Pissa på KHK

Eftersom det blev en hemmakväll ikväll så är jag inte alltför aktiv. Jag klickade mig runt på facebook och fann bilden nedan. Det var inte annat än att jag drog lite på mungiporna när jag såg den.(Om bildägaren opponerar mot att jag lånade hennes bild så får hon höra av sig.)

arrivederci

 • Växjö största balkong stod igår öppen för lite samkväm. Italienskan spenderade sin sista kväll i Kronoberg för den här gången i vårt sällskap. Nu ser vi inte henne förrän jul nästa gång. Den Vackra Damen från Flen var där och drack en flaska rosé. Lidhultarn var där och åt en pizza. Vi andra, vi drack folköl. Eftersom det var en ny arbetsdag idag så bröt vi upp redan vid midnatt, men likväl vaknar man idag och känner sig som om det hade varit en riktig helkväll på stan. Ofrånkomligen, så börjar vi bli gamla.
 • Antti Alamäki är ryktesvis skadad. Inte bra, men bättre att få en skada före säsongen än mitt under den. Vi har ju en ganska bred trupp oavsett, så det bör inte bli någon panik. Men tråkigt likväl.
 • Med tanke på hur fort helgerna brukar gå så är ett besök i Dackehallen väldigt nära förestående. Jag frågade Lidhultarn om han skulle med på tisdag, men han kastade ur sig att det ju är allt för gay att åka till Tingsryd för att kolla på en träning. Om det är gay eller inte kan jag inte svara på, men om det nu är det så är det ju lämpligt att vi åker dit nu när det är Pride och allt.
 • Jag fick ett SMS från innebandytränaren igår. På onsdag börjar vi tydligen träna, uteträning dessutom. Att träna innebandy utomhus utan klubba är ju inte direkt vad jag är sugen på. Suck.
 • Marit Bergman leder just nu P3 Musik. Jag gillar verkligen Marit så det är ett sant nöje att sitta framför radion idag.
 • Ikväll blir det sannerligen en lugn kväll, det behöver jag väldigt mycket känner jag.

Det kom ett mms...

Igår kväll satt jag på balkongen och fick ett mms från Den Vackra Damen från Flen som befann sig i hallen. Hon hade uppenbarligen hittat min grönvita lilla boll som låg och skräpade bland skorna.


"Varför har den grönvita skönhet aldrig varit på bloggen?"

Freud


Öster sparkar boll mot Motala på lördag och jag skrev ett inlägg på East Front´s forum för att höra läget inför lördagen. Jag slant dock en aning på tangenterna.

Lederna värker fortfarande

 • Öl-diplomati var ett trevligt inslag. Valet av öl vet jag dock inte jag hurrar så mycket över, Obama drack Bud Light, anstår det verkligen en president?
 • Ska man analysera de nya bilderna från Dackehallen som dök upp häromdagen så tycker jag det ser bra ut. Om vi nu ska ha en Skybar i Dackehallen så är givetvis det viktiga att det blir en bar med många fönster ut mot isen. Det räcker ju inte med en liten vrå där vi kan hänga i pauserna, det ska vara en bar där man kan njuta av en öl och se på hockey samtidigt. Tolkar jag bilderna rätt så ser så även ut att vara fallet.
 • Sim-bloggen bloggar vidare. Det var storartat igår att se Michael Phelps krossa motstånd och världsrekord, utan någon slags super-dräkt. Likaså var det skönt att idag läsa en intervju med Sara Sjöström där hon inte hymlar om att hon gillar att vinna. Inga hycklerier a la´ "jag-tävlar-bara-för-att-det-är-kul-Carolina Klüft".
 • Någon Öl-diplomati blir det nog inte tal om ikväll. Men däremot verkar det som om det blir en spontan kväll på balkongen med ett par flaskor vin och med de närmaste och de vackraste. Det låter som en helt ok torsdag-kväll.

Torsdag morgon!

Det blev ånyo en löprunda igår kväll. Jag kände mig inte helt kry men kämpade mig ändå runt på 23 minuter. Strax efteråt började hela kroppen värka. Speciellt knän och fotleder ömmade, ett tecken jag brukar känna när jag får feber. Om jag hade feber  eller ej låter jag vara osagt, men väl hemma i lägenheten igen så var jag helt utslagen. Kroppen gjorde ont överallt och var helt uttömd på energi. Idag har jag dessutom varit och lämnat blod, så det är ingen stark bloggare som idag skriver till er.


Igår läste jag lite om Tingsryd Marknad. Läste om det arbete som delar ur Gröna Brigaden bidrog med för att få det att fungera. Det är väldigt, väldigt viktigt med frivilliga som bidrar runt föreningen. På senare år har jag varit väldigt dålig med att bidra till TAIF med dylika insatser, och det är inget jag är nöjd med. Men jag blev glad av att läsa att folk hjälper till. Därför drar jag nu mitt strå till stacken och blir i alla fall medlem i både TAIF och Brigaden.


Så dagens uppmaning lyder, lämna blod och bli medlem!


Aftonbladet har inte alltid fel

Idag håller jag med Simon Bank, Samuel Eto'o och en protesterande man.

Varför?

