fanns det inte så mycket innehåll i hennes blogg som gjorde den läsvärd. Det verkar som om fler bloggare har gått igenom samma metamorfos...
 • Tycker ni det är dåligt med hockeyrelaterade skriverier? Jag håller med...

Nov. 22, 2009

 • Vinterdäcken kom på plats till slut. Varje år fasar jag för denna dag, men när jag väl ligger där med fälgkorset och skruvar av bultarna så inser jag att det inte är fullt så farligt som jag hade föreställt mig. Det hela var över på 35 minuter och nu dröjer det ett halvår innan det är dags nästa gång.
 • Delar av Folkpartiet vill införa utbildning i svenskhet och svenska värderingar, och i Vellinge höll idag Sverigedemokraterna torgmöte samtidigt som någon tände eld på en lövhög utanför boendet för de omtalade flyktingbarnen. Jag blir lite orolig över vart Sverige är på väg just nu. Ge oss Sverige tillbaka.
 • Tingsryd och Olofström är relativt överlägsna i vår serie, men bakom oss så börjar det se trångt ut runt strecket. Karlskrona vek återigen ner sig ikväll samtidigt som Kristianstad tog det sista halmstrået i kampen om Allettan. Jag känner mig ganska säker på att Nybro tar sig dit, och jag tror nog att Karlskrona tar den sista platsen. Även om de känns svajiga så tycker jag Pantern känns än mer svajiga.
 • En söndagsmiddag med hela familjen innebär kokt potatis, köttfärslimpa, brunsås och lingon. Min mor är grym i köket och har genom åren skämt bort vår familj med både hemlagad husmanskost och hembakat bröd och kakor. Ikväll fick jag med mig ett par påsar nybakta lussekatter som nog kommer komma väl till pass i veckan som kommer.
 • Uppgjorda matcher nere i Blekinge? Intressanta tankebanor...
 • Igår kväll lyckades jag med konststycket att spränga högtalarna i min laptop. Jag antar att de är svåra att byta ut...

Tingsryd - Mörrum 5-2

Jag läste att det bara sjöngs en ramsa från läktarplats senaste hemmamatchen. Om det stämmer så var det betydligt bättre stämning i Dackehallen ikväll. Men likväl får vi konstatera att det var en ganska avslagen stämning över kvällens match. Jag tror nog både spelare och publik börjar längta till Allettan alltmer nu.

Jag tycker Mörrum gör en ganska bra insats. Det märks att de inte har någon spets över huvud taget, men de stör Tingsryd rätt bra och håller sig länge med i matchen. Totalt sett var dock Tingsryd givetvis helt överlägsna, något som 46 - 24 i skott skvallrar om. Karl-Petter Pettersson i Mörrums mål spelar bra, något som dock inte många lär komma ihåg efter att han släppt in Ismo´s lyftning från mitt-zon i slutminuterna.

Simon Dahl får göra sitt första A-lagsmål och det trodde vi på läktarplats skulle räcka för att få pris som matchens lirare i hemmalaget. Men tydligen hade Peter Johansson imponerat mer på juryn. Mest glädjande med Simons mål var dock att se hans firande efteråt. I sann Larry Pilut/Nicklas Olausson-anda åkte han ner till egen målvakt och slog lite på benskydden. Frågan är dock om Dahl växte upp med att ha Olausson eller orginalet Pilut som idol.

Annars var det roande att se hur Mörrums Ellerbo försökte ge sig på Jacobsson, men eftersom Robin var mer intresserad av att prata med domaren så knuffade han omkull Ellerbo med ena armen medans han fortsatte diskutera med domaren Mikael Holm.

Summa sumarum så var det en ganska trevlig söndag i Dackehallen och allt slutade som det skulle. 19 raka segrar nu, när vi går in i en ny vecka med tuffa matcher mot Kristianstad, Nybro och Pantern.


Söndagstankar

Det blev en förhållandevis lugn lördag. Mitt sociala ansvar krävde egentligen att jag skulle närvara på en fest igår kväll. Men brist på både ork och motivation gjorde att jag stannade hemma med dåligt samvete istället. Längdskidåkning, fotboll, blå monster, ishockey och Google Earth underhöll oss under kvällen.

Om en dryg timma ska jag hämta 93-åringen och åka ett par mil söderut. Planen är att jag ska skruva på mina vinterdäck och sedan äta söndagsmiddag hemma hos mor och far. Det där med bilar är verkligen inte min grej, så även om jag tycker det är förbannat tråkigt att byta däck så blir det viktigt att jag gör det själv. När detta är avklarat så tar vi med oss 9-åringen och åker till Dackehallen.

TAIF har fortfarande en del skador, vilket gör att det ryktas om att vi får se Simon Dahl i a-laget igen. Ska bli spännande att se om så blir fallet. En söndag hemma mot Mörrum kan bli trevligt och gemytligt. En bra dag att dricka glögg tror jag.


Fäktning i Dackehallen?

58.38 2 min TIN 72. KARLSSON, Victor SLASH
58.38 2 min TIN 55. OLSSON, Linus HOLD
58.38 2 min TIN 20. ÅKESSON-FREJ, Oskar SLASH
58.38 2 min TIN 20. ÅKESSON-FREJ, Oskar SLASH
58.38 2 min TRO 20. JOHANSSON, Joel SLASH
58.38 2 min TRO 20. JOHANSSON, Joel SLASH

Hockeymatchen vann vi med 5-1.

Heja Juniorerna

Det blev som väntat segerbankett med innebandylaget igår. Stora delar av laget var på plats och det blev som det blev. Delar ur det äldre gardet valde att vila upp sig inför kvällens bravader och uteblev. Däremot passade flera av juniorerna på att göra debut i Fritidsgården. Gott så, spelar de i mitt lag så är de mina vänner.

På tal om juniorer, TAIF - Troja J20 och Frölunda - TAIF J18, matchstart 13.00.


Trevlig Fredag


Vem vare som kasta...?
Äntligen får vi svar på frågan.

 • J18 hade igår en väldigt viktig hemmamatch mot Mariestad. Efter en målrik andra period står det 3-3, men i sista perioden kan dessvärre Mariestad avgöra och vinna med 4-3. Snopet för J18 och nu är det återigen 5 poäng upp till slutspels-strecket.
 • Vad säger man om Peter Forsberg? Jag tittade på Mål-extra på C+ igår, programmet där de visar bilder från samtliga arenor så fort det blir mål på någon av dem. Jag tror nog att alla tittare höll en extra tumme när de klippte över till bilder från MoDo - Luleå. Jag tycker det är förbannat kul att se Nicklas Olausson styra i Luleås powerplay, men igår var det minst lika kul att se Forsberg ta pucken i boxplay och soloåka in ett mål. Vad som är bra för Forsbergs karriär är bra för nationen. Så gårdagens uppvisning gjorde mig innerligt glad, tangentbordsonanist som jag är.
 • Ikväll är det innebandy. Vi har bortamatch mot ett bottenplacerat Växjö-lag så det finns goda förutsättningar för att vi ska få fira efteråt. Jag har fortfarande lite skit som värker i ena benet, men ett varmt bad innan matchen brukar mjuka upp de stela lederna så det ska inte vara några problem.
 • När jag nämnde hemmamatchen mot Hammarby i ett inlägg så började det skrivas om den i kommentatorsfältet. Det är väl lika bra att jag berättar utförligt om vad som skedde den där lördagen, så att ni ungdomar får en tillförlitlig version av det hela. Det var som sagt lördagsmatch med allt vad det innebär. Tingsryd hade gjort en oerhört stark inledning av SuperAllsvenskan så det var knökfullt på läktarplats. Vad vi alla minns från matchen är slutskedet av matchen. Domaren missar en solklar interference i mittzon som leder fram till att Hammarby kan kvittera till 2-2. Publiken är i uppror, och det blir inte bättre när domaren bestämmer sig för att visa ut Hammarbyaren, men ändå godkänna målet. Såväl publik som båda lagen blir vansinniga på domaren eftersom det som precis skedde torde vara omöjligt. I palavret kastar en man klädd i mockajacka in en glasflaska på isen, med omspolning som resultat. Tingsryd lyckas samla sig under avbrottet som sker, och i powerplay avgör Bjarne Hurtig som bara han kunde göra. TAIF vinner med 3-2, referat här, och jublet i Dackeland visste inga gränser. Så gick det till, och det är drömmen om att åter få uppleva såna lördagar som håller min kärlek till Tingsryd AIF vid liv.
 • Just som jag vara nära att ge upp, och hänge mig fullständigt åt det enorma grå som har hållt oss instängda i ett par veckor så vände det. Nu har vi fått en dag med sol, nu är jag redo att bita ihop ett par veckor till.

Stay til its over


Kors i taket, solen lyser över Växjös takåsar! Nu gäller det att passa på. På med Ipoden och sen en promenad tillsammans med Marit Bergman. Sen tar vi dagen vidare därifrån...


Sjukhus

Dom skriker ditt namn just när regnet träffar fönstren
Och en ond vind skakar träden,
tamburin shakers av döda löv

 • Jag har alltid varit väldigt förtjust i Thierry Henry, och så går han och gör så här...
 • AIK vill spela i KHL som en lösning på deras ekonomiska problem. Jag har svårt att se att det skulle vara en lösning som håller i längden. Låt gå för att de treligtvis får en hel del ryska rubels för att kunna ha råd med allt dyrare resor och dylikt som skulle krävas. Men hur intressant blir för klubbens supportrar att gå och se AIK - Metallurg Magnitogorsk eller AIK - HC Lada Togliatti? Vad är klubben värd utan sina supporters? En förening är mer än sin styrelse som försöker få ekonomin att gå ihop. Skulle AIK börja spela ishockey i ryska ligan så känns det lite som om de lämnar sin historia bakom sig och skaffar sig en ny identitet. Det kanske är den enda utvägen för dem, men de får betala ett väldigt högt pris i så fall. Om AIK skulle gå till Ryska ligan så skulle det nog sannerligen innebära en gratisplats till Allsvenskan nästa säsong. Och det vore ju onekligen bra för oss i så fall. AIK's styrelse kommer att kalla till ett medlemsmöte för omröstning i frågan. Vidare kommer medlemmarna att erbjudas möjlighet till att få utreda innebörden av möjligheten med att spela i KHL. Redan på tisdag kväll kommer ett första informationsmöte för medlemmarna att hållas. Det ska bli intressant att höra vad som kommer ut av ett sånt möte.
 • TAIF - Mariestad J18, ikväll 19.00.
 • Tänk om TAIF skulle börja lira i ryska ligan. Hur sjukt vore det inte att gnabbas på nätet med Igor och Sergei, fans till CSKA Moskva? Vilka bortamatcher hade vi storsatsat på? Dinamo Riga ligger nog bäst till där antar jag. Eller varför inte åka till Omsk i västra Sibirien för att se matchen Avangard Omsk - Tingsryd. I våras åkte jag Transibiriska Järnvägen och passerade genom just Omsk. Bilden nedan är för övrigt tagen i trakterna kring Omsk, en förträfflig stad som jag mer än gärna besöker igen. Hmm... 


