Storartat

Robin Söderling och Zlatan Ibrahimovic!

TAIFare i alla väder

 • TAIF.nu presenterar tränigsmatcherna inför säsongen, och förutom den relativt intressanta turneringen under Karl-Oskardagarna i Växjö så hittar jag ett annat guldkorn. 28e och 29e augusti, fredag och lördag, spelar vi dubbelmöte på bortaplan mot Halmstad. Jag vet att det finns en vecka med vandring i fjällen planerad i augusti, men förhoppningsvis finns det likväl utrymme för ett veckoslut i Halmstad.
 • Igår blev det återigen ett besök på den bästa klubb jag har besökt, Club Eden i Seoul. Dans fram till klockan halv 7 i morse sen en halvtimmes taxiresa hem till sängen. När jag stod på dansgolvet inatt med en full tysk, en ung etiopier, en kåt polska, en försynt litauiska, en vacker guatemalska, en pojkaktig australier, en ilsk kroat, en metrosexuell schweizare, en söt koreanska och en tokfull fransman så slog det mig att dessa människor är de som just för stunden står mig närmast. En skrämmande och fascinerande tanke på samma gång.
 • CJ-debatten rör upp nya vågor. Jag vill be alla inblandade att låta bli att hacka på varandras känslor för föreningen. Låt inte den här diskussionen få er att börja ifrågasätta vilka som egentligen är TAIFare. Det är lika fånigt att säga att de som inte vill ha Jacobsson i föreningen inte vill se TAIF i allsvenskan, som det är att säga att de som vill ha honom inte är lika stora supportrar. Försök ha förståelse för att det kan finnas skilda uppfattningar.
 • Mina nya vita Adidas Superstar har blivit ett välkänt kännetecken i Korea. Folk har lärt sig att när de är på, då är det nyktert som gäller. Men när det är de gamla skorna som åker på, då tar sig folk för pannan och inser att det är dags för fest.
 • Nu ska jag unna mig lite söndag. En kopp pulverkaffe och en film, jag tror det blir Änglar och Demoner. Jag har ingen som helst förhoppning om att den ska vara bra, men Rom är trots allt ändå Rom.

Tim, var är du?

 • Det trillade in lite nya spelare häromdagen, Svesse, Harikkala och Sirén. Svenssons underskrift välkomnar jag, han är viktig på många sätt och vis. Harikkalas kvaliteer hann jag aldrig få någon uppfattning om men om vi nu välkomnar honom tillbaka så är jag övertygad om att det är ett bra val. Ismo Sirén har jag naturligtvis ingen som helst koll på, men han har ett roligt namn så förhoppningsvis kan det bli en bra värvning.
 • Planer för dagen? Det väntar en storartad lördag så förhoppningsvis blir det en lugn fredag.
 • Om någon vill ha humor så rekomenderar jag Agenda från i söndags. Debatten mellan representanter från Sverigedemokraterna, Piratpartiet samt Feministiskt Initiativ bjöd på en hel del underhållning. Som sagt, enfråge-partier står inte särskilt högt hos mig. Vad rasister, data-killar eller feminister tycker om till exempel sjukvård eller skattefrågor är för mig svårt att se.
 • Ännu ett stockholmsderby som spårar ur. Jag har full förståelse för att det kokar över ibland på läktarna, jag vet själv hur det kan ske. Men gång på gång, de borde förstå att de själva dödar intresset för stockholms-derbyna som för ett par år sedan var så infernaliskt heta. De gräver sin egen grav så att säga.
 • Spänningarna ökar i Korea. Landet sörjer sin fd president som i lördags begick självmord efter en korruptions-skandal, samtidigt genomför Nord-Korea kärnvapen-tester och säger upp de existerande fredsavtal och vapenstillestånd som tidigare fanns. Koreanerna verkar vara vana, men vi utlänningar håller lite extra koll på nyheterna i nuläget.
 • Dahl och Lagermyr får A-kontrakt, helt rätt. Två guldklimpar som vi måste vårda ömt. Dock finns det fortfarande, som många påpekar, ett behov av en målskytt. Vi klarar oss långt på den bredd och kompetens som finns i dagens trupp. Men det vore skönt med en Henrik Andersson (den riktiga Henrik Andersson) som gör mål utan att egentligen synas.
 • Jag drömde om Tim Dickinson inatt. En legend, någon som vet vad han har för sig nu för tiden?

it was the first time that we met...


