Heja!

Utan någon som helst koppling till inlägget nedan så gör jag och Lidhultarn ikväll ett studiebesök i popcornhockeyns värld. Till kvällens hockey-final åkte min gamla Chicago Blackhawks-tröja på, vi sjunger på Wihte Stripes 'Seven Nation Army', gör high-five när det blir mål, lyssnar på 'Put your hands up in the air', buar åt offside-avblåsningar, läser nyheter i Aftonbladet, skriker Luuuuuu när Robert Luongo gör en räddning, jublar åt tacklingar och äter popcorn. Vilken kväll!


Livet blir bara längre...

Jag kunde inte låta bli att läsa KHK´s matchreferat från matchen mot Nybro igår. Jag kan heller inte låta bli att dra lite på smilbanden när jag läser det. Tänk vad dumma vi är som hetsar upp oss för OS-ishockeyn som just nu pågår. 'Århundradets match' säger Wikegård om kvällens final mellan Kanada och USA, men vad vi alla verkar ha missat är den dramatik som det bjöds på i telefonkiosken igår. Det var en 'ny drömvändning mot Nybro' och 'jublet visste inga gränser'. Det grämer mig att jag missade målet när 'Limpan släpper pucken till Yettie som med kirurgisk precision hittar Ohlsson. Jocke som störtat mot mål får – hårt uppvaktad – perfekt träff och sätter läckert 2-2 vid den amerikanske målvakten Davenports högra stolprot. Ett klassmål ur en situation som egentligen inte var någon chans'. Karlskrona vinner matchen och det blir ett vansinnesvrål 'från de 3 200 på läktaren måste ha gett utslag på richterskalan'. I KHK-världen är det då sannerligen inga gråa dagar. Allt är svart eller vitt och superlativen haglar.


(Och ja, givetvis är jag avundsjuk.)


Feb. 28, 2010

 • Här är Uppvärmningen från igår. Överlag så tycker jag att SVT har tagit storslam under dessa Olympiska Spel och levererat en sportsändning utöver det vanliga. Det är så här jag vill ha sportsändningar där fakta och kunnande går före trams och sms-tävlingar. Studion med Karlsson och Pops knyter ihop det hela galant och ute på banorna finns klockrena experter och kommentatorer. Den enda jag inte klarar av är Chris Härenstam som nog hade passat in bättre på TV4 egentligen.
 • På tal om OS så hade jag i fredags en korean på fika-besök i fritidsgården. Jag bjöd på kaffe och kanelbullar medans vi kollade på eftersändningen av damernas konståkning. Drottning Kim Yuna slog återigen sitt egna världsrekord och tog ett bejublat OS-guld. Koreanskan här i min soffa grät av lycka. Själv kan jag inte låta bli att störa mig lite på hur vi uttalar asiatiska namn fel. Kommentatorerna envisas med att kalla henne för Yuna Kim istället för Kim Yuna. Detsamma är det med Park Ji-Sung i Man Utd som av många kallas för Ji-Sung Park. Det borde faktiskt inte vara så svårt att lära sig att familjenamnet kommer först i många asiatiska länder. Givetvis spelar mitt asiatiska bias in lite nu, annars hade jag garanterat inte brytt mig.
 • J20 förlorade igår med 3-7 hemma mot Huddinge. Den åtråvärda förstaplatsen i tabellen som innebär kval till SM-slutspelet börjar nu se ganska avlägsen ut. Nu är det viktigaste att ta ett par segrar till för att undvika negativt kval. Vinst idag hemma mot Västerås vore en bra början, matchstart kl 12.
 • Andre Myhrer!

Kärlek är för oss

Det har varit väldigt sparsamt med bloggande de senasta dagarna. Men det känns knappt som om jag varit hemma. Idag hann jag knappt vakna innan jag blev upphämtad av en polare och åkte ut på söder. Där har det blivit en heldag med fotboll, stryktips och pizza. Kvällen avslutades med att vi såg Charlotte Kalla åka tre mil på skidor samtidigt som vi lyssnade på Hoola Bandoola Band och smuttade på en whiskey. På vägen hem hade jag Thåström i hörlurarna och hade jag varit en större poet så hade jag skrivit något vackert om min vandring hem genom Växjös gator.

Imorgon är det stormatch i innebandyn. Två matcher återstår av säsongen och imorgon möter vi det enda lag som ligger före oss i tabellen. Storpublik väntas och satsningen kommer vara hög. Därför blir det redan nu läggdags så jag är på topp imorgon.

Förresten, 60.00 20 min KAR 91. BRASAR, Daniel GA-MI verkar ju väldigt intelligent vid en första anblick.


Fredagen

Jag var som sagt och såg 7-åringen sparka boll igår. Denna gång fick jag inte se några hjärtsjuka barn, avgörande matcher eller stora segrar. Däremot fick jag se lillgrabben ställa upp som en av turneringens minsta målvakter. Överlag bjöd inte dagen på några större bedrifter på planen, men jag tror likväl att han var ganska glad över att över huvud taget få spela inför publik.

På kvällen hamnade jag först och främst på ett division 3-derby i innebandy innan det blev lite fest ute på Teleborg. Jag höll mig ganska lugn, men det var kul att mingla av sig lite. När kvällen blev till natt så gick ungdomarna till Grace för att skaka av sig medans jag hamnade först på Lagerlunden följt av Bishop Arms. Det var med andra ord en väldigt bra fredag.


Feb. 26, 2010

 • Sverige åkte ut mot Slovakien igår och hela min dag var förstörd eftersom jag inte hade fått någon sömn. Jag tycker att Sveriges match kändes väldigt lustig. Första perioden var inte bra, men sen tycker jag att Sverige var bättre i två perioder. Varje slovakiskt mål föregicks av ett misstag eller någon tillfällighet och jag var egentligen aldrig orolig över att det inte skulle lösa sig. Och sen var matchen helt pltösligt slut och vi hade förlorat. Tråkigt.
 • Det inträffade något oerhört stort häromdagen. Inne i parkeringshuset vid sjukhuset kom det fram en kvinna och frågade mig om jag kunde något om bilar. Sanningen är att jag inte kan ett skit om bilar, men det kunde jag ju inte erkänna så jag spelade med. Det visade sig att hon hade hyrt en bil och lyckades inte få i backen. Jag satte mig i förarsätet, frikopplade och provade att trycka ner växelspaken innan jag la i backen. Det fungerade, kvinnan var nöjd och jag kände mig som en man. Storartat!
 • Idag är det ett år sen jag kom till Suwon, Syd-Korea. Det blev fem oförglömliga månader som jag undrar om jag någonsin kommer uppleva igen. Korea bjöd på oerhört många nya vänner och minnen som är värda att bevara. Nu är det koreanska året över och det är dags att gå mot nya upplevelser. Vad detta året kommer bjuda på vet jag inte riktigt ännu, men jag har höga förhoppningar.
 • I tisdags var det 9-åringen som levererade på fotbollsplanen, idag är det 7-åringens tur. Blir det i närheten av samma framgångar idag så blir det en väldigt bra start på fredagen.

Dagens bild


Jag hittade en rolig lapp idag. Kommentarer överflödiga.


Planer för uppehållet

Enligt dagens SMP verkar inte Tisell helt övertygad om att en träningsmatch kommer att spelas under uppehållet. Jag tycker förvisso att det är Trojas plikt att ställa upp och sparra oss lite veckan innan playoff börjar. Men om så inte blir fallet så har jag en annan förhoppning. Det ultimata vore om Tisell kände någon gammal hockeyprofessor, typ Conny Evensson. Hockeyprofessorn har nu troligtvis dragit sig tillbaka från all uppmärksamhet och lever som en eremit i en liten stuga uppe i fjällen. Dit ska Tisell bege sig. Stugan ligger långt upp i fjällen så Tisell får pulsa i snön i två dagar innan han är framme med sin last. I ryggsäcken har han alla TAIF´s matcher på DVD samt tio flaskor av hockeyprofessorns favoritwhiskey. Sen kan de båda isolera sig i stugan i en vecka för att dricka whiskey, analysera hockey och träna i bergen likt Rocky Balboa. Efter en vecka är sedan Tisell redo att återvända till vardagen med ett revolutionerande spelsystem och nya livserfarenheter. När han vänder sig om för att få en sista syn av stugan så var den puts väck och allt var en dröm. Sen läser Tisell i tidningen att den gamla hockeyprofessorn har varit död i många år. Det nya spelsystemet som kom fram tar Tingsryd till Allsvenskan och under varje match ser Tisell den bortgångne mentorns ande sitta på Dackehallens läktare och följa sin adept.
Visst låter det oerhört bra?


The game of a generation...

...kallas den visst. Jag lyckades få ett par timmars sömn innan nedsläpp mellan Kanada och Ryssland som efter två perioder nog är den bästa hockeymatch jag har sett. Kanada leder med 7-3 och på något sätt känns det inte helt avgjort. Så som målen har trillat in i den här matchen skulle jag inte bli förvånad om ryssarna kunde krypa ännu lite närmre. Det visade sig att kaffet i mitt skafferi var slut (!) så jag rörde ihop lite våffel-smet i brist på annat. Det är inget koffein men det håller mig i alla fall sysselsatt. Nu återstår det en period av matchen och sen kan jag förhoppningsvis sova ett par timmar till innan Tre Kronor spelar sin kvartsfinal.


Vilken kväll!

Ikväll var det sannerligen härligt att komma hem från innebandyträningen. På vägen hem nåddes jag av rapporter om TAIF´s seger i Dackehallen och när jag väl var hemma fick jag se sista-sträckan när Sverige tog guld i stafetten.

För att börja från början så känns det väl som att TAIF gav det besked som vi önskade ikväll. Låt gå att Skåre nog inte var särskilt motiverade, men det är ändå ett styrkebesked. Formen har sviktat och folk har tvivlat, men likväl går Tingsryd in och kör över Skåre idag. Att vi vinner serien trots en del tveksamma insatser tycker jag är oerhört starkt. Glädjande dessutom att se att viktiga kvalspelare som Einarsson och Bankelius levererar. Den uppmärksamma bör även notera att Miljonmannen som inte levererar i de viktiga matcherna vinner TAIF´s poängliga i Allettan och kommer visa sig vara en oerhört viktig kugge framöver.

