Nu då...?

SMP bjöd idag på två uppslag om TAIF, men det var läsning som inte enbart var roande. Men det första uppslaget, som syns på den nedre bilden, tycker jag var stundtals lite missvissande. Eller snarare hade journalisten en aningen skev bild av Tingsryd Kommun tyckte jag. Det är ju ofrånkomligen så att TAIF och Tingsryd Kommun är intimt beroende av varandra, det kan ingen komma ifrån. Att då skriva en artikel med utgångspunkt att kommunen bjuder TAIF på mångmiljonbelopp blir lite fel. Ordvalet känns aningen missvisande. Det är givetvis precis som moderaten Patrick Ståhlgren säger, att det är viktigare att komma fram till ett hyresavtal för att inte stå där med en ishall som ingen kan använda. Precis som det är i Leksand, och precis som det vore i Växjö. Varken Tegera Arena eller Vida Arena vore särskilt mycket värda om det inte finns hockeylag som är beredda att spela sina hemmamatcher där. Det är oerhört viktigt att TAIF och Tingsryd kommun kommer överrens och, som Anders Gustavsson säger i dagens SMP, att de har en god kommunikation.
***
Eric Persson till TAIF, Johannes Jönsson till Örebro, Robin Jacobsson till Brynäs och 4-5 spelare till Karlskrona på lån. Det var väl det intressantaste som har skett än så länge innan transferfönstret stänger. Den förstnämnda värvningen känns märklig, sett till föreningens situation. Den andra värvningen känns tråkigt, jag tycket om Johannes redan när han spelade för oss och jag hade gärna sett att det var vi som gav honom chansen i allsvenskan. Att Robin Jacobsson inte tog plats i Luleå förvånar inte riktigt. För mig var Jacobsson en hjälte och en medelgod allsvensk spelare, men elitserien känns som ett steg för högt. Trots allt. 
***
Samma dag som SMP gör en inblick i TAIF så släpper Radio Kronoberg nyheten om att Tingsryds AIF för tillfället har löst sina ekonomiska problem. Just nu är inte klubben i behov av att kommunen går i borgen för ett lån. Jag har tidigare kritiserat TAIF för att inte ha kommunicerat särskilt väl under tiden för dessa ekonomiska problem, så jag kanske inte heller ska förvänta mig några klargörande nu när de uppges vara över. Eller är de över? Hur ser läget ut nu? Vad behöver göras? På twitter rapporteras det dessutom om att TAIF´s delårsrapport är gjord, och har godkänts utan några "dolda skulder eller svarta hål". Så kan man kanske andas ut nu, i väntans på nästa oro. Och om det nu är så att vi kan blåsa faran över för denna gången, så ska vi förstås vara väldigt stolta över det. Om vi på olika vis har samlat ihop de ca 2 miljonerna som fattades så ska vi vara tacksamma mot de i föreningen som har lagt ner oerhört mycket arbete för att få det att gå runt. Vi ska vara tacksamma mot alla de som hörsammade nödropen och har skänkt pengar. Vi ska vara tacksamma mot alla de som har skänkt saker som de helst skulle velat behålla, vi ska vara tacksamma mot de som på olika auktioner har köpt saker som ni egentligen inte vill ha. Vi ska vara tacksamma för de sponsorer som har ställt upp extra i det här läget och vi ska vara tacksamma mot Västerås som såg någon mening i att lösa Santorelli från oss. Men framför allt ska vi vara oerhört stolta över att vi har tagit oss samman och gemensamt har löst det här, och vi ska se an mot framtiden och vara väl medvetna om att det kan vara farligt att blåsa faran över för tidigt. TAIF kommer med all sannolikhet även i fortsättningen vara en förening med små resurser där alla inkomster är av stor vikt.
***
Igår trillade min hallampa ner i tvättkorgen. Ikväll var jag sugen på att träna innebandy, och då var jag tvungen att skruva upp lampan, vika den rena tvätten som låg under lampan, tömma träningsväskan i den nu tomma tvättkorgen och packa väskan. Sen får jag höra att träningen var inställd, men nu lyser det i hallen igen i alla fall.


När saker och ting faller på plats

Ibland faller saker och ting på plats ganska bra. Som igår när jag lyckades vifta ner min taklampa i hallen och den landade i tvättkorgen som jag inte tagit tag i ännu.
***
Det föll sig så att jag råkade överhöra en diskussion mellan lokala politiker och tyckare idag. Diskussionen gällde lokala föreningar som tvingas dela anläggning för att utöva sina respektive idrotter, en anläggning som den rikare föreningen av de båda nu har köpt av kommunen. Den rika föreningen ifråga bedriver en så kallad killsport, och den fattiga föreningen en så kallad tjejsport. Den rika föreningen som nu äger lokalerna vill nu höja hyran, och den fattigare tjejföreningen hamnar i kläm då de lokaler de i nuläget har tillgång till ej är tillräckliga som läget är. Den rika föreningen saknar dessutom genustänk eller en jämnställdhetsplan, utan drivs som ett rent företag. Kommunen säljer ut det allmänna till intressenter eller företag som ser ett vinsttillfälle. Det här är en fråga som ur ett idrottsperspektiv nog anses vara ganska tramsig, men ur ett samhällsperspektiv är diskussionen intressant att lyssna på. En diskussion som säkert inte pågår enbart i Växjö, och inte enbart när det gäller idrottsanläggningar heller för den delen.
***
Vår egen Robin Jacobsson var visst med om ett och annat igår kväll. Replikerna påminner ganska mycket om vad man hörde på fritidigsgården när man var ung. Men det är väl inget lustigt i det, det fanns många som ansågs vara tuffa killar även där.
***
Det är närmast overkligt hur intressant vårt spelschema ser ut efter Örebro imorgon kväll.
  • 2013-02-02 Tingsryds AIF - Karlskrona HK
  • 2013-02-11 Tingsryds AIF - Asplöven HC
  • 2013-02-13 IF Malmö Redhawks - Tingsryds AIF
  • 2013-02-15 Tingsryds AIF - Almtuna IS
Vi har alltså alla tre bottengängen på hemmaplan i de nästkommande tre hemmamatcherna, det är där vi beseglar vårt öde för den här säsongen. I det hänseendet så blir inte gårdagskvällens förlust lika irriterande. Dessutom hade jag planer på att åka till Malmö helgen 15-17/2. Kanske kan jag lägga om mitt schema tillräckligt mycket för att åka ner till Skåne redan på onsdagen. En långweekend nere på kontinenten lockar mer än mycket annat just nu.

