...

Asch, i princip alla vet ju vem jag ar som bloggar har. Sa om ni har intresse av att lasa min rese-blogg som inte ser allt genom gronvita glasogon sa hittar ni den har.


Trevlig resa!

Just nu sitter jag hemma hos den nyblivna pappan, som traditionen bjuder, och dricker färdigt på den här vistelsen. Jag har lagt ner den här bloggen allt för många gånger för att med hedern i behåll kunna göra det igen. Det kommer nog komma fler inlägg i framtiden, men ni får räkna med att de blir betydligt sällsyntare i framtiden. På måndag far jag mot Mozambique för ett par månader och då får vi se till vilken utsträckning jag kan blogga.

Tingsryd AIF, och vi, är just nu inne på en resa som ingen vet vart den kan sluta. Om det är något man berättar om för sina vänner och sin familj så är det om de resor man har gjort och de saker man har upplevt uder resans gång. Det enda råd jag har för er alla på denna resa är att ta vara på varje sekund. Var med på resorna, ta med er kamerorna och kom ihåg vad ni upplever.

Jag kommer garanterat återkomma i den här bloggen men under tiden öskar jag er alla en underar resa under kvalserien. Ta hand om er och tack för den här tiden.


Enköping - TAIF

Sådärja, tre nya poäng bärgade. Det låter kanske lite fel att säga, men jag tycker det egentligen var klass-skillnad igår. Det märktes att Enköping inte var riktigt på samma nivå som Hästen eller Nybro till exempel. Men Tingsryd tar inte vara på sitt överläge och när matchen egentligen är avgjord vid 4-1 så kommer Enköping istället tillbaka. Domaren tar en innebandy-utvisning och Enköping gör två snabba mål i powerplay och sen ett till av bara farten. När matchen artade sig som den gjorde så ska vi vara väldigt glada att vi tog tre poäng igår, för det här är tre poäng som jag tror kan visa sig bli oerhört viktiga framöver.

Som vanligt så är bortamatcher i de norra regionerna ett bra sätt att traffa TAIFare i förskingringen. Igår dök det upp grönvita från Stockholm, Örebro, Uppsala och Västerås. En av mina vänner från Västerås hade letat upp sin TAIF-slips från mitten av 90-talet, imponerande.

Och så kom väl igår något av nådastöten för LG Sports. Sättet han agerade på igår är under all kritik, och det fick han också höra från upprörda grönvita på plats som ville markera för Lasse Nilssons skull. Kameran som var placerad nere vid bortasektionen blev dessutom ganska omgående avstängd. Härmed rekomenderar jag en framtida bojkott av LG Sports och hans sändningar. Nu finns det inte längre någon anledning för några grönvita att betala ockerpriser för hans sändningar.


...

Jag kommer ihåg att Alex Schulman en gång skrev att man ska skriva 5-6 inlägg om dagen i en blogg för att hålla den intressant. Jag brukar vara nöjd om jag kommer upp i hälften av det men på sistone känner jag att jag inte är i närheten ens av det. Det är väldigt mycket 'sista gången' för en väldigt massa saker nu och det är något jag prioriterar. Igår var det dags för sista innebandyträningen och jag blev utsedd att stå för förtäringen. Så efter träningen bjöd jag på Tingsryd-öl och taiwanesisk äppelkaka till alla inblandade. Eftersom en av lagets yngre stjärnor fyllde 18 idag så blev det förstås födelsedagsfest igår kväll och vid midnatt trillade vi in på de luxe för att föra kalaset vidare. Så idag vaknar jag återigen med ett ganska tungt huvud, något som har blivit lite av en vana den senaste veckan. Jag har svårt att se att min blogg kommer vara aktivare idag, eller mitt huvud friskare imorgon, för idag åker jag till Enköping. På återhörande!


Mars 24, 2010

 • Idag behöver jag er hjälp. Idag har jag lovat bort mig själv för en guidad tur i Växjö. Som infödd Växjö-bo antogs jag känna till massa hemligheter i staden som den utländske medborgaren inte känner till. Nu står det helt still. Vad visar man under den här årstiden för någon? Staglaberget och Kronobergs slottsruin är förstås höjdpunkter, men är de värda att visa med förbehållet att det kommer vara jättefint om ett par månder? Ge mig tips, vad som helst!
 • Alvesta-målvakten visade sig vara ganska mänsklig igår. Och jag är inte överdrivet förvånad. Det hade förvånat mig mer om det hade gömt sig en super-målvakt i Alvesta. Däremot visade Peter Johansson igår återigen att han håller hög klass. Under tidigare matcher mot Nybro så har Nybban skjutit sjukt många skott från snäva vinklar i höjd med förlängd mållinje. Puckarna har kastats in mot mål på vinst och förlust och jag tar för givet att det var detta som Tisell tog in i beräkningarna när han valde vem som skulle stå igår.
 • Ikväll blir det säsongens sista innebandyträning. Jag har själv inte varit där de senaste två veckorna men nu gjorde vi ett upprop och försökte få så många som möjligt på plats ikväll för en avslutande träning. Ett bra tillfälle att tacka för säsongen och göra ett avstamp inför nästa säsong.
 • Om det är något läge då man inte bör tappa bort sin Ipod så är det när man ska ut och resa. Häromdagen insåg jag att jag inte hade sett den på ett tag, men jag kände att den nog bör dyka upp någonstans när jag flyttar ut. Nu är dock lägenheten närapå tömd och fortfarande ingen Ipod. När jag tänker efter så såg jag den senast när jag åkte ner mot Dackehallen förra tisdagen för den avgörande Hästen-matchen. Tappad jag den i hallen? Har någon sett den?

Tingsryd - Nybro 6-1

Det blev ånyo en bra kväll i Dackehallen. Jag valde ikväll att tillbringa hela matchen i Skybaren. Upplevelserna från matchen blir inte desamma, men å andra sidan hade jag de flesta av min närmaste TAIF-vänner runt mig under matchen och just det känns i nuläget lite viktgare än att stå på läktaren och trängas. Dessutom känns det här som ett läge då Elit Skybar behöver allt det stöd den kan få för att vi alla ska få en fortsättning nästa säsong.


Spelmässigt tycker jag Tingsryd gör en match som till vissa delar påminner om insatsen i söndags, det vill säga att vi gjorde vad som krävs men på ett imponerande vis. Tingsryd var ikväll numret större än Nybro och efter att vi hade rett ut en inledande anstormning så kändes det aldrig som om Nybro var i närheten av att störa oss, ungefär som i söndags.

Det finns just nu en oerhörd trygghet och kyla i Tingsryd AIF som jag, som sagt, tror kan komma visa sig vara väldigt viktig. Jämför Forsanders agerande med Mikael Ahlens i sista perioden när det hettade till. Folk kan kalla Forsander vad han vill men han agerade fan så mycket förståndigare än vad Nybro-spelaren gjorde. I en kvalserie har man inte råd, eller anledning, att ta såna skräputvisningar som Nybro gjorde ikväll, och som Olofström gjorde i söndags. Handlar det om rutin kanske?

Åkesson gjorde ikväll säsongens första mål, det var på tiden och det var han värd.

Ikväll var det återigen trångt på läktarna. Det är forstatt glädjande att se hur publiken strömmar till Dackehallen. Kvällens stora fråga är om Nybro-klacken verkligen skrek 'En jävla massa bönner'. Stor humor i så fall...

Spelade William Quist ikväll?


Den lilla filosofen

Igår kväll hade jag besök av en kort liten vän som hjälpte mig att packa lite. Hon är den sortens person som alltid har ett svar, vad man än pratar om. Och det är inte på ett besserwisser-aktigt vis, det är snarare så att hon någon gång har funderat på just den frågan och faktiskt har en genomtänkt åsikt i ämnet.

Jag har kastat ur mig för henne att jag ibland stör mig hur svenskar tycker att 'fel' saker är viktiga för dem. Jag kan störa mig på denna oerhörda vikt som svenska folket kan lägga vid Melodifestivaler, Lets Dance och Idol. Igår kom vi in på ämnet ishockey och då vaknade den tre äppel höga filosofen till och högg direkt. På vilket sätt är egentligen ishockey viktigare än Idol? Vad har jag för rätt att döma folk på grund av deras intressen?