Breakdance i Gislaved

Dansken som sprang in på Parkens gräsmatta och avbröt matchen mellan Danmark och Sverige för ett par år sedan fick 1.3 miljoner i böter. Det är skönt att straffen i Gislaved inte är lika hårda...


Inledningsvis väldigt roligt...

Här är länken, jag rekommenderar ett klick.


안데스

 • Tingsryd AIF tar alltså ytterligare en seger och förlänge den långa sviten. Matcher av kvällens karaktär känns ungefär som vädret, inte särskilt upphetsande med andra ord. Nästkommande två hemmamatcherna mot Mörrum och Nybro bör både locka mer folk och frambringa lite mer känslor. Jag undrar om inte serien är avgjord nu. Tingsryd, Holje, Nybro och Karlskrona är nog alla för bra för att tappa platserna till Allettan.
 • Ikväll var det, som vanligt på onsdagar, dags för innebandyträning. Det känns som om det för egen del var väldigt givande ikväll. Det är tacksamt att ibland hamna i lagets förstaformation där man inte behöver ta allt för mycket ansvar utan det räcker att hålla klubban i golvet så kommer passningarna. Mer sånt tack...
 • Jag kom hem från innebandyn i lagom tid för att få se andra halvlek av Sverige - Italien. Rent spelmässigt var det väl inte särskilt intressant, men det är spännande att se vad Hamrén för med sig och hur han har tänkt sig framtiden. Svenska fotbollslandslaget har alltid legat och kommer alltid ligga mig väldigt varmt om hjärtat.
 • Simon Stark svarade för två nya mål ikväll. Den kedjan har varit intakt hela året, och det kanske börjar betala av sig nu. De har inte levererat på riktigt samma nivå som vi såg dem göra i våras. Men det verkar som om Tisell har förlitat sig på att det ska lossna för dem förr eller senare.
 • Idag fick jag en komplimang av en tjej att jag har fina naglar. Hur tar man det egentligen?
 • Den Nyblivna Pappan brukar upplysa mig om att inte missa 'Pang i bygget' som börjar 22.55 på TV4+ varje kväll. Det är den näst bästa TV-serien som har gjorts och är en utomordentlig avslutning på kvällen. Det är ytterst sällan som jag skrattar högt åt vad som sker på tv, men när Basi Fawlty drar igång så vrider jag mig i skratt.

Heja Tingsryd!

 • Idag när jag kom hem låg det en barnbok i postlådan. Plan International hade skickat ut den som julklapp till alla som har fadderbarn genom dem. "Alla Barns Rätt" heter boken och handlar om vilka rättigheter barn runtom i världen har enligt barnkonventionen. Det kan ju vara lämpligt med tanke på de senaste dagarnas debatt om den rädsla som en del folk verkar känna inför flyktingbarn.
 • Nu har vi nog alla fått nog av eftersnacket till söndagens match och kan släppa den. Ikväll möter vi Halmstad hemma i Dackehallen. Vi har en del spelare borta ikväll, men det är inget som gör att en förlust skulle vara godtagbar. Enligt laguppställningen på taif.nu så går Rollin-Carlsson in i kedjan med Chrille Jacobsson och Johan Forsander. Som jag efterlyst häromdagen så får nu VRC spela med två rutinerade grabbar som kanske kan lyfta honom en aning. VRC ligger faktiskt, tro det eller ej, på minus i +/-statistiken vilket måste anses vara väldigt anmärkningsvärt med tanke på hur det har gått för laget i övrigt.
 • Vädret just nu är allt annat än upplyftande. Det är grått när man vaknar, är lite mindre grått under dagens första timmar och sen runt lunchtid så börjar det gråa ta över igen. Det är inte lätt att hitta ljuspunkter i tillvaron så här års, och de som finns blir väldigt mycket viktigare. Det tråkiga är att det inte ens har vänt ännu, det dröjer innan solen och våren är här igen.
 • J20 har börjat tappa mark mot lagen ovanför slutspelsstrecket. Ikväll är det bortamatch mot Rögle som ligger just över detsamma och seger är nog nödvändigt om grabbarna fortfarande ska ha chansen. Nedsläpp 19.30.
 • Jag har en vän som bor i Västerås men håller på MoDo. Igår morse kom det ett sms; 'Foppa är klar för Modo'. Peter Forsberg levererade igårkväll och efter matchen kom ett än kortare sms; 'Succé!'

2009?

Jag rekommenderar alla mina läsare att se kvällens avsnitt av Debatt. Det är ibland skrämmande hur små människor kan vara. Hököpinge, Vellinge Kommun, är ett bra exempel på detta. Det är nästan så jag blir mörkrädd när jag hör de fyra gentlemännen resonera runt sitt fina köksbord. Det kanske är dags att öppna ögonen en aning och inse att det okända inte nödvändigtvis måste vara ett hot. Året är 2009 och vi lever i en värld där gränser och avstånd suddas ut allt mer. Vi står inför framtida hot som kräver globalt samarbete och en delvis ny världsordning. Nationalistisk protektionism kommer inte fungera länge till, vi lever i en gemensam värld där problemen kräver gemensamma lösningar. Vissa finner detta oerhört hotfullt medans vi är vissa som ser detta som möjligheter till att utvecklas och göra världen aningen bättre.


När vi var på hovet...

Kvällens elitseriesändning var Djurgården - Frölunda från Johanneshov isstadion. Djurgården har ett ungt och frejdigt lag som är roliga att titta på. Färre finnar och tjecker, och mer juniorer som satsar fullt ut i varje byte. Den här bloggen är ju dock ingen hockeyblogg som kommer analysera kvällens match, som Djurgården för övrigt vann med 3-1. Det här är en TAIF-blogg och då vore det ju lustigt om jag inte kunde hitta en grönvit vinkel på det hela.

Våren 2001 spelade vi SuperAllsvenskan och då stod bland annat Hammarby för motståndet. Hemmamatchen mot dem är en historia i sig som är värd att berätta en annan gång, men nu tänkte jag fokusera på bortamatchen. Det var lördagsmatch med allt vad det innebär. Bussen rullade norrut tidigt på lördagsmorgonen, och många hade av resenärerna led fortfarande av fredagskvällens äventyr. På den tiden hade Gröna Brigaden sina starkaste fästen norr om Tingsryd, och det var Växjös uteliv som hade satt sina spår på bussresenärerna. Dock var detta hinder som snabbt överkoms och lördagsstämningen var hög i bussen. Jag vill minnas att en av resenärerna drabbades av en hjärnskakning efter alltför mycket hoppande i mittgången.

Uppe i Stockholm möttes vi upp av fler lokala Grönvita och laddning på Hammarby-puben Röde Kvarn stod på schemat. Promillehalten och feststämningen ökade allt mer desto närmare matchstart vi kom. Det visade sig att det fanns Hammarbyare som inte uppskattade vårt besök på deras pub, så efter vissa meningsskiljaktigheter och vevande kunde vi lämna puben och ta oss till Hovet. Där möts vi av ett svartklätt TAIF som gör en bra match men förlorar i förlängning. Det stora bekymret efter matchen var att lokalisera alla berusade smålänningar som hade virrat bort sig i mörkret i den stora staden. Till slut återfanns alla resenärer och vi kunde åka hemåt igen. En väldigt minnesvärd resa med Gröna Brigaden under den förra storhetstiden.


Nov. 17, 2009

 • Jag har egentligen ingenting emot artister som gör covers. Vissa låtar kan få en helt annan dimension när de görs i en ny version. Anna Ternheim gör det förbannat bra till exempel, en som gör det mindre bra är Darin. Låt gå för att han är den enda baren-människa som någonsin har skänkt mening till våra liv, men likväl så känns hans version av Coldplays dunder-låt 'Viva la Vida' väldigt meningslös och intetsägande. Det borde finnas regler för vilka som får göra covers.
 • Idag fick jag höra att kulturella skillnader kan vara ett problem när man ska försöka förhindra eller lösa konflikter. Det är inget man behöver berätta för någon som har försökt få ett förhållande med en korensk tjej att fungera så friktionsfritt som möjligt...
 • Holger rapporterar idag om skador på en kvintett spelare. Förutom de tre som missade matchen i söndags så är nu även Einarsson och Björklund indisponibla. Det är givetvis inte bra att he spelare borta, men det ska kommas ihåg att det är i väldigt rätt läge av serien att drabbas av detta. Vi är i praktiken klara för All-ettan och har råd att experimentera lite mer. Att matcha de kvarvarande spelarna hårdare och låta fler ta ett större ansvar tror jag bara är nyttigt. Dessutom kan det finnas en poäng i att röra om lite kedjeformationerna och låta spelarna spela in sig med lite nya killar också. Det är alltså upp till TAIF att göra något positivt och konstruktivt av de skadade spelarnas frånvaro.
 • Nu börjar julen närma sig. I söndags bjöd Lidhultarn på julmust och pepparkakor. Torget där jag bor har börjat julpynta. Det har börjat planeras både glögg-fester och tomte-fester, men jag gillar allt det där. Förra julen uteblev till stor del eftersom jag var i Tanzania då. Jag har alltid gillat julen, men i år ser jag fram emot den mer än någonsin tidigare.
 • Så var det alltså klart att Peter Forsberg spelar med MoDo säsongen ut och jag önskar honom givetvis all lycka. Dock hade jag hellre sett honom i NHL. Jag hade hoppats få se Forsberg avsluta sin karriär med att vinna något stort i år och sedan dra sig tillbaka, jag har svårt att se att han vinner något med MoDo. Hur som helst kan vi konstatera att Canal+ nog är besvikna att de för andra gången den här säsongen sänder en annan match samma kväll som Foppa gör comeback. Ikväll visas Djurgården - Frölunda, när alla egentligen vill se MoDo - Brynäs.