Jo, det där med dräkterna är ju bara för mycket. Jag förstår inte på något vis hur en simdräkt kan bidra så mycket som den uppenbarligen gör. När till och med internationella simförbundet har förbjudit den nya dräkten för att den är prestationshöjande så känns det inte helt rätt. Att sedan svensk media väljer att inte nämna att stjärnskottet Sara Sjöström använde den nya super-dräkten är en sak i sig. Igår slog till och med Michael Phelps näven i bordet och sa att det får vara nog. Jag håller med.

Samuel Eto'o då? Tja, kommentarer överflödig känns det som. Eto'o kör en lite ärligare entré än vad den goda Ibrahimovic stod för.

Den protesterande mannen då? Lika solklart som när det gällde Eto'o tycker jag. Berlusconi är en stor pajas och det kan inte sägas tillräckligt många gånger.

=)

Jag säger då det.

"Hybris; Överdriven självuppskattning eller fel uppfattning om individens plats i världsordningen, se även storhetsvansinne."

Om det nu stämmer att ett gott skratt förlänger livet, så är vi alla skyldiga Robert Eriksson och hans blogg ett stort tack.

Biggest & the Best


Här är ett underbart klipp som jag hittade på datorn.
Finns det någon som vet vad Rille pysslar med nu för tiden?

 • Fortfarande har inga bilder från Dackehallen dykt upp på nätet. Vad pysslar ni med nere på marknaden egentligen?
 • På tal om Zlatans välkomnande igår. Kommer ni ihåg när vi verkligen välkomnade ett nyförvärv utöver det vanliga senast? Säsongen 03/04 kom Tony Bergin till TAIF. På min favoritflygplats Kastrup blev han välkomnad av en samling Grönvita supporters. När det vankades premiär i den grönvita dräkten så presenterades han med pompa och ståt inför en jublande Dackehall till tonerna av Clawfingers Biggest & the Best. Nu blev Bergin förvisso aldrig vad vi hade hoppats på, men det var kul så länge det varade i alla fall. Nu spelar Bergin visst i Holland.
 • Mitt jobb tar mig både till Kalmar och Karlskrona, det är två dialekter som jag har väldigt svårt för.
 • Klubben för inbördes beundran rullar vidare och den goda läsningen står som spön i backen. Idag är det Zambooni som bjuder på den.
 • På tal om klippet ovan, vid tid för PlayOff-matchen mot Örebro så befann jag mig  i de italienska alperna. I samband med att jag försökte hitta rätt flaska rödvin i en liten spritbutik så fick jag ett sms som förkunnade att Rille precis hade kvitterat Örebros ledning. Jag firade med att en flaska extra vet jag. När beskedet om att Örebro hade vunnit i sudden, och därmed gjort slut på vår säsong, så gick jag och köpte mig ytterligare en extra flaska.

Case Closed

 • Så här skrev jag en väldigt tidig morgon i våras när jag var lite bittrare än vanligt. Ikväll kan vi lägga till att vissa saker börjar trots att de redan är dömda att ta slut. Det nya kapitlet är läst och lagt till handlingarna, nu är vi tillbaka i gamla hjulspår igen.
 • Flicksnärtan Sjöström gjorde en ganska hyfsad insats. Vi får hoppas det här är början på en lång karriär. Jag är som sagt ganska förtjust i simning.
 • Asplöven värvar tydligen Jimmy Danielsson. Så vitt jag minns så var Danielsson en ganska medioker div1-spelare. Han kom till Tingsryd mitt under säsong, blev hyfsat uppskriven och fick lite förväntningar på sig. Han tacklades lite i början men sen såg han mest trött ut. Det är ju dock sju år sedan så mycket kan nog ha hänt sen dess.
 • Jag satt och stundtals följde Zlatan Ibrahimovic´s ankomst till Barcelona ikväll. Jag ingår absolut inte i någon anti-Zlatan-rörelse. Jag är en stor fan och älskar hans sätt att spela fotboll. Vad jag däremot inte älskade att se var hur han kysste Barcelonas klubbmärke. Nog för att jag förstår att det bara är ett sätt att flirta med fansen och att försöka vinna den kärlek han aldrig vann i Inter eller i Juventus. Men på något sätt kan jag inte låta bli att känna att det är ett hån mot dem som verkligen älskar klubben Barcelona.
 • Det blev en ny runda runt sjön ikväll. Benen kändes lite tunga, men andningen var härligt pigg. Det gick förvånansvärt fort och om benen känns pigga imorgon så tar vi en runda till redan då.

Ur led är tiden


Kungshall i Rydaholm igår som sagt. Jag blev dock lite besviken när Växjö Inferno lös med sin frånvaro...

