Vilken kväll

Tänk om man kunde bryta ut en enskild match från sitt sammanhang och leva i stunden, då vore det här en perfekt kväll för det. Vilken insats och vilken nerv. TAIF-killarna gick knappt att stoppa ikväll, och den vilja och frenesi som fanns i laget smittar av sig på alla som fanns i hallen. Det fanns många hjältar på isen ikväll, men att det finns en förkärlek för de egna killarna är ingen hemlighet. Så att se Owesson tugga i sig Malmöspelare tillsammans med Jacob Nilsson var en fröjd för ögat. Att se nämnda killar spela boxplay ihop med Robin Olsson och Adam Åkesson glädjer. Att få se en lineup där även Christoffer Törngren och Hannes Johansson visar att det trots allt finns hopp. Kvällens starkaste insats svarade Owesson, Nilsson, Forsström och Card för när de under slutminuterna spelade säkert två och en halv minut nertryckta i egen zon. TAIF-spelarna närmast kröp runt egen målbur för att hjälpa Zacke, och det gav resultat.
***
Vi verkar äntligen ha hittat en lösning på Macke Lenhovda-problemet. Det är ju center han ska vara. Jag kan inte minnas att jag på år och dar har sett Macke så bra som ikväll.
***

Högt uppe under taket står de som två gudar och spanar ut över sina forna domäner. Saker och ting var inte nödvändigtvis bättre förr, men de var helt klart annorlunda.
***
Vid ställningen 6-2 får Malmö powerplay efter en märklig utvisning på Owesson. Mattias Persson slår hål i luften och Jacob Nilsson kan komma fri med målvakten. Han försöker sig på en klassisk Mattias Persson-fint, missar och Malmö kontrar in 6-3. 15 sekunder senare stod det 6-4. Det hade varit en minst sagt tråkig vändning av matchen.
***
Ofrånkomligen kan man inte låta bli att efter en sådan här seger gräma sig lite över våra förluster. På de senaste fyra matcherna har vi slagit Örebro och Malmö, samt förlorat mot Asplöven och Karlskrona. Det måste bli ändring på dessa förluster mot bottenkollegorna nu. I de nästkommande matcherna möter vi Almtuna och Troja. Ett Troja som imorgon spelar borta mot Karlskrona. Med andra ord kan vi återigen blanda in Almtuna och kanske även Troja i den absoluta bottenstriden, eller kan vi släppa iväg dem framför oss igen.

100 000 ?!?

Kommer ni ihåg den här busringningen? Jag hörde den på radion häromdagen och slogs av hur väl den beskriver dagens läge. Kommer ni ihåg Örebros märkliga sportchef som i sin blogg spred lögn efter lögn om oss? Kommer ni ihåg hur frustrerande det var att folk tog hans skitsnack på allvar enbart eftersom han nådde ut till så många fler. Seriösa försök att bemöta hans påhopp bemöttes bara av än fler antagangen och märkliga uttalanden från hans sida. Ungefär som för telefonisten i Hassan-klippet. Ibland surfar jag in på motståndarlagens forum för att läsa hur de skriver om oss, och det blir tydligt att man inom vissa supportergrupper har man byggt upp en hel mytologi om TAIF och om oss som supportrar. En mytologi uppbyggd på lögner och påhitt som har upprepats tillräckligt länge för att de till slut tas för att vara sanna. Adolf Hitler sa en gång att "det är lättare att tro på en lögn man har hört tusen gånger än att tro på fakta som ingen tidigare har hört" samt "gör lögnen stor, gör den enkel, fortsätt berätta den och så smånimgom kommer de att tro på den". Och han om någon borde väl veta. Undra om de som ifrågasatte det nationalsocialistiska partiet på 30-talet fick höra att de är så jävla PK. Det här med att sprida lögner var givetvis inte enbart förekommande på 1930-talet. Idag finns det en mängd extrema grupper med vitt skilda politiska eller religiösa agendor som gör sitt bästa för att upprepa en lögn tillräckligt många gånger för att vinna sympatier. Det kan vara bra att tänka på nästa gång vi ser en grupp på facebook eller en insändare berätta om någon märklig händelse i det så kallade PK-Sverige. Vem är det som säger vad, och vad är det som avgör vem jag tror på? Intressanta frågor att ställa sig själv ibland när två olika versioner verkar stå tvärtemot varandra.
***
Lite på samma ämne tycker jag nästan man kan ta upp TAIF´s ekonomiska situation. Jag påstår inte att någon, men det är väldigt svårt att veta vilken information man ska ta till sig och vem man ska tro på. Jag kan inte låta bli att vara aningen ifrågasättande inför vad det egentligen är som gäller. TAIF´s silenzio stampa verkar fortsätta och den efterfrågade tydligheten har uteblivit. TAIF-ledningen går ut och säger att vi går i konkurs om vi inte får in 2.7 miljoner, sen tystnar de. TAIF-supportrarna har slutit upp ordentligt och gör sitt bästa för att stödja föreningen, men utan någon märkbar respons från föreningshåll. Vi vet inte vilka datum som gäller och vi vet inte hur allvarligt läget verkligen är. Det enda vi egentligen har hört är när Torsten Liljegren i en välkänd TAIF-hatares blogg säger att vi / de ska ta det ihär nternt, så han vill inte gå in på det där. Men han säger även att det kommer att lösa sig, och att inget konkurshot råder. Det gör mig förvirrad, och det är svårt att veta vad man ska tro. Jag skrev en insändare om att det är tid att stötta föreningen och lägga kritik och personlig prestige åt sidan, men ofrånkomligen kan man inte låta bli att ifrågasätta det sätt som föreningens representanter hanterar den uppkomna situationen på, och hur de möjliggör / omöjliggör för föreningens supportrar att stötta densamma. Idag anordnar Gröna Brigaden ett informationsmöte kl 17.30 i bollhallen, och där hoppas jag att det finns några svar på de frågor vi har.

God jul

Jag återkommer igen i mellandagarna.