Delade uppfattningar

Jag vet många TAIFare som gladeligen påpekade hur dåliga både Douglas Murray och Gabriel Landeskog var när de besökte Dackehallen. Det kan man tycka vad man vill om, i alla fall den ena av de två imponerade stort på mig. Igår kväll såg jag dem mötas när San Jose Sharks tog emot Colorado Avalanche. Om vi nu är överrens om att NHL är världens bästa hockeyliga så är det trots allt något ganska häftigt över att vi hade dessa spelare i Dackehallen i höstas. Och i morse såg jag highlights från Viktor Fasths vinna i sin NHL-debut. Man kan tycka vad man vill om Viktor Fasth och hans övergångar också, men ofrånkomligen kan man inte låta bli att imponeras av den där eländigt skadedrabbade målvakten som vi en gång värvade från Tvåstad Cobras som nu spelar NHL. Någon Santorelli har jag dock ej sett av.
***
C More visar just nu ”Schindlers List” och ikväll visar de ”the Lady”, berättelsen om Burmas oppositionsledare Aung San suu kyi. Två olika starka berättelser som bägge berättar om starka personligheter som vågade göra motstånd.
***
Expressens Magnus Nyström skriver idag i en krönika om våldet inom ishockeyn, och hur märkligt det är att det bland experter och spelare förskönas på det vis som det gör. Det är för mig väldigt märkligt att vuxna människor förespråkar våld som en slags uppfostringsmetod, och därför skönt att det trots allt är någon expert som säger ifrån. Jag blir så trött när jag ser Mikael Renberg sitta och säga att slagsmål givetvis ser illa ut, men att det är värre med alla hjärnskakningar. Jag förstår inte varför det skulle vara ett motsatsförhållande. Måste vi acceptera hjärnskakningarna om vi inte vill ha slagsmål på isarna? Är hockeyspelare så dumma att det enda sättet att få dem att sätta in dumma tacklingar är att slå dem med knytnävarna?
***
Jag ska vara bestman på ett bröllop i vår, och idag var det första planeringsmötet för att gå igenom lite av allt som ska styras upp. Glädjande var i alla fall att brudparets önskningar om hur bröllopet ska gå till inte ligger särskilt långt ifrån min bild av hur ett bra bröllop går till. Det här ser jag fram emot.
***
Vår kapten Tomas Larsson gick ut ganska hårt mot Karlskoga och deras publik efter senaste matchen. På Twitter och andra i andra forum fick han beröm av många grönvita som verkade vilja skriva under på hans beskrivning av Karlskogaborna. Jag ska erkänna att det var ett par år sedan jag var på ishockey där uppe, men jag såg aldrig av något av det han beskriver. Det verkar vara riktigt tufft att åka till Karlskoga för att spela ishockey. En plats där både spelare och publik gör sitt bästa för att motståndarna ska vantrivas, lite som vi nog önskar att det vore i Dackehallen. Dessutom har jag svårt att gilla den slags kritik och påhopp som han använder sig av, på många sätt påminner ordvalet som han, och en del andra TAIFare, använde om än hur den gamla Fahlander brukade beskriva oss. Det känns helt enkelt inte så fyndigt att beskylla Karlskogaborna för inavel, banjospel och att köra epa-traktor, det känns liksom redan gjort.

Finbesök

Idag besökte TAIF J20 den stora staden Växjö och världens modernaste hockeyarena (eller vad den nu kallas). En stor dag naturligtvis och en dröm som går i uppfyllelse för många unga TAIF-grabbar från landet. Väldigt överraskande fick jag med mig en hel hop vänner med mer eller mindre grönvita sympatier. Det är lite enklare när hemmamatcherna spelas fem minuter bort. Det var en jämn match som jag nog tycker att TAIF borde ha vunnit sett till målchanser. Framför allt i boxplay (!) skapade TAIF konstant farliga kontringar och 2-mot-1-lägen. Men Växjös målvakt var bra och TAIF var ineffektiva. Matchen slutar 2-2 efter en sen grönvit kvittering och extrapoängen tar Växjö efter att vunnit på straffar.
***
Jag var fullt upptagen med att bevittna ett domarspektakel på annat håll igår kväll så jag hade dålig koll på hur det gick för TAIF. Av en motståndare fick jag höra att TAIF ledde med 1-0 och när jag gick in i duscharna ledde vi med 2-1, men det räckte visst inte till. Utan att ha sett matchen så känns det trots allt väldigt skönt att vi fortsätter ta så kallade oväntade poäng. Poäng som framöver förhoppningsvis kommer att visa sig vara oerhört viktiga.
***
På vägen ut från Vida arena ser vi hur systerklubbarna Lakers och Troja J18 möts i hallen bredvid. Vi stannade ej för att varken titta eller umgås i den trevliga gemenskapen.
***
Det blev en liten utekväll igår efter innebandymatchen, om inte annat för att prata ut om den märkliga avslutningen på den innebandymatch vi hade spelat tidigare under kvällen. Som vanligt numera mår jag allt annat än prima dagen efter en sådan kväll så idag mår jag gott av min soffa och elitseriehockey på TV. Kvällens match mellan Rögle och Timrå kan nog bli intressant, och man får nog hoppas att Skåningarna vinner. Det är nog där potentialen finns för att eventuellt klättra upp över kvalseriestrecket.
***

När vi ändå skulle gå och se Växjö Lakers så körde vi popcornkonceptet fullt ut och laddade med McDonalds.

Saknade

Det går rykten om att O´learys ska öppna i Växjö igen. Tidigare låg O´learys i flera år på Båtmanstorget, men det lyckades aldrig gå runt riktigt. Personalen var allmänt otrevlig och servicen förhållandevis dålig. Men oavsett vilket så gillar jag O´learys. Det har en inredning och en atmosfär som jag tycker om. Stars n´ Stripes har öppnat i Växjö, men jag har svårt att fastna för det. Det känns plastigt och allmänt halvfabrikat tycker jag, lite som en skolmatsal pyntad för Halloween. Då faller O´learys grönvita dukar och deras coleslaw mig betydligt bättre i smaken.
***
Lakers – TAIF J20 på lördag, den passar jag på att se på min lediga dag.
***
På TV´n i bakgrunden just nu går elitseriematchen Rögle – Linköping. Det är två lag som jag saknar att möta. Eller är det kanske känslan av att ha en motståndare som vi återkommande tampas med i toppen av tabellen. Både Rögle och LHC blev stora rivaler runt sekelskiftet, och det var matcher som man alltid visste skulle bjuda på bra underhållning och bra stämning på läktarna. Framför allt runt matcherna mot Rögle fanns det en spänning och laddning som var svåröverträffad. Såväl hemma som borta. Någon motståndare av det slaget har vi dessvärre inte idag.

