Nyårsinlägget

Så var ett för egen del långt och oerhört händelserikt år snart till ända. Årets första fem veckor tillbringade jag i Tanzania. Sen var det tre veckors transport landvägen via Finland, Ryssland, Mongoliet och Kina för att ta oss till Syd-Korea. Där tillbringade jag några av mitt livs fem bästa månader innan det var dags att åka hem igen. Jag träffade många nya och väldigt goda vänner, samt en oerhört söt koreanska när jag var i Korea, vänner som nu på gott och ont finns utspridda över hela världen.

Sedan återkomsten till Sverige har jag mest försökt att återanpassa och vänja mig vid Växjö och det liv som finns här. Det har varit ett väldigt bra och minnesvärt år som bjudit på en hel del nyttiga insikter. Mycket, och många, av det som för ett år sen kändes väldigt viktigt har under årets lopp visat sig vara ganska ointressant. Sammanfattningsvis har det varit ett år som har tagit mig framåt på många plan. Om alla år vore så här produktiva så är jag nog inte så oerhört långt borta från att uppnå mina mål.

TAIF´s 2009 kommer vi i framtiden komma ihåg som ett oerhört bra år med 40 segrar, 9 oavgjorda och enbart 3 förluster på 52 matcher. En av dessa tre förluster innebar förvisso att vi missade den Allsvenskan platsen i våras, men likväl måste det ses som ett bra år. TAIF har som förening tagit oerhört många steg framåt och visar upp en betydligt proffsigare attityd än på många år. A-laget var oerhört bra föregående säsong, och står nu än starkare för att utmana om en plats till allsvenskan. J20 tog i våras steget till Sveriges högsta junior-liga, och har visat upp kvaliteer för att förhoppningsvis kunna stanna kvar där när säsongen summeras.

Hur världen kommer minnas 2009 återstår att se. Det har varit ett år som har bjudit på en hel del minnesvärda händelser. Vid en första anblick är det händelser som ger en relativt fadd eftersmak, men frågan är hur vi ser på dem i framtiden. Kanske var oron för till exempel klimatkrisen överdriven, eller kommer vi kanske om några år minnas 2009 som ett år då världens ledare misslyckades med att rädda vår värld. Det återstår att se.

Jag vill tillönska alla mina vänner, läsare, likasinnade och övrigt löst folk ett gott nytt år! Vi hörs på andra sidan!


Dec. 30, 2009

 • Det finns mycket i min lägenhet som påminner om alla de resor jag har gjort, men det är inte mycket som visar att jag även har varit i en hel del storstäder. Jag är trots allt väldigt förjust i storstäder och har därför framkallat och förstorat nio fotografier som jag har tagit i New York, Seoul och Tokyo. Nu återstår bara att komma på var jag ska hänga upp dem.
 • Det finns trots allt en realistisk chans att vi kommer få möta IK Oskarshamn i vår, så jag tog på mig att scouta motståndet lite ikväll när Viasat Hockey visade Ugglornas hemmamatch. Ingen kan påstå att Oskarshamn har imponerat nämnvärt ikväll, 1-5 efter en period skrämmer inte. Dessutom är det halvtomt på läktarna och den i höstas nystartade och uppmärksammade supporterklubben, Den Sjätte Spelaren, verkar inte ha växt sig alltför stor. Oskarshamn har helt klart en hel del att jobba på om de ska lyckas hålla sig kvar i vår. I och med att Oskarshamn bevisade för mig att de inte var särskilt underhållande så valde jag att byta kanal och se Rapports årskrönika istället.
 • Kvällen före nyårsafton för 10 år sedan är minnesvärd på olika vis. Jag minns bestämt att TAIF spelade en träningsmatch hemma mot Mörrum GOIS och på läktarna var det vissa som firade in det nya milleniet en kväll i förväg. Hur den festen slutade låter vi vara osagt...

