Igen

-12 i Seoul och jag har åkt på en rejäl förkylning och feber. Slutet är nog snart nära...
***
Av diverse skäl så fann jag mig själv vaken igår vid kl 03. Jag drog igång datorn och tänkte att det kunde vara en god idé att somna till radiosportens Hockeyextra. Men jag hann nog inte mer än trycka på play innan jag hade somnat igen. När jag vaknade i morse var datorn tyst och bland alla reklambanners på taif.nu kunde jag läsa att Västerås vann med 2-0. Vad jag skrev efter förlusten mot Mora förra veckan går. En förlust borta mot Västerås går att acceptera egentligen, men med det goda facit vi har haft mot Västerås och eftersom det blir ännu en hedersam förlust gör att det förstås känns snopet. Igen.
***
Det här är så sanslöst märkligt och roligt. Jag skrattar så jag får ont i magen. Vad är det som sker egentligen?
***

"SMP-live drar till Tingsryd på onsdag. Vi snackar hockey, rally och korv - direkt från hyllan på Börjes." SMP gör sitt bästa för att spä på fördomarna. För att sända hockeyprogrammet från Dackehallen var kanske ingen god idé? Så tråkigt, igen.
***
I lördags kväll träffade jag en brittisk kille som hette Luke. Han berättade hur Star Wars hade förstört hela hans uppväxt med alla repliker om "I am your father Luke". Själv berättade jag när jag växte upp var mina idoler Luke Skywalker och Luke Macahan. Fram till att jag hörde talas om Larry Pilut så var det något magiskt över namnet Luke för mig. Efter att ha väckt minnet av Luke Macahan tillbaka till liv så insåg jag att jag måste ladda ner Macahan. När jag nu ändå ligger nerbäddad så tror jag det vore ett utomordentligt tidsfördriv.
***
Marit Berman är redaktör för Musikguiden i P3 den här veckan. Inte nog med att hon gör väldigt bra musik, men hon verkar oerhört vettig och genomtänkt också. En älskvärd kvinna, som bekant.

Att sitta som en slips

Ikväll spelar vi bortamatch mot Västerås, och är det något som grämer mig är det att jag inte har varit på ishockey i Västerås ännu. Jag har goda vänner som bor i Västerås och som jag har träffat på många matcher i de regionerna. Jag har träffat dem i både Norrköping och Enköping, men aldrig i Västerås. Idag hoppas jag att min goda vän tar på sig sin TAIF-slips och jobbar in en ny seger till oss.
***
Nu är Oskarshamn också illa ute ekonomiskt. Jag tycker det är lika tråkigt var gång det händer.
***
Dansken Hersby har lämnat TAIF, och för mig som knappt sett några matcher har han varit totalt anonym. Jag läste en tanke någonstans om att TAIF nu kanske kommer försöka lätta lite på lönekostnaderna och försöka bli av med lite spelare. Ponera att vi nu varken hamnar i kvalserie eller playoff (hur nu det skulle gå till). Dels blir intäkterna färre och vi tvingas betala löner till spelare som ändå inte spelar några matcher. Då är det klart att det vore skönt att slippa några poster på utgiftssidan, speciellt för spelare som inte kommer att vara kvar nästa säsong. Frågan är bara om Gusten vågar vara så vågad att han tycker 11 poäng neråt är tillräklig marginal för att gambla lite innan transferdeadlinen imorgon. Det hoppas jag inte.
***
På Gröna Brigadens forum finns trådar om både GB's bidrag till Enkronan och om X-box turneringen tillsammans med TAIF's spelare nästa helg. Väl värda att både läsa och anmäla sig till för alla er som kan komma runt censuren och surfa in på gronabrigaden.nu

Nya tag

Så tog vi den där segern mot Borås som vi alla förväntade. Nu ser det ganska tryggt ut i tabellen neråt, igen. Elva poäng ner till Sundsvall, och vi har fortfarande Almtuna som en livlina på tolfte plats. Men det har svängt så många gånger tidigare, och om Sundsvall bara tar två nya skrällsegrar så är vi tillbaka bland ångesten och oron igen. Så jag tänker inte ta ut något i förskott. Jag kom hem i fredags natt vid förväntade fyratiden och körde everysport ett tag innan ögonlocken blev för tunga. 3-1 och 3-2 hann jag följa live, men slutresultatet fick vänta till dagen efter. 
***
Min RSS-läsare hade idag 462 nya inlägg. Enda tänkbara förklaring torde vara ett tredje världskrig eller invasion från yttre rymden. Men det visade sig bara vara en humorblogg från Karlskrona som hade spårat ur och visade alla inlägg som nya.
***
Det är efter en sån här helg som man kan ifrågasätta varför i hela fridens namn det inte finns folköl i Korea. Det är samtidigt efter en sån här helg som man är glad över att utkörning av mat fungerar så pass bra och enkelt som det gör här. I fredags var det födelsedagsfest och igår var det avskedsfest för mina danska vänner. Utöver det så har jag gjort just ingenting under helgen. Men nu är det söndag kväll, och jag är tillbaka på banan igen. Men mer spännande än en kopp te och ett nytt avsnitt av Borgen blir det nog inte.
***
TAIF's segrar eller förluster påverkar mig. Men det känns ibland att man går miste om väldigt mycket. Det tog mig lång tid innan jag förstod vad allt snack om Hard Bass egentligen handlade om. Och efter fredagens match kan jag läsa på både twitter och facebook om efterfester och om Hannover Indians. När jag var i Malmö i december så gladdes jag lika mycket åt dricka öl med mina grönvita vänner som åt att se själva matchen. Det är kanske dags att flytta hem igen.

Lagom till läggdags

3-2... Kom igen nu TAIF.

Ai Se Eu Te Pego

Den har börjat spelas på P3, och vi kan nog redan nu fastslå att det här blir något av 2012's sommarhit.
***
Jag sa det igår, och säger det igen. Borås hemma ska vi vinna mot. Skit samma hur det går till. Tre poäng ska vi bara ha ikväll. Själv ska jag iväg på födelsedagskalas, så det lär väl bli som vanligt när det är fredagsmatch. Jag är ute och rumlar runt i Seoul för att komma hem någon gång runt kl 04. Jag slår på datorn, klickar mig in på everysport och ser resultatet. Sen somnar jag ifrån ganska omgående och får kolla upp resultatet imorgon när jag vaknar istället. Ni andra ska till Oasen och äta pizza och dricka öl innan ni fortsätter till skybaren och till Dackehallens ståplats. Absolut inget ont om Seoul, men just nu hade jag gett ganska mycket för att få uppleva en fredag i Dackehallen istället.
***
Så har jag äntligen lyckats komma över säsong 2 av danska Borgen. Säsong var bland det bästa jag har sett, och om tvåan bara når halvvägs till den nivån så är jag glad.
***
För att få lite fredagsmatchkänsla så spelar jag i alla fall Dackehallsklassiker här hemma innan jag ger mig ut i vimlet. Man får vara nöjd med det lilla.

