One of those nights...


Onsdag

 • Härom natten drömde jag att taif.nu publicerade ett videoklipp. Marcus Ottossons röst talade och presenterade taif´s nya intro-låt, The Show Must Go On. Jag inser nu i efterhand att trots att det är världens bästa låt, så är den kanske inte så passande som intro-låt. Jag inser dessutom att det har gått väldigt långt när jag drömmer om sånt trams. 
 • I måndags sträckte jag en baksida när jag spelade fotboll ouppvärmd. I natt vaknade jag och var tvungen att gå på toaletten. Jag insåg idag helt plötsligt att det kan tolkas som tecken på att jag börjar bli lite gammal trots allt.
 • TAIF - Blekinge i Dackehallen den 6e juni. Ett strålande tillfälle för supporterförbrödring bland Blekinge-lagen. Kan vi räkna med att Oneandonly bjuder in Olofströmare och Mörrumare till grillfest utanför Dackehallen där han lär dem "Hata TAIF"-ramsor? Det finns en risk att den gode Oao blir besviken när gästerna inte kommer vara intresserad av samkväm.
 • Idag var jag hos frisören här nere i Korea. Trots språkförbristring och okunskap så blev det ett galet bra resultat. Där satt jag i en timme och blev duschad, schamponerad, klippt och friserad och blev bara omhändertagen. När jag väl var klar så insåg jag hur feminint det hela kändes, men i Korea är det inget problem för killar att vara feminina så jag klagar inte. Jag tog på mig mina solglasögon och blev omgående snyggast på gatorna i Suwon. I kväll är det dags att raka sig också och sen är jag redo för en lill-lördag i storartad svensk stil.
 • Hilding, Laudius, Jonsson skrev alltså på för en ny säsong. Galet bra vill jag säga. Hilding och Laudius gjorde sin första säsong som seniorer och gjorde det strålande. Nästa säsong tror jag nog att de har tagit ytterligare något steg framåt. För Jonssons del så förväntar jag mig att han nästa säsong levererar även under kvalspelet, med hjälp av de andra båda valparna.
 • Ikväll är det återigen dags att sparka boll, den här gången väljer att värma upp innan vi drar igång.

oj

 • Sverige förlorade tydligen mot Lettland i Hockey-VM igår. Jag minns ett VM i slutet av 90-talet, Sverige mötte Lettland och i motståndarlaget spelade självaste Andrei Matitsyn. Det här var på den tiden då TV3 inte fanns i varje hus och hem så jag var hemma hos en kompis och såg matchen. Lasse Kinch slängde under matchen ur sig att alla de lettiska spelarna representerar hyfsat bra klubbar förutom Matitsyn som kommer från Tingsryd. Dra på trissor, men tror ni inte Matitsyn en bit in i matchen lägger en puck mot mål som glider in över mållinjen. Låt gå för att det sedan visade sig vara en styrning, men där satt jag i soffan och hoppade och jublade över att Andrei Matitsyn hade gjort 1-0 mot Sverige.
 • Vissa nyheter får mig att trilla av stolen. Idag kom en sådan, Giftermål?!? Satan i Gatan...
 • Jag ringde hem till min syster idag och fick chans att prata med 1-åringen. Tydligen har grabben börjat prata riktigt ordentligt under min frånvaro och idag fick jag höra det för första gången. På något vis har jag tydligen gjort så pass stort intrycka att han kunde mitt namn när jag frågade honom vem jag var, trots att vi knappt aldrig har träffats. Då blev jag nästan lite tårögd.
 • Matchen Sverige-Lettland från VM 99 finns fortfarande på ett VHS-band hemma i bokhyllan.

All it took was a moment

 • Igår fick jag en födelsedagspresent utöver det vanliga. Jag har lovat att förstöra den omgående och att aldrig visa den för någon annan, men i minnet sitter den kvar längre än så.
 • Det snackas och skrivs om att Hilding, Laudius och Jonsson är nära att skriva på inför nästa säsong. Sånt där jublar jag först över när jag ser det. Dock drömde jag inatt att Hilding gick till HV71. Vi får väl se hur det går. För att skriva mer om Silly Season så kan knappast någon klandra Johannes Jönsson om han väljer att gå till Mörrum, Kristianstad eller någon annan klubb. Han är för bra för att sitta på bänken ytterligare ett år, och i hans ålder känns det som om speltid är väldigt viktigt för en vidare utveckling. Jag har all förståelse om han väljer att lämna.
 • I Italienskans hemstad Rom har Andreas Vinciguerra gått till final i en Challenge-turnering. Sommaren 2006 delade jag bord med bland annat Vinci och Magnus Larsson på Olearys i Växjö. I ett par timmar satt Vinci och tjajade på att jag och mina polare borde ringa dit lite tjej-kompisar. Jag avstod.
 • Sommaren nalkas och det verkar som om mina vänner i Växjö börjar sakna min balkong och min fritidsgård. Det verkar som om mina fest-anordnar-egenskaper behövs där hemma för att få folk att träffas. I torsdag föll ansvaret på mig att styra upp festligheter i Korea. Jag lyckades skaka fram 40 dryckes-sugna av varierande nationaliteter och det blev en mycket lyckad kväll. Ungefär som det brukar bli där hemma. Tanken är att jag flyger hem till Sverige måndagen 22e juni, om den tanken blir verklighet så lär det vankas stor fest ganska omgående. Jag har alltid varit ganska bra på att få folk att komma på mina bjudningar
 • Idag fick jag besked om att mina Adidas Superstar är leverade till Stadium i Växjö. Nu hoppas jag att de omgående skickas vidare mot Korea så jag kan se någorlunda anständigt ut när jag åker mot Japan nästa vecka.
 • Jag drömde för övrigt i natt även att jag hade mitt grönvita nyckelband i fickan, jag saknar det.

A curious case...


"Our lives are defined by opportunities
. Even the ones we miss"

Avgå Alla!!!

Idag tog vi oss återigen till Suwon World Cup Stadium för att se de koreanska mästarna Suwon Blue Wings möta jumbolaget Chunnam Dragons. Vi kom in på arenan lagom till avspark så vi missade eventuella events, tält, musik och ett påkostat intro. Med andra ord kom vi inte för underhållningens skull.


Till denna match tog vi mod till oss och köpte biljetter till klackläktaren. En spännande upplevelse...