Vi går inte under

Koreanerna tar över de svenska jultraditionerna. Snart får vi säkert inte ens prata svenska längre. Folket rasar!
***
Allt prat om mayakalendern och den planerade undergången imorgon, det är så dumt så jag vet inte vad jag ska säga egentligen.
***
TAIF fortsätter att krisa lite i det tysta. Det är uppenbart att krisen är här, men vilka tidsrymder det handlar om eller vilka summor som verkligen måste in är svårt att tyda. 21/12 är ett datum som har nämnts, men det låter väldigt märkligt. Inte kan väl föreningen hoppas att supportrar och andra berörda ska samla in 1,4 miljoner på tre dagar? TV4 har kört det vanliga kamerasvepet utmed sargen i Dackehallen och visat en grubblande Torsten Liljegren som de alltid kör när det vankas dåliga nyheter om TAIF, men vi hör inga uttalanden från föreningen. Ett brev har offentliggjorts men i övrigt har Gröna Brigaden och dess representanter synts mer på barrikaderna än vad TAIF har gjort. Insamlingar pågår och krafter samlas, men det är på gräsrotsnivå det händer saker. Som sagt, ska det här gå vägen så tror jag att tydlighet och prestigelöshet från föreningens sida vore av väldigt stor vikt.
***
Om en timme tar vi bussen ner mot Karlskrona, något som känns hyfsat irrelevant just nu.

Så var krisen här.

Så var den här. Krisen. I några veckor nu har man väntat på att den ska komma över oss. Tidsfrister har passerats och ingenting har sagts. Idag kom bomben och nu vet vi vad som gäller. Föreningen har 2.7 miljoner i uteblivna kundfakturor och vänder sig nu till supportrar och medlemmar för att täcka upp det tappet. På sverigesradio.se kan man läsa det brev som gått ut till medlemmar där årskortsinnehavare och andra ombeds att redan nu betala inträdet för resterande hemmamatcher. Vad som krävs nu är åtgärder och att det kommer fram sätt och metoder för folk att skänka pengar. Det går inte förvänta sig att folk bara ska föra över pengar till ett bankgiro, även om det givetvis vore välkommet det också. Det är förstås enklare att få folk att lägga pengar om man får något tillbaka. Så om jag tolkar brevet så kanske det räcker om vi börjar gå på matcherna i större utsträckning. Elva utsålda hemmamatcher under resten av säsongen kanske skulle räcka en bit på vägen. Sitter du redan på ett årskort och inte har råd att betala extra inträde vid varje match, ta med dig en vän istället. Kan vi ta med oss varsin extra åskådare till varje match så är vi på god väg. Det är trots allt inte enorma summor det här handlar om, och det finns mycket kvar av säsongen att arbeta med. Dock krävs det att vi nu inser att krisen är här och att var och en måste ta sitt ansvar.
***
Inför matchen hemma mot Malmö 28/12 anordnar Gröna Brigaden ett möte för medlemmar och andra TAIFare för att diskutera det uppkomna läget och hur vi löser det. Gröna Brigaden har också jobbat fram en lösning där vi kan skänka valfritt belopp som gåva/bidrag via Gröna Brigadens bankgiro. Sätt in valfritt belopp till BG 202-6615. Märk insättningen med "RÄDDA TAIF" samt för- och efternamn samt mobilnummer. Alla bidrag är naturligtvis välkomna!
***
Jag tycker inte vi ska skuldbelägga allt för mycket i den här sörjan. Men nu om någonsin är det dags att TAIF-styrelen lär sig vikten av öppenhet. Låt oss veta vad som gäller och visa vilka åtgärder som görs från föreningens sida för att förändra situationen. Det ryktas om att föreningen har varslat anställda, lägg fram det på bordet och visa vad det har inbringat. Om föreningen kan göra fler åtgärder, och kan visa vad det har inneburit i besparingar så är jag övertygad om att det även gör det enklare för supportrar och medlemmar att bidra.
***
Som jag skrev i en insändare häromdagen, det här är inte tid för att kritisera sittande styrelse, inte tid för föreningens styrande att inte försvarsställning och det är definitivt inte tid för inbördes stridigheter. Det finns många som vill byta styrelse, och det kan man kanske förstå, men innan vi tar de besluten så gäller det att vi ser till att det finns en förening kvar att leda. Likaså måste styrlsen sluta kommunicera med föreningens medemmar på det aggresiva sätt man har gjort tidigare. Det brevet som nu har gått ut innehåller inte varken det beskyllande eller det ursäktande språkbruk som tidigare har provocerat många. Personliga fejder och individuell stolthet måste nu läggas åt sidan för att istället fokusera på föreningens bästa. Annars löser vi nog inte detta.

Är det inte svårare än så?

Svårare än så här ska det alltså inte behöva vara. Det är möjligt att vi mötte ett Örebro som inte direkt var på topp, men de fick definitivt möta ett Tingsryd som var bra ikväll. När man ser insatser som ikväll så blir sämre insatser desto mer provocerande. Ikväll visar vi på de kvaliteér som tydligen finns i laget. Den här matchen vann vi helt rättvist. Det fanns en energi bland TAIF-spelarna som jag inte har sett många gånger den här säsongen, och det var ett lag där ingen föll ur ramen. De enskilda misstagen lös med sin frånvaro, längst bak agerade Zajkowski säkert och framåt ledde ett par fina kombinationer till mål. En trevlig kväll i Dackehallen på många vis.
***
När telefonen fungerar i Dackehallen, då vet man att det i alla fall inte är fullsatt.
***

Luciatåg i Dackehallen, sannerligen en trevlig tradition. Att jag dessutom hade glömt bort att det nyss var Lucia gorde det hela till en trevlig överraskning.
***
Kim Karlsson alltså, han är ofattbart bra ibland.
***
1 700 pers på läktarna en kväll som ikväll är väl godkänt. Inga lag lockar mycket folk just nu och som det bottenlag vi är kanske vi inte kan förvänta oss mer. Det hade dessutom varit väldigt naivt att tro på något större genomslag för min insändare, men jag träffade i alla fall på tre bekanta som sade sig vara där på grund av min text. Det räcker för att göra mig nöjd.
****

Jag brukar gilla spelare med coola namn. Southwells som var inne på isen ikväll vid powerbreaken kan säkert bli en sådan favorit framöver. Finns det någon som vet vilket lag han spelar i?
***
Det var ganska bra tryck i souvenirboden ikväll. Om alla TAIF´s utrymen vore så välbesatta så hade vi inte haft några problem. Den riktiga storsäljaren verkade vara TAIF´s kokbok, så jag antar att jag inte är den enda som ger den till min mor i julklapp. Jag fyllde även på med en liten t-shirt till 5-åringen. Nu var en liten del av julklappsinköpen avklarade, nu är den svåra biten kvar.
***
Örebro påminde stundtals om det gamla Örebro. De är stora, buffliga, småfula och tjuriga. På slutet när Örebroarna ägnade sig mer åt det mesta annat än att spela hockey kom jag att tänka på den där matchen för 4-5 år sedan när Örebro kom till Dackehallen och fick storstryk. Jag tror vi vann med 7-1, mestadels eftersom Örebro lät oss spela powerplay mest hela tiden. Samtidigt gjorde Örebrofansen sitt bästa för att stjäla rubrikerna genom att bränna ner Dackehallen.