Rapport från Bishops

Gårdagskvällen på Bishop Arms förflöt ganska lugnt. Fyra öl fick jag i mig, och det räcker uppenbarligen nu för tiden för att jag ska känna av det dagen efteråt. Göteborgaren som var med igår var mycket imponerad över vad han hade sett i söndags. Han åkte ner till Karlskrona tillsammans med tre arbetskamrater som tydligen alla var inbitna TAIFare. Han hade tydligen också fått sig en näve konfetti på läktaren, men han betonade att hans bitar definitivt inte hamnade på isen. Rent spelmässigt var han mest imponerad av Jacobsson, Davidson och Stark. TAIF´s överlägsna fysik var också något han tog upp. Men allra roligast tyckte han det var att berätta om vad som hände på läktarna. Enligt Göteborgaren så hade Gröna Brigaden vunnit läktarmatchen i överlägsen stil och visat prov på både humor och finess. De lyckade tråkningarna mot Oskar Fransson var också något han hade mycket roligt åt. Summa summarum så hade han en väldigt rolig söndag och ser nu fram emot att åka med till Dackehallen nästa vecka.

Utöver TAIF så diskuterades de vanliga ämnena, fotboll, film, politik och tjejer. Vi kom i alla fall fram till att göra vårt besök på Bishops till en vana. Och inte mig emot, trevliga vanor kan man inte få för många av.


Måndag kväll

Jag kunde inte låta bli att slumra till i soffan ikväll men väcktes av att Niklas Olausson skjuter i stolpen mot Skellefteå i Coop Arena. Jag får även se lite heta känslor och ett mindre gruff innan den första perioden är över. Jag räknar med att kunna se klart andra perioden också innan det faktiskt bär av till Bishop Arms. Jag fick ett sms från två av mina godare som skulle ner till Biskopen ikväll och dricka en öl eller två. Och eftersom jag inte tränar ikväll så kan jag väl jobba på det sociala planet istället. En av de båda i sällskapet är göteborgare och väldigt neutral när det gäller lokal-hockeyn, men han var faktiskt nere i Karlskrona igår med några jobbarkompisar. Det ska bli spännande att höra hans tankar och åsikter om en söndagseftermiddag tillsammans med Tingsryd AIF.

Ha en trevlig kväll!


Hönsfarm

 • Skånskan är som sagt tillbaka i stan för en kort tid. I eftermiddags blev det, precis som traditionen bjuder, en match i Mario Kart på hennes gamecube. Det kändes fel att vara allt för tuff nu när hon bara är hemma några dagar, så jag lät henne vinna de flesta av de lopp som vi körde.
 • Så var det helt plötsligt att skriva lite om vikten av att tala sanning igen. Tidigare har jag kritiserat andra bloggare för att inte ta ansvar för vad de skriver. Idag gäller det 'seriös' media där Janne Gunnarsson borde ta sig en funderare över vad han kastar ur sig. Men det är väl svårt att hitta negativa rubriker om de grönvita just nu, så försöken att göra hönor av fjädrar blir allt desperatare.
 • Ikväll är det innebandyträning igen. Men då både svullnaden och värken i smalbenet har kommit tillbaka efter matchen igår så hoppar jag nog träningen ikväll. Det kan nog behövas.

Laleh är grym

 • Innebandyn idag innebar tre nya poäng. Dock har vi för vana att ta stora ledningar och sedan bli passiva och skapa onödig spänning i matchen. Vi är som TAIF fast tvärtom, vi gasar i första perioden och hoppas att det ska räcka. Allt som oftast räcker det, som tur väl är.
 • Det var egentligen inte så lustigt att solen sken på Växjö i fredags. Skånskan kom ju tillbaka till stan.
 • TAIF - Malmö J20 2-5 och Troja - TAIF J18 4-1. Det börjar gå tyngre för juniorerna nu.
 • Jag hoppas ni inte missar hur lille Brasar skojar till det i Radio Blekinge.
 • Det går inte förneka att det var smidigt att se dagens match via Karlskrona-kanalen. Kommentatorerna skötte sig bra och var så där härligt Karlskrona-aktigt naiva. Ibland är en passning inte mer än en passning, om man inte är ute efter att försöka dra lite överdrivet stora växlar av vad som sker ute på isen.
 • 'Vellinge Kommun, där friheten är hög och skatterna låga'... pajasar!
 • Stor-Tisell sa till SMP i fredags att det behövdes 4-5 poäng till för att vara klara för allettan. När vi väl hade tagit dem fanns det utrymme för laget att börja träna lite annorlunda. Betyder det att det nya tränginsupplägget inleds imorgon då?
 • TAIF tog tre poäng och KHK fick lite uppmärksamhet i media. Ska vi kalla det en win-win-situation?
 • På tal om juniorer så verkar det som om några av spelarna i J18 bloggar gemensamt. Här är länken.
 • Tänk om det varit en svensk tolk som dog i Afhanistan förra veckan. Då hade debatten varit väldigt spännande att följa. Det kanske var tur att det bara var en afghan som strök med...

 


Tre nya poäng

Mina vänner i Gröna Brigaden fördröjer matchstart och jag är närapå hemma hos Lidhultarn till matchstart. Till matchen bjöds det på nudlar som intogs med ätpinnar. Korean-style om ni frågar mig, Chinese-style om ni frågar kocken. Matchmässigt tycker jag det kändes lite avslaget. Det är möjligt att intensiteten och farten upplevs lite annorlunda när man ser matchen live, men vi fick i alla fall intryck av att inget av lagen presterade riktigt på topp. Tingsryd är dock, som vi påpekat så många gånger förr, väldigt starka och vinner rättvist med 2-0.

Till sista perioden brygger vi en kanna kaffe och äter lite pepparkakor i väntan på att TAIF ska lägga i en högre växel och avgöra matchen. Istället tar Karlskrona över i sista perioden och skapar en del halvchanser i anfallszon. Det som blir allt för farligt räddar dock Tisell i målet. Tingsryd var ikväll ganska jämnbra utan några högre toppar. Dock tycker jag Forsander såg bra ut och imponerade på mig.

Tingsryd tar tre nya poäng som ingen kommer minnas om ett par veckor, men en förlust idag hade vi fått höra talas om i flera månader. Så med det i medvetandet så var det en ganska skön seger. Heja Tingsryd!


Eftermiddagen är planerad

Eftersom Lidhultarn av prestigeskäl håller sig hemma i eftermiddag så blir det hockey hos honom. Fritidsgården byter adress med andra ord. Innebandyn gör att jag missar matchstart, men när jag väl kommer 20 minuter efter matchstart så räknar jag med att kaffet är klart och att vi inte ligger under med allt för många mål.

Nov. 15, 2009

 • Nog hade det varit förbannat trevligt att åka ner till Karlskrona idag. Jag har aldrig varit i den berömda Telenor Arena, så det hade varit kul att se. Men istället blir det innebandy för mig i vanlig ordning. Idag har vi en oerhört viktig match om vi vill fortsätta vara ett topplag. Förhoppningsvis är jag hemma strax efter kl 16 så då köper jag matchen på Karlskrona-kanalen.
 • När jag ser sånt här så är jag glad att jag också betalar TV-avgift.
 • Enligt senaste oppinionsundersökningarna så är nu Sverigedemokraterna större än både Centern och Kristdemokraterna. Jag har alltid sagt att både C och KD förlorar på att ingå i ett stort högerblock där alla håller sams och partigränserna suddas ut. Deras egen identitet försvinner allt mer eftersom de har som strategi att visa hur de håller sams inom alliansen.
 • Kan vi räkna med att de här geniala ramsorna går flitigt i eftermiddag...?
 • Det känns som om det är en oerhört viktig match för KHK idag. De har två raka segrar nu och gjorde det bra när de vann hemma mot Nybro. Seger idag så kan vi nog räkna med dem i toppen på allvar. Skulle TAIF dock vinna så kommer nog osäkerheten om var KHK står kvarstå. Jag skulle vara en hycklare om jag påstår att jag inte väldigt gärna ser att vi vinner idag.

En lugn lördag

 • Kvällen blev som den blev igår. Det blev väl inte riktigt så stillsamt som det var tänkt, men ändå väldigt trevligt. Dock var jag som sagt lite trött idag, så dagens planer att skruva på vinterdäcken ställde jag in. Ikväll var jag återigen bjuden på fest, men jag tror inte jag hade kunnat göra mig själv rättvisa där så istället blir det elitseriehockey och lite god mat. Det räcker så.
 • Det är mycket snack om att vi i match efter match är starka och avgör i sista perioden. Tvärtom är det med första perioden som ofta är ganska dålig. Jag summerade periodresultaten så här långt i serien, och siffrorna är ganska tydliga . Målskillnaden i våra inledande perioder är 1-2, 1-0, 1-1, 1-2, 2-1, 1-1, 3-0, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1, 2-0, 1-1, 0-1, 1-2, 0-1, totalt 16 - 14. I avslutande perioderna ser siffrorna lite bättre ut, 1-0, 3-0, 2-0, 2-0, 1-0, 3-1, 2-0, 1-3, 0-1, 1-0, 4-0, 2-0, 2-0, 6-0, 3-0, 5-0, totalt 38 - 5. Väldigt anmärkningsvärda siffror.
 • Gårdagens publiksiffra var verkligen inget vidare. Fredagsmatch och Gislaved var dock en kombination som redan i förväg antydde att det inte skulle komma några enorma skaror till Dackehallen.
 • Nu börjar vintersporterna dra igång på allvar och idag visade SVT slalom för damer från Finland. Om ni har följt den här bloggen länge så minns ni kanske att jag är väldigt förtjust i Anja Pärson. Hon hade ett bra läge inför andra åket idag, men när hon valde att åka en bit baklänges så tappade hon ett par sekunder och slutade långt ner i resultatlistan. Kul att se att hon fortfarande har det i sig i alla fall.
 • Det finns vissa spelare som det är viktigt att få igång för att det här laget ska lyckas. CJ och Olof Svensson var två av gårdagens målskyttar, och så får de gärna fortsätta. Vi stod på läktaren igår och undrade om det inte kanske kunde vara läge att låta Lundström spela mellan Jonsson och Svensson när han är tillbaka. Jonsson är en grym målskytt, men han är oerhört beroende av en bra framspelare. Det känns i nuläget som att både Jonsson och Svensson behöver lite draghjälp, och att Rollin-Carlsson inte riktigt klarar av det ännu. Likaså tror jag att VRC i sin tur hade mått bra av att få spela med lite mer rutinerade kedjekamrater som han kan luta sig emot.
 • Canal+ visar ikväll Färjestad - Timrå. Jag kan inte låta bli att tycka det är lite anmärkningsvärt att Fredrik Ljudén numera spelar i Färjestad. Ljudén gjorde inget större intryck på mig när han var i TAIF, men det gjorde han definitivt på 9-åringen. Ljudén och 9-åringens pappa jobbade ihop, så en födelsedag för två år sedan fick grabben en grönvit matchtröja signerad av hela laget. Tröjan blev enormt uppskattad och var nog en stor bidragande orsak till att 9-åringen verkligen blev TAIFare. Tack ska du ha Fredrik!
 • TAIF - Rögle J20 1-3. Imorgon kl 12.30 kommer Malmö på besök.