 • Så var det helt plötsligt sim-feber. Om mindre än två timmar simmar flicksnärtan Sjöström VM-final och hela landet står stilla. Nåja, åtminstone min lägenhet står stilla under en minut. Jag har faktiskt alltid gillat simning, jag hade nog gillat det ännu mer om inte de där sablans dräkterna hade blivit så viktiga. Jag tycker gott de kunde regelföra att alla skulle simma i ett par små badbyxor så det bara handlar om själva simningen.
 • Det är Tingsryd marknad nu i dagarna. Jag hoppas detta medför att någon med kamera passar på och besöker Dacketemplet för att undersöka hur bygget av vår Skybar går. Är bardisken av glas byggd ännu? Ligger skumpan på kylning? Är de enorma panoramafönster, med utsikt över Tingsryd skyline som det anstår en riktig skybar, på plats? Är cocktail-glasen putsade? Det finns så oändligt många frågor runt denna Skybar. Det vore väldigt uppskattat om någon erbjöd lite svar.
 • Blondinbella är brunett, Fahlander har inte skrivit om Tingsryd på flera dagar och mitt besöksantal bara fortsätter att öka. Ur led är bloggvärlden.
 • På tal om simning, en kväll på fyllan för ett par år sedan så kändes det som en bra idé att bli vän med Lars Frölander på facebook. Det är kul för han lägger upp en hel del videor och bilder som förståligt nog är roliga att se. Hans senaste status-uppdatering är; "Tyvärr blev det ingen final för herrlaget på 4x100 frisim, vi blev 10:a (hade 48.12 på andra sträckan...väldigt nöjd med det :) ) ser framemot 100 fjäril på fredag."
 • Camping-sugen? Här är campingen för dig som är ute efter mycket rygg-dunkande, lismande, röv-slickeri och förbrödring. Allt vad vi som Tingsryd-supporters är kända för...

En söndag på KungshallRydaholm - Växjö BK 0 - 3
93-åringen
kunde inte slute le och sken ikapp med solen efter matchen.

Vila i frid

Vi drog inte alltid helt jämt och hade en del skilda åsikter. Även om jag inte höll med i allt så hade Emil Gustavsson alltid min respekt. Nu är Emil död, 26 år gammal. Det börjar bli oroväckande många av mina gamla högstadievänner som samlas där uppe i himmelen nu. Hoppas ni tar hand om varandra.

Trevligt

Det är kul att höra när kommentatorer hetsar upp sig. På väg hem från Rydaholm fick jag och 93-åringen höra Emma Igelström gick i taket när 15-åriga Sara Sjöström slog världsrekord. Jag ska villigt erkänna att jag också utbrast i ett spontant glädjerop efter loppet. Dock är det lite intressant att fundera på hur vi hade resonerat om det var en 15-årig ryska som helt plötsligt krossade ett världsrekord i en VM-semifinal.

Alla var där


I helgen levde min lägenhet upp till sitt sanna namn. I fredags kväll vara alla där och Växjös största balkong var värd för tiotalet personer. Jag gillar att ha gäster och min lägenhet har av diverse skäl alltid varit den naturliga mötesplatsen för oss. Kvällen fortsatte på De Luxe. I takt med att åren går så möter man allt färre känningar ute på krogen, men har man med sig gott sällskap så är det en ganska obetydlig detalj. Det blev en synnerligen trevlig kväll i goda vänners lag.

På De Luxe skedde även det minnesvärda ögonblicket då en för mig okänd kille kommer fram för att fråga om det är jag som ligger bakom denna bloggen och om vi kan ta en bild ihop. Mer kändis än så har jag nog aldrig känt mig. Men jag tror nog att det bara är att börja vänja sig. Den här bloggen går mot en alldeles strålande säsong tror jag.

Igår var min lägenhet fritidsgård av sällan skådat slag. Från det att gästerna kom i fredags kväll så hade jag oavbrutet besök fram till strax efter midnatt igår. Det blev mycket häng i solskenet på balkongen och väldigt mycket av det ljuva livet. I takt med att solen sjönk neråt så byttes kaffet ut mot Tingsryd-öl. Det blev en synnerligen trevlig dag i goda vänners lag.

Idag är vännerna utbytta mot familjen. Vid lunch hämtar jag 93-åringen för att åka hem och äta söndasmiddag på gården. Sen tar vi oss vidare mot Rydaholm för att följa seriefinalen i div3 mellan Rydaholm och Växjö BK. Vågar man hoppas på fint väder, BK-vinst och mycket folk i nämnd ordning?

Tigrarna är bäst...

Vi får hoppas solen fortsätter att skina.

Härligt Klas!

 • Jaha, så var det dags igen...
 • Som sagt, Helsingborg - Zestafoni igår kväll. Georgierna ställde upp med spelare som Gelashvili, Grigalashvili, Benashvili och Gorgiashvili. Många -shvili´s med andra ord. Under hela sändningen satt jag och fundera på vilken av dessa fotbollsspelande -shvili´s det var jag hade hört talas om tidigare. Förundrad över att jag uppenbarligen kände till en georgisk fotbollsspelare så började jag googla efter rätt svar. Till slut slog det mig att Micheil Saakasjvili, Georgiens president,  var det namn som jag egentligen kände igen.
 • Just nu är det två veckor, 2 timmar och 49 minuter till årets första gränsderby.  Heja Tingsryd!
 • Som flitig läsare av SMP Sport de senaste 15 åren så har man lärt känna den lokala golfaren Klas Eriksson. Jag har så vitt jag vet aldrig hört talas om honom i riksmedia, bara i Smålandsposten. Det kunde vara tävlingar på Lidhem, eller någon obskyr europatour-tävling i Portugal. Men var gång var Klas Eriksson med i nyheterna tack vare sin lokala anknytning. Igår förändrades detta. När jag körde hem från Åseda igår kväll så hörde jag Eriksson på radiosporten, jag såg honom på Sortnytt och idag läser jag om honom i sportbladet efter  att han blivit bäste svensk efter första rundan av SAS Masters. Trägen vinner...!
 • Det är sannerligen ingen brist på god läsning för oss grönvita just nu. Tekning bjuder på den senaste läsvärda intervjun. Kan det vara så att det stora antalet grönvita bloggar triggar varandra till att överträffa varandra. Jag hoppas inte detta medför att ni/vi läsare som närapå dagligen matas med denna underhållning blir bortskämda och ökar kraven på andra bloggar (t.ex den du läser just nu) att prestera på samma höga nivå.