Det där är dock en fråga som jag faktiskt har funderat en del på sedan tidigare. Jag går som sagt på en hel del Öster-matcher och har så gjort i väldigt många år. Jag var på plats på Stockholm Stadion 2002 och på Värendsvallen 2005 när Öster gick upp i Allsvenskan och jag var på Limhamns IP i höstas när Öster gick upp i SuperEttan igen. Jag kan knappast betecknas som ett hängivet fan men likväl tycker jag det är oerhört roligt när de går upp. Med åren har jag insett att det har att göra med att jag vet vilken glädje det sprider. Jag har många vänner som brinner för Östers IF betydligt mer än vad jag gör och mycket av den glädjen jag känner är för deras skull. Det är faktiskt glädjande att se sina vänner helt utom sig av lycka.

Jag har genom åren fått en del kritik för att Tingsryd AIF inte längre är lika viktigt för mig som det var för ett par år sedan. Jag är inte längre på VARJE match för jag känner inte det behovet. Men jag har levt med Tingsryd AIF i oerhört många år nu och jag vet att föreningen, förutom för mig, betyder oerhört mycket för väldigt många. När jag ser bilden ovan och ser den glädje som väldigt många av mina vänner uttrycker på den så vet jag att även om Tingsryd AIF skulle förlora all innebörd för mig personligen (vilket jag inte tror kommer ske) så skulle Tingsryds framgångar fortfarande göra mig oerhört lycklig för jag vet vad det betyder för så många andra.


De hade Calle och de hade Peter Andersson...

Jag har tidigare nämnt att jag troligtvis / förhoppningsvis kommer hamna i Göteborg till höst. Med tanke på det så var givetvis bortasegern i matchen Mörrums GoIS IK - Kungälvs IK igår till min fördel. Aningen tråkigare för Mörrum dock som nu har kniven på strupen de närmsta matcherna.


Mars 22, 2010

 • Jag vill inte klanka ner för mycket på Olofström nu, men den där loggan... den är inte snygg alltså.
 • Nu ska jag alldeles strax gå och lyssna på sveriges biståndsminister Gunilla Carlsson. Det ska bli spännande att höra vad hon tycker om EU´s jordbrukspolitik och hur väl den rimmar med en biståndspolitik där vi i mångt och mycket försöker utveckla det jordbruket i utvecklingsländerna. Själv tycker ajg att det kan kännas som om vi kastar en hel del av de pengarna i sjön i och med att de fattiga länderna ändå aldrig kan konkurera på lika villkor i dagens läge.
 • Att vara på ishockey i Olofströms ishall igår kändes nästan som att beöka en reklamradio-station. Jag kan förstå att klubben tar tillfället i akt och försöker kräma ut så mycket pengar som möjligt ur den här kvalserien, men jag hade i alla fall som hemmasupporter skämts en aning över att det spelas en reklamjingel vid första hemmamålet. Någon måtte får det ju vara kan man tycka.
 • Det mesta har nog redan sagts om hur bra och viktigt det var av J20 att vinna igår och därmed hålla sig kvar i SuperElit. Man kan inte låta bli att bli aningen imponerad över hur de tog sig samman till helgen och verkligen presterade med kniven på strupen. Efter den formmässiga kollaps som man får för sig att de har gått igenom den senaste tiden så blir det än mer imponerande.

Olofström - Tingsryd

Tingsryd gör ikväll en ganska stabil insats tycker jag. Även om vi låg under efter första perioden så kändes det egentligen aldrig oroligt. Vi hade ganska bra koll på dem och i andra perioden kom så utdelningen. Låt gå för att det underlättades lite av att Olofström spelar med vidöppet försvar bakåt. Tingsryd gör det bra, men ett par av målen där i andra perioden får ju bara inte ske. I sista perioden känns det förhållandevis avgjort och inte förrän Simon Stark visar framfötterna på slutet så gör vi mål igen.

Robin Jacobosson blev väl inte mer populär bland de fyra Olofström-supportarna när han ikväll satte in ännu en hård tackling. Däremot blev jag oerhört bestört när jag såg Tommie Samuelsson sänka vår Simon Stark med en riktigt ful armbåge i sista perioden. Det var helt klart ett beställningsjobb från Olofströms-ledningen... bla bla bla. Trams!

Olofström hade ganska svårt att hålla sig kalla matchen igenom. Jag vet inte om det ikväll visade sig att Tingsryd har många spelare som har varit med förr, men nog känns det som om det finns en hel del kvalrutin som kan visa sig vara nyttig framöver. Att dra på sig fullständigt onödiga och klantiga utvisningar som Hurtubise och Norrman gör på slutet blir bara fjantigt.

Det var ruskigt många grönvita på bortasektionen idag. Tyvärr blir stämningen som vanligt inte den bästa i Olofström. Förklaringen ligger väl i bristande motstånd på läktarna och att folket på läktarna helt enkelt står för utpritt. Det blir för mycket 'vanliga människor' som hamnar bland klackfolket. Kul dock att se att intresset är så pass stort.

Flaggan var på plats.

När det är så trångt som det var på ståplats idag så kan jag inte förstå folk som envisas med att sitta ner före matchen och i pauser. Ställ er upp för fan.


Domenica

 • När jag nu flyttar ut så blir det också ofrånkomligen dags att börja packa väskan inför Afrika på samma gång. Ska man ut och resa i 3 månader så gäller det faktiskt att vara någorlunda genomtänkt när man packar. Jag har en väldigt snygg Tingsryd-flagga som i princip är viktlös, och den ligger just nu övert i högen med blivande packning. Det ska bli spännande att se om den även ligger kvar där om en vecka när sista utgallringen sker.
 • Jag somnade redan innan kl 23 igår så idag vaknar jag ganska utvilad. Skönt det för nu har jag ett par timmar ytterligare som jag kan ägna åt att rensa lägenheten innan jag ska hem till Mor och Far för att äta söndagsmiddag. Eftersom matchen ikväll inte är förrän kl 18 så hinner man ju med en del innan matchstart.
 • Tingsryds AIF - Mariestad BoIS HC J20, matchstart kl 13.
 • Det ska bli oerhört skoj att åka till Olofström i eftermiddag. Känslan är lite densamma som inför Nybro borta i Allettan. Jag förväntar mig mycket folk på bortastå och god stämning. I Nybro blev det dock platt fall så jag känner en viss oro idag. Det känns som om dagens match dessutom kan bli ganska viktig. Att få en bra start av kvalserien och fortsätta rida på den positiva våg från i Tisdags tror jag blir oerhört viktigt, om inte annat inför hemmamatchen på tisdag.
 • Bloggen går lite på halvfart just nu och det är jag inte helt nöjd med. Men ikväll efter matchen tar vi nya tag.

Ge mig styrka

 • Efter flyttandet i eftermiddags så hamnade jag och Lidhultarn på Dalbo för att äta en välförtjänt pizza. Dalbo centrum är ett ganska trevligt område som man egentligen besöker på tok för sällan. Området känns som hämtat ur en annan tid och från en annan stad långt borta från Växjö, trots att det bara är fem minuter bort.
 • J20 tog idag en nödvändig seger mot ett avsågat Örebro som igår också förlorade. Imorgon spelas en ren final mot Mariestad där platsen i SuperElit till nästa säsong står på spel. Matchstart 13.00. Kämpa nu grabbar!
 • Kroppen är ikväll helt utarmad på energi efter den långa natten och den arbetssamma dagen. Jag försökte så gott jag kunde hålla mig vaken till slutspelsmatchen mellan Frölunda och Linköping men det var stört omöjligt. Min förhoppning nu är att det visas någon bra film på TV som jag kunde vila ögonen på men sån tur verkar jag inte ha. Jag verkar tillhöra en av de få som inte har läst Stieg Larssons Millnium-triologi, så jag ger nog kvällens TV-version av filmerna en chans.

