Kom igen Liverpool!

 • Igår kväll blev det thai-mat och film, det räcker så. Vi tittade på Sideways som är en av mina absoluta favorit-filmer. Tragikomik när den är som bäst. Efteråt visade SVT Smala Sussie som kanske inte riktigt någ samma nivå, men ändå godkänd.
 • Att stöka på läktarna är ju för övrigt ett bra sätt att få bort fokus från en förlust på isen...
 • Imorgon är det så dags för 9-åringens födelsedagskalas. Det drar igång redan kl 12 så då är det nog bäst att vara på plats. Jag hämtar den gamle och sen åker vi söderut för att gå på kalas. Via lite kompis-rabatter så har jag köpt ett TV-spel som stod med på önskelistan. Vi får hoppas att det uppskattas i den annars ganska hårda konkurrensen. Efter kalaset så åker majoriteten av familjen vidare ner mot Dackehallen. Det är kul att vi numera kan göra hemmamatcher i Dackehallen till en familjetillställning som alla uppskattar. 
 • "Tingsryd-tattare" skrek iden pinsamt lilla Troja-klacken när Oliver Ekman-Larsson blev utvisad i Sunnerbohov igår. Det är förvisso kul att ni kommer ihåg oss Troja, men snart så ses vi på allvar...
 • Jag gillar allsvenskan, och jag gillar den allsvenska guldstriden. Som så många andra ser jag oerhört mycket fram emot morgondagens guldmatch på gamla Ullevi. Därför kan jag inte tycka det är lite synd att den krockar med matchen mot Pantern imorgon. Att försöka undvika resultatet i matchen är nog inte aktuellt, men vi får hoppas att det blir en match där reprisen är sevärd trots att jag troligtvis känner till resultatet.
 • Nu ska jag lägga mig på soffan, dricka en kopp kappe och bli rik på stryktipset. Efter kvällens matcher r det dags att göra mig redo för att gå på fest. Dock har jag varken lust eller möjlighet att låta det blir en vild kväll, bland annat med tanke på kalaset imorgon. Så alla läsare som är oroliga för mina alkoholvanor kan känna sig lugna. Det blir en relativt stillsam helg med andra ord.

Att göra en höna av en fjäder

Igår kväll kom rapporterna om stök i Halmstad och "100 KHK-fans omhändertagna". Först och främst så förstår nog alla som någon gång varit på en bortamatch att när man efter matchen sätter sig på sina bussar och åker hem så innebär det inte att man är omhändertagen. Det känns för mig inte särskilt anmärkningsvärt. I Syd-Östran försöker KHK tona ner händelsen och säger att det är 2-3 personer som har stökat, enligt Hallansposten är det ett 30-tal och enligt Goe så är det Halmstad Hammers bemötande och polisen som har orsakat det hela. Jag var inte på plats och skiter egentligen i vad det var som skedde, det är för mig ganska oväsentligt. Något har i alla fall hänt och det brukar ju vara tillräckligt för att det ska börja mullra från den stora moral-kören nere i sydöstra Blekinge.

Goe är dessutom uppretad på att polisen har hittat på uppgifter och tagit siffror ur tomma luften. Hmm... Är inte det vad KHK-fansen själva har ägnat sig ganska kraftigt åt det senaste halvåret?

Hur som helst, jag har varit på många bortamatcher, jag har varit på många fredagsmatcher och jag har varit på många bortamatcher på fredagkvällar så jag har förståelse för hur det kan vara. Vi grönvita är nog inte någonstans kända för att föregå med gott föredöme, och det är vi väl medvetna om också. Jag dömer inga andra supporterklubbar om de råkar få svarta rubriker, för det är tyvärr sånt som händer.

MEN däremot tycker jag att det nu ska bli oerhört skönt att slippa höra från Karlskrona-håll hur man ska uppträda på läktarna. Det ska bli skönt att slippa se sitta på sina höga hästar och försöka se ner på oss andra. Det ska bli skönt att slippa höra dem dividera om siffror och uppgifter som de inte har en aning om. För nu kan vi väl förutsätta att Karlskrona-fansen rannsakar sig själva och kommer ner på jorden... eller?


Så börjar lördagen...

Nu har varit ute på stan och stryktipsat, köpt senaste numret av Proletären samt köpt en födesedagspresent till 9-åringen. I morse hade jag besök och i förmiddags var jag hemma hos 93-åringen så först nu får jag äntligen  sätta mig ner och läsa om gårdagens drabbning i Sannarpshallen. Trevlig helg!


Varumärkesstöld

 • Den här bloggen använder "Stolthet, Hjärta, Tradition" som rubrik. En rubrik jag valde för tre år sedan, innan det på många sätt och vis blev våra slagord. Jag är inte helt bekväm med att använda samma rubrik som TAIF trycker på sina souvenirer. Det känns lite som om jag gör intrång på mark jag inte borde beträda egentligen. Om jag hade startat bloggen idag, så hade jag garanterat valt en annan rubrik. Men nu är det inget att göra åt annat än att bara gilla läget.
 • Sportbladet listar idag 10 anledningar till varför man bör besöka Camp Nou i Barcelona. Som ett skäl anges den fridfulla stämningen; "Bortsett från hemmmatcherna mot rivaliserande lag som Espanyol och Real Madrid är det en mycket lugn och fridfull stämning på arenan då alla åldersgrupper är representerade". Om nu fridfull stämning är något jag vore ute efter så kan jag likaväl åka till Sunnerbohov.
 • LG Sports sänder ikväll Halmstad - Karlskrona. För er som inte ska ut och dricka er fulla, inte ska på date eller inte ska till Dackehallen för att titta på TAIF-HV J18 så är kvällen med andra räddad. Rådet är att kika in på swehockey en bit in i andra perioden, om Halmstad då leder så tycker jag det vore värt att köpa hem matchen. Då finns det stora möjligheter att få se en fredags-tragedi av sällan skådat slag. Mycket nöje!
 • Det finns läsare till den här bloggen som läser den för att de känner mig privat, som bara skummar förbi bitarna som handlar om hockey. För de läsarna som inte känner Tingsryd AIF, så tror jag orden "Stolthet, Hjärta, Tradition" förknippas med den här bloggen i första hand. Därför måste det se kul att när jag bär souvenirer med våra slagord på, för vissa måste det se ut som om jag försöker göra reklam för min egen blogg.
 • Så var det helg igen. En väldigt oplanerad helg som har potential att bjuda på allt mellan himmel och jord. Alternativen är många men planerna obefintliga i nuläget. Jag vet att jag nu börjar helgen med en kopp kaffe och en bra (men pretentiös) bok, och sen tar vi saker och ting som de kommer.

Snow on the 10th of May

 • Örebro vill bygga en ishall för 5.000 åskådare, om de ska fylla den så får de allt förbättre sitt mediokra publiksnitt på 1690 åskådare per match...
 • Ikväll verkar det bli ett besök på Restaurang Lanterna tillsammans med ett väldigt trevligt sällskap. Dessvärre har de ingen kebab-pizza på Lanterna, men det ska nog gå bra ändå.
 • 93-åringen är ganska frisk av sig och sysselsätter sig om dagarna med att sköta sin trädgård, plocka svamp eller bär i skogen och är ute på sjön och fiskar. Det klimat vi har just nu gör dock att han gärna håller sig inne istället, vilket vi är många som uppskattar. Dels blir han lättare att få tag på och dels så uppskattar han lite mer om man kommer och dricker kaffe när han inte har något annat för sig. Så i eftermiddag får det bli en kopp svart under hans skomakarlampa.
 • På tal om Pizza och dess effekter så tror jag att det är dags att jag letar upp en våg. Jag börjar få en känsla av att jag har gått ner en hel de i vikt igen. Tror det är bäst att undersöka om så är fallet. Mina föräldrar har en våg, kanske dags att jag hälsar på dem.
 • Halloween... nja, jag avstår!

Okt. 29, 2009

 • J20 åkte ikväll på en förlust med 3-5 mot Malmö. Därmed är Tingsryd nu nere under slutspelsstrecket. Simon Dahl reducerar till 3-4 efter 3 minuter av sista perioden, men när samma Dahl visas ut 4 minuter senare så kan Malmö göra 5-3. Skit.
 • Blånaden på benet har gått ner ganska rejält, men däremot har det svullnat upp istället. För första gången i mannaminne så är mitt vänsterben grövre än högerbenet. Värker gör det också, det kanske är dags att vila det där benet ett par dagar nu. Ingen dans i helgen med andra ord...
 • På taif.nu har det dykt upp en intressant intervju med Anders Gustavsson där han svarar på både det ena och det andra som kan tänkas vara av intresse. Det känns skönt läsa att det inte är någon panik på något plan och att vår Skybar är på väg mot en efterlängtad comeback.
 • Födelsedagsfirandet fick de svensk-koreanska relationerna att vakna till liv för ett par dagar. Varken oväntat eller ovälkommet att få ett någorlunda värdigt avslut. Nu väntar vi alla med spänd förväntan på att få se bildbevis på att halsduken verkligen kommer till användning innan saker och ting helt läggs till handlingarna.
 • Ikväll hoppas jag på tidigt läggdags, men först ett nytt avsnitt av Debatt. Tydligen ska de ikväll tala om ytlighet och skönhetsoperationer. I studion är ingen mindre än Kissie, modebloggarnas svar på många av KHK-bloggarna. En osäker fjortistjej som söker bekräftelse genom att hetsa och provocera sina läsare. Det kan jag bara inte missa.

Två skitlag på en kväll

Canal + visar ikväll ett möte mellan två av våra gamla antagonister, Rögle och Linköping. Matchen döms dessutom av vår gamla vän Winnerborg, vilket ökar nostalgin ännu ett snäpp. Det är inte så jäkla länge sedan som Dackehallen var Rögle-fansens favorit-resa, precis som vi älskade att åka till Ängelholm. Varje gång det var dags för ett möte mellan de grönvita lagen så visste vi att det skulle bli bra stämning på läktarna och en bra match på isen. Säga vad man vill om Rögle-fansen, men nog såg man med viss hatkärlek fram emot att de skulle komma till Dackehallen på besök. Då var det inte snack om några färglösa besök i stil med vad lakejerna brukar bjuda på.

LHC var egentligen aldrig riktigt lika intessanta som Rögle. Linköping känns lite som Tranås eller Troja, ett lag som var bra men som egentligen aldrig hade några supporters med sig till Dackehallen. Ganska anonyma, men ändå väldigt roliga att vinna över. Dagens Linköping tycker jag har förlorat lite av sin tjusning från förr, ingen Helber, ingen Uffe Söderström och ingen Mattias Axnér. Dock en Emwall som spelar i fel tröja och en Pontus Petterström som jag fortfarande är lite svag för.

Vilka som vinner, det bryr jag mig inte om.


Det börjar bli grått nu


Waiting for a mayday...

 • Malmö Redhawks - Tingsryds AIF J20, ikväll 19.30. LG sänder tyvärr inte...
 • Jag passade igår på att fråga 9-åringen vad han vill ha i födelsedagspresent. "Jag har redan fått allt, du får överraska mig", svarade han. Vad är det för svar?  Jag trodde ju att man som nioåring vill ha allt man kan peka på. Det är väl inte så att han råkade visa lite ödmjukhet?
 • Pappas Pojke fortsätter övertyga i målet. Seriens bästa målvakt sett till den statistik som finns att tillgå.
 • Nya SF-kanalen som ingår i Canal+-paketet satsar naturligtvis stort första månaden de sänder. Så nu har jag lyckats se både Änglagård och Änglagård, andra sommaren på bara ett par dagar. Det är två sjukt bra filmer, mer än så behöver man inte säga.
 • Söderstadion är en av få arenor i svensk toppfotboll som jag inte har besökt de senaste åren. Nästa år kommer chansen på nytt. Heja Öster!
 • Tre gånger har jag nu varit med och firat avancemang för Östers IF. En lika trevlig tillställning varje gång. Men nästa gång hoppas jag att det är ett annat lag jag firar. Den glädjen och den gemenskap man ser öster-supportrarna känna är vacker, men den är inte min glädje. Jag vill vara en verklig del av det där firandet nästa gång, inte en medgångare som står vid sidan om och dricker öl. This is the year? Eller nästa? Eller nästa...

