Fram och tillbaka


Kämpinge Strandbad i Höllviken

 • Det blev en helg med en ständig kamp mot klockan. Det var många platser att vara på och många personer jag ville träffa. I fredags for vi ner mot Skåne och Höllviken för 25-årsfest. I lördags stannade vi till i Malmö för att äta en glass med Skånskan innan bilen åkte vidare mot Växjö igen. Det blev ett aningen kort besök hos den Vackra Damen från Flen innan det var dags för förfest och ett besök på De Luxe. Idag blev det gräsklippning hos 92-åringen, fotboll och studsmatte-hopp med 8-åringen och med 6-åringen samt ett besök hos en nära vän och relativt nybliven förälder. Imorgon äter jag frukost med Flenskan och sen åker jag på en tre dagar kort semester i Halmstad.
 • Tingsryd AIF vill tvunget förstärka med en amerikan. Jag förstår inte riktigt anledningen till varför denna geografiska låsning. Genom åren har jag lärt mig att vara väldigt skeptisk till utländska spelare med fin statitstik från diverse bokstavs-kombinations-ligor på andra sidan Atlanten. Allt för många av den sortens värvningar visar sig vara grisen i säcken.
 • Det har varit en helg med en mängd intressanta och målrika fotbollsmatcher. Sverige - England i fredags samt Syd-afrika - Spanien och Brasilien - USA idag. Lägg till Värnamo - Öster i den samlingen så har jag nog sett fotbollens två olika ansikten på en och samma vecka. Jag vet inte vilket match som i slutändan kommer etsa sig fast i minnet.
 • Jag fick höra en underhållande kommentar från en TAIFare inne på De Luxe igår kväll;
  - "En nordamerikan och lite kontorsmöbler, sen är truppen komplett."

King of Pop


You are not alone...

 • Värnamo - Öster 2-0, mycket ska man då se. Det känns som att alla kommentarer är överflödiga. Det var en småtrevlig och lagom naturskön idrottsplats lämplig för ett besök en sommarkväll i alla fall. Solen sken och bortsett från resultatet så tror jag alla var nöjda.
 • Idag bär det av ner mot Höllviken för 25-årskalas. Jag bränner ner lite musik just nu för att underlätta resan. Det blir naturligtvis mestadels Michael Jackson, som nog var den sista verkliga superstjärnan. Vi har inte riktigt förstått hur dags kalaset börjar ikväll, men vi håller en naiv förhoppning om att kunna få se U21 sparka boll ikväll. Vi får väl se hur det går med det.
 • Säga vad man vill, men östersupportrarna är då sannerligen luttrade. Beundransvärt!
 • Jag är inget stort fan av NHL och alla deras spektakel, men helgens draft ska trots allt bli ganska intressant med tanke på Oliver Ekman-Larssons deltagande.

그럼...

 • Jaha, så var man hemma i Sverige och Kronoberg igen. Igår landade jag i Växjö runt midnattstid. Innan dagen var över så hann jag med att dricka kaffe i 92-åringens trädgård, hämta småkidsen på dagis, köra bil fram och tillbaka, äta middag med familjen på familjehemmet innan jag stupade i sängen strax innan kl 22. Idag blir det bland annat en efterlängtad kebab-pizza på Excelle i Växjö. För folk som inte har varit utomlands en längre tid så är det svårt att förklara hur sjuk eftterlängtade de små sakerna är. När jag i morse åt frukost framför Godmorgon Sverige kunde jag inte låta bli att le. Sverige är mitt hem, trots allt.
 • Värnamo-Öster ikväll, man kanske skulle åka dit... Vi får se vad Lidhultarn säger om det. 
 • Häromdagen på en buss i Korea satt jag jämte en flicka som spelade alltför hög musik i sin I-Pod. Låtarna jag hörde från hennes lurar gav mig dåliga vibbar. Först kom Fight for your right, en låt som direkt tar mig tillbaka till Stångebro Ishall och en premiär mot LHC för 9-10 år sedan. Linköping vann med ett par puckar och vid varje mål dundrade denna låten ut genom högtalarna. Nästa låt hon spelade var en låt som numera spelas i varenda ishall, inklusive Dackehallen. Men jag minns med obehag första gången jag hörde den. Det var i Jössarinken och för första gången i modern tid så förlorade vi mot Mörrum. Efter varje mål som de flugsvampsprickiga gjorde så spelades låten. En jobbig kväll och ett jobbigt minne.  Jag har försökt youtuba fram den men eftersom jag inte vet titeln så blev det svårt.
 • Imorgon ska jag på 25-årsfest i Skåne och på lördag ser jag fram emot att äntligen få träffa den Vackra Damen från Flen igen. Det var trots allt ett bra tag sedan senast.
 • Att lämna Korea var något jag gjorde med mixade känslor. Jag hann trots allt bygga upp ett hem, skaffa vänner som kom mig väldigt nära och skapa mig en vardag i det underbara landet Korea. Det där var ett liv, ett hem, en vardag och uppskattade vänner som jag aldrig igen kommer kunna uppleva på samma vis. Det kommer kännas lite tomt helt klart.