Nu är vi förenade


Gårdagens utflyttningsfest blev trots kort varsel ganska lyckad. En hel del gamla klassiker dök upp för att säga hej alternativt hej då. Tanken var att vi skulle ta oss till Kafe de Luxe för att se Andreas Grega men dit lyckades vi förstås inte ta oss i tid så vi fick klara oss utan konsert. Kvällen slutade med efterfest hemma hos mig där sex killar drack sig än mer berusade, lyssnade på Ebba Grön och dansade långt in på småtimmarna.

Kvällen till ära hade den Vackra Damen från Flen, som igår sannerligen levde upp till sitt namn, på sig sina grönvita strumpor som vi inte har sett sedan senast det begav sig för två år sedan.


Med tanke på nattens aktiviteter så är jag rysligt imponerad av att jag och Lidhultarn idag som planerat tog tag i min flyttning. Så idag har det burits lådor upp och ner för trapporna och körts hem till 93-åringen. Längst in i ena garderoben hittade jag en gammal dyrgrip. Den så ordentligt uppskattade TAIF-flaggan som jag och den Nyblivna Pappan snickrade ihop var flitigt förekommande på läktarna i början av seklet och är nu återfunnen. Den får nog faktiskt följa med till Olofström imorgon tror jag.


Där va vi förenade

Mellan hopp att förändra världen, och ett lopp utan något värde.
Mellan botten och stjärnorna, där va vi förenade.
Mellan åker och motorvägar, i solsken och i oväder.
Ihopträngda viljor under samma träd, där var vi förenade.
 • Det var någon här i bloggen som tipsade mig om Andreas Grega för ett tag sedan. Ikväll spelar han på de Luxe och det ser jag väldigt mycket fram emot. Tack för tipset, vem det än kom från.
 • Ikväll börjar det ack så viktiga kvalspelet mot J20 Superelit nästa säsong. Efter en väldigt svag avslutning på säsongen hamnade vi där och nu gäller det att bita ihop. Kvalet spelas i en trelagsgrupp där endast ett lag går vidare. Spelschemat ser ut som följande:
  2010-03-19 19:00 Mariestad BoIS HC - Örebro HK  
  2010-03-20 15:00 Örebro HK - Tingsryds AIF  
  2010-03-21 13:00 Tingsryds AIF - Mariestad BoIS HC
 • Det tog sin tid men nu har jag hittat en favoritspelare i årets TAIF. Miljonmannen och Stark är jävligt grymma men en spelare som sliter på oerhört i det tysta och som jag tror är oerhört jobbig att möta är Johan Forsander. Dessutom ser han oerhört bestämd ut där han åker omkring och är lite småful och ibland agerar polis åt övriga lagkamrater. Värvningen av Forsander är jag oerhört nöjd med och det är en spelare som växer för var match jag ser honom.
 • Jag insåg som sagt igår att jag skulle ha Utflyttningsfest ikväll. En era går mot sitt slut och det är dags att lämna fritidsgården. Det är många som har svarat lite upprört att jag inte kan lämna, att det rubbar deras sociala cirklar om inte min lägenhet finns kvar mitt inne i centrum. Men nu är beslutet fattat och det är bara att se framåt. Synd bara att jag inte insåg med lite mer framförhållning att jag skulle ha fest, nu är det många som inte kan komma på grund av dubbelbokningar. Men jag tror det kan bli en bra kväll likväll. Ända in i kaklet!

En lyckad kväll


Slutspelhockey och kaffe, gott nog.

 • Kenza tjänar miljoner på sin blogg, ikväll lyckades jag få min lägenhet uthyrd tack vare min blogg och tjänar därmed ett antal tusen kronor. Det räcker för mig. Äntligen kom det ut någon slags ekonomisk vinning från den här bloggen. Det har jag väntat väldigt länge på.
 • Jag tycker det här med Skype är väldigt spännande. Idag ringde en väldigt god vän från Australien och helt plötsligt kändes det inte alls som om vi inte har pratat sen i juni. Likadant var det med Koreanskan som ringde igår. Just nu känns det väldigt naturligt, men tänk om den möjligheten hade funnits för bara fem år sedan när jag också hade en hel del vänner utomlands som jag lämnade bakom mig.
 • All publicitet är ju bra publicetet sägs det, så jag antar att det går väldigt bra för Vellinge just nu.
 • Nu börjar det kännas drygt att det är så länge till nästa match. Efter måndagens och tisdagens matcher så vill jag se mer hockey. Jag vill blogga om mer hockey. Jag antar att jag får min beskärda del nästa vecka när det drar igång på allvar. Som jag ser fram emot det här.

Det börjar bli allvar

 • Jag har börjat få lite napp nu på min lägenhet. När det kommer en kommentar i bloggen som börjar med "En trogen taifare och bloggläsare som är i behov av ett boende i Växjö" så känns det ju ganska lovande och jag väntar nog ett par timmar extra innan jag lägger upp den på blocket. Jag känner tillförsikt.
 • Nu har den värsta adrenalinkicken efter tisdagens match lagt sig och jag har läst allt och sett allt som finns tillgängligt om tillställlningen, så nu är det dags att börja fokusera på framtiden. Söndagen nere i Olofström hägrar och frågan om biljetter börjar bli aktuell. Olofström hade 2100 åskådare i senaste hemmamatchen och inget talar för att de skulle locka färre denna gången. Och då mötte de dessutom Huddinge som sällan har dragit med sig stora horder av bortafans. På söndag möter de ett Tingsryd med fans som bublar av positiv energi och hungrar efter mer. Jag skulle inte bli förvånad om det vore närmare tusentalet grönvita som på söndag skulle vilja se ishockey i Stålhallen. Eftersom Stålhallen dock enbart tar 2500 åskådare så är detta vad vi brukar kalla för en omöjlig ekvation. Därför råder jag alla som vill se ishockey på söndag att redan nu börja planera hur ni ska göra för att ta er dit och för att sedan komma in i hallen. Man kan boka biljetter över telefon men man måste hämta ut dem senast en timme innan matchstart. Så för er som ska köra ner så är det lika bra att ringa till Olofströms kansli, 0454-402 27, redan nu.
 • Min resa närmar sig allt mer och det börjar nu bli dags att säga hej då till folk till höger och vänster. Självaste Italienskan var i stan i veckan och i måndags tog vi en tur på stans shoppingstråk. Hon för den goda shoppingens skull och jag för det goda sällskapets. Vi träffas på tok för sällan, men det är likväl en relation som jag vet alltid kommer bestå så jag är inte orolig. Idag var Skånskan som bjöd på lunch och en kram till farväl. Henne träffar jag till sommaren igen, så där är jag inte heller särskilt orolig.
 • På tal om resan som stundar så tror jag att det är dags att jag anordnar en fest. Så imorgon gör jag slag i saken och bjuder in alla närstående till en avslutningsfest på fritidsgården. En era går mot sitt slut och det får ju trots allt lov att firas på något vis.

Today is a good day!

 • Igår stod jag utmed väg 27 och väntade på min skjuts ner till Tingsryd. Det märktes på trafiken att det var match på gång i Dackehallen. Det är lätt att se vilka bilar som ska på hockey och vilka som inte ska. De bilar där det satt fyra killar var de som jag anade var på väg mot Dackehallen. Dessutom var det mer än en bil som tutade och vinkade så det kändes att det var något stort på gång.
 • Jag tycker att lottningen till kvalserien ser ganska bra ut för vår del. I alla fall inledningsvis där den tuffaste matchen kommer först i femte omgången om man ser lite objektivt på det. Sundsvall, IKO, Nybro samt vi får väl lov att ses som favoriterna på förhand och att vi då har hemmamatcher mot både Nybro och Sundsvall i första rundan känns bra. Å andra sidan slutar det ju ganska jobbigt med Sundsvall på bortaplan i sista matchen.
 • TAIF.nu tackar alla spelare spelare för det stödet som de fick från läktarna och många lyfter fram det faktum att publiken försökte lyfta laget inför tredje perioden, istället för att klaga som man kunde förväntat sig. Men ska sanningen fram så var det en hel del klagande i andra perioden tycker jag. Jag själv röt till åt någon som stod på läktaren och gapade om att lägga ner hela föreningen. Sånt tillför ingenting och det känns som om alla insåg det inför tredje perioden.
 • Om det presenterade spelschemat spikas så innebär det att jag kan se fyra matcher innan jag åker. Skönt att Sundsvall borta inte var en av de matcherna.
 • Ikväll blir en ganska lugn kväll. Jag har precis haft ett långt samtal med min söta lilla koreanska som inte längre är min koreanska, men om jag tolkar och saker och ting rätt så hade hon nog föredragit det trots allt. Och när jag ser vilka bilder på facebook (Grym bild, Eva-Lena!) som hon trycker 'like' på så visar det att det klappar även ett grönvitt hjärta hos denna flicka. Glädjande! Nu blir det isterband med potatismos och mästarnas mästare på SVT Play. Om kvällen slutar på stan med den Vackra Damen från Flen eller med folköl och Champions League-fotboll med polarna återstår att se, men det blir oavsett en lugn kväll med tidig sänggång.