Bygg nåt vackert eller krossa allt


TAIF-tåget rusar fram...

 • 6-1 borta mot Kristianstad, en match som vi nog var många som hade lite onda aningar om. Kan man säga något annat än att detta var ett styrkebesked. Som vanligt är det värt att notera att det inte bara är Hilding-kedjan som levererar. Det finns bredd i det här laget, och det finns en hel del spets också skle jag tro. Nu hoppas jag bara att dagens urladdning inte för med sig en avslagen inställning till söndagens match mot Pantern.
 • Det kan vara farligt med höstlov. Förutom Liatorp, så kan vi nog räkna med att Trossö Ultras var extra mycket på tårna ikväll. Dessutom innebär det att gymnasieungdomarna på våningen under mig har fest, och det medför i vanlig ordning att trapphuset är fullt av hängande och hånglande tonåringar. Är Växjö Inferno på plats måntro?
 • Kvällens innebandy slutade med ännu en seger. Min veckolånga frånvaro gjorde min plats på bänken väldigt cementerad ikväll, men det kan jag leva med när vi tar tre nya poäng. Det fanns representanter för storklubbar inom både innebandy och fotbollsvärlden på läktarna så i periodpauserna gjorde jag mitt bästa för att försöka imponera med allehanda tricks ur den svåra boken. Det återstår att se om jag imponerade på någon förutom 6-åringen och 9-åringen.
 • KHK har sämst defensiv av seriens alla förväntade topplag, då värvar man en "typisk playmaker, med extremt offensiva kvaliteter". Men det är klart, det vet ju alla ingen klubb värvar grovjobbare och slitvargar. Vad ska man med såna till? Det här är kanske en bra värvning, vad vet jag om sånt. Vad jag däremot vet med all säkerhet är att han kostar miljontals kronor. Det har jag hört från säkra källor.

Född 28e oktober...

 • Idag är det dags för ytterligare en födelsedag, av ett ganska annorlunda slag dock. Idag fyller 9-åringen år. Kalaset är lagt till på söndag, då vi kombinerar det med en familje-resa till Dackehallen. Jag tänkte jag skulle fråga honom ikväll om vad som står på önskelistan. Jag har fått lite förvarningar om att det handlar om tv-spel, mobiltelefoner och nya jeans. Han börjar bli gammal, helt klart.
 • Gårdagens Debatt var stundtals ganska underhållande. Rika kommuner i Stockholm vill inte låta sina skattepengar finansiera fattigare kommuner i landet. Vad jag tycker i frågan behöver jag kanske inte nämna. Det allra bästa var när det klassiska KHK-argumentet om avundsjuka dök upp...
 • Kristianstad på bortaplan ikväll. Som så många andra känner jag att detta är något av det svåraste motståndet vi kan möta för tillfället. På något sätt känns det väldigt behövligt med en match där vi inte kan ta hem tre poäng trots en förhållandevis medioker insats. Nog kan det bli förlust ikväll, men om alla cylindrar är igång så bör vi klara oss.
 • För mig blir det ingen resa till Skåne ikväll. Som vanligt på onsdagar så står det innebandy på schemat. Det är match ikväll och efter helgens seger så känns det som om vi har något bra på gång. För egen del har jag nog kvar en bit till matchform efter min ihållande förkylning och min påstådda blödning i smalbenet. Så länge jag springer och håller mig varm så är det ingen fara, men min spelstil lockar till sig en hel del stryk och det vet jag inte om mtt ben skulle må så bra av. Vi får se hur det går.

 


Dagens Bild

Det finns, som jag påpekat så många gånger förr, en parkering i Växjö där varje parkeringsruta har ett namn. Idag parkerade jag på Bonde, det tycker jag är passande för en Växjö-bo som undertecknad.


Skärpning

 • Nu får det vara nog med öppnade hjärtan och känslosamma inlägg. Det passar väl knappast i en testosteron-stinn hockeyblogg, vi killar ska inte behöva bry oss om känslor... Nåja, jag brukar säga att det är en styrka att kunna vara svag, så kanske vinner jag några sympati-poäng på mitt senaste inlägg. Jag kan i alla fall meddela att Koreanskan blev väldigt glad när jag ringde och gratulerade i morse.
 • Städa, tvätta, diska och renbädda. Min mor hade blivit stolt över mig en dag som denna...
 • Den här bloggen fortsätter att växa. Jag vet inte vilka ni är eller hur ni hittar hit, men jag uppskattar det. Så sent som förra veckan diskuterade jag med ett par vänner att det är lite tråkigt att man måste nicha sin blogg på ett negativt sätt för att bli stor. Själv fortsätter jag vara vettig och så förståndig som möjligt, med vetskapen om att på det sättet blir jag aldrig den som väcker mest uppmärksamhet eller får flest besökare. Hellre kvalitet än kvantitet med andra ord.
 • De kunniga säger att jag har fått en blödning i benet. Oavsett vilket så gör det förbannat ont...


Född 27e oktober

Det har kanske aldrig här i bloggen blivit skrivet svart på vitt att jag lämnade en oerhört söt Koreanska efter mig när jag lämnade Suwon och Syd-Korea för drygt fyra månader sedan. Vi träffades redan första dagen när jag kom till Korea i februari och även om det var en ganska o-svensk process så blev det en väldigt trevlig relation. Koreanskor är väldigt traditionella, så innan något förhållande var aktuellt så handlade det om att lära känna varandra. För egen del så försvann alla tvivel ganska fort, och läget kändes inte sämre när hon berättade att hon fyller år tjugosjunde oktober, 27/10. Det kändes både fånigt och svårt att behöva förklara för henne hur mycket sifferkombinationerna 27 och 10 betyder för en grönvit. Jag vet inte om hon någonsin förstod vad jag svamlade om, men oavsett så gjorde jag väl ett tillräckligt gott intryck för att bli godkänd.

Det var fyra goda månader vi hade tillsammans, men nu är jag här, hon är där och det är slut på det roliga. Det blir en väldigt lustig känsla när man har umgåtts varje dag i fyra månader och sen helt plötsligt tar det slut, utan någon egentlig anledning. Oavsett vilket så fyller min Semi år idag, och då är hon värd ett erkännande och ett inlägg till sin ära. Om allt går som det ska i Korea så får världens sötaste koreanska idag ett paket med en grönvit halsduk levererat till sin dörr. 

Grattis på födelsedagen Semi, jag saknar dig!


Okt. 26, 2009

 • Jag har en egenskap att efter en holmgång som i lördags så kommer jag väldigt lindrigt undan vad det gäller baksmälla. I lördags var det ett ganska konstant alkoholintag från kl 10 på förmiddagen, men ändå mådde jag förhållandevis bra igår. Nackdelen med denna egenskap är att hammarslaget träffar idag istället. Idag kom ångesten krypande och allra helst hade jag velat krypa ihop i fosterställning och bara vänta på att kvällen skulle komma. Dock erbjöds det inte tillfälle till så mycket självömkan idag så det var bara att bita ihop. Men ett vackert leende och ett par värmande kramar är nästan lika bra som att ligga i fosterställning så jag tog mig igenom dagen.
 • Ibland kan jag känna att vi Tingsryd-supporters kan vara ganska bortskämda. Vi har en solid förening som sällan (bortsett från den där januari-kvällen 2002) gör oss alltför besvikna. I lördags umgicks jag med något av Sveriges mest luttrade supportrar. Den berg- och dalbana som Öster har utsatt sina supporters för de senaste åren har få motsvarigheter. Sen när man läser om hur de har det i cirkus KHK nu för tiden så blir jag inte direkt mindre nöjd över att vara grönvit.
 • Goda nyheter från den Koreanska halvön. Det är inte mycket, men det är ett steg i rätt riktning.

För sött

 • Hur tänker egentligen Marabou när de beslutar sig för att göra Hallonchocklad? Vem kunde någonsin tro att det skulle vara en bra idé? Lidhultarn köpte den idag för att se om våra aningar stämde. Och myckte riktigt var den på tok för sött, den hamnar direkt i soptunnan.
 • Igår kastade jag ur mig att det var bra att vi skulle ställa om klockan idag. På så vis fick man en timme extra innan den tidiga matchen mellan Hammarby och AIK. Hade vi dragit fram klockan istället så var det ju en risk att man hade försovit sig.  Nu fick jag sova en extra timme, men likväl hade jag missat matchen om inte Lidhultarn hade ringt och väckt mig.
 • I somras stod hundratals spelare i kö och bad om att få spela i KHK. Samma KHK som idag mönstrar en 15 man stark laguppställning...
 • Jag har tidigare nämnt att torget där jag bor med jämna mellanrum vandaliseras av så kallad stickgraffiti. Igår kväll när vi kom hem till Växjö igen så lyckades vi ta de stickande ungdomarna på bar gärning när de höll på med att sticka in en trädstam. Jag, Lidhultarn och den nyblivna pappan stod där lagom berusade och överöste stickarna med frågor om allt och inget som kan ha med stickning att göra.
 • Någonstans i firandet över Östers kvitteringsmål fick sig mitt ena smalben en rejäl smäll och idag värker det som bara den. Jag antar att det inte gjorde saken bättre att man var ute och sprang på stan halva natten. Vi får hoppas det går över för imorgon måste jag träna innebandy.
 • TAIF - Borås J18, 7-2 i eftermiddags. 2+1 av Viktor Crus Rydberg.
 • Agenda diskuterar Sverigedemokraterna och hur man ska behandla dem. Jag tycker det bara är dumt att särbehandla Sverigedemokraterna på något vis. Utmana dem i en politisk debatt så kommer nog de flesta väljare inse vilket trams de är. Jag tror alltså att det vore rätt att diskutera med dem, inte om dem.

Jobbiga tider...

Miljonmannen fortsätter floppa i Tingsryd. Enligt uppgifter så får han en miljon USA-dollar svart per poäng han gör i serien. Idag snubblade han in ett mål och lyckades snacka sig till tre andra-assist och kostar TAIF därmed ytterligare ett antal miljoner. De svarta pengar vi får in via parkeringsavgifterna vid hemmamatcherna kommer nu väl till pass. Om vi ska ha råd att fortsätta betala för denna oerhört misslyckade miljonman så är det nog bäst att folk börjar parkera lite mer. Ingen mer samåkning med andra ord...


Goda tider

 • Öster tog igår klivet upp i superettan igen. En lördagsmatch och ett avancemang firades som sig bör. Det blev en förhållande vis lång dag som slutade på stadshotellet. Kul för Öster och kul för alla deras supporters.
 • J20 får anses ha gjort en väldigt bra helg resultatmässigt. Igår hämtade man upp ett tvåmålsunderläge i slutminuten mot Frölunda och idag vänder man 0-4 till seger med 5-4 mot Troja. Tingsryd ligger på fjärde och sista slutspelsplats i tabellen.
 • Innebandylaget vann igår säsongens första superderby. Segermålet kom när endast fem sekunder återstod av matchen. Ytterligare en anledning att fira med andra ord...
 • För första gången följer jag en match via Everysport. I vanliga fall bruka jag vara upptagen med annat när jag inte är på plats. Ledning med 2-0 efter första perioden känns ganska tryggt. Det vore skönt om det kunde bli en enkel resa idag och inte massa onödig spänning. Karlskrona spelar idag hemma mot Gislaved, det ska bli oerhört spännande att följa efterspelet när KHKarna kommer hem till sina datorer. Vem var klackledare idag? Vilka ramsor sjöngs? Vem är tillsammans med vem? Om ett par timmar kommer svaren...
 • Av alla tusentals tänkbara fotbollsmatcher så är nog Liverpool - Manchester United den allra bästa. Inte fy skam som söndagsunderhållning.