Dagen efter


Igår kväll hade vi julfest med innebandylaget för att fira en oerhört lyckad inledning av säsongen. Eftersom jag utgör halva festkommitten gick större delen av dagen åt för förberedelser av diverse slag. Festen i sig blev oerhör lyckad och det var i klackar i taket i ordets rätta bemärkelse. Men en dag som idag får man betala priset för det. Det är märkligt hur mycket stryk kroppen tar numera trots att man bara är ute efter att dricka några öl. Och det är minst sagt lika märkligt att man inte lär sig.
***
Gårdagens insändare i SMP har fått en hel del reaktioner. Jag är nöjd både med texten jag knåpade ihop och med repsonsen på den. Jag var inte riktigt beredd på att insändaren skulle få så mycket utrymme, eller att den skulle ses av så många. Igår morse när jag vaknade hade jag fått många sms som tackade, berömde ellre undrade. På smp.se kan man läsa tre kommentarer som alla menar att kommunen har gjort tillräckligt för TAIF. Men då har man inte läst texten ordentligt, det här var ingen text riktad till kommunen. Och det var inte heller någon kritik mot dagens styrelse eller lag. Det var en text som var menad att väcka åtminstone lite liv i en slumrande eld. Förhoppningsvis ger det någon effekt också, förhoppningsvis var det en och annan som fick lite sämre samvete eller som kände sig manad att åka till Dackehallen imorgon.
***
Jag träffade en läsare igår på krogen som också ville berömma insändaren. Men han lyfte också fram att han inte höll med om de politiska bitarna, och det köper jag. Men jag ser inte det som skäl nog att sluta skriva om de bitarna, speciellt inte med tanke på vad man kunde läsa i dagens DN om ideella föreningen Mattecentrum hjälper närmare 4 000 elever gratis med läxhjälp varje vecka i Sverige. Nu nekas de 500 000 kronor i bidrag av Stockholms stad. Orsaken är att de anses konkurrera med de kommersiella läxläsningsföretagen. Finns det en logik i det resonemanget så är den väldigt svår att finna. Var är upprördheten och de ilskna facebookgrupperna?
***
Jag träffade sent inatt även en bartender som utgav sig för att ha varit målvakt i elitserien för Linköping för något år sedan. Av kroppshyddan att döma så kan jag tänka mig att han stod i vägen för många skott i alla fall.

Det här är vårt TAIF

Det är ingen munter tid för oss TAIFare. Laget sladdar i tabellen, i media får vi följa de ekonomiska turerna och kritiken haglar. Stoltheten vi kände över att vara den lilla klubben i den stora världen har ersatts av uppgivenhet, besvikelse och irritation. Det finns många där ute som likt mig har en grönvit halsduk liggande på hatthyllan, men som har tappat bort sig. Vilka är Tingsryds AIF nu och vad står vi för? I media får vi följa hur föreningens representanter gör det ena märkliga uttalandet efter det andra. Hur sköts ekonomin egentligen? Hur kan vi återigen hamna i denna situation? Kritikerna kanske har rätt ändå, kanske är orten för liten för att spela i allsvenskan. Kanske är ni som jag kritisk till lagbygget. Jag kan inte identifiera mig med detta laget på samma vis som förr. Det finns inte längre någon relation mellan spelare och publik, i alla fall inte i positiv bemärkelse. När knappt någon spelare har varit i föreningen mer än ett år eller två så är det inte lustigt. Från laget som gick upp i allsvenskan våren 2010 finns det t.ex inte en enda spelare kvar. Vilka traditioner finns då det i detta lag? Betyder ens ett derby mot Troja något extra för dem? Det här är kritik man kan läsa på olika hemsidor och som man får höra från de som har tröttnat. Jag har också tänkt de tankarna, och jag har också ifrågasatt vad som sker i dagens TAIF. Vart är vi på väg? Vad är det som har gått fel? Vems fel är det? Jag vet faktiskt inte, och just nu spelar det ingen roll. Det går inte att straffa dagens TAIF utan att därmed också straffa det historiska och det framtida TAIF.

 

TAIF av idag är inte hela vår förening. Det här är inte Torsten Liljegrens eller Anders Gustavssons TAIF. Det här är inte Conny Strömbergs eller Mark Santorellis TAIF. Det här är vårt TAIF, mitt och ditt. Det är Limmas TAIF. Mats Hammarströms och Materialarns TAIF. Alle och Bultens TAIF. Det är Erland Gustavssons, Matt Davidssons och Bjarne Hurtigs TAIF. Conny Ingemarssons och Niedomysls TAIF. Ola P´s TAIF. Det här är föreningen som vände mot Vita Hästen för tre år sedan. Kommer du ihåg? Var du där? 59.40! Darren Treloar och Larry Pilut! Föreningen som spelade elitseriekval vid sekelskiftet och föreningen som kämpade på i div 1 under flera år. Det är TAIF som spelade elitseriehockey på 70-talet. Föreningen som har fostrat landslagsmän som Kjell Samuelsson, Emvall, och Oliver Ekman Larsson. Det här är föreningen som i generationer har vårdat bygdens ungdom, och som ska göra det i framtiden.

 

Men det fungerar inte att protestera mot dagens TAIF utan att också straffa det historiska eller det framtida TAIF. Hur mycket du än ogillar dagens styrelse, dagens lag eller den hockey laget spelar så måste du nu plocka ner din grönvita halsduk från hatthyllan igen. På måndag spelar vi hemma mot Örebro, och då ska du också vara på plats. Du ska vara där för att visa din uppskattning mot det Tingsryds AIF som i åratal har underhållit och berikat. Men du ska även vara där för att ge framtida generationer chansen att växa upp med ett grönvitt favoritlag. Nu har du chansen att påverka, och ett första steg är att visa både för dig själv och för omgivningen att vi inte lägger oss ner och dör. Nu är inte tid att sitta hemma och vara missnöjd eller ointresserad. Nu är tid att sluta upp och ta ansvar. Vi ringer våra gamla vänner och tar oss gemensamt till Dackehallen. På måndag finns vi på läktarna. Vi är inte där för att stötta dagens styrelse eller det lag som finns på isen. Vi är där för att visa den kärlek och den uppskattning vi hyser för Tingsryds AIF. För allt vad den har betytt, och för allt var den kommer att betyda.


