Paradoxer och omställningar

Tillbaka i Korea igen. För vem vet vilken gång i ordningen. I Korea är vintern kommen. En torr och bitande vinter. Just nu kämpar jag så gott det går mot både kylan och mot jetlagen. När man reser österut så blir den oerhört påtaglig. Korea ligger åtta timmar före vilket innebär att när det är midnatt här så är klockan fyra på eftermiddagen hemma i Sverige. Då är det svårt att intala sig själv att det är läggdags. Men om jag bara klarar av kvällen utan några större intermezzon så tror jag att morgondagens nyårsfirande kan få kroppen att acceptera tidsomställningen.
***
När jag kom till flygplatsen i Peking så kom sms'et; "2-0 till SSK i tom kasse". För mig är avståndet neråt fortfarande det viktigaste och därför blir kvällens match mot Almtuna så mycket viktigare. En skillnad i år jämför med tidigare är att vi vinner även bottenmatcherna. Förra säsongen torskade vi gång på gång mot Troja, Sundsvall och övriga lag i botten. I år vinner vi viktiga matcher mot Sundsvall, Borås och Almtuna. Därför tror jag att ni kan få en trevlig kväll i Dackehallen.
***
Livet är allt bra märkligt. Jag tror inte på ödet, jag tror att inte heller på slumpen. Jag tror att människan ges möjligheter och tillfällen att styra sitt eget öde. Jag tror att det finns en viss mening med saker och ting, men att vi själva måste bestämma om vi ska lyckas uppfylla den meningen. Därför blir det frustrerande när man ges möjligheter, som likväl inte går att ta tillvara på på grund av yttre omständigheter.
***
TAIF bjuder in till nyårssupé i Dackehallen innan kvällens match mot Almtuna. Nyårssupé och Dackehallen, det är två ord som passar bra ihop. Själv minns jag dagen innan milennieskiftet för 12 år sedan. Vi spelade en träningsmatch mot Mörrum hemma i Dackehallen och på träläktarna firades nyår en kväll för tidigt. Mörrum vann mot topplaget TAIF och kvällen slutade med en krossad bilruta i frustration. Tiden går. En avslagen träningsmatch mot Mörrum är hur som helst inte att jämföra med en allsvensk hemmamatch.

Då var det dags igen


Nyheterna.net drar till med en härligt lokalpatriotisk krönika inför kvällens match mellan Oskarshamn och Leksand. Är det kanske någon liknande Växjöpatriotisk stil som SMP numera försöker anamma? Att SSK-TAIF imorgon är en TV-match verkar de ha missat... Deras ignorans och åsidosättande av TAIF börjar bli löjligt. 
***
Julen har varit precis så perfekt som bara julen kan vara i min värld. Varje dag har varit fylld av familj och vänner, både nya och gamla. Givetvis har det varit för mycket mat och för mycket att dricka, som alla år. Nu känner jag mig som en uppsvälld gödkalv och inser att det återigen är dags att ta tag i saker och ting. Julen är fin på alla sätt och vis, men bland det finaste är när man kan ta bort julmusiken från spellistan och slipper äta rester från julbordet. Nu ser vi fram emot ett 2012 som på många vis kan bli oerhört minnesvärt. Mer om det senare.
***
SVT´s dokumentär om Peter Forsberg var förstås oerhört sevärd. Nu väntar jag på ett likadant program om Mats Sundin.
***
Målvakten med det svårstavade namnet har fått en elitseriematch på sitt CV. De gånger jag har träffat honom har han inte direkt varit i form för elitserien.
***
Imorgon går flyget tillbaka till Korea och Seoul igen. Det känns som om det är på tiden, två veckor i Småland är precis lagom. Jag har även koll på vad SMP har missat, så jag försöker nu finna en lösning för att se så mycket som möjligt av Tingsryds match imorgon. Jag flyger kl 21 imorgon kväll så kanske har jag sådan tur att O´learys på Kastrup kan tänka sig att visa lite Viasat Hockey imorgon kväll. Den där elitseriehockeyn som går samtidigt är det väl ändå ingen som bryr sig om.
***
Och så var det barndomsvännerna som berättade att vid deras julfirande så avslutade Tomten med att säga; "Och så vill jag att alla barn ska veta att tomten håller på TAIF".

God Jul

Precis som att ni inte har tid att läsa bloggar över jul så har jag ingen direkt lust att blogga. Jag har inlett min julafton med att se 'Gazas Tårar', kanske är det ett bra sätt att få upp ögonen än mer för alla de som inte har det lika bra där ute. Dopparedagen är här och planerna är spikade. Det har varit lilljulafton och julgransklädning med familjen, uppesittarkväll igår, julafton idag, innebandy samt juldagshäng med polarna + sambos, flickvänner och nyfödda imorgon, och till slut stor fest och utgång på annandagen. Med tanke på mitt schema och på att jag hellre spenderar helgen med familj och vänner än framför datorn, så tar den här bloggen nu tar ett välförtjänt juluppehåll.