Chauffören av bussen till Malmö igår vägrade att stanna för en pissepaus. Till slut har nöden ingen lag och den nyblivna pappan tvingades således att pissa i en ölburk.


Jag fick ett sms

Jag fick ett sms från min mor strax efter slutsignalen igår på Limhamns IP; "Det finns bara fotboll i Växjö..."

Fyra månader går fort

 • I våras var jag i Syd-Korea i fyra månader, idag är det fyra månader sedan jag åkte hem. Jag har rest väldigt mycket de senast åren, men få länder har fångat mig så som Korea gjorde. Kanske var det för att att jag fick en fot in i det Koreanska samhället, och inte stod bredvid, som jag gillade det så mycket. Tiden går ofrånkomligen fort, och det enda man kan göra är att försöka hänga med i samma tempo.
 • Vem behöver Big Brother eller Paradise Hotel när man kan följa KHK's supporterled. Nu bloggas det bland annat om att ordföranden har ett förhållande med en annan styrelseledamot och hur olämpligt det är. Intrigerna tätnar...
 • Imorgon är det Limhamn/Bunkeflo - Öster. Vid tre poäng för de rödblå och poängtapp för Skövde så är Öster tillbaka i superettan. Bussen imorgon lämar Växjö redan klockan 09.30, så det får bli en lugn fredagkväll. Jag, Lidhultarn och Den nyblivna pappan är alla anmälda till bussresan och förhoppningsvis får vi en trevlig lördag.
 • Nu ryktas det om att Gröna Brigadens ordförande Jonte är släkt med sin bror, som även han står på Dackehallens läktare. Frågan är om inte det också är olämpligt...?

Okt. 23, 2009

Ungefär en fredag i månaden brukar jag dock träffa min mor för att handla lite. Hon gör det förvisso varje fredag, men sånt stort behov av stormarknader har jag inte så en gång i månaden räcker för mig. Efter en gemensam frukost/fika tar vi sedan varsin vagn och  plockar på oss det vi behöver. Hon hade nog lite dåligt samvete för att hon inte hade varit i Dackehallen på ett tag, men vi kom överrens om att samla hela familjen och åka ner gemensamt till hemamatchen mot Pantern nästa helg.

Efter Samarkand så fortsatte jag hem till 93-åringen för att dricka kaffe och sedan handla åt honom. Hans inköpslista var helt klart kortare än min, men jag la till vissa varor som jag vet att han nog blir glad av att ha i kylskåpet. Jag kunde inte låta bli att bli road av att han hade ritat stjärnor på sin inköpslista, stjärnor är ju min grej. I snart tio år har jag ritat stjärnor så fort jag kommit åt, på min ena hand har jag nästan alltid en stjärna ritad. Vi har trots allt en hel del gemensamt, jag och gubben. Även 93-åringen ville åka med till Dackehallen nästa helg, nu är snart bilen full.


Skit


Ingenting, först kom ingenting, sen kom ingenting, sen kom 2-0...


Att växa upp...

 • På vägen hem från hockeyn igår så låg det en TAIF-mössa och slokade i bilen. Mössan matchade min förkylning perfekt och har suttit på huvudet sedan dess.
 • Trollungarna har nu lämnat stan. Slutet gott, allting gott. Det återstår att se när man träffar dem nästa gång och hur situationen ser ut då. Det var i alla fall väldigt skönt att för en kväll sitta ner, resa ett år tillbaka i tiden och låtsas att allt var som förr. Ibland får man faktiskt göra så.
 • Ikväll är det Rögle - TAIF J18, nedsläpp 19.30. Matchen går att följa på Swehockey.
 • Jag registrerade mig på Black Bugs forum häromdagen för att kunna följa den debatte som de för där. Nu visar det sig att det är en ordentlig storm i det vattenglas som kallas KHK. Här och här kan ni följa delar av debatten. Tydligen är det så att det råder delade meningar om Karlskrona-publiken ska stanna kvar vid sin mysiga Lakers-stämning eller om de ska få utvecklas. Nu har de bildats såväl en ultraz-grupp som en kategori C-liga (?) och det har till och med skrikts könsord från ståplats. Det är jobbigt att växa upp och behöva söka efter den identitet som känns rätt, hormonerna är i gungning och de tidigare så lill-gamla KHK-fansen vet inte längre vilken fot de ska stå på längre.
 • Det finns ett islamiskt banksystem, där ränta inte är tillåtet. Tänk att det finns folk som inte tror att det existerar...

Glögg är gott

 • Publiken fortsätter komma till Dackehallen. Med tanke på att det verkade vara särskilt trångt på bortasektionen igår, så tycker jag publiksiffran var än bättre igår.
 • Robin Jacobsson ska nog vara ganska glad att han fick vara kvar på isen igår. Att köra över en knästående Mörrum-spelare var faktiskt inte särskilt snygg. Och visst kastade han faktiskt handskarna där i andra perioden...
 • Det var inte alls fel att komma hem och få se de sista 25 minuterna av Real Madrid - Milan. Halvt avslagen slår jag mig ner i fåtöljen och får se två försvar som spelade med svängdörrarna på vid gavel. Efter matchen strosade jag ner mot De Luxe för att träffa Trollungarna. Det blev ett antal öl och en väldigt trevlig liten sittning. Förkylningen gjorde sig dock lite väl påmind stundtals. Den lär inte bli bättre av att jag inatt vaknade för det var fruktansvärt kallt i lägenheten, och märker att min ytterdörr står på vid gavel.
 • När jag läser mitt senaste inlägg så märker jag att jag låter ganska missnöjd. Det finns en risk att vi segrar ihjäl oss och börjar bli kräsna. Gårdagens match var trots allt ett derby mot Mörrum, och vi tar en stabil seger mot ett desperat kämpande Mörrums GOIS. Så jag ser ingen anledning att inte vara nöjd.

Tingsryd - Mörrum

"Jag behöver en smäll på käften för att komma i rätt balans", sjunger Håkan Hellström. På väg ner till Tingsryd igår diskuterade vi vad som skulle krävas för att gårdagens match skulle väcka någon uppmärksamhet. Seger med tvåsiffrigt eller poängförlust hade vi reagerat på, seger med 4-1 får ingen att höja på ögonbrynen. Förhoppningsvis blev de inledande mer än lovligt tama perioderna den smäll på käften som Tingsryd AIF igår uppenbarligen behövde. Sista perioden visade Tingsryd klass, men inledande två var väldigt avslagna. Bland det intressantaste som hände var när klockorna på våra telefoner slog om till 19.23.


Gränsderby

Så var kvällen färdigplanerad. Egentligen hade jag nog helst gått och lagt mig, den här förkylningen ger inte med sig. Om en halvtimme kommer dock Lidhultarn och hämtar mig. Jag tar med mig ett par öl till Dackehallen, öl som jag hoppas han tillåter att jag dricker i baksätet. Efter matchen far vi hem för att se så mycket som möjligt av andra halvlek av Real Madrid - Milan. Nyckeln ligger under dörrmattan så några av vännerna kan besöka fritidsgården redan från matchstart. Efter fotbollen så springer jag ner till Kafe de Luxe där Trollungarna förhoppningsvis befinner sig. Jag känner redan nu att det blir en kväll som jag inte riktigt kommer orka med, men vad gör man...

K r o s s a  M ö r r u m ! ! !


Överflödets förbannelse

 • Trossö ultras, nu får man nog börja passa sig. Hur ska det nu gå för Karlskrona-publiken som är så trevlig och klämkäck? Det blåser nere i Karlskrona...
 • Champions league-kvällen igår blev som den blev. Vi började med Liverpool-Lyon men i paus bytte vi till Barcelona - Kazan, för vem vill inte se ett Barcelona som går på offensiven? Dock byter vi aningen för sent, och lyckas därmed missa Ibrahimovic's mål precis i inledningen av halvleken. Helt plötsligt plingar det till på MSN, Lyon har gjort mål på Anfield och vi zappar över för att få se repriserna av det målet. När vi så har sett Lyon´s kvitteringsmål ett antal gånger går vi tillbaka till Camp Nou, och då visar det sig att Kazan har gjort mål. Så allt zappande slutar med att vi under kvällen trots allt bara får se ett mål. Som sagt, överflödets förbannelse.
 • Mörrum har alltid haft svårt mot Tingsryd. Jag tänker inte gå i döden för några siffror, men bortsett från en seger på straffar i början av seklet så påstås det från opålitliga källor att Mörrum inte har tagit tre poäng i Dackehallen sedan i alla fall säsongen 1988/89. Stämmer det så förstår man varför de avskyr oss så mycket.
 • Efter lite dividerande igår så tror jag att jag lyckades övertyga Lidhultarn om att köra ner till Tingsryd ikväll. På så vis kan jag dricka ett par öl i baksätet samt behöver inte oroa mig för att varken komma för sent eller för att omkomma på vägen. Vågar man hoppas på ett besök i Elite Skybar dessutom? Vad händer egentligen med den där brandtrappan?


Morning Boost from Korea

En av mina vänner i Kora fyllde år idag. Jag ringde i morse och fick höra något glädjande från honom; "Korea är inte lika kul som när du var här, vi saknar dig". Så var dagens självbekräftelsebehov uppfyllt och nu kan jag ta mig an resterande utmaningar.


Kvällsbestyr

 • Eva-Lena fortsätter bjuda på bilder som passar utmärkt som skrivbordsunderlägg. Jag tycker det var glädjande att se hur många grönvita vi var på plats i Victoria-hallen i söndags. TAIF - Nybro är derby som lockar mycket folk, samtidigt som att det i år finns en positiv känsla runt Tingsryd AIF som folk känner av.
 • Trollungarna kom som sagt till stan idag. Ett oerhört kärt återseende, men det märks att det var ett år sen senast.
 • Hur jag ska spendera min onsdagkväll har blivit lite av ett problem. Min förkylning gör att innebandy inte är ett alternativ. I förvirringen bokade jag in Champions League-kväll med polarna men idag insåg jag att jag hade glömt att det är TAIF - Mörrum imorgon. Dessutom lovade jag idag Trollungarna att vi skulle ta en sväng på De Luxe imorgon. Det blir svårt att kombinera alla tre alternativen, så lösningen blir väl en tur till Dackehallen och sedan vidare mot De Luxe. Lyckas jag hitta en chaufför till Dackehallen så kanske man kan ta en öl eller två till matchen, trots att idrott och alkohol givetvis inte hör ihop.
 • Ikväll verkar det däremot bli en Champions League-kväll. Trollungarna slängde in handduken så istället öppnar fritidsgården. Kaffebryggaren är laddad, sockerkakan är skivad och bullarna framplockade ur frysen. Nu återstår det bara att se om vi väljer Barcelona - Rubin Kazan eller Liverpool - Lyon.

Det är svårt att sätta ord på känslor

Jag satt och pratade med en tjej häromdagen som kastade ur sig att kents Utan dina andetag var hennes favoritlåt. Jag kunde inte låta bli att visa henne den video jag knåpade ihop när Larry Pilut och Anders Åkesson skulle lägga av.

Jag: Vad tyckte du?
Tjejen: Jag blev lite besviken...
Jag: Besviken?
Tjejen: Ja, ett hockeylag... Jag trodde ju det skulle vara något djupt och fint.
Jag: Kärleken till ett hockeylag kanske kan vara djup och fin på sitt sätt...?
Tjejen: Ja, kanske. Men det är inget jag kan förstå.
Jag: Nej, och det är nog tyvärr inget jag kan förklara heller.
Tjejen: Mm, synd...