Mars 17, 2010

Så börjar den nya dagen men det är svårt att inte tänka på gårdagen. Nu har jag nog läst att som går att läsa och sett allt som går att se om matchen. Det är med en ganska belåten min jag knyter min grönvita halsduk runt halsen och åker ner mot Blekinge idag. Jag har varit en hel del i Karlshamn den senste tiden och igår såg jag en härlig lapp på en pizzeria. En lapp som påminner om att inte alla har det riktigt lika roligt som vi.


Snabba tankar

 • Ibland är Miljonmannen värd sina miljoner, 3+2 på de två matcherna i Dackehallen.
 • En öl i Skybaren har sällan smakat så gott som den gjorde efter kvällens match.
 • Det måste vara kul som Hästen-supporter att ha en spelare som Ellerstad som två gånger om hellre åker ner mot Gröna Brigaden för att jubla än att jubla framför bortasektionen.
 • Ibland vinklar media lite som de vill, blev spelarna störda eller vaknade de inte ens? Jag tycker det är lite motsägelsefullt, minst sagt.
 • Min blogg har sällan haft så många besökare som den hade idag, synd att det var en av mina sämre blogg-dagar...
 • Så var det mitt snack om positiv och negativ energi. Idag visade det sig verkligen ha betydelse tycker jag. Den symbios som igår fanns mellan läktare och spelare var idag som bortblåst. Det samarbete som igår fanns mellan sitt- och ståplats lös idag med sin frånvaro. Men inför tredje perioden kändes det som att alla tog sig i kragen en aning och insåg att nu var slutet nära. Tredje perioden är sen inte annat än magisk, från alla inblandade.
 • Som någon sa, att möta Vita Hästen i playoff med hemmaplansfördel är den svårast tänkbara lottningen att ta sig till kvalserien, men den bästa lottningen för att sedan eventuellt ta sig vidare där ifrån. Och svårt har det helt klart varit. Mjörnberg beskriver, utan att ha varit på plats antar jag, matchen ganska bra tycker jag.
 • Åh vad jag är nöjd över att ha sovmorgon imorgon.
 • Ikväll var hela familjen på plats, nu är snart även 7-åringen en hängiven TAIFare.
 • Det var lite glesare på bortasektionen ikväll, inga KHKare på plats månne?
 • Säga vad man vill om Vita Hästen, men de har gjort det förbannat bra. Vi har spelat 5 matcher mot dem nu och 4 av dem har varit både jämna och täta. Hade Hästen tagit sig vidare till kvalserien så hade de varit en stark kandidat att ta sig hela vägen. Nu blev så inte fallet men om de kan bygga vidare på vad de har så går de kanske en ljus framtid till mötes. Det tar, som bekant..., ett par år att ta sig upp i Allsvenskan. Och jag tror faktiskt inte jag är den enda som ägnar Vita Hästen en tanke av både sympati och beundran ikväll. Det är de helt klart värda.
 • Imorgon lever vi på det här, sen laddar vi om.

Skål för livet och för kärleken

Någon glömde en flaska vin här på en fest i helgen. Nu sitter jag med det sista glaset och funderar på om vi ikväll inte upplevde den där knallen i Dackehallen som vi har sjungit om i så många år. Jag tror fan det! Ikväll önskar jag att alla hade varit på plats och upplevt den glädjen som var på läktarna och på isen. Nu ska jag lyssna på Johnossi och fundera på om livet egentligen kunde vara bättre.

Skål mina vänner!


...

Nu kör vi!


TAIF - Vita Hästen

Enestubben på SMP skrev något om att landets trognaste div1-publik förtjänade att få se en bra match ikväll, och jag kan inte annat än hålla med. När Dackehallens publik är på det humöret som vi var ikväll så förtjänar vi att se det spel vi även fick se. Men å andra sidan förtjänade spelarna det stöd som de fick ikväll. Det går alltså i symbios det där. Det märktes på läktarna redan innan matchen och det märktes på spelarna i de första bytena att nu var det allvar. Det fanns en nerv och en tändning på båda plan som vi inte har upplevt tidigare den här säsongen. Jag insåg faktiskt att jag för egen del inte har upplevt den här stämningen sedan kvalspelet för 3 år sedan. Hur som helst så kan det inte vara kul att som bortalag bli utspelade inför Dackehallens ljudfasad med vetskapen om att de tvingas komma tillbaka imorgon igen. Därför uppmanar jag alla, brigadare som icke-brigadare, sittplatsare som ståplatsare, att bjuda på samma läktar insats imorgon. För oavsett om Gröna Brigaden ska ha stor credit för den stämning som skapas så vore det omöjligt utan er på sittplats.

Bortsett från den härliga stämningen så visar Tingsryd upp en energi som vi har saknat rätt länge. Vi vann pucken oerhört många i anfallszon och efter ett par inledande oroliga minuter där Hästen kunde kontra farligt så kändes det egentligen som att vi hade ganska bra koll på det hela. Sen givetvis blev det lite avslaget på slutet och de sista puckarna som rann in är i sammanhanget ganska oväsentliga.

Kvällens mest underhållande ikväll var förstås 5-0-målet där Tingsryd är långsamma in på isen och Hästen-spelaren får teka själv. Han gör det dock inte bättre än att han skickar pucken rakt till Björklund som serverar Miljonmannen till 5-0. Hur räknas en sån tekning i statistiken? Hästen-killen är ensam i tekningscirkeln men likväl åker pucken rakt bak till Tingsryd-backen, så rent logiskt sett borde det räknas som att vi vann den.

För övrigt har jag hört att det är fest på Mårslycke Camping ikväll för alla som är sugna.


Tillbaka i verkligheten

 • Jag tappade som sagt bort min telefon i fredags kväll. När det igår började komma folk och ringa på min dörr för att se så jag levde och var välbehållen så insåg jag att det nog var dags att leta upp min telefon igen. Det är nästan skrämmande hur handikappad men blir utan sin telefon nu för tiden. När jag väl kom över telefonen igen så var där 11 sms och 14 missade samtal så den hade gått varm under helgen. Skönt att det är på det viset, för tänk den ångesten jag hade känt om det inte var någon som hade sökt mig över huvud taget.
 • Nu har jag gjort planer för imorgon kväll, så om vi skulle åka ut ikväll så vore det inte hela världen...
 • Min lägenhetscirkus fortsätter men känns lite lugnare nu. I eftermiddag kommer en bekant och tittar på den och är inte hon intresserad så lägger jag ut den på blocket. Och med tanke på hur eftertraktad den var för ett år sedan så förstår jag inte varför jag inte skulle kunna få den uthyrd denna gången. Det finns ingen läsare som vill hyra en sjukt central etta i Växjö för 3400 i månaden?
 • ...klart som fan det vore hela världen. Att inte ta sig till kvalserien vore förstås en stor missräkning, det går inte påstå något annat. För ett par veckor sedan hade det känts nästan som en orimlighet men nu står vi inför det läget där säsongen kan ta slut redan innan det roliga börjar. Men jag är inte alltför orolig, jag tror som sagt att det ska oerhört mycket till för att Hästen ska vinna mot oss i Dackehallen. Jag ser fraktiskt fram emot kvällen och tycker det ska bli roligt med en välfylld Dackehall.

 • Kvalet till Division 1 ser ganska bra ut än så länge. Om det nu är så att vi spelar kvar i division 1 nästa säsong så ser jag gärna att Kungälv och Mörrum håller sig kvar. Dels ska jag ju troligen flytta till Göteborg och då vore det skönt att ha Kungälv kvar i serien. Dessutom ser jag gärna att Mörrum håller sig kvar helt enkelt för att jag unnar dem det.