Utan att ha en aning om den egentliga kopplingen så kan jag inte låta bli att tycka om att Suwon-fansen låter Che Guevara pryda deras flaggor.

Det blev en hel del live-bettande på läktaren under matchen. När Suwon gör mål på straff i 75e så sätter jag mitt tredje spel, av tre möjliga, för dagen och blir däremd 300 000 won rikare. Härligt!

Matchen då? Suwon ligger under med 0-3 i halvtid och förlorar till slut med 1-4. Något står fel till hos mästarna som rasar allt längre ner i tabellen.

Ärlighet varar längst

Jag har alltid haft svårt för personer som spelar någon slags roll och inte är sig själva. Falskhet och hyckleri av dylikt slag tycker jag väldigt illa om. Därför är det glädjande, men även väldigt förvånande, att självaste Växjö Lakers helt plötsligt är på min sida och inte hymlar om vilka de är...
"- Växjö Lakers var ett poplag en gång i tiden, när det smällde högt vid introt och så. Dit ska vi tillbaka. Med bland annat olika events, tält, musik och ett påkostat intro ska vi försöka få folk att komma till hallen långt före klockan 18.55 för underhållningens skull."

Jag tyar inte mer


Folk i allmänhet brukar klaga på Karl Oskar-dagarna, på att det inte är tillräckligt roligt och att det inte händer tillräckligt mycket. Jag tycker KO-dagarna är helt ok, betydligt bättre än en vanlig helg. För mig som ändå är ute på växjös gator och torg nattetid varje helg så är KO-dagarna uppskattat. Det är ett bra tillfälle att springa på folk som inte är ute lika ofta.

I år har Karl Oskardagarn potential att bli än intressantare om uppgifterna om en Karl Oskar Cup i Växjö Ishall stämmer. Det är många tankar som går igång i huvudet när jag läser vilka lagar som uppges deltaga, Tingsryd, Troja, Växjö och Karlskrona. Tänk vilket enastående tillfälle detta är för supporterförbrödring över gränserna. Jag räknar med att lakejerna skickar ut en inbjudan till deras klubblokal där alla supportrar gemensamt kan visa sin kärlek för sporten. Tillsammans kan vi vara positiva och stödjande i såväl med- som motgång, vi kan låta bli att  håna eller uppträda osportsligt mot motståndarlag och deras publik, vi tar aktivt avstånd till alkohol och droger i samband med matcher eller andra föreningsarrangemang, dessutom tar vi ansvar för vårt agerande och våra medlemmar samt välkomnar nya medlemmar och ser till att dessa får en positiv upplevelse. Allt i sann Lakej/Black Bugs-stil.

Alternativt så är det ovanstående två pajasföreningar som enas under gemensam paroll, byter halsdukar med varandra, sjunger varandras sånger och står gemensamt på läktaren under matcherna medans vi grönvita, och troligvis även Trojanerna, drikcer oss berusade och blir betraktade som fullkomliga idioter av änglarna och moralpredikarna i Black Bugs och Lakejerna. Det kan nog bli en minst sagt intressant helg om det verkligen blir av.

Fredag

 • Så börjar det väl så smått bli dags för Hockey-VM igen. Jag antar att mina möjligheter att följa spektaklet kommer vara ganska begränsade, vilket faktiskt är synd. Det är populärt att klaga på turneringen och förklara den som helt ointressant. Det har även jag gjort en gång i tiden. Dock är jag ju ganska medveten om att jag sitter där år efter år och kollar på matcherna. Hockey-VM en lördagkväll med polarna är god underhållning.

 • Igår kväll var jag på koreanskt nöjespalats. Det erbjöds live-underhållning i form av någon slags hybrid mellan pojkband och dansband. Sex killar i glittriga kostymer med solglasögon, kepsar, nitband, hängslen, mantlar och nyckelkedjor mimade på scenen. Less is more är det som gäller i Korea, här kan det inte bli för många asscesoarer.
 • Arvidsson har skrivit på för Karlskrona, skönt det. Nu hoppas vi bara på att Jacobsson skriver på ett nytt kontrakt för Lakers också så vi slipper oroa oss för honom.
 • Debatt på SVT Play och Ekwall vs Lundh på Fotbollskanalen inledde min fredag och nu är jag redo för nya äventyr. Det står absolut ingenting på schemat idag, vilket känns väldigt skönt.

Ivy Leauge Rugby


I samband med att jag köpte mig en Barca-tröja igår så passade jag även på att fylla ut garderoben lite ytterligare. Det blev ett gäng strumpor samt knappt räcker över fotknölarna på mig. Vidare hittade jag en rugby-tröja som jag tyckte var helt ok. Den svartvita som jag ville ha fanns inte i min storlek, så då återstod det att välja mellan en rosa, en ljusblå eller en, just det, grön och vit. Så det slutar alltså med att jag återigen kommer hem med en grönvit tröja. Jag försöker undvika det, men det går inte.

Det blev en ledig kväll igår. Efter fotbollsmatchen blev det friterad kyckling följt av litervis med öl. Vi hamnade på det vanliga stammishaket där Jukeboxen är min bästa vän. Föreståndarinnan till baren använder sig av taktiken att spela finsk tango för att tvinga folk att spela i jukeboxen för att tysta hennes musikval. Hennes taktik fungerar för det är många mynt som jag kastar i den där apparaten under en kväll. Igår var det HipHop och R´n´B-tema på låtvalet, det hela påminde en hel del om en youtube-kväll hemma hos Den Vackra Damen från Flen. Hemma hos henne springer det dessutom inte omkring en liten jobbig holländska som tycker det är passande att spela deppiga kärlekslåtar när vi andra försöker skapa någon slags partystämning. Jag saknar dig Paloma!

I'm a lover, not a fighter!


Om det är några fotbollslag ingen i hela världen kan tycka illa om så borde det väl vara dels Liverpool och dels Barcelona. Generellt sett så gillar jag inte folk som köper tröjor med lag som de egentligen inte håller på, men när jag idag fick chansen att köpa en Barca-tröja för 200 kronor så kunde jag inte låta bli.