Förhoppningsvis håller sig världen lugn de närmaste dagarna och vi kan fokusera på de som är oss närmast. I julklapp önskar jag mig återigen en värld där vi bryr oss om varandra, där de rika och starka slutar utnyttja de svaga och där var och en blir slipper bli bedömd utifrån religion, hårfärg eller efternamn. Vi hoppas på en jul där de ensamma får sällskap och där den som fryser finner lite värme. Jag hoppas på en jul som värmer trots att kölden där ute är hård. Jag hoppas ni alla nu kan insupa lite julkänsla och koppla bort det negativa och de frustrerande känslor som har funnits under hösten. Så God Jul till er alla och på återhörande framåt mellandagarna.

Ett jubileum

Födelsedagar brukar jag vara bra på att komma ihåg. Men mina egna jubileum är svårare. 12e december 2006, med andra ord för fem år sedan började jag blogga. Det var då dags för mig att kliva ur garderoben och börja göra mina åsikter hörda. Åsikter framförda i mitt forum skulle framför allt hänröra till vårt kära Tingsryd AIF. TAIF berör och engagerar. Åsikterna om vilket sätt som är bäst att sköta föreningen på är näst intill lika många som antalet supportrar. Jag tänkte inte åta mig att vara någon daglig krönikör eller att vara politisk korrekt, det här var helt enkelt tänkt att vara vad jag tycker och känner för stunden. Vi har alla våra åsikter, och framför dem alla på olika vis, det här skulle bli mitt.

Bloggen har givetvis inte blivit vad jag trodde. Den blev mer personlig än vad det var tänkt, jag blev aldrig den nätrebell som jag naivt intalade mig att jag skulle bli och jag har definitivt stundtals varit mer än den dagliga krönikör som jag inte skulle vara. Bloggen är numera definitivt inte på sin topp, men jag är glad att jag likväl håller den i liv. Den fyller fortfarande en viss funktion och jag vet att beroende på vad jag berättar så lyssnar folk. Jag har funnit mitt sätt att uttrycka mig och siktar nu förstås på fem nya år.

Några av mina favoriter

Den ganska läsvärda bloggen Dragskott.nu har raknat de 50 bästa div1-spelarna i Landet. Eftersom Pappas Pojke inte är med så känns det som en ganska oseriös ranking, men nedan finns åtminstone ett gäng föra detta grönvita profiler som blev omnämnda. Viss med mer hjältestatus än andra...
"9. Anders Lövdahl, Falu IF"
"17. Erik Hjalmarsson, Gislaved"
"18. Henrik Thegel, Asplöven"
"22. Sebastian Ellerstad, Karlskrona"
"24. Fredrik Hansson, Kristianstad"
"37. Juha Gustafsson, Kristianstad"
"41. Daniel Brasar, Kallinge/Ronneby"
***
Igår kväll blev det ett efterlängtat besök hos Skånskan i Hässleholm. Den Vackra Damen från Flen kom söderifrån och plötsligt var vi samlade igen. Vår bästa tid var då, men likväl är det roligt att träffas igen. Jag tycker väldigt mycket om vänskap, och jag gläds alltid åt att upptäcka att vänskap sällan försvinner bara för att man inte träffas. Sanna vänner finns alltid kvar, vilket jag gång på gång återupptäcker.
***
Angående Kopparbergshyllan är en ickefråga som jag tror har passerat obemärkt för de flesta. I vissa ishallar tillåts sponsorer, kringarrangemang och happenings ta överhanden. Så har fallet hittils aldrig varit i Dackehallen och jag tror inte en sponsorsoffa heller riskerar att göra det. Sponsorerna är tillsammans med publiken vår styrka, därför blir jag inte särskillt upprörd över det här.
***
Det som blöder i din kropp när du hör om vad Carema gjort kallas ”hjärta”. Rösta med det och inte med plånboken nästa gång du röstar. Och när vi ändå är igång och talar politik så vill jag påpeka att det känns oroande med en utrikesminister som ska försöka frita två jounalister som är gripna under sina försök att de försökte granska utrikesministerns företags förehavanden. Det känns inte helt optimalt.
***
Det blir en lugn dag. Nyhetsgenomgång och en stor kopp kaffe är en bra start. Idag firas dessutom lillejul hemma på gården så det är nog bäst att jag börjar slå in mina julklappar som just nu ligger utspridda i huset. Weeping Willows och världens bästa jullåt blir dagens soundtrack.

Det är skönt med jullov.