Det här blir en bra dag


Det här är en dag med stor potential att bli en bra dag. Solen skiner, Italienskan kommer på besök och ikväll får vi se ett troligtvis blivande allsvenskt lag på isen i Dackehallen.


Dagen efter eller dagen före

 • Ena toaletten i Himmelstalundshallen var igår full med hälften-hälften-lotter från Sunnerbohov. Hur hade de hamnat där?
 • Fredagen blev som väntat både väldigt lyckad och väldigt blöt. Galan förflöt som planerat och mitt och övriga festkomitténs spex blev nog även det uppskattat tror jag. Natten avslutades på något av alla dansgolven inne på Grace och bara det ser jag som en bedrift. Av förståliga skäl var jag inte särskilt pigg igår när det vankades bussresa till Norrköping. Eftersom jag dessutom lyckades bli av med min telefon i fredags kväll så är jag extra nöjd med mitt beslut att beställa personlig väckning igår, utan den så hade det nog inte blivit någon resa för mig igår.
 • Allsvenskan drog igång igår och just nu sitter jag och ser på AIK - Mjällby från Råsunda. Oavsett vilken kvalitet det är på allsvenskan så uppskattar jag den. Det är vår liga och jag känner trots allt de allsvenska lagen bättre än lagen i någon annan liga. Med kvarten kvar att spela uppe i Stockholm (Sveriges Huvudstad?) är det fortfarande mållöst, dock med en liten fördel för Blekingarna faktiskt.
 • Idag vaknade jag ordentligt härjad efter två dagars ordentligt festande. Facebook berättade för mig att min söta lilla korean nu har blivit någon annans korean. Nog unnar jag henne det men på något vis känns det ändå lustigt och jag kan önska att jag hade fått den nyheten imorgon istället när humöret förhoppningsvis är bättre.

Vita Hästen - TAIF

Jag har svårt att bestämma mig för vad jag tycker om matchen igår. Överlag så fick jag för mig att vi hade ganska bra koll på Hästen, efter 10 minuter av andra perioden stod det fortfarande 0-0 och Hästen hade knappt haft någon målchans. Men sen tar de tillvara på två numerära överlägen och helt plötsligt ligger vi under med 2-0. Det kändes överlag lite som Sverige - Slovakien från OS, en match där jag inte heller var särskilt orolig men som sen helt plötsligt tog slut innan vi hade hunnit komma ikapp. Den enkla analysen är förstås att vi helt enkelt var på tok för ineffektiva i alla de numerära överlägen som vi trots allt fick.

Men sett överlag så är jag inte alltför orolig inför morgondagens returmöte. Hade vi varit lika utspelade igår som vi var för ett par veckor sedan när vi var i Himmelstalundshallen så hade jag blivit orolig. Nu kändes det som en betydligt tätare match och jag tror Hästen får kämpa ordentligt för att ta oss i Dackehalllen.

Som vanligt var det ordentligt med grönvita på plats. Det är en härlig känsla att åka på bortamatch och veta att där väntar en välfylltd bortasektion. Igår gick det två bussar söderifrån men minst lika många kom säkert i egna bilar. Igår stötte jag på bekanta från både Västerås och Stockholm som var på plats för att stötta Tigrarna.


Senast vi var i Norrköping så bjöds det på ordentligt busväder och snöstorm. Igår sken solen och det var vårväder i luften. 'Härligt', tänkte jag och Lidhultarn och såg fram emot att dricka öl i vårsolen. Vi la ett par öl ute i snön för att dricka dem i periodpausen. Vad vi inte hade räknat med var att snön skulle göra ölen polar-kalla och att vindarna som blåste var allt annat än varma. Så där stod vi i pauserna och huttrade medan vi förfrös våra händer på grund av de iskalla burkarna. Härligt!

Kom igen nu Tingsryd!


Fulla för kärlekens skull


...vi bloggar mer imorgon.


Heja Röda Korset

Idag är en stor dag. Som det tidigare har påtalats så är det ikväll säsongsavslutning på innebandy-säsongen. Det laddas för stor gala och klädkoden kräver kavaj. I eftermiddags passerade jag förbi Kupan i Växjö och kunde inte låta bli att titta in. Trots att min koreanska kavaj hängde hemma och väntade på mig så slog jag till på en härlig brunrutig kavaj för 25 kronor på kupan. Retro är ju aldrig fel.

Det mesta tyder på att det kommer bli en oerhört blöt kväll och det i kombination med att bussen mot Norrköping går redan kl 09.30 imorgon lovar inte gott. Jag har vidtagit säkerhetsåtgärder för att tidigare missade bussar inte ska upprepas. Lidhultarn är informerad och har lovat att komma förbi och väcka mig om jag inte svarar i telefonen.

Om kavajen följer med till Norrköping imorgon är väldigt tveksamt, men jag tror det kan bli en oerhört trevlig fredag och lördag. Som ni säkerligen förstår kommer ju dock givetvis mitt bloggande bli väldigt begränsat under helgen. Men jag är nog tillbaka på söndag om allt går som det ska. Nu kör vi!

Trevlig helg!


Ångest

 • Nu har jag skaffat mig en väldigt pretentiös men ändå ganska intressant litteraturlista inför Afrika-resan. Ibland kan jag känna att det är synd att jag inte har en lika stark läslust när jag är hemma i Sverige som när jag är utomlands.
 • Min lägenhet och dess eventuella framtid börjar nu skapa en stor ångest hos mig. Helt klart är i alla fall att jag oavsett måste börja tömma den på allt dess innehåll. Om jag nu säger upp den eller hyr ut den återstår att se. Men det känns lite tråkigt att börja inse att det aldrig mer blir några sommar-kvällar på Växjös största balkong. Stora beslut är inte min kopp med te så de nästkommande veckorna är inget jag ser fram emot.
 • På TV´n rullar just nu Mål-extra från Elitserien. Med två omgångar kvar att spela så är det förstås i vanlig ordning lite extra spänning kring slutspels-strecket. Jag hoppas som sagt på att MoDo och Peter Forsberg tar sig till slutspel. Men vid närmare eftertanke så finns det egentligen ingen direkt anledning för mig att hoppas på det, för jag kommer inte få se något hockeyslutspel ändå. Jag gillar inte ens MoDo egentligen, men jag gillar Foppa så nog hoppas jag på att han får ett SM-guld i alla fall.

Mars 11, 2010

 • Jag brukar börja varje dag med en halvtimme SVT Play. Idag finns det en timme 'Uppdrag Granskning' om fiske utanför Väst-Sahara , en halvtimme 'Korrespondenterna' om textil-industrin  och en halvtimme 'Dom Kallar oss Artister' med Robyn att se. Så det verkar som om jag får brygga en ordentlig kanna kaffe och ge mig in i TV-träsket. Robyn är en av Sveriges bästa artister och så fruktansvärt cool, i år kommer hennes nya album och det ser jag oerhört mycket fram emot.
 • Ibland brukar jag bli förvånad över vilka inlägg som väcker er uppmärksamhet. Men att det skulle trilla in kommentarer på inlägget nedan angående rondellhundar, muslimer och Lars Willks var i alla fall ingen överraskning.
 • Bussarna upp till Norrköping på lördag börjar fyllas så sakteliga, men än finns det platser kvar. Ni som vill med, anmäl er så fort som möjligt. Det finns inget att vänta på. Ni som inte ska med, varför inte? Tänk på vad ni går miste om ifall ni stannar hemma. En lördagsresa på relativt bra avstånd och en match vi har väntat väldigt länge på. Det kan bli kul det här!
 • Gårdagens Champions League bjöd på en hel del värt att notera. Först och främst åker återigen miljardbygget Real Madrid ut på tok för tidigt och det värmer ett hjärta som mitt som önskar att pengar inte är allt. Från Old Trafford visas bilder på hur fansen fortsätter med sina gröngula halsdukar i protest mot de nuvarande amerikanska ägarna och till stöd för sin aktion att ta Man Utd tillbaka till staden och supportrarna. Jag vet inte om David Beckham visste vad han tog på sig, men nog blev det en vacker bild när han också tog på sig halsduken och ställde sig på fansens sida.