Igår var det fest i världens vackraste stad. Italienskan brukar inte uppskatta när engelska fotbollsfans kommer till hennes Rom, men jag hoppas hon kunde njuta på något vis igår. Jag njöt då sannerligen i alla fall...

Det är annorlunda att se en Champions League-final på andra sidan jordklotet. Med avspark 03.45 så får man planera uppladdningen lite annorlunda. Hur som helst hamnade vi på lokal runt elva-snåret. Jukebox, ett biljardbord, sedavanliga koreanska groupies och en trevlig bartender underhöll mitt sällskap som hela tiden växte i antal. Till slut var vi närmare 35-40 personer från i princip hela världen som laddade tillsammans. Framåt tre-snåret byter vi till en bar med storbildsskärmar.

Jag är som sagt väldigt allergisk mot folk som engagerar sig för mycket i lag som de egentligen inte håller på. Därför var jag inte nöjd igår när det hoppade runt polska tjejer som sjöng "We are Manchester", inte heller gillar jag kanadensare som med spansk brytning sjunger "Barcelona". Till slut fick jag nog av alla hejaramsor och hittade ett eget bord i ett avskilt hörn av lokalen. Så småningom fick jag sällskap av en svensk, två litauiskor, en colombian och en trevlig flicka från Guatemala som alla ville se matchen i lugn och ro. Vi beställde in ett par tallrikar friterad kyckling samt en kanna öl och hade det väldigt trevligt tillsammans.

Nu ska det sägas att jag inte var helt nykter när jag såg matchen, så därför inser jag i efterhand att mina analyser nog inte är helt klockrena. Men jag slogs igår av att Barcelona nog är det bästa fotbollslag jag har sett. Maken till mittfältsspel har jag aldrig upplevt tidigare. Hur svåra situationerna än ser ut så klarar sig knattarna på mittfältet att passa sig ur dem. Med snabba, korta passningar i sidled löser Xavi och Iniesta de flesta situationer. Likaså är jag så innerligt imponerad av den press som deras mittfält sätter på motståndarna. Så fort en Man Utd-mittfältare hade bollen så kom det 7-8 småknattar i rött och blått farande för att återerövra den. Barcelona vann väldigt rättvist och det glädjer mig.

Jag tror väl egentligen inte att Barcelona är särskilt annorlunda från andra storklubbar i världen. Men innerst inne försöker jag ha kvar en illusion om att de står för något annat. De har en själ och identitet som sträcker sig bortom den enorma kapitalism som idag genomsyrar den moderna fotbollen. Så länge jag kan leva kvar i den illusionen så är jag nöjd.

Barcelona - Such a beautiful horizon
Barcelona - Like a jewel in the sun
Por ti seré gaviota de tu bella mar
Barcelona - Suenan las campanas
Barcelona - Abre tus puertas al mundo
If God is willing
If God is willing
Friends until the end
Viva - Barcelona

Ibland har jag det bra


Det blev som bekant inget av min utlovade middag med Blomman i sommar. Därför tog jag mig igår till Seoul Tower för att fira Örebros avancemang med en hejdundrans middag. En sexrätters middag uppe i ett tre hundra meter högt roterande torn med en utsikt som inte går av för hackor, så borde mitt liv alltid se ut...