Angående skid-stafetten så finns det väl egentligen inte så mycket att säga från min sida. Men det är sjukt imponerande och glädjande att se Markus Hellner i skidspåren. Men allra mest glädje känner jag idag förstås med Anders Söderberg som har kämpat oerhört länge för det här.

Nu ska jag fira med en skål nudlar och läsa allt som finns allt läsa på internet om kvällens höjdare.


Heja Pingu!

 • Dagarna går och numera känns det som om 93-åringen verkligen åldras i takt med tiden. Synen börjar försvinna i en skrämmande fart och om det fortsätter så här så ser han snart inte mycket mer. Igår var jag med honom på lasarettet i Växjö för att träffa läkarna. Stoltheten har han dock kvar så det är med rak rygg han går in för att träffa läkarna. Efteråt var han mycket nöjd över sig själv och för att bevisa hur bra han ser så högläste han ur Aftonbladet för mig. På vägen hem stannade vi till på Excelle och åt varsin kebab-tallrik.
 • Ikväll har vi så nått sista omgången av Allettan och den avslutande hemmamachen mot Skåre. Som signaturen Limma skrev på Gröna Brigadens forum så är det nu så att "efter 40 seriematcher med hyfsad marginal till alla viktiga streck, så lyckas det ändå bli så att den allra sista måste vinnas för att inte släppa hemmaplansfördelen i playoff." Det känns helt klart lite olustigt att vi skulle hamna i den sitsen men jag är som bekant inte alltför orolig ännu. Jag tror vi tar de nödvändiga poängen ikväll och sen får det där uppehållet som vi kanske egentligen inte vill ha.
 • Nu börjar det nog stå ganska klart att 'Lakejen' som är här och kommenterar egentligen inte är en Lakej. Enligt de uppgifter jag har fått så är det en troja-supporter som försöker spela dum med det enda syftet att fördumma och dra övriga lakejer i smutsen. Han har ju minst sagt lyckats ganska bra med detta.
 • I dagarna är det ett år sedan jag kom till Korea. Det börjar kännas väldigt långt borta numera men vissa saker lever kvar. Något som jag inte har släppt är bilden av Kim Yuna som en världsstjärna. I natt vann hon damernas kortprogram i OS och på fredag morgon svensk tid avgörs friåkningen. Efter denna vet vi vem av japanskan Asada och Kim som kan titulera sig OS-mästare 2010. Heja Pingu!

Veckans låt!


Bit ihop!

 • Idag fick jag återigen gräva ut min bil. Det här kommer helt klart bli en minnesvärd vinter. Så här mycket snö har vi inte haft sen kriget påstår 93-åringen. Vädret är en så pass universell fråga, så det är inget jag känner att jag får ut så mycket av att klaga nämnvärt över. Men jag kan tycka det är roligt att se hur folk klagar på folk som klagar. Norrlänningarna tycker att vi i södra Sverige är mesiga som inte klarar av snön, och vi här i södra Sverige hånar Stockholmarna för att de inte klarar av snömängden. Vad folk verkar glömma bort i sammanhanget är att det här knappast är en normal vinter. Vem kan vara förberedd på de enorma snömassor som ständigt fylls på ovanifrån? Men att sitta på facebook och klaga på snön, det tror jag inte hjälper något. Det enda som håller i ett sånt här läge är att förstå att förhållandena blir svåra i och med all snö och acceptera det.
 • Från börja så lät Uppvärmningen inför varje kvälls sändningar av SVT´s studio i Vancouver som inte särskilt lovande. Att sända en kvart bakom-kulisserna från studion som inte skulle handla om någonting lät mest tramsigt. Men nu älskar jag det. På länken finner ni en hel del av de bästa klippen, och allra bäst är klippen där Johan Ejeborg lever rövare.
 • Så klev äntligen Fahlander in i Karlskronas organisation. Han har väl egentligen aldrig passat in i ett lag som Örebro som varken har supportrar eller något intresse. I Karlskrona blir han kung och där kan han räkna med en härliga framtid. Dessutom får nu Karlskrona utöver division etts bästa back och bästa kedja så får de nu en sportchef väl känd för att hitta guldkorn ute på spelarmarknaden... Det kan nog bli underhållande detta.

Ibland är idrott väldigt vackert

Det är pinsamt sällan som jag får verklig användning av mina tårkanaler, men idag blev en sån dag. Idag firade jag sportlov med att se hur 9-åringen och hans kamrater spelade en turnering i inomhusfotboll. 9-åringen är en av lagets klart mest lysande stjärnor, men även om spelarna har olika kvalitet så rullade lagets tränare runt på alla spelare. I laget finns till och med en kille som är huvudet kortare än de andra och som har ett medfött hjärtfel vilket gör att han inte riktigt hänger med. Han spelar dock i anfallet varje match och kämpar på i duell efter duell, trots att han aldrig egentligen är nära att nå bollen. En normal nio-åring hade nog gett upp, men här var en kille som reste sig upp och borstade av dammet efter varje nederlag.

Naturligtvis vid ett sånt här evenemang så finns det föräldrar och ledare som engagerar sig lite för mycket. Jag har själv svårt att vara tyst på läktaren, men det finns en stor skillnad mellan att vara engagerad och att vara för engagerad. En skillnad mellan att vara stödjande och att vara krävande. Ett av lagens ledare hetsade upp sig på tok för mycket i match efter match och skrek och gormade åt sina nio-åringar. Beröm eller uppmuntran existerade inte, utan det var tillrätavisningar och bannor som gällde. Till slut fick jag nog och sa åt honom att lugna ner sig vilket ledde till lite munhuggning mellan bänk och läktaren.

9-åringens lag kämpade på och lyckades på något vis vinna match efter match. Grabben lyckades dessutom avgöra ett par matcher på vägen fram mot final, så humöret var på topp. Givetvis ville det sig inte bättre än på andra sidan i finalen väntade just det lag vars tränare jag tidigare hade rykt ihop med. Han matchar sitt lag hårt och det resulterar i en ledning i halvtid. Mitt lag kämpar på och låter alla, inklusive den hjärtsjuka pojken, spela lika mycket. Till slut kommer det en kvittering och i förlängning kommer även avgörandet för 9-åringens lag. Efter matchen var jag till och med framme vid lagets tränare och berömde dem för deras sätt att leda laget och att det viktigaste för dem trots allt är att ha roligt. Jag tyckte det var så oerhört vackert att det laget med den mjuka inställningen och som inte pressar sina 9-åringar för mycket fick stå som vinnare efter en väldigt lång dag. Gladast av alla var förstås den hjärtsjuka pojken som hoppade omkring med sin medalj kring halsen. Då kom det faktiskt en liten, liten tår i min ögonvrå.


Arla

Sverige leder ganska komfortabelt med 3-0 mot Finland efter två perioder. Sverige spelar sin hockey och gör det bra, sen om folk förväntar sig något finlir så får de titta på något annat lag. Störst idag är givetvis att självaste Mats Sundin var i studion i den andra pausen.

Jag tycker att media kan vara ganska intressant. Det är ganska ofta jag inte håller med dem om vad de skriver, men det är intressant att se vad de väljer att skriva om. Jag menar givetvis inte att det här är en historia som är värd att dra upp igen, men det är intressant att se hur media helt väljer att förtränga den mobb som de själva drev för ett par år sedan. Då var det Henrik Tallinder, Andreas Lilja och Kristian Huselius som lämnade spelarhotellet nattetid, träffade en kvinna och bjöd med henne tillbaka till hotellet och att de hade sex med henne. Media, och till viss del svenska ishockeyförbundet, drog igång ett drev utan dess like trots att spelarna egentligen inte hade gjort något fel förutom att ha svikit sina familjer. De tre spelarna fick kicken från sina respektive klubblag och blev avstängda från fortsatt landslagsspel. Nu har det gått fem år, Henrik Tallinder anses inte längre vara ett ärkesvin och är tydligen välkommen tillbaka i landslaget. Skönt för Tallinder och skönt att saker och ting glöms bort.


Feb. 21, 2010

 • Det blev bara en poäng för vårt TAIF idag. Formen fortsätter lysa med sin frånvaro och avståndet till övriga lag har helt klart minskat. Jag försöker fortsätta vara positiv och se hur oerhört starkt det då är att vi ändå, eventuellt, vinner Allettan. Seger på onsdag mot Skåre ser jag som ett måste och då får laget ett par veckor på sig att vässa formen, det är nog den bästa lösningen just nu.
 • Det har gått bra för Lidhultarns lag i helgen. Segrar för Malmö, AIK och Almtuna så han är nog nöjd och nu får vi hoppas att det fortsätter så.
 • Det blev ännu en innebandy-seger idag. Nu återstår det bara två matcher av säsongen och det börjar kännas tråkigt. Vi har oerhört kul i laget och jag kommer sakna det oerhört när dessa matcher är spelade. Idag fick jag som sagt plats i förstafemman igen och fick möta hemmapubliken i lineupen vilket förstås var väldigt roligt. Den oerhörda succén från förra helgen upprepade sig inte direkt men jag är ändå nöjd med min insats. På väg hem från innebandyn rapporterade Radio Kronoberg från Stålhallen och meddelade att det var underläge med 2-1 och tre minuter kvar av matchen. Klockan var då knappt halv fem så att det enbart återstod 3 minuter lät oroväckande. Jag ringde ner till Stålhallen och dubellkollade med den nyblivna pappan som bekräftade Radions felsägning.
 • Det har nog inte undgått någon av er att jag är ganska förtjust i Peter Forsberg. På SVT Play finns en intervju där Kaj Kunas möter Foppa som jag starkt rekomenderar.
 • J18 förlorade idag med 5-1 borta mot Skövde, och det enda positiva med det är att jag hade tippat Skövde-seger.