Suck och pust


Svart-puben på parkeringen var öppen igår kväll igen, så idag har jag mått som jag förtjänar.


...

Nu sitter vi på en hyfsat städad efterfest och analyserar kvällens match. Man kan dra oändligt många analyser av kvällens match men den mest klockrena måste ändå vara är att få födelsedagar kommer firas som Simon Starks 21-årsdag firades.

Matchmässigt så var vi helt utspelade i första perioden, jämnt i andra men överlägsna i sista. Dessbättre gjorde  Miljonmannen bara ett mål ikväll så vi kom billigt undan vad det gäller parkerinsavgifter, svart eller vitt.

Vi vann, vi tog tre nya poäng och på söndag är det ny match i denna enrma grundserie.


En ny dag

Tänk att vakna upp utsövd en fredagsmorgon och få se det här istället för det där gråa diset som har belägrat vår stad de senaste veckorna. Idag har jag bara några småärenden att uträtta innan det är dags att på allvar förbereda sig för en utflykt till Dackehallen. Både jag och den nyblivna pappan känner att det inte lockar att gå ut på stan ikväll, så det verkar som om vi hanar hemma hos honom efter matchen och förhoppningsvis tar det relativt lugnt. Det här är en fredag som har goda förutsättningar att bli en väldigt god fredag.


Kvällsinlägget

 • I afton var vi uppe i Växjö Ishall och såg J18 möta Växjö. Tingsryd går tidigt i andra perioden upp till ledning med 4-0, och har oerhört bra koll på matchen. Men Växjö kommer in i matchen igen och gör det spännande. Den tredje perioden vaknar till liv ordentligt, mycket tack vare Växjö's reduceringsmål, ett virrigt sekretariat, en domare som började kompensera och en och annan klantig utvisning från de grönvitas sida. Tingsryd håller dock undan och vinner till slut med 5-4, efter bland annat två mål av Viktor Crus-Rydberg
 • '3:10 to Yuma', en väldigt bra western-film med två väldigt bra skådespelare i Russel Crowe och Christian Bale. Förbannat synd att jag var tvungen att stänga av TVn med fem minuter kvar av filmen. Någon som vet hur den slutar? Dör Bale när han blev skjuten på järnvägsstationen?
 • ...och så finns det fortfarande folk som klagar på Miljonmannen och hans eventuella insatser på isen. Ett argument är att han inte leverar mot lag på övre halvan i tabellen. Faktum är att 12 (5+7) av Miljonmannens 21 poäng har kommit i matcher mot Pantern, Kristianstad, Olofström, Nybro och Karlskrona. Så det argumentet kan vi kanske lägga åt sidan nu. Men å andra sidan, vad förstår en samhällsvetare som jag om siffror?
 • Elite SkyBar? Öppen imorgon?
 • Viktor Crus-Rydberg, sällan har jag blivit så imponerad av en spelare som jag blev av honom ikväll. Han har en oerhörd talang, trots att han bara är 14 år. Men utöver all den spelkänsla och teknik han besitter så visar också upp en oerhörd mognad och klokhet i sitt spel. I slutminuterna, när övriga lagkamrater har smått panik, så vågar VCR hålla i pucken och lugna ner spelet. Han kan bli bra, väldigt bra. Jag rekomenderar er alla att gå och se J18, bland annat för att se på den unga jättetalang.

Nov. 12, 2009

 • Här är alla målen från matchen igår. Notera hur Tingsryd gång på gång återerövrar pucken i anfallszon innan Jacobssons mål. Jag noterar även att de verkar ha byggt en ny läktare nere i Olofström. Det måste vara kul att kunna se ishockey från båda sidorna numera.
 • Som jag tidigare har påpekat så storsatsar den nya SF-kanalen nu i inledningen. Häromveckan såg jag 'Änglagård - andra sommaren', och idag fick jag se Änglagård till min isterbandslunch. Utan tvekan det bästa som har gjorts i svensk film
 • Här, och här, och här kan man läsa reaktioner från diverse Olofströmare efter gårdagens match. Tycker ni som jag att reaktionerna skiljer sig en aning mot vad vi brukar få höra. Karlskrona-folket har försökt hantera vår oerhörda styrka med två olika strategier den här säsongen. Först målade de upp oss som storfavoriter och ville skapa en oerhörd press på laget. När den strategien inte verkade fungera så började de istället såga oss och våra allsvenska drömmar. Efter att Karlskrona tagit en poäng i Dackehallen insåg alla KHKare att TAIF inte alls var seriens bästa lag. Olofströmarna har en annan approach till oss, de väljer att vara ärliga och erkänna att de är imponerade. Ibland är det glädjande med ärlighet och uppriktighet i en miljö där det annars mest är förtal och skitsnack.
 • J18 spelar ikväll på bortaplan mot Växjö. Ett bra tillfälle för alla Växjö-TAIFare att se framtiden. Matchen börjar kl 19 och jag tänkte att jag skulle ta mig upp till Värendsvallsområdet för att se den. I tabellen har de grönvita en match mindre spelad, och seger ikväll skulle återknyta kontakt med topplagen som ligger ovanför slutspelsstrecket. Förhoppningsvis medverkar Kevin Carlsson och Viktor Crus-Rydberg i kvällens match, om inte så får jag lov att hitta nya favoriter. Jag återkommer med rapport ikväll efter machen.

Noll inspiration

 • 2-5 i Stålhallen. Utan att varken ha läst ellet fått några rapporter från matchen så känns det som ett gott resultat. Det verkade sitta hårt inne, men som vanligt blir det seger i tredje perioden och TAIF tar tre nya poäng. Nu får vi hoppas att Tigrarna laddar om till på fredag så det blir en trevlig fredag i Dackehallen. Vi har nu börjat planera lite löst hur vi ska lägga upp fredagens aktiviteter. De brännande frågorna är om det kommer behövas förfest, var efterfesten skall ske och hur vi ska färdas. Det sistnämnda problemet är i vanlig ordning det mest svårlösta.
 • Kvällens innebandy var återigen en av de bästa för säsongen. Det känns som om det vi har höjt oss ytterligare något snäpp den senaste tiden, och det behövs om vi ska vara med i toppen av en oerhört tät och bra serie.
 • Både Einarsson och CJ blev målskyttar ikväll. Var det Forsander som fick fart på gubbarna i den kedjan?
 • Innan kvällens match så slog jag vad med den nyblivna pappan och hans fästmö om resultatet i matchen. Jag gick all in och satsade allt jag äger och har, han satte 40 kronor och hon en 50-lapp. Han sa 1-6, hon 2-3 och jag 2-5. Så nu är jag 90 kronor rikare, återstår att se hur jag spenderar dem.
 • Imorgon ska jag på juniorhockey, härligt!

...


På tal om att vara instängd på parkeringen...


Tänk efter

I augusti skrev jag ett inlägg där jag uppmanade folk att tänka efter. I gårdagens debatt var andemeningen densamma. Ämnet var attackerna mot World Trade Center och alla de konspirationsteorier som finns om händelsen. Jag tycker det finns mycket runt 9/11 som inte stämmer, och jag tror inte hela sanningen är känd. Men att därifrån välja sin sanning och tro på enbart den är steget väldigt långt. I dagens samhälle där utbudet av nyheter och information är obegränsat så blir källkritik oerhört viktigt. Personer som väljer att vara selektiva i sin bedömning och inte se objektivt på vad de läser, är personer som inte heller lyssnar på logiska argument. När man väl har valt vilken sanning man ska tro på så går det enkelt att sålla bort eller förneka de hål i argumentationen som framförs. De argument som passar den valda sanningen accepteras, och de som motsäger densamma ignoreras.


Det finns ingen skyldighet att tala sanning på Internet, skribenter har möjligheten att skapa sin egen sanning utan att behöva ta ansvar för den. Därför kan jag tycka det blir farligt när folk väljer att skriva saker som de inte själva tror på, med vetskapen om det nog finns andra som kommer ta dem för sanning. Internet är ett ganska farligt medium när folk väljer läsa allt som står utan att se det med kritiska ögon.

Jag är tyvärr ganska medveten om att jag inte är i position att förändra någonting, men det betyder inte att jag ibland kan bli väldigt irriterad, och skrämd, över den oerhörda brist på kritiskt tänkade som gång på gång visas upp.


Nov. 10, 2009

 • Ikväll var jag som sagt och tittade på innebandy. Två av de andra topplagen från vår serie möttes och förhoppningsvis lärde vi väl oss något uppspel eller uppspelsvariant. För mycket annat vettig underhållning bjöd inte matchen på.
 • Ikväll fick vi reda på att Johan Forsander kommer spela i tröja nummer 16. Det måste vara något av det anonymaste numret i TAIF de senaste 10-15 åren. Jag kan förknippa de flesta nummer med en grönvit spelare, men med nummer 16 är det värre. Niklas Waldemar hade nog nummer 16 en gång i tiden, men annars kan jag på rak arm inte komma på någon. Vem är din grönvita favoritspelare med #16 genom åren?
 • En av mina polare skulle iväg och se elitserieishockey nu i veckan. Då slår det mig att bortsett från två elitseriematcher i Kinnarpshallen för 12-13 år sedan så har jag bortsett från TAIF aldrig sett en tävlingsmatch i ishockey live. Det säger väl en del både om mitt ishockey-intresse överlag men även om det klena utbudet som finns. Dock så känner jag att man kanske skulle passa på att åka och se Rydaholm, Åseda eller något liknande bara för att se hur det känns att se ishockey utan TAIF på isen.