Ända in i kaklet

 • Genom åren har det blivit många minibussresor och pizzeriabesök tillsammans med en TAIF-broder som håller på FC Burnley. För hans skull kan jag inte låta bli att glädjas över Burnleys avancemang igår, även om jag givetvis hade föredragit att se Reading ta klivet upp igen.
 • Fotbollskväll idag som sagt, vad gör egentligen Pär Zetterberg där som expert? Tillför han något över huvud taget? 
 • Vad ska man säga om serieindelningen till hösten. Det blir som alla säger en relativt rolig serie med många mot närbelägna lag. Matcher mot Mörrum och Nybro lockar mig, övriga så kallade derbyn ser jag som mindre intressanta. Fredagsresor till Kungälv har ju varit trevlig förr, så vi får väl hoppas det blir något liknande i år. Eller varför inte ta tåget till Nybro?
 • Som sagt, idag är det fyra veckor kvar till hemresa. Nu gäller det att ta till vara på tiden. I söndags blev det ett besök på en känd kyrkogård, imorgon är det ett  krigsmuseum  och ikväll blir det middag i Seoul Tower. Med mina Adidas Superstar, solglasögon och shorts är jag snyggast  i Korea till vardags. Återstår att se om jag kan leva upp till det ikväll när jag entrar de finare salongerna.

Kvällsinlägg

 • Maldini fick ett väldigt ovärdigt avsked, Nord-Korea har dragit av en kärnvapenladdning men fortfarande inga TAIF-nyheter...
 • 90-tal, jag är både förvånad och besviken att han inte på något vis nämner varken Mathias Olsson eller Jonas Gabrielsson. Inte Per Kellman eller Erland Guastavsson. Jag antar att vi alla har olika minnen från detta årtionde.
 • Min sambo, malmösupportern, har nu stora problem med att sitta uppe i natt och kolla på Blåvitt-MFF. Han grubblar över vad som är bäst, att stanna uppe till matchstart eller sova ett par timmar först. Jag är glad att jag inte är kvar i den fällan i alla fall.
 • Växjö BK går som tåget, jag saknar svensk lokalfotboll.
 • På tal om 90-tal, jag laddade ner Fucking Åmål ikväll. Mer högstadie-ångest än så blir det knappast.

Salvation

 • Terminator 4, är man ute efter total och sanslös action så blir man inte besviken. Koreanska ljudsystem gör inte biobesöket sämre direkt. Jag var mycket nöjd när jag lämnade salongen.
 • Efter en helg ute i svängen, i viloläge samt på resande fot så kom jag sent igår kväll hem och förberedde mig för att göra det vanliga svepet genom bloggar och forum för att se vad jag hade missat under helgen. Dock var det förvånansvärt tomt på konkreta nyheter eller ens tillstymmelse till skvaller. Det går lite på halvfart just nu och de flesta spekulationer känns väldigt löst förankrade.
 • Nu återstår det 4 veckor till hemresa. Även om jag i mångt och mycket känner mig redo att åka hem så känns Sverige längre bort än någonsin. Även om jag just nu känner att jag utan tvekan vill stanna i Växjö för en relativt lång tid denna gången, så är jag ändå medveten om jag till hösten kanske står där igen och längtar efter att ta mig ut i världen. Hmm, vi får se.
 • Språk har jag alltid varit bra på. Så att jag nu kan klara av enklare telefonsamtal, skicka sms och halta mig fram genom simpla dialoger på koreanska förvånar mig inte, men det gör mig likväl väldigt stolt.
 • Även om man varken kan kalla mig Milanista eller Man Utd-fan så måste jag ändå passa på att hylla två stora spelare. Den store Paolo Maldini samt Ryan Giggs avslutar nu sin karriärer efter 24 respektive 16 säsonger i de båda ovanstående klubbarna. Båda två kan se tillbaka på varsin karriär som nog aldrig kommer upprepas och alla fotbollsspelare bör vara avundsjuka på. Större gentlemän eller förebilder får man leta efter.
 • Jag har tydligen hittat en ny hit på Karaoke. Enligt flera åhörare så är min version av "Eye of the Tiger" till och med bättre än originalet. Tveksamt om hur mycket vikt jag verkligen ska lägga i det berömmet, men jag suger åt mig så mycket jag kan.
 • Som utlandssvensk så är Web-TV ovärderligt, jag vet ganska väl nu vilka dagar som mina favoritprogram kommer ut på. På måndagar tittar jag på Agenda samt Sportspegeln. På tisdagar tittar jag på Fotbollskväll. Debatt kom (innan säsongsavslutningen) ut på onsdagar och fredagar. På fredagar kan jag även se senaste avsnittet av det formidabla Ekwall vs. Lundh och på fredag kväll (även om jag alltid ser det på lördagen) publiceras Laul Calling.