Värmande

När de arktiska vindarna är som värst är det oerhört fint med Samgyetang till middag. En härligt värmande kycklingsoppa med ginseng, vitlök, ingefära samt salt och peppar.
***
En bortamatch mot Mora är det kanske inte meningen att vi ska vinna, inte i nuläget. Men när en match verkar ha artat sig som gårdagens gjorde, så känns det förstås retsamt. Av statistiken att döma så är det förstås värmande att se att vi har en förstalina som kanske har vaknat till liv igen, att Kauppila fortsätter göra assist och att Björklund fortsätter göra mål. Men en förlust är förstås aldrig glädjande och vi får fortsatta se fram emot att lämna den där bottenstriden bakom oss. Fredagens match mot Borås ska förstås vinnas för att trovärdigheten för vårt allsvenska äventyr inte ska få sig en liten törn.
***
Jag såg söndagens Dokument Utifrån om den bortglömda revolutionen i Bahrain. Den var en del av den arabiska våren men slogs ner av regimen och glömdes bort i omvärlden i och med bristen på TV-kameror. Idag är ettårsdagen av revolutionen i Egypten och i Syrien fortsätter regimens brutala övergrepp på folket. Jag undrar hur vi kommer att komma ihåg den arabiska våren om några år. Vilka kom egentligen till makten, och vilka bedömningar och prioriteringar gjorde omvärlden av situationen är två frågor som eventuellt kan ha tråkiga svar när vi ser tillbaka.
***
Vi har en regering som har haft fritt spelrum mer eller mindre sen valet 2010 då den svenska oppositionen har lyst med sin frånvaro. Vi har en statsminister som även han far med osanning, en utrikesminister som fortsatt är misstänkt för att vara inblandad i märkliga affärer och vi har haft en privatiseringshysteri som är närmast skrattretande. Oppositionen får gång på gång öppet mål,  men lyckas likväl snubbla in självmål efter självmål. Nu hoppas jag att Stefan Löfven är rätt man för att få ordning på spelet och för att förändra socialdemokraterna från att vara ett föremål för åtlöje till att åter bli ett trovärdigt alternativ för framtiden. Innan det är för sent.

Var sak har sin plats och sin tid

Den där reflexen kan jag nog plocka ut ur min jackficka nu.
Det finns inte riktigt behov för den här i Seoul har jag insett.

Drakens år

Det kinesiska nyåret firades in i Busan längst ner i söder. Det är en stad som ligger fint vid kusten. Men när det är minus tio och vindarna piskar in från havet så är det inte behagligt. Den koreanska vintern är tuff. Temperaturen kryper ner mot minus tio grader, och i combination med vinden och fuktigheten så känns det som minst det dubbla. “Men du som är från Sverige borde ju vara van”, får jag ofta höra från mina koreanska vänner. Men det är jag inte. På något vis går det inte att jämföra den svenska och den koreanska vintern. Aldrig har jag i småland upplevt den bitande kylan som jag gör här i Korea. Hur väl jag än klär mig så letar sig kylan in innanför min jacka och min grönvita halsduk. Vi går hukade mot vinden och försöker vara ute så lite som möjligt. Affärerna som är öppna mot gatan värms upp av infravärme som i alla fall ger en viss lindring medans vi med raska steg skyndar från tunnelbanan hem till våra lägenheter som är uppvärmda med den traditionella koreanska golvvärmen.
***
I en blogg som bjuder på skarpa iaktagelser har det konstaterats att Tingsryd har "en sunkit arrangemang. Här har klubben inte lagt en spänn på att bygga upp förväntningarna hos publiken". Ja, där snackar vi verkligen en skarp iaktagelse. Att påpeka att Tingsryd inte ligger i framkant vad det gäller pyroteknik och discointron är minst sagt en nyskapande tanke. Har en Blekingeskribent verkligen kunnat undgå vår trögflytande Trabant som tillhör det förflutna? Inser han först nu hur omkörda vi blev för länge sedan?
***
2009 inleddes Tigerns år och vi gick upp i allsvenskan. I fjol var det kaninens år och vi var räddhågsnare än någonsin och lyckades med ett nödrop hålla oss kvar i Allsvenskan. I måndags inleddes drakens år, och hur det ska tolkas hockeymässigt har jag svårt att se. Men det finns en risk att det inte bådar gott inför ett möte med ett lag vars supportrar har kallat sig Red Dragons.

All Star

Det brukar passera ganska obemärkt där hemma, men i Korea är det kinesiska nyåret minst sagt årets största högtid. I dagarna tre slår allt igen och alla koreaner firar hemma hos sina mor eller farföräldrar. Själv har jag inga koreanska mor eller farföräldrar, så jag åker till Busan i södra Korea istället. Det är en strandstad som väl egentligen är som bäst på sommaren, men det ska likväl bli komma iväg ett par dagar. Därför kommer nu även bloggen ligga lite på is över helgen.
***
Man är väl inte sämre än att man kan ge saker och ting en endra chans. I förhandssnacket låter det som om SMP Live idag tro det eller ej även skulle handla om vår Tingsryd och morgondagens derby mot Troja. Ikväll kom jag hem en kvart efter sändningen startade, och nu verkar det som om det efter sändning tar sid tid innan reprisen går att se i efterhand. Så nu sitter jag här och rullar tummarna och gör just ingenting. Jag ger det hela 40 minuter till, ligger programmet inte uppe då så går jag och lägger mig.
***
TREumf...?
***
Det är något av en overklig innebandykarriär jag har här i Korea. Det är klart att nivån inte är den högsta, men likväl är det kul att vara med om en tidigare helt ickeexisterande stjärnstatus. Det asiatiska VM-kvalet avgörs snart och däför behövde landslaget få träningsspela. Det samlades ihop något slags All Star-lag som ikväll spelade mot landslaget. Det är troligtvis det närmades jag någonsin kommer komma att spela en landskamp, så jag passade på att värma upp i min fina Sverige-jacka från Adidas. I matchen fick vi storstryk, men jag fick i alla fall äran att göra ett mål.