Jag och femåringen målar tigrar och vackra TAIF-märken. Vem som har målat vad får ni själva gissa, men det är tre tigrar och tre TAIF-märken på bilden.
***
Igår kväll besökte jag Växjö Bowlinghall tillsammans med ett par goda vänner. Jag gick segrande ur duellen vilket naturligtvis behövdes firas på Bisops Arms. Deras Indian pale ale Sitting Bulldog är kanske den godaste öl jag någonsin har druckit. Tillsammans med några av mina bästa vänner och en Wagyburgare av yppersta klass så blev det i vanlig ordning en mycket trevlig kväll.
***
Angående medias rapportering runt Kim Jon ill's död så ser vi ytterligare upprepningar av den så tjatiga och irrelevanta hole-in-one-myten i svenska tidningar. Så trist!
***
Kopparbergshyllan... Njae, tveksamt om det vore en plats för mig.
***
Det är väldigt lugnt på hockeyfronten och spelarna har nu tagit julledigt. Det är svårt att därmed finna alltför mycket TAIF-relaterat att skriva om. Men för den som är en trogen läsare till världens första TAIF-blogg så är det på sin plats att jag berättar att jag idag ska åka till Hässleholm för att träffa den Vackra Damen från Flen och Skånskan. Nog så relevant information i en blogg där powerplayformationer eller försvarsspel sällan diskuteras.

Nästan som Matti Höylä


Efter helgen

Det känns fånigt att gång på gång be om ursäkt för bristfällig uppdatering. Men nu när jag är hemma i Sverige så är det ett ganska späckat schema. Det är vänner, släkt och familj som man ska träffa. I helgen hade vi dessutom en årlig reunion med goda vänner från universitetstiden. Vi bodde på hotell i Växjö, talade om vad som hänt sen senast samt såg djupt ner i flaskorna innan söndagen tog över. Imorgon blir det samkväm med mina Växjövänner på Bishop Arms och på onsdag åker jag till Hässleholm för att äta middag hos skånskan. Bloggen hamnar med andra ord lite i skymundan, så ett speluppehåll känns lämpligt.
***
Jag har fått mycket beröm för inlägget nedan. Men jag ska erkänna att det inte var min idé. Jag var med och rimmade och bad att i utbyte få publicera bilderna. Hade vi aldrig visat upp bilderna så hade skämtet dessutom fallit ganska platt.
***
I fredags kväll satt jag med tomtemask och följde TAIF-Oskarshamn i mobilen. När vi väl gick upp till 3-3 så trodde jag på poäng. Någon analys tänker jag inte bjuda på, men att vi inte vinner en femte raka match kan jag tycka vara förståligt. Det talas ibland om att titta upp emot sjundeplatsen, men för egen del handlar det fortfarande om att hålla två lag bakom oss i tabellen. Och om vi fortsätter att vinna fyra av fem matcher så är jag nöjd och övertygad om att vi lyckas med det.
***
Nyheten om Kim Jong ills död expldoerade i mitt twitterflöde och inledde och avslutar min dag. Med ett stort intresse för Nordkorea så blev dagens utveckling naturligtvis väldigt intressant. Vad som händer nu tänker jag inte ge mig på att sia om. Men jag har en åsikt om Nordkorea-rapporteringen som jag kan dela med mig av. Tyvärr tenderar så många att håna honom, hans golf-förmågor, hans lidande folk samt nyheten om hans död istället för att fokusera på hans gärningar. Som att delvis vara ansvarig för en hungersnöd som dödade miljontals, som att sätta hundratusentals landsmän i arbetsläger samt som att rasera landets ekonomi och utvecklig totalt. Kim Jong ill var en hemsk politiker, en hänsynslös ledare och en grym diktator, inte en komiker som det bör drivas med efter hans död. Att förlöjliga hans död känns som ett hån mot hans offer.

God Jul KHK...


Värme


Beväpna dig med vingar

Det var egentligen tänkt att jag skulle vara i Leksand ikväll, men eftersom jag dessvärre blev mer ledig än vad det var tänkt så lyckades jag klämma in Malmö i lördags, och därmed inget Leksand. De grönvita som är där får klara sig utan mig och verkar få se ett aningen vingklipp TAIF ikväll. Vi har tidigare haft förhållandevis lätt mot Leksand och har tagit förvånansvärt många poäng mot dem. I år har det däremot varit stängt och vi har inte ens lyckats göra mål på dem i år. Att vinna borta mot Leksand ska vi inte förvänta oss i nuläget, men större under har skett och med lite flyt och fortsatt storspel i målet av Zajkowski så ska poäng inte vara omöjligt ikväll. Kul att Jesper Olsson är tillbaka i laget igen efter att ha vässat målformen i Vimmerby (7+1 på 13 matcher).
***
Att Thåström släpper nytt album i februari är väl värt att markera i kalendern.
***
I en annars läsvärd intervju med Dustin Johner gör han ett misstag och bjuder rubriksättarna på en onödig rubrik. Det finns så många andra bra ord man kan använda för att beskriva sin tid i Växjö utan att säga att man älskade den. Nu är misstaget gjort och Johner får pytsa ett par extra mål i veckan om det ska bli julefrid.
***
Ikväll blir det comeback på innebandyplanen med moderklubben. Som hemvändare får jag vara med och träna under mitt besök i Sverige. Det ska bli spännande att se om mitt positionsbyte från brunkande forward i Sverige till spelande back i Korea kommer vara av godo, ytterst tveksamt är jag rädd. Oavsett vilket så ska det bli roligt att träffa laget igen.