Pust och suck


Festival-livet tar hårt och resulterade i en heldag i sängen. Efter en dusch, en tallrik nudlar, lite friterad kyckling och en flaska cola så är jag dock återigen redo att ta på mig mina blingade Tingsryd-örhängen och ge mig ut i den koreanska natten.

꽁짜 포옹


Det är festival i Korea, jag är ansvarig för att sälja gratis kramar. Med andra ord finns det ingen som helst tid för att blogga...

Einarsson, det var en viktig underskrift.

I-rony


Bäst just nu, Sophia Somajo
 • Enestubben skrev något intressant och tänkvärt igår. Han tog upp Jacobsson eventuella övergång till Tingsryd samt ordförande-bråket i Troja, och skrev att liknande rabalder skulle det aldrig bli i nystartade popcornklubbar i närheten. Jag tror helt klart han har en poäng. Jag minns att Dan Magnusson skrev något på samma tema för ett par år sedan. Han beskrev det enorma intresse som finns i Tingsryd med omnejd, vilket stöd det är men också vilken press det kan skapa. Vi supportrar till Tingsryd bryr oss väldigt mycket om vad som händer i vår förening, ibland lite för mycket kanske. Det är en hårfin gräns. Lika svårt som det är för Enestubben att förstå varför vi tänker som vi gör, lika svårt är det att förklara.
 • Ikväll var jag tillbaka på Suwon World Cup Stadium, det var återigen dags för Champions League och Singapore Armed Forces stod för motståndet. Trots enorm ofarlighet och andefattigt anfallsspel så lyckades vårt Suwon Blue Wings till slut vinna med 3-1. Det var sannerligen på tiden att det blev en seger för blåvingarna.
 • Jag har läst lite om att Håkan Loob ska utreda framtiden för ett par av elitserieklubbarna. Tidigare har vi kunnat läsa om att Djurgården, Frölunda, HV71, Linköping samt Färjestad funderar på att dra sig ut elitserien och spela på annat håll. Det känns som att den dag detta sker så kommer mycket av intresset för ishockeyn i Sverige att försvinna. Nog för att kvaliteten kanske blir bättre, men vem går och tittar på matcher mot lag vi aldrig har hört talas om. Se bara på hur det är med de allsvenska fotbollslagen, kvaliteten motsvarar inte alls det stora intresse som finns. När det sedan vankas matcher av högre kvalitet, UEFA-kval o dyl, då sviker publiken. Som supporter bygger man upp nästan lika mycket känslor inför motståndarna som man gör till det egna laget. Jag tror det blir svårt att bygga upp någon stämning inför matcher gentemot lag från Sibirien, Tyskland, Norge eller Portugal eller var de nu än må komma ifrån. Även detta är kanske en åsikt som många har svårt att ta till sig, speciellt de som värderar det enbart sportsliga resultaten högre än identiteten.

Same same...


...but different!