Tisdag morgon

 • Sverigedemokraterna kliver ur garderoben. Det var på tiden att de slutar hymla om vad de verkligen står för. Nu får vi hoppas att fler väljare inser vad som är på gång och röstar på ett aningen sundare alternativ.
 • Idag verkar det som om båda Trollungarna rullar in i staden. Det är nästan ett år sedan de lämnade densamma och jag senast träffade dem, allt för länge sedan. Hur dagen artar sig återstår att se, men det blir garanterat ett väldigt kärt återseende.
 • Media och vissa fanns går nu i taket över att Sven-Göran Eriksson eventuellt kan bli nästa förbundskapten i fotboll. Det är kul hur se de som klagade på Lagerbäcks tråkiga fotboll nu vill ha Eriksson som är av samma skola.
 • Det finns en oerhörd arbetskapacitet i årets IFK Göteborg, det kommer man långt på. Gårdagens match mot Malmö var av hög allsvensk kvalitet, och när allsvenskan är på det humöret så är den riktigt sevärd.

...


Ett glas nyponsoppa och en ruskigt bra allsvensk fotbollsmatch på TV. Även måndagkvällar kan med andra ord vara helt ok. 


I got mail...


...ända från Kanada. Jag gillar att få personlig post, så det var en trevlig överraskning som låg innanför dörren när jag kom hem.

 • En mindre trevlig överraskning var den förkylning som väckte mig i morse. Det hostas och det snörvlas så det står härliga till. Med andra ord så får jag ställa in mitt deltagande på kvällens innebandyträning. Det är första träningen jag missar den här säsongen, ganska bra jobbat trots allt.
 • Jag kan inte så värst jättemycket om ishockey egentligen. Jag kan se när det ena laget är betydligt bättre än det andra, och jag kan ofta se vilka spelare som höjer sig över mängden. Vad som görs bra på isen, och vad som behöver förbättras kan dock vara lite enklare att missa. Dock såg jag igår att Nybro satte en oerhört hög press i Tingsryds zon. Det skapade vissa problem för de grönvita och kanske är ett tips för övriga lag i serien om ni vill ta poäng av oss.
 • Jag kunde inte låta bli att titta på Milan - Roma igår kväll. Italiensk fotboll har för mig, som för de flesta andra, förlorat mycket av sin stjärnglans. Men det finns fortfarande vissa lag och vissa spelare som attraherar mig. Milano-derbyn, Roma, Fiorentina och Francesco Totti kan fortfarande få mig att välja italiensk fotboll. Igår lyckades tyvärr inte Roma hålla sin ledning på San Siro, men det var ändå en klart sevärd match.
 • Precis som jag ibland har svårt att analysera hockeymatcher så kan det vara svårt att se vilka spelare som verkligen har det lilla extra. Det finns extremfall, åt båda hållen, som är ganska enkla att analysera. Matt Davidsson och Esa Puumalainen är spelare vars kvalitet ganska omgående har visat sig. Defensiva backar däremot brukar dock växa i mina ögon desto längre säsongen lider. Igår fick jag så en känsla av att  Juha Gustavsson är en riktigt, riktigt bra hockeyback.
 • Det var en bok i paketet förresten. En Lonelyplanet som jag använde i våras på vägen österut och som jag sedan lånade ut en till kanadensare som tog samma väg tillbaka efter vår gemensamma tid i Syd-Korea.
 • Det finns olika vägar att utvecklas som junior. Man kan lämna för en elitserieförening redan i tidig ålder, man kan slå sig in i det grönvita A-laget innan man lämnar för allsvenskan, eller så kan man kämpa på i Tingsryd och spela för Tingsryd i J20 Super-elit. Hur som helst så blev idag André Petter, Oliver Ekman-Larsson och Simon Dahl av Pär Mårts uttagna till landskamper för det svenska juniorlandslaget. Även om jag tolkar det som att Dahl är uttagen i något av ett B-J-landslag så är det imponerande.
 • När det nu inte blir någon träning ikväll så roar jag mig med stekt falukorv och Malmö FF - IFK Göteborg.

Nybro - TAIF 1-2

Efter en förbannad bitter och snopen innebandyförlust satte jag mig i bilen och körde mot Nybro. Diverse vägarbeten och smärre parkeringsbekymmer gjorde att jag inte kom in i hallen förrän till sjunde minuten av andra perioden. Väl på plats så insåg jag dels att det var första gången jag såg en tävlingsmatch i Victoriahallen, och dels att de behöver anlägga en parkeringsplats i Nybro.

Jag tycker Tingsryd gör en bra match över de 33 minuter jag såg av matchen. Det kändes som om Nybro spelade mer på chans och utan struktur. Oavsett vilket så blev det oerhört hetsigt i slutminuterna och Nybro var nära att kvittera. Tingsryd lyckas dock reda ut stormen och hålla undan till tre poäng.

Victor Tisell gör en mycket bra insats i målet och räddar TAIF i slutminuten. Tisell blev sågad från många håll, när han värvades i somras. Men han har bevisat att belackarna hade fel i mycket av sin kritik. Efter 10 omgångar så har Tisell med sina 93,91% näst bäst räddningsstatistik i serien och minst insläppta mål i snitt, 1,40/match.

Domare Gejerwall svarade för en insats som kan kritiseras. Stundtals kändes det som om utvisnignarna lottades ut utan någon som helst logik.

Jag tycker det var kul att se hur gärna spelarna ville vinna dagens match. Det märkes hur mycket vilja det fanns när domaren började tappa matchen i tredje perioden. Spelarna visar känslor men håller sig ändå inom ramarna, kul att se. Kvällens match var kanske bara en bland alla andra i serielunken, men en seger borta mot Nybro känns faktiskt som väldigt viktig. Ännu ett i raden av styrkebesked som vi har fått i början av säsongen.

Här finns höjdpunkter och matchens alla tre mål.


Nybro - TAIF

 • Jag insåg igår kväll att jag inte är kry nog för att spela innebandy i eftermiddag. Det är tjockt i halsen och näsan rinner. Så istället för innebandy blir det en resa till Nybro. Nybro borta får trots allt anses vara något av grundseriens roligaste bortamatch så det hade känns väldigt dumt att missa den.
 • Det blev en ganska sporadisk lördag när det kommer till fotbollsmatcher på TV. Vi såg första halvlek av Villa - Chelsea, sista halvtimmen av Sunderland - Liverpool, Juventus - Fiorentina samt andra halvlek av Valencia - Barcelona. Vi kan väl konstatera att det varken var några matcher eller några resultat värda att komma ihåg.
 • Sent igår kväll insåg jag dock att min närvaro på innebandyn idag är obligatorisk. Varje hemmamatch har vi med oss två juniorer från yngsta knattelaget. De får vara med i omklädningsrum, på uppvärmningen och på bänken under matchen. Idag har turen fallit på systersonen Nioåringen och han skulle aldrig förlåta mig om jag inte är med när han får vara med A-laget. Så resan till Nybro tvingades jag ställa in.
 • I slutet av andra halvlek av den italienska matchen igår kväll så kände jag att det vore dumt att missa den där festen som jag trots allt var bjuden på. Så med ett par folköl i bagaget och Lidhultarn som sällskap åkte vi ut till en liten lägenhet på tredje våningen och socialiserade ett par timmar. Övriga sällskapet hade som stora mål med kvällen, men trots lite olika förhoppningar om kvällen så blev det ganska trevligt. Till slut delade vi en taxi ner till stan, ungdomarna gick till Kafe de Luxe medans undertecknad drog sig hemåt istället.
 • I morse insåg jag dock att två perioder är bättre ingen hockey alls, så efter innebandyn kastar jag min i min nybesiktigade bil och åker österut mot Nybro. Eniro.se säger att resan ska 1.17 timmar, men jag tror nog man kan ta det med en nypa salt. Innebandy-matchen är slut strax innan klockan 16 så jag hoppas kunna se de två sista perioderna i Victoriahallen.
 • Eftersom jag har plöjt igenom så gott som alla avsnitt av P3 Dokumentär så får jag nu hitta nya favoriter. Lördagsintervjun i P1 är det nya heta och Ipoden är fulladdad.

Ett kort inlägg.

 • Öster besegrar både nerverna och motståndarna, och lyckas till slut vinna med 3-1 mot Sleipner. Fruktansvärt viktigt och faktiskt välförtjänt.
 • J20 förlorar med idag med 7-6 mot Södertälje efter att ha förlorat skotten med hela 63-24.
 • Jag var nere en sväng på Askelyckan i förmiddags och tog en kopp kaffe med en bekant från Gislaved. Hon frågade mig hur det går för hennes GSK nu för tiden och jag kände att sanningen nog hade svidit allt för mycket så jag sa att det går lite upp och ner för dem. 2-3 mot Olofström idag var ju inte allt för dåligt, så jag var inte allt för långt ifrån sanningen tycker jag. 
 • Viola gjorde precis 1-0 mot Juventus och det glädjer väl alla så nu fortsätter vi fira lördag och så återkommer jag imorgon.

Jaha, då var lördagen inledd...


...

 • I våras träffade jag en väldigt trevlig australiensisk tjej i Korea. Efter att jag nobbat hennes inviter så blev vi faktiskt väldigt goda vänner. Igår fick jag ett brev från henne där hon frågade om hon får hälsa på i vår. Tydligen ska hon till Tyskland runt nyår och vill då även komma och hälsa på mig i Växjö. Trevliga nyheter!
 • Idag blir det som sagt Öster - Sleipner på Vallen. Jag räknar med att få sitta där och frysa tillsammans med både Lidhultarn och Den nyblivna pappan. Det ska bli spännande att se om man för en gångs skull kan få vara nöjd när man lämnar Värendsvallen.
 • Nu börjar det nog sprida sig en viss oro i Ljungby. Om allt vill sig väl så blir det kanske nya drabbningar om Kronobergs-tronen framåt vårkanten. Och det Ljungbybor, det ska ni vara oroliga för. Mattias Persson, kommer du ihåg oss?
 • Jag har ännu inte berättat för Australiensiskan att det roligaste man kan göra i Växjö i januari nog är att åka till Köpenhamn. Det finns ju dock en hel del lakejer som anser Växjö vara en storstad, så jag kanske skulle fråga dem hur man bäst roar sig i stan.
 • Det är Juve - Fiorentina ikväll på Viasat. Om inget oförutsett så tittar vi på den innan det är dags att kika förbi en förfest ute i Växjös södra förorter. Eftersom det har slutat komma in klagomål på mina matvanor i bloggen så vågar jag berätta att det nog blir ett besök på Exelle mellan matcherna.

Slarver


Att dricka kaffe i bilen var ingen bra idé...

 • J20 tog en trevlig seger ikväll, 3-2 mot Södertälje hemma i Dackehallen. Duktiga Patrik Linander avgör med 1.20 kvar av tredje perioden. Tingsryd ligger nu på en fjärde plats i tabellen med 17 inspelade poäng på de inledande tio omgångarna. En minst sagt bra inledning. Nu väntar ytterligare två hemmamatcher i helgen och förhoppningsvis nya poäng.
 • Mörrum - Halmstad slutar 2-3 och avgörande målet kommer med 35 sekunder kvar att spela. Det är hemma i Jössarinken som Mörrum ska ta sina poäng, så vi kan nog anta att det här var ett resultat som sved.
 • Det blev som sagt en match med innebandyns B-lag ikväll. Minst sagt skönt att få springa av sig lite och få ta en del ansvar. Spelar jag med B-laget så kan jag nästan räkna med att få en lagkaptensbindel runt armen, och det trivs jag med. Något som förändras i b-laget för min del är att jag måste sätta jaget före laget. Det är inget jag är van vid eller trivs med, men när jag inte känner de tillfälliga lagkamraterna och trots allt spelmässigt ligger en nivå över många av dem så får jag fokusera på min egen insats och vad jag gjorde bra. Ikväll blev det förlust med 4-2 men vad som grämer mig mest är att jag missade fem solklara målchanser. Jag är ingen född målskytt, men någon måtta får det vara.
 • Det är nog dags att vissa grönvita skribenter tar sig i kragen och ser sig själva i spegeln. Ett antal inlägg på Gröna Brigadens forum börjar hålla väldigt låg nivå.
 • Imorgon blir det äntligen Värendsvallen för min del. Öster har hängt kvar i toppen trots mediokert spel och har imorgon ytterligare en livsviktig match för att drömmen om Superettan ska leva kvar. Vad som händer efter matchen återstår att se, det finns en del lockande alternativ.
 • SVT visar just nu Taxi Driver, en oerhört bra film och en bra avslutning på kvällen.