Storhandling

 • Idag var jag en av alla andra idioter som åkte till Samarkand för att handla lite. Så mycket folk på en och samma plats har jag inte sett sen jag åkte tunnelbana i Tokyo. All trängsel gjorde att jag gav upp i förtid och fick inte tag i allt jag hade tänkt köpa.
 • Jag satt uppe och såg på juniorhockeyn inatt. Småkronorna tar helt klart imponerande segrar och givetvis är det extra roligt när Tingsryd-sönerna har så framträdande roller. I sann KHK-anda gick jag förstås i taket när David Fjäll och Micke Renberg nämnde Oliver Ekman-Larsson, Tingsryd och Kjell Samuelsson i samma mening. Dock kan jag inte komma undan att ifrågasätta kvaliteten en aning. Det är verkligen juniorhockey som spelas, och det hade jag inte riktigt förväntat mig. Spelet böljar fram och tillbaka, det är en hel del passningar på chans och slumpartade misstag. Det är sådan hockey man får se när man tittar på TAIF´s J20, men inget jag hade förväntat mig i JVM. De flesta spelarna i Småkronorna spelar ordinarie i antingen Elitserien eller Allsvenskan, har jag då fel om jag tycker att de borde ha lärt sig att spela lite mer behärskat?
 • Jag hade glömt vilket bestyr det brukar vara att anordna nyårsfest. De senaste två nyåren har jag firat i Rom respektive Tanzania och har därför haft det planerat veckorvis i förväg. Nu är det dagen innan nyårsafton och våra planer har fallerat totalt. Vi är ett gäng som i vanliga fall brukar fira ihop, och hade velat göra så även i år men på grund av diverse logistiska problem så går det inte lösa i år. Jag hade verkligen behövt tillbringa kvällen och natten i Växjö, men nu blir det plan B och firande hemma hos den Nyblivna Pappan. Det blir nog bra det också.

Julmirakel

 • På sistone har jag känt mig lite som en KHK-bloggare när det kommer till min innebandykarriär. Jag har varit förbannad sugen på att sluta eftersom det helt enkelt inte är kul längre. I dagarna har det dock kommit lite ny inspiration som kanske gör att det dröjer ytterligare en vecka eller två innan jag definitivt lägger klubban på hyllan.
 • Den vänstra musknappen på min laptop har inte fungerat på många år. Igår satt Italienskan och klickade vid min dator, ovetande om denna defekt. När jag undersökte vad det var hon klickade på så visade det sig att knappen som av ett mirakel nu helt plötsligt fungerar igen. Helt otroligt!
 • På tal om KHK-bloggar så har det nu dykt upp ännu en ny sådan. Återstår bara att se hur länge denna håller. När vi ändå är inne på bloggar så räknar jag med att Tom Larssons blogg uppdaterar med lite hockey-läsning för de som är intresserade av sånt. För er andra som nöjer er med att läsa mitt dravel så rekommenderar jag att stanna här.
 • Det är månader sedan jag åt en pizza senast, men ikväll tror jag det är dags. Canal+ visar Aston Villa - Liverpool FC och tillsammans med en kebabpizza från Exelle tror jag det kan bli ordentligt underhållande. Mitt spel på Football Manager har börjat halta lite och jag hoppas Liverpool ikväll kan ge mig lite nya infallsvinklar.
 • Heja Tingsryd!

Hästen Away

Jag blev ombedd att göra lite reklam för Gröna Brigadens buss till Norrköping nästa vecka. Jag är egentligen tveksam till om det behövs, det borde vara en resa som säljer sig själv. Det verkar dessutom som om platserna går åt utan min medverkan, så om ni har tänkt åka med så är det nog lika bra att boka sig en plats innan de är slut. Tar platserna slut i förtid så ökar chanserna för att det bokas en större buss och ännu fler kan åka med. Anmäl dig genom att skicka ett mail till grillen@kickass.se eller ring/smsa Grillen på 0701 44 85 77. Om du smsar, ange namn, antal och vart ni hoppar på!

Tider:
Tingsryd, Övre Torget: 10.00
Väckelsång, Busshållsplats vid ICA: 10.15
Ingelstad, Busshållsplats vid rondellen: 10.25
Växjö, Quality Hotel: 10.45
Norrköping, Himmelstalundshallen: ~15.30

Priser:
Antal - Medlem - Ej medlem
30: 360:- / 410:-
40: 280:- / 330:-
50: 220:- / 270:-
56: 200:- / 250:-

Är du inte medlem i Gröna Brigaden så kan du betala medlemsavgiften på bussen.