Skenet bedrar

 • Utanför tornade de mörka molnen tornade upp sig men Italienskan strålade likväl som en sol. Det är alltid lika trevligt att ha henne hemma i Kronoberg men det går alltid lika fort för henne att återvända till Italien igen. Imorgon samlar vi dock ihop spillrorna av vårt gamla umgänge och har, som traditionen bjuder, en välkomstfest för henne uppe på min balkong.
 • "...mannen som tittar på Paris Hilton-program på söndagar" blev jag kallad av en av mina läsare. Usch, jag känner mig så gammal när folk kallar mig för man. Ser mig vädligt mycket mer som en kille även om jag inser att åren rinner iväg allt fortare.
 • Just nu ligger jag och slötittar på Helsingborg mot ett georgiskt lag med förkortningen FZC i något slags europacup-kval. Helsingborg är jag inte på något vis särskilt förtjust i, men jag gillar att se dem sparka boll. Jag tycker de i många år har spelat en ganska fin och sevärd, men ofta väldigt ineffektiv, fotboll. Dessutom är Rasmus Jönsson kul att följa.
 • Inte nog med att Italienskan är hemma, snart kommer nästa vackra kvinna till stan. Den vackra kvinnan från Flen anländer och stannar närapå en vecka i det sommarvackra Växjö. Sämre kunde jag sannerligen ha det.
 • Härmed vill jag, 1923 (mannen som tittar på Paris Hilton-program på söndagar), be mina sju-åtta läsare om ursäkt. Att ge sig in i någon slags pajkastning är egentligen under min värdighet och jag hoppas att jag inte upprepar detta snedsteg.
 • Nu blev det precis 1-0 till georgierna, det tror jag var bra för matchen. ...och innan jag har hunnit publicera blev det 2-0. Nu jävlar får Henke Larsson springa igång de gamla apostlahästarna.

Minst 7 år kvar


Idag fyllde som sagt min äldsta vän år. Hans 93e födelsedag firade vi med middag på Restaurang Båtsmannen i Växjö. Efter maten blev det kaffe och tårta uppe i min lilla lägenhet. Efter kaffe visade det sig att Canal+ visade ett program kallat ESPN Classics. De visade sjunde och avgörande Stenley Cup-finalen mellan Chicago och Montreal från 1965. 1965 hade 93-åringen redan lagt av med att spela ishockey för länge sedan...

Stort Grattis!!!

Som sagt...


...det var väldigt fint väder när jag var ute och promenerade i morse.

Imorgon är idag

 • Jag fick ett mail...

  "Hahahaha, Ni Tengsry-bönner är så jävla tröga. Fattar ni inte att ni bo på landet? Ni kommer aldrig komma till Allsvenskan, ni har aldrig ens varit nära. Sämst när det gäller!!!

  ÖHK / ÖIK / VIPERS / PIRATES ÄR BÄST!!!

  Så ha ni värvat en kille som inte ens platsade i NHL. Betalar ni svarta löner igen eller?!? Ni är så jävla patetiska. Tillbaka bakom plogen med er."

 • Det var en strålande morgon idag, solen sken och ett intressant avsnitt av P3 Dokumentär i hörlurarna under min morgonpromenad. Nu väntar vi bara på att det obligatoriska störtregnet ska dra in. Det är en stor dag idag som sagt. Efter jobbet är det dags att panik-städa min lägenhet så att den är redo att hålla 93-årskalas ikväll.
 • Jag kan inte stoltsera med några intervjuer med Matt Davidsson, däremot pratade jag idag med en kanadensisk vän. Eftersom vännen i fråga inte har något som helst intresse av ishockey så valde jag att fokusera på Davidssons hemort, Flin Flon.

  1923: Hey tom, do u know a place called Flin Flon, Manitoba?

  Tom: I know Manitoba, but not Flin Flon

  1923: So we can conclude that Flin Flon is a very unsignificant place?

  Tom: Manitoba itself is insignificant, so Flin Flon must barely be holding onto existence.

  Min slutsats är att Matt med andra ord kommer känna sig hemma i Tingsryd...

 • Jag vet inte varför jag skriver ihop ett mail på egen hand, publicerar det på min blogg och sedan påstår att jag har fått det från en motståndarsupporter. Det var ganska patetiskt och barnsligt gjort egentligen.