Long time, no see

 • Just nu sitter jag hemma hos Skånskan och väntar på att bli serverad vitlöksbröd. Mitt emot sitter den Vackra Damen från Flen så det är en numera ganska sällsynt trio som återigen är samlad. Det är en ganska ovanlig företeelse nu för tiden, men trevligt när det väl sker. Dagen i allmänhet verkar bli rätt lugn där den största utmaningen blir att fixa mitt visum till Mozambique.
 • Supportrar till IFK Norrköping bjuds in till Himmelstalundshallen för att förstärka hemmaklacken till rabatterat pris på lördag. Tyckte de att det var pinsamt att bli utsjungna senast vi var där så är nog det här ändå snäppet pinsammare.
 • Som så många andra börjar jag mer och mer gilla lottningen vi fick igår. Rent objektivt så är nog Vita Hästen det bästa div1-laget tillsammans med oss. Ska vi gå upp i Allsvenskan så måste vi nog ha dem bakom oss, och då är det trots allt att föredra att möta dem i tre matcher med hemmaplansfördel istället för ett vanligt dubbelmöte i serien. Nog för att det vore snopet att inte ta sig till kvalserien, men om vi inte klarar av att slå ut Hästen i playoff så skulle vi nog inte komma före dem i kvalserien heller. När jag läser Holgers Blogg så verkar vi vara flera som tänker i samma banor.
 • Skånskan tycker att jag bloggar för mycket om ishockey nu för tiden, jag tycker snarare tvärtom. Det är svårt att driva en oseriös hockeyblogg när det inte finns någon hockey att skriva om och den som det finns att skriva om är jag inte särskilt intresserad av.
 • Igår kväll var det en stor planeringskväll. På fredag är det avslutningsgala med innebandylaget och naturligtvis är jag spindeln i nätet vad det gäller planering. Sällan har någon av våra innebandyfester varit så välplanerad. Klädkoden säger kavaj och på menyn står lammfärsbiffar med couscous-sallad och tzatsiki. Planerandet som nu sker gäller prisutdelning, scenframträden, nomineringar och allt annat som faller på en ansvarstagande festkommité.
 • Så har debatten om Muhammed-karikatyter, Lars Vilks och Rondellhundar återigen blivit aktuell. Jag försvarar givetvis inga mordhot på någon och tycker förstås att det är en allt för stark reaktion. Men däremot finns det vissa saker i den här ständigt återkommande debatten som jag inte förstår. Varför kommer aldrig frågan om rim och reson upp i den här debatten? Vi kräver på många håll att invandrare ska anpassa sig när de kommer till Sverige, men i den här frågan verkar tänket gå i andra banor. Vad jag inte kan förstå är varför vi måste förolämpa muslimerna för att bevisa vår yttrandefrihet. Vad får vi ut av att utmåla deras profet som en terrorist eller som en hund? Även om lagen säger att vi har rätt att göra det, så tycker jag bara att det väl vore schysstast av tidningar att helt enkelt låta bli att publicera några sådana bilder. Vad är det jag missar?

Forza Viola

 • Idag var jag på infektionskliniken i Växjö för att ta nödvändiga sprutor inför afrika-resan. Jag har vänner som hävdar att jag drabbats av något de kallar Gula sjukan, men enligt infektionskliniken var inte det något jag var i riskzonen för. Däremot blev det en spruta mot meningit och ett recept på malaria-tabletter. Det räcker så känner jag.
 • J20 spelade inte ikväll men Rögles seger i Sunnerbohov var väldigt viktig för oss. Nu ligger Tingsryd två poäng före Troja i botten av serien med en match kvar att spela. Tingsryd J20 åker till Ängelholm medans Troja ska spela borta mot Västerås på fredag kväll. Det blir en spännande avslutning för juniorerna där oavgjort inte räcker på grund av sämre målskillnad.
 • Just nu ser jag Fiorentina - Bayern München ifrån Champions League. Med 60 minuter spelade så har det varit en match av den kvalitet som man önskar att alla CL-matcher vore. Fiorentina är ofta sevärda och i sina bästa stunder är även Bayern väldigt underhållande. Just nu leder la Viola med 2-1 och om det resultatet står sig så väntar förlängning. Men jag tror nog det blir fler mål innan matchen är över.

Dagens viktigaste


Meddelande från GB

Nu är det dags att alla anmäler sig till den extremt viktiga match för att stötta vårat Stora Starka Tingsryd! Vi har 2 bussar till vårat förfogande! När den första är fylld så börjar vi fylla den andra och det är samma priser som gäller så se till och vara kvick!

Tider:
Tingsryd, Övre Torget: 08.45
Väckelsång, Busshållsplats vid ICA: 09.00
Ingelstad, Busshållsplats vid rondellen: 09.10
Växjö, Quality Hotel: 09.30
Norrköping, Himmelstalundshallen: ~14.30

Reseinfo:
Vi kommer att göra 1 matstopp på vägen upp, Samt någon extra rökpaus. På vägen ner kommer vi att göra ett stopp på någon mack. Toalett finns på bussen.

Är du inte medlem i Gröna Brigaden så kan du betala medlemsavgiften på bussen. Anmäl dig genom att skicka ett mail till grillen@gronabrigaden.se eller ring/smsa mig på 0701 44 85 77. Om du smsar ange namn, antal och vart ni hoppar på!

Obs, Mailar du så ska du få en bekräftelse då det har hänt att anmälningar försvunnit/fastnat på vägen till mig.

Vita Hästen - TAIF

 • Så blev vi lottade mot Vita Hästen. Jag möter hellre Hästen än Nybro, men hade föredragit Olofström. Det bör påpekas att det känns lite lustigt att vi som etta i Allettan får möta tvåan från densamma medans Olofström och Nybro i mina ögon får en enklare lottning. Men det är väl den enda lösningen när det ska lottas till höger och vänster och systemet ska vara så pass invecklat som möjligt. Hur som helst innebär den här lottningen att jag inte får se någon ishockey på lördag utan får vänta till måndag kväll.
 • Den där Afrika-resan börjar komma allt närmre. Jag har tidigare inte sett några som helst problem med att åka iväg, men nu börjar de komma. Det känns lite tråkigt att det ska dyka upp lite mjuka värden i omgivningen nu bara ett par veckor innan jag ska åka. Men men, seize the day heter det ju. Dessutom har lägenheten börjat ställa till lite bekymmer, nu vet jag inte om jag har 0, 1, 2 eller 3 lägenheten över sommaren, eller om jag hamnar i Växjö eller kanske måste flytta till Göteborg. Vi får väl se hur det går.
 • Äh vafan, vi försöker med en Norrköpingsresa ändå. Nu är jag anmäld.
 • Någon läsare här tipsade häromveckan om Andreas Grega och hans musik. Sedan dess har jag lyssnat en del på honom och idag upptäckte jag att han kommer till Kafe de Luxe nästa fredag, samma dag som jag har en mindre bjudning planerad på hemmaplan. Härligt! Bitarna faller på plats!

Kvalvåren är här

Ibland krävs det inte mycket för att må bra. Solsken på balkongen, Donkeyboy, en bra bok, solglasögon samt kaffe och en hembakad kanelbulle gör en oerhört bra måndagseftermiddag. Kvalvåren är inledd och just nu lovar den väldigt gott.


