Tigerns år

Först och främst måste jag be om ursäkt. Så här i karnevaltider när kärlekens budskap borde genomsyra min blogg så har jag låtit ett inlägg fyllt av negativa känslor ligga överst i närapå en vecka. Min enda egentliga ursäkt är egentligen att det nät jag sitter på är mer än lovligt skakigt och ostabilt vilket gör att allt eventuellt bloggande försvåras med ett par hundra procent.

Hur som helst, besvikelsen över att två möss lämnar oss rann av mig ganska fort. Bara det faktum att det aldrig har sjungits om dem på läktarplats eller att i princip ingen vet någon direkt skillnad på de båda säger mig att det är två spelare vi inte kommer gråta allt för många tårar över. Den nyheten glömdes bort ganska omgående och jag började återigen tänka i allsvenska banor. Helt plötsligt känns hockey som en ny sport, som att vi verkligen är med igen. Det hela blir inte sämre av hur mycket mer lockande bortamatcher det är nu. Jag har väldigt goda vänner i Malmö, Västerås och Uppsala som redan har hört av sig och bjudit in mig när det vankas bortamatch. Dessutom har jag svårt att se att jag spelar någon innebandy i höst så på grund av det ska jag inte behöva missa några matcher i alla fall.

Nyheten om att OEL har hamnat i NHL tycker jag också känns ganska bra. Jag tycker illa om att se TAIFare komma till Dackehallen i fel tröjor (lex Fredrik Emwall och Mattias Elm). Dessutom så gör det ju NHL rätt mycket intressantare helt plötsligt. Så ytterligare ett skäl att se fram emot den kommande säsongen med andra ord.

Jag har bloggat om det tidigare, men det är värt att nämna igen. Enligt kinesisk astrologi så är 2010 Tigerns år. Det var något mina koreanska vänner uppmärksammade mig på i vintras och det har inkommit SMS på samma tema efter avancemanget. Tigerns år, det låter väldigt bra tycker jag.


Vi hatar allt som ni står för

Bland det sista jag fick innan jag for till Mozambique var en sönderläst version av Steinbeks ’Möss och Människor’. Det är nog dags att läsa den boken nu och lära sig vad som skiljer mössen från människorna. Jag vet i alla fall var jag står i den frågan. Som vanligt blir vi Tingsryd-fans hånade för att vi anser att traditionella värderingar som heder och moral är viktiga, även i dagens samhälle. Som vanligt kommer kritiken från håll som vi borde ha vant oss vid att de inte håller med oss om vad som är viktigt i livet. Jag riktar i alla fall ett stort tack till Växjö HC, David Laudius och Joakim Hilding för att de häller ordentligt med bränsle på derbykänslorna inför hösten.


Vi rör oss, ni står still

Mitt bland alla möten om Mozambiqanskt jordbruk och lokal utveckling så har jag lyckats hitta ett mobilt bredband av absolut långsammaste kvalitet. Men med tanke på de senaste dagarnas händelser så känner jag att jag måste få iväg ett blogg-inlägg, om ni nu fortfarande är här inne och läser.

Matcherna i fredags och söndags var bland de värsta jag har upplevt. Att sitta i Mozambique och följa avgörandet via ett mer än lovligt svajigt mobilnät är inget jag rekomenderar. Det kom SMS-rapporter, men ibland kom de i fel ordning och ibland kom de en halvtimme försent. I fredags lyckades jag närapå missförstå SMS’en i femton minuter innan det kom ett klargörande om att Sundsvall hade vänt i Nybro. Söndagen blev istället den dag då jag, likt alla er andra, slets mellan hopp och förtvivlan. När rapporterna om Miljonmannens kvittering kunde jag inte sitta still längre utan tog med mig min flaska whiskey-cola och gick ut på promenad i mörkret. Sen satt jag på huk vid vägkanten i ett strilande regn och försökte förstå hur nära det nu verkligen var.

Till slut kom en hel ström av SMS som förkunnade att det var klart och äntligen kunde segerjublet eka ut över den afrikanska kvällen. Folk i min närhet anmärkte under kvällen på att det inte gick att se på mig att jag var glad, men på insidan kokade känslorna. SMS’en från alla håll och en del telefonsamtal visade att jag inte var ensam om dessa känslor, men att alla andra var väldigt långt borta. Så ensam som jag kände mig där vid vägkanten har jag sällan känt mig. Just där och då fanns det ingen att dela den enorma glädjen med.

Jag tog i alla fall med mig sällskapet till närmsta hydda som serverade öl där jag bjöd hela laget runt ett par gånger innan kvällen var över. Jag var ju givetvis den som fick i mig mest öl och innan kvällen var över hann det börja snurra till ordentligt och jag anordnade filmvisning av alla de youtube-klipp som jag har sparade på datorn för en lagom begeistrad publik. Även om kvällen naturligtvis inte svarade upp till några som helst förväntningar av hur man firar ett allsvenskt avancemang så är det likväl en kväll jag kommer minnas i hela mitt liv.

Jag har försökt sätta ord på hur stort det här egentligen är, men det är svårt att finna rätt ord. Vi som har varit med på hela färden vet hur länge vi har kämpat för detta. Varje säsong som har känts som en besvikelse har varit ett nytt steg på vägen fram mot allsvenskan. Det är inte bara dagens lag som är hjältar i mina ögon, det finns en hel del andra som har varit med på färden men som av olika skäl inte var med hela vägen fram. Vissa av dem höll helt enkelt inte måttet medans andra hade jag verkligen unnat att vara med om att nå målet.