Blekinge... nja

 • En av våra seriekonkurrenter i innebandyn spelar ikväll hemmamatch i Växjö så vi passar på att åka dit på en spionresa. Så roligt kan man ha en tisdagskväll i Växjö när det inte erbjuds mycket annat av värde.
 • Uppehållet går mot sitt slut... bra, på alla sätt och vis.
 • På tal om innebandy, vår andramålvakt envisas att komma med en Mörrums GOIS-handduk till träningarna. Han får en hel del gliringar för det, men jag brukar försöka försvara honom. Om man nu vet vad Mörrums GOIS är och vågar stå för att man håller på dem, då är man faktiskt värd en eloge tycker jag. Han bjöd för övrigt på en oerhört rolig kommentar när han fick veta att han var uttagen till en B-lagsmatch i Karlskrona för någon vecka sedan. Han svor över att behöva åka dit eftersom det tydligen är 'fel sida av blekinge'. Halva laget vred sig i skratt och försökte förstå vilken sida av Blekinge som kunde anses vara rätt, en undran vi aldrig fick något svar på. Blekinge överlag känns ganska fel måste jag säga, oavsett vilken sida det är.
 • Jag är väldigt dålig på att uppmärksamma mina små jubileum här i bloggen. Det förra inlägget var tydligen mitt 450:e sen jag bytte server, och totalt är jag nu uppe i 1730 inlägg om jag räknar med den förra adressen också. Det är snart 3 år sedan jag började blogga, vilket känns som en evighet sen. Jag tror att jag numera är så insnöad i bloggandet att det skulle bli oerhört svårt för mig att sluta. Jag gör väldigt många mentala anteckningar och halva meningsbyggnader under dagarna för att veta vad jag ska skriva om.
 • Jag vet att vi har många grönvita som bor söder om landskapsgränsen, så jag får be om ursäkt om jag trampade någon på tårna med mina anklagelser ovan.

Riv alla murar!

Nu när Berlin-murens och dess fall är aktuellt så är det på sin plats att uppmärksamma dagens murar. Sommaren 2008 tillbringade jag i ett palestinskt flyktingläger bakom den mur som Israel har byggt upp runt och delvis på palestinsk mark. Israels barriär på Västbanken är en 720 kilometer lång separationsbarriär som byggs av Israel på Västbanken. Barriären är ett samlingsnamn på en serie av befästningar, taggtrådsstängsel, åtta meter höga betongmurar, elektroniska övervakningssystem, bevakningstorn, djupa diken och militärvägar samt ett sy­stem av motorvägar som palestinier är förbjudna att färdas på. Muren förnekar många av Palestinierna möjligheten att leva på sitt land, nå sina skolor eller arbetsplatser, tillgång till vatten eller nödvändig sjukvård.

I våras var jag i ytterligare ett avspärrat land. Sedan 1948 har den Koreanska halvön varit delad i två stater. Koreas demilitariserade zon (eller DMZ) är en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Norra och Södra Korea. Den demilitariserade zonen delar den koreanska halvön ungefär på mitten, och på båda sidor om den 38:e breddgraden lever samma folk. Koreanska familjer splittrades av inbördeskriget som slet isär landet i två delar. Det är samma folk, men samma språk, religion och traditioner, åtskillda av taggtråd och misstänksamhet.

Oavsett vad problemet är så tror jag aldrig att murar, segregation och avskildhet leder inte till något positivt. Att lägga locket på en kokande kittel brukar bara vara en tillfällig lösning på ett problem som snart ändå kokar över. Precis som vi för 20 år sedan rev Berlinmuren måste vi idag fortsätta arbetet med att riva de murar som byggs upp runt om i världen.  

Och på tal om murar...


Heja Knattarna

 • Jag var hemma hos min syster en sväng i eftermiddags. 9-åringen har sålt jultidningar så jag passade på att köpa Ernies Julalbum och en prenumeration av Kalle Anka & C:O. Nu har jag lite sängläsning innan jag somnar, det duger nog en Kalle-tidning till. Vi passade på att spela ett par FIFA-matcher på grabbens Playstation. Det visade sig att han spelade med Liverpool och hade en startelva som innehöll Ibrahimovic, Gerrard, Torres, Messi, Lampard, Scholes, Ballack osv osv. Det var svårt att stå emot och jag förlorade med 5-2. Men efter att jag hade insisterat på att vi skulle byta lag så lyckades jag klara av 3-3, trots att jag hade två man utvisade. Så jag är nöjd.
 • Kvällens innebandy-träning var den bästa på länge, kanske den roligaste på hela säsongen. Efter sjukdom och en blödning i benet har det känts lite off ett tag, men idag satt farten i benen igen. Handlederna är kanske inte på topp ännu, men så mycket har jag lärt mig så att jag vet att när benen är igång så kommer resten också så småningom.
 • 6-åringen berättade något glädjande för mig idag. Han har också börjat spela innebandy nu och när de fick välja tröj-nummer till första matchen så valde han nummer 6, eftersom det är mitt nummer. I vissa ögon kommer jag nog alltid vara hjälte, i alla fall för ett par år till.
 • Efter innebandyn kom Tingsryd på tal och när jag berättade att vi spelar hemma mot Gislaved på fredag så såg delar av laget på mig med intresserade ögon. Så om allt går vägen så kanske vi blir en liten samling därifrån som tar oss ner till Dackehallen på fredag kväll. Jag tycker det kan vara kul att åka till Dackehallen med folk som inte brukar vara där så vi får hoppas det blir av.

Nobody but you

 • I morse var jag på blodgivningscentralen och delade med mig av 450 ml av mitt blod. En god gärning, frukost och 50 kronor är belöningen för denna morgonaktivitet.
 • Det är värt att kommentera gårdagens fest lite ytterligare. Eftersom det fanns stora asiatiska inslag på festen så spelades det även lite K-pop, vilket jag verkligen inte har något emot. 'Nobody' med Wondergirls var en av de stora favoriterna i Korea, så att få höra den i Sverige var en glad överraskning. Mina ugandiska vänner blev fascinerade av mina kunskaper i Swhaili och ett par tjejer blev imponerade över min grönvita Palmeiras-tröja. Med andra ord så gjorde jag nog ett ganska gott intryck.
 • Idag är det 20 år sedan Berlin-muren föll. Över hela Europa uppmärksammas denna viktiga händelse som blev inledningen av slutet på kalla kriget och kampen mellan Öst och Väst. I Karlskrona uppmärksammar Black Bugs årsdagen genom att inför Stasi-regler på sina bussresor...
 • Idag är det en lugn eftermiddag innan jag ska hem till min syster ikväll. En kopp kaffe och web-sändningen av gårdagens Dokument Utifrån underhåller mig den närmsta timmen.
 • Om vi ska säga något gott om Berlinmuren så får det bli att en av de bästa svenska låtarna någonsin handlar om just Berlinmuren och dess offer.


God Afton

 • Vad gör man med en söndag kväll egentligen? I vanliga fall brukar det stå Agenda och Dokument Utifrån på schemat, men ikväll var jag på fest. Kl 20 ikväll var jag bjuden på ugandiskt/taiwanesiskt födelsedagskalas och då fanns det inget annat alternativ än att dyka upp. Nyfikenheten för hur kvällens kalas skulle arta sig gjorde att jag inte kunde hålla mig borta. Och så här i efterhand ångrar jag mig inte. Det var en bra kväll på mer än ett plan.
 • Medans jag zappade fram och tillbaka mellan kvalmatchen och Chelsea - Man Utd så hann vi även med att se Örebro kvittera och sedermera vinna på straffar mot Björklöven. Så min analys efter första perioden var med andra ord inte mycket värd.
 • Nu får jag rapporter om att Rydaholm - Eksjö slutade 3-3. Klubbchef Ottosson gick tydligen mållös av isen.

På tal om Allsvenskan...


Obligatorisk söndagsdryck

Idag drabbades båda jag och min tv återigen av överflödets förbannelse. Jag har för många kanaler som sänder för många matcher en dag som idag. Det är tur att det är paus mellan halvlekarna och perioderna ibland så att man kan zappa lite mellan matcherna. Tidigt i eftermiddags fick jag se Rasmus Elm´s AZ ligga under mot Feyenoord och Stoke ha ledningen mot Hull. Hur det till slut gick i någon av matcherna vet jag faktiskt inte för då hade jag hunnit byta kanal och match. Innan dagens stora match, Chelsea - Man Utd, drar igång så hinner jag en kvart från kvalmatchen på Stockholm Stadion. Det är skönt att tvmatchen.se hjälper mig att planera mina TV-söndagar.

Viasat Hockey visar just nu Örebro - Björklöven och jag har sett den första perioden som Björklöven vann med 2-1. Det är naturligt att hålla ett litet extra öga på Örebro av diverse anledningar. Som jag tidigare har påtalat så vore det härligt för skadeglädjen om Örebro blev strykpåse i Allsvenskan, men rent sportsligt så är det bättre för oss om Örebro kan göra lite bra resultat emellanåt. Efter vad jag har sett i första perioden så har jag svårt att se att de tar några poäng idag. Målvaktsspelet från Owuya har än så länge sett mer än lovligt darrigt ut, och det finne en risk att det kommer trilla in ett par puckar till bakom honom är jag rädd.

Jag kan dock inte låta bli att konstatera att inte verkar råda någon hockeyfeber i Örebro. Jag läser om webbprojektet fjortontre som har som syfte att "...blåsa liv i den mångåriga, breda hockeytradition som finns i Örebro men som periodvis tycks ligga i träda". Det verkar som om de har en del att jobba med, för det var väldigt tomt och tyst på läktarplats i första perioden. Jag är den första att skriva under på att sportsliga resultat ska gälla över allting annat, men nog kan man tycka att det är lite tråkigt att småklubbar som Örebro, Sundsvall och Borås spelar i Allsvenskan trots inget nämnvärt intresse.

På tal om allsvenskan så kan vi väl konstatera att Borås inte ska behöva riskera att få spela negativt kval till våren. På gott och ont...


Go Blue Wings!