Tack Tingsryd


En bild från årets trevligaste fest. I projektbyrån Wallrides ateljé i Växjö på annandagen.
***
Ännu en seger i Sundsvall. Återigen skrämmer vi bort det där kvalseriespöket var gång det börjar visa sig runt hörnet. Det är många som säger och skriver att vi är för bra för att behöva kvala för att hålla oss kvar. Men lik förbannat har vi inte helt och hållet lyckats utöka avståndet neråt tillräckligt mycket. Nu är det återigen nio poäng neråt och i alla fall för den här omgången så slipper vi känna av någon ångest.
***
Jag vet inte om den här nyheten säger mest om SMP, om Tingsryd eller om journalisten Bernd Blankenburg, men underhållande är den i alla fall.
***
Sverige - Bahrain spelade igår en högkvalitativ träningsmatch mot Bahrain. Att Sverige fortsätter spela dessa tveksamma landskamper kan man säga både det ena och det andra om. Helt plötsligt igår var klockan ett på natten i Korea så jag passade på och letade upp en bra stream av TV4s sändning från Doha. Det är ett intressant lag Sverige har, men trots allt så gav jag upp och stängde av i halvtid. En timme innan nedsläpp i Sundsvall.
***
Mark Santorelli, vaknat igen?
***
Mot Alla Odds, ungefär precis så bra som jag hade hoppats på. Jag har alltid varit svag för program om verkliga människor. Man skulle kunna kalla säga att jag gillar dokusåpor, men jag tror att sanningen är att jag föredrar program där ingen slås ut utan alla är vinnare. Typ. Svårare än så behöver det inte vara att göra ett bra TV-program.
***
Ytterligare en person kan nu nog skriva upp sig på den gode Fahlanders svarta lista.

Mot alla odds

Innan jag ens har sett mer än fem minuter av första avsnittet så inser jag att jag verkligen kommer att gilla SVT's nya Mot alla odds. Och om jag nu mot förmodan inte kommer att tycka om det, då har SVT misslyckats med en god programidé. Det här bli perfekt att somna in till efter ännu en dag i kampen för fred och rättvisa på jörden samt förbättrade mänskliga rättigheter i Nordkorea.
***
Imorgon vaknar jag upp och vill kunna läsa om seger i Sundsvall, allra helst tre poäng. Eftersom det inte verkar finnas någon everysport från matchen och eftersom SR's hockeyextra nog knappast kommer fokusera på TAIF så finner jag det inte värt att sitta uppe och se matchen via Swehockey. Tyvärr.
***
Oskarshamn... Först förlorar ni mot Sundsvall, sen fortsätter Håkan Juholts misslyckande. Vad för gott har ni någonsin gett en sån som mig
***
Dessutom räknar jag med att imorgon även få läsa om en domarskandal och ett orättvist resultat i Olofströms Ishall.

Jag är inte bitter

Enligt twitter så är sjävlate Peter Andersson inbjuden till SMP's lakersmagasin på fredag. Det kan nog bli ett sevärt program. Sällan har en TAIF-spelare varit så utskälld av den egna publiken som Peter Andersson var. Kombinationen att vara lagkapten samtidigt som han var loj och oengagerad gick aldrig riktigt hem hos den grönvita publken. Sen hamnade han i Mörrum och blev Peter den Store med halva blekinge. Det vore kul att höra vad han har att säga om karriären.
***
Det är alltså med spännband man ska sätta upp vägskyltar, inte med kedjor.
***
André Peterson är alltså uppkallad till Ottawa Senators i NHL. Vi fick aldrig se Peterson spela för TAIF's a-lag. Men likväl har vi nu alltså två killar med TAIF som moderklubb i NHL. Det är helt klart värt att lyfta fram. Kanske ett webb-TVprogram om TAIF's juniorverksamhet...?
***
Ständigt detta jävla Sundsvall. Det verkar som förgjort att skaka oss av dem. Nu står vi inför ännu en match som kan dra oss in i bottenstriden, igen. Förlust imorgon så är vi bara otäcka tre poäng över strecket, förlust och vi har återigen nio poäng ner. Det känns i alla fall betryggande att vi har haft hyffsat lätt mot de andra bottenlagen i år. Så med det i ryggen hoppas jag på det bästa.
***
Privatisering för privatiseringens skull och skola till salu på blocket. Länge leve den svenska välfärden!

Män som hatar kvinnor och ridsport

I söndags kväll var jag på bio och såg Millenium, som den rätt och slätt kallas här i Korea. Det är inte så många utländska filmer som går upp på bio här, och de Koreanska textas sällan till engelska, så man får passa på när det kommer upp något intressant. Att det sedan är en film som utspelar sig i Sverige gör ju inte saken sämre. Det var lite märkligt att se kombinationen av Sverige och svenska repliker som 'Skål' och 'Tack' tillsammans med amerikanska skådespelare som talade med en märklig svensk brytning. Men annars tycker jag det var en bra film, bättre, mörkare och råare än den svenska versionen.
***
I morse när jag slog på datorn för att se vad jag har missat så var Twitter och Facebook fyllt av kommentarer från folk som inte på något sätt och vis kunde förstå hur Rolf-Göran Bengtsson kunde vinna Jerringpriset. Han är inte värd det, hästhoppning är ingen idrott och hästen borde få priset var ganska vanligt förekommande åsikter. Åsikter som känns mer eller mindre meningslösa. Det är inget pris som går till den som har gjort den största prestationen eller som utövar den internationellt sett största idrotten. Jerringpriset går till den som får flest röster. Det är därför till exempel Magdalena Forsberg kunde vinna priset fyra gånger i en ickesport som skidskytte. Jag hade inte lagt min röst på Rolf-Göran Bengtsson, men eftersom jag inte heller röstade på någon annan så känns det märkligt att höja rösten för att han inte skulle vara värd priset. Det är klart att den som får flest röster är värd att vinna, eftersom det ju är det som priset går ut på. Hade tillräckligt många röstat på Henrik eller Daniel Sedin, så är jag säker på att han hade vunnit. Men nu var hockeyfolket för dåliga på att ringa in med sina telefoner, och då vinner man heller inga Jerringpris. Svårare än så är det inte.

Alla är vi TAIFare

Det är så jäkla coolt att vi verkligen har en kändis-TAIFare.
Dessutom är BLT uppenbarligen TAIFare.