En frisk morgon

Sverige mötte igår Nordkorea i en fotbollslandskamp, och för mig med ett osedvanligt intresse för just Nordkorea var det förstås extra anmärkningsvärt. Jag har tidigare varit i diskussioner om vilka länder som bör bojkottas i idrottssammanhang och om vad som är rätt och fel. Jag kan ibland tycka att Israel bör bojkottas, och jag tycker det är fel att Hockey-VM ska spelas i Vitryssland. Däremot tycker jag det är positivt för Nordkoreanska idrottsmän att få komma ut i världen och få lite insyn. Jag känner att jag kanske skulle redogöra lite kort till varför jag tycker som jag gör, och vad som skiljer de olika fallen åt. 1. Israel är ett utvecklat land och en demokrati som har röstat fram en politik som jag anser vara olaglig, därför kan Israel bojkottas. 2. Vitryssland är en diktatur där diktatorn Lukasjenko tidigare har använt ishockey som ett propagandaverktyg. Fråga Bengt-Åke Gustavsson om inte annat. Att då få arrangera ett ishockey-VM på hemmaplan kan nog säkert användas för att försöka stärka hans legitimitet i hemlandet. 3. Även Nordkorea är en diktatur och borde inte heller få arrangera ishockey-VM. Jag har ett par vänner som har lyckats fly från Nordkorea och jag vet hur mycket det betydde för dem att få influenser från utlandet eller få höra historier från någon som varit utomlands. Nordkoreaner utan bra jobb eller politisk vikt tillåts inte lämna landet, och information från omvärlden som når landet enormt begränsad. Allt utomstatligt utbyte som nordkoreaner får med omvärlden, och som visar dem hur skevt deras samhälle är, är av godo. Och för fotbollspelande grabbar, deras familjer och deras vänner tror jag det är bra för dem att få komma till Thailand och träffa Tobias Hysén. Kim Jong un i Nordkorea tror jag däremot inte kan dra så mycket nytta av det. Sen är det givetvis så att det inte finns några klara rätt och fel, och att bojkott av något slag aldrig är något att eftersträva. Då tror jag alltid hellre på samtal och utbyte i ett första skede.
***
Detta förbannade Asplöven.
***
Jag är obesegrad än så länge på min dreambox. Rögle - Lakers, Västerås - KHK, Lakers - AIK, Luleå - Lakers och Lakers - Skellefteå har alla gått vår / min favör när jag sett dem på TV. Sen hur stor roll mitt TV-tittande egentligen spelar i sammanhanget kan man förstås ifrågasätta. Speciellt som det var reprisen av Lakers - AIK som såg lite av igår kväll. Men en trend är en trend, och väl värd att jobba vidare på tycker jag.
***
I tisdags kl 07.00 skulle hantverkarna komma för att byta mitt fönster. Man kan givetvis tycka att 07.00 är en väldigt okristlig tid för ett hembesök, men jag hade väl inget annat val än att stiga upp och klä på mig 06.50, för inte hade jag velat ligga där i sängen när de stövlade in i lägenheten. Men ingen kom, så där satt jag i mörkret med min skål gröt och såg på Nyhetsmorgon i onödan. Eftersom de inte kom i tisdags utan fortfarande var på våningarna under mig så skulle de ju komma igår istället. Så återigen steg jag upp i ottan och klädde på mig. Men inga hantverkare kom. Igår eftermiddag mötte jag dem i trapphuset och frågade när det var dags. Då sa de att det bara var jag och min granne som återstod att åtgärda imorgon, läs idag, men att de får se vilken lägenhet de börjar med. Då kom vi naturligtvis överrens om att de skulle börja hos grannen. Så i morse låg jag och sov gott i sängen när jag väcktes av att två hantverkare kom in i rummet och sa åt mig att det var dags att vakna. Innan jag hade fått på mig varken byxor eller tröja så hade de hakat loss fönstren och den 17-gradiga kylan välde in. Också ett uppvaknande.

Rättvist och viktigt

På förväg kändes det som en match vi skulle kunna vinna. Och även om första perioden inte imponerade nämnvärt så kändes det som att det till slut var en rättvis seger. I andra perioden lyckas vi skapa så pass många kontringar så det känns logiskt när Laudius till slut lyckas tråckla in en kvitteringen. Västerås imponerar inte och det känns som om vi har dem på kroken innan massa utvisningar och dåliga powerplay från vår sida får matchen ur rytm i sista perioden. I förlängningen står jag nästan och hoppas att vi ska ta ut målvakten för att få till ett avgörande innan den obligatoriska strafförlusten vore ett faktum. Men vi får en utvisning med oss, och på en fin passning kan publikfavoriten Owesson avgöra. Rättvist och viktigt.
***
Goebbel känns som en oerhört bra spelare, och en spelare som nog kunde bidragit med en hel del om vi haft tillgång till honom hela säsongen. Nu är han matchotränad men visar likväl upp en fart som få andra i laget har. Tholander likaså visar sig vara en tillgång och det ropas nu förstås om att vi ska behålla honom, men frågan är väl i så fall hur vi på ett snyggt sätt löser honom från hans kontrakt med Nittorp samtidigt som det inte innebär en ny ekonomisk post för oss. En ekvation som på förhand låter ganska svårlöst.
***
Eftersom tanken var att jag ändå skulle vinna på hälftenhälften-lotten idag så gick jag all in på pommes fritesen i kiosken. Väl hemma igen får jag ett sms från en lagkamrat som ifrågasätter att jag köpte pommes frites två gånger om under matchen. Det finns uppmärksamma ögon överallt.
***
Ikväll blev det två nya poäng och inför möten med fyra topplag har vi i alla fall fem poäng ner till Almtuna under strecket. Det var ingen övertygande insats av oss ikväll, men det räckte. Likväl kan jag inte låta bli att oroas av den trötthet som verkar finnas på vissa håll. Det är svårt att sätta fingret på, men 1 700 på läktarna är väl en viss fingervisning om att det är många som fortfarande går och väntar på att något odefinerbart ska ske. En avvaktande väntan som jag inte trivs riktigt med.

Inte mycket att uppröras över

Idag ska det komma hantverkare hem till mig för att byta fönster, så igår kväll fick jag rensa undan möbler och andra pinaler som kunde vara i vägen. Vi får hoppas att hantverkarna inte är Trojaner, även om jag inte tycker att tavlan där jämte fönstret bör vara för provocerade. Det är trots allt Larry Pilut på bilden, och sämre spelare kan man bli utklassade av.
***
Anna Tigerström på P4 Kronobergs sportredaktion delar med sig av sin högst personliga lista över länets bästa idrottspublik just nu. Det är lite oklart om hon rankar supporterklubbar eller publik i allmänhet, men listan toppas av Lakers Lakejer, tvåa är Ljungby Volleyboll och trea är BTK Frej. Framför allt har jag sett att många East Frontare är upprörda över den här listan, men i grund och botten är väl en så här genomarbetad lista inte mycket att uppröras över. Speciellt inte då det måste vara enda syftet med just en sådan lista.  
***
I lördags kväll såg jag Skellefteå - HV71 och efter andra perioden utbröt ett slagsmål där bland annat Marcus Nilsson och Martin Lundberg slog varandra blodiga. Nu är bägge polisanmälda för misshandel och enligt rubriker hotas de av hårda straff. Så kommer det givetvis inte att bli utan det kommer naturligtvis vara en utredning som lägs ner så småningom. Bland hockeyfolk på twitter och bland experter hör man det vanliga tugget om hur tramsigt det är och att slagsmål hör till hockeyn. Hans Abrahamsson på Aftonbladet skriver om att låta idrotten sköta sånt här själva. Men det är inte riktigt så det fungerar i ett rättsamhälle.  Inga förbund eller sällskap har rätt att sätta upp egna lagar som strider mot rikets lagar. Och att slå varandra blodiga som de gjorde i Skellefteå tycker jag aldrig ska vara lagligt.