Söndagstankar


Club Eden, Seoul
 • Jag får väl passa på att besvara vissa av kommentarerna jag fick på föregående inlägg angående den goda Christian Jacobsson. Min människosyn samt min politiska ståndpunkt(?) blandades in i min åsikt att jag inte vill se CJ i TAIF mer. Christian Jacobsson är säkert en utomordentligt trevlig människa, men jag känner honom inte och ser honom därför som ishockeyspelare. Att jag blev upprörd när Jacobsson för andra gången gjorde oss besvikna genom att gå till Lakers tror jag inte har något som helst att göra med om jag står till höger, vänster eller i mitten på den politiska skalan. Holger beskriver vad som hände för ett par år sen och jag håller i mångt och mycket med honom i vad han skriver. En infekterad fråga, minst sagt.
 • Manchester United och Inter vinner respektive liga, allt är som vanligt. Italienska ligan bryr jag mig inte mycket om, men nog känns det som om det vore roligare om Liverpool eller Arsenal vann i England. Börjar sannerligen bli dags för det. Det börjar även bli dags för Öster att ta tag i sig själva, seger idag mot Frölunda är ett första steg.
 • Promoe!
 • I natt var vi ute och klubbade i Seoul igen. När man har stått och dansat oavbrutet i 3-4 timmar så börjar benen bli ganska trötta. Framåt sex-snåret i morse var dansgolvet ganska tomt så vi besökte närmaste McDonalds innan vi tog en taxi hemåt. Det tål att upprepas, nattklubbarna i den här staden är galet bra.
 • Värvningen av Victor Tisell hamnade lite i skymundan när ryktena om CJ började ta fart. Jag tror i alla fall att det kan bli en bra lösning på målvaktssidan. Förhoppningsvis utvecklas han ytterligare lite och kan utmana Johansson om målvaktsjobbet.
 • Barcelona vann La Liga, det glädjer mig!
 • Igår deltog jag i något som kallades Olympics. Efter en spännande spurtstrid i avslutande stafetten avgick mitt gröna lag med segern och vi fick en låda (!) vin i första pris. En bra början på en lång kväll. Att det sedan bjöds på gratis öl hela dagen gjorde inte eventet sämre. Idag är jag dock värd lite vila.

Thirty pieces of silver


Så står vi återigen inför den stora tvistefrågan som i mångt och mycket delar oss TAIF-fans i två läger. Christian Jacobssons vara eller icke-vara i Tingsryd AIF är en fråga som väcks varje sommar. Vissa skyr honom som pesten, vissa ser en duktig och vältränad hockeyspelare som bor fem minuter från vår ishall. Själv lutar jag mer åt det första alternativet, även om jag försöker inte slösa massa energi på liknande frågor. Dock vet jag att jag ytterst gärna slipper se Jacobsson spela för TAIF igen. Han har syndat alltför många gånger för att det är OK.

Stanna i Växjö Christian, där är du uppskattad.

Bäst just nu


Promoes nya album Kråksånger spelas flitigt just nu.
***
Fredag kväll, jag unnar mig ledigt från bloggandet.
Heja Tingsryd!

Rött är alltid rätt

 • Idag gjorde jag min medborgerliga plikt som svensk och röstade i det stuntande EU-valet. Ett snabbt besök på ambassaden och sen var det avklarat. Jag tänkte jag skulle passa på att ge er en liten guide om ni funderar över hur ni ska rösta. Röstar ni vänster så röstar ni rätt, röstar ni mp så röstar ni ok. Röster ni höger så röstar ni helt fel och borde tänka om. Röstar ni på enfråge-partier så har ni inte förstått vad politik handlar om och röstar ni på främlingsfientliga partier så ber jag er omgående sluta läsa min blogg.
 • När man ser hur tätt det just nu är i Stanley Cup så känner jag att det inte hade varit fel att ha tillgång till Canal+.
 • Det är roande att läsa hur folk försöker såga vårt lagbygge inför nästa säsong. När folk kastar ut sig att vi inte kommer nå allsvenskan genom att behålla truppen från föregående säsong så kan jag inte låta bli att dra lite på smilbanden. Sanningen är den att vi den gångna säsongen var tillräckligt bra för att nå allsvenskan. Vi presterade tillräckligt för att nå allsvenskan. Hade det varit en vanlig säsong då två lag kvalificerar sig för avancemang så hade vi fortfarande firat. Behåller vi laget från föregående år, låter de unga utvecklas ytterligare samt ersätter medelmåttorna som lämnar med lite mer spets så blir vi minst lika bra nästa säsong. Och det kommer garanterat räcka långt.
 • På tal om ambassaden så bjöd den på lite hemlängtan. Vi satt och bläddrade i en broschyr om svensk mat och jag insåg att jag i nuläget hade gett oerhört mycket för en nybakad kanelbulle och ett glas mjölk. Överlag har jag för tillfället kommit in i en period då jag känner att det vore ganska skönt med Sverige. Jag drömde om mitt innebandylag häromnatten och insåg att jag saknar den sortens vänskap. Även om jag här nere har massor av nya vänner så är det inga djupa relationer man skaffar sig. Det vore skönt med lite äkta kärlek och värme. Nåja, solen skiner i alla fall.