Redan efter en timme fick tröjan chans att användas. Det vankades spontanfotboll på grusplanen utanför huset . Snabbt samlade vi ihop 17-18 personer med varierande nationaliteter. Jag tillhör den skaran människor som inte kan idrotta på lek. Det resulterar i att jag skallar en tysk, nära skjuter ihjäl en mexikanska samt skadar min egen fot när jag sparkar i stolpen när jag missar en målchans. Likaså blir jag arg på en colombian när han inte tar sin markering på en hörna och jublar högt när en Bolivian nickar in ett inlägg. Till slut vinner dock motståndarna matchen och jag inleder min kväll som en förlorare.

Lycka till Burken

Niklas Olausson är klar för Luleå Hockey. Kul för honom och kul för oss. Som så många andra så var det första jag såg av Olausson en försäsongsturnering i Nybro för väldigt många år sedan. För mig dök han upp som helt okänd och vann någon slags prickskyttetävling i pausen mellan två matcher. Sen gick han in i laget med besked och levererade poäng på poäng. Det mest bestående minnet av Olausson är dock att han hade tagit efter sin idol Larry Piluts ritual att åka ett varv runt den egna målburen varje gång han hade varit inne på ett mål framåt. Det var roande de gånger Larry och Olausson spelade ihop och tillsammans åkte ner ett varv runt målburen. Dessutom gjorde Daniel Levin samma sak efter varje mål, så ibland var de tre som åkte ner där tillsammans. Hur som helst, kul för Olausson med elitserien, vi får hoppas han lyckas bättre denna gången. Något säger mig att det är enklare att slå igenom i Luleå än i Linköping.

Åter till studierna...

You are my superstar...


 • Om man räknas som relativt välväxt hemma i Sverige, så är det en väldigt naiv tanke att tro att man ska kunna hitta kläder i rätt storlek i Syd-Korea. Än värre är det med skor, det är rent ut sagt omöjligt att finna min storlek. Mina nuvarande Adidas Superstar är två år gamla. De har under åren bland annat genomlidit en vinter i Sverige, två månader i mellanöstern, nio veckor i Öst-Afrika samt en månad på resande fot genom Finland, Ryssland, Mongoliet, Kina och till slut Syd-Korea. Som alla förstår så är de inte längre varken särskilt vita eller särskilt hela. Min plan var att köpa nya på plats här i Asien, men då det har visat sig vara stört omöjligt så har jag använt mig av Plan B. Genom vänner och kontakter så har nu ett par nya skor beställts i Sverige och skickats på posten till mig.
 • Det smäller stora bomber nere i Karlskrona. Hur ska TAIF någonsin kunna konkurrera med den nya maktfaktor inom svensk ishockey... Gäsp!
 • Idag har jag för övrigt varit på en resebyrå och bekräftat mina biljetter till Japan. 6:e maj bär det över till öarna i öst och vi kommer spendera närmare sex dagar där innan det är dags att fara hem igen. Jag har även fyllt på min mobiltelefon med pengar samt köpt mig ett paraply.
 • Annars på hockeyfronten då, det ryktas om att Ellerstad inte får nytt kontrakt. Jag håller med väldigt många andra skribenter som tycker det är helt rätt. Ellerstad levde inte upp till förväntningarna och levererade inte i den utsträckning som det var tänkt. Utöver det så känns det ganska stendött just nu va? I alla fall för mig som inte har tillgång till något som helst skvaller eller inside-information. Två nya TAIF-bloggar har i alla fall ploppat upp precis lagom till när det inte finns någonting som helst intressant att skriva om. Se bara vilken enorm torka den här bloggen har hamnat i.

What if...

Häromdagen publicerade Enestubben ett uttalande av Anders Gustavsson på sin blogg. Gusten sa något om att han trodde det fanns en chans att det blir en gratisplats i allsvenskan den kommande sässongen. Läser man på andra bloggar så är chansen minimal att så blir fallet, så jag tänker inte lägga mig i huruvida det kommer ske eller ej, för jag har verkligen ingen aning. Däremot tycker jag det kan vara intressant att fundera rent hypotetiskt på vad vi borde göra om så blev fallet att vi verkligen blev tillfrågade.

Många uttalar sig om att det vore tråkigt att gå upp i Allsvenskan på det viset. Det skulle innebära att vi missar en hejdundrans fest och att den euforiska glädjen inte kommer infinna sig. Jag köper det argumentet, till viss del. Jag håller med om att det inte skulle vara tillnärmelsevis lika roligt att gå upp på det viset, men likväl vore det positivt tycker jag. Det är ju inte själva festen vi är ute efter i första hand. För egen del så hade jag ju oavsett hur det gått till, inte fått uppleva något större firande utöver det vanliga om vi hade gått upp i år.

Rent kvalitetsmässigt så platsar vi i Allsvenskan, det tycker jag vi bevisade den gångna säsongen. Vi förpassade både allsvenska Nybro och Huddinge till division 1 när det fortfarande återstod två omgångar av kvalserien. Dessutom har vi redan passerat Mariestad i seriesystemet. Med andra ord var vi bättre än tre allsvenska lag den gångna säsongen. Örebro, som helt rättvist gick upp i Allsvenskan, var inte heller klasser bättre än oss.

Vi strävar mot allsvenskan och det är där vi hör hemma, det tror jag vi alla är överrens om. Dessutom är jag ganska säker på att vi hade kunnat hävda oss relativt hyfsat i Allsvenskan. Jag tror inte på några under eller toppplaceringar, men om klubbar som Troja, Almtuna och Sundsvall kan spela i Allsvenskan så kan vi. Tveklöst.

Med andra ord tycker jag att om vi rent hypotetiskt erbjuds en plats i allsvenskan så tycker jag helt klart att vi ska tacka ja till den.


Det finns många höga hustak i Korea

 • De klart populäraste dryckes-sångerna i Korea just nu; Han goma, du goma, set goma indion samt Skål för Tingsryd.
 • Igår natt drömde jag att jag var på väg till Dackehallen för att se på ishockey. Det var avgörande kvalmatch till Allsvenskan, Alla gamla läktarlegender och supportrar som jag lärt känna genom åren passerade förbi. Alla var där, jag var där. Hur matchen gick minns jag inte, men jag är övertygad om att vi vann.
 • Äger man världens coolaste och ballaste solglasögon så är det ett väldigt hårt slag när de helt plötsligt är försvunna. De finns ingenstans att hitta.
 • Marit Bergman bokade in en spelning i Växjö för att kunna fira avancemanget med oss grönvita. Tråkigt att vi än en gång misshandlar hennes låt och tvingas göra henne besviken. Förlåt Marit!
 • Annars väldigt lugnt på hockeyfronten just nu. Dåligt med bomer och granater. Jag skulle vilja ha en riktig målgörare till laget, en poängkung i stil med Mattias Persson. Det håller inte att ha Einarsson och Lundström som poängkungar i kvalet, jag vill ha någon som levererar högt och jämt under hela säsongen.