Nu är det kört...

...ferrarin kommer. Trabanten blir omkörd, igen. Vrom!
***
Som vanligt satsar Tingsryd på sin så nu erkända "Enkronan". Gröna Brigaden har alltid varit med i denna insamling och har beslutat att de ska hjälpa TAIF med 3 kr per åskådare, precis som vanligt. GB räknar med att de kommer ca 3000 personer på denna matchen, eventuellt mer. Därför söker de 30 personer som är villiga att hjälpa till med 300kr var. Anmäl er på forumet i den här tråden.
***
Vad var det jag sa om Örebro, de har inga fans.
***
Nya vårdskolor, friskolor som inte levererar och kulturdepartementet flaggar för att det ska bli tillåtet att ha reklaminslag mitt i TV-sända matcher. Visst är det en härlig värld där allt har ett pris och där allt är till salu!?
***
På tal om att vara till salu. På en närliggande ishockeyförenings supporterforum diskuteras just nu om de som supportrar har rätt att kritisera föreningen eller inte, eftersom föreningen egentligen är ett företag och agerar efter välkända principer som utbud/efterfrågan, kund-säljare-förhållande samt profitmaximering. Om det nu är så att deras relation gentemot företaget Växjö Lakers är som kunder så borde klagomål kunna riktas till konsumentombudsmannen.
***
Luciamorgon, rostat bröd, en skön fåtölj, en bra bok samt musikhjälpen. Så hade jag gärna spenderat hela min tisdag.

All it took was a moment, all you gave was a smile...

Trots att jag inte har ett särskilt fullspäckat schema medans jag är hemma så känns det som om jag har hunnit med mycket idag och har mycket att se fram emot i veckan. Idag har jag besökt Samarkand, polisen, bolaget, samt systersönerna. Imorgon är det dags att åter ge sig in i julklappsjakten och försöka lösa alla de sista julklapparna innan det blir panik på något vis. Såna här tider bjuder även på en hel del återseenden och för den bloggläsare som har varit med ett tag så kan jag berätta att jag räknar med att se Italienskan, Skånskan, den Vackra Damen från Flen samt en Trollunge inom den närmsta veckan. Sämre kunde man helt klart haft det.
***
Att det satt nio olofströmare på läktaren i lördags och sjöng att Larry Pilut är homosexuell var mest bara tragiskt. Senast jag hörde den ramsan så slutade det med att Olofström fick sig ett nyförvärv av klass. Kanske var det något liknande de hoppade på igen.
***
Musikhjälpen har dragit igång. En jultradition så god som någon.
***
Trojas vändning igår var förstås beundransvärd på alla sätt och vis. Tråkigt för oss TAIFare att det dock verkar hopplöst för oss att komma ikapp. När vi väl tar in ett par poäng så svarar Troja för en ny skräll och utökar återigen avståndet neråt. All heder åt Troja, men vi ska helt enkelt förbi dem. Likadant känns det i botten, där vi gång på gång utökar avståndet neråt innan Sundsvall eller Borås tar en ny skrällseger. Ikväll håller Sundsvall, än så länge, ut mot Rögle och kan ta nya skrällpoäng. Det känns som om lagen i botten gång efter gång visar att de inte är så långt efter. Antingen är bottenlagen helt enkelt bättre i år, eller är allsvenskan lite sämre. Eller är det bara en känsla jag får eftersom vi i år försöker dra ifrån, och förra året försökte komma ikapp.
***
Att SMP bevakar Lakers mer än oss och Troja är förståligt, men det här med juniorlagen var förstås för mycket. Idag på twitter kom det ett "Haha" som svar från Daniel Rydström då det föreslogs att utöka bevakningen en aning. Det märktes redan i somras då nyförvärv till deras J-lag skapade mer rubriker än vad några av våra juniorlagsspelare någonsin fått tidigare. Ett Växjölag i J20 Superelit verkar vara något unikt och fullständigt enastående. Något som verkar ha glömts bort i vårt fall.

