Simon Stark!

Seger! Inför tredje perioden inatt hade jag en ond förhoppning om ett snabbt fjarde mal för Rögle, sa jag kunde återvända till sömnen. Men det blev oerhört mycket bättre än så. TAIV var på juniorkronor vis överlägsna vad det gällde avslut, men skapade inte de riktiga chanserna. Rögle daremot tog vara på sina chanser och visade kvalitet nar de gick upp till 3-1. Stundtals kändes vi enormt uddlösa, och det det blev inga mål vilka chanser vi skapade. Men skam den som ger sig, utdelningen kommer och de två poäng vi tog får anses vara förhållandevis rättvisa.
***
Idag på jobbet ville mina medarbetare placera ut min hemvist på en karta till organisationens hemsida. Att sätta den nålen i Växjö känns naturligt för mig, men de ville gärna ha det mer precist än så. Så frågan var om jag skulle sätta nålen vid fritidsgården på båtmanstorget eller om det skulle bli vid Hotell Dacke på väster. Det blev det sistnämnda, bara för att.
***
Jag ser på Facebook och Twitter att precis alla tänkbara ordvitsar om Simon Stark redan är tagna. Därför låter jag bli att skriva om starka vändningar eller en stor stark. Oavsett vilket så är det förstås kul att Simon Stark får göra tre mål och bli matchhjälte. Finns det någon i det här laget som publiken kan ta till sig och ge en hjältegloria så är det Simon Stark. Det finns ingen som med sin personlighet och sitt slit personifierar vårt TAIF bättre än vad Simon gör när han är på topp.
***
Återigen rubriker om att antalet hemlösa stiger, om hur våldet ökar och hur skolorna blir sämre. Samtidigt är jag utomlands och får ofta frågor om den svenska välfärden, om vår gratis utbildning och vår sjukvård där alla är jämlika. Omvärlden är avundsjuka på oss för vår höga välfärd och skulle vara väl så beredda att betala extra för att få densamma. Då är det så märkligt att vi väljer bort den för en extra femhundring i månaden. Det är så tråkigt att se Sverige montera ner vad vi är kända för utomlands. Så sjukt tråkigt!
***
Killen som referade pa S24 inatt var inte helt hundra på vad han hade åtagit sig. Jag har tidigare gått ut i korståg mot journalister som inte har kunskap nog att 나öta sitt job på ett trovärdigt sätt. I natt fick vi höra om hur VRC gjorde 2-3-målet, för att sedan ändra det till att det möjligtvis var en styrning av Björklund. Men droppen var när han trodde att Rögle gjorde mål på sin första straff. Jag tyckte mig se att det var en ganska solklar räddning, och tyckte det var märkligt att höra publiken jubla om Rögle gjorde mål. Men genom hela strafflaggningen envisades ha nom att patala att Rögle var i överlage och hur Tingsryd behövde kvittera. Därför blev han till slut ganska förvånad över Simon Starks jubel när han väl avgjorde.

Kommentarer
Postat av: J

Det mest sogliga med nedmonteringen utav välfärden är att de flesta inte verkar se kopplingen mellan sänkt skatt och den försämrade välfärden. Sanningen är ju att Allians regeringen förespråkan modellen med att staten står för kostnaden för att i princip hålla dig vid liv i ex sjuk/äldrevård vill du ha livskvaliteét så får du bekosta den själv.

2012-01-11 @ 18:32:11
Postat av: 1923

Eller så gör folk den kopplingen, men tycker likväl att femhundringen i plånboken är mer värd än att betala den i skatt för att den okända kvinnan i Hälleforsnäs ska få en skälig och god sjukvård när hon blir sjuk.

2012-01-12 @ 15:34:35
Postat av: J

Ja så kan det ju vara men jag vågar inte tänka på att det skulle vara sant, det skulle göra Sverige till en än mer skrämmande plats att leva i.

2012-01-14 @ 20:39:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0