Friday afternoon

 • Det var sex trevliga underskrifter att vakna upp till. För mig som inte har sett överdrivet mycket matcher i år så står Lundströms och Starks påskrifter ut som extra viktiga. Lundström har varit lagets genomgående bästa spelare sen han kom till laget, Stark har alltid varit en stor favorit både för mig och för många andra på läktaren. Att spelare som Bankelius, Hansson och Alamäki skriver på tycker jag känns bra, det tolkar jag som ett tecken på att spelarna tror på föreningen och framtiden. Robin Larsson hoppas jag innerligt på inför nästa säsong.
 • Heja Växjö BK, både mitt och 92-åringens lag.
 • Säga vad man vill om Thomas Fahlqvist, hans poängskörd de senaste säsongerna går inte snacka bort. Det är utan tvekan en förbannat bra div1-spelare. Men jag brukar alltid säga att div1-spelare som går från ett riktigt bra div1-lag till ett annat lag av samma kvalitet i alla fall inte är något för oss. Det känns som om det saknas lite ambitioner hos sådana spelare (läs t.ex Daniel Brasar), som om det inte riktigt lockar med allsvenskt spel. Jag håller med i vad Holger skrev häromdagen, det är bra att Karlskrona förstärker så vi får ordentlig sparring i grundserien den kommande säsongen.
 • Tvätten igår blev förbannat lyckad. Ikväll är jag mest välklädd i Korea.
 • Inläggen i de diverse hockeybloggarna börjar förståligt nog bli allt färre. Kul dock att se att det fortfarande finns folk som bryr sig om Tingsryd, jag tänker framför allt på en numera allsvensk bloggare som skriver om vår vackra förening i mer eller mindre varannat inlägg.

Hemmakväll med SVT Play

 • Bildtexten jag ville ha till bilden här under var något i stil med att det pekar rakt uppåt för de grönvita. Det var en bra tanke, men så här i efterhand kan jag inte formulera den fullt så bra som jag önskade.  
 • Idag är det 20 år sedan läktarkatastrofen på Hillsborough. För er som får gåshud av läktarstämning eller som gråter till filmer så rekomenderar jag att först läsa det här, och sen se filmen från San Siro som Bank länkar till i sitt blogginlägg. Galet mäktigt!
 • Igår blev det en hyfsat rejäl utekväll. Det blev en bar-runda med de närmaste och allt vad det innebar. Jag tog mig igenom kvällen betydligt bättre än många av de andra deltagarna. Ikväll har telefonen börjat ringa igen och det kommer erbjudanden och lockelser från mer än ett håll. Jag har dock ikväll dock använt mig av den absolut bästa försäkran till att det det förblir en hemmakväll, jag tvättar. Klockrent!
 • På tal om att peka uppåt, för två år sedan var vi i princip samma situation. Allting såg väldigt, väldigt bra ut men sen körde vi rakt in i en bergsvägg och allt rasade. Likheterna är flera detta året, vi får dock hoppas att skillnaderna blir betydligt fler.
 • Träningsmatch mot Karlskrona... de här träningsmatcherna urvattnar seriematcherna fullständigt. Dock inser jag ju att om vi så hade mött ett gäng konor så hade jag åkt dit för att titta. Just nu är jag sjukt sugen på Dackehallens ståplats.

...


Jag hade en bra text till denna bilden men hinner inte skriva den idag, återkommer imorgon.

Bäst just nu!


Som tåg av längtan


Jag köpte en ny tandborste igår...

 • LG hade tydligen rätt trots allt. Det verkar som om Dackehallen ska renoveras inför nästa säsong. Om det som Holger skriver så tycker jag det låter lovande. Kan bli kul att för en gångs se bortasupportrarna i Dacke, likaså kan det bli kul om supportergrupperna verkligen kan höra varandra.  
 • Just nu sörplar jag blaskigt kaffe, äter mjuk pepparkaka och lyssnar på Thåström. För en gångs skull så regnar det i Syd-Korea.
 • Säga vad man vill om sista omgången av kvalserien, oavsett vad som skedde så gick det inte rätt till. Jag skyller inget på fingerade bloggare från örebro, jag skyller inget på Huddinge och jag skyller inget på Asplöven. Jag anser fortfarande att hur mycket som än gick emot oss, så borde vi sett till att slagit Asplöven. Däremot håller jag med om att det hela bör utredas och reglerna bör klargöras.
 • En pub i Dackehallen låter ju inte heller helt fel...

Terapin fortsätter


Jag vågade min in på bloggar och forum igen för en dag, men insåg ganska snart att det inte gav mig något att läsa där. Igår kom jag dock över en tejprulle och gjorde slag i saken, tog tjuren i hornen och tittade djävulen i ögonen. För att komma över eventuell avsmak på ishockey så hängde jag till slut upp min grönvita flagga över sängen. Den är trots allt väldigt vacker...

Ödet eller slumpen?

Idag kunde jag inte låta bli längre. I ett svagt ögonblick surfade jag in på youtube, sökte på "Örebro Hk" och valde senast tillagda videor. Jag valde filmen med namnet "Örebro till Allsvenskan". Just som videon skulle börja så ringde det på Skype. Det var den Vackra Damen från Flen som i rättan tid ringde och därmed hindrade mig från att se klippet. Jag är nog inte redo för det ännu.


Börjar leva igen...