Frölunda - Färjestad

Vi satt ikväll och slökollade lite på matchen från Ullevi mellan Frölunda och Färjestad. Till skillnad från Leif Boork så tyckte jag det var ett ganska trevligt initiativ. Jag gillar att gå på fotbollsmatcher som spelas i elljus, och hade verkligen inte haft något emot att se TAIF spela i detsamma. Det såg dock lite trångt ut på läktarna tycker jag, inte konstigt när folk drar på sig sina tjockaste vinterjackor för att inte frysa i decemberkvällen. Det var tur att Black Bugs inte var på plats...

 

Annars tycker jag givetvis också att det är berömvärt med såna här initiativ som tar fram retro-tröjor och belyser det traditionella i föreningarna. TAIF har gjort liknande arrangemang med jubileumströjor och så vidare, och det är faktiskt ganska småtrevliga initiativ. Bäst på den fronten var ju dock givetvis när den lokala gärsgårdsklubben här i Växjö tryckte upp NY Rangers-tröjor som skulle vara någon slags jubileumsutgåva av en tröja som såg 4 gånger äldre ut än vad föreningen är. Stor humor!


Slask

Det blev en promenad med hyllade Maria Wetterstrand i hörlurarna i förmiddags. Mina sneakers är inte direkt ultimata för dagens underlag men jag kämpade på. Tanken var att göra en del nytta idag men när det sedan visar sig vara en stor Premier League-omgång idag så insåg jag att det var lika bra att förlänga jullovet med ytterligare en dag.

På tal om slask var det inte mycket till underhållning som de där småkronorna bjöd på igår. Trevligt dock att se Oliver dominera stort och tillsammans med André Petersson göra 4 poäng (3+1) och spela +2 i matchen. Det är ju alltid något.


...


Så var jag fast igen...


En dag på CLV


Det dagliga besöket på Växjö lasarett är avklarat.

 • Jag har skrivit det förr men det tål att upprepas. Det finns vissa tjejer som är för snygga för sitt eget bästa, så snygga så man knappt vågar prata med dem. Igår kväll hade vi sällskap av just en sådan tjej, när det dock finns lika mycket på insidan som utsidan lovar så blir det en sann fröjd.
 • Arsenal - Aston Villa och Hull - Manchester United är en fullgod söndagsunderhållning.
 • Så var JVM igång och så gott som alla hockeybloggar skriver om gårdagens match mot tjeckerna. Jag nöjer mig med att konstatera att Tinsryd AIF spelade 1+3 poängmässigt och +4 i matchen, samt att pappa Patrik Larssons efternamn inte får plats på tröjan.
 • Jag och några av mina vänner är fasligt förtjust i På Spåret. Efter att ha sett reprisen av fredagens avsnitt så är jag inte ensam om att vara upprörd, det var något av det sämsta jag har sett. Hur fyra personer tillsammans kan lyckas få ihop så få poäng på så relativt enkla frågor är för mig en gåta.

Annandagsfest

Annandagen slutade med fest i en av mina konstnärsvänners ateljé. Helt plötsligt dök det upp en hel del vänner och bekanta från det förflutna vilket gjorde det hela till en väldigt trevlig kväll. Vi tog oss ner på stan och landade på mellanfest hemma i fritidsgården där mina japanska sake-glas fick agera glöggmuggar för det lilla sällskapet. Huruvida det fanns någon alkohol kvar eller inte i glöggen är oklart. Kvällen avslutades med lite dans på de Luxe innan det var dags att smyga hemåt igen. Det var en kväll som överträffade alla förväntningar och jag är ganska nöjd att jag tog mig ut. Vårt gäng är väldigt utspritt numera men det blir alltid lika roligt när vi väl träffas igen, om det så bara är för en kväll.