Idrottsgalan, 2012

Årets Kvinnliga Idrottare, nominerade:
Julia Lennartsson, Linköping HC
Anja Pärsson, Vindelfjällens HC
Therese Alshammar, Sydney HC
***
Vinnare: Julia Lennartsson. I många år tillhörde hon TAIF´s gyllene årgång 95. Nu har hon tagit VM-guld och skrinnat ifrån Lawrence Pilut, Kevin Ekman-Larsson, Mirza Omer, Victor Cruz Rydberg och de andra.
***
Årets Manliga Idrottare, nominerade:
Michal Zajkowski, Tingsryd AIF.
Dustin Johner, Tingsryd AIF.
Victor Rollin-Carlsson, Tingsryd AIF.
***
Vinnare: Michail Zajkowski. För att han har varit överlägset bäst alla tre gånger jag har sett Tingsryd AIF i år.
***
Årets Lag, nominerade:
Tingsryd AIF.
Tingsryd AIF J20.
Tingsryd AIF J18.
Vinnare: Tingsryd AIF, helt enkelt.
***
Årets Tränare, nominerade:
Joakim Fagerwall, Tingsryd AIF.
Mikael Nilsson, Tingsryd AIF J20.
Roger Waldemar, Tingsryd AIF J18.
***
Vinnare: Joakim Fagerwall, eftersom han har satt ner foten och fått ordning på vårt lag. Vi var i fritt fall innan han tog över.
***
Årets Nykomling, nominerade:
Christoffer Björklund, Tingsryd AIF.
Mark Santorelli, Tingsryd AIF.
Dustin Johner, Tingsryd AIF.
***
Vinnare: Christoffer Björklund, eftersom att jag tycker så mycket om honom. Jag unnar honom verkligen hans pånyttfödelse och att ha spelat sig till en plats i Allsvenskan.
***
Årets Prestation, nominerade:
Tingsryd AIF, som höll sig kvar i Allsvenskan.
Tingsryd AIF, som tog en bortaseger.
Tingsryd AIF, som har spelat upp sig och numera kan hota alla lag på en bra dag.
***
Vinnare: Tingsryd AIF, som har spelat upp sig och numera kan hota alla lag på en bra dag. Saker och ting känns helt enkelt inte lika hopplösa längre.
***
Tydligen har kategorin Årets handikapp- och dövidrottare försvunnit från galan. Jag antar att det är eftersom Patrik Ross numera är tränare och inte spelare.

Oerhört bra musik!


Jag har inte kunnat sluta sjunga på Imperiets version av Fred. Det är en så galet bra version så jag kan inte göra annat än att dela med mig av den. Mycket nöje!
***
Jag fick ett mail från en läsare;
"Hej
här kommer en fråga från en taifare i eringsboda. När dom åker in splas Sabaton, men precis innan den låten spelas en annan , vore väldigt tacksam om du viste vilken och i såfall kunde svara mig med ett mail !
Tack på förhand"

Eftersom jag inte har sett en hemmamatch på över ett år så kanske någon av mina läsare har svar på frågan. Jag skjuter på höften och gissar att det är Marit Bergman och Broder Daniel som spelas innan Sabaton. Eller varför inte Thåström kanske? Inte för att jag vet, utan enbart på grund av att det vore så jäkla rätt om så vore fallet.

Fångad i en masspsykos

Det blev som sagt ganska sent i fredags. Jag var dock hemma runt kl 04 och kunde slå på datorn och se hur Bankelius hade gjort mål och att vi än så länge hade 1-1. Jag somnade dock ifrån datorn ganska omgående och kunde igår ackompanjerad av rejäl huvudvärk läsa om en ny hedersam förlust. Dagen blev inte bättre när jag insåg att jag hade lovat danskarna att vi skulle gå på nöjesfält. Jag tror att jag tidigare har bloggat om Lotteworld, världens största inomhusnöjesfält. Lotteworld är precis allt som man inte vill ha efter en lång natt på stan. Det är fullt med barn, högljutt, blinkande lampor och fyllt med utklädda clowner, ett Lakerdome med andra ord. Men med hjälp av Burger King, rikligt med cola och mycket tålamod så blev det till slut en ganska lyckad dag. Men oavsett vilket så var det skönt att äntligen komma hem och få landa i sängen.
***
Dagens skvallerrapport, Anders Parmström var igår på Lagerlunden i Växjö och fick diskutera TAIF. Troligtvis dröjde han sig kvar i stan efter att ha varit nere och sett Örebro-TAIF på Mårslycke krog under fredagen. 
***
Det är något oerhört märkligt med Sveriges utrikesminister Carl Bildt. Andra svenska politiker kölhalas för att de inte har betalat TV-licens, för att de har handlat toblerone på regeringskortet eller för att de har fått för mycket bostadsbidrag för en lägenhet som de delar med en sambo. Omoraliskt, javisst. Men frågan är hur det står i proportion till Carl Bildts förehavanden, som inte verkar väcka någon särskild ilska bland folket. Lundin Oil fortsätter att ligga som en mörk skugga över utrikesministern, en skugga som inte verkar gå att få bort. Medias ovilja att verkligen sätta Bildt på plats, och Bildts ovilja att verkligen berätta om sin del av historien förvånar mig. Historien blir än mer skrämmande om man tänker på Martin Schibbye och Johan Persson, de två fängslade svenska journalisterna i Etiopien. De var ute med uppdraget attgranska Lundin Oils verksamhet i Etiopien. Utrikesministern är tyst och det som kallas tyst diplomati har uppenbarligen inte hjälpt. Och i samband med det är det alltfler som återigen reser de återkommande frågorna kring utrikesministerns medverkan i Lundin Oil, företaget som misstänks för folkrättsbrott i samband med sin verksamhet i Sudan. Någon gång i framtiden får vi säkert reda på Bildts eventuella skuld eller oskuld, jag tycker bara det är märkligt att inte många verkar vilja få reda på den sanningen nu.

Ode to smokin' Joe

Ni kanske har sett den redan, jag vet att den gick på SVT för något år sedan och att jag skrev om den redan då. Igår kväll när jag kom hem såg jag doumentären 'Thriller in Manilla', om matchen mellan Muhammad Ali och Joe Frazier i Manilla, Fillipinerna. Det är oerhört många, däribland även jag, som har haft en heroisk och glimrande bild av Muhammad Ali. Men när man ser den här dokumentären får man se det andra sidan av myntet. Man får se uppstådelsen ur motståndarens synvinkel. Helt plötsligt framstår inte Ali som särskilt hedervärd. Dokumentären vrider på begreppen och för ovanlighetens skull håller jag på den betydligt mer nedtonade och sympatiska Joe Frazier. Ali är kanske den som snackar mest och högst, men om man lyssnar på vad de säger så säger Smokin' Joe de intressantaste sakerna. Det här är en av de bästa idrottsdokumentärerna som finns där ute, och går att ladda ner här.
***
Vissa saker börjar ordna till sig och vissa bitar faller på plats. Igår köpte jag en flygbiljett Sanoi-Vientiane, Laos. Sen får vi se vart det bär av efter det.
***
Viasat sänder ikväll Örebro-TAIF, det verkar svårare att finna en bra stream från den sändningen än från JVM. Det kanske är lika bra i och för sig med tanke på att jag nog inte är i toppform i natt vid nedsläpp. Ikväll kommer den första av många guldfester att gå av stapeln. Efter att ha vunnit den koreanska ligan så tror jag att vi kan använda vårt guld som anledning till fest ganska många gånger framöver.
***
Såja Henrik Zetterberg, till och med bättre än Forsberg gjorde det.