 • Det blev en heldag på friditsgården igår. Vi varvade Reading - Ipswich med City - Burnley och fortsatte med Arsenals senaste uppvisning. Ihop med ölen blev det en omgång Finans där det för egen del gick käpprätt åt skogen. Innan kvällen var över så hamnade vi på Grace och slog klackarna i taket. En av Gröna Brigadens frontfigurer fyllde tydligen 30 år, så i ena hörnet av Grace fanns ett grönvit drinkbord. Det ska bli kul att höra deras historier idag, för det var månag trötta huvuden runt det bordet när vi träffade dem.
 • På tal om Reading... När jag bodde i Sydney för 5 år sedan så träffade jag och umgicks väldigt mycket med en engelsman från just Reading. Precis som jag kan få för mig att sjunga grönvita sånger, så tyckte han om att sjunga om sitt blåvita Reading FC efter ett par öl. Till slut satte sig de där sångerna och man kunde sjunga med. Något år efteråt var vi över i Reading och hälsade på honom. Vi passade även på att se matchen Reading - QPR på Madejski Stadium. Sedan dess har jag givetivs haft ett gott öga till Reading, även om intresset har svalnat lite i takt med deras nedåtgående trend.
 • Det blev inget mål i fredagens innebandy för egen del. Men vi kvitterade i sista minuten så den poängen värmde i alla fall. Det är inte särskilt givande att spela B-lagsinnebandy men det var både skönt och behövligt att springa av sig mycket av den skit som fanns i benen.
 • Nu när det är speluppehåll så fick jag ett erbjudande om att åka till Rydaholm och se Texas Hockey ta emot Eksjö i Talavidshallen. Klubbchef Ottosson är tydligen en av spelarna i Rydaholm men det räcker inte för att få mig dit. Jag avböjde, vänligt men bestämt.
 • Mitt andra blåvita lag, Suwon Samsung Blue Wings, har vaknat till på slutet och tog 9 poäng på sina fyra senaste matcher. Dock räckte det inte och laget hamnade bara på en tionde plats med tio poäng upp till sjätteplatsen som hade inneburit slutspel. Säsongen har inte gått som väntat för de regerande Syd-Koreanska mästarna, men igår vann de cupen på straffar sedan Kim Dae Eui’s satt den avgörande straffen.

Nu får vi passa oss...

"Altmann spelade i andrafemman och spelade 0-0 när Österrike igår slog Danmark med 3-1. I Danmark spelar bl.a. Bödker, Hardt, Lassen, Staal och Green. Inte direkt spelare han kommer spela mot i ettan om man säger så."

God Lördag!

I förmiddags blev jag hemkallad till 93-åringen, han hade problem med en sänglampa och behövde min hjälp. Jag åkte förbi en återförsäljare av elartiklar och köpte den strömbrytare han behövde. Med tanke på min totala oförmåga vad det gäller elektronik, teknik och allt annat som kräver praktiskt kunnande så är jag mer än nöjd med att jag lyckads skruva isär den gamla strömbrytaren och ersätta den med en ny. Det må låta simpelt för vissa av er, men för mig var det en seger.

Efter lite tidningsläsande, ett par koppar kaffe och några chockladflarn så upplyste jag honom om att han kunde se fram emot en härlig TV-dag, först ishockey och sedan fotboll. Vi slog oss ner i TV-rummet och titade på första perioden av Sverige - Ryssland från Helsingfors. Peter Forsberg är en av få, om inte den enda, bland dagens landslagssvenskar som 93-åringen känner igen så han var ganska nöjd över Foppas comeback. Och idag behöver inte Lindeborg skämmas för att han hyller Forsberg, för idag har han varit riktigt bra i de två första perioderna.

Nu sitter 93-åringen hemma i sin fåtölj och ser fram emot sista perioden av hockeyn och så småningom cup-finalen från Råsunda. Själv ser jag fram emot en lördag som har potential att bli väldigt bra.


...

Det här måste ni bara se.


Tråkiga minnen

Där det finns goda minnen finns det dessvärre ofta även tråkiga minnen. Förvisso tror jag att mycket av livet är ett nollsummespel, och att det till viss del krävs hårda tider för att uppskatta det goda i livet. Mitt förhållande till Tingsryd AIF är inget undantag, även där finns ögonblick som är lite tråkigare. Om jag nu hade svårt att rangordna de goda minnena så är det lite enklare nu att hitta ett som står ut lite extra mycket. Men vi börjar med de två som tillsammans aspirerar på att vara näst sämst.

 • Säsongen 99/00 var en säsong då det började röra på sig i Tingsryd AIF. Bland supportrarna fanns det en dröm om att ta oss vidare till SuperAllsvenskan. Vi ville visa att vi hörde hemma bland de stora lagen och få spela spela de stora matcherna. I slutfasen av grundserien 99/00 så såg det lovande ut, vi hade ett försprång på fem poäng ner till Troja/Ljungby som jagade med två omgångar kvar att spela. Vad som gjorde avslutningen än mer spännande var att vi mötte Troja i Dackehallen i näst sista omgången. Det var laddat för fest i Dackehallen, en fest som Troja med glädje förstörde. Vi avslutade borta mot Tranås medans Troja på hemmaplan tog emot ett omotiverat Rögle. Tingsryd-supportrarna laddade stort och till och Pasi Mustonen ringde till Gröna Brigaden bokade ett par platser till sin fru på bussen. Dock slutade det inte bättre än att ett heltänt Tranås vinner mot Tingsryd i Bredstorpshallen och Troja tar en förväntad seger i Sunnerbohov. På de sista två omgångarna tar Troja igen sex poäng på oss och placerar oss under strecket. Platt fall och besvikelsen var total.
 • Efter Piteå-matchen 06/07 som jag ser som ett av mina bästa TAIF-minnen så var det dags för fest på söndagen. Avgörande kvalmatch i en fullsatt Dackehall mot Väsby, det fanns enorma förutsättningar för att få upprättelse för allt för många år i division 1. Nu fanns chansen att ta oss tillbaka, att slippa sörjan som började stå oss upp i halsen. Matchen står länge och väger innan Larry Pilut gör 1-0 efter drygt halva andra perioden. Dackehallen kokar och fem års frustration är på väg att släppa. Innan perioden är över har dock Anders Åkesson sjabblat två gånger om och Väsby går till periodpaus med en 3-1 ledning. Ridå! Olof Svensson reducerar visserligen till 2-3 men det blir egentligen aldrig riktigt spännande. Väsby vinner med 5-2 och tomheten är total. Jag hade samlat ihop ett par goda vänner som höll mig sällskap under matchen och som efteråt gav en kommentar som värmde; "Kom nu så åker vi hem och super oss i bitar". Det blev en söndagkväll/natt med oerhört mycket alkohol som för stunden trängde undan all den ilska och besvikelse som fanns inombords.
 • Torsdagen 10 januari 2002 smällde det till. Jag satt hemma och tittade på Hermans Historia när telefonen ringde. Polisen hade gjort ett tillslag mot TAIF´s kansli och en härva med svarta skatter började nystas upp. Helt plötsligt rasade allt och mycket av det som jag höll väldigt kärt visade sig vara en enorm besvikelse. Den torsdagen är bland det värsta jag har varit med om. Mer än så behöver nog inte sägas.

Tre tråkiga minnen, jag hoppas jag aldrig behöver uppleva något liknande igen.


Genom hålet i mitt hjärta

 • Det är sannerligen inte ofta jag köper skivor längre. Men idag låg kents nya album på min dörrmatta när jag kom hem. Det var nog ett par år sedan jag senaste bläddrade i ett konvolut i jakt på att hitta någon liten hemlig hälsning bland raderna. Eftersom jag hörde låtarna redan redan igår så det var bara konvolutet som var intressant med denna leverans. Nu hamnar skivan i bokhyllan ihop med de andra hundratalet CD-skivor som bara står där och samlar damm.
 • En kommentar här nedan skrev att Musikkritikerns hockeyblogg är objektiv och inte har ett favoritlag. Det tror jag knappt på. Vem kan intressera sig för Div 1-hockey om man inte tvingas just för att ens favoritlag råkar spela på den nivån. Finns det verkligen nog med underhållningsvärde i den här serien för att folk ska kunna vara objektiva och ändå se ett värde i matcherna? Jag är stum av förundran, i så fall.
 • Det finns tjejer som är så snygga så man knappt vågar prata med dem. Jag undrar om det är till deras för eller nackdel egentligen. Jag vet definitivt att det är till min nackdel i alla fall.
 • Vi har som sagt speluppehåll med innebandyn i över två veckor. Så ikväll passar jag och ett par killar till på att spela med B-laget. Det är inte riktigt lika roligt eller lika bra nivå, men det är skönt att röra lite på sig. Ikväll ska jag göra mål dessutom, då vet jag att jag kommer bli på bra humör.
 • Jag slog på Wikipedia igår för att få veta vem en av Tre Kronors målskyttar är. Det är kanske en liten fingervisning om hur mycket intresse man verkligen lägger i dessa turneringar.
som det strålar från mitt hjärta
som en motorväg av ljus
genom hålet i mitt hjärta
kommer räddningen till slut
genom hålet i mitt hjärta

Atiba tiba tiba

 • Ipoden är återfunnen, den låg i tvättkorgen. Så nu är morgondagen räddad och jag kan lyssna på nya kent hela dagen. Skånskan behöver inte oroa sig.
 • Sverige - Tjeckien var som väntat ganska ointressant om man bortser från Forsberg-variablen. På tal om Forsberg så läser jag på text-tv att NY Rangers är ute efter Forsberg, men att de bara har 685 000 dollar kvar i sin lönebudget och att det inte anses räcka. Enligt forex så motsvarar det i runda slängar 4 994 814,50 SEK. Med andra ord 5 x Miljonmannen. Är Forsberg verkligen så bra?
 • Någon frågade efter världens bästa låt. Det finns en ganska lång lista med låtar som är världens bästa låt, men på rak arm så skulle jag nog säga Queen - Bohemian Rhapsody, Rihanna - Umbrella, F Sinatra - My Way, Broder Daniel - Whirlwind, Puff Daddy - I´ll be missing you, Håkan Hellström - Hurricane Gilbert och Queen - The Show Must Go On osv osv.
 • VM-backen Mario Altmann från Örebro till Karlskrona. Med tanke på alla lovord han fick när Örebro värvade honom så får det väl anses vara en stor-värvning...
 • Efter hockeyn så visar TV4 Sport UEFA-cupmatchen mellan FC Köpenhamn och PSV Eindhoven. På planen finns den bästa Österspelaren sedan Berlin-muren föll, Atiba Hutchinson. Lika bra som Miljonmannen, fast utan skridskor.

Peter den Store

Peter Forsberg gör comeback och får en Zlatan-behandling av SVT. Staffan Lindeborg är i extas över att få kommentera Foppa igen. Allt han gör ligger på en lite högre nivå, och om passningar inte går hem så är det medspelarna som inte förstår Forsbergs geniala tanke. Men oavsett vad, det är kul att se honom på isen igen.


Goda Minnen

Signaturen Vicce bad mig lista mina tre bästa respektive värsta TAIF-ögonblick. Efter lite funderande så tror jag mina tre bästa minnen är följande. Två skedde för 9 år sedan och det tredje är snart tre år gammalt. Det finns ingen inbördes ranking mellan de tre minnena, även om jag nog känner att de två förstanämnda aspirerar på förstaplatsen.