Avklätt

Nakenhet och avklädda bilder säljer så ur pr-synpunkt är det nog inte fel att jag slänger upp en bild här i bloggen på mina nya grönvita kalsonger. Jag fick dem i julklapp av min syster, med motiveringen att de var just grönvita. När jag visade dem på förfesten igår kväll så fick jag som kommentar att jag har ett osunt förhållande till Tingsryd AIF, jag tycker ju snarare det är osunt att inte ha ett förhållande till Tingsryd AIF...


Från andra sidan

Tanken var som sagt att slopa den där festen igår, men en halvtimme efter att jag hade tackat nej så hade jag redan duschat och var på väg ut genom dörren. Resan gick via Konsum Oxtorget för att köpa lite Tingsryd-öl. Det blev en ganska trevlig kväll som slutade när stora delar av sällskapet skulle gå ut på lokal för att fira juldagen. Själv gick jag hem till min fritidsgård och såg 10 minuter av 'Den första Riddaren' innan ögonen slocknade.

Det visade sig att det fanns ytterligare en TAIFare på samma fest. Det är kul att sitta ner och prata ishockey med någon som ser allt ur andra ögon. Själv umgås jag i relativt förutsägbara grönvita kretsar där vi alla också tycker relativt likadant. Det här var en person som ser TAIF från en annan plats på ståplats, utan kopplingar till Gröna Brigaden, och som värderar saker en aning annorlunda, men kärleken till TAIF var inte mindre. Det kan vara bra att få se andra perspektiv på saker som för mig känns helt självklara. Roligast var att få höra andra versioner av alla de vandringssägner som finns runt vår förening.

Vad som händer med dagen återstår att se, kanske blir det en tur till Italienskan i Åseda, kanske blir det en ny tur till sjukhuset eller så blir det en ordentlig fotbollslördag med stryktipskupongen. Oavsett vad det blir så känns det som om dagen har stor potential.

God Fortsättning!


Det gick inte riktigt som det var tänkt

Julafton började bra och allt gick enligt planerna. Julmaten gick åt och snapsarna dracks i stadigt tempo. Jag var hemma hos den nyblivna pappan och agerade tomte och det gick bättre än anat om jag får säga det själv. Dock är det lite oroande att hans ett-åriga son är rädd för mig i vanliga fall, men när tomtemasken åkte på så var det inga problem. Fem minuter senare när jag stod i köket och drack glögg utan mask så var jag tydligen återigen skräckinjagande.

Själva julafton fick sig dock en törn när 93-åringen blev dålig och fick åka ambulans till akuten. Han blev kvar över natten och får förhoppningsvis åka hem imorgon. Jag skrev något häromdagen om att familjen betyder lite extra mycket under julen, och så blev det sannerligen igår. Fast kanske inte riktigt på det vis som jag hade tänkt mig. Kvällen slutade med att familjen satt runt ett köksbord och diskuterade hur framtiden ska te sig och vilka förändringar som måste ske i gamlingens liv. Idag har det blivit ännu en sväng till sjukhuset innan jag nu äntligen är hemma och ligger raklång i soffan och hoppas slippa stiga upp på ett par timmar. Det finns med andra ord ingen energi för något juldagsfirande, även om det fanns ett par lockande alternativ ikväll. Imorgon tar vi upp bloggandet för fullt igen och under tiden så önskar jag er en trevlig juldag och en god fortsättning.


I want to believe

Om man bortser från all julklappshets och överdriven konsumption så finns det även rätt mycket gott som hör julen till. Jag har en känsla av att ödmjukheten och medmänskligheten i stort ökar en aning under julhelgen. Jag vet readn nu att det jag kommer uppskatta mest imorgon är att sitta ner i soffan med farmor en stund, att hälla upp en snaps till 93-åringen och att se barnens glädje när de öppnar sina julklappar. Ikväll kommer Italienskan hem och att träffa henne igen är en julklapp så god som någon. Julen är en tid då många av mina vänner kommer tillbaka till stan för ett par dagar och vi kan umgås alla tillsammans igen. Vi är trots allt rätt många som under ett par dagar lyckas se bortom den materialism som resten av året präglar vårt samhälle, och se till mjuka värden istället. Helt plötsligt så betyder familj och vänner mer än vanligt och en kväll med sällskapsspel och ett par koppar glögg känns betydligt mer värdefull och lättordnad än i vanliga fall. Vad jag önskar är att några av de tankegångar och värderingar som folk visar under julen kunde genomsyra vårt samhälle även under resten av året.