 • Förra året upplevde jag en av de bästa påskhelger som jag kan minnas, i år passerade den desto mer obemärkt. Idag firas det påsk hemma mos mor och far, alla är inbjudna och barnen letar efter påskägg gömda ute i trädgården. 
 • Idag spelade jag en pingismatch. Jag är verkligen ingen stjärna på pingis på något sätt och vis, det är jag den första att erkänna. Men jag har ett grundspel som i alla fall är lagom hyfsat med tanke på att jag spelar en gång om året. Jag sköter mig ganska bra defensivt och kan spela långa dueller. Men varje gång jag möter en likvärdig spelare så ställs jag inför samma problem. Jag kan inte avgöra bollarna. Jag kan stå vid bordskanten och leverera boll efter boll över nätet, men jag har ingen killer-instinkt. Det är en brist jag har i övriga livet också, en brist som med jämna mellanrum gör sig påmind och som gör det svårt att ta de stora segrarna.
 • Oavsett resultat så känns det ganska bra att hockeysäsongen trots allt är över. Jag tror inte jag hade orkat med fler vakna nätter framför LG Sports. Det här har helt klart varit den mest fysiskt ansträngande säsongen som jag har upplevt.  
 • Nattlivet i Korea är inte direkt vad man är van vid hemmifrån. I lördags kväll åkte vi in till Seoul för att klubba, vi kom hem igen kl 14 på söndageftermiddagen. Med andra ord en vädligt lång natt som har satt sina spår både i kropp, själ och plånbok.

Annandagen

För två år sedan var det Väsby som krossade våra drömmar och slog undan benen för oss. I torsdags kväll levererade Asplöven samma hammarslag i huvudet på oss. Först idag kände jag mig sugen på att gå in på diverse forum och bloggar för att läsa om misslyckandet upp i Happaranda. Efter att ha sett vilka kryp som krälat fram från sina gömslen så inser jag att jag lika gärna kan fortsätta hålla mig borta ännu ett tag.

Säga vad man vill om torsdagens matcher. Det känns som om det var lite väl många indicier som påpekar att allt inte gick rätt till. Skidresor, försenade matcher och frånvarande målvakter. Men summa summarum så kan man konstatera att det enbart var Tingsryd som inte gjorde sitt jobb. Vi kunde inte begära mer resultatmässigt från Huddinge, Örebro gjorde sitt och ingen kan klandra Asplöven för att de inte kämpade. Det enda lag som inte kom upp i normal standard var TAIF. Vi har enbart oss själva att skylla. Tyvärr.

Just nu känner jag inget som helst sug efter ishockeyn, ett år till i den förbannade skitserien lockar mig inte. Suget kommer komma tillbaka, det vet jag men till dess så ska det bli skönt med ett par veckor ledigt från att behöva tänka på allt det där.

För övrigt fortsätter solen skina och jag saknar alltjämnt min familj och mina vänner.

...


Igår drack jag mig själv i bitar, det var jag värd. Vädret var fint i alla fall.

...

Det finns inga ord för det här.

FAN FAN FAN!

This is the year...

På skärtorsdagen för ett år sedan så spelade kent i Växjö. Det var en riktigt bra konsert och flera av de som står mig närmast var med. Italienskan, Den blivande pappan, Den Vackra Damen från Flen, Trollungarna och Lidhultarn var alla på förfest hemma hos mig och det blev en oförskämt bra kväll. Just nu känns det som om jag är fruktansvärt långt ifrån en liknande skärtorsdag, men jag har stora förhoppningar om att det likväl blir en minnesvärd kväll.

Som sagt, jag är galet avundsjuk på de som åker upp till Happaranda. Jag följer resenärerna här och här.

Det känns meningslöst att försöka sätta ord på de känslor far runt i kroppen inför kvällen. Något bloggande finns det nog varken tid eller mening med idag. Det här kan bli en av de bästa, eller värsta. dagarna på väldigt, väldigt länge.

I Syd-Korea är det galet fint vårväder, koreanerna går ute i solen och är lyckligt ovetande om de kval vi grönvita genomlider. Därför tar jag nu på mig mina solglasögon och passar på at gå ut och njuta av Cherry Blossom Festival och livets goda.

Tingsryd AIF - Stolthet, Hjärta, Tradition!


Karavenen är inledd...


Ikväll inleds karavanen norrut. Vissa åker idag och vissa imorgon bitti. Bilar, pansarvagnar, tåg, flyg, gröna trabanter och höskrindor rullar upp mot Happaranda för att följa avgörandet. Jag avundas er. Trevlig resa alla grönvita, jag hoppas ni får förbannat roligt.

Jag funderade länge på att skaffa mig flygbiljetter hem för att se avslutande tre matcherna. Till slut resonerade jag fram att det skulle bli för dyrt och att det vore allt för tråkigt att bli stående med flygbiljetter hem om det sedan visar sig att vi är bortspelade.  Nu med facit i hand så inser jag väl dock att Nybro borta, Örebro hemma och Asplöven borta hade varit ganska hyfsade matcher att se på plats.

Hur som helst, jag inser att jag nog är på sämsta tänkbara ställe imorgon när det gäller att följa det avslutande kvaldramat. Följa det kommer jag göra likväl, men jag avundas er tusenfalt som får följa det på plats.

För övrigt så älskar jag att sitta och titta på Eva-Lenas bilder och dessutom så lyssnar jag ikväll på Looptroop eftersom de får mig på väldigt gott humör.

Marit Bergman hejar på Tingsryd


Härom dagen skickade jag ett mail till den oförskämt vackra och begåvade Marit Bergman;

"Hej Marit!
 
Jag tänker berätta en kort historia om ett ishockeylag i södra Småland. Jag är sedan många år tillbaka en stor supporter till Tingsryd AIF. Vi spelade i många, många år i sveriges näst högsta serie. Tingsryd är ett litet samhälle med drygt 3500 invånare, men ishockeylaget lockar alltid publik från vida omkring och har mycket folk på sina hemmamatcher. Det är ett samhälle där alla i princip lever för ishockeyn, det finns inget annat i samhället. Vi är en liten förening som med stolthet, hjärta och tradition försöker kämpa mot lagen från de stora städerna med betydligt bättre förutsättningar. Våren 2002 visade det sig att vi hade mixtrat lite med skatter och andra ekonomiska tveksamheter, så vi blev nedflyttade till serien under. Där har vi nu kämpat på i sju säsonger, varje vår vankas det kvalspel uppåt och varje år bygger vi upp våra förhoppningar om att få komma tillbaka till Allsvenskan där vi hör hemma. Varje vår när det vankas kvalspel så hamnar samma skiva i skivspelaren och det är samma låt som spelas. "This is the year...". I bilen på väg till hemmatmatcherna spelas den, i bussarna på väg till bortamatcher och på för och efterfester till matcherna. Nu är det återigen vår och återigen kval, och återigen lyssnar vi på din tokigt bra låt. Nu återstår det två matcher  av säsongen, vinner vi dem så är vi tillbaka i allsvenskan och din låt äntligen har gått i uppfyllelse.
 