Internationella kvinnodagen

 • 8e mars är internationella kvinnodagen. Idag ska vi vara extra jämställda och visa extra respekt för det kvinnliga könet. Jag vet inte riktigt hur jag aktivt kommer agera för jämställdheten, men träffar jag rätt kvinna så får hon nog en puss på kinden.
 • Ikväll spelas andra matchen i playoff 2, och nog känns det som om det är ganska lätt att tippa kvällens utgång. Vita Hästens 1-10 på bortaplan mot Hudiksvall i lördags är så oerhört pinsamt så det finns egentligen inte. Det ska inte få vara så stora skillnader i ett positivt kval. Olofström och Nybro bör också vinna sina matcher och ta sig vidare. Hur det går uppe i norr mellan Piteå och Asplöven har jag dock ingen som helst aning om. Får jag sedan välja motstånd till på lördag så önskar jag mig Olofström, av personliga skäl behöver jag en närliggande bortamatch och hellre Olofström än Nybro.
 • Juniorerna förlorade med 4-5 mot Troja igår. Nu börjar det se aningen kärvt ut för vårt J20 med en match kvar att spela. Tingsryd har 16 poäng och Troja på sista plats har 15. Det är bara sista laget som får kvala för att hålla sig kvar och vi har Rögle kvar medans Troja har Rögle och Västerås kvar att möta. Underifrån kommer sedan Mariestad som har gått som tåget i serien under, 30 segrar och 208-68 i målskillnad på 30 matcher.
 • Jimmy Danielsson gjorde tydligen ett gott intryck mot Vita Hästen i lördags...

Självinsikt någon?

Martin Magnusson skriver om hur Lakers Lakejer sjöng den klassiska ramsan 'Bara Pengar, Inget Hjärta' mot Leksand i fredags. Jag undrar var de har lärt sig den ramsan och om de egentligen förstår vad som menas med den.


Kung kung kung...

 • I eftermiddags var jag hemma hos 93-åringen på kaffe och våfflor. Eftersom jag stod för bakandet så rotade jag runt en del i hans skafferi, och vad hittar jag där om inte en burk TAIF-gotte. Utan något som helst belägg för belägg för mitt påstående så tror jag att det här nog är den enda kvarvarande burken TAIF-gotte som faktiskt fortfarande innehåller gotte. Jag undrar om 93-åringen vet vilken dyrgrip han sitter på. Dessa burkar såldes säsongen 2001-02 och att de blev en stor succé. Efter varje hemmamatch hade jag med mig en ny burk till gymnasieskolan där jag gick på den tiden och bjöd mina vänner. Jag vill minnas att Italienskan var extra förtjust i Macke Lenhovda-gotte av nostalgiska skäl.
 • Igår spelades sista innebandymatchen så idag ryker slutspelsskägget. Äntligen! Det är nu 6 veckor sedan jag rakade mig senast så det ska sannerligen bli en fröjd att bli av med det.
 • Utekvällen igår blev väldigt lyckad. Det är inte ofta man går ut i större sällskap nuför tiden men igår var ett sånt tillfälle och det borgar för att det ska bli en trevlig kväll. Innan kvällen var över så blev det ordentligt med dans till både Håkan och Broder Daniel på ett dansgolv som det var länge sedan jag besökte senast. Jag är inte särskilt dansant eller förtjust i att dansa, men vid rätt tillfällen och under okontrollerade former så kan det bli oerhört bra.
 • J20 skulle idag spela borta mot Troja men jag kan inte hitta något resultat från matchen. Vet någon om matchen ens har spelats?

...

Det är ingen hemlighet att mitt innebandylag ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Sedan i augusti har vi spenderat ett antal timmar i veckan tillsammans för att nå vårt mål. Sedan vi knöt näven i julas och gjorde en nystart i laget så har vi nu radat upp segrarna och idag nådde vi måls ände. Allt verkar som om vi har nått det mål vi satte upp och just nu infinner sig en känsla av... tomhet. Jag är väldigt förtjust över känslan av att ett lag kämpa tillsammans mot ett gemensamt mål. Nu är vi där och jag kommer sakna den här resan väldigt mycket. Stora delar av laget är på fest på annat håll ikväll, medans jag är kvar i stan. Tror nästan att det är bäst så ikväll.


When we were winning

 • Ikväll hamnade jag framför På Spåret hemma hos mina föräldrar. Som gästartist var Theodor Jensen inbjuden vilket inte ledde till något större jubel hos den äldre generationen. På vägen in till stan igen visade det sig att P3 hade en Theodor Jensen-special och jag fick höra både Broder Daniel och The Plan innan resen var över. När radion spelar 'When we were winning' så kan saker och ting inte gå fel. 
 • Idag fick jag en del hintar om vad framtiden kan tänkas bjuda på. Det är jobbigt när man tvingas analysera de vägval jag trots allt har gjort i livet och upptäcker att de kanske inte har varit till min egen fördel. Eller så kanske det visar sig att saker som jag har prioriterat verkligen kommer göra mig lycklig. Det är lurigt sånt där. Men jag har alltid trott på mig själv och har fått det jag har kämpat för, så jag ser ingen anledning att ändra på det nu.
 • Märks det att jag lider av bloggtorka nu när det är speluppehåll? Det är banne mig inte enkelt att hitta på något vettigt att skriva om.
 • Kommentar #17 "Ryktet om vår död är överdrivet..." av Lars S är bland det bästa jag har läst på väldigt länge. Bloggaren Mjörnberg försökte håva in lite enkla poäng men har missat en del i sitt resonemang. Ibland får man nog lov att inse när man har förlorat.
 • Imorgon spelas troligen säsongens sista innebandy-match. Om all världens flyt och bonnatur är på vår sida så kan vi hamna i ett positivt kval. Oavsett vilket så har vi gjort en oerhört stark säsong och jag är stolt över att göra en sista resa med mitt lag för den här gången.

Trevlig Fredag

 • Det är lite tråkigt ibland hur dåligt men känner sin egen stad. På torsdagkvällar spelas det jazz på Palladium vilket jag inte hade en aning om. Igår hamnade jag där dock efter påtryckningar från internationellt håll och det blev en väldigt bra kväll.
 • Jag ser Uppdrag Granskning om hur svenska politiker försöker minska fisket i svenska vatten med resultatet att fiskebåtarna istället åker till Afrikas kust och drar upp tonvis med fisk ur ockuperade vatten utanför Väst-sahara. Ett bra program som jag dock antar att allt för få ser.
 • Min förhoppning om MoDo och Peter Forsberg slog minst sagt in igår, återstår att se hur långt det räcker.
 • Solen skiner idag igen, så jag plockar fram mina fräcka solglasögon och hoppas att ni får en lika bra fredag som jag hoppas på.

Yttrandefriheten är inställd

 • Jag hatar att säga adjö. Nu stundar resor och nya äventyr för min del så då är det dags för den gamla tradiga visan igen. Idag kom ett väldigt tidigt, men ändå inte särskilt trevligt farväl. Alltid när jag säger adjö till folk så finns det en liten känsla som talar om ifall man kommer ses någon gång igen. Även om de är på andra sidan jorden så vet jag att det finns folk i Korea, Japan, Kanada, USA, Italien och Guatemala som jag tveklöst kommer träffa igen. Jag vet inte när eller hur, men jag vet att det kommer hända. Idag sa jag adjö till en av sveriges snyggaste tjejer, och något säger mig att vi kommer ses igen. Någon gång.
 • Så var bägaren full. Nu släpps inga kommentarer igenom innan jag har godkänt dem. Så från och med nu kommer inga politiskt eller gramatiskt inkorrekta kommentarer att godkännas. Tyvärr.
 • Ikväll står det jazz på schemat. Det finns en trevlig liten taiwanes i min närvaro som ville hitta på något och då är jag inte sämre än att jag tackar ja. Känner jag mig själv och Växjö stad rätt så slutar nog kvällen med en öl eller två på Kafe de luxe innan det bär hemåt igen. Jag är ganska nöjd med såna här torsdagar, simpel vardagslyx kan vi kalla det.
 • Ska vi snacka någon hockey så hoppas jag verkligen att MoDo kan vinna mot Linköping ikväll. SM-slutspelet skulle bli ett par klasser roligare om MoDo med Peter Forsberg deltog. Det finns ingen profil i elitserien som är i närheten av Peter Forsbergs nivå.

Heja Lagerbäck!