En viss skillnad

Samma dag som jag definitivt erkänner för mig själv att jag hellre lyssnar på P1 än på P3 så tar minstingen i laget med sig tårta till innebandyträningen för att fira sin 15-årsdag. Det är vid såna stunder som jag inser att tiden inte tickar till min fördel i alla fall.
***
TAIF-Västerås imorgon alltså. Om det nu är så att VIK har ersatt Berglund och Backlund med en blek Santorelli som inte ens får spela imorgon så tycker jag gott att vi bör ha en chans. Några ur det gamla kärngänget lär väl dessutom komma till Dackehallen för att kolla på när Björklund kommer förbi. Det blir ett strålande tillfälle för oss att imponera på dem igen och nästa år ser vi dem alla i den grönvita tröjan igen. Om TAIF nu håller i sin varannan-match-trend så tror jag nog gott att det är läge för tre poäng imorgon. Såväl det kärva ekonomiska läget som Holtabs januari-sponsring pågår ju dessutom fortfarande, så det är fortfarande viktigt att du går på hemmamatcherna. Det finns inget alternativ. Ingen TAIFare sitter hemma imorgon.
***
Holger Berndt har dragit igång en bra grej via TAIF-bloggen. Han utmanar samtliga grönvita att vid matchen mot Karlskrona 2e februari skänka 50 kr/mål och 100kr/poäng som TAIF tar. Det bör vara en fin morot för laget att veta att deras prestation på isen är med och Räddar TAIF. Gå in och signa upp er redan nu.
***
Idag visade de ”Jalla Jalla” på TV lunch, och jag har svårt att bestämma mig vem som egentligen är vackrast av Tuva Novotny eller Laleh. Det är nog nästan fördel för den sistnämnda numera, något jag definitivt inte hade sagt senast jag såg filmen för tio år sedan.
***
Karlskrona verkar inte lyckas med någonting just nu. Som utomstående är det förstås uppenbart att de mesta de tar sig för blir fel. Det påminner en hel del om vår första säsong i Allsvenskan då oron och paniken gjorde att vi ofta handlade innan vi tänkte till ordentligt. Jag dömer ingen, det kanske är en av de positiva sidorna med att numera lyssnar på P1. Det är lätt att hamna i en ond cirkel där man försöker täcka upp för tidigare misstag genom att göra ett nytt. Men däremot tror jag det kan vara en nyttig läxa för många Karlskronasupportrar som gärna hånar oss för att ha stor spelaromsättning. Nu vet ni hur fel det kan bli.
***
Jag ser på NHL-hockey ikväll igen efter innebandyträningen, Boston – Winnipeg den här gången. Det är sjukt vad bra de är utmed blålinjerna om man jämför med vad jag är van att se. Däremot får Enström väldigt mycket förtroende i powerplay, precis som vanligt.

Väldigt nära gränsen

Så ska en kebabpizza se ut. Eller är det kanske en TAIF-pizza? Gourmetrestaurangen Ali Baba på idylliska Sandsgärdsgatan i Växjö hade förr på menyn en TAIF-pizza med kyckling, ananas, banan, curry, jordnötter och kebabsås på.
***
Att gå på isen för att korsa Växjösjön känns aningen för vågat för min del. Då tar jag hellre omvägen runt sjön.
***
En helg som denna är det svårt att få något bloggande gjort. Igår var det svårt eftersom jag var fullt upptagen, och idag var det svårt på grund av sviterna av vad som skedde igår. Min tv-soffa var välfylld, bordet fullt med öl och på TV visades Man City – Fullham, Skellefteå – HV71 och Philadelphia – Pittsburgh i tur och ordning. Att vi faktiskt fick in vår oddset-lapp med nämnda tre matcher gjorde inte matchen sämre. Kvällen avslutades på Kafe de Luxe och det sägs att vi hade trevligt även där.
***
Det är när jag sitter på café och arbetar som jag känner att det där ”Pissa på ***”-klistermärket på min dator nog inte ser helt okej ut.
***
Idag har det alltså inte blivit många knop gjorda. Oundvikligen ställer jag mig ju frågan om gårdagskvällens galej väger upp för dagens dekadens. Jag blundade mig igenom Chelsea – Arsenal innan jag såg Tottenham ta en välförtjänt poäng mot Manchester United, Österrikaren Vanek göra fem poäng för Buffalo mot Philadelphia och Roma göra en sedvanligt vacker entré till mötet med Inter. Jag ser knappt aldrig någon italiensk fotboll numera, men om inte annat så är det värt att se Roma göra sin entré till sin vackra ”Roma Roma Roma”. Nu är det väl snart läggdags trots allt, men jag ger även Calgary – San Jose en chans innan jag kastar in handduken helt. Tveklöst har min nya box fått jobba hårt i helgen jag tror att jag kommer få stor nytta av mina sportkanaler framöver. Om inte annat är de ett bra sätt att få gäster.

För tråkigt

Utbytesstudenten från Seoul tycker alltså att det är lite för lugnt i Växjö. Jag kan nog förstå vad hon menar…
***
Ikväll spelar vårt J18 borta mot Växjö. Jag brukar försöka passa på att titta förbi när TAIF är i stan men ikväll blir det dessvärre svårt. Jag måste jobba en sväng runt kl 20 så det känns svårt att få in en hockeymatch där i schemat också. Om det skulle visa sig att matchen fortfarande lever så kanske jag försöker köra upp och se sista perioden i alla fall, men jag räknar med att vi nog har avgjort till dess.
***
Även Almtuna har alltså ekonomiska svårigheter. Det är för tråkigt när ekonomin inte går runt och tvingas påverka det sportsliga.
***
Idag när jag kom hem från jobbet visades ”Änglagård 2 – Andra sommaren” på TV. Tvåan är om möjligt bättre än etta, och delen när Gottfrid dör och hans begravning är bland det mest gripande jag har sett på Svensk film. Och då är jag inte ironisk på något vis.
***
Natten till imorgon ska alltså Lance Armstrong eventuellt tala ut om sitt användande av dopingmedel under sin karriär. Det ska bli spännande att höra vad han säger, och vilka han eventuellt drar med sig i fallet. Doping är ett jävla otyg, och när enormt hyllade idrottsmän som Armstrong åker dit är det oerhört tråkigt. Skulle det visa sig att myndigheter eller olika förbund har varit inblande eller åtminstone passivt accepterande så hoppas jag att straffen blir både långa och hårda.

På gott och ont

Ingen mat är som mammas mat, och framför allt inte som hennes stekta fläsk med löksås. Det är när jag bjuds på sånt som jag ställer mig frågan varför jag inte hälsar på oftare.
***
Jag ser just nu reprisen av gårdagens match på TV. Eftersom det är lillelördag så unnar jag mig en öl också. TAIF är så här långt ungefär precis så energilösa som de kändes igår. Och så här i efterhand blir det förstås än intressantare att se vår forna lagkapten Santorellis agerande under matchen. Att vi förlorar Santorelli just nu bekommer mig inte särskilt mycket. Kan vi kapa löneposter i truppen så tycker jag det är kanon, och när det nu rör sig om en troligtvis mycket dyr spelare som inte har presterat alls vad vi förväntade oss i år. Jag antar att Jocke Fagerwall har en Dustin Johner-typ i beredskap och jag hoppas att Santorelli inte tillåts spela i Dackehallen nästa vecka. Jag ser det här som en oerhört god nyhet för oss. Vi slipper en stor utgiftspost och vi får en ledig plats till Tommy Goebbel som nu kommer att frälsa oss. TAIF har sagt tidigare att de inte ska röra spelarbudgeten på grund av den ekonomiska situationen, jag hoppas inte det betyder att de styrande nu känner sig tvingade att spendera de sparade pengarna genom att värva någon ny.
***
Chelsea - Southhampton 2-2. Jag kan inte komma ifrån att tycka det är skönt varje gång Abramovich´s gäng tappar poäng. Framför allt på hemmaplan och framför allt mot bottengäng. Jag ser det som karma.
***
En dag som idag är det rätt skönt att ta en promenad genom villakvarteren på Norr i Växjö. Skönt, men bitande kallt.
***
I förmiddags lyssnade jag på partiledardebatten på riksdagen. Det där med politik alltså, jag vet inte riktigt. Jag tycker det är väldigt intressant, men jag förstår givetvis de som är helt ointresserade för det är anmärkningsvärt hur mycket floskler och hur mycket siffertrixande som rabblas av partiledarna. Ideologiska skäl gör det enkelt för mig att veta vem jag ska tro på och hålla med. Ideologi blir ofta intressantare än partipolitik. Och just nu känns det tyvärr som om ganska få politiker i Sverige vågar vara ideologiska. Och om någon skulle råka vara det så beskylls han för att vara naiv. Tråkigt.
***
Där kom både 1-0 och 2-0 till Mora. Fruktansvärt att se hur bleka vi var i första perioden. Stockholmsresan måste ha tagit hårt på krafterna. Nu går jag och lägger mig.