Tänkte bara be dig om att du ägnar oss en liten tanke och fråga om du har en liten hälsning till alla de grönvita tingsryd-supportrar som sitter och hoppas att det här är året då allt ska hända."

Idag kom svaret;
"Oj det var hemskt roligt att höra! Hmm vad ska jag hitta på. jag vill egentligen bara hälsa och tacka och heja heja!"

Förresten...

...tydligen var vi med på någon topplista i TV igår. Det är väl det ultimata erkännandet för ett hockeylag, om man tänker på hur tongångarna gick för ungefär ett år sedan när samma sak skedde med det där laget från Karlskrona.

Grönt och vitt blod i min familj...

Jag hade ett samtal med 8-åringen idag på MSN angående matchen igår;

Jag: var du på ishockey igår?

8-åringen: ja

Jag: hur var det?

8-åringen: det var jättemycket folk,  3400.

Jag: ja, hur var matchen då?

8-åringen: braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jag: mm, synd att jag inte var där

8-åringen: kolade du på darton? på matchen

Jag: japp, jag såg den

Jag: men det är inte riktigt lika roligt

8-åringen: det var spännande

8-åringen: dom vann med  3-2 mot örebro

Jag: jag vet, väldigt bra

Jag: hur var stämningen i ishallen då?

Jag: skrek de mycket?

8-åringen: det var ett väldigt tryck, klacken sjöng hela tiden

8-åringen: vi stog precis under klacken

8-åringen: man fick knappt plats

8-åringen: kan du se publiken på datorn

Jag: japp, men jag såg inte er

Jag: var mormor med?

8-åringen: ja

8-åringen: hon skrek mest av oss

Jag: jag kan tänka mig det

8-åringen: så här; "AHHHHHHH!!!"

Jag: haha

8-åringen: ja roligt


Vi bor på landet...

 • Läggdags 04.30, uppstigning igen kl 08. Trycker i mig två koppar kaffe för att sedan få veta att dagens första appointment är inställt. Efter kaffet är det givetvis inte lätt att somna om, men en dag som idag kan jag stå ut med att ha påsar under ögonen.
 • Chatten på LG Sports var galet urflippad igår. Förstagångstittarna från Örebro hade väldigt svårt att föra något som helst vettigt samtal. LG´s kamera stod placerad i princip mitt i Örebro-klacken vilket gjorde att de dominerade sändningen i ungefär halva matchen. Det var ett intressant rams-utbud som de bjöd på. Mest intressant var mannen med Blekinge-dialekt som 20-30 gånger drog igång en "Hata-TAIF"-ramsa. Han fick med sig örebroarna flera gånger men i slutet av matchen tror jag de började tröttna på honom. Men annars bjöd Örebroarna på det vanliga beteendet som folk från större städer ofta gör när de kommer till Tingsryd. Mycket skrik om bönder och så vidare.
 • När jag läser Enestubbens artiklar inför matchen igår så ser jag att många har kommenterat att det är dålig journalistik av honom. Jag skickade faktiskt ett mail till honom igår där jag tackade honom för att han bidrig till att piska upp stämningen än mer och göra Dackehallen än mer kokande igår. Vi som hänger mycket i forum och diverse bloggar vet vilka spån Örebro Vipers/Pirates verkligen är, men den vanliga kronobergaren visste nog inte det. Nu piskades känslorna upp även bland dem inför matchen igår.
 • Jag laddade ner Säkert och Hello Saferide igår. Än så länge mycket bra.Igår blev det mycket häng i solen, 5 kilometer på löpbandet, en galet bra middag och till slut Slumdog Millionaire på bio innan hockeyn drog igång. Först var det Shantaram och nu denna filmen, båda får mig sjukt sugen på att åka till Indien.
 • Jag bor för övrigt i världens tredje största stad (enligt Wikipedia), så jag antar att jag egentligen har rätt att kalla de flesta Örebroare för bönder...

3-2

Jesus Amalia, hur ska jag kunna sova efter denna urladdning?!?

Tack Tingsryd!

En pina...

3-1 inför sista perioden. Det känns ju betryggande att sista perioden brukar vara vår bästa.

Håll i detta nu för Guds skull.

Jag sitter här med gåshud och hör hur Dackehallen kokar som bara Dacke kan göra. Ovationer sista 4-5 minuterna av andra perioden. Keep it up!

Första perioden spelad,

...men jag är för nervös för att hålla på och blogga.

Skit att vi skulle släppa in ett mål på slutet men kul att höra att Roger Waldemar är tillbaka i föreningen.

Kämpa Tingsryd!

Idag smäller det!

 • Idag vaknade jag kl 10, med andra ord 16 timmar till nedsläpp för min del. Med andra ord blir det en förbannat lång dag för mig. Med andra ord önskar jag nästan att jag kunde bli full nu och glömma bort matchen ikväll, och sedan läsa resultatet när jag vaknar imorgon igen. Senast jag hade samma känsla var inför Piteå borta i kvalserien för två år sedan. Då uthärdade jag och kunde i telefonen höra hur Tingsryd gjorde 3-0 i öppen kasse och hur vi på allvar hade chansen till en allsvensk plats. Det är lite samma läge ikväll, fast så fruktansvärt mycket hetare denna gången.
 • Nord-Korea sköt alltså upp sin kommunikations-satellit igår. Tydligen störtade den ute i Stilla Havet. Med andra ord kan vi kanske konstatera att det var mycket liv för ingenting. USA och Sydkorea hade fel som anklagade den för att vara ett missiltest och Nordkorea kan inte vara mycket mer nöjda eftersom den störtade i havet. Jag antar att de enda vinnarna i den här affären är folket som slapp få ett krig över sig.
 • Det finns olika sätt att följa sina favoritlag på. Jag har flera gånger tidigare berättat att Tingsryd AIF sällan gör mig glad. Jag kan bli arg och besviken när vi förlorar, medans jag vid seger oftast känner ett lugn och tillfredställelse. Därför är jag ganska sansad under matcher och när jag nu följer det hela via internet så yppar jag inte många ord. Det är möjligt att det blir en knyten näve då och då, antingen i form av en glädjeyttring eller som en förbannelse. Min skäggiga rumskamrat från Malmö har ett annat sätt att följa sitt lag. I lördags kväll var det allsvensk premiär för MFF borta mot Häcken och han följde den streamad från canal+. Så mycket som han skrek och hoppade upp och ner från stolen har jag inte gjort på en hel säsong. Jag tror han skrämde slag på halva kvarteret med sina vrål.
 • Det är tydligen Cherry Blossom Festival denna veckan. Vi västerlänningar har egentligen ingen aning om vad det innebär, mer än att det tydligen ställs höga förväntningar på oss nu.