 • Jag tycker det är ganska häftigt att Lars Lagerbäck tar över Nigerias landslag. Jag är tveksam till om det går att kombinera hans svenska ledarstil med ett afrikanske lag, men oavsett så glädjer det mig att han får ett slags erkännande som har är så väl värd. I Sverige klagar folk på att han är tråkig och så får han ta över ett landslag som ska spela fotbolls-VM i sommar, det kanske får i alla fall någon att inse att han trots allt kanske är en bra fotbollstränare.
 • J18 vann igår med 3-1 borta mot Borås. Segern innebar att jag fick ännu ett fel på tipskupongen men att J18 är klara för ännu en säsong i landets högsta serie. Starkt jobbat och som alla påpekar så är det viktigt både för föreningen och för rekrytering till hockeygymnasiet att de håller sig kvar.
 • Lakers verkar direktkvalificera sig till kvalserien mot elitserien i år. Det är nästan så jag tycker lite synd om dem med tanke på det bristande intresset som finns i Växjö numera.
 • Jag tycker att fenomenet kasta sten i glashus kan vara oerhört komiskt. Ingen förnekar saker och ting som har förekommit runt vår förening i det förgångna. Karlskrona-fansen är väldigt flitiga på att påpeka svarta löner eller de hot som framkom mot Anders Gustavsson när han skulle börja jobba för Lakers. Nu visar det sig att domare Claesson blev hotad av Karlskrona-fans efter matchen och därför avstod att döma tisdagens match. När får vi höra Karlskrona-fans fördöma sitt eget beteende? Hur länge dröjer det innan Fahlander kallar dem för djur? Hur snabbt glömmer de bort det inträffade och är tillbaka uppe på sin piedestal där de sitter och försöker predika för oss andra?

Städ och disk-dag

 • Det är förstås guldläge nu att vara skadeglad i och med att Nybro slog ut Karlskrona igår. Man kan dock inte komma ifrån att storstjärnan Thomas Fahlqvist hade rätt när han sa att det var bättre för KHK att hamna i fortsättningsserien och ta sig till Playoff den vägen än att hamna sist i allettan. KHK-Ferrarin får dock stå sitt kast och acceptera att folk är skadeglada med tanke på hur de själva pumpar upp sig själva och trampar på andra. Trots att KHK kunde handplocka nyförvärv från hundratals intresserade spelare, värvade div 1´s bästa back och har förutsättningar som uppenbarligen är överlägsna oss andra så slutar deras säsong tidigare än vad den gjorde föregående säsong. Fiasko för dem alltså, men med tanke på den bristande självinsikt som de är kända för så är de nog världsmästare snart igen.
 • Bishop Arms, belgisk öl och trevligt sällskap. Kvällen blev ungefär så bra som jag hade räknat med. Mer tisdags öl åt folket!
 • Men å andra sidan hade jag gärna sett att Karlskrona hade vunnit igår. Nybro är inget lag jag vill möta i playoff eller vill ha med mig till en eventuell framtida kvalserie. Playoff 2 är lottat och det känns vid en första anblick ganska klart att Nybro, Olofström och Hästen i alla fall kommer ta sig vidare till tredje rundan. Så där får vi helt klart en nöt att bita i, och tvingas jag välja bland de lagen så väljer jag förstås Olofström.
 • Idag ska jag faktiskt ner till Blekinge en sväng. Solen skiner och bilen går mot Karlshamn. Om vädret håller i sig så tror jag nog att det kan bli rätt skönt att ut och köra lite. Efter ett par månader med vinterväglag så är det en ganska härlig känsla att i alla fall kunna leva upp till hastighetsgränserna.

Som sagt, when the sun shine we shine together

 • Tänk vad härligt det blir så fort solen skiner lite. Gårdagens slask och snöblandade regn byttes ut mot en dag med sol. Allting blir så mycket enklare när man inte behöver skrapa rutorna på bilen och solen värmer i ansiktet. Det gäller nog dock att passa på när solen väl är framme för min intution säger mig att den kommande tiden nog kommer bjuda på väldigt blandat väder.
 • Rent principiellt tror jag att demokrati är den sämsta styrelseformen som har prövats, bortsett från alla de övriga formerna som prövats genom tiderna. Men om jag fick drömma mig iväg så känner jag att en vis despot som ville alla väl vore så klart den allra bästa styrelseformen. Någon som ser till allas välmående och som kan agera snabbt och effektivt. Den här bloggen är mitt eget land och nu är jag väldigt nära att inskränka på de demokratiska rättigheterna för er läsare. I och för sig kunde jag inte låta bli att skratta lite när jag såg kommentarerna till inlägget nedan, men rent generellt börjar jag nu tröttna på de schizofrena kommentarerna från lakejer/icke-lakejer. Vi får se hur jag gör.
 • Tänk om det blir Karlskrona - Asplöven i PO2. Vilka håller storsponsorn Fahlander på då?
 • Ikväll blir det en liten runda till Bishop Arms. Alkoholintaget planeras bli lågt men sällskapet trevligt så jag ser fram emot kvällen. Jag tänker inte kalla mig någon slags finsmakare, men en kväll som ikväll är det värt att satsa på lite mer smakrik öl. På BA är favoriterna på den fronten Leffe eller Kwak, lite mer fruktiga öl med ordentlig smak. Jag tar för givet att jag har en läsarskara som uppskattar öl, så då är förstås min fråga om ni har några tips? Alltför mörk öl, ale eller Hoegaarden går dock bort, så det behöver ni inte tipsa om.
 • På tal om Fahlander... Vi har en omgång kvar av innebandyserien och ligger 3 poäng samt 15 mål bakom serieledarna. Vi funderar starkt på att slänga in en skidresa i potten för övriga inblandade lag så vi kan vara säkra på att rätt lag är motiverade i en annars meningslös sista omgång. Någon resa till Levi i Finland har vi förstås inte råd med, men Hestra är ju förstås inte heller helt fel.

Mars 2, 2010

 • Det här med polis-studenten Daniel Brasar och hans hetsiga humör är ju bara för roligt. I lördags drog han på sig 20 minuter efter matchslut och igår drog han på sig 10 minuter genom att skrika på domaren ifrån utvisningsbåset. Jag undrar om Brasar var med på den här övningen i våras...
 • Innebandy-träningen igår blev som den blev, men det var skönt att springa av sig lite. Före träningen hade fest-kommittén möte och givetvis är jag en central del av den. När det handlar om det sociala spelet så har jag en central roll i vårt lag. Nästa fredag är det dags för säsongsavslutning och en ordentlig sittning och en mindre idrottsgala med tillhörande underhållning är planerad som traditionen erbjuder.
 • Det där hockeytipset med j-matcher har ju gått fullständigt åt skogen. I helgen förlorade J20 två matcher och igår fick J18 stryk med 4-0 mot Växjö. Icke hållbara resultat och nu fick jag ytterligare tre fel. Totalt har jag nu inte mer än två-tre rätt efter åtta omgångar så nu kan jag nog likaväl slänga den bongen.

When the sun shine, we shine together...

 • Min karriär som bilreperatör går vidare. Idag ringde en polare och berättade att hans bil hade stannat på söderleden och att han behövde hjälp därifrån. Jag ryckte ut med min bättre begagnade bogserlina för att komma till undsättning. Vi tuffade på framåt och det gick bra nästan hela vägen innan min sämre begagnade bogserlina gav upp och brast på mitten. Så sista hundratalet meter fick vi putta fram bilen i slaskvädret. Det här var nog min sista dag i bilreperatör-branschen.
 • Ikväll riskerar Nybros säsong att ta slut, och sannerligen inte mig emot. Jag ville gärna ha med Nybro till Allettan för att få de matcherna är roligare. Tji fick jag och fick bita i det sura äpplet. Så som Nybban har ställt till det för oss den här säsongen så ser jag gärna att de åker ut redan i playoff 1.
 • Det blev storseger i gårdagens innebandy. Nu återstår bara en match av säsongen och det börjar kännas lite vemodigt. De senaste två månaderna har varit fruktansvärt roliga och det är tråkigt att det ska ta slut nu när det känns som om inget kan stoppa oss. Dessutom finns det en del som trots allt tyder på att det är min sista säsong i laget, så det är med blandade känslor jag ger mig in i den sista träningsveckan av säsongen.
 • Jag såg bitar av avslutningsceremonin av OS. Eftersom Sotji står värd för nästa vinter-OS så hissades Rysslands flagga och den ryska nationalsången framfördes. Säga vad man vill om Ryssland eller den gamla Sovjet-tiden, men att framföra en nationalsång kan de minsann. Jesus amalia vad mäktigt de gör det.

RSS 2.0