Hur som helst,
God Jul!


Årets julklappstips


Dan före dan före dan...

 • Tanken var som sagt att slippa köpa juklappar sista dagarna innan julafton, men nu är det ofrånkomligt. Igår var jag en sväng på samarkand och köpte en brödrost till min syster och en väggklocka till 93-åringen. Idag har jag varit på stan och köpt en italiensk kokbok till min mor samt en bok om fiske till min far. Imorgon ska jag hämta upp presenter till 9-åringen och 7-åringen på posten och till slut köpa en pyamas till min farmor. Som ni ser så har jag trots allt läget under relativ kontroll.
 • Ikväll hade jag hoppats få ligga i soffan och kunna se en elitseriematch eller någon halvintressant fotbollsmatch. Men det enda som alla mina TV-kanaler ikväll visar är Norrköping Dolphins - Södertälje Kings från basketligan, Vfl Gummersbach - Sc Magdeburg från tyska handbollsligan och till slut fotbollsmatchen Rc Lens - Saint Etienne. Inte mycket att hänga i julgranen som det heter...
 • Junior-VM drar igång på lördag för Sveriges del och det mest intressanta i nuläget måste väl vara att Kanada uppträddde i grönvita tröjor i söndagens träningsmatch mot Sverige.

Uppesittarkväll

Ikväll har jag varit hemma hos mor och far på traditionsenlig julgransklädning och provning av julskinkan. Det blev ett par snapsar till maten och en limoncello till kaffet innan den kvällen  var över. Nu sitter jag hemma och ölar hos den nyblivna pappan medans en oerhört taflig uppesittarkväll med Ekwall & Lundh rullar på TV4Sport. För att färga inlägget lite lite extra grönvitt så vill den nyblivna pappan berätta att han har en TAIF-pin på jackan, såg en TAIF-tröja idag på citygross och ska ge bort en TAIF-keps i julklapp till sin far.

Skål!


Länktips

JVM-Blogg med André Pettersson.

Made in Heaven

Nu när julen närmar sig så börjar det bli dags att lyssna på julmusik också. Jag känner dock att de sedvanliga Absolute Christmas-samlingarna med Just D, Adolphson & Falk osv står mig upp i halsen så jag slängde ihop en, om än väldigt kort, egen playlist på spotify med jul-låtar som jag tycker är värda att lyssna på. Vad som dock får mig på mest julhumör är att sätta på 'Made in Heaven' med favoritbandet Queen. Albumet gavs ut 1995 och innehåller låtar som inte hann ges ut innan Freddie Mercury avled 1991, och nyversioner av gamla låtar från Freddies solokarriär. Jag fick skivan i julklapp det året och sedan dess är det en skiva som plockas fram varje år när julen nalkas.


아이고

Idag ringde väckarklockan tidigt för att jag skulle hinna med allt som står på schemat. Det ska handlas julklappar, hälsas på 93-åringar, läsas böcker, hämtas systrar och firas lillejul. Dock klev skype in i bilden och förmedlade ett telefonsamtal från Korea, så den första timmen av dagen har redan gått förlorad. 아이고


Söndag


Musikhjälpen fortsätter vara förbannat bra!