Söndagstankar

 • Min svenska vän här i Korea har sina föräldrar på besök för tillfället. När det igår under middagen yppades att jag var Tingsryd-suppoerter så började anekdoterna komma. Som gammal Malmböbo hade  fadern tydligen följt Malmö FF (på den tiden de hette så) och då var Tingsryd en flitig motståndare. Det blev en mängd historier och berättelser som väl egentligen inte passar sig i print. Men det är alltid värmande att höra om vår historia och den respekt vårt namn för med sig.
 • I morse drog Nord-Korea iväg sin missil/satelit. Spänningarna stiger...
 • Holger presenterar väldigt tydlig statistik i TAIF-bloggen. Den där bloggaren som bloggar under falskt namn uppifrån Örebro med avsikt att dra ett löjes skimmer över Örebros ordförande brukar antyda att vi inte har någon spets och saknar de riktiga poänggörarna. Det är ju tydligt nu när Holger sammanfattar statistik över kvalserien att vi kommer falla just på den punkten. Örebros överlägsna poänggörare och målskyttar lär nog fälla avgörandet i morgondagens batalj. Gäsp!
 • Igår kväll träffade jag en koeranska som jag tidigare har stött på i Växjö för drygt ett halvår sedan. Det första hon säger är, "Oh you look very good, maybe you should stay here in South Korea". Stanna i Sydkorea? Tja, varför inte? Jag antar dock att det är vårvädret och mina oslagbara solglasögon som gör mig så snygg.
 • Om vi leder med 2-1 mot Örebro imorgon, kommer de då våga ta ut målvakten? Varje mål kommer ju räknas dubbelt imorgon. Det kommer bli en pärs utan dess like är jag rädd.

Jag saknar er!


Vad som än händer den kommande veckan så är och förblir vi Sveriges vackraste och bästa ishockeyförening.

Bilder från mitt liv


Idag fick vi besök från Sverige. Eftersom koreaner inte svettas under armarna så finns här ingen deo att köpa. Nu är det problemet löst och dessutom fick jag gott och blandat så det både räcker och blir över. Jag är sjukt nöjd!


Här är dagens halsduks-bild. Den här är jag väldigt nöjd med ska jag säga.


Jag har ett litet, litet problem. Första dagarna i Korea så stötte jag på ovanstående fontän och staty och deklarerade då klart att om jag har något stort att fira i april så är det denna fontän och denna staty som jag ska fira i. Vi får se hur det går, för statyen är makalöst stor.

Itaweon Market

Igår åkte vi in till Seoul för att shoppa. Jag lovade mig själv på förhand att inte åka hem från Seoul innan jag hade köpt minst två nya tröjor. Dessutom lovade jag att inte köpa en grönvit, eftersom det börjar bli lite mycket av den varan nu. Dock slutade det inte sämre än att jag kom hem med luvtröjan ovan. Fast om man ska vara noggrann så är den egentligen grön och silverfärgad, så jag tror nog det kommer fungera trots allt.

Efter en dags shopping kan vi konstatera att koeranska affärer inte är gjorde för västerlänningar, storlekarna är minimala och det där med att köpa nya skor kan jag nog ge upp.

Jag är förresten skyldig er en bild på "halsduk+staty"-temat, det vore väl dumt att sluta med den traditionen nu, jag vill inte vara orsak till att någon trend bryts. Så fort tvätten är klar så ger jag mig ut med halsduk och kamera.

Förresten kan jag inte låta bli att fundera på vem den snygga tjejen i vitt mitt på denna bilden är.

Jag undrar om det verkligen är ok att jag som hockey-bloggare inatt var på karaoke för tredje kvällen den här veckan. Säga vad man vill, men testosteronet sprudlar ju inte när jag står där och sjunger Westlife. Men jag antar man får se till fördelarna också, cost and benefits som vi säger.

Nobody, nobody


"The only one I love, she was a superstar!"

 • Vilken gårdag det blev, livets glada dagar fortsätter och tigrarna rullar på. Ni som gav upp och började sprida massa negativ engergi för någon vecka sedan, hur känns det nu? Tillbaka i matchen nu?
 • I Syd-Korea är det tillåtet med rökning på barer, restauranger och nattklubbar. Jag kan ju inte låta bli att tacka gudarna för att vi har förbjudit det i Sverige. Jag hade nästan glömt hur fruktansvärt illa kläderna luktar efter en natt bland cigarettröken. Vad fan tänker ni rökare med egentligen?
 • Efter varje match får jag ett sms av Lidhultarn, jag ber honom rapportera så mycket som möjligt om matchen med så många tecken som möjligt. Igår kom ett nytt sms; "Givetvis var jag där, alla var där. Sjukt vad bra vi är i jämna matcher. Första klart till TAIF, andra klarare till Nybro som stundtals spelade ut oss, där var vi illa ute. Tredje ett rent ställningskrig där vi lyckades peta in en och freda oss från skott på skott. Svesse missade en straff vid 3-2. En ren krigarinsats och sjukt mycket TAIFare på plats som ägde Victoria. Nu kör vi över Örebro i ett fullt tempel i vårsolen med." Jag inser ju nu att det var ett sjukt långt sms, men jag uppskattar det.
 • I eftermiddag åker vi in till Seoul och turistar lite. Det ser vi fram emot. Det kommer ju dock vara helt hopplöst för oss att hitta runt, men det löser sig nog. Det kan nog förhoppningsvis bli en ganska bra helg dessutom, vi får besök från Sverige. Gårdagskvällen slutade återigen på karaoke, lagom tipsy som det heter drog jag av ett par koreanska hits, lite Eminem samt REM. Jag bör nog lära mig att hiphop-låtar inte är min kopp of te riktigt.
 • Den där bloggaren som bloggar under falskt namn uppifrån Örebro med avsikt att dra ett löjes skimmer över Örebros ordförande brukar antyda att vi inte har någon spets. Jag är beredd att hålla med till hundra procent, vi känns så jävla ineffektiva och uddlösa stundtals. Därför, därför tycker jag det är helt sjukt start att vi fortfarande är med och trots allt har ett väldigt bra utgångsläge inför de sista två omgångarna. Vi har ett galet bra kollektiv och lag i år, det kan ingen ta ifrån oss.
 • Kommentera har ni aldrig varit så jävla vassa på, skönt att signaturen Sexum.se igår kastade ur sig tre kommentarer på en och samma gång. Då känner jag mig lite uppskattad igen.