I väntan på imorgon

 • Bloggaren Zamboni har gjort en strålande intervju med Matt Davidson, intervjun i helhet finns här. Vad som gladde mig mest att läsa i intervjun var svaret på hur Davidson vill beskriva sig själv som hockeyspelare;
  "Bra fråga! Det är tufft att svara på... men jag skulle väl säga att jag försöker göra ett bra jobb i båda ändarna av isen. Jag försöker vara "a good team guy" och alltid ta mitt ansvar på isen. Även att försöka bidra till att alla i laget trivs och bidra till att laget är bra. Såna saker är minst lika viktiga anser jag som vem som gör målen. Det viktiga för mig är att vinna matcher med laget. Jag hoppas finna en väg att både göra mål och poäng och samtidigt kombinera det med att ta ansvar i den defensiva sidan av isen. Helt enkelt göra vadhelst som krävs för att hjälpa laget att vinna!"
  Med andra ord ungefär vad jag eftersökte, renodlade poängmaskiner har vi redan i laget.
 • Imorgon är en stor dag. 92-åringen blir ett år äldre vilket vi firar på lokal. Det blir middag modell dyrare och sedan kaffe och tårta uppe på min fritidsgård med utsikt över Tegnér-kyrkogården. Men inte nog med det, imorgon kommer Italienskan hem till Sverige igen. Henne har jag inte sett sen i September (oktober?) och hon är därför väldigt efterlängtad. Idag skickade hon ett SMS och frågade vad vi hade för väder här hemma. Jag vet inte vad man svarar på det, idag har vi nog haft alla tänkbara sorters väder i Växjö. Ombytligt är bara förnamnet.
 • Jag har in i det längsta försökt ignorera den där bloggaren med säte i Örebro som driver en inoficiell TAIF-blogg. Men för tillfället är det svårt att låta bli. Just nu är det löjeväckande att se hur han anstränger sig till det yttersta för att ständigt skriva ner oss. Det vore spännande att få veta vad det är som driver honom. 
 • Igår när vi åkte till Rydaholm insåg vi att vi hade chansen att prova på ett klassiskt Lakers-komplex. Vi åkte från den stora staden Växjö till den mindre orten Rydaholm ute i de småländska skogarna. Vi hade chansen att komma dit som storstadsbor och se ner på folket på landet, vi hade chansen att kalla dem bönder och driva med den lilla orten. Vi insåg dock ganska snabbt att detta vore mer än pinsamt eftersom den stora staden vi kommer ifrån trots allt bara är lilla Växjö, så vi avstod.
 • Christer i P3 försöker de just nu få lyssnare att skriva in och för att gå på date med Kitty Jutbring. Hade jag bott i Göteborgsområdet så hade jag inte tvekat. Kitty har i många år varit en stor favorit, främst på grund av alla de kloka saker hon brukar säga i Relationsrådet i Christer. Jag minns en kväll på De Luxe för 4-5 år sedan. Jag var där och var mer än måttligt berusad och lyckades missa att hon var där som DJ den kvällen. Denna miss grämer mig än idag.
 • Två veckor till första isträningen. Det ser vi fram emot...

På väg


Det var regnigt i eftermiddags mellan Karlskrona och Växjö. Men jag tog mig hem, och idag utan felkörning dessutom. Väl hemma i Växjö hann jag få i mig lite mat innan det blev dags för en utflykt till Kungshalla i Rydaholm. Öster vann en lagom trevlig tillställning med 2-0 inför nära 600 åskådare. Hade jag vetat om i förväg att det var fria byten för båda lagen så hade jag tagit med mig ett par fotbollsskor och erbjudit mig att spela ett par minuter på högerbacken för de rödblå.

På läktarplats satt klubbchef Marcus Ottosson och mös. Han nickade belåtet när jag frågade om han var nöjd med tillvaron.

Victor Rydh syntes tyvärr aldrig till, men däremot hittade vi Rydaholms version av Skybar belägen bakom ena målet.


Vi får väl se om det är något liknande som byggs i Dackehallen.

På söndag beger jag mig till Kungshall igen, då är det Rydaholm - Växjö BK i div 3. Tidig seriefinal och jag och 92-åringen åker dit för att stötta hans svartgula lag.

Best Friend Forever

 • En söndageftermiddag i TV-soffan kräver inte mycket tankeverksamhet. Idag fastnade jag framför ett program med en klockren programidé. "Tjugo tävlande flyttar in under samma tak i hopp om att bli Paris Hiltons 'BFF' (Best Friend Forever). Där låter hon de tävlande gå igenom olika test för att se vem som är lojalast och kan hantera pressen att vara bästa kompis till en kändis som henne själv. Förvänta er slagsmål och illvilja! "
  Det var ungefär precis så bra som det låter.
 • Innebandy-säsongen närmar sig så det börjar bli dags att komma i form. De senaste sju månaderna har bjudit på minimal motion. De fyra månaderna i Korea bjöd dessutom på stora mängder öl och friterad mat vilket gör att formen väl inte blev bättre direkt. Men nu har jag varit hemma i Sverige tillräckligt länge för att ursäkterna att inte ta tag i träningen har försvunnit en efter en. Men det är med tunga steg jag tar mig fram i löpspåret. Jag tar mig dock runt, vilket jag än så länge får vara nöjd med.
 • 99 kronor i månaden kostar det att införskaffa Viasat Sport. Det börjar nästan bli dags att fundera på om det inte är värt det trots allt. Viasat har ju trots allt rättigheterna till Champions League, världens bästa fotboll, och om Zlatan nu hamnar i Barcelona så kommer nog Viasat Fotboll vara en nödvändighet om man vill se Barcelona i den turneringen. NHL har jag alltmer börjat få upp ögonen och när Viasat nu har köpt även de rättigheterna så kanske det är dags att jag tar steget trots allt.
 • Imorgon är det dags för en utflykt. Det är något som kallas Smålandscupen där Öster deltar och imorgon står Rydaholm för motståndet. Det ska bli spännande att se om Victor Rydh är på plats. Victor Rydh som jag fortfarande har lite dåligt samvete för på grund av denna historian.