Malmö-TAIF

Vilken jäkla resa det blev till Malmö! Tack TAIF! Det blev en minst sagt perfekt start på min Sverigevistelse och ska jag bara se en TAIF-match den här säsongen så kunde jag knapapst gjort ett bättre val. Det blev ett par öl på Möllevångstorget med likasinnade innan vi åkte ut mot Hyllie och Malmö Arena. Det var kul att se lite bekanta ansitken igen och framför allt kul att se mitt Tingsryd AIF igen. Det kändes upplagt för oss att komma till Malmö igår och utnyttja den situation de befinner sig i. Alla var vi nog överrens om att desto längre vi kan hålla Malmö stången, och om vi lyckas göra första målet så kommer Malmös psyke och frustration gynna oss. Och mycket riktigt fick vi precis den matchsituation som vi eftersökte och när buropen och visslingarna började komma i mitten av andra perioden så kändes segern nästan klar. Då glimtade Malmös spetskvalitet till och ett riktigt klassmål reducerade vår ledning. Men sista perioden är heroisk och även om Malmö kunde förtjänat en kvittering så lyckas vi hålla undan och ta en seger som kommer att bli klassisk. Att vi kan åka till Malmö Arena och vinna är ett intyg på att det är värt att fortsätta vara intresserad av ishockey.
***
"Det var den bästa hockeymatch jag har sett", sa min inte särskilt hockeyintresserade Malmövän igår efter matchen. Det ska väl sägas att han inte har sett särskilt många hockeymatcher genom åren.
***
Alltså Malmö Arena, ni vet vad jag tycker om matcherna där. Ibland känns det som om de har lite väl höga tankar om sig själva och försöker spela i en division som inte känns helt logisk. När vi ska gå in på läktaren till starten av andra och tredje perioden så ombeds man vänta till nästa avblåsning, allt för att inte skymma publiken på läktarna. Att det sedan var mer eller mindre tomt på läktarna verkar spela mindre roll.
***
Det var rätt många TAIFare som besökte baren i Malmö Arena igår. I första pausen visade de highlights från matchen och det gladde många eftersom vi då fick chansen att se hur Johners 1-0 verkligen gick till. Jag var inte den enda i baren som blev förvånad när vi såg att målet var ett skott i krysset. En halv sekund senare trillade poletten ner och vi insåg att matchen hade börjat och att det var 2-0 som visades på TV-skärmarna.

Lördag morgon i Malmö, Sverige

Jag är ankommen till Malmö och om ett par timmar kommer det fler grönvita till stan. Det blir avstigning på Triangeln och vidare mot Möllevångstorget för lite laddning inför matchen. Det känns som om det är två faktorer som kommer att avgöra dagens match, dels hur mycket vi själva kommer att tro på poäng och dels hur mycket Malmöspelarna tror på den krisstämpel som är satt på dem. Att Strömberg idag verkar få sparken gör matchen bara än mer intressant. Poäng  är med andra ord inte alls omöjligt.
***
På Kastrup igår plockade jag upp en KVP och kunde läsa om torsdagens seger mot Västerås. Jag tog tåget vidare mot Malmö och fortsatte kvällen med glögg, julmust och På Spåret innan jag däckade kl 23 i soffan. Och idag till frukost äter jag knäckebröd och pepparkakor samt tittar på en Nobelspecial av Gomorron Sverige. En minst sagt perfekt start på Sverigevistelsen.
***
Jättekul att SMP gör ett program om Lakers J20-lag. Det är väldigt stort och unikt för Kronobergshockeyn att Lakers har ett lag i Superelit... eller?
***
Bloggandet kommer att bli sparsamt under tiden jag är i Sverige, jag hoppas ni har förståelse för det.

Evig kärlek

Mitt i Seoul finns Namsan Mountain. På kvällen bjuder berget på en magnifik utsikt och är ett vattenhål för alla kärlekstörstande par. Det är en tradition att till toppen av Namsan ta med sig ett hänglås för att befästa sin eviga kärlek till varandra. Det är en tradition som finns på många platser runt om i världen. Men jag undrar om det någonstans finns så många hänglås som på Namsan. Jag har varit på toppen av berget flera gånger, men något hänglås med mitt namn finns där inte. Just nu är jag väldigt tveksam om man kan lova någon evig kärlek, om man genom ett hänglås på något vis kan ge såna garantier. Idag packar jag ihop min väska och reser hem till Sverige och till den längsta kärlek jag har upplevt. En kärlek som jag inte behöver ett hänglås för att bevisa. Vi ses på lördag!

Hard bass

Yotubeklippet med Hard bassande Tingsrydfans sprider sig över nätet och är nog snart det mest sedda TAIF-klippet på youtube. Att alla utomstående ska förstå räknar jag inte med och för dem så måste det verka oerhört fånigt. För folk som tror att det här är på allvar så måste det verka oerhört fånigt. Men om man vågar ha lite självdistans så är det här klippet fantastiskt roligt. Själv tycker jag nästan det roligaste är att gissa mig fram till vilka som döljer sig under de grönvita maskerna. 
***
Tuppen sitter i USA och avslöjar TAIF's nyförvärv via Twitter. Flera dagar innan det blir officiellt. Idag upprepades nyheten från andra twittrare. Om det nu stämmer vet jag dock inte, då det inte har kommit någon bekräftelse på övergången.
***
Efter den senaste veckans omtumlande händelser så har jag inte haft tid att ens börja fundera på att jag ska åka hem. Idag slog det mig att jag har en flight om 48 timmar så nu är det dags att ta tag i saker. Framför allt behöver jag tvätta, packa samt köpa nödvändiga presenter innan jag kan lämna. På fredag kväll är jag i Sverige igen och på lördag går jag på ishockey. Just nu känns det oerhört långt borta, men det kommer med all säkerhet att gå snabbt och snart sitter jag i Malmö Arena. Nu verkar det som att det inte blir någon bussresa till Malmö, vilket är oerhört tråkigt (och dåligt). En lördag i Malmö borde definitivt locka folk, helt oförståligt att det inte gör det.
***
Bofors Bobcats säljer sitt namn. Initialt är jag som alla nog vet givetvis helt emot att föreningar säljer ut sina namn. Men om de nu tvunget ska byta namn så kan väl Karlskoga vara accepterbart. Att de dessutom byter från vapentillverkarnamnet Bofors får väl ändå anses vara lite bra, speciellt nu i dagarna då Sveriges vapenexport slår nya rekord. Jag såg att "Bofors Killing Machines" var ett förslag på alternativt nytt namn. Hur som helst så lär vi nog fortsätta kalla dem Bofors, precis som Dackehallen heter Dackehallen.