Dags att börja packa ihop...

 • Min kartong börjar bli fullpackad med allt krimskrams som jag samlat på mig under mina snart fem månader på drift. Jag lägger min grönvita fana som en svepduk över detta livet och återvänder med blandade känslor till vardagen i Sverige. Jag inser att detta nog var sista gången som jag kan leva tonårsliv, både på gott och ont.
 • Bloggtorkan fortsätter. Har någon förslag på vad jag ska skriva om?
 • Häromdagen köpte jag hem en web-sändning från stormatchen Torslanda - Öster. Det var bland det mest tragiska jag har sett på länge. Det får lov att bli ändring på det nu när jag återkommer.
 • Det är spännande i Korea nu för tiden, kanske är dags att lämna trots allt...

Så här ledsna är koreanerna över att jag lämnar landet,
jag klandrar dem inte...

Sommarlov


Nog för att det är kul att vara på middag hos presidenten, men att dricka öl med en
tre äppel hög indonesiska går inte heller av för hackor.

 • Östers IF , vad pysslar ni med? Var är stabiliteten?
 • Sommarlov 09 är igång på svtplay.se. För mig som älskade sommarlovsprogrammet med Nic Shcröder för två år sedan, då framför allt såpan om sniglarna i Paradig BOIS, ser med stor förhoppning fram emot ett minst lika bra program i år.
 • Det är nu lite drygt tio dagar kvar i Korea. Nästa tisdag flyger jag hem vi Bangkok. Landar i Köpenhamn och tar tåget till Växjö. Tio dagar kan gå oerhört fort, speciellt när jag inser hur mycket jag har kvar att uträtta och hur mycket det är som jag vill hinna med i alla fall en gång till. Jag kommer helt klart sakna Korea.
 • - "It´s a great honor to meet you mister President" , stammade jag fram och bugade djupt.
 • Det är väl bara att inse att det råder enorm lågsäsong just nu. Den stora snackisen på Brigadens forum just nu verkar vara Tingsryd Marknad. Med andra ord känns det väldigt krystat att driva en blogg med TAIF-inriktning just nu. Jag drar nog ner på tempot lite och det kommer bli sparsamt med inlägg den närmaste tiden. Händer det något utöver det vanliga eller om jag finner något värt att skriva om så kan ni nog räkna med att jag bjuder på lite kommentarer dock. Jag har sagt det förr, på återhörande!

Två saker gemensamt


Ikväll hade jag och  president Kim Dae-Jung två saker gemensamt, den gröna slipsen och nålen på kavajslaget.
Det blev en storslagen kväll.

86 år av tradition


...den här tröjan hade jag missat. Det är väl lika bra att beställa omgående.

 • Igår kväll fick jag ett MMS från Ullevi. Det var min syster samt 8-åringen som var på läktaren och fick se en halvdan match. Sverige vann till slut ganska stabilt. Det känns som att i det läget vi var så var de tre poängen igår ack så mycket viktigare än något skönspel. Det krävs väl dock lite bättre spel till om det ska gå vägen till hösten.
 • Igår tog min bloggkollega Blondinbella studenten. Stort!
 • Det blev en lugn kväll ute på stan igår. Ett par öl, lite biljard och ett par bra låtar på jukeboxen. Sen blev det hemgång runt ett-snåret med en flaska cola och en tallrik nudlar för att slå sig ner och följa fotbollsmatchen streamad från dansk TV.
 • Det har varit lite oklart med sommar-aktiviteter för min del. Men igår kväll trillade jackpoten in och därmed sitter jag på ett kontor i sommar och drar mitt strå till att rädda världen. Det kunde inte blivit bättre!
 • Karl-Oskar Cup, tävlingar mellan supportrar, campande på värendsvallen samt supportertält nere i centrum. Det känns som TAIFare men även GOISare till stor del kommer stå utanför dessa evenemang. Jag kan ta på mig att ordna hockeycamp i min fritidsgård på båtmanstorget. Det erbjuds inga tävlingar eller samkväm med andra supportrar. Vad som erbjuds är Växjös största balkong, bra musik samt gångavstånd till alla stadens begivenheter. Enbart för grönvita dock!
 • Skjortan är struken, skorna är putsade och slipsen är knuten trots att jag inte har den Vackra Damen från Flen till min hjälp. Nu kör vi!