Kommentarer som värmer, del 2.

Efter i princip varje match så twittrar Kallinges tränare Patrik Klüft beröm och ett tack till de supportrar som har stöttat laget. Jag vet inget om hur bra KRIF's supportrar verkligen är, eller om de förtjänar något beröm, men Patrik Klüft gör det. Jag tror inte spelare och ledare förstår hur glada supportrar blir när de får beröm eller uppskattning.
***
Eftersom KVP inte finns på nätet så fick jag ett par citat skickade till mig igår. "För övrigt måste den film som visade strax innan nedsläpp igår vara något av de märkligaste och obehagligaste jag sett i en ishockeyhall. Ett gäng mc-knuttar iförda taiftröjor, kamoflagebrallor och rånarluvor dansade runt i 5 minuter , bland annat inne på arenans urinoar. Det var som om ett gäng ryska fotbollshuliganer landat mitt i de smålänska skogarna. Hade man inte velat vara en fluga på väggen på taifs kansli när denna iden kläcktes?" Det är oklart om det här går under rubriken beröm och uppskattning dock.
***
Jag tycker inte om media som uttalar sig i saker de inte vet. Jag tycker inte om media som inte gör tillräcklig research eller är källkritisk. Angående Nordkorea får man ofta läsa nyheter som bygger på skrönor och myter. Här är ett radioreportage som visar hur enkelt det kan vara att förvrida sanningen.
***
Mer citat; "Det är lätt att förstå varför många av topplagen har problem i NGA denna säsongen, Tingsryd hemmapublik kan i snälla ordalag kallas för "Ilsken". Det låter betryggande. Dackehallen får aldrig bli en trevlig plats att komma till. 
Tingsryd hemmapublik kan i snälla ordalag kallas för "Ilsken"
***
Igår var en stor dag. Jag valde att byta profilbild på såväl Twitter som på Facebook. Efter att länge haft en TAIF-logga som avartar så har jag äntligen tagit ett steg i utvecklingen. Det blev ingen storslagen bild, men åtminstone en bild som jag har fotat själv, och som har något med mitt nick att göra.

Örebro - TAIF

Fredagen den 13 januari bjuder Gröna Brigaden in sina och TAIF's medlemmar till att följa matchen Örebro - TAIF på storbilden på Mårdslycke krog. Under kvällen serveras det tacobuffé för 100kr och dricka finns att köpa i baren. Alkoholhaltiga drycker går att köpas mot uppvisande av legitimation. Det är drop-in från klockan 17.00. Sändningen början 18:30.

Kommentarer som värmer, del 1.

Österanfallaren Matteo Zampi Blomqvist 21 år, om bilden ovan; "Ja den bilden har varit med lite överallt, känslan att få göra mål är helt underbar och att få göra mål i östertröjan slår det mesta och det är väl det man ser på bilden. Alla har sina favoritlag i Manchester United, Barcelona, Real Madrid mm. Mitt är Östers IF."
***
Matteo och hans bild är Östers svar på vad vår Simon Stark skulle kunna vara. Om fler spelare hade den inställningen och den stoltheten att representera sin klubb så vore idrotten så mycket roligare att följa.

Simon Stark!

Seger! Inför tredje perioden inatt hade jag en ond förhoppning om ett snabbt fjarde mal för Rögle, sa jag kunde återvända till sömnen. Men det blev oerhört mycket bättre än så. TAIV var på juniorkronor vis överlägsna vad det gällde avslut, men skapade inte de riktiga chanserna. Rögle daremot tog vara på sina chanser och visade kvalitet nar de gick upp till 3-1. Stundtals kändes vi enormt uddlösa, och det det blev inga mål vilka chanser vi skapade. Men skam den som ger sig, utdelningen kommer och de två poäng vi tog får anses vara förhållandevis rättvisa.
***
Idag på jobbet ville mina medarbetare placera ut min hemvist på en karta till organisationens hemsida. Att sätta den nålen i Växjö känns naturligt för mig, men de ville gärna ha det mer precist än så. Så frågan var om jag skulle sätta nålen vid fritidsgården på båtmanstorget eller om det skulle bli vid Hotell Dacke på väster. Det blev det sistnämnda, bara för att.
***
Jag ser på Facebook och Twitter att precis alla tänkbara ordvitsar om Simon Stark redan är tagna. Därför låter jag bli att skriva om starka vändningar eller en stor stark. Oavsett vilket så är det förstås kul att Simon Stark får göra tre mål och bli matchhjälte. Finns det någon i det här laget som publiken kan ta till sig och ge en hjältegloria så är det Simon Stark. Det finns ingen som med sin personlighet och sitt slit personifierar vårt TAIF bättre än vad Simon gör när han är på topp.
***
Återigen rubriker om att antalet hemlösa stiger, om hur våldet ökar och hur skolorna blir sämre. Samtidigt är jag utomlands och får ofta frågor om den svenska välfärden, om vår gratis utbildning och vår sjukvård där alla är jämlika. Omvärlden är avundsjuka på oss för vår höga välfärd och skulle vara väl så beredda att betala extra för att få densamma. Då är det så märkligt att vi väljer bort den för en extra femhundring i månaden. Det är så tråkigt att se Sverige montera ner vad vi är kända för utomlands. Så sjukt tråkigt!
***
Killen som referade pa S24 inatt var inte helt hundra på vad han hade åtagit sig. Jag har tidigare gått ut i korståg mot journalister som inte har kunskap nog att 나öta sitt job på ett trovärdigt sätt. I natt fick vi höra om hur VRC gjorde 2-3-målet, för att sedan ändra det till att det möjligtvis var en styrning av Björklund. Men droppen var när han trodde att Rögle gjorde mål på sin första straff. Jag tyckte mig se att det var en ganska solklar räddning, och tyckte det var märkligt att höra publiken jubla om Rögle gjorde mål. Men genom hela strafflaggningen envisades ha nom att patala att Rögle var i överlage och hur Tingsryd behövde kvittera. Därför blev han till slut ganska förvånad över Simon Starks jubel när han väl avgjorde.