Det fina livet

Igår kväll var jag inbjuden till ambassadör Lars Danielssons residens för lite vinmingel. Ibland är det kul att tillfälligtvis hälsa på i de finare salongerna.
***
Seger mot Borås, på bortaplan. Så var det spöket utraderat och bortglömt. 23/2 2003 vann vi i Borås, sedan har det varit idel förluster. En förlustrad som blivit än värre då det ofta har handlat om kvalserier och andra viktiga matcher. Myntet har två sidor, och den ena är svart och den andra vit. Nu har vi vunnit igen och självförtroendet växer återigen lite. Det är en tunn balansgång vi går och vi fortsätter hålla en trygg marginal neråt iochmed gårdagens seger.
***
För att komma över sviterna efter gårdagens vindrickande så gav jag TV4´s nyskapande 'Allt för Sverige' en chans. Hur man kan ha ett tävlande lag från Sveg utan att ens nämna Larry Pilut förstår jag inte. Det var ju trots allt från Sveg som den lilla amerikanen kom till TAIF inför säsongen 92-93. I Sveg gjorde han 54 poäng på sina 22 matcher innan han gjorde sina 15 säsonger i  Tingsryd för att sedan avsluta karriären...i Karlskrona. Ibland är okunskapen i Sverige skrämmande.
***
'Enjoy the Johner-ride' har blivit Jake-ride. Det är extra kul att det är just Robin Jacobsson som får avgöra med ett sånt mål. Som jag har sagt så många gånger förr, Jacobsson är en av hjältarna som har tagit oss upp i Allsvenskan och som fortfarande är kvar i laget.

Ett ljus i mörkret

När man bor utomlands så blir kopplingen till Sverige så mycket starkare. Därför var jag i söndags på ett luciafirande som anordnades av Svenskföreningen i Seoul. Jag har alltid varit väldigt förtjust i lucia, så det var uppskattat. Att det dessutom serverades glögg, pepparkakor och hembakta lussekatter gjorde inte dagen bättre. Det visade sig ganska omgående också att jag numera har ett ganska stort kontaktnät i Seoul, för det var många bekanta ansikten och många jag var tvungen att hälsa på innan man äntligen kunde slå sig ner och njuta av glöggen.
***
Alla känner till Nybros situation och de problem de står inför. Igår blev det klart att trotjänaren Johnny Ågren samt Andreas Elofsson lämnar för konkurrenten Karlskrona. Vi har sett det förr och återigen blir supportrarna upprörda och besvikna samtidigt som förespråkarna för den moderna ishockeyn tycker att reaktionerna är fåniga. Eftersom Demonaz Lovikavantar har skrivit det så bra på Gröna Brigadens forum så det finns ingen anledning att försöka omformulera hans ord.
"Det stinker, det stinker att som Ågren och Elofsson överge ett sjunkade skepp när man varit trogen i så många år. Kunde han inte ha bitit ihop några månader till... Dom unga killarna, samt dom som är nya iår kan jag förstå. Ungdomen vill väll vidare, utvecklas och spela bra matcher, och nykomlingar skiter väll i vilket. Men som äldre ledare har man vissa plikter, i alla fall är det så i min värld. En ishockeyklubb är inte ett vanligt företag dit man går, stämplar in och tar ut pengar. Det är en förening, uppbygd av många idiella krafter, som ger ett fåtal chansen att leva på sin hobby. Nu var det dags att betala tillbaka för det, och rädda klubben från mörktret.

KHK kan också skämmas. Att man som en relativt välmående klubb går in och härjar i en grannklubb i kris, det stinker. Man välter inte det lass som lutar över sin granne. Det finns ett par kontinenter att värva ifrån. Då behöver man inte bete sig såhär. Men dom fortsätter i samma stil, med att göra sig impopulära i hela sydostregionen. Där kan faktiskt OIK också ha en slev skit, även om de två spelarna inte var på långa vägar så viktiga och förknippade med Nybro som Ågren och Elofsson.".
***
Tankesmedjan spelade igår Common People med Pulp, lakers-låten. Men likväl sjukt jävla bra.
***
Sebastian Ottosson är hemkallad till Linköping för att träna (?) med dem. Å vad vi tycker illa om Linköping och deras låneavtal! Nu var det sagt att det här skulle vara ett lån som gällde för hela säsongen, och då går givetvis vi TAIFare i taket över att återigen behöva underkasta oss LHC. Vi är för stolta för det, vi tycker inte om att bli trampade på för att gagna någon av de större fiskarna.

