Näst bäst i Kronoberg

  • Växjö HC och Troja får alltså i PlayOff göra upp om vilka som är näst bäst i Kronoberg. Det vore lögn att påstå att våra grönvita sympatier i ett sånt möte är riktade åt enbart ena hållet. Allt som Troja kan uträtta kan vi göra minst lika bra. Det finns många som säger att Tingsryd är för litet för att klara sig i Allsvenskan och att stege från Div 1 är för stort. Troja visar faktiskt, även om det tar emot att erkänna, att det bara är skitsnack. Allsvenskan finns där inom räckhåll för oss.
  • För övrigt är jag nu på plats i Suwon, Syd-Korea. Jag har lokaliserat en stor fontän som kan visa sig vara extremt lämplig att bada i om jag skulle få något att fira framåt vårkante.
  • Jag har en polare som är i Ottawa för tillfället. Härom kvällen var han och kollade på NHL-hockey, Ottawa mot San Jose. Han berättar att en öl i hallen kostade 11 dollar. Då föredrar jag nog Dackehallens system där man får ta med sig egen dryck. Ett system som uppenbarligen inte verkar fungera för Troja-supportrarna. Det är glädjande att veta att samma regelverk inte gäller över hela Kronoberg. Många, däribland jag själv, hade nog inte varit välkomna mer om Troja Supports regler gällt i Dackeland.

Kina är färgat i grönt och vitt.Sommarens olympiska spel var givetvis en stor begivenhet i Kina. När den olympiska elden nu har slocknat så är istället det stundande kvalspelet till allsvenskan på allas läppar. Färjan mellan Yantai och Incheon (Syd-Korea) gör sitt bästa för att bidra till den grönvita karnevalstämningen som sprider sig över Asien.

Tillbaka i Etern


Tingsryd AIF, på plats i Peking.

  • Senast jag skrev var jag i Mongoliet, en tågresa senare är jag nu i Kina. Kina har bjudit på ungefär vad man kan vänta sig, cyklar, kinesiska murar, förbjudna städer, kineser, himmelska fridens torg, peking-ankor och mycket ris. Peking är en fruktansvärt fräck stad hur som helst, hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag återvänder. Den kinesiska censuren slår hårt mot mitt bloggberoende. Varken Italienskans, Carl Bildts eller min egen blogg går att nå. Därför kommer denna uppdatering ett antal dagar senare än vad det var tänkt. Vidare har det den effekten att jag tillfälligt flyttar bloggen från bloggspace till blogg.se
  • Kärlek är alltid bra, oavsett.
  • Mats Sundin, en av mina stora idrottshjältar. En man att beundra och en återkomst till Toronto som jag unnar honom, det är sånt här som får mig att bli tårögd.
  • Sista dagen i Ulan Bathor inleddes med ett SMS som förkunnade seger mot Kungälv. I måndags kom beskedet om serieseger och den första dagen i Sydkorea bjöd på en seger även mot Hästen. Strålande!
  • Mer Sundin backhandkungen. Bland det klockrenaste jag har hört var när han ställde till med galej på Stureplan efter OS-guldet i Turin. Sundin tog sin roll som lagkapten och betalade kalaset för hela laget. Så ska det gå till!
  • Häromdagen var vi på en marknad i Peking och köpte billiga kläder. Jag fick tag i en grön adidas-jacka med vita ränder och tryck på ryggen för drygt 100 kronor. I princip en likadan som jag redan äger, fast färgerna var tvärtom på denna. Att det bara är en kopia rör mig inte i ryggen, jag är minst lika snygg för det.
  • Ensamhushåll fortsätter vara Sveriges procentmässigt tillförlitligaste leverantör av hits. Först covern av Vinternoll2 och nu Kärleksvisa #3. Klockrent!

RSS 2.0