När de bästa bitarna är plockade...

Det klassiska dödläget. Det enda som finns kvar är Körsbär i likör, Romrussin och Likörtryffel. Alla väntar ut varandra för att sedan kunna vara först ut på andra lagret.
***
Reglerna för antal icke europeiska spelare i elitserien ändras alltså från två per lag till obegränsat antal. I sak vill jag naturligtvis inte ha lag som fylls upp av ännu fler ointresserade eller medelmåttiga nordamerikaner som inte gör jobbet bättre än vad en svensk junior kan göra. Men som regeln har fungerat de senaste åren har det mest blivit löjligt. När spelare som har en kusin eller farmor som eventuellt har bott i Europa lyckas skaffa ett dubbelt medborgarskap så blir regeln väldigt urvattnad. Jag är av princip inte automatiskt emot regleringar, så jag ser gärna någon slags regel för att begränsa antalet utländska spelare i de svenska lagen, men då ska det vara en regel som inte är så enkel att kringgå som den nyss avskaffade.
***
Rasisterna klagar först på att invandrarna hotar våra traditioner, sen blir de arga när invandrarna vill vara med och fira Lucia.
***
Gårdagens Debatt i SVT svarade för många hisnande ögonblick. Ämnet var om pedofiler ska hängas ut och förföljas även efter avtjänat straff. Rent känslomässigt är det lätt att skrika bifall till det, den jäveln som ger sig på ett barn ska förstås inte få chansen att leva ett normalt liv. I studion fanns Patrik Sjöberg som gick i täten för pöbeln och ropade i princip på att låsa in förövarna och kasta bort nyckeln. Det blir inte så mycket utrymme för seriösa argument i en sådan debatt. När folkpartisten i studion försöker prata om förebyggande arbete och att förhindra återfall bland tidigare straffade förbrytare vänder sig Sjöberg om och utbrister "Kan du personligen garantera att de inte begår några övergrepp igen?. Jag skulle vilja se den seriösa politiker som är beredd att göra ett sådant löfte. När sedan Katrin Zytomierska tar över utrymmet så inser man att de bästa debattpralinerna redan är tagna och det mest var romrussin kvar i studion.

Bra jobbat

Första oktober skulle jag flytta in i min nya lägenhet. Jag hämtade ut nycklarna, som jag ett par timmar senare fick lämna tillbaka till Växjöhem eftersom de ringde och meddelade att lägenheten var vattenskadad och behövde renoveras. Inflyttningen sköts upp och 7/11 fick jag återigen nycklarna i min hand. Det var med andra ord en månad och sju dagar som jag inte bodde i lägenheten. Efter många telefonsamtal och mailväxling har jag fått tillbaka hyran som jag hade betalat för lägenheten som jag inte bodde i. Jag fick dock inga pengar tillbaka för parkeringen som tillhörde lägenheten som jag inte bodde i. Inte heller den hemförsäkring som var ett krav för att flytta in i lägenheten fick jag ersättning för. Nu har det kommit en elräkning för nämnda månad då de enda som var i lägenheten, mig veterligen, var hantverkarna. Även den fakturan tycker Växjöhem att jag bör stå för, trots att jag fick tillgång till lägenheten först efter den period som räkning avser. Växjöhems servicevilja fascinerar.
***

Tomma tunnor...

Patrik Lundberg skriver i Helsingborgs Dagblad om hur en ex-nazist i fullmäktige är lugnt medans att man måste säga chokladboll är ett hot mot yttrandefriheten. Det nuddar lite i vad jag skrev angående innebandyn häromdagen, om hur folk verkar känna sig hotade så fort något nytt och främmande dyker upp. Jimmie Åkesson talade i sitt jultal om hur man snart inte får ha adventsljusstakar i fönstren eller julpynt där hemma. Seriöst? Tror Sverigedemokraterna att någon skulle förbjuda adventsljusstakarna? Ibland vore det önskvärt om fler tänkte efter vad frågan egentligen handlar om innan man börjar slå på stora trumman.
***
Det där med revben är ett helvete. Det har gjort ont sen i lördags och varit svårt att ligga på mage att sova. Ikväll är jag soffliggande och nu gör det även ont när jag ligger på rygg. Liggsår kanske det kallas.
***
På taif.nu skriver Roger Waldemar ett brev som känns lite svårtolkat. All heder åt Roger, hans arbete och hans goda vilja, men frågan är vad det här brevet är menat till. Vill man nu tona ner läget? Givetvis publiceras inte det här om det inte är sanktionerat uppifrån, så det känns lustigt att tro att Waldemar uttalar sig enbart som privatperson. Och ska man då tolka brevet och den övriga tystnaden från TAIF som att läget är lugnt nu? Det må vara så att det inte är lätt att vara ledare i TAIF, men varför måste ansvariga eller anställda inom TAIF ofta kasta ur sig "men vem är beredd att ta över då?"? Varför alltid ha taggarna utåt? Den taktiken har inte fungerat särskilt bra hitills. Var gärna hård mot Trojaner och Lakejer, men mot supportrar och eventuella sponsorer bör man inte gå i polemik. Det är dags att sluta leden.