Det är långt kvar

Halva serien är spelad, och det är därmed väldigt många poäng kvar att spela om. För alla grönvita som börjar bli oroliga så vill jag bara påminna om att det återstår 25 omgångar. Vi har med andra ord en lång väg kvar att vandra innan det här är över. Efter en förlust i Ljungby och genomklappningen mot Mora så spred sig dock ängsligheten och misstron ganska omgående. Om man läser lite runt på internet så nämns vår formsvacka inför kvällens match mot Borås, vilket man kan tycka är lite magstark. Men vi får räkna med såna svängningar, vi och alla andra är så vana vid TAIF´s formsvackor så efter två förluster räknar alla med att en ny har inletts. Oavsett vilket så är naturligtvis kvällens match oerhört viktig. Vi vill inte på allvar vara indragna i bottenstriden, och ska vi undvika det så krävs det nog seger ikväll. Och att vinna borta mot Borås ska väl inte behöva vara särskilt svårt...
***
Promoe sjunger om vad fler borde ta upp. Bristen på en samlad och vältalad opposition, medias fokusering på ickefrågor och uteblivna granskning, samt den allmäna likgiltigheten är så fruktansvärt frustrerande just nu.
***
Vad jag har hört från Gröna Brigadens fest i lördags så låter det som att det var en fest i sann Gröna Brigadenanda, på gott och ont. Det hade helt klart varit kul att vara där, men jag är glad nog över att få vara i Malmö på lördag.
***
Om det nu stämmer att att Sean McMonagle frivilligt tog på sig matchstraffet i lördags för att låta Johner spela vidare i matchen så tycker jag att det är en gest som är oerhört värd att lyftas fram. Enligt rapporter så var Johner den skyldiga, men domaren missade hans nummer. Och för lagets skull så 'erkände' McMonagle därför förseelsen och åkte ut i omklädningsrummet. Pinsamt för domaren, hedervärt för McMonagle.

Tillbaka på jorden

Den senaste veckan har varit oerhört disig och ett slags töcken har lagt sig över allting annat. Men idag har jag varit ute vid flygplatsen i Incheon och återigen tagit ett farväl, och därmed återgår livet eventuellt till mer bekanta former. Därmed även bloggen i vanlig ordning. Men oavsett vad jag har tänkt på och grubblat över de senaste dagarna så satt jag framför datorn i lördags natt för att se vilken födelsedagspresent TAIF hade förberett åt Gröna Brigaden. 1-6? Efter 23 minuter dessutom. För mig var det på sätt och vis ganska tacksamt då jag därmed kunde stänga av datorn och åter fokusera på vad som verkligen, verkligen betyder något. Min relation till TAIFär en envägskommunikation där TAIF är relativt ovetandes om min kärlek. Vid besvikelsen över 1-6 så glädjer det mig att det även finns relationer där det finns både förväntningar och gensvar.

Notera matchtiden

Igår kväll hade jag öppet hus och ett mindre sjöslag i källarvåningen. Efter en sen natt och en tidig morgon är jag därför ikväll väldigt nöjd att det blir en stillsam afton. Twitter, facebook, livestream från St James Park samt LHC-TAIF J20 via Swehockey håller mig sysselsatt. Det blir dessutom tidigt läggdags ikväll då vi imorgon bitti ska åka västerut för att ta ännu ett stort steg mot den koreanska ligatiteln i innebandy.

Ännu ett jubilieum

Gröna Brigaden firar idag 30 år som supporterförening. En aktningsvärd ålder. Jag har varit med på i alla fall halva resan så nog känner jag mig delaktig i firandet. En sommar för närmare 15 år sedan bröt sig majoriteten supportar ut ur Club Tigers och väckte åter liv i Gröna Brigaden. Under våren 1998 så åkte vi till Dahlenhallen på Lidingö för att spela playoff och lagom till avresa fick jag en GB-tröja i födelsedagspresent av mina föräldrar. Gröna Brigaden har sedan dess arbetat sig framåt via slingriga vägar och är idag starkare än någonsin. Gröna Brigaden har i 15 år varit en stor del av mitt liv och tillsammans har vi upplevt så oerhört många minnesvärda stunder. Brigaden har stundtals varit ett riktigt rövarband och stundtals väldigt timida, men den genomgående identiteten har varit densamma. Det har alltid funnits en stark vi-mot-världen-känsla som även präglar vår kärlek till TAIF. Det finns mycket inom GB som fortfarande går att förbättra, men utan mål så finns det ingen mening. För alla er som idag ska på födelsedagsfirandet av Sveriges bästa supporterklubb så önskar jag er en väldigt trevlig kväll och att TAIF bidrar med sitt för att göra festen än bättre.
***
Sverige, England, Frankrike och Ukraina, i Kiev. Klart det blir en resa till Ukraina nästa sommar. Det ser jag som givet. Det är inte längre än 200 mil heller, så det går kanske klara av med en rejäl bilkörning med ett pitstop i Polen. Nu gäller det bara att få nyblivna föräldrar och folk med ansvarsfulla arbeten att 
***
Patrik Ross verkar ha glömt bort sina dumheter som han höll på med i Dackehallen förr om åren. En sevärd intervju dock som visar att Ross inte enbart är den skitstövel som man fick för sig på den tiden.