Green label


Good value and quality,
brewed for good times!

Grattis Mor!


Min mor är minst lika grönvit som jag.
Det har som sagt varit en hel rad födelsedagar den senaste tiden. Idag infaller nog dock den viktigaste. Jag tror nog att de flesta killar på något vis känner att om det är någon kvinna som aldrig sviker, så är det mamma. Idag fyller min kära mor 50 år. Eftersom jag befinner mig i Korea och hon för tillfället är på Irland så erbjuds det inte mycket möjligheter att gratulera. Jag tror inte min mor läser den här bloggen, gör hon det så har hon lyckats hålla det väldigt hemligt. Hur som helst så uppskattar jag min mor väldigt mycket och hoppas att hon får en bra födelsedag. Det är du värd!

Hai!


Tokyo, you got the rhytm in you...

 • Så var jag hemma i Korea igen efter en sexdagars utflykt till det moderna och urbana Tokyo. Att det var en galen stad är ingen överraskning. Dock inser jag att jag har börjat bli ganska berest när en stad som Tokyo inte hamnar på min topplista över besökta städer. Men städer där det erbjöds femklassing ölservering på 59e våningen, med utsikt som på bilden ovan, går givetvis inte av för hackor. Får ni chansen att åka till Tokyo så tycker jag ni ska ta den i alla fall, även om det är en galet dyr stad.
 • Under de gångna dagarna har en av Trollungarna, Skånskan, 2-åringen samt Italienskan alla fyllt år. Alla älskade och väldigt saknade på sitt vis. Presenter och gratulationer har skickats ut över Europa.
 • Sebastian Ellerstad, du kanske borde prova lite Google Earth nästa gång du skriver på för en ny klubb. Jag vet inte vad du förväntade dig av Tingsryd som samhälle, men någon storstad har nog ingen påstått att är i alla fall. Tråkigt att du inte presterade på den nivå vi eller du hade hoppats på, men nog hade det kännts bättre om du lämnade med huvudet högt istället för som en grinig barnunge. 
 • My Way har blivit något av min signaturmelodi på karaoke. Sjukt bra låt som jag drar av med briljans.
 • Backarna Björklund, From-Björk samt Jacobsson är alla klara för ytterligare en säsong i TAIF. Bra jobbat av sportgruppen med Gusten i täten. Björklund vet vi alla är en väldigt bra back, egentligen för bra för divison 1. From-Björk har jag aldrig personligen sett spela live, men jag vet att jag gillar hans namn och att han hade ett stiligt slutspels-skägg. Robin Jacobsson visade upp ett spel som vi sällan har sett tidigare i TAIF, och blev snabbt väldigt populär. Tre viktiga underskrifter som alla borgar för att nästa säsong kan bli bra.

Kung, kung, kung!

För två år sedan aviserade ikonerna Anders Åkesson och Larry Pilut att hemmamatchen mot Väsby var deras sista match. Efter den matchen knåpade jag ihop ovanstående amatörmässiga video som en half-tafflig hyllning. Nu klargörs det att Kung Åkesson är klar för sin 20e säsong i den grönvita tröjan. Det är stort, väldigt stort! Den där utflykten till Karlskrona stör ju dock fortfarande, väldigt tråkigt att det skulle behöva ske och smutsa ner ett annat prickfritt CV. Det känns lite som att den där förlusten mot Väsby fortfarande grämer kapten Åkesson. Nu kan vi lägga Asplöven-förlusten till samma kategori. På sätt och vis känns det som att Åkesson inte ger sig förrän vi är tillbaka i Allsvenskan. Det här var en viktig och nyttig påskrift. Ingen blir större än Anders Åkesson!


En Harry Potter-bok på koreanska och tio par nya strumpor, nu är jag redo att åka till japan.
Jag återkommer med bloggandet efter helgen.

Idag kom de...


...nu kan ingenting stoppa mig!

Och gäst ikväll är Jesus...