En period kvar


Middag, obegränsat med cola och OIK - TAIF via Everysport samt Man City - Liverpool på TV.
Kom igen nu Tingsryd!


Grattis Hilding på namnsdagen

 • Hilding är ett mansnamn med fornnordiskt ursprung, bildat av hildingr 'hövding'. Namnet fick plats i almanackan den 21 februari år 1901 eftersom det påminde om Hilarius, ett okänt helgon som fanns på denna dagen tidigare.
 • Idag står det innebandy på schemat. Lagets sportchef kallar matchen för kvartsfinal och det har han en viss poäng i. Slutspelsskägget är kvar och det är fortfarande bara segrar som gäller. Den senaste tidens uppryckning för egen del gör dessutom att det idag kanske finns en plats i lineupen inför hemmapubliken, så det kan bli en rolig eftermiddag.
 • Rögle BK - Tingsryds AIF J20  7 - 3, trots att vi ledde med 3-0. Vid seger igår hade grabbarna tagit över serieledningen, nu ligger de istället 5 poäng efter Rögle i täten.
 • Gårdagen blev en oerhört bra dag. Jag bjöd på en ordentlig laddning pasta & köttfärssås till Everton - Manchester Utd och sen var dagen igång. Stryktipset slutade med obligatoriska nio rätt och i vanlig ordning var det förstås championship-matcherna som det föll på. Kvällen fortsatte med Super-g följt av det galna skiathlon-loppet. Hellner och Olsson gör en helt makalös insats och tar två väl förtjänta medaljer. Även om det inte blev guld för Olsson så är det väldigt vackert att se en svensk åka i ensamt majestät som han gjorde igår. När skidåkningen väl var över så gick mina gäster ut på stan för att fortsätta kvällen medan jag gick till sängs.
 • Hade det inte varit för det myckna snöandet det senaste dygnet så hade jag nog kört ner till Olofström efter innebandyn i eftermiddag. Men nu känner jag att det inte är värt att stressa ner dit för att bara se två perioder. Det blir nog en tuff match för Tingsryd idag mot ett Olofström som, till skillnad mot tidigare säsonger, inte har fallit ihop utan har hittat formen igen. Kanske kan vi låta Olofström vara favoriter idag och istället slå ur underläge.

Heja Tingsryd!

Att hälsa på hemma hos 93-åringen är ibland som att hälsa på hos gubben Pettsson. Idag var jag där för att skrapa bort all snö fråns ömtåliga altantak. Först fick vi snirkla oss igenom hans labyrint till källare med en mängd dörrar och vrår för att komma ut genom källardörren. Väl där var det dags att skotta oss fram till garagedörren. Inne i garaget fanns nämligen stegen som det var tänkt att jag skulle ta mig upp på taket med. När jag väl hade skottat mig fram till hans garagedörr som ligger på källarplanet visade det sig att garagenyckeln var borta. Så då fick vi lov att leta igenom alla hans gömmor och vrår innan rätt nyckel till slut var funnen.

Stegen inne i garaget visade sig vara från ungefär samma årgång som 93-åringen, men den höll! Taket rensades på snö och gubben Pettsson var oerhört nöjd över mitt dagsverke. Nu blir det en stunds avkoppling med en kopp kaffe, nya numret av Fokus samt Tracks på P3 innan den engelska ligafotbollen drar igång. I eftermiddag står jag som vanligt värd för ett par timmar med fotboll, stryktips och folköl så det blir nog en bra dag.

Förresten, Rögle - TAIF J20 kl 15.30 idag.


Feb. 20, 2010

Jag gick som sagt hem till Lidhultarn ikväll. Det bjöds på ett glas vin, ett os-silver och äppelkaka med glass innan det var dags att pulsa hem igen. Att mina fotspår redan är igensopade när jag går hem ett par timmar senare säger väl en hel del. Men med mössan djupt nerdragen och ett vettigt radioprogram i Ipoden så gick det förhållandevis bra. Att flanera nykter på Växjös bargata är dock inte att föredra runt midnatt en fredagkväll.

Anna Haag´s silver får väl lov att anses vara kvällens höjdpunkt. Jag vet inte om det är tillåtet att kommentera kvinnliga idrottares utseende, men jag gör det ändå. Utöver hennes imponerande insats i skidspåren så blev jag tagen av hur oerhört söt hon var. Mössan på sne och ett oerhört sött leende, det är sånt som gör mig glad.

Angående hockeyn så tycker jag verkligen inte man ska dra för stora växlar. Staffan Lindeborg var ordentligt orolig i sista perioden men ett OS med NHL-proffs har aldrig vunnits i gruppspelet. Sverige hade hyfsad koll på matchen, och så länge vi vinner så är det lugnt. Vem minns Sveriges seger mot Kanada i gruppspelet i Salt Lake City eller Sveriges förlust med 0-5 mot Ryssland i Turin?


"Thank you to the Grona Brigaden"

 • Snön bara fortsätter falla och det verkar inte finnas något slut på det hela. 93-åringen börjar bli orolig för sitt altantak så imorgon är jag ditkommenderad för att skyffla undan snön innan den knäcker taket. Jag vet inte om det är läge att erkänna min svaga höjdrädsla eller om jag helt enkelt får lov att bita ihop för familjefridens skull.
 • Miljonmannen håller uppenbarligen med mig i mitt beröm av Gröna Brigaden och klarar dessutom av att någorlunda gramatiskt korrekt hänvisa till supporterklubben. Vi får med andra ord valuta för miljonerna. Även om det var ett osedvanligt innehållslöst blogg-inlägg som Davidson bjöd på så är det lite kul att höra hur spelarna ser på saker och ting. En blogg kan jag köpa, men mer än så får det inte bli. Jag har gärna en distans till spelarna och vill inte ha någon personlig kontakt med dem. Genom åren har jag givetvis stött på spelarna i diverse sammanhang men jag försöker hålla avstånd så gott jag kan. Det sista jag skulle önska mig vore en bowlingkväll med spelarna i stil med den de anordnade nere i Blekinge för ett par veckor sedan. Så länge spelarna för mig bara är ett namn på tröjan så är jag nöjd, när personliga relationer och värderingar blandas in så blir det allt för grumligt.
 • Ikväll pulsar jag hem till Lidhultarn för lite OS-tittande. Det är Sverige - Vitryssland i ishockey samtidigt som Kalla & c:o tar sig an den klassiska OS-distansen Skiathlon. Några öl plockar jag inte med mig men hoppas i alla fall på något gott till kaffet.
 • Idag var förresten Ewa Jonsson, en av mina verkliga idoler, med i Västergatan i Radio Kronoberg. Ewa Jonsson jobbar med flyktingar på Röda Korset och har i många år jobbat som flyktingkonsulent. I dagens Västergatan valde hon musiken och det blev ett samtal om att resa, flyktingar och om musik. Har ni en timme över så tycker jag ni ska lyssna på programmet och ta åt er en del av vad som sägs. Här finns del 1 och här är del 2.

SMHI Varnar

 • Det här kommer bli minst sagt en minnesvärd vinter. Jag har klarat av dagens ärenden och följer nog SMHI´s råd under resten av fredagen.
 • Kan man bli annat än imponerad av Anja Pärsons insats igår? Den mentala styrkan hon visar upp är galet beundransvärd och torde vara ett föredöme för alla övriga svenska idrottare. Att kunna tackla motgångar som Anja gör och bita ihop när det verkligen gäller är fasligt imponerande. Anja får ta en hel del smällar för att hon inte längre har den spets som hon tidigare hade. Hon har tappat kraften i slalom och storslalom och kör ofta ur. Anja pikas för att hon är tjock och så vidare. Men när det blir OS igen så tar hon sig samman och åker hem ännu en medalj. 6 medaljer på 9 olympiska starter är fasligt imponerande. Anja är min idol! Jag rekomenderar starkt SVT´s dokumentär om Anja som gick för någon vecka sedan.
 • J18 spräckte igår mitt tips och vann hemma mot Troja med 6-5. Knattarna låg under med både 2-0 och 3-4 men vände i sista perioden och tog hem tre poäng. Viktig seger och stark vändning.

!!!


Som sagt...

...det vänder fort i juniorhockey.

48.02 5 - 4 EQ TIN 13. OWESSON, Filip  
  (6. JOHANSSON, Simon)
47.53 4 - 4 PP1 TIN 11. PERSSON, Andreas  
  (13. OWESSON, Filip
  6. JOHANSSON, Simon)

MacGyver räddade min natt


 • Med tanke på att jag inte tycker att bandy bör vara med i OS på grund av det inte finns någon bredd inom sporten så kan jag heller inte förstå hur damhockey kan få vara med på OS-programmet. Jag såg igår två perioder av Sverige - Kanada i vändan på att Tre Kronors match skulle börja. 12-0 till Kanada efter två perioder var närapå skrattretande. Jag måste säga att jag tyckte lite synd om Micke Renberg som satt och kommenterade det hela. Det finns någon slags påtvingad politisk korrekthet kring damhockey, och damfotboll, som gör att men inte kan/får såga dem på samma sätt som med herrar. Hur som helst så upptäckte jag att Kanal5 visade MacGyver så sista perioden av dam-matchen slapp jag.
 • J-hockey är ofta målrik, och ikväll står det 2-2 mellan Tingsryd J18 och Troja efter 6 spelade minuter. Jag har ett kryss i den matchen på tipset, så än så länge ser det lovande ut.
 • Jag var hemma hos 93-åringen kväll för att handla lite åt honom. När jag kom in så låg han nerbäddad i sängen med radiosporten på högsta volym. Under hela vårt samtal var jag tvungen att överrösta Annica Duncan´s rapporter från curlingen som han vägrade att sänka. Väl ute i bilen igen fick jag höra hur hjälten Anja Pärson tog sig ner i dagens kombinations-störtlopp. Nu håller vi tummarna för att hon även tar sig igenom slalomen ikväll och skulle det bli medalj där så vore jag fasligt imponerad.
 • Pantern - Hästen 2-0 efter 22 spelade minuter. Förlust för Vita Hästen ikväll vore nästan för bra för att vara sant.
 • 3-2 till J18 nu, mål av Kevin Karlsson.