Dansa fastän hjärtat brister

 
Till dagens SMP sa Conny Strömberg något om att de flesta lag som kommer till Happaranda egentligen inte vill vara där, spelar av matchen fort och sedan helst åker därifrån så fort som möjligt. Kanske beskriver Strömberg en sanning, och kanske var det vad som drabbade TAIF ikväll. Men för mig är det obegripligt hur man kan lägga tre dagar på en bortaresa och sen under matchens sextio minuter inte prestera. Så får det inte gå till. Det finns trots allt en heder och ära i att utföra det jobb man är anställd för, både för sin egen och för andras skull. Jag godtar aldrig en lagkamrat som drar på sig tio minuter för protest mot domslut, så jävla dum och egoistisk tycker jag inte man får vara. Och om jag hade släpat mig själv hela vägen till Happaranda så hade jag för min egen skull sett till att inte dra på mig en sådan utvisning.
***
Ikväll har jag äntligen hämtat min bil igen. Efter sju sorger, åtta bedrövelser och elva tvåor på besiktningen så stod den återigen och väntade på mig. När jag väl grävt fram den ur snön, hämtat en nyckel hos grannen, laddat batteriet med startkablar och fyllt den tomma bensintanken kunde jag stoppa det nya besiktningsprotokollet i handskfacket och köra hemåt. Det är en viss frihetskänsla att åter veta att jag har min bil, och att på ett år kan ingen ta den ifrån mig. När jag rullar ner för backen på Teleborgsvägen med Växjösjön och Domkyrkan till vänster och stadens ljus framför mig spelar musikhjälpen Jeff Buckleys "Hallelujah" och livet var just där och då sorgligt nog finare än på länge.
***
Men nu då? Den första av de tre måstematcherna är förlorad. På måndag tar vi emot Örebro och nu glömmer vi de senaste tidens oroligheter för en stund. Nu tar vi oss samman för att vi älskar vårt TAIF. Skit i vilka det är som bär våra tröjor, skit i vilka det är som sitter i vårt styrelserum. Nu handlar det här om föreningen TAIF och vi måste se till att fylla Dackehallen. Imorgon kommer jag med mina tankar om hur i alla fall jag ska kunna bidra till det. Hur bidrar du? Vilka är dina extra fem vänner som du lyfter ur soffan för att åka med? Är ni med mig TAIF-systrar och bröder? Dansa för att hjärtat blöder. Och jag ska dansa för att hjärtat blöder. Ska dansa för att hjärtat blöder. Om ett år eller två kommer det här va över.

Insamling

Tomas Larsson skrämde livet ut mig med en tweet som dock visade sig handla om Inter och Wesley Sneijder, och inte om den förening som ligger oss närmast om hjärtat. TV4 hade idag ett inslag om att kommunen idag skulle besluta om det borgenslån som föreningen hoppa på. Nu har det rapporterats om att beslutet dröjer till 31/1. Räcker det för oss? Vad är det jag missar i historien? Behövde vi inte få ett jakande svar innan jul? Kan vi vänta till slutet av januari? Om inte så vore det kanon om TAIF började skicka ut fakturor för vad de julklappar vi beställer i föreningens webshop. Det om något vore enkla och lätta pengar som trots allt bara ligger där ute och väntar.
***
En mer välkommen insamling är den som ikväll inleddes på SVT och Sveriges Radio. För någon som tycker om svensk popmusik, P3, julstämning och välgörenhet, då är sannnerligen Musikhjälpen svårslaget. Äntligen är det här igen och jag är mer än nöjd här där jag ligger tillbakalutad i soffan med en bra tidning och Musikhjälpen på i bakgrunden. 
***
Men på tal om insamlingar. Hur gör vi för att fylla Dackehallen nästa måndag när Örebro kommer på besök? Det är uppenbart att det just nu finns en trötthet, besvikelse och mätthet som gör att publiken inte kommer lika enkelt som den gjorde. En fullsatt Dackehall skulle innebära ett stort ekonomiskt tillskott, helt klart. Så hur gör vi för att se till att det sker? Räcker det att vi uppmanar folk att komma? Ibland känns det som att TAIF´s sätt att kommunicera utåt oftast gör mer skada än nytta. Folk stannar hemma i protest mot ledningen, och därmed blir föreningen lidande. Vi som har stått där i så många år, det är vi som blir lidande av den tysta protesten det innebär att folk stannar hemma. Hur ser vi till att det blir garanterat fullsatt på måndag? Hur ser vi till att folk förstår att det handlar om TAIF, inte om personerna som just nu är i ledningen?

En härjad man

Så var en oerhör trevlig och traditionstyngd helg över. För sjunde året i rad samlades vi återigen i Växjö och det blev som det brukar bli vid såna tillfällen, sena nätter och många skratt. Nu är min lägenhet återigen tom och de enda spår som finns kvar är oredan i köket. Imorgon är det måndag igen, det ska bli rätt skönt på sätt och vis. Det är skönt att en helg som dessa inte är mer än två dagar lång. Med sex goda vänner på besök i staden så är det svårt att fokusera på annat än just att vara värd, så därför fick både TAIF och bloggen stå åt sidan över helgen.
***
Fyra poäng på bortamatcherna mot Västerås och Leksand, det var naturligtvis mer än vad någon hade kunnat hoppas på. I de nästkommande fem omgångarna möter vi alla de tre lagen som just nu ligger under oss i tabellen. Så med andra ord går vi in i ännu en ganska viktig period där vi återigen har chansen att skapa en lucka neråt, eller å andra sidan att cementera oss än mer där nere i botten.
***
En gång varannat år så där brukar jag se en innebandymatch som inte innefattar mitt eget lag. Det blir av förklarliga skäl ofta att jag ser VM-finalen, och så även idag. Jag varvade finalen med Manchester-derbyt och jag måste erkänna att det inte tynger mig att det dröjer två år innan jag ser en VM-final igen. Min innebandyanalytiska förmåga räcker inte till för att förklara dagens match, men när Sverige gjorde sitt sjunde, åttonde och nionde mål började det bli lite genant. Men, som jag brukar säga när jag får frågan om hur nivån var  på innebandyn i Korea, det spelar väl ingen roll hur dåliga de andra är, vi kan ändå inte vara mer än bäst. Men likväl ska det nu säkert klagas och poängteras hur pinsamt innebandy är och vilken pajassport det är. Folk i allmänhet verkar ha väldigt enkelt att bli provocerade där hemma framför sina datorer. Men ni hockeyfans där ute som känner er hotade av innebandyn och gärna vill poängtera, oroa er inte! Låt innebandyfolket glädjas över sin innebandy och över att vara bäst i världen. Bara för att innebandy är lite annorlunda och skrämmande så betyder det inte att ditt intresse för hockey är hotat. 
***
Besöken är inte lika frekventa som förr, men igår blev det en tur till Kafe de Luxe igen. Utekvällarna ser inte ut riktgt som förr, och det krävs aningen mer för att de ska anses vara lyckade, men igår föll alla bitar på plats och det blev en kalaskväll. Jag träffade till och med en TAIFare som frågade när jag skulle börja blogga igen. 
***
En axel i bröstkorgen och nu har jag för fjärde gången på 6-7 år fått en spricka i ett revben. En ganska otrevlig erfarenhet som jag hade hoppats jag inte skulle behöva gå igenom än en gång. 