 1. Säsongen 2000/2001 såg ut att bli ännu en säsong utan avancemang till SuperAllsvenskan. Efter jul återstod 4 matcher av grundserien och vi hade knappt råd att förlora några poäng. Vi inledde slutspurten med en fredagsmatch i Ljungby. Tingsryd spelar bra och går upp till 3-0 när domare Sören Persson kliver in i handlingarna. En rad märkliga domslut leder fram till att Troja går upp till 3-3 och det är minst sagt heta känslor på läktarna. Personligen blev jag så frustrerad att min grönvita halsduk åkte in på isen i samband med kvitteringsmålet. Dock var det inte värre än att Mattias Elm kastade ut halsduken på läktaren igen. Dock blev domare Persson ordentligt orolig över livet på läktaren så han hotar att avbryta matchen om det inte lugnar ner sig. Halva södra sveriges poliskår stiger in på läktarna med hundar och kravallutrustning. Vad som skedde på läktarna var egentligen ganska oskyldigt och knappast värt den uppmärksamhet som domaren gav det. Både vi på läktarna och poliserna själva undrade nog mest vad de gjorde där.
  Med halvminuten kvar av matchen får Larry Pilut pucken och gör ett av de vackraste och mest minnevärda målen någonsin. Med 20 sekunder kvar av matchen ligger pucken i mål och hoppet lever. Händelsen fick namnet 5940 och lever kvar i våra minnen för en lång tid framöver. När vi väl kom hem från matchen så möttes vi av krigsrubriker över vad som hade skett på läktarna, rubriker som var ganska felriktade och missinformativa. Hur som helst, på isen hade Tingsryd visat att vi inte ger oss och att vi var på väg mot nya mål.
 2. Efter 5940-matchen i Ljungby så tog TAIF ytterligare två segrar och hade inför sista omgången en teoretiskt chans att nå Superallsvenskan. Förutsättningarna inför sista omgången av grundserien 2000/2001 var dock inte alltför hoppfulla. För att ta oss till Superallsvenskan behövde vinna mot Rögle i Dackehallen medans IK Oskarshamn var tvungna att förlora på hemmaplan mot ett mediokert Gislaved. Tingsryd avfärdar ett oinspirerat Rögle relativt enkelt och vinner till slut med 6-2. Bland de största jublen under matchen kom i samband med ett av Rögles mål. För samtidigt kom det upp på anslagstavlan att GSK ledde uppe i Oskarshamn. Tingsryd har en säker ledning och det största fokuset från läktarplats ligger nu på anslagstavlan. När vår match är färdigspelad så visar det sig att det återstår drygt 10 minuter i Oskarshamn. Spelarna lämnar isen medans publiken står kvar på läktarna och lyssnar på sportradion som går ut i högtalarna. GSK, Ville Koivula och Christoffer Martin håller undan och spelar upp Tingsryd AIF till superallsvenskan. En januari-lördag väl värd att minnas!
 3. Efter ett alltför långt harvande i division 1 så hamnade vi säsongen 06/07 aningen förvånande i kvalserien tillbaka till Allsvenskan. Vi gjorde bra resultat på vägen dit, men hela tiden kändes det som en glad överraskning att vi tog oss vidare. Det blev en oerhört jämn kvalserie, och efter 6 omgångar har vi 8 poäng. Spelet har svajat en aning men vi är fortfarande med i loppet. I näst sista omgången har vi fredagsmatch borta mot Piteå, en seger där och vi vet att vi får en direkt avgörande match hemma mot Väsby i sista omgången. Jag hade stor bekymmer över hur jag skulle följa matchen, skulle jag ignorera den och gå på fest eller följa den intensivt via swehockey. Lösningen blev ett mellanalternativ då jag ägnade kvällen åt att dricka öl, spela När&Fjärran samt följa onlinerapporteringen. Mattias Persson gjorde 1-0 i första perioden, men sen blev det inga fler mål. Slutminuterna var hemska och jag ser på swehockey att Piteå har tagit ut målvakten. I samma veva ringer den nyblivna pappan (innan han ens var den blivande pappan) och berättar att de sagt på radion att "det blev mål". I ilskan över den tappade ledningen kastar jag telefonen i väggen och svär ordentligt. När jag dock tittar på skärmen igen så ser jag att han hade försökt säga att TAIF hade gjort mål. Persson och Pilut hade gjort varsitt mål och säkrat 3-0 till Tingsryd. Resultatet innebar att vi var på väg med stormsteg tillbaka mot allsvenskan och att ingenting kunde stoppa oss. Just den kvällen var jag lyckligare än på länge.

De tre sämsta minnen återkommer jag med senare ikväll.


kallt kaffe

 • Dagens bloggtips, Musikkritikerns hockeyblogg. En blogg om hockey med fokus på vår lokala Div 1-serien. Jag har dock ännu inte lyckats förstå var hans sympatier ligger.
 • Idag hade jag sovmorgon, synd att inte grannen med borrmaskinen också hade det. Nåja, det är bara att stiga upp och dricka sitt morgonkaffe. Min kaffebryggare börjar dock sjunga på sista versen och värmer numera knappt kaffet till mer än ljummet. En härlig start på dagen...
 • På tal om musik så släpper kent sitt nya album, 'Röd', imorgon. Det verkar som om kent har rört sig allt mer åt det synt-håll som de alltid har suktat efter. Vi får se om jag gillar det, jag har ju alltid varit en pop-kille. Nu ser jag att albumet redan ligger uppe på Piratebay, eftersom jag har förbeställt den faktiska skivan så får jag inte dåligt samvete av att jag laddar ner denna versionen. Förbannat synd att jag har slarvat bort Skånskans Ipod, den hade annars kommit väl till pass idag.
 • Jag har just nu flera vänner världen runt som är i fas att ge sig ut på äventyr. Jag kan inte låta bli att läsa resedagböcker, bloggar eller kika på facebook, trots att jag vet hur det får det att börja krypa i mig. Jag har rest väldigt mycket de senaste 18 månaderna (Palestina, Kina, Finland, Israel, Italien, Kenya, Egypten, Mongoliet, Tanzania, Rwanda, Ryssland, Japan, Uganda, Belgien, Jordanien och Syd-Korea), men har just nu ingenting planerat förrän till våren. Jag vill se något nytt, ha något att se fram emot.
 • Det är drygt med uppehåll. Det känns inte som om det finns så mycket att blogga om just då. Så då kanske ni läsare har några frågor? Mer kända bloggare (bloggerskor?) brukar ha frågestund i sina bloggar där läsarna får fråga om vilka schampon som används, hur man överkommer relationsproblem och vilken Tokio Hotel-låt som är bäst. Just de frågorna kanske ni inte bör fråga mig, men kanske finns det annat ni undrar över. Kom med frågor, eller förslag på vad jag kan skriva om i kommentatorsfältet.

Klibba på!

 • Borås vann över Troja ikväll med 6-3, och Troja är kvar i botten av allsvenskan. De kanske skulle värva en grovjobbande miljonman som kunde hjälpa dem lite.
 • Precis som en riktigt ordentlig bakfylla så kommer alltid den värsta träningsvärken två dagar efteråt. Därför var det med oerhört stapplande steg som jag tog mig till kvällens innebandyträning. Blödningen i smalbenet gör inte situationen bättre, så om någon såg mig på väg hem från träningen så klandrar jag inte dem ifall de misstog mig för en 80-åring som tog sina sista steg. Men imorgon, då jäklar är det nya tag...
 • Jag tänkte precis skriva att eftersom jag sent omsider har insett att jag har sympatier för Liverpool så var det inte vidare upplyftande att ikväll se dem helt uddlösa mot Lyon. Men då får Ryan Babel bollen och skjuter rakt upp i krysset, pang! Precis som livet, så är sporten inte alltid helt rättvist. Och det är nog tur det
 • Erik Hamrén blev alltså ny förbundskapten, det känns som det var det bästa av en mängd halvintressanta alternativ. Men jag tror det kan bli bra, jag vill inte ha en svensk förbundskapten som förnyar för mycket eller som kommer med nya ideér, som det skriks ganska mycket efter. Jag tror att svensk fotboll mår bäst av att fortsätta vara lagom tråkig och leva efter våra förutsättningar. Så Hamrén kan nog bli ganska bra.
 • Jag läser på BB´s forum att nya Trossö Ultras har sålt tillräckligt med Riot Wear för att kunna köpa in klistermärken. Så nu ska de tydligen börja klibba som Växjö Inferno gjorde en gång i tiden, och då vet vi ju vilket liv det kan bli...
 • Och nu kvitterade Lyon, typiskt.

And the snowflakes shape my name...

...don't say a word now baby, take my hand
 • Precis som alla andra tycker jag det ska bli spännande att se Peter Forsberg i Karjala Cup. En skit-turnering som helt plötsligt blir intressant då världens bäste deltar.
 • ...och precis som de flesta andra tycker jag att Leksands IF har skjutit sig en aning i foten i influensahärvan. Men för egen del är jag inte särskilt förvånad över att Leksand beter sig en aning illa. Det finns mycket med den föreningen som jag inte är alltför förtjust i, och jag tror att allt fler börjar inse att mytbilden av Leksand kanske inte stämmer helt och hållet.
 • Förvisso känns det som att de flesta grönvita fortfarande står förhållandevis stadigt med båda fötterna på jorden. Men mitt i all segeryra kan det vara värt att komma ihåg att Troja för ett par år sedan spelade 25 raka tävlingsmatcher utan förlust, utan att gå upp...
 • Milan - Real Madrid igår blev en som väntat väldigt sevärd fotbollsmatch. Real Madrid slår mig som ett av de mest osympatiska fotbollslagen i världen, men Milan kan jag i nuläget inte låta bli att känna lite sympati med. Ronaldinho är inte så snabb som han var för ett par år sedan, han har inte det drivet i steget som gjorde honom till världens bäste. Men han har fortfarande en oerhört bra blick för spelet, ibland känns det som om han vet var med- och motspelarna befinner sig utan att ens titta upp. Bortsett från fotbollen blev det en väldigt trevlig kväll med gott sällskap, nybakta vaniljbullar, för många koppar kaffe och varsin folköl.
 • Idag tog jag upp min gamla paradgren att lämna av folk vid stationen. Proceduren är densamma men människorna byts ut.
 • A-laget, J20 och J18 har alla speluppehåll just nu, tråkigt nog är det dessutom samtidigt som vi har speluppehåll med innebandyn. Nästa torsdag spelar J18 borta mot Växjö, en match som vi väl bör kunna ta oss upp till värendsvallen för att se.