 • Igår var min första bloggfria dag på oerhört länge. Det berodde på tidig bortamatch med det där innebandylaget följt av jubord med detsamma. Som traditionen bjuder så bjöd årets nyförvärv och nykomna juniorer på underhållning genom att uppträda med egenskrivna alster i vår årliga melodifestival. Kvällen slutade på Lagerlunden följt av Bishop Arms för lagets äldre garde. Över ett par öl så tror jag nog att vi lyckades lösa alla problem som finns runt laget innan kvällen var över.
 • J18 vann DM igår efter finalseger på straffar mot HV71. Jag har försökt hitta lite fakta från matchen men det har inte varit det enklaste. Någon som har en rapport att bjuda på?
 • Inatt på väg hem så passerade jag förbi Kafe de Luxe där jag hittade en gammal resekamrat. 2004 var vi i Australien ihop och levede loppan i ett par månader. Nu var det nog ett år sen vi sågs senast på grund av diverse utlandsäventyr. Hur som helst så drar vi ihop en spontan tvåmanna-efterfest med cheesburgare, musikhjälpen en jäger. Vissa personer är alltid förbannat kul att träffa, även om det var länge sedan senast.
 • Det är svårt att driva en hockeyblogg när det är speluppehåll. Nu verkar det dock som om spelschemat för Allettan är mer eller mindre spikat och som det har skrivits på så många ställen så inleder vi borta mot Hästen. Jag är redan inbokad på bussen och har blivit lovad att få sitta i mitten längst bak i bussen. Jag fick även en förmaning om att inga alkoholhaltiga drycker eller grova ord accepteras på bussen.

Världens vackraste namn

Det blev en kväll med glögg, På Spåret, Finans och folköl. Efter fiaskot i Köpenhamn var det tänkt att jag skulle lägga mig, men när den gamla favoriten Rebecca Vinterbarn-Elg dök upp i Musikhjälpen-studion så tvingar jag mig själv att stanna uppe ett tag ytterligare.


Lusse-te

Årets första julklapp, Lusse-te. Jag som är en kaffedrickare...

 • Igår lyckades jag med ett ordentligt konststycke. Ungefär samtidigt som jag noterade att det nog kunde vara lite halt i nerför-slänten, så slinter jag med foten och gör en ordentligt vurpa. En halvmeter upp i luften och sen landade jag rakt på svanskotan. Det börjar värka nu, men jag antar att det kunde gått oerhört mycket värre också. Jag är dock beredd att erkänna att mina Adidas Superstar inte är de ultimata vinterskorna.
 • Fortfarande inga julklappar inhandlade, och eftersom det är tvättdag idag och innebandy imorgon så kommer det inte bli förrän tidigast på måndag. Hur jag kan sätta mig i denna oerhört jobbiga situation är oförlåtligt. Fy fan för att ge sig ut på julklappsjakt dagarna före jul.
 • Det här med AIK är ju bara för pinsamt. Den där licensnämnden borde nog krypa till korset och inse att AIK nog inte skulle fått sin licens i somras. Än mindre borde de få sin licens inför nästa säsong om dagens uppgifter i media stämmer. Men det beslutet kommer de i så fall inte göra förrän i sommar. Och vilken klubb det än blir som i så fall erbjuds en gratisplats i allsvenskan kommer stå relativt oförberedd och troligtvis med en div 1-trupp på papperet. Om det nu visar sig att AIK inte kan fullfölja eller klara av en säsong i allsvenskan nästa säsong så hoppas jag verkligen att alla förutsätningar står klart inför kvalserien i vår.
 • Lidhultarn är just nu på väg över för en kopp eftermiddagskaffe och lite musikhjälpen. Sånt kan man unna sig på fredagar.

Hmm...


AIK spelar på vår plats i Allsvenskan. Det ska bli intressant att se hur den där licensnämnden agerar nu.
Vilket skämt!


Christmas in Prison

Världens bästa jullåt.

 • Julen nalkas och det börjar bli dags att planera in dagarna. På lördag är det dags för julbord med innebandylaget. På måndag ska jag hem till mor och far för lite familjetraditioner innan jag går hem och dricker jul hos den Nyblivna Pappan. Jag inser dock att jag inte har börjat köpa julklappar ännu så det är nog dags att tag i den situationen imorgon.
 • Ikväll handlar debatt om Tiger Woods och hans otrohetsaffärer, och både Baren-Meral och Anna Anka ska dessutom tydligen delta. Det vill man ju för allt i världen inte missa...
 • Skåre, Mariestad, Skövde och Hästen hockey blir alltså motståndarna i Allettan. I Skåre hittar vi Fredrik Ljudén och i Hästen spelar Sebastian Ellerstad, Linus Näsström och Johan Olsson. Den sistnämna är nog inte så många som kommer ihåg, men övriga tre vet nog alla vilka det är. Ljudén har i år spelat elitseriematcher för Färjestad och både Ellerstad och Näsström har i år gjort väldigt mycket poäng. Välkomna tillbaka till Dackehallen...