Den säsong vi har svarat för i år blir svår att överträffa. Hela föreningen har stått upp mangrannt och svarat för en otrolig bedrift. Låt gå för att vi tidigt målades ut som storfavoriter, men att vi nu levt upp det ibland orimligt höga favoritskapet tycker jag är oerhört imponerande. Det här är en säsong vi länge kommer att prata om och vi ska alla vara oerhört glada att vi var en del av den. Tillsammans är vi Tingsryd AIF och tillsammans har vi gått upp i Allsvenskan. Vi är tillbaka och ingen har förtjänat det mer än vi.

Länge leve livet, kärleken och Tingsryd AIF!


!

THIS WAS THE YEAR

Skräp

Nu har jag troligtvis inte internet de närmaste två veckorna. Så när jag väl kommer tillbaka så får vi väl se om jag gör det som allsvensk eller ej. Alla ni som vill rapportera från Dackehallen eller Sundsvall på söndag får gärna göra det till +46736105489.

 

Ta hand om er och ha en bra avslutande vecka på säsongen!


En period kvar


Idag sprängde jag den mozambiquanska banken för att kunna betala Miljonmannens insats.
Men då räknar jag med att han i alla fall gör mer än ett mål ikväll.


Jag är redo


Sådär, lagom till första pausen kom jag äntligen på plats framför Everysport. Afrikansk effektivitet drog ut på mötena och förhalade mig men nu är 30 kronors-whiskeyn upphälld, bananen skalad och Marit Bergman snurrar i hörlurarna. Kom igen nu Tingsryd, jag är redo!


M2

  • Mozambiquansk ol, sms-rapporter och TAIF pa Everysport. Efter matchen gick vi ut för att äta middag och sedan för att göra stan. Vi hade träffat på ett gäng andra resenärer och lite löst bestämt träff med dem på ett ställe med det exotiska namnet 'Coconut Bar'. Vi antog att det var ett backpackerställe av sedvanlig klass så vi klädde ner oss och tog med den lilla plånboken. Det visade sig dock vara Maputos troligtvis lyxigaste ställe. Jag har aldrig varit på ett uteställe med så uppklädda gäster samtidigt som jag själv stod där i min grönvita TAIF-tshirt. Men saker och ting blir vad man gör det till och om man låtsas som om man hör hemma så tror folk också att man gör det. Så vi gled in i kön bland övriga  VIPare och hade faktiskt en ganska bra utekväll även om ölpriserna sprängde min budget redan innan första ölen var uppdrucken.
  • Tomas Lundström sa något till SMP om att det var kul att vi hade så mycket publik samtidigt som Växjö Lakers spelar hemma. Jag förstår förvisso vad han menar, och jag håller med, men jag tycker ändå det kändes lite fel när man läste det. Det är mycket möjligt att det är journalisten som har fått det att låta lustigare än vad det egentligen var, men själv fick jag intryck av att Lundström var imponerad och förvånad. Själv är jag inte det minsta förvånad. Det har varit ganska tydligt hela säsongen att vi för tillfället är mer publikdragande än vad Växjö är. Att vi drar 6-700 personer mer till en match mot Olofström än vad de gör i en match mot elitserielaget Södertälje förväntade jag mig faktiskt nästan. Det, om något, visar hur stort intresset är just nu.
  • Det kan bli en ganska rafflande avslutning av kvalserien nu och jag försöker räkna på hur många poäng som egentligen kan behövas. När man ser de resultat som de allsvenska lagen gör så blir jag inte direkt imponerad, men de har vunnit mot oss och det kan stå oss dyrt i längden är jag rädd. Om man jämför med övriga kvalserier vi har varit i så har läget inför slutspurten sett betydligt mörkare ut. Båda gångerna tidigare har vi varit uträknad och folk och givit upp på sina håll, men likväl har vi båda gångerna stått med avgörandet i egna händer inför sista omgången. Nu återstår det fyra omgångar och vi ligger överst i tabellen, så utgångsläget är i alla fall bättre än tidigare. Men tidigare år har som sagt visat oss att det går att vara uträknad och sedan resa sig. Men en seger i Nybro imorgon skulle vara en bra start på den avslutande veckan av kvalet.

Kom igen nu Tingsryd!


Det ar nagot visst med pask och kvalserien. For tre ar sedan fick jag ett paskagg fyllt med jagermeister under en av hemmamatcherna i kvalserien. Skartorsdagen for ett ar sedan var en av 2009 ars basta dagar innan jag akte hem for att folja Asploven - Tingsryd. Idag ar det langfredag och Olofstrom gastar Dackehallen i annu en paskmatch. Aven om den tighta kragen inte ar optimal for den har varmen sa har Traditions-trojan akt pa. Jag tog for givet att matchen skulle borja kl 19 men helt plotsligt fick jag sms fran Dackehallen om att Miljonmannen hade gjort mal. Sa nu sitter jag framfor en gammal dator och foljer matchen mot Olofstrom via everysport. Mina vanner forvantar sig att vi snart ska ut och ata paskmiddag, men jag hoppas de har overseende med att jag skjuter upp den en timme eller sa...

Kom igen nu Tingsryd!

RSS 2.0