Om alla slut ändå vore lyckliga


Thierry Henry, förstås. Som jag gillar honom, och vilket vackert slut det här vore på en riktig saga. Det finns alltför många comebacker som dessvärre inte slutar lika värdigt.
***
Gröna Brigaden bjuder in sina och TAIF's medlemmar till att följa matchen Örebro - TAIF på storbilden på Mårdslycke krog. Under kvällen serveras det tacobuffé för 100kr och dricka finns att köpa i baren. Alkoholhaltiga drycker går att köpas mot uppvisande av legitimation. Det är drop-in från klockan 17.00. Sändningen början 18:30. Allvarligt talat, passa nu på och dyk upp när det anordnas något. Att kolla på TAIF ihop med likasinnade borde vara lockande tycker jag. 
***
Ikväll tar vi emot Rögle BK och S24 sänder direkt. Matchstart 03.00. Jag antar att ni vet hur det känns nu för tiden. Det är inte annat att göra an att gå till sängs tidigt, ställa väckarklockan och hoppas på det bästa. I kylskåpet finns nudlar och en stor flaska cola, så jag tror nog att det här ska gå bra. Frågan nu är bara hur jag ska lyckas somna. Något av P3's samhällsprogram brukar vara väldigt trevliga och passande att somna in till.
***
Gröna Brigaden har salt ut sig. Deras korplag består nu enbart av legoknektar som spelar under falsk flagg. Välkommen till den moderna ishockeyn...
***
Det börjar bli Millenium-feber i Korea. Stan är tapetserad med tuffa affischer med Lisbeth Salanders och Michael Blomqvists ansikten. "ven undertecknad har dragits med i stormen så det blir ett biobesök nu i veckan antar jag. Tanken var faktiskt att vi skulle gå ikväll, men det får jag nog lov att avstyra då med tanke på vad som väntar senare i natt.

Udda musikval

Hur jag kan associera båda Boney M och Abba Teens med TAIF kan verka lite lustigt. Men ikväll satt jag på en restaurang när först Boney M's 'Rivers of Babylon', och Sedan Abba Teens 'Gimme Gimme Gimme' kom i högtalarna. TAIF-texten till Rivers of Babylon kan vi nog alla, men det var inte alla som var med på den misslyckade resa till Tranås för 10 år sedan där Boney M fick bli soundtrack. Någon (jag?) köpte Boney M's greatest hits på en mack någonstans, vi körde fel i Målilla och kom fram någon gång först under andra perioden. Skivan var rejält tröttsam och åkte ut genom fönstret i krokarna runt Lönneberga. Abba Teens å sin sida namngav en oerhört stenhård TAIF-falang som runt millenieskiftet gick under namnet 'A Teens Army'. Gruppen är så att säga vilande men dess akronym finns fortfarande som nickname på diverse forum runt om.

Alla är vi mästare på vårt eget vis

När man har vinner den koreanska innebandyligan så finns det ingen tid för att blogga. Inför gårdagens match mot Seoul Vikings så var förutsättningarna goda. Vi visste att en poäng på de två sista omgångarna i ligan med all säkerhet skulle räcka till guld. Det blev dock aldrig riktigt spännande utan vi tog en bergsäker seger med 4-0. Vinner man så vinner man, och man kan aldrig vara bättre än bäst. Därför tycker jag det är helt irrelevant att diskutera standard på ligan och försöka jämföra med innebandyn där hemma. Vi har tagit ett nationellt mästerskapsguld, och det är värt att fira. Eftersom vi inte kommer få pokalen förrän efter sista omgången i mitten på februari så anar jag att vi kommer att hinna med rätt många sittningar för att fira det här guldet. Vi började redan igår efter matchen med middag för laget och spelarfruar. Vi tryckte på ganska rejält och ingen var nog förvånad över att jag höll i taktpinnen. Men, en söndag är en söndag och när jag kom hem igår kväll så var tröttheten påtaglig och det var ganska skönt att komma väldigt tidigt i säng.
***
Att Karlskrona HK vinner eller förlorar bekommer mig inte nämnvärt. Men det finns fortfarande vissa element runt Karlskrona som kan glädja mig. Under och efter gårdagens förlust i Norrköping så har det förklarats ganska tydligt att det var domarens fel. En välkänd bloggprofil (nåja, fylleprofiler som brukade stå i Dackehallen och kasta ur sig hat) blev tydligen utkastad men väljer att skylla på speakern som uppviglade publiken (?). KHK har i mångt och mycket ett Israel-komplex (ja, man kan tycka illa om Israels politik utan att vara antisemit). Israel har en hel värld av fiender emot sig och det enda sättet för dem att överleva är att fortsätta ha taggarna utåt och kasta anklagelser åt än det ena, än det andra hållet. Självinsikt är inte deras melodi.
***
Koreanska mästare alltså. Det kommer jag att kunna leva väldigt länge på.
***
TAIF J20 tog en ny seger i lördagens hemmamatch mot Björklöven. Gårdagens match mot Luleå förlorades med 5-1 och Tingsryd har därmed två segrar efter tre omgångar. Ett poängsnitt som nog nästan måste hållas uppe om vi vill kvala kvar i högstaserien, speciellt med tanke på alla lag i den där serien som har friplatser.

