Heja Nour

Äntligen var det måndag igen. Jag har spenderat ett par timmar på kontoret, men måndagar är ganska värdelösa för min del då jag jobbar mot Sverige och det är knappt förrän arbetsdagen är slut i Korea som de vaknar i Stockholm. Men likväl känner jag att jag har fått en hel del gjort idag, och en hel del bra mail har skickats. Nu återstår det bara att se om höjdarna svarar på mina inviter. Något jag har lärt mig att de dessvärre inte alltid gör. Att grymma Nour el Refai är med i P3´s Morgonpasset gör inte mina eftermiddagar på kontoret sämre, snarare tvärtom.
***
Efter tre raka segrar på hemmaplan så kommer ikväll Borås på besök. Ett Borås som just nu verkar ha väldigt mycket att kämpa med. Det finns inget som talar emot att en fjärde raka hemmaseger inte ska vara möjlig. Det har nog inte undgått någon att vi, Sundsvall och Borås verkar få kampera ihop i botten i år, då övriga bottenlag (typ Troja) tar på tok för många segrar, och lag som Rögle, Oskarshamn och Almtuna nog egentligen är för bra för att i längden vara indragna i bottenkampen. Därför är kvällens match mot Borås väldigt viktigt, därför ska du ta dig till Dackehallen ikväll och därför ska vi se till att vinna den.
***
Eftersom det blev en ganska slirig helg (igen...) så blev det således ganska svårt att somna igår kväll. Jag roade mig med att kolla lite på Tottenham - QPR och följa mitt innebandylag där hemma. Få lag är så underhållande att se som Tottenham när de är på gång och rullar boll. Mindre underhållande var att se mitt innebandylag tappa en 4-1 ledning efter första perioden till underläge med 8-5 efter den andra. Det raset i andra perioden är svårslaget, och någonstans där släckte jag sänglampan och sa godnatt.
***
Vill du äta och dricka gott i restaurangen med andra Brigadare och TAIFare innan matchen ikväll så finns det info om det på min facebook-sida.

Nygamla, blivande och gamla spelare


Simon Dahls namn finns idag i laguppställningen för J20 som har bortamatch mot Södertälje. Samma Dahl som i somras flyttade hem till Tingsryd, för att sen istället skriva på för Mörrum där han bröt kontraktet på grund av bristande motivation. Nu är uppenbarligen motivationen tillbaka antar jag och Simon har återigen Dackehallen som hemmahall. Utan att dra några djupare paralleller så påmminer det om när Chrille J för ett par år sedan också bestämde sig för att varva ner, för att ett par månader senare skriva på för Växjö. Så, jag kan förstå om det i alla fall är en eller annan Mörrumsupporter som inte är helt nöjd. Simon Dahl är helt klart en stor talang, och det vore oerhört tråkigt om det inte blev något av den talangen. Vi får helt enkelt hoppas att han är på rätt väg igen och med aningen klokare rådgivare runt omkring sig.
***
Om det fanns tävlingar i att göra så lite som möjligt så hade min söndag varit en toppkandidat. Att jag har suttit och sett fram emot att klockan skulle bli 21.00 så TAIF - LHC J18 skulle sätta igång på swehockey säger ungefär hur actionfylld min dag har varit. Men idag är söndag och efter två hårda nätter på stan så tror jag inte att jag hade varit kapabel till några större utsvävningar idag. Imorgon ringer dock väckarklockan och det är dags att sitta ner på kontoret igen. Förhoppningsvis med en sprängfylld mailbox
***
På tal om Mörrum, Olof Svensson har 5+6 på 13 matcher och Tomas Lundström har (bara!) 0+2 på de nio matcher han står registrerad för. Och på tal om div1, Fredrik Hansson har 2+6 på 13 matcher i KIK. Dessutom har Viktor Tisell bäst räddningsprocent (94,66) av alla målvakter i div1F, precis som vanligt med andra ord.