God morgon Fredag!

 • Bishop Arms har tydligen microbryggeri-vecka, så igår fick man prova sig fram bland en rad nya ölsorter. Oktoberfest från Nils-Oscarbryggeriet rekomenderar jag starkt. Det blev en trevlig kväll i ett trevligt sällskap, och även om det blev en förhållandevis tidig hemgång så får kvällen anses som en succé.
 • "Tidernas bästa straff", jag vet inte hur reglerna ser ut egentligen. Men drar han inte pucken bakåt?
 • J18 fick rejält med pisk igår, 2-7 mot Skövde låter inget vidare. Nu verkar det dessutom som om J20 får klara sig utan mitt stöd i helgen. Imorgon spelar Öster och på söndag har jag innebandy som krockar. Planen var ju egentligen att åka ner till Dackehallen ikväll för att se dem mot Södertälje. Men jag har inte lyckats få med mig någon till kvällens match, och själv är jag inte så sugen på att åka ner till Tingsryd en fredagkväll. Det får bli B-lagsmatch med innebandyn istället, jag kan behöva springa av mig lite.

Heja Tingsryd


Dagens mest upplyftande bild.

 • Ikväll är det Skövde - Tingsryd J18. LG sänder tyvärr inte men Swehockey rapporterar.
 • Uppdrag Granskning med Janne Josefsson brukar kvalitetsmässigt blanda och ge ganska friskt. Men gårdagens avsnitt om de tre svenskarna som gripits i Pakistan misstänkta för att ha samröre med terrorister var väldigt sevärt.
 • Sådärja.
 • Nu ska jag ta en eftermiddags lur så jag är redo att göra lite nytta innan det är dags att styra kosan mot Bishop Arms.

Everyone is a winner!

 • Imorse körde jag ifrån bilprovningen med solen i ögonen, MIA - Paper Planes på radion och ett besiktningsintyg utan anmärkning. Just där, i det ögonblicket, är livet sannerligen inte svårt att leva.
 • Ingen kan väl invända emot att Tingsryd tog en ganska oväntat knapp seger i gårdagens bortamatch mot Halmstad. Snart kommer Halmstadfansens åsikter svämma över internet. Vi kommer få höra hur oförtjänt segern var, hur vårt lag aldrig kommer räcka till Allsvensan och vilken tur vi har som har en bra målvakt. Vi kommer försvara oss med att det var den sämsta insatsen för säsongen från vår sida och att det är en styrka att vinna även när vi inte är på topp. Jag bara väntar på att debatten brakar lös...
 • Ikväll ska jag ut och dricka öl på Bishop Arms. Sällskapet för kvällen är förhållandevis oväntat men det kommer helt klart bli spännande.
 • Kenza har köpt lägenhet och Blondinbella har börjat visa väldigt mycket urringning, det händer sannerligen saker i den riktiga bloggvärlden. Själv känner jag att jag står lite på samma ställe och stampar just nu. Jag behöver förändring, några nya infallsvinklar. Förslag?

Förbannade Malta!

 • OK, Tingsryd har gjort sitt och Sverige verkar göra sitt jobb. Men Malta, vad pysslar ni med egentligen? 0-3 mot Portugal efter 60 minuter. Jag tycker faktiskt det luktar lite illa...
 • Imorgon bitti är det dags för besiktning av bilen. Det ska väl erkännas att jag inte känner mig helt hundra på att det kommer gå vägen men det får bära eller brista. Jag har gjort vad jag kunnat och nu kan vi bara hoppas på den goda försynen.
 • Lidhultarn fick enligt egna ord se ett Tingsryd som var "tokigt avslaget och slött. Vann med 3-2 efter att ha legat under med 1-0. Men aldrig någon riktig fara". Det återstår att se om min kommande onsdag borta mot Kungälv blir mer underhållande.
 • Det blev en innebandyträning även ikväll. Jag känner att jag har bra spring i benen för tillfället och bollarna sitter där jag vill ha dem. Så just nu är det väldigt roligt med innebandy. Dock gjorde mina koreanska skor nog sitt sista framträdande ikväll. Nu får jag lov att titta djupt i skattkistan och skaffa ett par nya dojor. Förändring är aldrig bra.
 • Vad ska vi annars säga om kvällen. Om det hade funnits Pantern-supportrar så hade de nog börjat bli aningen oroliga i alla fall. Speciellt om det stämmer att duktiga Ahlsenfelt har valt att byta ner sig till ett ännu mindre populärt lag. Blekinges bästa lag lyckas inte locka locka mer än 674 åskådare till kvällens hemmamatch. Och angående Tigrarna så kan vi väl konstatera att tre poäng är tre poäng, men att det nog krävs en lite uppryckning till på söndag.
 • Anders Svensson fick den avslutning på sin landslagskarriär som jag unnar honom (om det nu skulle bli så att han drar sig tillbaka efter kvällens match).
 • Förbannade Malta, jag trodde man skulle kunna lite på er.

Nu kör vi!

Nu ska jag iväg och träna innebandy. Om tre timmar är jag hemma igen och då tänker jag jobba in en maltesisk skräll i Portugal och ett par väntade poäng till Tigrarna. Något annat kommer inte på tal!


Heja Korea!

 • Sven-Göran Eriksson till Nord-Korea? I våras var jag på plats i Seoul och såg Syd-Korea spela en VM-kvalmatch mot detta Nord-Korea. Där levde vi under det Nord-Koreanska kärnvapenhotet och ofrånkomligen fick man en aningen mer nyanserad bild av Nord-Korea som en av dessa ondskans axelmakter. Det är lätt att, som krönikören jag länkade till, fördöma att Eriksson skulle arbeta i PR-maskineriet för denna diktatur. Men när jag såg den där april-matchen i Seoul så kunde jag inte låta bli att känna det motsatta. Det handlade om trots allt om elva killar som vill spela fotboll, det handlar om ett land som mår bra av varje liten kontakt med omvärlden. Därför kan jag inte låta bli att tycka att det är kul att Nord-Korea är klara för VM, och jag hoppas att det går bra för dem där. För det Nord-Koreanska folkets skull.
 • Det är just nu en partiledar-debatt på SVT2. Jag kan inte låta bli irriterad över den så uppenbara retoriken som ständigt återkommer. Den är så lätt att se igenom och det grämer mig att politiker måste använda sig av så billiga knep, det är nedvärderande både för dem själva och mot oss som väljare.
 • För 7-8 år sedan var jag i Halmstad för att se på ishockey. Det var i slutet av Hammers-eran och klubben var på nergång. Publiken hade slutat tycka det var kul att klappa takten till E-type i högtalarna och det var tomt på stolarna. Den radiostyrda bilen som skulle leverera pucken slirade på den nyspolade isen och fick till slut bäras fram till domaren. Pop-hockeyn var på nergång och på läktaren stod vi mest och tyckte att spektaklet var pinsamt å Halmstads vägar.
 • För Nord-Koreas skull så hoppas jag givetvis även att de inte hyr in Sven-Göran Eriksson till VM i sommar. De har nog med tråkiga ledare alla redan.
 • I morse var jag uppe tidigt för att ta vara på min bokade tid i tvätt-stugan. Jag passade även på att vara en av dagens första kunder på ICA-butiken nere på hörnet. När skånskans palestinasjal inte värmer längre, utan jag måste byta upp mig till den tjockare jordanska halsduken istället, och när de har kastat salt på gatan utanför så att vi inte ska halka och bryta lårbenshalsarna, då inser man att sommaren nog ofrånkomligen är på väg att ta slut.

Kungälv eller Halmstad?

 • Ikväll när jag jag kom hem tog jag den vanliga bloggrundan. Dock blev något fel och istället för Simon Bank & Erik Nivas blogg så dök det här upp. Ibland blir det sannerligen inte rätt...
 • Lidhultarn ska till Halmstad imorgon för att se på ishockey, jag kastade ur mig något om att Halmstad borta kanske är den match i årets serie som nästan lockar minst. Men sen insåg jag att jag redan har bestämt mig för att se Kungälv på bortaplan i december, en match som kanske inte är särskilt mycket hetare. Jag kan bara en spelare i Kungälv, men två i Halmstad så de sistnämnda får väl faktiskt anses vara aningen namnkunnigare. Dubbelt så namnkunniga till och med.
 • 2068 i Lakerdome ikväll. Lakers har hemmasnitt på 2329, och vi på 2296 efter fem matcher av vardera serie. Jag tror som sagt att det är siffror som kan komma att ändras innan säsongen är över. Men det är likväl siffror som jag inte tror Lakejerna kan vara särskilt nöjda med.
 • På tal om bortmatch mot Halmstad, det är glädjande att taif.nu har medarbetare som lägger ner en hel del tid på att vi ska kunna följa vårt TAIF via hemsidan.

Jag mötte Lassie

 • Chicago Blackhawks var mitt favoritlag på ishockeybilder-tiden. Enough said.
 • J20 lever ett tufft hockeyliv numera. Kul att läsa att de stannade på kultstället Ödeshög för att äta på vägen hem i söndags. Jag vill minnas att förr, när jag inte hade bättre saker för mig än att åka på obskyra hockeymatcher landet runt, så fick man göra sina egna pizzor på rast-stället i Ödeshög. Dessvärre fanns det orimliga mängder krydda i utbudet av ingredienser så det blev nästan alltid en tävling i vem som kunde äta den starkaste pizzan. Resultaten blev ofrånkomligen att pizzorna var betydligt starkare än vad de var goda. Jag undrar hur mycket röd krydda Roger Waldemar häller på sin pizza...
 • Idag satt jag och lyssnade på Göran Hydén. Jag blev tillsagd att detta var något som jag om 20 år kommer kunna skryta om. Idag är dock inte om 20 år, så jag nöjer mig med att berätta att jag idag var i samma rum som Carolina Klüft och igår stod jag bakom Daniel Brasar i en kaffekö. Det räcker med kändis-span för min del, den där Hydén skyter jag om en annan dag.
 • J20 har tre hemmamatcher till helgen, Södertälje på fredag och lördag samt Huddinge på söndag. Jag tycker nog att jag borde kunna ta mig ner för att se i alla fall en av dem. Fredag kväll får det nog bli, om det inte skulle dyka upp något bättre erbjudande. Vi får se vad Lidhultarn säger.
 • Ikväll hade jag kunnat tänka mig att se allsvensk ishockey på TV, men då är damfotbollsmatchen Umeå IK - Linköpings FC det enda som erbjuds. Det duger faktiskt inte.

File not found

 • Igår kväll när jag kom hem från innebandyträningen så verkade mitt internet nerlagt. Jag kände att jag hade en del att blogga om men datorn ville inte visa några web-sidor för mig så då gick jag och la mig istället.
 • Jag gillar inte att ha saker outredda. En av Trollungarna såg jag senast för närmare ett år sedan, och sedan dess känns det som om en hel del förutsättningar har ändrats. Det är svårt att reda ut saker och ting när man bor på varsin sida om jordklotet, men nu kanske chansen kommer och det glädjer mig.
 • Förbundskapten Lagerbäck har gjort sitt vad det verkar. Jag ska väl också ge min syn på denna framgångsrika förbundskapten. Lagerbäck brukar få kritik för att han är tråkig, för att Sverige spelar tråkigt, för att han inte släpper fram unga spelare, att han har träningsoverall och så vidare. Mycket av kritiken är säkert befogad om man likt Lakers Lakejer mer bryr sig om show och underhållning (citat SMP) än resultatet. Men är man intresserad och kunnig om fotboll så inser man nog att Sveriges fem raka mästerskap är väldigt, väldigt bra.
 • Jag anser oftast inte att man kan kräva av idrottare att de ska ta politisk ståndpunkt. Men när idrottsmän eller klubbar väl tar en hedervärd ståndpunkt som ingen kan ifrågasätta så tycker jag inte böter är på sin plats. Snarare tvärtom. Med andra ord, all heder åt Örgrytes fans.
 • Idag skiner solen så då blir också gräsklippningen av. Nu åker jag!