En uppmaning

Ikväll är det hemmamatch mot Karlskoga, och sett till den senaste veckans nyheter så är det förstås viktigt att Dackehallspubliken sluter upp. Nu önskar man förstås att alla grönvita ikväll tog sig till Dackehallen, och i den perfekta av världar skulle det vara så. Men dessvärre krockar alla dessa aktiviteter ibland, och själv står jag ikväll värd för en universitetsreunion planerad sedan ett par månader tillbaka. Vänner kommer in till Växjö från både norr och söder och eftersom det är enda gången om året vi träffas så är det en tradition som är svår att hoppa över. Men därför passar jag på att hoppa på en uppmaning jag såg på twitter tidigare idag. Jag köper en biljett ändå. Så ni andra TAIFare som får förhinder ikväll, eller ni som bor på längre avstånd från Dackehallen, köp en web-biljett i vilket fall. Gör en insats för TAIF.
***
SVT Debatt får ofta kritik, och ibland är den rättfärdigad. Igår kväll diskuterades den svenska skolan och i studion fanns major Björklund som bland annat förespråkade mer lektioner, mer läxor och färre håltimmar. I publiken satt debattören Viggo Cavling som bland annat tyckte att sommarlovet i Sverige är för långt, och att vi borde ta efter skolan i Sydkorea eller Japan där eleverna går betydligt mer i skolan. Jag kan berätta att i Sydkorea går man i skolan från morgon till kväll, från 8 års ålder och uppåt. Eleverna stiger upp tidigt på morgonen för att göra läxor, går i skolan, har privatlektioner, går på språkinstitut för att lära sig engelska, läser mer läxor, tar pianolektioner och läser lite mer läxor innan det är läggdags vid midnatt. Och så är också självmordstalen oerhört höga i Korea. Barnen växer upp i ett samhälle där pressen att prestera är högre än någonstans annars.
***
På tal om Bofors. Kommer ni ihåg Anders Åkesson? Kaptenen som hade gjort 15 raka säsonger i vårt a-lag och som älskades av en hel bygd. "Kung, kung, kung, Åkesson" ekade mellan väggarna i Dackehallen. Kommer ni ihåg honom och hur oantastlig uppskattningen var för hans gestalt? En gång för länge sedan spelade vi hemma mot Bofors och Åkesson gjorde mål från egen zon, med målvakt i buren. Så stor var han, Kapten Åkesson.
***
I Sverige uppfostras vi i en kultur som uppmanar oss att ifrågasätta och tänka kreativt. I Korea uppmuntras inte det individuella tänkandet alls i samma utsträckning. ”Strået böjer sig för vinden”, sa Konfucius, och i Korea böjer de sig sannerligen. Det blir än tydligare än när en koreansk universitetsstudent berättade för mig om ett prov hon skulle ha i skolan nästkommande dag. Hennes huvudämne var engelsk litteratur och till nästföljande dag skulle hon ha läst in sig på en av de brittiska klassikerna. Testet skulle bestå av att läraren skulle dela ut ett par slumpvis utvalda sidor från boken och låta eleverna fylla i ord som hade strukits ur texten. På universitetsnivå i Sydkorea så förväntas det alltså av eleverna att memorera skönlitterära böcker. Inte att jämföra, kritisera eller analysera. Och det är den här skolan som ibland i svensk debatt framhävs som ett gott exempel.

Iskallt

Gata upp och gata ner. "Hej, vi kommer från Innebandyklubben. Vill ni köpa Bingolotter till uppesittarkvällen? Inte det? Nähä, tack ändå". Det frestar på både tålamodet och på tårna att gå i tio minusgrader och försöka kränga lotter som inte direkt säljer sig själva längre. Men ack så trevligt var det var gång när en snäll dam förbarmade sig, bjöd in i värmen och skrapade fram femtio kronor ur plånboken. Och även i de fall när det bara kunde skrapas fram 47-48 kronor så blev det affär. Delvis eftersom en bekräftad affär dessutom innebar att jag fick komma in i hallen och tina upp tårna för en sekund eller två. 
***
Alla har nog redan sett det klipp där förra detta sponsorn Bolagskraft, som i våras valde att sluta sponsra föreningen, nu menar att klubben har misskötts så pass att styrelsen inte kan sitta kvar. Först och främst är vi nog alla överrens om att sponsorer inte bör kunna ställa krav på inflytande i samband med sin sponsring. I många år har det inom den internationella biståndsbranschen diskurats hur man ska få bort konditionaliteten ur biståndet. Men, ingen nation är beredd att ge bistånd om de inte har insyn i budgetarbete eller känner tilltro till landets ledare. Det känns ganska rimligt om sponsorer förväntar sig något liknande. Och säga vad man vill om just denna förra detta sponsorns utspel, men det är väl uppenbart att det är av stor vikt för TAIF att lyssna på vad sponsorerna säger. Jag vet som sagt inte vad exakt som har gått fel, men något fel har uppenbarligen begåtts.
***
Aktuellt rapporterar från Carl Bildts besök i Beijing och hur han varken kan twittra eller blogga från Kinas huvudstad. Samma problem har jag haft vid mina olika besök i staden. Skönt att den nesliga censuren inte ser några skillnader på mig och utrikesministern i alla fall.
***
UEFA har alltså beslutat att fotbolls-EM 2020 inte ska spelas i ett land utan i uppemot 13 olika städer. Utan att ta i allt för mycket så kan det här nog vara ett av UEFA´s sämre beslut genom åren. Kanske det allra sämsta till och med. Sällan har ett beslut varit så tydligt i sin strävan att göra mästerskapen till ett evenemang med en publik som köper en produkt, snarare än ett mästerskap för fansen. Men om UEFA tycker att allt tystare turistdestinationerna Old Trafford, Camp Nou och Stamford Bridge är rätt väg att gå för fotbollen så är de på god väg.
***
För några veckor sedan sa jag att om vi skulle slå Djurgården så vore det vår kanske vår mest meriterande seger någonsin. Ikväll vann Troja för tredje gången mot Djurgården den här säsongen. Imponerande.

Dåligt levererad produkt

Ikväll var jag återigen på plats i Fortnox Arena. Obesegrade Växjö Vipers tog emot Kalmarsund och jag hamnade bakom ett räcke. Imorgon ska jag sätta mig ner och räkna ut hur många procent av planen jag såg, skriva ett öppet brev, begära pengarna tillbaka och göra mig själv till allmänt åtlöje.

Offside or not offside?

Någon skrev om att TAIF´s mål igår var offside, och jag vet inte. Vad säger regeln här? Pucken är bevisligen inte inne i zon när Smoothermans kedjekamrat är inne i zonen. Det vore på sätt och viss väldigt skönt om vi kunde få ett matchavgörande mål tack vare en domarmiss. Det kanske är det flytet vi behöver.