Nåväl

En vacker dag ska jag lära mig att svart kaffe i Korea likväl innebär att det är väldigt sött och svagt.
***
Om man gärna vill så kan man i Korea hitta nattklubbar där Koreaner är sällsynta bland gästerna. Själv föredrar jag när det går åt andra hållet, och igår tog mina koreanska vänner med mig till en bar där jag som utlänning helt klart stod ut från mängden. På gott och ont. Att de sedan bara spelade koreanska 80 och 90-talshits bidrar kanske till att antalet utländska gäster är så få. Men kul hade vi.
***
Det finns dagar då det känns bättre och dagar då det känns sämre att bo i Korea. När systersonen fyller 11 år är ett bra exempel på en dag då jag hellre hade varit hemma.
***
Har man bloggat i många år, som jag har, så har man ofrånkomligen börjat överallt i vardagen se tänkbara blogginlägg. Jag går ofta runt och försöker komma på hur jag ska omvandla mina upplevelser till bra meningar i bloggen. Likaså har det nästan blivit med facebookuppdateringar numera. I natt på dansgolvet så minns jag hur jag i huvudet skrev en textrad för att fira vår seger mot Mora. Nu uteblev den segern och jag får försöka komma ihåg den uppdateringen till nästa gång.
En vacker dag ska jag lära mig att svart kaffe i Korea likväl innebär ett väldigt sött och svagt kaffe. Men även dåligt kaffe och webbsändningen av Ekwall vs Lundh är likväl en bra start på söndagen antar jag.
***
Om man gärna vill så kan man i Korea hitta nattklubbar där Koreaner är sällsynta bland gästerna. Själv föredrar jag när det går åt andra hållet, och igår tog mina koreanska vänner med mig till en bar där jag som utlänning helt klart stod ut från mängden. På gott och ont. Att de sedan bara spelade koreanska 80 och 90-talshits bidrar kanske till att antalet utländska gäster är så få. Men kul hade vi.
***
Så länge det inte finns någon sorts reprimand om måldomarna gör fel så lär det fortsätta så här. Både till vårt och till Växjös förtret. Hade jag bara varit aningen mer omogen så hade jag räckt finger åt någon inblandad.
***
Det finns dagar då det känns bättre och dagar då det känns sämre att bo i Korea. När systersonen fyller 11 år är ett bra exempel på en dag då jag hellre hade varit hemma. Idag vrider ni dessutom fram tillbaka klockan hemma i Sverige. Det gör vi inte i Korea, vilket innebär att tidsskillnaden nu är åtta timmar hem. Åtta timmar är en ganska värdelös tidsskillnad. Hur man än vill interagera med vänner och familj där hemma så är det svårt, antingen måste jag eller de där hemma hålla sig uppe mitt i natten eller väldigt tidigt på morgonen. Bland att ska jag skypa med familjen som är på barnkalas idag, jag har blivit ombedd att ringa kl 23.30 koreansk tid. Likaså blir hockeyn än svårare att följa. Nästa veckas sändningar på s24.se av Tingsryd - Malmö och Tingsryd - Leksand kommer att ha starttid 03.00 och 00.00 för min del. Inte optimalt.
***
Har man bloggat i många år, som jag har, så har man ofrånkomligen börjat överallt i vardagen se tänkbara blogginlägg. Jag går ofta runt och försöker komma på hur jag ska omvandla mina upplevelser till bra meningar i bloggen. Likaså har det nästan blivit med facebookuppdateringar numera. I natt på dansgolvet så minns jag hur jag i huvudet skrev en textrad för att fira vår seger mot Mora. Nu uteblev den segern och jag får försöka komma ihåg den uppdateringen till nästa gång.

Uppgjort...?

Med tanke på Viktor Amners insats på 7-3-målet så är det nästan så man undrar om han inte har varit nere i Helsingborg tidigare i veckan och spelat på bomben...