Bättre än inget

Efter 10 minuter spelade av kvällens match så tror jag samtliga närvarande var beredda att anteckna kvällens match i förlustkolumnen. Det kändes som om energin var som bortblåst, både på isen och på läktarna. Mora fick göra precis som de ville på isen. Därför var förvåningen över andra perioden givetvis stor. Tingsryd kommer ut som ett nytt lag och anförda av Smootherman skapar vi mängder av chanser. Vi lyckas dock bara få in en reducering och i tredje perioden känns det som om energin är försvunnen igen. Lyckligtvis var även Mora väldigt bleka i tredje perioden och tillåter att vi likväl kvitterar. Ett fint samarbete mellan Johansson / Nilsson och vi får en poäng som känns värdefull sett till hur matchen gestaltade sig. Eftersom Almtuna förlorade så lämnar vi dem återigen långt bakom oss i tabellen. Nu känns det tryggt fram till fredag åtminstone.
***

TV-sända matcher har aldrig gynnat oss. Lyxen i TV-soffan gör dessvärre att allt för många stannar hemma istället för att ta sig till Dackehallen. Nästa gång Viasat vill komma så klipper vi kablarna för dem.
***

Domarna svarade för en minst sagt svajig insats. Oftast kändes det som om de gjorde sitt bästa för att slippa ta några beslut över huvud taget. En bra domare ska vara bestämd och trygg i sina beslut. De här tre domarna var allt annat än det. Allt velandet vid varenda tekning tror jag säkert var ett resultat av domarnas osäkerhet. Men oavsett hur dåliga domarna är så är det ändå aldrig okej att göra som Daniel Åhsberg gjorde ikväll. Att dra på sig tio minuter för miss conduct är en sak, men då åker man inte ut i båset bara för att dra på sig tio minuter till. Hockey är en lagsport och så gör man inte mot sitt lag. Svårare än så är det inte.
***

Mirza Omer har länge varit min namnfavorit i Tingsryd AIF. Idag upptäckte jag och Lidhultarn ett par nya favoriter i team 98. Både Anton Humble och Gustan Persson är numera starka utmanare om den titeln.


Lite smålöjligt

Jag är inte mycket för det där med inredning och detaljer, men jag blir mäkta stolt när jag känner att jag har lyckats med något bra. Ungefär som jag känner att jag har klätt mig bra för en gångs skull. Jag har samlat på mig rätt mycket prylar genom åren, så för min del har jag gärna en lägenhet som på ett museiliknande vis påminner om ställen jag har besökt och personer jag har mött. Igår kväll tog jag beslutet att lägga min nätverkskabel bakom min tre meter långa bokhylla, och helt plötsligt känns det som om jag har tillfört en helt ny dimension till min lägenhet. Fyra meter sladd försvann från golvet och museikänslan blev betydligt påtagligare. 

***
Hemmamatch mot Mora, ett typiskt Patrik Ross-lag. En gång när vi mötte dem i Play Off för länge sedan förlorade vi med 5-0, Mora slog ner Henrik Andersson och jag kastade in en studsboll på isen.
***
Svenska hockeyligan och dess medlemmar fortsätter att diskutera och debattera om hur de borde agerat angående NHL-spelare under lockouten. Förvisso kan jag förstå den rent moraliska sidan hos de klubbar som protesterar, men då det uppenbarligen inte fanns några tydliga regler inför lockouten, och att de klubbar som protesterar knappast heller har moraliskt rent mjöl i påsen så blir det lite märkligt. Människan är av naturen egoistisk, och alla klubbar handlar naturligtvis på det vis som gynnar dem allra mest. Det enda som hjälper i såna här fall är tydliga regler med bestämda påföljder om någon bryter mot reglerna. Att enbart luta sig emot moraliska aspekter och en gentlemen's agreement känns naivt. Beundransvärt på sätt och vis, men ändå naivt. ***
Ridsport är givetvis en sport, och Lisa Norden vann VM så hon är ingen tvåa. Nu lägger vi den diskussionen bakom oss. Nästa år ser vi helt enkelt till att rösta, jag lovar att påminna er. Var inte så arga och frustrerade över det.


Det svider

Djurgården - Tingsryd AIF, bara att matchen spelas känns stort. Att vi sedan åker till Stockholm och besegrar mesta mästarna på hemmaplan är oerhört stort. Jag kan inte komma på någon seger i modern tid som är större. Segrar mot Malmö eller Leksand är inte detsamma då de känns som ganska halvgrå allsvenska lag numera. Men Djurgården är något större. Något från en helt annan värld. Det går inte att komma ifrån. Och istället för att vara på plats och se detta så var jag i Blekinge och svarade för ett historiskt bottennapp. Det svider. Det gör brännmärken på låret också.
***
Så var det återigen dags för Jerringpriset att delas ut. Givetvis var det fel vinnare igen om man ska avläsa reaktionerna. Men nu är det ju ett pris där folk får rösta på vem man vill ska vinna, så det är klart det vinns av den som får flest röster. Och nu röstade flest människor varken på Zlatan eller pojklaget som vann junior-VM förra året, så då har jag svårt att uppröras nämnvärt. Jag tycker att Zlatan Ibrahimovic är Sveriges största idrottare, men jag ringde inte heller och röstade på någon så jag upprörs inte heller nämnvärt. Som en följare skrev på Twitter; "Hästfolket är lojala sin sport. De mot världen! Som oss Taifare." Tydligen är även Triathlon-folket lojala. Eller är det väl bara så att hockeyfolket och fotbollsfolket inte klarar av att ringa och rösta? 
***
Jag har skaffat 100 nya TV-kanaler. Idag har Växjöhem och ComHem bråkat med varandra så på sin lediga dag blev jag utan allt vad mina filmkanaler har att erbjuda. 
***
Imorgon är det hemmamatch igen. Jag är bjuden hem till Mamma på stekt fläsk, potatis och löksås men det får jag väl lov att tacka nej till nu. Som sagt, nu är vi i ett läge där det inte är ett alternativ att stanna hemma. Och även imorgon blir jag besviken om det inte är fullsatt. Nu ska det inte finnas några alternativ. Se till att ta dit dina vänner. Lyssna till ditt samvete. Är du TAIFare så ska du vara i Dackehallen imorgon, svårare än så är det inte.
***
Och en liten smärtsam påminnelse, ishockey är trots allt en ickesport i 85% av världen. Så kom inte dragandes  med vad som är är riktig sport och vad som inte är det.