Dec. 17, 2009


Ett kvitto från igår som jag hittade i fickan visar att jag visst betalade 160 kronor för en öl.
Det var ju inte riktigt planerat.

 • Enestubben skvallrar om att ett nyförvärv på forwardsidan kan vara på väg till TAIF. Samtidigt kommer rapporter om att Västervik bryter kontrakt med alla sina spelare. En första titt avslöjar väl inga stora namn i Västerviks trupp direkt. Men visst, en framspelare som kan leverera puckar till David Jonsson kanske kunde behövas. Jag antar att jag dock inte är den enda som ser lockelsen i att knyta till sig Georgsson.
 • Om inte ledarna som deltar på Cop15 i Köpenhamn kan komma fram till ens ett utkast till ett avtal så är det inget annat än ett stort misslyckande. Det här mötet har varit planerat i många år och nu borde ett avtal vara närapå klart. Istället fortsätter världens nationer se till sitt eget bästa och fortsätta kohandla med vår framtid.
 • Jag hade förväntat mig regn redan igår, men snön bara fortsätter falla och ligger nu tjock över vår stad. Så länge det fortsätter vara kallt så uppskattar jag det. Den jordanska palestinasjalen och den hem-stickade TAIF-mössan håller mig varm så jag har inga invändningar.

Vrom...

 • Det var sagt att KHK skulle ta en storseger mot Kungälv, att Mörrum återigen skulle kollapsa mot Kristianstad och att Olofström nog inte skulle ha motivation nog att stå emot Nybro. Det verkar inte som om någon av föraningarna slog in i och med att Nybros seger med 2-1 nere i Olofström räckte till Allettan medans både KHK och KIK tog knappa segrar. Det blir kul med fler derbyn mot Nybro och skönt för Ferrarin att den inte behöver åka så långt till bortamatcherna nu när det är vinterväglag.
 • Det blev en tur till Kho Thai ikväll och sedan ett par öl på Pauze. Det är kanske inte hetaste stället i stan, men när både plan a (Bishops) och plan b (De Luxe) var fullsatt så återstod det inte mycket val.
 • Ni undrar förstås hur det gick med julskinkan som jag griljerade idag. Jodå säger jag, det gick alldeles utmärkt. Har provsmakat den ikväll och jag är nöjd för att vara förstagångs-tillagare.
 • Det blev en andra förlust för säsongen ikväll. Halmstad vinner på straffar och det är väl inget som någon kan vara nöjd med. Nästa match är dock i allettan, och då blir varje match viktig vilket är väldigt behövligt nu känns det som. Det är något jag ser fram emot väldigt mycket.
 • Nog kan man anklaga oss för att vara skadeglada nu, men jag hoppas folk kommer ihåg att det inte var vi som började tjata om Ferraris som skulle köra om Trabanter osv

Klassiskt klipp

 • Jag kan inte låta bli att emellanåt titta på Klimat-förhandlingarna från Köpenhamn. Jag tycker att vad som pågår där nere är väldigt viktigt ur många aspekter, klimat, ekonomi och rättvisa. Aspekter som alla är sjukt viktiga om vi ska forma en hållbar framtid. Idag har jag hållit mig hemma och ägnat mig åt hushållsnära tjänster så som att diska, läsa en bok, dammsuga och grilla julskinkan, så jag har det gått utmärkt att ha TVn på i bakgrunden. Det ska dock erkännas att jag stundtals har zappat mellan förhandlingarna och Musikhjälpen.
 • Örebro värvar visst en spelare från Italienska Cortina. Spaghettilirare var ordet...
 • Tingsryd-klacken sjunger ibland 'Du kan dra åt helvete' och 'Efter matchen ska du dö' till både motståndare och motståndarfans. Det låter givetvis inte så snyggt, men jag tycker bara att man ska ta det med en nypa salt och inte dra allt för stora växlar. Det är ju givetvis inga ramsor som skall tolkas bokstavligt. Jag tror ingen verkligen menar att till exempel Nybro-fansen skall hamna på en plats där människor som dömts av Gud ska få lida och pinas i all evighet. 'Jag trampa' på en lax en dag, och laxen börja blöda. Men lika glad är jag för det, för laxar ska man döda'. Vad säger moralisterna om den ramsan?