På Yeoido

Hur kallt och jävligt det än är i Korea så kan man i alla fall räkna med att det är soligt och fint. Idag tog jag en promenad utmed floden tillsammans med en dansk vän. Det var nog så trevligt, men efter en timmes spankulerande i det iskalla solskenet så var jag rätt nöjd med att få komma inomhus och dricka en kopp kaffe i stället. Nu ska jag koppla av en timme eller tre innan det blir middag och samkväm med delar av det koreanska kollektiv som jag ingår i.
***
Jag kom hem relativt tidigt igår natt och kunde följa sista perioden av Boforsmatchen. Jag fick gnugga mig i ögonen både en och två gånger när jag såg att vi faktiskt ledde med 1-0. Igen. Det är anmärkningsvärt hur lite mål vi gör just nu, men lika anmärkningsvärt hur lite mål vi släpper in. Märkligt nog så räcker ofta ett eller två mål framåt för att matchen ska vara jämn. Men vi kan bevisligen inte alltid förlita oss på att Zajkowski håller rent och möjliggör nya poäng om vi inte gör fler mål framåt. En ledning med 1-0 är väldigt bräcklig, vilket gårdagens förlust visade ganska väl. Nu börjar förlusterna rada upp sig igen och det är dags för en seger eller två innan vår förlustsvit blir alltför betungande.
***
Småkronorna hyllas mer eller mindre unisont, och ibland helt utan proportioner. En anledning till varför JVM blir så populärt är spelarnas brist på rädsla och respekt för vad de står inför. Deras naiva spel blir så oerhört charmigt stundtals. Full satsning och huvudet-under-armen-taktik är tilltalande. Inte mindre roligt är det att se den rena och sprudlande glädje som de visar upp efter slutsignalen. För egen del så tycker jag också det är så roligt att se lag fira sina segrar. För mig är en lagseger alltid så mycket roligare än en individuell seger. Som ett lag så sätter man upp mål, man kämpar gemensamt för att nå dem och till slut står man tillsammans som segrare eller förlorare. Vad man har åstadkommit har man gjort tillsammans. Tillsammans, gemenskap, kollektiv, lagarbete. Vackra ord. Delad glädje är dubbel glädje och som del i ett lag så har man så många att dela den med. Den glädje som man får i den gemenskapen skulle jag presonligen aldrig kunna finna som individuell idrottare.
***
Jag underhöll mig själv igår och idag med att se SVT Sports årskrönika. Som alla andra sportintresserade så finner jag ett väldigt stort nöje i dessa krönikor. Det blev dock väldigt tydligt när jag såg denna krönika hur lite jag kommer att komma ihåg rent idrottsmässigt från sportåret 2011. När man bor utomlands som jag gör så tappar man närheten till mycket av det där som i Sverige upplevs som relativt stort. Skid-VM, hockeyslutspel, båstadtennis eller bandyfinaler försvinner helt från synfältet. Vad jag kommer minnas från 2011 är mina egna innebandyframgångar, Sverige-Holland på Råsunda, TAIF samt friidrotts-VM's två sista dagar som jag upplevde på plats i Daegu. Resten känns ganska irrelevant.
***
Lasse Anrell skrev något om att gårdagens JVM-guld var den största svenska hockeysegern på hundra år. Med andra ord största svenska hockeysegern någonsin. Hur kontrar man på ett sånt påstående?

Perfekt med matchstart kl 10

Ni som sitter och klagar över hur ni var tvungna att hålla er vakna inatt för att följa småkronorna, nu vet ni hur jag har det när jag ska följa TAIF mitt i nätterna. Dagens match började kl 10 och det var perfekt att unna sig en sovmorgon och avnjuta frukost lagom till försnacket. SVT's sändning laggade mer och mer så sista perioden valde jag att stream från Eurosport istället. Jag tycker Sverige vinner väldigt välförtjänt till slut. De har trots allt inte förlorat en match i hela turneringen och i dagens match visade de från början upp den speed och frenesi som de tidigare bara har haft när de jagat kvittering. Kul med ett guld för Sverige helt enkelt.
***
Efter ett par förluster på sistone så känns kvällens match mot Bofors som ett bra tillfälle att ta en ny överraskande seger på bortaplan. Det finns ett litet mönster i hur TAIF agerar just nu tycker jag. Vi vinner 3-4 matcher för att sen förlora nästan lika många. Sen precis innan vi börjar bli oroliga på allvar så tar vi en lite otippad seger och är med på banan igen. TAIF får gärna bevisa gärna att min tes stämmer.
***
Det har varit mycket snack om skottstatistik på slutet. Alla som följer ishockey vet att det inte spelar någon nämnvärd roll egentligen Men 58-17 i en VM-final är alldeles för anmärkningsvärt för att inte nämna. Många valde att uppmärksamma hur Sverige lyckades skjuta 58 skott i dagens match. Själv tycker jag att det är mer anmärkningsvärt hur man lyckas missa så många skott. Man ska inte kunna skjuta 58 skott en VM-final. Och om man nu gör det så ska det inte krävas förlängning för att vinna. Precis som att J20-hockey bör handla om att komma högst i tabellen så handlar hockey om att göra mål.
***
I eftermiddag ska jag på styrelsemöte för innebandyklubben, följt av lite inomhusgolf och en lagmiddag. En fredag kväll strax innan midnatt är när Seoul är som bäst, så frågan är om det blir någon everysport för mig ikväll. Jetlagen har nu släppt taget om mig helt hoppas jag så jag är nog reda för en första holmgång med det koreanska nattlivet. Eftersom vi på söndag spelar guldmatch (!) i den koreanska innebandyligan så är det nog bäst att jag får den rastlösheten ur kroppen redan ikväll.
***
Äntligen JVM-guld skriver många. Hmm... äntligen? Har folk verkligen gått och längtat efter det här i 31 år? För allvarligt talat, vem bryr sig egentligen om JVM förutom den veckan när turneringen pågår? JVM känns lite som skidskytte, sjukamp och damfotboll, vi bryr oss så länge det är på TVn, men så fort vi stänger av så är det bortglömt igen.

Att betala skatt är att hjälpas åt

Att betala skatt är häftigt. Det är ingen hemlighet att jag är ganska långt till vänster på den ideologiska skalan. Det är heller ingen hemlighet att jag är orolig över den välfärd som vi i Sverige håller på att nedmontera, alternativt sälja ut. Jag betalar gärna skatt (i Växjö Kommun) och vet att jag och min familj får väldigt mycket tillbaka för vad vi betalar in. Men det är när jag läser var våra skattepengar hamnar som jag undrar om det är så jävla häftigt att hjälpa till egentligen...

Icke att förglömma

Det gäller att komma ihåg vad som står på schemat, både stort och smått. En flygresa till Burma kostar i princip ingenting, Ukraina-biljetter ligger fortfarande och väntar, mellanösternboken och tvättmedlet är ordnat och väckarklockan är ställd inför morgodagens JVM-final.
***
Viasat och S24 har återigen släppt vilka matcher de kommer att visa den närmsta tiden. De matcher som kommer att visas är 10/1 Tingsryd-Rögle i S24, 13/1 Örebro-Tingsryd på TV10 & Viasat Hockey samt 20/1 Tingsryd-Troja på TV10 & Viasat Hockey. Med andra ord blir det storsatsning på tisdagens match mot Rögle eftersom de matcher som sänds på TV inte sänds på nätet.
***
Så var jag inne i den koreanska vardagen igen. Som varje år är det skönt när helgerna är över.
***
Gröna Brigadens forum diskuteras vårt J20-lag mer än det pågående juniormästerskapet i Kanada. För oss har TAIF alltid varit mer intressant än hockey i allmänhet. Precis som det ska vara med andra ord. I helgen tar TAIF emot både Luleå och Björklöven i sin fortsatta kamp för att få vara med i den rikstäckande juniorserien som ska skapas. Diskussionen om vilka som ska få vara med (eller vilka som vill?) i en sån serie är given. Man bör komma ihåg att ishockey är en sport där man tävlar om att göra flest mål och komma så högt som möjligt i tabellen. Att det tydligen finns de som hävdar att annat än sportsliga resultat ska avgöra serietillhörighet var också ganska givet.
***
Så har republikanerna inlett sitt kampanjande i USA. Det är intressant att följa kampen om vem som kan vara mest politiskt korerekt, vem som smidigast kan ta avstånd från bögarna och utan att trampa någon på tårna förklara vilket land som bör invaderas nästa gång. Amerikansk politik är intressant, på sitt eget vis. Precis som om jag läser lakejernas forum så håller jag koll på vad mina politiska motståndare pysslar med. Även om jag tycker det mesta är trams och jag hellre hade ignorerat deras existens, så tror jag att det är viktigt att hålla koll på sina meningsmotståndare.