Good times

En söndagsmorgon som denna känns både långkalsongerna och Ekots lördagsintervju guld värda under långpromenaden.
***
Nog tusan hade jag gärna åkt till Stockholm och Hovet idag. På många sätt och vis känns det som vår största bortamatch på oerhört länge, framför allt symboliskt. För 12-13 år sedan spelade TAIF senast på Johanneshov. En minnesvärd resa på många vis. Det var en lördagsmatch och en full buss rullade från Småland mot Stockholm. En full buss på mer än ett vis. I Stockholm väntade uppladdning på Hammarby-krogen ’Kvarnen’, något som definitivt inte uppskattades av Bajarna, något de visade med all tydlighet efter ett tag. Inne på hovet fick vi se ett TAIF i svarta bortatröjor förlora i förlängningen. I en förlängning som TAIF borde fått straff sedan målvakten kastat klubban mot en Larry Pilut som hade dribblat av honom. Efter matchen fick vi göra vårt bästa för att lokalisera alla borttappade och vilsekomna bortafans innan vi kunde åka hemåt igen. Men det blir inget besök i huvudstaden för mig, istället ska jag ner till Sveriges andra huvudstad, Karlskrona, och spela innebandy.
***


Igår slog vi något slags bottenrekord på stryktipset med 4 rätt. Men det betyder inte att det inte var en trevlig eftermiddag på Stars n' Stripes med ett par öl och goda vänner.
***

Jag fann ett gammalt fotoalbum igår och hittade ett par gamla bilder på 12-åringen när han var betydigt mindre tonåring och mindre obstinat.


Dagens tips

Det är alltid viktigt att läsa in sig på fienden, vad det än gäller.

Att ge och att få

I eftermiddags var jag på blodgivarcentralen. Jag vet inte om det var för att jag hade näsblod i morse som jag känner mig lite snurrigare än vanligt.

***
Jag har skaffat mig en så kallad Dreambox, som ska möjliggöra att jag får tillgång till all världens TV-kanaler för en hyfsat ringa summa. Det är framför allt att få tillgång till Premier League, Champions League och diverse filmkanaler igen som lockar väldigt mycket. Boxen är på plats sedan flera veckor, men det verkar som om jag får allt att klaffa först ikväll. Just därför ser jag ikväll på elitseriehockey, trots att jag egentligen inte bryr mig nämnvärt. Om allt klaffar det vill säga.
***
Idag kom ännu ett meddelande via taif.nu, och det var helt klart ett steg i rätt riktning tycker jag. Om inte annat så visade det att man har tagit åt sig av en del av den kritik och önskningarna om öppenhet som finns där ute.
***

I diverse olika sammanhang försöker jag tänka på att minimera mitt och andras resursslöseri. Ingenting blir bättre av att man lägger massa onödig energi på saker och ting som man inte kan påverka. Det gäller att fokusera på vad som är möjligt att påverka, inte på svarta hål som bara suger åt sig energin, positiv eller negativ, utan att ge något tillbaka. Just nu kan jag känna att vädret är en sådan energitjuv som inte ger mycket tillbaka. En solstråle eller två hade varit oerhört mycket värt just nu. När snön dessutom har försvunnit så känns det som ett jämntjockt mörker har lagt sig över stan. Just nu finns det inga andra alternativ än att fälla upp luvan och borra ner huvudet när man ska gå ut. Nu gäller det bara att hålla ut sista tiden, snart kommer våren.

***
Och TAIF då. Förlust igår igen. Asplöven slår Mora med 6-2 på bortaplan (...), och så var vi under strecket igen. Två raka segrar blev nu två raka förluster och återigen ser det tungt ut. Det här året blir en pina, även sportsligt.


Close, but no cigar


Det är inte en kringla, men nästan. Nu går de sista lussekatterna åt. Äntligen lägger vi julen bakom oss.
***
Det var ingen ursäkt, men nu skriver Janne Gunnarsson och förklarar vad han menade att allt blir bättre vid konkurs. "Jag menade inte det blir bättre vid konkurs ! Taif har bra juniorer som borde få chansen ! Dom har ju taif hjärta !" Han menade alltså inte vad han skrev, tydligen det allra bästa, och framför allt enklaste, sättet att be om ursäkt på.
***
"The perk of being a wallflower", inte fullt lika bra som Juno, men nästan.
***
Nu har TAIF alltså släppt den 258 ord långa redovisningen om det ekonomiska läget. Jag är förstås naiv som hade hoppats på mer. Men vi får göra det bästa av vad vi får. Målet sägs vara 2 miljoner kronor. 600 000 har alltså kommit in från medlemmar och årskortsinnehavare, Brigaden har samlat in strax över 100 000 och auktioner som pågår eller har pågått kanske landar runt 50 000 kronor. 750 000 av 2 000 000 har vi alltså fått in, men sen då? Hur löser vi resten? Det är jättebra med alla som skänker pengar eller saker till auktioner. Men det är inte alla som antingen kan eller vill skänka pengar på det viset. Jag vet att jag är tjatig, men för mig är det oförståeligt att vi inte har haft fullt på läktarna de senaste matcherna. Samtidigt har jag svårt att förstå varför TAIF inte blåser upp det större. Har vi fullsatt på de återstående 8-9 matcherna så har vi räddat TAIF. Varför säljer vi inte paketpriser till dem? Köp biljett till alla matcherna och få en "Jag räddade TAIF-tshirt". Det finns inget val, alla som kallar sig TAIFare måste se till att gå på hemmamatcherna nu. Och ingen ska gå dit ensam. Ta med dina vänner, ta med dina ovänner, ta med vem fan du vill och se till att de betalar inträde och köper varsin hamburgare.

 


Vilken röra

Julpyntet ska ner. Jag har inte bott länge i min lägenhet men det verkar inte spela någon roll. Likväl är det redan en röra på garderoben och jag vet inte vilken låda jag ska lyfta för att finna den rätta.
***
Conny Strömberg lämnar oss alltså, utan att ha gjort något större intryck. Visst har han ett poängsnitt som nog är högst i laget, det kan vi inte ta ifrån honom. Men ingen kan påstå att han dominerat eller varit framträdande. Med tanke på den ekonomiska situationen vi är i så finns det förstås ingen som helst anledning att behålla honom. Att han går till Örebro kan inte uppröra någon. Men man kan inte låta bli vad som sades i somras när han hamnade i Asplöven i förstaläget. Kanske sa Örebro till honom att kuska runt lite så var han välkommen tillbaka framåt våren när Örebro eventuellt skulle spela kval igen. Örebro såg bra ut utåt när man kickade Conny på grund av disciplinära skäl, och i utbyte fick Strömberg ett löfte om att få komma tillbaka när stormen hade lagt sig. Vem vet. 
*** 
Anton Abele alltså, undra hur han ska lyckas slingra sig ur det här.
***
Det kom inget besked från TAIF igår, nu sägs det komma i mitten av veckan istället. Samtidigt kan man i dagens SMP läsa om hur kommunen ställer krav på föreningen. Vettiga krav förvisso, men det känns som om de borde kommit från oss medlemmar istället. Jag börjar bli mer och mer orolig att vår ekonomi kanske är svårare att sätta sig in i än vad jag först oroades för. Som sagt, det bästa vore nog om alla kort kom på bordet och om alla fodringar och tillgångar kunde benas ut i två olika staplar. Först då kan vi nog förstå vad vi har framför oss. 
***
Fast å andra sidan kan jag minnas helt fel, det kanske inte var våren 2012 Strömberg fick kicken från Örebro efter att ha setts berusad på den där pizzerian. Hur som haver så är det en märklig tur han har tagit.