Något värmande

Hösten har kommit till Seoul. Temperaturen har sjunkit till ner runt 10 grader, men det finns mycket som värmer mig idag. Det är ett härligt väder, luften är frisk och klar, löven har skiftat färg, solen skiner och det är perfekt tillfälle för mig att plocka fram min Gröna Brigaden-hoodie och den grönvita palestinasjalen. Här finns det ingen som förstår vad symboliken betyder, men för mig personligen är det värmande för själen.
***
SMP skräder inte orden.
***
Gårdagens seger mot Troja värmer. Att vi har tre raka hemmasegrar värmer. Att spelet är bättre och att Kevin Carlsson återigen får speltid värmer mig. Men det är inte allt. Av väldigt förståliga skäl så saknar jag relation till många av lagets spelare. Jag såg inte vårsäsongen 2010, vårsäsongen 2011 eller någon av matcherna den här säsongen. Därför lever jag i sinnet på sätt och vis mycket kvar i div1-åren. Det är spelarna från den tiden som jag fortsätter att känna mig närmast till. Jag vill att Bankelius, Stark, Björklund, VRC osv ska få spela mycket, och få göra det bra. Därför glädjer det mig oerhört att läsa om Christoffer Björklunds gårdag, och att hans spel uppenbarligen har höjts betydligt från föregående år.
***
Att vi har en talför ordförande som klarar av att se trevlig ut mot okunniga reportrar värmer mig också.

27/10

Tjugosjunde oktober, 27 - 10. Magiska siffror. Ett datum som har betytt mycket, och som nog kommer att göra det även i fortsättningen.
***
Min vän åkte tidigt imorse till Incheon Airport för att ge sig vidare ut på nya äventyr. Då han behövde komma i säng ganska tidigt så var det ett strålande tillfälle för mig att ta upp mitt hockeyintresse igen. SR direktsände Kronobergsderbyt i mina hörlurar och det var en fröjd att höra hur vi körde över Troja. Runt kl 04.10 gjorde Ottosson 7-3 och då ringde också min mat-och-sov-klocka och förkunnade att det var läggdags. 
***
Men Lakersfans, är inte det här del av den moderna ishockeyn som ni talar er så varma för? Av med skygglapparna och sluta vara såna bakåtsträvare. Klart att ni ska ha Cheerleaders på matcherna, jag tror inte ni vore desamma utan dem. Mitt råd till er är att vara rädda om er identitet och det som har tagit er till var ni är idag.
***
Anledningen till mitt uppehåll var alltså att jag lämnade Sydkorea för två veckor. Jag reste till Hong Kong för att få ett kinesiskt visum, vidare till Kina för att få ett nordkoreanskt visum och slutligen vidare till Nordkorea. Sällan har jag varit med om en så spännande och givande resa. Det kostade en hel del, naturligtvis, men det var det värt. Dels var jag glad att få chansen att åka till Nordkorea innan jag gör mig själv allt för ovälkommen, och dels så ökar det min egen trovärdighet i mitt arbete att göra mig ovälkommen.
***
Vi är många som med all rätt har kritiserat flera av Anders Gustavssons värvningar sedan vi gick upp i allsvenskan. Nu har jag som vanligt inte sett några matcher, men jag får likväl ett intryck av att Santorelli och Meuller har höjt vårt spel, rent statistiskt i alla fall.

Tillfälligt tillbaka

I en kommentar nedan såg jag att någon hade klistrar in ett gäng tabeller för att på så vis kunna visa vilket hockeylag man bör hålla på. Själv väljer jag jämförelsen nedan för att bekräfta att jag är väldigt nöjd med mitt val för snart 20 år sedan att börja hålla på TAIF.


Mitt blogguppehåll föranleddes av att jag har varit i Kina och Nordkorea i två veckor. Dock är jag rädd att uppehållet kommer vara ytterligare en vecka. Det är väldigt mycket arbete att ta igen just nu, och dessutom har jag en vän från Kanada på besök vilket innebär att det inte blir mycket tid över för er. Hemskt ledsen för det.

På återhörande.

Det kan tyckas lämpligt, men oavsett vilket tvingas den här bloggen nu ta en paus över de närmaste tva veckorna. Imorgon lämnar jag Sydkorea för att resa till andra länder där internet är betydligt mer övervakat och mindre tillgängligt. Jag ska med andra ord in bakom censurens murar och då låter jag bloggen vila, både för min och för eran skull. Under tiden hoppas jag att ni lyckas hålla humöret uppe, och inte kastar för många yxor i sjön. Mycket av de tankar jag läser på forumen får mig att skaka på huvudet, och förhoppningsvis har alla negativa tyckare fått annat vatten på sin kvarn när jag är tillbaka igen om fem omgångar. Tills dess, ta hand om varandra.

RSS 2.0