Zzz

Tre Kronor har en trygg ledning mot Tyskland och damkronorna påminner om Mörrums GOIS. En period till, sen får jag gå och lägga mig.


Vrom...

 • Idag var som bekant Hans Rosling på besök i Växjö. Även om jag inte håller med om allt han säger så är han helt klart underhållande och han säger en hel del tänkvärt trots allt.
 • Lidhultarn har den senaste veckan skaffat sig en mängd nya favoritlag. I söndags var det Mora, sen har det varit Malmö samt AIK och nu får även Almtuna hans stöd. Vi får hoppas att det går bra för hans lag.
 • KHK-ferrarin har börjat gasa på nere i Blekinge. Nu jävlar får övriga lag passa sig. Det sades ju vara mycket bättre att hamna i fortsättningsserien än att hamna i botten av Allettan som Olofström uppenbarligen skulle göra. Är det kanske till och med dags att börja blogga igen?
 • Innebandyn gick bra ikväll. Det känns bra nu både spelmässigt och formmässigt. På söndag är det match igen och nu finns det inget annat än segrar som gäller. Min frånvaro i måndags från träningen hade inte resulterat i att jag blivit ersatt i förstafemman vilket kändes skönt. Fortsätter det så här så kanske det till och med blir en plats i lineupen på söndag. Det är lustigt hur glatt humör och någon slags av formtopp kan påverka spelet. Helt plötsligt känns det som om skott och passningar sitter betydligt bättre än för ett par veckor sedan. Och allt enbart tack vare att jag gjorde ett par mål i helgen, vågar vi hoppas på samma effekt hos Laudius och Hilding nu?

Swehockey-reffar

Jag är tveksam till om ifall 'swehockey-reffa' är ett korrekt verb, men det är vad jag tänker göra nu i alla fall. Utan att ha några andra referat att gå på så tänker jag läsa Swehockey och dra positiva analyser utifrån det. Som jag tolkar det så inledde säkert Tingsryd lite nervöst och låg också under efter första perioden. Skotten förlorade vi dessutom med 5-11 vilket inte ser bra ut. Oron spred sig på läktarna och folk skruvade lite obekvämt på sig. I andra perioden vaknar Tingsryd till och tar över taktpinnen. Även i tredje perioden ser det förhållandevis stabilt ut och de två sista perioderna vinner vi med 4-1 och skotten med 25-11. Vi visar prov på oerhört god moral och lyckas vända matchen. Speciellt med tanke på hur formen har sett ut på sistone så är det imponerande att vända och vinna inför hemmapubliken. Dessutom visar Hildings kedja att de är tillbaka i matchen och svarar för alla fyra målen, där både Hilding och Miljonmannen gör fyra poäng vardera.

Nu har jag varit positiv och hoppas att jag inte har allt för fel. Nu är det dags för nudlar och att heja på Emil Jönsson!


Inför TAIF - Mariestad

Efter den senaste tidens innebandy-succé så vore det oerhört dumt att inte åka och träna ikväll. Så det blir till att följa ännu en match från Dackehallen via sms. Enligt taif.nu kommer Tisell ändra lite i laget och det tror jag kan vara nyttigt. När ett lag går bra, som TAIF har gjort, och när man har en del stjärnor, som TAIF faktiskt har, så kan det smyga sig på en känsla av trygghet och att man förlitar sig på att lagkamraterna avgör matchen. Att då ändra om i kedjorna kan bidra till att alla måste höja fokus en aning och anstränga sig lite ytterligare för att hitta varandra och skapa chanser. Även om jag sysslar med idrott på en helt annan nivå än var TAIF befinner sig så vet jag att det det kan vara gynsamt för kreativiteten att få nya kedjekamrater. Varför inte dela på Laudius och Hilding för en match eller två? Tvinga dem att tänka i nya banor och se nya lösningar. Hade jag varit Tisell så hade jag nog slängt in Simon Dahl från start i en av kedjorna ikväll för att få in ytterligare energi.

Det är annars en förhållandevis ganska trevlig OS-kväll som jag ska försöka se så mycket som möjligt av. Det är damernas störtlopp samt sprint-kval och finaler för både herrar och damer ikväll. Vid halv två inatt drar Tre Kronor igång sin turnering med match mot Tyskland och utöver detta så är det även Porto - Arsenal och Bayern München - Fiorentina från Champions League. Det är knappt jag ens har tid att träna innebandy ikväll.


Orimliga tankebanor

 • Planen igår var ju att zappa mellan Milan - Man Utd. Men när fotbollen väl hade börjat så insåg vi att det inte skulle bli så mycket av herrarnas skidskytte. Eftersom Björn Ferry låg så långt efter så bedömde vi hans chanser att åstadkomma något som oerhört små. Till slut bytte jag dock kanal för att se hur han låg till, och då var de redan framme vid tredje skjutningen och Ferry låg helt plötsligt på andra plats. Så vi såg de sista tio minuterna av loppet och kunde se Ferry åka i mål som etta. När vi väl bytte tillbaka till fotbollen så hade förstås Wayne Rooney gjort två mål och avgjort matchen. Som vanligt med andra ord...
 • Det har kommit en del förbryllande skriverier om Nybro och deras ekonomi. Vad som egentligen har hänt tänker jag inte uttala mig om, för jag har alltför dålig insyn. Men vad jag däremot tänker kommentera är Nybrosupportrarnas reaktioner. På supporterklubbens forum är det journalisten och tidningen som får ta den stora skopan och får en hel del kritik för hur de framför sitt jobb. På Holgers blogg får vi grönvita ta kritiken (!) för att vi ens uttalar oss ifrågan. Eftersom vi för tio år sedan betalade svarta löner så har vi nu alltså ingen rätt att kommentera vad som händer i andra föreningar? Ett mycket lustigt tankesätt i så fall tycker jag. Det vore ungefär som att svenska medier inte får rapportera om dopingfall eftersom den svenska cyklisten Nicklas Axelsson har åkt dit för doping. Nybro-fansen får nog lov att inse att vi inte glädjer oss i vad som har framkommit och att vi inte dömer någon, det enda vi gör är att förmedlar vad som har stått i Barometern. Personligen slipper jag egentligen över huvud taget såna här skriverier. Men nu har de framkommit och då kan vi ju inte bara ignorera dem.
 • Min parkering har varit en krigszon sedan snön började komma. För var dag har snövallarna ätit sig allt längre in över parkeringen och om man väl har haft turen att lyckas knixa sig in i sin parkeringsruta så kan man nästan räkna med att det följande dag istället kommer vara omöjligt att ta sig ut. Igår kväll kom dock det förlösande beslutet av hyresvärden att skyffla undan all snö så nu har vi helt plötsligt en parkeringsplats som är närapå dubbelt så stor. Nu ska jag bara lära mina grannar att inte parkera in mig också så är alla problem ur världen.

God morgon

Jag hade som sagt var besök i TV-soffan igår kväll. Det kom nyheter som var väl värda att fira så i brist på annat tog vi fram Ouzon för att skåla med. När sedan Björn Ferry tog ännu ett guld så var vi förstås värda en ny skål. Så det är nu med ganska trötta ögon som jag äter frukost medans jag ser uppvisningsmatchen mellan Ryssland och Lettland. Fem mål på tre minuter och obefintligt närkampsspel är inte riktigt den hockey som jag ville se. Nu fortsätter dagen med självaste Hans Rosling innan det är dags att jag tar mig själv ordentligt i örat.


Tisdag kväll

Det är inte ofta jag har anledning att skryta om min matlagning, men kvällens timjankryddade vildsvinswok med nudlar blev faktiskt ganska lyckad. Om någon timme kommer polarna över för en klassisk TV-kväll. Vi börjar förstås med OS och skidskyttarnas jaktstarter och sedan blir det Milan - Manchester Utd från Champions League. Kaffebryggaren står laddad och i kylskåpet finns både folköl och sockerkaka vilket borgar för en trevlig kväll.


Förresten, Bankelius verkar inte särskilt oroad och det tar jag som ett gott tecken. På tal om Lindhagen så var hans match i TAIF faktiskt uppe till diskussion för någon dag sedan. Sällan har en spelares debut varit så omtalad eller illa omtyckt. Anledningen till att det dök upp häromdagen var att jag och Lidhultarn faktiskt kikade på Växjö - Mora på Viasat i söndags. Niklas Fogström spelar i Mora och vi höll givetvis en liten tumme extra för honom när han var på isen. Dock hade vi glömt bort Lindhagen och när han fick pucken så fick vi lov att släppa det där konceptet med att hålla på fd TAIF-spelare.

Solen skiner på de rättfärdiga

 • Det var länge sedan jag var hemma hos den Vackra Damen från Flen. Den där magiska kvalvåren 2007 blev hon grönvit och var med i Dackehallen ett par gånger. Igår var jag tillbaka i hennes lägenhet och fick se att hennes fönsterlampa fortfarande strålar i grönt och vitt. Vackert!
 • Så blev det ett OS-guld guld genom Charlotte Kalla igår kväll. Skönt att det kom tidigt under spelen så att jante-Sverige inte hann börja gapa högljutt om att vi svenskar är sämst när det gäller och som vanligt har för höga förhoppningar. Långdskidåkning är förbannat roligt och Kalla har en sprudlande Susanna Kallurisk personlighet som gör att hon har all potential att bli enormt stor i framtiden.
 • Vi hade som sagt en japanska på besök igår. Oavsett om det var tack vare globaliseringen eller ej så var det väldigt trevligt att träffa henne igen. Hon är precis så vän och så japansk som man kan tro att en japanska kan vara. Idag går dock tåget vidare och det ska bli spännande att se var och när jag stöter på henne igen.
 • Jag träffade även på en naiv nyfrälst liberal igår som efter någon drink för mycket satt och förespråkade avskaffandet av nationalstaten och att företag och frivilligorganisationer likaväl kunde utföra statens uppgifter. Jag har svårt att fullt ut lita på privat sjukvård, undra då hur skrämmande jag skulle tycka att en privatiserad arme (i stil med Blackwater) vore. En gång i Thailand hamnade jag i samma diskussion med en liberal som gjorde mig väldigt förbryllad. Han ansåg att var och en borde sköta sig själv och att om de svaga i samhället inte klarade av det så vore det bara av gagn för samhället i stort om de strök med. Extrema åsikter inom de flesta ideologier blir lätt väldigt naiva och ogenomtänkta, men jag undrar inte om liberalismen ändå är värst på den fronten.