På bortaplan


Mina tankar om Troja upprörde visst. Jag vet inte vilken punkt det är som de egentligen tycker är så kontroversiell. Kanske tycker de att det är helt ok att närmast utebli från ett lördagsderby i Dackehallen. Trojafansen hellre vill att vi kommer överrens och att derbykänslan oss emellan fortsätter att vara låg. Men nu kan Troja-fansen andas ut. Jag ska inte skriva mer om lördagens stekheta derby som de missade. Vi får se om vi ses framöver, kanske åker jag till Sunnerbohov när vi har match där.
***
På Gröna Brigadens hemsida finns en sammanfattning från det möte som GB anordnade i mellandagarna. Jag tycker att det var ett bra möte och att det nog var nödvändigt för vissa att få lufta sina åsikter lite. Men det ger som sagt inga svar och jag kan inte undgå att känna att vissa av de svar som ges är lite för enkla. Men det återstår att se vad som sägs idag på ämnet.
***
Och för övrigt, jag hoppas aldrig vi flyttar en hemmamatch för att spela den på bortaplan 30 mil bort.
***
Biosöndagen förlöpte rätt bra. Jag var rädd att the Hobbit skulle vara lite för fjantig och med för mycket oneliners för barnens skull, men bortsett från Radagast som åker kälke efter ett gäng kaniner så håller filmen sig på rätt sida om tramsgränsen. När det dessutom är en film baserad på en bok som jag har läst ett antal gånger så är jag naturligtvis mer kritisk, men det fungerar bra och filmen håller sig relativt väl i förhållande till förlagan. Life of Pi har jag hört mycket bra om, men jag har aldrig läst boken så jag visste egentligen inte vad jag skulle förvänta mig. Det är ofta de filmerna som blir de bästa. Life of Pi är en oerhört vacker och underhållande berättelse, som knyts ihop oerhört bra och tänkvärt på slutet.
***
På söndag spelar TAIF borta mot Djurgården, och Gröna Brigaden anordnar resa. Är det någon bortamatch jag skulle vilja se det här året så är det Djurgården på Johanneshov. Senast jag såg TAIF på Hovet blev det förlust mot Hammarby, den här gången känns det både större och mer lockande. 

En god kombination

Salta fiskar och gula fiskar, essensen i lösgodis. Perfekt på biobesöket dessutom. Jag var på the Hobbit i eftermiddags och jag är inte besviken. Filmer baserade på böcker man har läst brukar oftast bli en besvikelse, men det här funkade rätt bra. En lagom trevligt äventyrsmatiné. Kvällens Life of Pi har jag däremot än större förväntningar på.
***
Trojafansen har förresten hört av sig, det var tydligen JVM-final på tv och fotbollsturnering i Ljungby. Därav deras frånvaro igår. Okej...
***
Imorgon ska det komma information från TAIF om det ekonomiska läget. Det ser jag verkligen fram emot, både med rädsla och förhoppningar. Oavsett vilken information som kommer så hoppas jag att den är klar och tydlig, och att vi får veta vad vi har att jobba med. Jag hoppas att vi får svar på några av de frågor som florerar och jag hoppas att det finns en handlingsplan redo för hur vi ska vända på läget. Jag hoppas TAIF har förstått att det finns oerhört många som vill hjälpa till och bidra, men som kanske inte ännu har förstått vilka kanaler de ska använda sig av.
***
Det sägs att krämporna blir fler med åldern, och det kan nog ligga något i det. Numera går det knappt en innebandymatch eller träning utan att jag får en ny smäll. Sprickan i revbenet har läkt ihop lagom till att jag nu haltar omkring med en lårkaka istället. Inget ont om er Blekinge-TAIFare, men att spela innebandy mot Blekingelag kan ofta bli spännande, och ofta lite på gränsen. Så även igår.
***
I fredags spelade Vita Hästen - Kristianstad i allettan. Ett par bekanta namn i poängprotokollet där, namn som passar väldigt bra ihop. Det kan inte ha varit lätt för Bankelius att ställas emot Stark och Hansson när det var dags för tekning.


Troja, vi gillar er inte

Ni kan sången, "det finns inga Trojafans i hela vårat land". Igår blev den smärtsamt aktuell. Som TAIFare skäms jag å Trojas vägnar över deras representation i Dackehallen igår. Vi tyckte att vi var få grönvita i Ljungby senast, men då var vi ändå drygt 150 personer på bortasektionen. Tänk om vi en lördag skulle vara endast fyra på bortastå, vilket Trojanerna faktiskt var innan det bestämdes att stänga bortasektionen och placera dem på sittplats istället. Den dagen hoppas jag aldrig kommer.
***
Själv spelade jag innebandy igår, och efter matchen fyllde vi två bilar och åkte ner till Dackehallen. Så jag gjorde åtminstone min del för att få dit extra åskådare. I innebandyn gjorde jag både mål och det blev seger, så igår fick vi snabbt skaka av oss hockeyförlusten för att kunna ge oss ut och likväl ta en segeröl. En öl som blev fyra eller fem. Idag blir det därför en ganska lugn dag. Halv två går jag och ser på the Hobbit och klockan nio ikväll går jag och ser Life of Pi. Förhoppningsvis hinner jag med lite tvätt däremellan, för annars blir det en jobbig vecka ur den aspekten.
***
Om någon nu har missat det, här är den märkliga figuren Janne Gunnarssons tweet från häromdagen. Vad han menar är oklart, men det låter inget vidare. Kanske satt han i en bilkö någonstans och kände sig lite stressad.
***
Matchen igår tycker jag det inte var mycket att säga om, trots allt. TAIF kändes inte riktigt på tårna, och jag vill inte påstå att Troja inte vann välförtjänt. Men så som matchen och slutminuterna gestaltar sig så grämmer man sig naturligtvis över de tappade poängen. Och ofrånkomligen kan man inte gräma sig över den Trojautvisning som domaren inte tar på slutet. Det går inte blunda för att det var en solklar utvisning som säkerligen hade dödat matchen och inneburit tre poäng. Det går inte heller gräma sig över några av de andra utvisningarna, som den när Smootherman har en back mellan sig och Bengtsberg i Trojamålet, men likväl får två minuter för interference när Bengtsberg dök. Eller det läget när Trojabacken kastar sig i hopp om att få med sig en utvisning, med enda resultatet att han totalt missar sin markering och Åhsberg kan göra 3-2. Lite skamset och pinsamt för backen som får åka ut till båset och låtsas halta lite. Om inte annat får man vara glad att Troja kommer till Dackehallen och påminner oss om hur illa vi egentligen tycker om dem. En känsla som har glöms bort dessvärre det senaste decenniet. Och att David Åslin får kvittera och på Patrik Ross-manér provocerande åker mot Tingsrydklacken för att fira förstärker bara den känslan.