Gott slut

 
Igår kväll, hemkommen från en ointressant innebandymatch. Domaren har precis blåst av matchen i Västerås, från min dator ljuder Eldkvarn med den där särskilda låten som betyder vinst och i handen har jag en kopp varm och stärkande glögg. Just där kändes livet väldigt behagligt efter en annars tuff dag.
***
Varje år kommer samma klimatkritiker fram. "Se så kallt här är, klart att det inte finns någon global uppvärmning". Jag trodde att den globala uppvärmningen var en ganska vedertagen teori vid det här laget. Och för den som tvivlar, tänk då lite på orden och vad de betyder. Global betyder inte Växjö, inte Småland eller ens Sverige. Global betyder hela världen. 360 grader horisontellt och 360 grader vertikalt härifrån, och allting däremellan. Ibland kan det vara nyttigt att slå på TVn vid 19.30 på kvällarna och se lite längre bort än utanför sitt eget köksfönster. Den globala uppvärmingens vara eller icke vara avgörs inte huruvida smålänningarna tvingas skotta snö eller inte på vintrarna. Det står aningen större insatser än så på spel.
***
1-0 borta mot ett formtoppat Västerås igår smakade som sagt väldigt gott. Enligt rapporter var det en stark kämpainsats som gjorde att vi kunde ta tre poäng. Vi är i ett sånt läge att det vi behöver såna insatser gång på gång. Bortaseger mot Västerås glädjer oss förstås, men troligtvis extra glädjande för de Västerås-TAIFare som jag vet finns där uppe. I och med ICA-lagrets nedläggning i Växjö hamnade det ett par grönvita på ICA i Västerås, och närsom vi är där uppe på besök så brukar de dyka upp med TAIF-slipsar och en öl eller två innanför västen. Så säkerligen också igår hoppas jag.
***
Jag äger inga pengar jag kan skänka till TAIF. Men jag kan åtminstone se till att göra mina julklappsinköp i Webshopen på taif.nu. Ofrånkomligen är det så att om alla mina läsare skulle göra detsamma så skulle det bli en ganska ansenlig summa till TAIF.

Snön faller...

...och vi med den, det blir mycket bättre sen.
***
Efter en dag utan internet försöker jag nu ta in vad som har hänt under dagen. Jag börjar med att lyssna till Torsten Liljegren på Sveriges Radio P4, tar mig för pannan och försöker se nyktert på saken. Det går inte att komma ifrån den våg av varsel och uppsägningar som har gått genom Sverige, Kronoberg och även Tingsryd kommun den senaste tiden. Tingsryds industrier har varit hårt drabbade senaste tiden, helt klart. Så om det nu är så att 70 sponsorer hoppat av eller dragit ner på sponsorpengarna i höst så blir det förstås väldigt svårt för TAIF, det kan inte ens den största TAIF-hataren blunda för.
***
Matchstart ikväll framskjuten till 19.30. Fahlander har frammanat ett snöoväder utan dess like.
***
Men... hur man än vrider och vänder på det uppkomna läget så blir förstås värvningen av till exempel Conny Strömberg än mer tveksam. Vad ville man åstadkomma med det? Såg läget så bra ut för ett par veckor sedan att man trodde sig ha råd med en till värvning? Eller tyckte man det var värt att chansa? Det var det inte i så fall.
***
Ikväll hamnar jag på innebandy, igen. De lokala grannklubbarna möts så  vad passar väl bättre än att fylla termosen men lite kaffe och åka på en spionrunda. Innebandy har aldrig intresserat mig nämnvärt, men sett ur ett socialt perspektiv kan det säkert bli en trevlig kväll. 
***
Jag är överlag på tok för dåligt insatt för att veta vilka rykten jag ska tro på. Därför vill jag inte uttala mig alltför mycket om vem som har gjort fel. Men en sak vet jag, och det har jag nämnt tidigare, det stora strukturella felet som har begåtts de tre senaste åren är att vår riktning och mycket av vår identitet har försvunnit. Föreningen har spretat åt alla håll och verkat sakna vision vad det gäller spelare, spel och hur man ska hantera sin publik. De senaste årens lagbyggen verkar närmast ha varit avsedda för att skapa så lite möjlighet till identifikation och igenkännande som möjligt, något som tidigare har varit vår stora styrka. Där tror jag grunden har lagts till en hel del av det som briserade idag.

Snön faller...

...och vi med den.


Just det

Blossa följer upp 2010 års saffran och 2011´s Arabica med Yuzu Ingefära. Nu ser flaskan förvisso ut att vara starkt japanskt inspirerad, men Yuzu åt vi även i Korea. Utanför hallen där jag tränade innebandy stod ofta en gammal man med en stor kärra från vilken han sålde Yuzu. Så nu vet ni det. 
***
BBCs inslag om mötet mellan MK Dons och AFC Wimbledon.
***
Ikväll tar Djurgården emot Almtuna och vi måste naturligtvis hoppas på Djurgården. Hur det än har känts för oss på sistone så har vi varken Almtuna eller Asplöven särskilt långt framför oss i tabellen. Vad som oroar är förstås  att det känns som om våra formkurvor som verkar peka i motsatta riktningar. Just nu känns det som att Asplöven får ihop sitt lagbygge på ett sätt som verkar fullständigt omöjligt i Tingsryd numera. För mig som är en Klas Ingesson-typ och som älskar att vara en del av kittet som håller ihop mitt eget lag så har jag svårt att se hur man kan misslyckas med det i andra lag. För alla som någon gång har befunnit sig i en grupp så är det uppenbart vilka delar av gruppen som är ovärderliga, vilka det är som bär med sig gruppens identitet och vilka det är som omgående ser till att de nya förstår hur det går till i just det här omklädningsrummet. Vem tror ni tar ansvar för att lära Conny Strömberg sjunga vår segersång? Kapten Santorelli? Det går snacka hur mycket man vill om hockeyspelare som professionella yrkesmän som gör sitt jobb vilken tröja de än tar på sig. Men det tror jag inte på. Styrkan i mitt lag har alltid varit att många av oss har spelat ihop i 6-7-9-13-14 år. Vissa har vuxit upp tillsammans, vissa av de yngre har jag sett växa upp. Vi har lärt oss varandras styrkor och svagheter, vi har svetsats samman i vått och torrt och vi har lärt oss kämpa mot samma mål och med samma värderingar. I medgång kanske det inte är så viktigt, men i motgång tror jag det broderskapet är ofantligt viktigt.
***
Malin Baryard vann igår GP-hoppningen i Globen på hästen H&M Tornesch. Fräscht namn med tanke på vad jag igår skrev om den moderna idrotten och hur ekonomiska intressen tar över allt mer av sporten. Nu finns det säkert många av er som inte anser att hästhoppning är en idrott, men poängen förblir densamma.