Tionde Juni

Idag har det inhandlats kostym inför morgondagens möte med fd president Kim Dae Jung. När jag väl ska träffa presidenten så känns det som att det är ofrånkomligt att jag tar en grön slips till den vita skjortan. Slipsutbudet var kanske dock inte det bästa, det var mycket rosa, lila och ljusblått...


...men efter mycket om och men hittade jag en grön slips. Vi får hoppas den faller president Kim i smaken.


Jag önskar jag hade haft en TAIF-pin att sätta på kavajslaget men jag antar att min Sverige/Korea-pin får duga.


Jag är en riktig TAIFare

 • Vissa saker bör man bara klara av innan man lämnar Korea. Ikväll var jag för första gången spiknykter på karaoke. Jag rev av ett par säkra kort utan att göra bort mig. Eye of the Tiger, My Way, Zombie, The Show Must Go On samt I´ll be missing you. Gott nog. Det är mycket som är "sista xxx i korea nu", två veckor kommer gå otroligt fort nu inser jag.
 • Det har varit en hel del mindre intelligenta kommentarer här i bloggen den senaste tiden. Jag tolkar det som att jag har utökat min läsarkrets.
 • Imorgon är det dags att ge sig ut och demonstrera. Jag har lärt mig tillräckligt mycket om koreansk politik sen jag kom hit för att veta var mina sympatier ligger. De ligger definitivt inte hos konservatisten Lee Myung-Bak och hans hårdföra politik mot Nord-Korea. Imorgon ger jag mig därför ut på barrikaderna mot den nuvarande presidenten.
 • Som jag tidigare förespråkade, ödmjukhet och förståelse. Det känns som att det är accepterat att Jacobsson kommer spela för TAIF nästa år. Däremot vägrar vissa fortfarande visa förståelse för varandras åsikter. Bland det värsta jag vet är när folk kastar ut sig att oliktänkade är ett tecken på att man inte är "en riktig TAIFare". Nästan i klass när Lakers eller KHKare kastar ur sig ordet avundsjuka till höger och vänster. Nästan...
 • Det är väldigt spännande när man vaknar upp och ser att man har ett missat samtal från Nya Zeeland på mobilen. Mig veterligen känner jag ingen som är där för tillfället...

Blekinge, can we play you every week...?

 • Dagarna går fort i Korea numera, väldigt, väldigt fort...
 • Söderling förlorade, väntat men klart godkänt ändå.
  Sverige förlorade mot Danmark, mer oväntat och galet underkänt.
  Piratpartiet vann, väntat och underkänt.
 • Idag har ett par skor modell större införskaffats, på onsdag är det dags för en ny kostym och på torsdag äter jag middag med Sydkoreas fd President och Nobelpristagaren Kim Dae Jung. Fint ska det vara!
 • Seger mot stövelkastarna söder om gränsen. Mest glädjande tycker jag dock publiksiffran var, 1134 personer är en fin siffra i början av juni. Dock är det värt att notera att KHK´s femma ryktesvis spelade 4-0 i sin match i matchen. Jesus Amalia, nu får nog Karlskrona räknas som favoriter över sommaren trots allt...
 • Nu fick jag för mig att ladda ner Sverige - Danmark trots allt. Fråga mig inte varför.

Ödmjukhet och förståelse


Helgen har som sagt spenderats på ett buddhistiskt tempel uppe i de syd-koreanska bergen. Där har vi i dagarna två lärt oss meditera. Grundorden som munkarna under dessa dagar lärde oss var ödmjukhet och förståelse. Jag kan tycka att fler borde lära sig vikten av de båda orden.  Även om man inte är beredd att hålla med, så tycker jag ändå man kan visa förståelse för andras argument. Just nu känns det som om dessa både värderingar är en bristvara på diverse forum till höger och vänster.

Christian Jacobsson är nu alltså en del av Tingsryd AIF, inte mer med det. För vissa är detta en jackpot, och till er säger jag grattis. För oss som ser mer negativt med denna värvningen och som önskar den inte hade skett, för oss är det bara att acceptera. Jag är övertygad om att Christian Jacobsson kommer bidra med en hel del poäng den kommande säsongen. Men å andra sidan har väl ingen opponerat sig mot de sportsliga bitarna med värvningen av Jacobsson, det har varit på andra plan som kritik har framkommit vilket kan vara viktigt att komma ihåg.