Torsdagstankar


Få sporter kan vara lika engagerande som handboll. Men ikväll i Växjö klaffade det inte riktigt. Evenemangspublik av det slaget är svårflirtad. Det är klappor, popcorn och en publikuppvärmare. Det blir inte mycket pinsammare. "Kom igen nu hela hallen, nu kör vi vågen. Heja heja! Klappa händerna med!" skriker han inför en lagom trött och ointresserad publik. Engagemang och passion är inget man kan lura fram så enkelt. Men hur som helst, kul att se handboll igen, även om jag fick en plats varifrån det var svårt att se riktigt hela planen. Det bör dock påpekas att jag kände mig oerhört felplacerad, och nog helst undviker diverse event i den arenan i framtiden, vad det än må vara.
***
Bra gjort Boateng och Milan.
***
Vilken dag det blev. Småkronorna tog en trots allt ganska trevlig seger i semifinalen i JVM. Jag gav mig obehindrat ut på en 7 km lång löptur i Fyllerydskogen. Men framför allt tog TAIF en oerhört tung och härlig seger i Uppsala. Att Owesson får avgöra igen är förbaskat roligt, och välförtjänt. Och när vi inte släpper in något mål, så räcker det ju faktiskt att bara göra ett framåt. Nu är vi, återigen ikapp både Asplöven och Almtuna igen, och det vore väl fan om vi inte kunde bita ihop på lördag och göra en bra insats mot ett Troja som har känts oerhört svajiga och rent ut sagt usla på sistone. Dessutom vankas det storpublik och fullsatta läktare på lördag.

Mitt avlatsbrev


Min syster fyllde år igår och det blev en timme bowling med familjen. I en sådan familjekamp har jag nog egentligen inte mycket att vinna, men en seger med 100 poäng över två rundor får man vara nöjd med. Ikväll fortsätter firandet med handbollslandskamp. Det är oerhört många år sedan jag såg en handbollslandskamp, så det var med glädje jag tog emot en biljett. Dock förutsatte jag att matchen skulle spelas i en handbollshall, i Teleborgshallen eller något liknande. Hade jag vetat var matchen verkligen skulle spelas hade jag kanske inte köpt biljett. Nu har jag istället klistermärken nerpackade i jackfickan.
***
TV-producenterna borta i Ryssland verkar gilla att zooma in de lättklädda cheerleader-tjejerna på läktaren. Härligt att det är lite show också, och inte bara hockey...
***
Mitt gamla gäng Suwon Blue Wings värvar Jong Ta-sae från Köln. Vi brukar tycka att det är intressant att se hur olika spelare accepteras av publiken i Dackehallen, jag hade väldigt gärna sett hur fotbollspubliken i Suwon tar till sig nordkoreanen Jong.
***
Nu verkar det som om NHL-lockouten lider mot sitt slut. Redan ikväll slipper vi nog inte Jhonas Enroth, men nog gynnar det oss i bottenkampen om han inte är med mycket längre till. Jag har skrivit det så många gånger nu, så jag tror inte längre på att vi ska lyckas skapa något betryggande avstånd ner till kvalstrecket. Men jag hoppas innerligt att vi i alla fall ska se till att Almtuna, och även Troja, även efter de här två matcherna oroligt måste blicka neråt i tabellen.
***
Gröna Brigadens hedervärda insamling går vidare och på TAIF-bloggen finns en mängd auktioner till förmån för TAIF. Det finns dock en begränsad mängd TAIFare som kan skänka pengar, till slut kan vi inte hoppas på att enbart gåvor ska lösa detta. Man kan vrida och vända på det hur mycket man vill, men vår främsta inkomstkälla är trots allt hemmamatcherna. Jag vidhåller att det är enklare att få folk att betala 140 kronor för en hockeymatch än att få dem att lägga 140 kronor i en insamling. Det har funnits x antal lediga platser kvar i Dackehallen vid de senaste hemmamatcherna, och om vi kan fylla de stolarna får vi in oerhört mycket enkla pengar. Fullsatt på lördag mot Troja skulle innebära ett par hundra tusen extra i inkomster till föreningen jämfört om det är de vanliga 2 000 som kommer. Enklare än så blir inte pengarna. Hur ser vi då till att de där extra åskådarnar kommer på lördag? Vilka tar du med? Vilka extra tar jag med? 
***
För en kompis goda hälsas skull så har jag ingått ett vad om att trissa upp träningsmängden en aning. För egen del är det svårt att hitta fler träningstillfällen utöver innebandyn, men jag får göra så gott jag kan. Plusgraderna kommer väl till pass så i eftermiddag drar jag på mig löparskorna och långkalsongerna för en runda i elljusspåret. Det är alltså inte ens jag som har avgett något nyårslöfte, men att får ge mig ut och löpa i början av januari ser jag som en väldigt olycklig effekt av det vadet.

Nytt år, samma tankar

En god vän briljerade igår kväll med ett foto han hade tagit tillsammans med Zlatan när de sprang på varandra i Åre under julhelgen. Det är en historia man har hört många gånger redan, och säkerligen kommer att få höra många gånger om. Själv replikerade jag med ett foto jag tog i Dackehallen under Malmömatchen, storheter på sitt sätt. Mina vänner är TAIFare, så även igår kväll blev det en hel del TAIF-nostalgi. Säsongerna 99-00 och 00-01 är kära minnen för de flesta av oss. Linköpingsmatchen och flera av Pasi´s citat har blivit oförglömliga och kan inte undvikas att komma på tal. Jag har ett gammal VHS-band liggande någonstans med en hel del TV-inslag om TAIF från den tiden. Det är nog snart dags att jag får det bandet konverterat till digitalt format. Men hur som haver, det var ett trevligt nyår och nu blickar vi framåt. 2012 blir 2013, men saker blir nog varken bättre eller sämre. Världen är densamma även om den skrivs med nya siffror. Det viktiga är att vi rör på oss, och att vi rör oss framåt.
***

Igår kväll strax efter middagen trillade min senaste följare in på Twitter. Den goda Ulvskog kan inte ha haft mycket på schemat om det är sånt hon ägnar sig åt vid halv sju på nyårsaftons kväll. Jag klandrar henne dock givetvis inte, det finns nog sämre twittrare att följa.
***
Helgerna är nu över, och som vanligt är det förhållandevis skönt att komma in i vardagens rutinre igen. I alla fall känns det så på förhand. Men efter ett par dagar tillbaka i skrivbordsstolen kanske det skulle kännas skönt med ett par lediga dagar igen. Det nya året startar i vanlig ordning med innebandy och återigen innebandy. Idag vilar vi men sen blir det träning både onsdag och torsdag samt match fredag och lördag. Det är för väl att jag tycker det är roligt i alla fall.
***
Även i år valde Ivanhoe fel tjej. Vad han ser i den bleka och ointressanta Lady Rowena kan jag inte förstå.
***
Jag måste komma med en liten rättelse. I mitt senaste inlägg kallade jag någon för att vara en "välkänd TAIF-hatare". Personen ifråga har nu hört av sig och vill påpeka att hans uppseendeväckande beteende, som kunde tolkas som en TAIF-hatares beteende, gjordes med glimten i ögat. Svårare än så behöver det alltså inte vara att sona gamla synder. Så från och med nu hoppas jag att ni betänker att mina eventuella snedsteg eller förlämpningar görs med glimten i ögat.

RSS 2.0