Små problem


Idag hängde jag upp två masker som jag köpte i Tanzania i vintras. I och med att maskerna kom upp så var jag tvungen att plocka ner mina signerade hockeybilder med Kjell Samuelsson. Återstår att se var jag ska hänga dem nu.Lördag

 • Det är just nu väldigt mycket snack och skriverier om den kommande påstått väldigt meriterade värvningen. Om det är den spelare jag har fått rapporter om så ser det bra ut. Viktigast tycker jag dock inte det är att vi tar in en poänggörare, det har vi väldigt gott om redan. Vad jag tror är viktigigare är att vi värvar en spelare som kan stå upp när det börjar blåsa snålt framåt våren, en spelare som vet vad det handlar om och vet hur man vinner. Om detta är rätt kille för det återstår att se, men det ser som sagt lovande ut.
 • Den här bloggen har garanterat slagit rekord i antal kommentarer på sistone. 22 kommentarer på de senaste tre inläggen är närmast storslaget.
 • På tal om värvningar. Zlatan till Barcelona är en spektakulär övergång utan dess like för oss svenskar. Dock finner jag både positivt och negativt med den. Det positiva är uppenbart, det negativa är att Serie A nu kommer kännas närmast ointressant. En övergång som skulle göra mig ännu gladare är om Rasmus Elm skulle hamna i Everton som det nu ryktas om. Premier League är redan nu väldigt intressant, men det skulle bli än intressantare om vi hade en svensk där också.
 • Nu är det snart dags att styra kosan mot Konsum, köpa sig ett nytt pack Tingsryd-öl och sen bege sig på 25-årsfest på Öster. Det kan nog bli ack så trevligt, men det blir med all säkerhet en lugn kväll med tidig hemgång.
 • Heja Tingsryd!

Vi bor på landet

Igår blev det en tur ut på landet för att tillbringa kvällen med goda vänner. Kvällen bestod bland annat av grillning, kubb och skitsnack. Dessutom blev det...

öl,...


ingen täckning på moblen,...


samt luftgevärsskytte...


på Morten Olsen.

En mening värd att grubbla över

"...en av de mest meriterade värvningarna i TAIF:s historia."

Det där är en hint som nog gör många väldigt nyfikna. Jag skulle bli väldigt, väldigt överraskad om namnet på denna spelare lyckas hållas hemligt ända till den 4e augusti.

Det krävs trots allt en del för att klassas som en av de mest meriterande värvningarna i vår historia. Tankarna går ofrånkomligen direkt åt det här hållet, men det ryktet har vi ju fått avskriva så många gånger tidigare så det är jag tveksam till. Övrigt letande på eliteprospects överlåter jag åt mer ivriga grönvita.

Nåja, vi får väl se var det hela slutar.

Flickan och roboten


Bra låt! Robyn är tydligen på väg in i studion för att äntligen spela in ett eget album igen. Det var då på tiden!


Ikväll blir det bio klockan 18 och sedan ut på söder för att grilla lite hemma hos ett par vänner.

Nu svänger det vilt bland kommentarerna. Det är, om inte annat, kul att notera ålderspridningen på mina läsare.

För övrigt så är det på tok för fint väder för att blogga idag. Nu ska jag ut och roa mig i solen.


Dagens bild


Idag när jag var på Coop såg jag en plastkasse med loggan från ett lokalt, cirkus-färgat hockeylag ligga på golvet. Jag kunde inte missa det gyllene tillfället att stampa på den.

Omogen... jag? Inte då!

Bytt är bytt

 • Gröna Brigadens ordförande la idag upp bilder från byggandet i Dackehallen. Om jag tolkar bilderna rätt så kommer skybaren byggas ovanför klubbrummet. Ett par panoramafönster så kan jag tänka mig att sitta där och smutta på ett glas skumpa under matcherna i höst.
 • Nu ringde precis Skånskan och nära på livekrockade i telefonen. Mycket spännande.
 • Åska och regn, inte direkt vad jag är ute efter så här års. Dagen började dock bra, en tidig promenad runt sjön och sen frukost framför Gomorron Sverige. Tänk om det kunde bli en vana.
 • Det är bytardag i Dackehallen den 8e augusti. Jag ser en uppenbar risk att Örebro Pirates/Vipers eller Växjö HC kommer dit för att försöka byta sig till vår tradition och identitet. Mörrum och Olofström vill säkerligen komma åt våra framgångar. Pantern och Kungälv lär vara där för att försöka byta sig till vår publik och LG Sports lär vara där och försöka byta sig till en bättre plats på läktaren...