Förresten...

...såg ni den här länken som någon postade i kommentatorsfältet nedan. Rätt roligt faktiskt

Kom igen nu Kalla!

Nu kör vi!


Gula sjukan

 • Mitt kaffe var slut igår men lyckligtvis hittade jag ett paket kok-kaffe i skafferiet. Men fy vilket rävgift det var. Jag vet inte om det var kaffet det var fel på, om jag gjorde något fel eller om kok-kaffe verkligen smakar så illa. Nu har kaffet hamnat i papperskorgen och jag har varit nere på ICA och köpt riktigt kaffe, så allt är som det ska igen.
 • Simon Dahl gjorde mål igår för U19-landslaget, något som är väl värt att påpekas.
 • Mitt i all oro över den sviktande form så kanske vi ska se lite krasst på det hela. Enligt de flesta rapporter från gårdagens match så spelade vi uppenbarligen stundtals förhållandevis bra men pucken ville inte in. Om så var fallet så är med andra ord inte alls samma symptom som i bortamatchen mot Nybro, då vi inte skapade någonting. Ska vi tolka det som att spelet är på väg att komma tillbaka redan innan 'krisen' hann ta fart? Dessutom så tror jag inte att det Tingsryd som för två veckor sedan så vackert manövrerade ut Skåre på bortaplan nu helt plötsligt har glömt hur man spelar ishockey. Men, vem är jag att uttala mig om sånt här egentligen.
 • Ikväll får vi fint besök i Växjö. En gammal vän från Japan har återvänt till Sverige och kommer till stan för att hälsa på för en kväll. Det är tre år sedan vi umgicks i Växjö och i våras var jag i Tokyo och var ute med henne en kväll. Det är väldigt trevligt att man kan hålla kontakten med vänner världen runt och trots allt träffas då och då. Det ger gott hopp inför framtiden. Globalisering kallas det visst.

Störst av allt...

Jag har tidigare varit ganska flitig med att skriva om och hänvisa till kärlek. Jag har väldigt höga tankar om kärleken och den inverkan den har på vårt samhälle. Just nu är kärleksfaktorn förhållandevis låg i mitt liv, och därför blev det en ganska händelsefattig alla hjärtans dag igår. Givetvis delar jag de flesta andras åsikter om att alla hjärtans dag i sig är en ganska tramsig dag, varje dag borde egentligen vara kärlekens dag. Men, nog finns det kanske ändå ett behov för den 14e februari. Det finns väldigt många där ute som har ett hårt yttre och en fasad som inte släpper igenom mycket känslor. Om dessa personer, om så bara för en dag, mjuknar lite och visar upp en varmare sida så blir kanske världen lite bättre för en stund.

Amor vincit omnia!


Hmm...

Det här känns ju förstås inte helt bra. Jag såg inte matchen så det är förstås svårt att uttala sig om vad det är som är fel. Men att saker och inte stämmer helt fullt ut står väl ganska klart. Formen är helt klart frånvarande och inte ens vår kvalitet räcker till för att ta poäng i vissa matcher. Nu är tabellläget som det är och vi har ett spelschema som gör att det inte finns någon anledning till panik. Det är ännu ett par veckor till vi behöver vara som mest. Men just nu känns det som att Tisell har en hel del att fundera på och kan behöva dessa veckor.

Förresten, glad alla hjärtans dag.


Söndag

 • Idag är det bortamatch nere i Malmö och jag tror på seger för TAIF. Matchen följer vi via swehockey och everysport. Planen är att bjuda över Lidhultarn på ett par koppar kaffe lagom till matchstart. Förhoppningsvis går det någon sevärd match på TV som vi kan följa i bakgrunden samtidigt. Det känns lite lustigt att sitta hemma och följa Tingsryds matcher. I vanliga fall är jag antingen på plats om jag inte spelar innebandy. Det är ytterst sällan jag sitter hemma sysslolös när Tingsryd spelar, men idag fick det helt enkelt bli så.
 • Jag brukar se det som att all kärlek är vacker. Så med risk för att låta oerhört tråkig och politisk korrekt så ställe jag mig lite frågande till den film som Enestubben länkar från sin blogg. Jag har inga höga tankar om Växjö Lakers och deras supportrar och har verkligen inget emot om folk kallar dem för töntar, fjantar och apor. Men jag har en del gay-vänner, och ingen av dem har gjort något för behöva förknippas med den klubben. Men framför allt kan man väl tycka att det är ganska förlegat att använda homsexualitet som ett skällsord, och att det kanske inte är något som SMP skall agera plattform för.
 • Simon Dahl svarade för en ny assist igår när U19-landslaget besegrade Finland med 4-3. Ny match idag mot tjeckerna.

Lördagen

Det blev, som ni märker, väldigt sparsamt med bloggande igår från min sida. Lördagar är ju dock den dag som ni inte läser bloggar så jag hoppas inte alltför många blev besvikna. Själv steg jag upp i ottan igår för att vakna till innan bussen avgick norrut. Det var bortamatch med innebandyn och varje match blir nu bara än viktigare. Vi gjorde en förhållandevis stark insats och vinner med 8-3. Själv är jag numera uppflyttad i förstafemman och svarade igår för ossanolika 2+3. Styrkan sitter i skägget...?

Som sig bör efter en sådan storartad seger så vankades det segerbankett och i vanlig ordning hölls den hos mig. Vi var 8 till antalet och drickat flödade. Bordet fylldes av öl, vin, vodka, rom, soju, ouzo och så vidare. Festens höjdpunkt var förstås skidskyttet där vi kallt räknade med medaljer. Eftersom TV´n var ställd på ludlös så blev vi väldigt förvånad när Jonsson kom in på upploppet och inte var bättre än 11:a när hon passerade mållinjen. Men nåväl, det var bara att stänga av TV´n och återvända till festen.

 

Kvällen slutade ute på stan där vi av åldersmässiga skäl hamnade på Oleo. Oleo är ett speciellt uteställe som inte har förändrats allt för mycket det senaste decenniet. Med risk för att låta pretentiös så är det inte riktigt min grej att stå på ett dansgolv och hoppa till 'Sommartider' eller Rednex. Men sammantaget var det en oförskämt bra lördag så jag ska inte klaga. Nu tar vi tag i söndagen och får se vad den kan bjuda på.


Peter den Store


Var det någon som kallade Peter Andersson för Peter den Store?


This is the year...

 • Idag firas det kinesiska nyåret in. Min enda direkta kinesiska kopplingen är den gamla mannen som finns i min korthållare och som uppenbarligen ska skydda mig från onda ting. De senaste året har jag varit hyfsat befriad från allt för tråkiga händelser, så jag antar att min kinesiska vän har gjort ett bra jobb än så länge. Den kinesiska zodiaken är indelad i de tolv stegen råtta, oxe, tiger, hare/kanin, drake, orm, häst, får, apa, tupp, hund och svin. Året som vi nu går in i är, håll i er..., Tigerns år. Det återstår helt enkelt att se om det är ett gott tecken eller ej.
 • Idag blir en förhållandevis lugn dag. Jag har en del att göra och förhoppningsvis får jag det gjort innan kvällen är här. Ikväll ska jag på en sanslöst stor födelsedagsfest. Så vitt jag vet kommer över hundratalet gäster och det finns stor potential för en lyckad kväll. Dock står det en tidig avresa för innebandy på schemat imorgon så det blir stillsamt och nyktert ikväll. Mingel-kapaciteten finns dock även om det bara är folköl i packningen så jag ser fram emot kvällen.
 • J18 tog igår revansh på Nässjö och vann med 5-1 i Dackehallen och jag kan räkna in mitt första rätt på hockeytipset. Nu är det uppehåll för båda J-lagen medans Simon Dahl spelar för blågult och igår tog sig in i poängprotokollet.

...

En väldigt lång dag och en kväll med en mängd väldigt hemska historier gör att varken bloggande eller ishockey känns särskilt intressant. Att ställas ansikte mot ansikte med en liten flicka som ser fram emat att fira sin 6-årsdag på Aquamera nästa vecka, med vetskapen om att hon snart kommer ryckas upp med rötterna och skickas till ett ett liv som inte finns i en väldigt avlägsen del av världen kan få mig väldigt illa till mods. Om det finns fler där ute som känner att sport ibland inte är allt så rekomenderar jag SVT´s dokumentär om Anja Pärson.

Ha en trevlig kväll!