Dagen till ära


Så var det måndag igen

 • Tanken var att jag skulle klippa gräset åt 93-åringen idag, men av diverse olika skäl så sköt vi på det till imorgon. Istället drack vi kaffe, åt wienerbröd och diskuterade den gågna helgens sporthändelser. Han är imponerad över TAIF´s segerrad men mindre imponerad av svenska fotbollslandslagets oförmåga att göra mål.
 • Jag gillar inte när folk kastar ur sig kritik som de egentligen inte förtjänar att få kasta ur sig. Jag tycker inte man ska kritisera Gröna Brigaden om man inte själv bidrar. Det är upp till var och en att dra sitt strå till stacken, och gör man inte det så får man helt enkelt nöja sig med vad som erbjuds från läktarplats. Jag är ingen klackledare utan har alltid hållt mig lite vid sidan om. Men, men jag frångår min princip och kastar ur mig lite kritik. Ibland saknas det lite känsla för vilka ramsor som passar var. "Pissa på KHK" kanske inte ter sig så bra när vi med nöd och näppe har lyckats ta två poäng mot dem. Att försöka heta och skrika på Oskar Fransson när han trots allt har gjort en ganska bra insats rimmar också ganska illa.
 • Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, söndagar är veckans bästa TV-dag. SVT briljerar med kvalitets-TV och det är i mina ögon få kanaler som kan slå upplägget med Agenda följt av Dokument Utifrån.
 • Det är ungefär samma visa varje gång vi ska möta Karlskrona. I förväg vill alla lyfta över favoritskapet på motståndaren och nu efter matchen så bråkar vi om vilka som egentligen gjorde den sämsta insatsen och hur glada motståndarna ska vara över att ha fått de poäng de fick. Priset tar i vanlig ordning superbloggaren Goe som nu helt dömer ut våra chanser till allsvenskt spel nästa säsong. Nåja, nu väntar den vanliga serielunken igen och matcher som inte är helt avgörande för vår framtid och mot supportrar som inte får nackspärr av att ständigt vända kappan efter den mer än måttligt ombytliga vinden.

TAIF - KHK

Jaha, var ska man börja sammanfatta dagens match? Ska vi se det positivt så är det givetvis en styrka att vinna även när man spelar dåligt. Jag tycker hela matchen kändes ganska avslagen och det var väldigt mycket misstag och slarv, från båda håll. I sista perioden har TAIF tillräckligt med chanser att punktera matchen både vid ställningen 3-1 och 3-2.
 

Karlskrona-backen Anti Valli gjorde sitt bästa för att alla tre poängen skulle hamna i Tingsryd men vi lyckas inte få in en fjärde puck. Det kändes som att rätt skärpa och fokus, både offensivt och defensivt, saknades idag. Karlskrona är givetvis inget ängagäng och då straffar sig misstagen så småningom. Valli's lagkamrater ville ha med sig poäng hem till Blekinge och lyckades trycka in en kvittering när de flesta i hallen nog hade räknat in tre poäng till Tingsryd.
 

Hilding-kedjan svarar för två mål där det andra var väldigt vacker från början till slut.  Ännu en match utan några poäng från Miljonmannens klubba, jag räknar med att hans insats kommer sågas ordentligt nu. Snacka om att vi har slängt pengarna i sjön... Annars tycker jag det var ganska slätstruket jämtöver kedjorna. Lundströms lina gör två mål men spelmässigt höjer de sig inte nämnvärt över de andra kedjorna. Karlskrona gör inte heller någon vidare bra insats egentligen, men fick rättmätigt med sig en poäng från Dackehallen. När förlängningen började så hade jag en ganska stark känsla av att Karlskrona skulle gå segrande ur striden. Men Lundström avgör med ett så kallat skitmål och det ska vi nog vara glada över. Vi har en bra målvakt och ett bra lag, och då tar man ibland segrar som man kanske inte riktigt förtjänar. Överlag var det alltså ingen riktig fest- eller derby-stämning i Dackehallen ikväll, men två poäng är två poäng.
 

Vid pressläktaren har det dykt upp en reklamskylt som både lyser och där reklamen rullar fram. Hade vi varit ett Blekinge-lag så hade BLT skrivit en artikel om detta nyskapande inslag i vår Dackehall.
 

Elite Skybar var återigen stängd och då trädde marknadskrafterna in i handlingen. Där det finns ett behöv skapas så även ett utbud och så är en svart-pub född på Dackehallens grusparkering. Det kanske är dags för mig att byta politisk filosofi... 


Heja Juniorerna

 • Efter ett par tunga hemma-förluster mot HV och Frölunda så har J20 varit ute på turné i helgen. I fredags blev det seger mot Västerås, igår förlust mot desamma och idag leder valparna med 4-2 med en period kvar att spela i Linköping. Två mål av Simon Dahl och ett av Antti Alamäki. J18 däremot ligger under med 3-4 mot Malmö i Dackehallen, en period återstår även där.
 • Karlskrona hemma i Dackehallen, det kan nog bli en trevlig eftermiddag. Det finns nog förutsättningar för att bli ganska trångt på läktarna ikväll så jag och Lidhultarn tycker det är mödan värt att åka en liten omväg för att skriva ut förköpta biljetter.
 • Så fort slutsignalen gick igår så stängde vi av TV´n och förbjöd allt prat om fotboll. Flickorna på festen drog sitt strå till stacken och vi fick en ganska trevlig kväll trots de mediokra förutsättningarna. Kvällen slutade på Grace med ytterligare ett par trevliga återseenden. Idag ifrågasätter jag dock i vanlig ordning om det verkligen var värt det.
 • Vad finns det egentligen att skriva om dagens match som inte redan är skrivet? Dagens stora frågor är väl om Thomas Fahlqvist fortsätter sin makalösa jakt på alla tiders poängrekord och om Elite Skybar är öppen idag. Med tanke på våra mediokra spaghetti-lirare och den floppande Miljon-mannen så kan vi nog få det jobbigt idag, vi får hoppas vi kommer undan utan att bli helt förnedrade...

En lördageftermiddag

Det blev som sagt en promenad runt Växjösjön med omnejd i förmiddags. Jag hade sällskap med den där snygga tjejen som jag skrev om häromdagen. Säga vad man vill om tjejer, men det är väldigt trevligt att ha dem i sin närhet i alla fall.

När våra vägar hade skilts åt så tittade jag förbi Lidhultarn i hopp om att få se lite dekadens och spår efter gårdagens kalas i Gislerinken. Det bjöds på ett par anekdoter både från bussen, matchen och firandet ute på stan så det verkar väl kanske som om man missade något trots allt. Efter berättandet så kastade vi ett par ögon på J20´s match mot Västerås som tyvärr slutade med förlust. Vi gav oss även ut på en gemensam tur för att införskaffa nödvändig proviant inför kvällen. Is, chips och öl av alla de slag hamnade i min varukorg.

Till slut hamnade återvände vi hem till Lidhultarn och kollade på en web-sändning av stormatchen Oddevold - Öster. Öster fortsätter att uppföra sig som ett bottenlag men lyckas kriga sig till tre nya poäng och hänger mirakulöst på i kampen om en plats i superettan nästa år. Tre sköna poäng och Tingsryd-supportern Johan Frisk gör 90 minuter på innermittfältet. Nu är det nog dags att jag börjar göra i ordning inför kvällen trots allt, det går nog inte skjuta på det där dammsugandet längre. Heja Sverige!


Lördag

 • Det verkar som om det var en ganska bra fest igår. Jag fick bland annat rapporter om Tingsryd-supporters som dansade på inne på isen efter matchslut och precis när jag hade gått och lagt mig kom ännu ett sms från de segerrusiga grönvita, "Vi har drinkbord på Grace. Kommer du hit?" Jag låg kvar i sängen med väldigt gott samvete, jag behövde sömnen bättre än vad Grace behövde mig.
 • Ikväll lagom till Danmark - Sverige så slår fritidsgården upp sina portar i vanlig ordning. Det verkar dessutom bli ganska ordentligt med gäster ikväll så om bara fotbollen kan gå vägen så får vi det nog ganska trevligt. Det krävs nog ett jag tar en vända i lägenheten i eftermiddag och städar, diskar och dammsuger innan de kommer.
 • Fredspriset till Barack Obama. Om ni är intresserade av ämnet så har ni nog säkerligen redan läst alla argument för och emot att han ska få detta pris så jag tänker inte upprepa dem. Men nog känns det lite lustigt att han ska få priset nu, utan att egentligen ha åstadkommit någonting. Nu har han dock väldigt mycket att leva upp till, och om han inte lyckas med det så blev det här priset ett stort misslyckande.
 • Jag har en polare i Västerås som för någon vecka sedan tyckte att jag borde komma och hälsa på en helg. Vi spånade lite på det och kom fram till att den rådande helgen kunde vara lämplig, eftersom TAIF J20 har dubbelmöte mot VIK. Nu blev det aldrig av att jag åkte till Västerås, men juniorerna åkte i alla fall upp och tog en seger igår. Nytt möte idag.
 • Solen skiner så jag laddar Ipoden med det senaste avsnittet av P3 Dokumentär och ger mig utåt. Halvvägs på min promenad kommer jag få trevligt sällskap så det blir nog bra detta. Städningen får vänta lite till.

Trött, trött, trött...

En oerhört lång dag med solsken och en trevlig lunch som höjdpunkter slutar med ett sent inpetat segermål med innebandyn och ett sms från Gislerinken som meddelar resultatet. Nu ringde precis fyllena från Gröna Brigadens buss och tyckte jag skulle följa med dem ut. Jag tror jag går och lägger mig istället.


Utsidan som räknas?

Worldstadia.com bjuder på en mindre vacker presentation av Dackehallen. Samma dag som jag får se denna länken så stöter jag på den där söta tjejen som jag träffade på De Luxe förra helgen. Jag har inte träffat henne på ett par år och så dyker hon plötsligt upp två gånger på en vecka. Vidare så ska jag idag äta lunch med Växjös snyggaste tjej, så med andra ord solar jag mig just nu i glansen från mitt vackra umgänge. Jag har alltid varit av den bestämda uppfattningen att ett vackert utseende inte betyder så mycket om det inte finns en varm insida. I Dackehallen bultar ett av de största hjärtan jag vet, och då blir den smaragdgröna fasaden vackrare än allt annat.


Låt mig sova

 • Jag sitter och kikar lite med ena ögat på Linköping - Frölunda. I ena pausen diskuterade de Frölundas värvning av Per-Johan Axelsson. Experterna i studion pratade om att Axelsson är värvad som en slitvarg och en tvåvägspelare, inte som en poänggörare. Men så kan det väl ändå inte vara? Det är klart att Frölundas Miljonman måste vara värvad som en poänggörare! Det vet väl alla att antal kronor man lägger på en värvning måste motsvara antalet poäng man sedan kan utläsa i spelarens statistik på eliteprospects.
 • Jag såg en kommentar på mitt senaste inlägg som först skrämde mig. När jag såg orden att han hatade mig blev jag direkt orolig att det var någon ny make vars hustru jag hade ofredat. Sen läste jag vidare och blev istället lite generad över alla berömmande ord. Jag kan dock redan nu göra dig besviken, jag kommer inte blogga hela livet.
 • Fredrik Emwall åkte förbi i handlingen och en av kommentatorerna nämnde att han kom till Linköping 1999.
  - "Från Tingsryd va?", inflikade Ankan Parmström. Hade jag varit från sydöstra Blekinge så hade jag gått i taket över att Parmström vet vilka vi är. Men istället blir jag lite besviken när Peter Johansson vid hans sida inte riktigt verkade förstå vad eller vilka Ankan pratar om.