Back to reality

 • En eftermiddags promenad runt Växjösjön med P3 Dokumentär i hörlurarna är ett bra tidsfördriv. Åtminstone när det är fint väder. Idag handlade det om Åmsele-morden och igår var det Kongo-krisen som avhandlades. Perfekt att fylla I-poden med och laddas ner här.
 • Har TAIF fått tag i några kontorsmöbler ännu?
 • I Korea gick det inte en kväll utan att det var någon som ringde min telefon eller som knackade på min dörr och ville gå ut och äta middag, dricka ett par öl eller spela lite biljard. I Korea var det  alltid någonting på gång och man behövde aldrig leta länge efter sällskap. När jag väl kom hem till Sverige så var det ganska skönt inledningsvis att sitta ensam och bara titta på TV en kväll. Nu är det snart tre veckor sedan jag lämnade Korea och allt som inledningsvis var speciellt och härligt med att vara hemma i Sverige har börjat försvinna. Nu har istället den sociala abstinensen slagit till. Växjö är ingen livlig stad under sommarhalvåret. Många av mina vänner är bortresta och frånvarande så vissa kvällar måste jag helt enkelt acceptera att det inte finns något att göra eller något att umgås med. Det är en fruktansvärd känsla, jag är galet ovan vid att vara ensam för tillfället och de få tillfällen det sker så är det är en obehaglig upplevelse.
 • Jag vet inte om ni är intresserade av fler TAIF-bloggar som skriver mer om annat strunt än om ishockey. Men om ni läser denna bloggen så kanske ni är svaga för konceptet och då rekomenderar jag varmt tekning. En bloggare som har en hel del intressant att berätta och med en extra förkärlek till OEL.

27


Jag fick ett samtal från min grönvita vän Lidhultarn idag. Sekunderna efter vårt samtal var avslutat fick jag följande sms av honom. Den som söker tecken, han finner.

Skål!


Om det som mode-bloggare är obligatoriskt att lägga upp bildbevis på att de äter Ben&Jerry så är det nog lika obligatoriskt att som TAIF-bloggare (tex här och här) lägga upp bilder på att man dricker Tingsryd-öl. Igår gick det åt två sexpack av denna förnämliga brygd. Väldigt god och dessutom oförskämt billig.

Lördag

 • Jag har ett trapphus med väldigt god akustik. Häromdagen gick jag där och visslade på Bonnie Tylers "It´s a heartache". Helt plötsligt slog det mig att det ju är en Rögle-sång. Tänk att det skulle ta mig tio år att inse det.
 • Stiltje råder. Mycket tacksamt kom nyheterna om Elite Skybar som medförde att vi grönvita bloggare fick lite nytt att skriva om, mycket uppskattat. Nu kan vi inte göra annat än att vänta på nästa nyhet...
 • Det blev en ganska lugn fredagkväll men likväl ett besök på Bishop Arms som var förvånansvärt tomt. Ett par stupfulla ståplats-legender från Dackehallen bjöd på underhållning och ölen smakade lika gott som den gjorde för sju månader sedan.
 • AIK fick sin licens. Jag är för dåligt insatt i regler och förordningar för att säga om det var rätt eller fel. Men det betyder i alla fall att vi i april 2010 förhoppningsvis får fira på allvar och utan att några som helst tveksamheter. Det är kanske bäst så trots allt.

Det är mycket prat om Elite Skybar nu för tiden. Min förnämliga balkong
går numera under namnet Elite Skybar 2...

Förresten, det är stort bland tonårs-bloggerskorna (läs Blondinbella och Kenza) att äta Ben&Jerry-glass. Därför blev jag som bloggare väldigt glad och nöjd när det visade sig att min förra hyresgäst hade lämnat just Ben & Jerry i min frys.

Designförslag

Enligt taif.nu har förvisso Elite Skybar redan börjat byggas. Men jag kan inte låta bli att komma med lite förslag på andra eleganta skybar´s runt om i världen. Vi har helt klart en hel del att leva upp till, så om vi nu ska bygga en Skybar så är det bäst att vi gör det ordentligt. Det håller inte med något halvfabrikat, nu är det ända in i kaklet som gäller.


Berlin


Hong Kong


Hong Kong igen.


Dubai gör den glansiga stilen.


Kuala Lumpur har helt klart en storslagen Skybar


Manilla har en bar som hade gjort sig fin på Dackehallens tak...


...frågan är hur behaglig den hade varit vintertid. Jag är tveksam.


I Indien finns också en trevlig Skybar.


Bangkok.

Vilken är din favorit-skybar? Rösta bland kommentarerna så mailar jag in rätt svar till TAIF. Själv föredrar jag det första Hong Kong-exemplet. Men var och en har ju sin smak. Rösta på!

Stil och klass...

För någon månad sedan var jag i Tokyo. Den japanska huvudstaden vimlar av kolossalt höga byggnader och flertalet av dem stoltserar med högklassiga barer och restauranger uppåt 85e våningarna med en utsikt som sig bör. Där satt vi och sörplade på våra Gin & Tonics bland kostym-klädda affärsmän och politiker. Jag stortrivs i omgivningar som egentligen är långt bortom min klass.
Nu visar det sig att det i Dackehallen byggs något som kallas Elite Skybar. Jag räknar inte med något mindre stilfullt än det jag upplevde i Tokyo. Detta mina damer och herrar, detta är något jag sannerligen ser fram emot. En skybar är precis vad som har saknats i Dackehallen...

Ang. grönvita husdjur

En kommentar som fick mig att skratta;
"Vi har en folkilsk kossa hemma som heter Hober(trots att hon är Tjej). Hon sparkas och fräser så fort man går i närheten av henne. En riktig tjurskalle."