Vi och dom

Känner ni till historien om Wimbledon FC, MK Dons och AFC Wimbledon? Känner ni inte till den så bör ni läsa historien om hur den moderna idrotten våldför sig på supportrar och allt vad heder och samvete heter. Idag ställdes AFC Wimbledon mot MK Dons i FA-cupen, ett möte som givetvis måste ha inneburit oerhört mycket känslor för bägge lagens supportrar. Kampen mellan ont och gott. Var jag ställer mig i en sådan fråga borde vara självklart, men av nyfikenhet kan jag inte låta bli att fundera på hur popcornlagens supportrar ställer sig. De supportrar som gärna står upp och gör vågen för "den moderna idrotten", de som gärna påtalar vilka bakåtsträvare vi är som inte vill anpassa oss efter allt som är så modernt. Hur ställer de sig? Tycker de att MK Dons är ett fotbollslag i mängden och att Wimbledonfansen är dumma som inte lever i nuet? Nu vann dessvärre MK Dons, och vi naiva som hoppas på en seger för det goda, vi får fortsätta att just hoppas.
***
Idag drog innebandy-VM igång nere i Schweiz. Hade allt gått som det var tänkt så hade jag varit på plats som medlem i ledarstaben kring Sydkoreas landslag. Det hade varit en upplevelse det.
***
På SVT har satsningen med temat "Why Poverty" fortsatt. Det finns väldigt mycket som är oerhört provocerande med fattigdomen i vår värld, men värst enligt mig är orättvisan. Beroende på när och var vi föds får vi väldigt olika förutsättningar för att leva våra liv. Rent filosofiskt har jag svårt att förstå det rimliga i att vissa ska födas till ett liv där de får allt serverat på silverfat, medans vissa måste arbeta var dag för att få tag i bränsle till brasan, mat för att föda sin familj och lera till hyddan de bor i. Var finns rimligheten i det? "Det här är mitt land, det är inte ditt land", säger vem? Vad har jag gjort för att förtjäna att bo i Sverige vars rikedomar jag verkligen inte har varit med och byggt upp? Det är svårt att finna någon lösning på problemet, men det kan vara värt att tänka på ibland. Vem har rätt att tjäna stora pengar på andra människors slit och fattigdom? Mina herrar som räknar profiter, parasiter som styr detta land. Ni skall få sopa i våra fabriker, ert förbannade rövarband

Väntan

Eftersom jag har en blogg kan jag lägga upp bilder på snön här, istället för på Facebook som ni andra gör. Växjö ligger under ett snötäcke och nu får vi se vilken slags vinte det blir. Oavsett vilket så tycker jag dock alltid att snön är bättre än det där mörkret som har legat över oss den senaste månaden. Idag är det den första advent och som traditionen bjuder så står min dörr öppen för glöggkalas. En tradition vi har hållt på med i många år nu, men skillnaden är att det förr var mer fokus på alkoholen, nu är det mer barnfamiljer och tidig hemgång som gäller. Själv avslutar jag eftermiddagen i Växjö Domkyrka med adventsgudstjänst till förmån för World Aids day och länets hiv-positiva.
***
TAIF J18 tar idag emot Rögle med matchstart kl 12.30. J20 spelar borta mot Malmö efter gårdagens match i Ängelholm. En repris på gårdagen hade varit härligt, i båda matcherna. Det var väl jag som härom veckan skrev något om att det är märkligt med juniorer som åker ut för roughing. Det verkar inte som om någn lyssnade på det örat direkt.
 ***
Vinterstudion på TV och här går jag och julpyntar i min lägenhet som börjar bli allt mer hemtrevlig. TAIF-hörnan har fått sällskap av betygligt fler hörnor och den inredningsstil som jag eftersträvar börjar bli allt mer synbar. Det fattas dock fortfarande ett skoställ och en hatthylla för att göra boendet komplett. Det enda som saknas är gästerna.

Förvirrande

Först skrattade jag åt hur de skojade med Aftoblandets Tomas Ros på Twitter. Sen insåg jag att det var Tomas Ros själv som twittrade, och inte verkade skämmas för det.
Ett par timmar senare kommer ytterligare en tweet som får mig att börja undra än mer. Nog för att han är Djurgårdens hovreporter, men nog tycker jag att journalister ändå bör försöka dölja sånt.
 
Det är lite som med Sverigedemokraterna, vi vet alla att de bygger på en rasistisk grund, men vi förväntar oss ändå att de i alla fall ska försöka förneka det.
 
 

I hög tid

En av smågrabbarna fyller 10 idag, och har gjort en fin klädhängare i slöjden. Tänk vad de små liven är duktiga. Nu ska jag tydligen ha råkat lova att sätta upp den hemma på väggen, över sängen dessutom. 
***
TAIF J20 hamnade idag i underläge 5-4 borta mot Rögle med tre och en halv minut kvar att spela. Minuten senare kvitterar Måns Hermansson och med 19:23 (!) hänger Roberto Gliga avgörande 6-5 till Tingsryd. En vändning och en lagmoral som oerhört många TAIF-fans önskar vi hade fått se oftare under den här säsongen.
***
FN's generalförsamling upphöjde i veckan Palestinas status i FN från obersvatör till, märkligt nog, icke-medlem. Ett steg i rätt riktning för att det palestinska folkets mänskliga rättigheter ska få ett riktigt erkännande. För att visa sitt missnöje svara Israel med att bygga ytterligare 3 000 nya olagliga bosättningar, för att förtrycka palestiniernas mänskliga rättigheter ytterligare. En märklig historia.
***
1-5 efter första perioden, på hemmaplan. När jag smög fram resultatet på telefonen var det nästan så jag troddedet var något mer än ett sporstligt nederlag som låg bakom resultatet. Men när vi nu kom så pass nära som 4-6 så kanske mina misstankar var obefogade. Men oron blir inte mindre för det. De nästkommande fyra matcherna har vi Västers (b), Karlskoga (h), Leksand (b) samt Örebro (h). Det börjar bli hög tid för att något verkligen händer snart.

RSS 2.0