 • Längst upp i norra Syd-Korea har de byggt en tågstation. Rälsen leder in i Nord-Korea men har av förståliga skäl aldrig använts. Den dagen landet återförenas så finns rälsen redo och tågtrafiken kan tas upp. Det är lite som att vi rustar upp Dackehallen steg för steg, för att vara redo den dagen vi kommer tillbaka. Likt oss TAIFare så slutar inte koreanerna att hoppas på att det goda en dag kommer segra.
 • Igår gick jag hem utmed en av Suwons bargator efter en sen kaffe ute på stan. Helt plötsligt hör jag en väldigt bekant piano-slinga från en av barerna på andra sidan gatan. Det är "Socker" med kent som jag hör. En låt som på många sätt och vis var en stor favorit för mig under en lång tid. Det anmärkningsvärda i historien är egentligen inte att jag hör den i Syd-Korea. Än mer anmärkningsvärt är att jdet är andra gången samma sak händer mig i utlandet. För sex år sedan var med om precis samma sak, den gången var det en indonesier på Bali som spelade kent för mig en sen natt.
 • Den gångna veckan har det varit många sena, nyktra dock, kvällar vilket gjorde att igår var jag mer än någonsin sugen på att gå och lägga mig tidigt. Ett El Classico med avspark 03.00 gjorde dock att jag tvingade mig själv att stanna uppe. Det är ju knappast något jag ångrar så här i efterhand. Sällan, kanske aldrig, har jag sett ett fotbollslag så bra som Barcelona var igår. De åt upp Real Madrid. Barcelonas bollvinnande på mittfältet, deras snabba omställningar och lillgrabben Messi på topp var imponerande att se. Min gamla favorit Tierry Henry spelade som i fornstora dagar och prickade in två mål. Gårdagens match var en njutning att se och gör att jag nästan tycker synd om icke fotbolls-intresserade som går miste om liknande föreställningar.

Och gäst ikväll är Jesus
Han har kickat heroin
Han läppjar på sitt glas och Ramlösa blir vin
Han berättar om sina vapen, sin tid i Saint Tropez
Om att ge sig själv en chans, om sin nya Z3
I en värld av idioter står han först i kön
Han berättar framför kameran om hur han bytte kön
Eller något helt annat som också är privat
Om alla dom han älskat och dom han bara sög av
Men han sa alltid nej


Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


Ibland kan status-uppdateringar på MSN få ner mitt humör en aning. Någon ska reggae-kväll på Palladium och någon annan påminner om en allsvensk dröm som gick i kras...

Viktor Rollin-Carlsson


I sann TAIF-stil så värvar vi en kille som det inte har sagts ett ord om. Den ryktesmängd som når till Syd-Korea har inte nämnt namnet Viktor Rollin-Carlsson. Rent spontant känns det som en bra värvning. Unga grabbar som Tisell kan utveckla, det verkar vara melodin. Mest nyfiken är jag just nu på hur hans efternamn uttalas, är det i stil med låten "Rollin´, rollin´, rollin´" så har Gröna Brigadens sångmakare en rolig utmaning framför sig.

Nu, mot Nord-Korea!

One of those days...

 • Första maj, en dag då jag egentligen kanske borde vara ute och visa min solidaritet med vänstern och dess ideal. Någon demonstration har det dock inte blivit för mig, men ingen kan anklaga mig för att jag på något sätt och vis har ansträngt mig idag. En väldigt, väldigt lugn dag avslutas med hemmakväll, SVT Play och tvättning. Skönt som omväxling...
 • På onsdag åker vi till Japan, jag hoppas sannerligen mina nya skor kommer innan dess.
 • Johannes blev klar för Kristianstad häromdagen, Om det nu stämmer att Mörrum var ett alternativ för Jönsson så tycker jag det är tråkigt att han valde KIK. Av rent egoistiska skäl så vill jag se ett starkt Mörrum, matcherna mot GOISet är speciella och nog är det roligare med jämna matcher än när vi kör över dem med tvåsiffrigt. Hur som helst, lycka till Jönsson och välkommen tillbaka.
 • Syd-Korea ligger väldigt långt ifrån Sverige, ibland lite för långt bort. Imorgon blir det en liten dagsutflykt till Nord-Korea. Det är en resa man inte gör alltför ofta...

RSS 2.0