Dagens härligaste rubrik


Feb. 10, 2010

 • Det blev tre poäng ikväll mot Skövde och det förväntade raset får vänta åtminstone en match till. Så som övriga matcher föll ikväll så känns den här serien alltmer avgjord. Som jag ser det så har de fyra topplagen i allettan gjort det oerhört bra så här långt, medans vissa av de nedre fyra lagen inte kan vara fullt lika nöjda.
 • Arsenal - Liverpool går på TV´n och Diaby gjorde precis 1-0. Jag gillar egentligen båda lagen, även om jag håller Liverpool högre. Viktigast känns det dock för mig att Manchester United eller Chelsea inte vinner ligan. Så rent pragmatiskt sett får jag väl vara nöjd om Arsenal vinner ikväll och Villa respektive West Ham kan hålla undan i sina matcher.
 • Jag skulle hymla om jag påstod att det inte jublades en kort sekund i bilen hem från innebandyträningen. Anledningen? Daniel Håkanssons straffmål i Växjö Ishall.
 • I vanlig ordning var jag ikväll på nnebandyträning. De senaste tre träningarna har jag blivit uppflyttad i förstafemman bredvid lagets två stora stjärnor. Det känns lite som att jag är Olof Einarsson som är placerad mellan David Laudius och Joakim Hilding. Det bästa jag kan göra av den situationen är att göra vad jag gör bäst, lämna över boll, skapa ytor och röja framför mål. Gör jag det bra och kan bidra till att de små trixarna kan göra något mål så är jag nöjd. Hur som helst så är innebandyn oerhört rolig igen, och det känns nu ganska bra att jag inte la av i julas.
 • Jag försökte få ur Den nyblivna pappan lite information om hur det var i Dackehallen ikväll. Han verkade inte särskilt nöjd med tillställningen så jag frågade om det överhuvudtaget fanns något positivt, -"Det var lugnt och fint" svarade han. Huruvida det får ses som positivt eller ej är jag väldigt tveksam till.
 • Simon Dahl spelade idag mot Tyskland för Sveriges U19. Inga poäng av Dahl men seger för svenskarna med 6-1.

Varning för ras... ?

Solen står högt över taken och vinden har vänt
isen har smält och det luktar som vår
Du går genom stan som om ingenting har hänt
lika verklig och vardagligt snygg som igår


Vårt Tingsryd AIF är lika verkligt och vardagligt snyggt som igår, och som i lördags. Givetvis finns det som vanligt olyckskorpar som nu tror att raset har börjat för vårt Tingsryd. Likadant trodde de efter förlusten mot Nybro i Dackehallen för ett par veckor sedan, då gick vi in och tog sex raka segrar. I söndags var första gången på 88 matcher som en moståndare lyckades göra fem mål på Tingsryds målvakt. Och riktigt så högt i skyarna vill jag inte höja mitt Tingsryd och kalla detta något slags ras.

Ikväll tar vi emot Skövde och vid en ny seger så är jag inte nämnvärt orolig. Tisell verkar i dagens SMP inte heller särskilt orolig. Och än så länge har jag så pass mycket tilltro till Tisselius att jag litar på hans lugn och metodik.


...

Jag skrev igår om att David Elm visar hur långt man kan ta sig utan en påtaglig talang, och att det ger  mig hopp inför min fortsatta innebandykarriär. Jag undrar om Sebastian Arvidsson sitter hemma på sitt pojkrum och tänker detsamma...


En bra start på dagen

 • I morse var jag på blodgivarcentralen och donerade en halvliter av mitt blod. Det bästa med att lämna blod är helt klart knäckebröden som det bjuds på i väntrummet. Personligen är jag för snål för att själ köpa dem när jag är och handlar, men när det är landstinget som bjuder så går det an. Dessutom finns där både en pappersvariant av Smålandsposten och en skön soffa, så jag hade kunnat tänka mig att äta frukost på blodgivarcentralen oftare än var tredje månad som nu är fallet.
 • Ikväll hade jag två gamla vänner på besök. Det blev en kanna kaffe, Mästarnas mästare och en snabb titt på Gunde Svan´s nya lekprogram på femman. Tomas Brolin fortsätter att gå från klarhet till klarhet i programmet där Patrik Sjöberg å andra sidan börjar göra sig själv till allt mer åtlöje tycker jag. Om Mästarnas mästare är ett bra program så känns Gundes Vinterspelen som en oerhört blek variant. Det känns numera föga exklusivt att se Glenn Hysén eller Richard Herrey ställa upp i lekprogram, så det skippar vi i fortsättningen.
 • Så har jag sökt biljetter till fotbolls-VM i sommar. Det blev Argentina - Nigeria som spelas i Johannesburg 12/6. Det är bara att hålla tummarna att jag får en biljett och får se mitt andra fotbolls-VM.
 • Karlskrona-fansen var väldigt bra på att vifta med rondellskyltar och sjunga ramsor om Olofström transatlant som flydde landet förra säsongen. Det hade varit intressant om det nu, med tanke på den senaste tidens händelser, kunde visas prov på lite självironi från KHK-arnas sida. Men självinsikt har de aldrig visat särskilt mycket prov på, så det är nog att hoppas på för mycket.
 • Så har David Elm alltså gjort sitt första mål för Fullham i Premier League. När han visar hur långt man kan ta sig utan en påtaglig talang så ger det mig hopp inför min fortsatta innebandykarriär...

Äras den som äras bör

Vi var ordentligt med TAIFare på plats i Nybro igår. Trots utskåpningen på isen så var det vi som stod för utskåpningen på läktarna. TAIF har så länge jag kan minnas haft ett stort stöd såväl i Dackehallen som på bortaplan. Men det handlar inte bara om klackfolk, det finns även en hel del 'vanliga' som åker södra Sverige runt under säsongerna. Folk sätter sig i sina bilar eller ordnar bussar för att ta sig till matcherna för att följa sitt TAIF. Så har det egentligen alltid varit, även om saker och ting genom åren har förändrats.

Jag, och fler med mig, var med på den tiden när Club Tigers ägde Dackehallens läktare. Över en sommar skedde en utbrytning och helt plötsligt hade en ny supporterklubb uppstått under det nygamla namnet Gröna Brigaden. Jag var med, och till viss del även inblandad, i Gröna Brigadens storhetstid runt sekelskiftet. Gröna Brigaden på den tiden var en ordentlig sammanslutning av en mängd olika kompisgäng med bas i Tingsryd och norrut. Gemensamt var ett stort intresse för TAIF och ett stort intresse för fest. Den tidens Gröna Brigad var egentligen inte omtyckt någonstans utanför Dackehallen, både förtjänt och oförtjänt tycker jag. Oavsett så gjorde Gröna Brigaden under Hammarströms, Börjessons och Urshult-Jockes ledning ett oerhört bra jobb på läktarna.

När Tingsryd blev nerflyttade blev det naturligtvis ett slag mot mycket inom föreningen, bland annat mot Gröna Brigaden. Supporterklubben dog ut alltmer, utan att någon egentligen brydde sig. Vi som fanns på läktarna behövde ingen organiserad supporterklubb. Vi åkte på matcher, hemma som borta, oavsett om det fanns en ordförande eller ej. Det var samma folk som hade funnits där i många år och vars kärlek till TAIF fanns kvar. Vi var nöjda med vår situation och oroade oss inte nämnvärt över att det inte fanns en supporterklubb på papperet längre.

Men sen för några år sedan så skedde något. Ett gäng grabbar söderifrån (!) tyckte att det var dags att styra upp en fungerande supporterklubb igen. Jag tror nog många, bland annat jag, ur det äldre gardet var lite tveksamma och ointresserade till en början. Men det har visat sig att vi, eller jag, hade väldigt fel. Jonte och hans garde har gjort ett jävligt bra jobb och lyckats med något som stod still i många år, nyrekrytering. Nu för tiden är det en helt ny generation som äger Dackehallens läktare. Vi som var aktiva i Gröna Brigaden under 90-talet finns till stor del kvar, men de flesta av oss har tagit ett steg tillbaka och låtit den nya generation ta över. Något som jag tror är oerhört viktigt. Så, vad jag vill ha sagt är att jag, och förhoppningsvis många med mig, är väldigt glad över det arbete som läggs ner av väldigt många för att skapa den stämning som Dackehallens besökare numera är bortskämda med. Tack ska ni ha!


Den enda sanna glädjen

 • Igår så fyllde jag i en kupong till Hockeytipset för J8 och J20. Som synes räknar jag med att J18 fortsätter att ha det relativt tungt medans J20 kommer fortsätta ligga i toppen. Jag räknar dessutom kallt med att bli rik på denna raden.
 • Jag gav som sagt Super Bowl en chans igår kväll. Men det ska erkännas att det inte blev en allt för stor chans. Efter en dryg timme var jag alltför trött och matchen var alltför intetsägande för mig, så då gick jag och la mig. Och det beslutat är jag väldigt nöjd med så här i efterhand.
 • Jag skrev igår en tanke om att det kunde antas att det började klia i fingrarna hos vissa föra detta bloggare igår kväll. Av ren sympati mailade jag därför ut en inbjudan till några av de mer namnkunniga fd bloggarna. Jag fick idag ett artigt men nekande svar på mitt erbjudande. Men mitt antagande om att det kliade i fingrarna stämde visst ganska bra trots allt, för idag dök det upp ett inlägg som gottade sig i vår förlust. Allt är som vanligt på den fronten med andra ord.
 • Johan Forsander, bäst på plan bland många bleka grönvita igår.

En klen tröst

 • På vägen hem från Nybro fick jag en gratis-öl i handen. Det räddade väl inte kvällen direkt, men ingen kan förneka att det är gott med öl...
 • Ikväll ger jag Super-bowl en chans. Jag är ganska övertygad om att amerikansk fotboll är en jäkla skitsport utan något som helst tempo. Men en gång om året spelas den där finalen som är större än allt annat i USA, så det måste ju finnas någon tjusning med den. Det är matchstart vid midnatt och jag sätter på kaffebryggaren till dess. Återstår att se hur länge jag orkar kolla innan jag ger upp.
 • Det fanns förr många bloggar som byggde upp halva sitt innehåll på att häckla och ljuga om TAIF. Dessa bloggar har sedan dess lagt av eller ebbat ut i en strid ström. Man kan väl anta att det ikväll kliar i fingrarna hos dessa föra detta bloggare. Av ren sympati mailar jag därför ut en inbjudan till några av de mer namnkunniga fd bloggarna. Vi får se om någon nappar på erbjudandet och vill gotta sig lite i kvällens förlust. Jag återkommer till ämnet om jag får svar.
 • Jag tycker det var imponerade att se Nybros sittplatsklack idag. Synd bara att det inte fanns någon ståplatsklack...