Dock tror jag inte för ett ögonblick att enbart en av mina läsare har haft husdjur döpta efter grönvita personligheter. Kom igen nu, speak up.

Men inte om det gäller din dotter

 • Bra böcker fångar mig alltid, och när jag idag äntligen köpte den senaste boken om Carl Hamilton så fastnade jag direkt. Av oklar anledning har jag alltid varit väldigt svag för böckerna om den svenska super-spionen så bara på ett par timmar har jag plöjt 200 sidor.
 • Så har debatten om eventuella friplatser i allsvenskan vaknat till liv igen. Nu är det tydligen AIK som är i farozonen och vi antas vara laget som erbjuds platsen om den uppstår. Det är en väldigt svår fråga som man grubbla på i evighet. Argumenten för och emot kan dryftas i evighet. Av två dåliga svar så tycker jag nog trots allt att det är sämre att tacka nej än att tacka ja. Skönast vore det dock om erbjudandet aldrig uppkom. Det är ungefär som Christian Jacobsson-frågan, en fråga jag helst inte vill behöva ta ställning till. Feg som jag är...
 • De senast två dagarna har spenderats i Göteborg. Liseberg, Paddan och allt vad det innebär. Trevligt att umgås med familjen men ofantligt trevligt att komma hem igen.
 • Nu, nudlar och Dangerous på TV4. God Afton!

Borta bra...

Jag har varit utomlands i närmare sju månader. Tanzania, Kenya, Rwanda, Uganda, Ryssland, Mongoliet, Kina, Syd-Korea och Japan. Men för tio dagar sedan kom jag hem till Sverige igen. Sedan dess har jag sovit i närmare 6-7 olika sängar vilket har gjort att det inte har känts riktigt hemma ännu. Igår flyttade jag så äntligen in i min lägenhet igen. Äntligen var jag tillbaka och äntligen var jag hemma. Igår kväll satt vi så återigen på min balkong, hörde regnet smattra mot taket, drack folköl, såg tågen komma och gå nere på stationen och spelade svensk pop. Underbart!


Åkesson


Jag har varit mycket hos mina föräldrar den senaste tiden. Där på gården springer den spräckliga katten Åkesson omkring. Finns det fler husdjur döpta efter grönvita hjältar?

4th of july


Jag må förakta USA på många plan, men de gav oss trots allt Larry Pilut.
Inte så illa trots allt...

Heaven can wait

 • När det tar närmare tre timmar att köra från Karlskrona till Växjö så inser man att man nog trots allt har kommit lite fel. Emmaboda var visserligen fint så här års, men inte riktgt vad jag var sugen på efter en lång dag i Blekinge. Efter många krokar runt om i småland var jag dock till slut hemma.
 • Heja Tingsryd!
 • Slöa framför TV´n var det fruktansvärt länge sedan jag gjorde. Därför spelar det ikväll inte någon roll att SVT visar en mer än lovligt dålig Bruce Willis-rulle. Jag mår i vilket fall som en kung.
 • Jag håller på Tingsryd som ishockeylag, inte som ort. Av samma anledning har jag därför inga problem med att säga att Karlskrona är en väldigt småtrevlig och gemytlig sommarstad.
 • Olofström. Hur de än har lyckats så ser deras värvningar helt klart intressanta ut. Det kanske kan bli ett gångbart höst-lag även i år...
 • Jag förstår inte hur någon vettig människa kan hålla på Real Madrid. Jag förstår inte hur någon människa intresserad av fotboll kan försvara deras strategier. Det enda glädjande i frågan är väl att deras Galacticos-uppvisningar sällan slutar med så vidare mycket framgång.
 • ...å andra sidan, jag skulle aldrig få för mig att säga att Ljungby har något som helst av värde. De känslorna sitter helt klart djupare.

De små sakerna...


Min mor jobbar som fritidsfröken. Inför sommaren fick hon en sommarkalender där alla barnen hade fått göra varsin lucka. Lucka nummer 1 på kalendern var...


...TAIF-luckan.

Barnpiga


2-åringen

 • Det tar på krafterna att vara småbarnsförälder. I dagarna tre har jag varit på Östra Stranden i Halmstad och vaktat mina tre systersöner. Det blev mycket bad, mycket sol och en hel del lek i vågorna. En mycket lyckad liten resa, men nu är jag glad att vara tillbaka. Imorgon börjar allvaret, och det ser jag väldigt mycket fram emot.
 • Jag fick precis ett MMS från Almedalsveckan i Visby. En av mina favoriter skickade en bild från Socialdemokraternas scen där Marit Bergman uppträdde. Tre kvinnor jag beundrar på samma plats, Mona Sahlin, Marit Bergman, och sist men inte minst, den Vackra Damen från Flen. Alla vackra på sitt eget vis. 
 • Jag har en polare som ska hyra ut sin lägenhet. Tydligen har en av TAIF´s skäggprydda backar varit där med sin flickvän och tittat på den. När denna stora nyhet kom fram häromdagen försökte jag och Lidhultarn göra allt vad som stod i vår makt för att övertyga lägenhetsägaren om att TAIFaren skulle få lägenheten. Vi drog fram alla tänkbara argument till varför han är den perfekta hyresgästen. Oklart hur det hela slutade dock.
 • Imorgon blir det återigen inflyttning på Båtmanstorget, ska bli skönt att komma hem på allvar.

RSS 2.0