Jag dör...

Seger för Tigrarna.

Om Valbo och Asplöven håller i detta så lovar jag här och nu att en spelare från vardera laget blir medbjuden på den eventuella allsvenska middag på Grace i sommar som jag har lovat Blomman.

Kämpa!!!

Det ljusnar

2-2 i Nybro och 2-2 i Gävle, just nu är vi en period från slut av säsongen eller från att dörren mot Allsvenskan öppnas lite mer.
Jag väljer att vara positiv och tro på det sistnämnda.

1-0

10.27 in i första perioden, samtidigt står jag på ett bord och sjunger the show must go on tillsammans med en korean född just 27e oktober (27/10). Underbara siffror för oss grönvita. Nu kör vi!

,,,nu blev det 2-0. Gott!

Domarskandal!

 • Syd-Korea vs. Nord-Korea 1-0. Sydkoreanerna vann helt rättvisst men det satt hårt inne. Först i 87e minuten slog Kim Chi Woo ett inlägg som seglade in i bortre burgaveln. Samma Kim Chi som gjorde mål mot Irak i lördags. Jag satt där på läktaren och kunde inte låta bli att känna sympati med Nordkoreanerna, därför var resultatet lite av en besvikelse för mig. Än större blev besvikelsen idag när jag ser på youtube att nordkoreas nick som räddades på mållinjen nog egentligen var över densamma. Klippet ser ni här och nicken kommer 1.20 in. Jag undrar vad Nordkorea-spelarna gör idag.
 • I hockeyn är det väl inte särskilt mycket att vifta på längre. 3 poäng är det enda som gäller och det tror jag nog vi ska kunna ta. Under hela mitt grönvita supporterliv har jag hört talas om dessa derbymatcher mot Nybro, och nu när vi äntligen möter dem så är jag inte på plats för att se det hela. Det grämer mig lite, det ska erkännas.
 • Ikväll blir det ånyo ett besök i det koreanska nattlivet. Dock har den senaste tidens utveckling och händelser ändrat mina prioriteringar och lagt lite band på det överdrivna öl-intaget. Därför är det inte alls omöjligt att jag tar mig hemåt framåt kl 2 för att följa matchen via Swehockey. Å andra sidan är det inte omöjligt att jag just då ståendes på ett bord sjunger "The Show Must Go On" och känner mig som världens bästa karaoka-artist. Vi får se hur det blir.
 • Igår på fotbollen klädde jag mig varmt. Jag virade min grönvita palestina-sjal runt halsen för att undvika den koreanska kvällskylan. På väg till arenan började vi ana oråd, tänk om någon tar min halsduk som ett tecken på vänster-sympatier (vilket den väl också delvis är). På ett derby mellan Nord och Syd-Korea vill man inte på något sätt sticka ut som en eventuell Nordkorea-supporter.
 • VALBO!
 • Jag undrar om domarna från igår inser att deras misstag kan vara anledning till utbrottet av ett tredje världskrig, en förlust mot Sydkorea och korrumperade domare tror jag inte är något som den gode Kim Jung-Ill uppskattar.

 • I början av andra halvlek bröt det ut tumult på läktarsektionen ovan. Vad det hela handlade om har vi ingen aning om, men anledning till tumultet var en banderoll som började vecklas ut. På banderollen fanns en karta av hela Korea, så vi anar väl att det hade något med att ena landet igen som åsyftades. Hur som helst protesterade någon mot denna banderoll och närmare 20 personer var inblandade i brottningsmatchen som utbröt. Banderollen hängde dock kvar hela matchen, vi får hoppas den hade ett bra budskap.


Nu kör vi!

Idag ska ni åka på den största och mest intressanta bortamatchen på många, många år. Ha det så trevligt!

Kim Jung-ill´s grabbar


Relationerna mellan Syd och Nordkorea är just nu minst sagt frostiga. Som jag tidigare har berättat så planerar Nord-Korea att på lördag skjuta upp en vädersatelit. Problemet är att Syd-Korea och dess allierade, USA och Japan, hävdar att det i själva verket är ett missiltest. De hävdar att om Nordkorea verkligen skjuter upp sin satelit/missil, så kommer de skjuta ner den. Nord-Korea kontrar med att om så blir fallet så innebär det krig. Det här är den enda i världen nu återstående konflikten från kalla krigets dagar, kommunism mot liberalism (liberalism med vissa reservationer). Lördag blir minst sagt en spännande dag för oss här i Suwon.

Hur som helst, vi fick tag i biljetter till matchen och ska alltså ikväll gå och se VM-kval mellan de två antagonisterna. Jag känner rent spontant att jag vill heja på Nord-Korea ikväll. Det jag har sett av Nord-Korea är ingen vacker syn, och då är det fruktansvärt imponerade att det trots allt finns ett fotbolsslag. Låt gå för att de givetvis drillas stenhårt och styrs med järnhand av regimen, men i 90 minuter är de trots allt bara 11 grabbar som vill kicka boll. Jag unnar dem lite framgång.

Vart jag vill komma med det här inlägget är att Nord-Korea, trots allt som är väldigt galet i det landet, har något som jag tycker är värt att lyfta fram. Returen av kvällens möte kommer inte spelas i Nord-Korea, den kommer troligtvis spelas i Kina. Anledningen är att varken den Syd-Koreanska flaggan eller nationalsången är tillåtna i Nord-Korea. Detta kan man tycka vad man vill om, men Nord-Korea släpper i alla fall inte in sina antagonister. Det är kanske något Tingsryd AIF borde fundera på, vad släpper ni in för ohyra nu för tiden i Dackehallen egentligen?

RSS 2.0