Skräp

Ja, vad säger man. Det var ju förstås kul för Bendelin att han slapp möta ett Tingsryd som gjorde allt för att vinna... Inte sedan Kungälv hemma i november 2008 har jag sett ett så platt fall från vår sida. Ikväll misslyckades Tingsryd med i princip allting. Jag vet inte vad det är med Nybro, men det är något hos dem som gör oss oerhört dåliga i match efter match mot dem. Torgny Bendelin har hittat något vapen som gör att vi blir oerhört stillastående och tama. Jag är väldigt glad att Nybro är de enda som klarar av att avväpna oss på det här viset, för annars hade det varit jobbigt.

När matchen var avgjord i tredje perioden så hettade det helt plötsligt till. Även om vissa av grejerna som skedde inte var så snygga, så var det faktiskt skönt att se lite reaktioner från spelarna. Man kan dock tycka att den viljan och aggressiviteten borde ha kommit tidigare. Det var i alla fall kul att se Johnny Ågren få sig en omgång. Den gamla TAIF-rejecten kommer undan med allt för mycket skit på isen så det var bra att From-Björk till slut sa ifrån.

Den här förlusten lägger vi till samlingen av tveksamma Nybro-matcher och hoppas att det inte blir fler av den varan den här säsongen. Poängförlusten idag är faktiskt inte hela världen. Redan innan matchen så pratade jag och Lidhultarn att Tingsryd faktiskt kunde kosta på sig en förlust och ändå vara serieledare sett till antalet matcher och inspelade poäng. Nu förlorade Vita Hästen idag och vi ligger därmed 1 (4) poäng före dem i tabellen med 5 matcher kvar att spela för vår del.


And he's gotta be larger than life...

 • Säga vad man vill om melodifestivalen, men igår inledde de med Bonnie Tylers dunderhit 'Holding out for a Hero'. Och oavsett sammanhang så är det något jag uppskattar väldigt mycket.
 • Det ska bli minst sagt roligt att åka till Nybro i eftermiddag. Tabelläget gör att vi kan åka dit utan att behöva känna en alltför stor oro. De senaste resultaten har inneburit att pressen inte ligger på oss i den här matchen. Kan vi bara gå ut och göra det vi är bra på så tror jag att det kan bli en ganska trevlig tillställning. Hur uppladdningen inför matchen kommer gå till är fortfarande är oklart, antingen blir det kafferep hos Lidhultarn eller så blir det förfest nere i stan.
 • Det finns vissa planer som är svårare än andra att genomföra. Min plan att vara nykter i helgen blev inte direkt genomförd. På väg in mot stan igår kväll kom ett telefonsamtal som bjöd in till fest. Målskytt som jag blev igår kunde jag ju inte säga nej till att gå på kalas och motta hyllningarna. Det blev en för egen del ganska lugn kväll för min del, men vildare för vissa andra. Det hela slutade i alla fall med att jag fick två gäster i min bäddsoffa över natten.
 • Vi får hoppas att Tingsryd inte gör sitt bästa i dagens match. Vi vet ju hur frustrerad Torgny Bendelin blev i höstas när "det rådde hatstämning och alla ledarna manade på sitt manskap rejält". Kanske visar TAIF bättre prov på fair play idag och inte gör sitt bästa på isen...

Dagens bild

Jag har tidigare klagat över parkeringssituationen där jag bor. Inte blev det enklare idag när jag kom hem och försökte parkera och fick se att polisen gripa min granne och därmed blockera hela infarten till parkeringen.


Stillsam helg

Det blev en oerhört lugn fredag, och lördagen verkar gå i samma tecken. Lidhultarn kom över för att se På Spåret igår kväll. Jag bjöd på Chili con carne och han hade med sig en förpackning Delicato-bollar till kaffet. Via Swehockey följde vi TAIF´s J20 tappa en 2-0-ledning till förlust med 2-3 i förlängning mot Västerås. Det visade sig att både jag och Lidhultarn har samma plan på att ha en vit helg, bortsett från Nybro på söndag då förstås.

Det ser ut att bli en minst lika lugn lördag med tanke på att mina föräldrar har bjudit hem mig på middag ikväll. Jag tar för givet att min mor ska titta på melodifestivalen, så då kanske det slutar med att jag går över till den nyblivna pappan en sväng. Innan kvällen ska jag i alla fall iväg och spela en b-lagsmatch i innebandy. Vi har spelledigt denna helgen så då passar jag på att spela bortamatch med bilagan. Att bortamatchen spelas i Växjö ser jag inte som en nackdel direkt.

Som ni ser, en ganska ointressant helg resulterar i ett ganska ointressant blogginlägg.


Så var biljetterna köpta

Depart: Monday, 20.00, 29 March 2010, Stockholm-Arlanda, SE (ARN)
Arrive: Tuesday, 13:15, 30 March 2010, Johannesburg , ZA (JNB)
----
Depart: Sunday, 14:05, 13 June 2010, Johannesburg , ZA (JNB)
Arrive: Monday, 09.00, 14 June 2010, Stockholm-Arlanda, SE (ARN)


Som en repris av mig själv

 • Skånskan sa en gång när jag var tjatig att jag var som en stor enda repris av mig själv. Jag tror säkert att ni läsare ibland kan känna att vissa saker upprepas lite för många gångeri den här bloggen. Själv ser jag det som att jag är konsekvent i mina åsikter och håller fast vid dem tills jag är övertygad om något annat.
 • Korrespondenterna fortsätter vara ett utomordentligt bra program. Programmet är folkbildning på hög nivå och borde nästan visas på svenska gymnasieskolor som en del i samhällskunskapen. Dock är jag ganska medveten om att programmet stämmer oerhört väl överrens med min ideologiska världsbild och att folk som befinner sig på andra platser av skalan kanske inte känner samma begeistring inför programmet. Vad som däremot är o-politiskt är tidiningen Fokus som nu trillar ner i min brevlåda en gång i veckan. Det är nästan som en pappersform av Agenda och med tanke på att jag fick en gratis-prenumeration av tidingen så är jag väldigt nöjd.
 • Jag tror bestämt att jag även tidigare har skrivit om KHK-bloggar som lägger ner...
 • J18 vann den viktiga bortamatchen mot Växjö igår och skapade sig därmed viktigt utrymme ner till de absoluta bottenlagen. J20 å sin sida spelar ikväll hemma mot andraplacerade Västerås. Blir det en ny seger ikväll så ligger de bra till för att ta en plats i förkvalet till SM-slutspelet. Men det viktigaste för både J18 och J20 är trots allt att hänga kvar i sina respektive serier. För vårt hockeygymnasiums skull så måste det vara ett enormt dragplåster att kunna erbjuda spel med och mot Sverige bästa juniorer på respektive nivå. Det är, som vi tidigare konstarerat, oerhört stort att båda våra juniorlag spelar i landets högsta serie och det känns väldigt viktigt att det så förblir. TAIF har i år gjort en ordentlig satsning på juniorsidan och det vore oerhört tråkigt om den satsningen inte lyckades.

Resa till Nybro

Då är det dags att rulla mot Nybro för och besegra dem i sin hemmahall.
Bussen startar i Tingsryd och rullar enligt följande schema:
 
Tider & Hållplatser:
13:45 - Tingsryd, Övre torget
14:00 - Väckelsång, Busshållplats vid ICA
14:10 - Ingelstad, Busshållplats vid rondellen, RV27
14:30 - Växjö, Quality Hotel
14:50 - Hovmantorp, Busshållplats vid tågstationen
15:00 - Lessebo, Busshållplats vid vårdcentralen
ca 15:30 - Nybro, Victoriahallen

Pris, per person:

Antal anmälda - Medlem i GB // Icke medlem

30 - 200 // 250
40 - 150 // 200
50+ - 120 // 170

Anmäl dig genom att skicka ett mail till grillen@gronabrigaden.se eller ring/smsa Grillen på 0701 44 85 77.
OM du smsar ange namn, antal och vart ni hoppar på!

Obs, Mailar du så ska du få en bekräftelse, då det har hänt att anmälningar försvunnit/fastnat på vägen till Grillen.


Är du inte medlem i Gröna Brigaden så kan du betala medlemsavgiften på bussen.

Det är inte bara "klackfolk" som är välkomna ombord, utan alla är hjärtligt välkomna att åka med Kronoberghockeyns absolut roligaste supporterresor!


Underhunden


Coca Cola räddade min dag...

 • Jag klandrar er inte om ni vill kalla mig för hycklare. Här har jag tjatat om juniorerna hela säsongen och försökt rapportera och lyfta deras matcher så gott jag kan. Ikväll när jag kom hem och slog på Swehockey så visar det sig att J18 spelar borta mot Växjö. Det har helt undgått mig och när det nu bara återstår en period så känns det lite meningslöst att ta sig dit. Hur som helst så är det en oerhört viktig match för J18 och med 10 minuter kvar att spela leder vi med 4-2.
 • Som de flesta andra är jag förstås väldigt förtjust i underdogs. Att se ett vilt kämpande bottenlag slåss mot en på pappret starkare motståndare kan vara oerhört underhållande. Ikväll håller jag på Timrå mot HV71, i tisdags var det Södertälje mot Linköping följt av Hull mot Chelsea. I många år var Tingsryd en underdog som slogs mot de så omskrivna obefintliga förutsättningarna. Det tror jag har varit en starkt bidragande orsak till att jag följt TAIF i så många år som jag har gjort. En stor del av charmen med vår förening är att vi år efter år kan stå upp mot de större föreningarna. I år, som flera tidigare div 1-säsonger, är vi givetvis raka motsatsen till underdog. Nu är det vi som är storklubben som alla vill slå. Dock känns det inte som om det är kampen mot Olofström, Gislaved och Karlskrona som håller glöden vid liv. Det finns fortfarande en känsla av att vara underdog, men nu är det hockeyallsvenskan och själva etablissemanget som är den favorit som vi ska slå.
 • Fredrik Jensen bloggar om hur det är att åka till Dackehallen och om hur det är att förlora i Dackehallen. Jag tycker han verkar vara på lite bättre humör nu jämför med efter premiärförlusten. Kan det vara för att han denna gången inte var delaktig och själv bjöd på något mål?
 • Igår var det förresten utdelning av Aftonbladets Stora Bloggpris, och nej, jag vann inte i år heller.