Seoul Power

Hur skulle jag ens kunna undvika att köpa en sån här tröja? Färgerna är de rätta, Seoul är min stad och den knutna näven tilltalar mig. Ki Sung Yeung spelar för Celtic och även det kan jag acceptera. Tröjan är med andra ord som klippt och skuren för mig.
***
Så var årets JVM-feber verkligen här. I morse var det matchstart vid kl 07 i Korea och jag hoppades hinna med så mycket som möjligt innan jag var tvungen att ta mig till kontoret. Om inte annat så hoppades jag att matchen skulle vara avgjord tidigt så jag skulle missa upplösningen. Icke sa nicke. När Max Friberg kvitterade till 2-2 så fick jag kasta på mig jackan och springa till tunnelbanan. Hur det slutade vet ni nog alla. Väl på kontoret så plöjer jag igenom twitterflödet som i princip enbart handlar om JVM. När jag väl kommer igång med arbetet så ser jag i bakgrunden hur twittrandet mattas av i takt med att folk i Sverige går och lägger sig. Till slut är Niclas Jihde, Daniel Enestubbe, Marcus Leifby och Chris Härenstam de enda som twittrar till ibland från semifinalen mellan Ryssland och Kanada.
Journalisterna droppade till slut av en efter med förhoppning om att matchen är avgjord och att de inte kommer missa något. Till slut kändes det som om jag och Chris Härenstam var de enda levande i twittersfären. Med 11 minuter kvar av matchen leder Ryssland med 6-1, innan det är slut har Kanada reducerat fyra gånger om och jagar kvittering. Chris Härenstams frustar på och hans twitter är i upplösningstillstånd. Sällan har det varit så spännande framför datorn.
***
På tal om J-hockey, SMP visade att de fortfarande hittar ner till Dackehallen genom att skicka både reporter och fotograf för att bevaka J20's möte med Lakers igår. Det är av naturliga skäl många som just nu är uppretade över de reglar som gäller för den här fortsättningsserien. Att annat än sportsliga skäl avgör serietillhörighet är förstås aldrig rätt. Hur som helst så tog TAIF uppenbarligen en mycket rättvis seger igår och SMP om några måste varit förbryllade igår trots den anmärkningsvärda satsning som Lakers J20 gjorde i somras och som blev uppmärksamma av bland annat SMP i somras (typ här och här). Kanske är det helt enkelt så att TAIF's J20-lag också är värda uppmärksamhet.
***
Nu ska jag koppla upp mot mitt svenska IP-nummer så jag ska kunna se på höjdpunkterna från nattens hockey, läsa Gröna Brigadens forum, surfa på lite nordkoreanska propagandasidor samt lite annat som är förbjudet att ägna sig åt på nätet här i Korea.

Nittontjugotre avslöjar

Ni har kanske missat att Marcus Leifby på sportbladet är TAIFare... Allvarligt talat, det kan aldrig tidigare ha funnits en journalist som så öppet och ogenerat får stoltsera med sin lagtillhörighet. Är det okej för att han är just TAIFare? TAIF och TAIFare är guds gåva till mänskligheten och det är därför ingen störs av det... så måste det vara.

Den första dagen på ett nytt liv

Nyårsdagen är uppenbarligen den dag på året då svenskarna äter mest pizza. Någon kebabpizza finns inte att tillgå i Korea men en pepperonipizza och en bra rysk livestream från Sverige-Ryssland i JVM är inte helt fel. Jag är som sagt väldigt dålig på att hantera jetlag, så jag har inte varit helt pigg de senaste dagarna. Igår kväll blev det därför en relativt stillsam nyårsafton. Jag firade in det nya året med mina koreanska vänner i de södra delarna av stan och var hemma klockan tre. 2011 är slut och 2012 har inletts. 2011 är svåranalyserat, men likväl ska jag försöka mig på att ge er en årssammanfattning framåt kvällen.
***
I morse när jag inde kunde sova så såg jag Moneyball med genomgående underskattade Brad Pitt. Den verklighetsbaserade berättelsen om Baseball-laget Oakland Athletics ägare Billy Beane som bestämde sig för att värva spelare med hjälp av en strikt budget och databaserade analyser. En oerhört naiv amerikansk film om idrott med budskapet om att mest pengar nödvändigtvis inte måste vinna. Suck, vem försöker de lura? Den nya och moderna idrotten innebär att man inte kan vinna om man inte har flest sponsorer, finast arenor och mest pengar. Hur kan de ha mage att hävda något annat?
***
Adele!
***
Jag har ingen insyn i Tingsryd Kommun, Tingsryds ekonomi eller fastighetsaffärer överlag. Därför tänker jag inte uttala mig direkt om vad som har skett angående diverse försäljningar och återköp, av Dackehallen och dess interiör. Det är ju dock ingen nyhet att Dackehallen, restauranger, omklädningsrum och så vidare har bytt ägare flera gånger de senaste åren. Däremot tänker jag uttala mig om SMP´s rubriksättning här, "Ishallen var såld när den skulle säljas". I artikeln kan man sedan läsa; "...han är noga med att försäljningen till privatpersonerna återtogs hösten 2011 i samband med att ju samma objekt nu skulle säljas till kommunen.
– Det var den sista oktober. Alltså innan kommunen köpte. Det var viktigt. Vi kan ju inte sälja samma sak två gånger, säger Torsten Liljegren". Med andra ord var ishallen såld, och återtagen innan den såldes, och därmed en gravt felaktig rubrik.
***
Givetvis var jag ironisk angående Moneyball. Det var en väldigt bra film och rikast vinner dess bättre uppenbarligen inte alltid.

Censur...

Nordkoreanska nyhetsbyrån, gamblingsajter samt Gröna Brigadens forum är blockerade i Sydkorea. Ondskans axelmakter?

RSS 2.0