Dec. 2, 2011

Gröna Brigaden drar som sagt iväg en buss till Malmö nästa helg. Det är ett matstopp planerat på vägen och jag försöker nu lobba för att det stoppet läggs i Malmö istället. Dels skulle det givetvis gynna mig personligen då jag kommer att befinna mig i Malmö under dagen, men tror även det skulle glädja flera av Mer-än-tio-milarna som finns i regionen. Dessutom tror jag nog att det finns många på GB-bussen som hellre dricker ett par öl i Malmö än äter på Mcdonalds någonstans utmed vägen. Sen kan det givetvis finnas rent logistiska problem som jag inte känner till.
***
Hade jag haft tillgång till något arkiv med hockeyresultat så hade jag berättat för er att idag är årsdagen av vår första seger i Sunnerbohov i vad som kan kallas modern tid. Jag var där, Matitsyn gjorde mål, vi slog 20 icingar i sista perioden och vann med 5-...4 tror jag. En sjukt minnesvärd match, men vilket år det var kan jag inte minnas.
***
Sverige säljer JAS till Schweiz och vi befäster vår plats som världens största vapenexportör per capita. Om vi nu inte längre ska vara bäst i världen på välfärd och i en tid då klyftorna i samhället växer än mer så får vi väl glädja oss åt att vi är bäst på något...
***
Viasat har släppt en nyomgång TV-matcher och den här gången ser det ut som att jag kan glädja mig åt tre sändningar till våren, Örebro-TAIF, TAIF-Troja samt TAIF-Rögle. Om det nu är så att man kan köpa även Viasat hockeys sändningar över nätet, men det räknar jag med.


Det finns bilder som aldrig suddas ut

Matt Davidson, vad gör du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig? Det var alldeles för länge sen vi sågs. Jag har vaknat mitt i natten, av tystnaden. Det finns ingen längre som sjunger "Oh ah Davidson, säg Oh-ah Davidson". Åh vad det hade kännts bra att ha en vilt kämpande Miljonman i årets TAIF. Det finns bilder som aldrig suddas ut. Bilden av hur kom och tog oss med storm kommer alltid att finnas kvar. Du blev en av oss, trots att du kom från så långt borta. Om Du inte har något bättre för dig 10/12 så tycker jag att du borde göra mig och mina vänner sällskap i Malmö för att kolla på hockey och dricka en öl. Jag lovar att det blir betydligt roligare än senast. Du skall veta att jag saknar dej. En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej.

Alltid dessa Troja

Igår hade vi återigen chansen att ta oss förbi Troja. Det känns som om det är en evig kamp som vi har bedrivit i närmare 20 år nu. Gång på gång försöker vi. Vi närmar oss. Närmare, närmare, sen förlorar vi i Sunnerbohov och är tillbaka på ruta ett igen. Det påminner om Gary Linekers beskrivning av fotboll; "Soccer is a game for 22 people that run around, play the ball, and one referee who makes a slew of mistakes, and in the end Germany always wins." Nåväl, seger på lördag så är jakten igång igen.
***
Du ska väl gå på Gröna Brigadens fest efter Mora-matchen på lördag? Sitt inte och håll inne med din anmälan bara för att du inte tillhör kärnan i GB. Alla TAIFare är välkomna. Gröna Brigaden fyller 30 år, något som inte sker varje dag.
***
Livet är ta mig fan väldigt märkligt. Ibland är det svårt att förstå sig på alla lustiga irrvägar som ödet tar oss på. Frågan är bara om man ska följa med tåget eller om det är klokast att stiga av innan det börjar rusa för snabbt åt fel håll.
***
Jag har börjat fundera lite på hur många Skåne-TAIFare det finns egentligen. Det är Malmö - TAIF nästa helg och jag och ett par vänner har planerat en fredagkväll i Malmös nattliv följt av hockeyn på lördagen. Kanske vore det läge för en pubsamling i Malmö. Gröna Brigaden åker med en buss till Malmö, så de lär nog inte ha tid för någon pub. Men vi (ni!) lokala kanske är intresserade. Vad säger ni? Rulle? Joffemannen? Jonas i Helsingborg?

RSS 2.0