Dagens språklektion

Norrköpings Tidningar skriver idag om Ellerstad och Näsström och deras tankar om gårdagens match. Det är inte mycket av själva innehållet som får mig att höja på ögonbrynen. Däremot blir jag återigen påmind om ett språkligt fel som faktiskt begås med ganska jämna mellanrum.

"Sebastian Ellerstad var med i förspelet till lagets första mål, men hade det annars ganska jobbigt i offensiven. De forna supportrarna, Gröna Brigaderna, var ofta på honom när han letade läge för skott."

NT hänvisar alltså till Gröna Brigaderna. Så vitt jag vet så finns det bara en brigad i Dackehallen, alltså Gröna Brigaden i bestämd form. Skall man tala om individerna i Gröna Brigaden så talar man om en brigadare som i bestämd form omnämns brigadaren, i plural blir det brigadare och brigadarna i obestämd respektive bestämd form. Det finns alltså inget läge då det är rätt att använda begreppat Gröna Brigaderna. Svårare än så är det inte.


...

Idag är torsdag, den dagen i veckan då min blogg allt som oftast är mest besökt. På grund av gårdagskvällen har min blogg dock varit väldigt sparsamt uppdaterad idag. Som vanligt kan jag dock inte skriva något om onsdagsmatchen eftersom jag prioriterade bort den. Men jag fick i alla fall uppleva lite av hemmamatchkänslan när jag igår kväll hamnade i vad jag antar var bilkön från Dackehallen mot Växjö igen. Efter innebandyträningen kom det ett sms med en inbjudan till Bishop Arms för att dricka en öl. Som nybliven serieledare tyckte jag det kändes som en bra idé. Dock har jag lärt mig att konceptet med 'en öl' sällan fungerar, och så inte heller igår. Det blev en sen kväll som efter stängning fortsatte med efterfest hemma hos mig in på småtimmarna. Idag är jag mer än lovligt sliten, men det var en väldigt trevlig kväll som nyblivna serieledare så det var det värt.


Åh, vita hästen...

 • "Ja det är hästens starka gäng, som sällan ger men tar poäng", det var ju ett rim som man känner igen. Vita Hästen´s klubbsång har blivit lite av en hit och jag hör folk gnola på den både här och var. Det grämer mig lite att jag inte får se kvällens match. Hade varit kul att se Linköpingsprofilen Bülow och storstadsmänniskorna Ellerstad och Näsström kämpa mot ett allt stabilare grönvit försvar. Tingsryd har stegrat sig ordentligt de senaste matcherna och jag ser fram emot kvällens match.
 • Birgitta Olsson blir ny EU-minister. Av det jag tidigare har sett och hört av Olsson så har jag aldrig fått en vidare bra bild av henne. Men när jag nu hör att hon är en ganska kontroversiell folkpartist som ofta går emot partipiskan och att hon vill förändra det Europeiska jordbruket (!) så inser jag att jag kanske har haft fel om henne. Jag får här i bloggen från och till kritik för mina vänster-sympatier och mitt sätt att skriva om politik. Till försvar vill jag ju påpeka att det egentligen inte är Svensk inrikespolitik som intresserar mig. Jag är intresserad av utrikespolitiken och vad som händer runt om i världen. Europeiska jordbrukssubventioner stör mig oerhört, och om nu Birgitta Olsson också vill förändra detta så gör det mig glad, trots att hon är folkpartist. Senaste Korrespondenterna handlar just om jordbrukspolitik och hur företag från rika ekonomier köper upp mark i utvecklingsländer för att säkra sitt eget matbehov. Det är politik av det slaget som intresserar mig egentligen, inte fildelning, sjukförsäkringar eller A-kassor.
 • J20 tog igår en precis så viktig seger som vi hoppades på. Det blev 8-4 mot Troja efter bland annat tre poäng vardera av Simon Dahl (2+1) och Rasmus Willman (2+1). I och med segern så gick J20 upp i delad serieledning och ligger bra till när drygt halva serien är spelad.

Waiting for second period

Enestubbe skrev häromdagen om Kristofer Näslund i Bofors som gjorde mål efter åtta sekunder av första perioden i en match. Det är väl inget jämfört med Simon Dahl´s 1-0 ikväll mot Troja som kom redan efter sju sekunder. Men eftersom det är junorhockey så tar jag för givet att det inte är något slags rekord.

2-1 till Tingsryd efter första perioden.

Kung Bore kämpar på

Grönvit Elit kämpar på med sin snöskotning och jag har samma problem fast i omvänd ordning. Min bil står parkerad på parkeringsplatsen utanför mitt hyreshus. I vanliga fall är det en oerhört trång parkeringsplats där dels parkeringsrutorna är galet smala samtidigt som mina grannar oftast parkerar enligt djungelns lag. Eftersom det alltid står bilar på parkeringen så har den heller inte blivit skottad ordentligt så förutom enorma mängder snö börjar nu parkeringen även krympa dag för dag. Snövallarna arbetar sig in över parkeringen och för var dag blir manöverutrymmet allt snävare. Så förutom de obligatoriska tio minuterna som jag lägger på att skrapa rutorna varje morgon får jag nu även räkna med att tillbringa närmare tio minuter på att backa ut ur det skruvstäd som jag är inparkerad i.

Jag hade egentligen tänkt köra ner till Tingsryd ikväll för att se TAIF - Troja J20 i Dackehallen. Men det eviga snöfallet gör att jag stannar hemma ikväll. Det lockar inte att kana runt på vägarna tur och retur till Tingsryd ikväll med radion som enda sällskap. Troja var i Dackehallen för bara ett par veckor sedan och vann då med 3-2 på straffar. Ikväll är det ypperligt läge för seger och det hade varit väldigt gynsamt i kampen om de två översta platserna som innebär förkval till J20 SM. Själv följer jag ikväll matchen på Swehockey och ser på Södertälje - Linköping.

En annan som blir lidande av snön är 93-åringen som likt en bullerbyisk skomakare sitter insnöad i sitt hem. Sen sjukhus-besöket i vintras är inte fysiken vad den har varit så i eftermiddags var jag hemma hos honom och skottade bort snö utanför hans ytterdörr. Jag levererade en påse wienerbröd och lämnade honom mycket nöjd i fåtöljen framför Smålandsnytt.

Men egentligen, om jag tänker efter, så har jag inte så mycket emot snön. Jag har det mycket hellre vitt och snöigt än grått och regnigt så jag är nog rätt nöjd trots allt.


Skrockfulla

...och så var det ju det där med slutspelsskägg. Innebandylagets stjärnor bestämde för någon vecka sedan att rakningsförbud nu gällde. Själv börjar jag se ut som en ordentlig uteliggare men såna är reglerna så jag klagar inte. Igår kom jag dock till träningen och fick se att så gott som alla spelarna har dragit sig ur avtalet och att vi nu bara är två personer kvar som har hållit vårt ord. Problemet för mig är att jag har på tok för hög moral för att dra mig är nu, och att den andra tävlanden är en 17-årig valp som är len som en barnrumpa.

Finns det någon som vet hur det går med Tingsryds mustacher i år? Det fungerade ju inte förra året, så det vore visserligen bättre att prova något nytt. Men nog tyckte jag uppe i Karlstad att jag såg en hel del orakade spelare. Bland annat Forsander, Lundström och Stark såg alla ut att odla helskägg och Ismo Siren såg till och med ut att ha blonderat sin skäggväxt, om det nu inte är så att han har väldigt blond sådan.


Hört talas om Less is more... ?

Aftonbladet skriver om matchen mellan Sparta Prag och Zlín där sanslösa 439 utvisningsminuter, varav 14 matchstraff, utdömdes. Själv är jag dock mest förfärad över hur isen ser ut. Någon mer än jag som känner att det är lite för mycket reklam?


Dagens bild


Nu har jag bloggat i över tre år utan att se av några pengar, jag tolkar det som att inte ens Tyras tips skulle kunna hjälpa mig.


...and the flashback starts

 • På nattens grammygala vann Taylor Swift pris för årets bästa album. Jag har ingen aning om det är ett bra album eller inte, men låten ovan är underbart cheesy så det både räcker och blir över.
 • J18 ledde igår efter halva matchen med 3-1 borta mot Mariestad, men då vände M Bois i sista perioden och vann med 4-3. Tre poäng igår hade varit guld värda, men nu blev det noll istället. Medans J20 går ganska bra just nu så har J18 det fortfarande tungt. J20 spelar imorgon hemma mot Troja, en match som jag väldigt seriöst överväger att åka och titta på.
 • Sverige vann igår bandy-VM . Enligt Radiosporten är mötet mellan Ryssland och Sverige en drömfinal, som inträffar för sjätte året i rad. Jag har oerhört svårt att ta sporten bandy på allvar. När jag ser resultaten från VM, bland annat Rysslands 16-3 mot Kazakstan i semifinal, så känns det än mer som en kalkonsport. De ojämna resultaten i elitserien och det faktum att det finns poänkungar som på egen hand gör mer mål än bottenlagen ger mig också en känlsa av oseriöshet. Men å andra sidan, vem, förutom Chris Härenstam, har egentligen några invändningar?
 • Partledardebatten igår väckte inga större känslor hos mig. Det bjöds inte på några större överraskningar mer än att Peter Eriksson var mer än lovligt blek. Jag är i alla fall inte ensam om att befara att blockbildningen, och ivern över att vara överrens, hotar de små partierna. Vi fick i alla fall återigen höra om 140 sjukskrivna om dagen i tio år, och det var säkerligen inte för sista gången.
 • ...och så var transferfönstret stängt. Helgen blev lugnare på den fronten än vad jag hade trott.

RSS 2.0