Släpp ut mig

 • Så här ser parkeringen vid mitt hus ut. När allt är som det ska så kan jag backa ut min röda saab utan några större problem. Allt för ofta den senaste tiden har jag dock blivit inparkerad, ofta av fler än en bil. I morse var en sån dag, då jag kom ut ganska tidigt och omgående behövde komma iväg så stod det två bilar i vägen. Efter en kvarts dörrknackande och frågande så lyckades jag få bort de två felparkerade bilarna. Snart är nog dock måttet rågat...
 • Internet fyller tydligen 15 år i dagarna. Jag minns hur stort det var när min familj skaffade internet för 12-13 år sedan. Om vi ska koppla denna nyheten till Tingsryd AIF så ska jag berätta för er valpar hur det var att följa TAIF på den tiden. Innan Swehockey kom så var Radiosporten det enda sättet att följa bortamatcher. I varje radiosportsändning ingår ett par lokala block, och hade man tur så hade Tingsryds match slutat i tid så att Radio Kronoberg kunde förmedla slutresultatet i sin sista sändning strax innan kl 21.30. Om matchen drog ut på tiden så fick man gott läsa i tidningen dagen efteråt för att få reda på resultatet. Eftersom inte heller mobiltelefoner var särskilt vanliga på den tiden så var inte det ett alternativ. Så gick det alltså till när jag var ung.
 • Träningsvärk...? Jo tack!
 • Ikväll kommer mitt viasat-abonnemang till väldigt stor nytta. Milan - Real Madrid visas på Viasat Fotboll och fritidsgården slår upp portarna. Mycket lägligt kom min mor med en bull-leverans i morse, men jag tror jag springer förbi ICA och köper in något extra att bjuda kvällens gäster på.

Jag glömde...

...att bjuda på den här länken. Tack till Kenny Pavey som påminde mig.


Tisdag morgon

 • Det blev en relativt hård innebandyträning igår kväll. Vi har ett speluppehåll som är längre Tigrarnas, och då tyckte vår tränare att lite fys kunde vara på sin plats. Till slut skakade lårmusklerna både fram och bak i kramp. Idag känns det helt ok, men jag vet att om några timmar kommer träningsvärken.
 • Igår pratade jag med Italienskan, med Skånskan och med Koreanskan. Alla är saknade på sitt sätt.
 • Det är intressant att se vad ni väljer att kommentera här i bloggen. Ibland blir jag nöjd över mig själv för att jag lyckas skriva ett inlägg som verkligen handlar om ishockey. Men de inläggen brukar ni sällan ha åsikter om, istället är det mina inlägg som handlar om ingenting som ni har åsikter om.
 • Idag kommer det en leverans nybakade frallor och bullar. Min mor är i stan så då passar jag på att bjuda in henne på frukost innan vi sparkar igång dagen. Det är nog bäst jag springer ner en sväng till ICA nu dock så hon får lite mjölk att ha i kaffet.
 • Idag när jag vaknade så visar C+ en repris av Södertälje - Luleå från igår kväll. Innan jag vaknade till ordentligt nog för att byta kanal så hade en väldigt skäggprydd Nicklas Olausson hunnit med att göra 1+1 i andra perioden. Målet han gjorde var väldigt snyggt tycker jag, jag trodde inte han var så snabb.

Välkommen

 • Så var det då klar att Johan Forsander ansluter till laget. För ett par dagar sedan när namnet dök upp på radarn så var jag lite tveksam till det hela. Det kändes inte riktigt rätt att plocka in en spelare i nuläget, och han kändes inte heller som riktigt rätt namn. Men nu är det klart, och när jag läste intervjun med honom på taif.nu så började jag tänka om lite. Nu är det uppehåll och då får han 10 dagar på sig att komma in i laget och lära känna lagkamraterna. Dessutom kan det vara bra att vissa spelare får börja känna av lite konkurrens. Jag ser i nuläget ingen anledning att ändra på Hanssons eller Hilding´s formationer. Men i övriga två linor tycker jag nästan bara det är Lundström som kan känna sig säker på sin plats. Det finns en del spelare där som vi förväntar oss lite mer av, och nu får de börja visa sig på allvar. Vi får hoppas att detta blir bra.
 • Att sitta på en köksbänk med en kopp kaffe och en bra bok börjar bli en ganska trevlig aktivitet som jag har för mig med jämna mellanrum. Nu börjar det dock bli dags att byta bok känner jag.
 • Förra lördagen blev jag trampad på ena smalbenet. Blånaden har gått ner men det blir fortfarande svullet så fort jag har strumpor på mig. Ikväll är det dags för en ny innebandyträning och det klarar jag av, för det värker bara när jag har suttit still en längre stund. Vi ger det ett par dagar till, sen får jag nog ta och kolla upp det om det inte blir bättre.
 • Tre nya poäng av Miljonmannen igår. Jag hoppas att alla parkerade på grusparkeringen och betalade lite extra så vi har råd att betala av hans enorma lönekrav som tydligen saknar motstycke...
 • Nyförvärv som man aldrig har sett är svårt att uttala sig om, men man kan ju alltid göra en sökning på Eliteprospects och därifrån dra sina slutsatser. Någon bloggare valde att jämföra Johan Forsander's och Calle Bergström's poängskörd i Frankrike förra säsongen. Det verkar ju förståndigt om man, som i vissa kretsar, förutsätter att ett nyförvärv är menat som poängmaskin. Men jag har en liten känsla av att Forsander inte är värvad för att bli en poängkung, det har vi ju uppenbarligen redan ett par stycken. Som vanligt tänker jag inte dra för många förhastade slutsatser, jag avvaktar hellre med att komma med ett definitivt utlåtande. Välkommen till Kronobergs Stolthet i alla fall.

Nov. 2, 2009


Mina stick-graffiti-vänner har stickat en björk

 • Jag hoppas att ni grönvita har utökat ert Marit Bergman-lyssnande till mer än enbart 'This is the year'. Senaste The Tear Collector är grymt bra. Albumet påminner om en Greatest Hits fast med bara nya låtar. Lagom spretigt och många låtar som känns ryckta ur sitt sammanhang, men ändå väldigt, väldigt bra på egen hand. Man kan tycka att vilken musik som spelas i Dackehallen är förhållandevis oviktigt. Men igår var periodpaus-musiken som tagen rakt ur mina egna playlists. Utöver Marit så spelades det både Moneybrother och Morissey. Mycket uppskattat från mitt håll.
 • Gårdagens Dokument Utifrån handlade om mutor och svarta pengar. Ett förhållandevis intressant ämne kan man tycka...
 • Jag har en egenskap att i oavsett vilket socialt sammanhang jag är så hamnar jag till slut i centrum. Inledningsvis är jag nog väldigt tråkig och osynlig, men desto längre tiden går så tar jag över och börjar ta ansvar mer och mer. Jag tycker om den egenskapen, jag gör hellre intryck i det långa loppet än uppfattas som den där glada spralliga personen som det går tretton av på ett dussin. Det enda sammanhang där jag nog inte har den rollen är på Dackehallens läktare. Men det är väl snarare för att jag dragit mig ut från centrum än att jag inte har lyckats ta mig in i det.
 • Christian Jacobsson fick igår pris för att han har gjort 300 matcher i den grönvita tröjan. Synd bara att 280 av dem var i början av seklet...
 • Få lag har jag unnat ett SM-guld som årets IFK Göteborg. AIK har gjort det bra, men nog hade det varit roligt för valparna i Göteborg om de blev belönade med ett SM-guld. Många snackar till höger och vänster om vad som är bra för svensk fotboll, och IFK Göteborgs ungdomssatsning tror jag är väldigt bra för svensk fotboll. Nu finns det en liten risk att Göteborg tappar ytterligare ett par av sina nyckelspelare, och så blir deras satsning på ungdomar ur egna leden en satsning som enbart belönas med ett SM-silver.
 • Hur många gånger den här säsongen kommer vi att få läsa hur Tingsryd AIF maler sönder eller maler ner sina motståndare? Det känns som om berömmet och ordvalen börjar ta slut nu.

TAIF - Pantern

Idag lös både Lidhultarn och den nyblivna pappan med sin frånvaro, så jag intog sittplats med 93-åringen istället. Det blir en lite annorlunda upplevelse att se ishockey från den sidan av ishallen. Förbannat kallt var det att sitta ner dessutom, så det var nog både första och sista gången som jag gjorde det denna säsongen.

Från vår plats på sektion B i Dackehallen får vi i första perioden från första parkett se ett försvarsspel som inte håller hög division 1-klass. Pantern-spelarna får gång på gång komma ostört in på avslut från nära håll och vi ska nog vara glada att underläget bara var ett mål så långt.

I andra perioden är det ombytta roller och Tingsryd som trycker på mot Pantern-målet. Oförmåga, oflyt och dåligt fokus bidrar till en mängd missade målchanser och fortsatt underläge inför sista perioden. Under barnkalaset, under bilresan till Tingsryd och under de två första perioderna sa 93-åringen gång på gång att "någon gång måste den första förlusten komma". "Jaja", svarade jag, "men den kommer inte idag". Jag vägrar att se vårt Tingsryd AIF förlora i Dackehallen. I sista perioden kommer så den utdelning på målchanserna som vi missade i andra perioden. Ett tag i tredje perioden trodde jag nästan att det skulle bli tvåsiffrigt, allting gick helt plötsligt in. Jag fick rätt och 93-åringen satt mest och gapade av förvåning.

Det känns lite meningslöst att påpeka gång på gång, men vi är helt klart väldigt bra i år. Vi gör en väldigt dålig första period, men när Tingsryd väl börjar trampa på så går vi för nuläget inte att stoppa.

Även om Dackehallen idag inte bjöd på någon direkt karneval-stämning, så kunde jag inte undgå att bli imponerad av den röststyrka som Gröna Brigaden har numera. När man själv står på ståplats så är det svårt att uppfatta hur mycket det egentligen låter. Men idag när jag satt på andra sidan så är det tydligt att Dackehallens ståplats kan skapa ett makalöst tryck när humöret är rätt.


Nu är det kalas!

Kvällen blev som den skulle. Efter ett par folköl och lagom spännande häng i en soffa så var det dags att ta sig hem till de mer centrala delarna av Växjö igen. Då slog det mig att det var helgdag och inga bussar gick, så svart-taxi fick bli kvällens räddning. Efter två avsnitt av Entourage till frukost så är det nog dags att sätta igång den här dagen också. Paketen är inslagna, skorna är putsade och sittplatsbiljetterna är utskrivna så nu åker vi på 9-årskalas, sen åker jag, min mor, min syster, 9-åringen och 93-åringen ner till Dackehallen för att avnjuta matiné-föreställningen mot Pantern. Heja Tingsryd!


RSS 2.0