The Business - Southgate


Hur många gånger under sena nittiotalet sjöngs inte denna låten i bussen till bortamatcherna? Nu verkar vi äntligen få en grönvit text till refrängen och jag lovar att bjuda upphovsmakaren på en öl nästa gång tillfälle erbjuds.


Okt. 8, 2009


Det svarta guldet.

 • Igår var hemma hos min syster en sväng. Jag sparkade lite fotboll med 2-åringen och hjälpte 7-åringen med hans läxor. Ibland, när de inte har allt för mycket jävelskap i tankarna, så kan till och med mina systersöner ge intryck av att det kommer bli hyggliga människor av dem en vacker dag. 9-åringen är sedan länge inbiten TAIFare, så honom har jag aldrig varit särskilt orolig för.
 • Herta Müller fick idag Nobelpriset i Litteratur, i vanlig ordning är det en författare jag varken har läst eller hört talas om tidigare. Men vad jag har hört och läst mig till nu så verkar det ganska intressant. Jag var snabb på adlibris och beställde hem ett par böcker av henne. Om det visar sig vara skräp och hamnar i pappersinsamlingen så är det inte hela världen eftersom jag fick dem oförskämt billigt.
 • Vad kan man begära av sina vänner egentligen? Den enklaste utvägen är inte alltid den bästa, även om många verkar tro det. Jag tror inte det blir ett roligt liv om man envisas med att alltid undvika det som är svårt och ducka för problem. Ibland måste man faktiskt bita ihop och reda ut vad man har ställt till med.
 • SMP-stubben skrev att vår publiksiffra igår var högre än Växjö´s publiksnitt. Det är nog ganska troligt att vårt publiksnitt är högre än Växjö´s inom en vecka. Det kanske inte fortsätter så hela säsongen, men nog tror jag man kan ta det som en liten fingervisning om att vi fortfarande lever. Vi har inte dött, vi är inte för små för att fortsätta prestera. Vi är på väg!


Fina höstdagar är som sagt väldigt fina dagar.


Nya segrar

 • Ännu en match som jag inte såg, men ett resultat som glädjer likväl. Seger med 7-2, propagandaspel enligt taif.nu och 2500 på läktarna. Miljonmannen tystar kanske ytterligare någon mer kritiker genom att göra ett par nya poäng och även Olof Svensson fortsätter göra mål. TAIF ångar på och har redan skapat sig ett lagom avstånd ner till femteplatsen. Vi är tunga att möta i år, det kan vi nog konstatera.
 • Själv svarade jag återigen för en ganska bra innebandyträning. Jag blir på oerhört mycket bättre humör när jag dels tillåts prestera och när jag sen även gör det. Med detta i minnet så blir torsdagen betydlige behagligare. Även om jag har väldigt mycket att ta tag i imorgon.
 • Jag håller med Enestubbe i varenda ord i det här inlägget. Jag saknar också AIA, och jag saknar Moore Support. Jag saknar motståndare som kommer till Dackehallen och väcker lite känslor.
 • 4-0 till Nybro lät ganska bra. Det hade varit underbart att se ett slokörat Karlskrona utan supportrar komma till Dackehallen på söndag. Nu är det väl risk att de ser kvällens vunna poäng som en seger och inte är helt nertryckta i skorna när de kommer till Dackehallen på söndag. Men nervösa, det lär de allt vara.
 • Igår kväll var det Batman, ikväll är det 'Indiana Jones och kristalldödskallens rike' som visas. Indiana Jones är för mig (som för de mesta andra antar jag) en bardomshjälte så jag klagar sannerligen inte.

God Förmiddag

 • Holje-fansen verkar inte alltför glada att åka till Dackehallen ikväll. Bloggaren Tom Larsson har tagit fram statistik för Olofströms senaste tio besök i Dackehallen; 0 Segrar (full poäng), 1 Seger (Övertid), 1 Oavgjord och 8 Förluster med en Målskillnad på 41-19 i grönvit favör. Enligt Olofströmarna har de inte vunnit i Dackehallen på 15 år. Ändå verkar det vara positiva tongångar bland Olofströmarna inför kvällens match. Kvällens match blir kanske trots blir något att bita i för Tigrarna!
 • Det verkar som om jag behövde en sovmorgon. 11 timmars sömn är inget jag är van vid, men det gjorde nog gott tror jag.
 • Nobelkomitten tillkänager i veckan årets vinnare. De tre naturvetenskapliga ämnena (Fysik, Kemi och Medicin) förstår jag mig inte på men desto intressantare tycker jag prisen i Litteratur (imorgon), Fred (fredag) och Ekonomi (måndag) är. Det är inom något av dessa områden som jag har planerat att vinna mitt framtida Nobelpris.
 • Nu fick jag ett mail från en vän i Australien. Han, tillsammans med en kanadensare, är mitt planerade resesällskap i södra Afrika till våren/sommaren. Det är lustigt att vi ska behöva åka till Afrika för att träffas, men bättre där än inte alls. Förhoppningsvis kan jag ta lite eget ansvar i att planera den här resan och lägga den tidmässigt så att jag inte behöver missa vårens kvalhockey.

I gotta feeling... [igen]

 • Det har ju visat sig att den gode Fahlander läser min blogg. Jag vet dock inte lika säkert om han läser under rubriken 'Övrigt' på Gröna Brigadens forum. Signaturen Limma ger där en present till superbloggaren och hans kumpaner, här kan ni ni nog hitta en ordentligt fjäder att bygga nya domedagsprofetior på.
 • The Dark Knight, en oerhört bra film. Perfekt tisdagsunderhållning med andra ord. Imorgon är det onsdag dessutom, då förtjänar man att ta sovmorgon.
 • Idag kom det nyheter om att en av de försvunna Trollungarna anländer landet nästa helg. Nu ikväll kom nästa goda nyhet, Skånskan kommer på besök till Sverige om ett par veckor. Väldigt glädjande och behövliga nyheter.
 • Ibland känns det som att den här bloggen har blivit för stor. För tre år sedan startade jag den som en anonym blogg, ett sätt att skriva av mig om både det ena och det andra. Så länge jag var relativt anonym kunde jag använda den här bloggen som en ventil för både hockeymässiga och privata tankar. Säga vad man vill om att skriva anonymt, men det går att vara fan så mycket personligare om ingen vet vem man är. Nu är det på tok för många på Dackehallens läktare som vet vem jag är, och för många av mina övriga vänner som vet om att jag bloggar. Det stör mig ibland att bloggens personlighet försvinner allt mer, eftersom jag nu inte lika gärna delar med mig av mig själv. Jag har grubblat över detta dilemma ett tag, men det enda jag har kommit fram till är att det nog inte finns någon egentlig lösning. Jag hoppas hur som helst att ni fortsätter läsa, även om bloggen är lite tråkigare numera.
 • Kvällens Debatt har ett intressant ämne och Belinda Olsson blir allt bättre i sin roll som programledare. Man kan tycka att ett land som Sverige borde ha råd att ha en human flyktingpolitik. Men som så mycket annat i vårt land och vår värld så är vi på väg åt helt fel håll.

Suck och pust

 • Scarlett Johansson är inte bara en väldigt vacker och skicklig skådespelerska, hon är även väldigt tacksam att lyssna på. Tack Scarlett och tack Spotify!
 • Det är en ganska intressant omgång i Div1 F imorgon. Blekinges bästa lag kommer till Dackehallen för en tidig seriefinal inför troligtvis välfyllda läktare. Karlskrona, stärkta av ett par enkla segrar mot mediokert motstånd, åker till Nybro. Det känns som om det är dags och en bra chans för både hemma- och bortalag ge ett styrkebesked och visa att de vill vara med i och utmana i toppen. Detsamma gäller mellan Kristianstad och Pantern, två lag som hitills har blandat och gett resultatmässigt.
 • Öster?
 • Idag har jag träningsvärk i baksidan av låren. Det är oklart om det beror på innebandyträningen igår eller på att jag fick putta igång stendöd bil på en parkeringsruta sent igår kväll. På något vis är jag ganska nöjd att det för en gångs skull inte var min bil som strulade.
 • Blogg-trenden går i vågor, det är lätt att starta upp bloggar men efter ett tag tryter inspiration och lusten och bloggar försvinner en efter en, tråkigt att det ska behöva vara så.
 • Hur sugna tror ni Karlskrona är att åka till Dackehallen på söndag om de skulle råka förlora imorgon?
 • Otrohets-affären som jag blev indragen i har nog löst sig. Igår ringde kvinnan i fråga till mig för att diskutera något och då insåg hon nog sitt misstag. Nu får vi bara hoppas att hon förmedlar denna insikt till sin man också så är jag nog helt utom fara.

Midnattsinlägget.

16/10 spelar J20 fredagsmatch hemma mot Södertälje. Jag och Lidhultarn har börjat fundera på om det inte vore dags att få upp den där brandtrappan till Elite Skybar till dess.


Kent - Töntarna


Okt. 5, 2009


I helgen var hösten inget vidare, regn och blåst. Idag däremot är den alldeles strålande, solen skiner och luften är uppfriskande.
 • www.taif.nu skriver "Tingsryd straffade Pantern", och SMP skriver "Tigrarna straffade Pantern till slut". Jag är väldigt trött på denna ständigt återkommande rubrik om att straffa motståndarna när man vinner på straffar. Dels är det inte ett korrekt språkbruk, och dels (och desto relevantare) är det en rubrik som har använts så pass många gånger att allt uns av fyndighet (som den en gång kanske hade) nu är försvunnen för länge sedan.
 • Rosa band-hysterin har åter igen kommit. Strålande koncept, köp ett rosa band för 20 kronor, visa att du oroar dig för detta I-landsproblem och lindra ditt samvete. Hmm...
 • Öster har en minst sagt viktig match ikväll. För tredje hemmamatchen i rad har de chans att vid seger ta över serieledningen. Ta tag i detta nu Öster!
 • Det fortsätter ryktas om att TAIF tänker förstärka truppen. Så vitt jag har förstått så handlar det om forwardssidan som ska förstärkas. Min grundkänsla är att det inte riktigt behövs i nuläget, att vi klarar oss bra med vad vi har just nu. Dock ska det ju göras klart att vi faktiskt bara har 12 forwards och det har två negativa konsekvenser. Den första och uppenbara konsekvensen är givetvis att om vi får en skada så blir vi en spelare kort och någon spelare får dubblera. Det är inte några större problem, men det är inte gångbart under en allt för lång tid. Den andra konsekvensen är lite allvarligare tycker jag. Med bara 12 forwards i truppen så minskar konkurrensen, och spelare som inte riktigt presterar kan likväl vara ganska säkra på att få spela nästa match. Det hade med andra ord inte varit fel att haft kvar Robin Larsson, jag tror nog att han hade fått mer speltid än vad han själv verkar ha trott.
 • Jag drömde inatt att jag var på date med Gry Forsell. En mycket trevlig dröm...

There is no time for us

Igår kväll satte jag mig och tittade på Broder Daniel forever, dokumentären om Broder Daniels avskedskonsert i Göteborg förra sommaren. Ingen kan förneka att BD nog har betytt mer för sina fans än vad väldigt många andra svenska band har gjort genom åren. Efter att bandmedlemmen Anders Göthberg gick bort valde Sveriges bästa band att lägga av och avslutade givetvis den sista konserten med den akustiska versionen av No Time For Us.