Nu tillhör då Jabosson föreningen, då accepterar jag det och jag tänker inte visa något missnöje med denna värvningen. Jag står bakom Tingsryd AIF och ingen spelare är större än laget för min del. Nu har den här debatten väckt mycket känslor som förhoppningsvis kan lägga sig över sommarveckorna. Dags att se framåt...

PS. Heja Söderling. DS

Ge oss Sverige tillbaka!


Glöm inte att rösta rätt på söndag!

På återhörande

 • Det blåser positiva omgångar i föreningen. För ett drygt år sedan blåste det betydligt snålare när den förra styrelsen blev ersatt av Liljegren & C:O. Jag har, i vanlig ordning, ingen ordentlig insyn i föreningen och vet inte egentligen om den föregående styrelsen gjorde ett bra jobb eller inte, men jag tycker det är tydligt att den nuvarande har gjort ett hästjobb. De siffror som har kommit ut de senaste dagarna är riktigt lovande, och ökar min tro på framtiden. Det är bara att lyfta på hatten för de ledande inom föreningen.
 • Ökad omsättning med 45%, det borde knappt vara möjligt.
 • Tydligen ska min mor, min syster samt 8-åringen till Ullevi på onsdag för att titta på Sverige-Malta. Vi får verkligen för deras skull hoppas att Sverige tar den ack så viktiga segern på lördag, annars är det risk att onsdagen blir ganska avslagen.
 • Utflykterna i Korea duggar tätt nu sista tiden. Imorgon står det ett besök på en Hyunday-fabrik på schemat, och i helgen är det dags för att i två dagar leva tempel-liv. Lite tråkigt bara att dessa utflykter innebär att jag varken kan se någon fotbollsmatch eller någon tennis i helgen. Jag hoppas att munkarna tillåter mobiltelefoner i templet så jag kan få lite rapporter i alla fall. Med tanke på den långa helgen som väntar så skulle jag bli förvånad om det blir något bloggande förrän tidigast på söndag för min del.

Chatt på aftonbladet.se


You can stand under my umbrella...


Igår blev det ytterligare en kväll som går till historien...
 • Läste ni aftonbladets intervju med Zlatan förra veckan? Han får en fråga där som handlar om skillnaden mellan lojala trotjänare (som Maldini eller Åkesson) och spelare som flyttar runt på jakt efter nya utmaningar (som Zlatan eller Blomman), om vad som händer när de bästa spelarna samlar där pengarna finns - och svaret är intressant:
  - Det är därför fotbollen är så intressant idag, säger Zlatan. Idag får du se hur långt du kan ta spelet, hur långt du kan ta fotbollen.
  Så ser Zlatan på det, och jag kan inte låta bli att likna hans ord vid folks tankar om CJ´s eventuella vara i TAIF. Vissa föredrar resultat, som Zlatan gör, framför identitet. Jag säger inte att det ena eller det andra är mer rätt. men jag vet definitvt vad som är viktigast för mig.
 • Korrespondenterna är det nya favoritprogrammet. Ofta väldigt intressanta inslag från runt om i världen. Vårsäsongen är dock slut, får hoppas på en fortsättning till hösten.
 • I en galet dåligt skriven artikel berättar SMP om TAIF´s nya avtal med Nelson Garden. Trots att vi inte vet hur mycket pengar det handlar om så är pengar bra. Vi behöver dem och det är glädjande att det är ett lokalt företag som engagerar sig.

When the sun shines, we'll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be a friend
Took an oath, I'ma stick it out till the end


Blomman hatar Lakers liksom vi...


Paolo Maldini fick ett någorlunda värdigt avsked i alla fall.

 • Tennisen följde jag via webradio igår från franska öppnas hemsida. De brittiska kommentatorerna var väldigt imponerande men förvånade över att publiken höll på honom. Själv höll jag på Söderling men var förvånad över att han vann.
 • Jonas Källman vann igår Champions League i handboll. Jag minns för 7-8 år sedan när han spelade för Växjö HF och dominerade storartat i Teleborgshallen. Inför tomma läktare gjorde han lite som han ville med motståndarna och firade med hjulningar och kullerbyttor efter gjorda mål.
 • Blomman lämnar TAIF. Inte mycket att säga om. Blomquist är en flyttfågel som kommer söka sig omkring efter nya omgivningar och nya utmaningar. Jag säger ingenting om det utan önskar honom lycka till. Tråkigt att jag aldrig fick chansen att bjuda honom på middag i sommar. Dock är jag övertygad om att detta inte var sista det sista vi såg av Blomman.
 • Debatten på GB´s forum blev bara värre efter min uppmaning att visa lite respekt för varandras åsikter. Jag antar att det inte är så många som läser min blogg trots allt...

RSS 2.0