What is worthwhile in the world
if you can't be with the one you love
what is worthwhile
we'll be forgotten when we're gone.

If I could change one thing in life
I'd make time for us
if I could change one thing
I'd make time for us.

Pandaflickorna på första raden skrek ut sin sorg och tårarna fick den svarta maskaran att rinna. På något sätt tyckte jag det var sorgligt att se, jag kände med dem. Det Broder Daniel som de har byggt upp sin identitet kring var nu borta. Jag kunde inte låta bli att bli påmind om en kväll i Karlskoga för snart åtta år sedan. Den tionde januari 2002 avslöjades den stora skattehärvan runt Tingsryd AIF. Dagen efter åkte jag och ett par vänner upp till Karlskoga för att se Bofors - TAIF. Jag kan tänka mig att den känslan jag/vi hade då på sätt och vis påminner om vad Panda-flickorna kände när de sista ackorden i No Time For Us klingade ut. Det kändes som ett farväl och att saker och ting inte skulle bli sig lika i fortsättningen. Men that´s life antar jag, livet förändras och vissa saker tar ofrånkomligen slut. Det bästa man kan göra är att glädjas åt den tid man fick, istället för att sörja att det tog slut. Något som jag tror att jag faktiskt börjar lära mig...


Bull-fest

 • Två poäng borta mot Pantern är jag väldigt nöjd med. 324 personer var i Malmö Isstadion för att bevittna matchen, en publiksiffra nästan i klass med vad Örebro lockar till sina hemmamatcher. Jag missade den första perioden, men av det jag såg tycker jag nog vi tog välförtjänta poäng. I tredje perioden tycker jag TAIF har bra kontroll på händelserna och borde nästan avgjort. Skönt med seger dock givetvis och att spelare som Jacobsson och Rollin-Carlsson gör poäng. Seriefinal på onsdag mot Olofström som ikväll körde över Mörrum, det kan nog bli en ganska bra publiksiffra med andra ord.
 • Ishockey-målvakterna skrapar upp snö och lägger den på mållinjen. O fan vilket scoop av Aftonbladet...
 • Innebandyn idag slutade med seger efter två bra perioder och en mindre bra. 9-1 efter två perioder slutar 9-5. Skönt dock att ha kommit igång ordentligt och med lite poäng.
 • TAIF - HV J20 slutade 1-6, det märks att grabbarna försvagas ganska ordentligt när de mer namnkunniga spelarna saknas.
 • Jag betalade 70 spänn för LG´s sändning, fick se två perioder men inget TAIF-mål. Det var nog värt det ändå, om inte annat för LG´s sköna förvåning över att spelarna inte gör några dragningar på sina straffar. Mindre underhållande var det när LG fick för sig att byta plats på sina kameror inför sista perioden. Ett experiment som inte föll så väl ut och därmed missade vi Tingsryds tredje mål.
 • Kvällens Dokument Utifrån tror jag kan bli ganska sevärt. "I dokumentären hör vi för första gången båda sidor av konflikten mellan västvärlden och de militanta islamisterna. Med tillgång till Al-Qaida, talibanerna och andra terroriststämplade grupper, ger den prisbelönte reportern Phil Rees en unik bild inifrån det heliga kriget."
 • Bull-festen i eftermiddag blev trevlig. Gästerna räknades in till antalet fyra och bullarna var betydligt fler. Mitt på soffbordet, bland kakfat, kaffekoppar och pizzarester, stod laptopen som sände ishockey för oss med grönvita sympatier. På TV'n visades Chelsea - Liverpool för de mindre lyckligt lottade som inte har begåvats med samma sympatier. Jag tror dock nästan att bullarna underhöll mer än vad själva fotbollen gjorde. Chelsea vann klart och rättvist, och det gör ju givetvis ingen människa glad. Nu, Elfsborg - AIK.

 • Kanelbullens dag

  • Tigrarna åker ner till Malmö i eftermiddag för match mot Pantern. Som många anar kan det bli en mycket tuff match och jag är nog nöjd om vi så bara får med oss poäng. Obesegrade är vi inte för evigt, och är det någon match jag tycker vi ska tappa poäng i  så är det borta mot ett meningslöst men ändå väldigt bra lag, mot ett lag som Pantern med andra ord.
  • Idag stundar det hemmapremiär med innebandylaget. Efter premiärförlusten för tio dagar sedan har revanshlusten smygit sig på alltmer. Hallen har förberetts, formen har slipats och klubbor har tejpats om. Idag tror jag vi verkligen är redo för match och vi kommer få en oerhört trevlig start på eftermiddagen.  Jag har alltid spelat i tröja nummer 6, oavsett vilken sport det gäller. Problemet är att det inte har funnits någon tröja nummer 6 i vårt ställ, så jag har i tre säsonger nu tvingats bära nummer 5 istället. Idag är det så premiär för ett nytt matchställ och där finns en tröja nummer 6 som väntar på mig. Underbart!
  • Man får helt enkelt inte förlora med 2-12 på hemmaplan. Så dåligt får man inte prestera.
  • Mina föräldrar har varit i Italien i en vecka. Igår kom de hem och var helt överförtjust över sin resa. Det verkar helt klart som om de gamla kommer besöka Italien fler gånger, och det klandrar jag dem inte för.
  • Efter innebandyn blir det raka vägen hem för att kolla på Pantern - TAIF som LG sänder. Jag hoppas kunna vara hemma till kl 16.20 kanske. Sen räknar jag med att fritidsgården öppnar och gästerna kommer lägligt till Chelsea - Liverpool som börjar kl 17. Det blir svårt att kombinera ishockeyn, fotbollen och gästerna, men jag antar att jag får ha ett par hörlurar till inkopplade till datorn. En stor påse bullar är framplockad för gästerna, det är ju trots allt Kanelbullens dag idag.

  Så var barnvaktandet över...


  ...och nu behöver jag vila.


  Förändringens vindar

  • För 4-5 år sedan var Kafe de Luxe mitt vattenhål. Om det gick en helg utan att jag var där så brukade personalen kommande helg fråga vad jag hade hade varit. Men tiderna, som så mycket annat, förändras och nu är mina besök på de Luxe lite mer sällsynta. Dessutom är jag inte mer än en vanlig dödlig när jag väl besöker Luxan. Det är dock alltid lika trevligt att komma tillbaka.
  • Om två timmar kommer 2-åringen för att leka med mig ett par timmar. Jag undrar hur jag ska underhålla honom. Tveksamt om han vill följa TAIF - Frölunda J20 på Swehockey med mig. Det är nog bäst jag går förbi ICA och köper lite glass till honom.
  • SMP´s Dan Magnusson skriver idag om hur kul och trevligt Lakejerna hade i Malmö igår. Eftersom show och underhållning tydligen är det viktigaste för Lakers-fansen så spelar det kanske inte så stor roll att det blev förlust igår. Dock läser jag något i texten som roar mig. "Enda publiksmolken var att några Lakersfans i andra periodpausen tog sig bort till Malmös klack för att provocera. Det var helt onödigt." Tänk att sånt händer bland sveriges snällaste hockeyfans, jag förväntar mig att det väntar utredning och så småningom avstängning för dessa vandaler.
  • Enligt laguppställningen på Swehockey så saknar J20 både Johan Lagermyr och Linus Olsson i dagens match. Det blir nog aningen tuffare utan dem. Frölunda har med sig Viktor Alm som andramålvakt. Nog tyckte jag att det var ett namn jag kände igen, och mycket riktigt är det den Alm som gick hockeygymnasium i Tingsryd och spelade för J18. Eventuellt släktskap med Jon Alm vet jag dock ingenting om.
  • Gislaved - Nybro idag, man kan nog anta att både Bendelin och Nybrofansen väldigt mycket önskar sig en trepoängare.
  • Jag träffade på Växjös sötaste tjej igår. Vi har egentligen aldrig känt varandra, men har via gemensamma bekanta stött på varandra i diverse skiftande sammanhang de senaste tio åren. Varje gång vi träffas blir hon besviken för att jag är full och inte känner igen henne. Igår var jag dock inte vidare full, men likväl kände jag inte igen henne med en gång. Oförskämt söt dock som sagt, det är skönt att det finns tjejer av den kalibern som lyser upp den mörka och kalla oktober-natten.
  • Lidhultarna har ännu inte ringt och frågat om vi ska äta pizza och kolla fotboll idag, tiderna förändras som sagt...

  Dagens ord

  Det börjar på F och rimmar på Häst.

  Heja TAIF

  • TAIF - Mariestad J18 ikväll, 1-5 efter halva matchen blev 4-5 med tio minuter kvar men slutar med tre grönvita poäng.
  • Jag har väldigt lätt att göra upp resplaner. Jag behöver något att se fram emot, böcker att läsa och kartor att titta på. Nu har jag en plan som jag vet ganska säkert kommer genomföras. I månadsskiftet mars/april lär jag med alla säkerhet hamna i Mozcambique. Nu har det öppnat sig möjligheter för att stanna lite längre där nere än de tänkte 5-6 veckorna. Att hänga i Syd-Afrika under fotbolls-VM vore ju förstås inte helt fel dessutom.
  • Idag fick jag höra rykten om att TAIF söker förstärkningar. Rykten som jag dock tar med en ganska stor nypa salt. Det känns både lite tidigt och lite förhastat att börja se sig om efter förstärkningar alla redan. Låt serien sätta sig och laget komma igång på allvar, sen ser vi vad och vilka som inte håller måttet. Det har trots allt bara gått fyra omgångar...
  • Ikväll var en förbannat bra kväll på alla sätt och vis. Kläderna är nytvättade och vikta, jag har ätit gott och jag har umgåtts med folk som jag tycker om. Ungefär som igår med andra ord. Mer sånt! Nu blir det ett par avsnitt Entourage, Debatt kl 22 och sen tror jag nog att jag ska försöka gå och lägga mig, det vore väldigt skönt efter ett par långa dagar.
  • Thomas Fahlqvist i Karlskrona är på väg att bli alla tiderns poängkung och KHK-supportrarna har gått igång ännu en gång; "FÖLJ THOMAS FAHLQVISTS REKORDJAKT! Just nu: 2,25poäng/match (90poäng/40 matcher) Rekord: 1,57p/match 63poäng/40 matcher". I Karlskrona är det ingen som tänker på att det bara har gått 4 omgångar...

  Skånskan hotad


  Det hoppas jag verkligen inte att hon är. Hon är däremot väldigt saknad.

  • Jag minns när TAIF hamnade i division ett för ett antal år sedan. De så kallade skitlagen vi mötte var bättre än vi hade trott och spelarna vi hade kvar från allsvenskan var inte så dominanta som vi hade hoppats på. Jag säger inte att samma sak definitivt sker i Nybro just nu, men jag tror man ska ha förståelse för att det inte är så lätt att som nykomling uppifrån hamna i division 1. Speciellt inte vår division 1.
  • Vissa saker är lite för mycket högstadie för att ens blogga om.
  • Kändisarna avlöser varandra i mitt liv. I somras träffade jag Syd-Koreas fd president Kim Dae-Jung, och idag var det Thage G Petterssons hand jag tryckte. Den forna försvars- och utrikesministern var i Växjö för att hålla ett föredrag om den svenska närvaron i Afghanistan. En intressant föreläsning och kul att få chansen att ställa ett par frågor efteråt.
  • Det är inget nytt på äktenskapsbrott-fronten, jag lever med andra ord fortfarande.
  • Igår strax efter midnatt stördes jag i mitt läsande av att det sjöngs på gatan nedanför min balkong. Jag lyssnade efter och tyckte helt klart att jag kände igen sången som sjöngs. Jag öppnade upp balkongdörren och visst var det en T T T som sjöngs där ute i Växjö-natten. Vi ger inte upp!
  • Anders Åkesson, 0+7 på fyra matcher. Skapligt.

  RSS 2.0