Dec. 16, 2009

 • Jag köpte en julskinka häromdagen som nu ska griljeras. Det verkar inte så svårt tycker jag, men det återstår att se hur resultatet blir. Det kan nog gå lite hur som helst så jag återkommer med rapport när den är klar.
 • Inför serien så tyckte Den Nyblivna Pappan att jag skulle tippa tabellen här i bloggen. Jag kännde att jag har för dålig koll på de andra lagen så jag tippade hur jag ville att det skulle sluta istället;

  1. Tingsryd
  2. Pantern
  3. Nybro
  4. Mörrum
  5. Olofström
  6. Gislaved
  7. Karlskrona
  8. Kristianstad
  9. Kungälv
  10. Halmstad

  Det känns som om jag har fått mina önskningar igenom på det stora hela. Byt plats på Mörrum och Kristianstad så är min tabell närapå uppfylld. Nu när jag sitter här och tänker på hur det kan sluta så inser jag hur tråkigt det vore med Kristianstad i Allettan. Jag föredrar som sagt Nybro, men om det inte bli dem så vore det nog bäst med Karlskrona. Karlskrona är trots allt ganska ofarliga om de tar sig vidare, och de bjuder på en hel del underhållning i form av blogg och forum-skriverier i samband med matcherna.
 • Så har visst Mörrums ordförande avgått mitt under säsongen. Jag brukar alltid säga att Mörrum och Öster brukar turas om att inneha titeln Sveriges mest misskötta förening...
 • Det är nog dags att även jag står upp lite för de Bofors-fans som fått utstå spott och spe från alla tänkbara håll de senaste dagarna. Som jag har förstått det så skriker de ramsor om att låta spelaren dö när han ligger ner på isen, men innan någon har insett hur allvarligt läget är. Jag vet vad som skriks i Dackehallen när en motståndare ligger ner på isen, jag vet vad som skriks i väldigt många hallar när motståndare ligger ner på isen. Det skriks väldigt mycket som inte ska tas alltför bokstavligt. Nu var det ju oerhört olyckliga omständigheter i detta fallet vilket gjorde att just den ramsan lät väldigt illa, men innan vi sågar dem alltför mycket så ska vi nog inse att det lika gärna kunde skett i Dackehallen. Det känns lite populistiskt att hoppa på Bofors-fansen eftersom läget blev som det blev.
 • Halmstad away, sen är grundserien över. Det är nog bra det tror jag. Vi hoppas på en seger till och ett fullbordande av en närapå komplett höst-säsong. Det är nästan skrämmande hur lite man bryr sig om en match som den ikväll. Jag är bjuden på julmiddag ikväll på stan så när jag kommer hem får det bli en titt på swehockey.

Vem Pra Bahia

Tisdagskvällen slutade på lokal och liveuppträde av ska-bandet Ska n´ Ska. Jag har aldrig varit den som står längst framme vid scenen och dansar, även om musiken får det att gunga ordentligt i knäna. Om det är bra så står jag med armarna i kors och trummar takten mot läpparna med ena pekfingret, det är min tell. I natt blev jag så oerhört sugen på att lyssna på Manu Chao, så när jag kom hem fick det bli ett par låtar på youtube när jag kom hem. Idag är det dock Timbuktu och Simone Moreno som står för morgon-musiken. Grym låt! P3´s musikjakten avlöser med Familjen´s 'Det snurrar i min skalle', Skånskans låt. En oerhört bra start på morgonen där ingen kan sitta still.


Så kom snön

Idag föll så snön över vår stad. Vi har alla olika inställningar till det här med snö. Växjös snyggaste kom i förmiddags med snöflingor i håret och ett stort leende över snön som föll. Själv är jag lite mer skeptisk. Men så länge jag får sitta inomhus och titta ut så kan jag till viss del glädja mig åt det hela, så länge det inte regnar bort redan imorgon.

Ikväll har jag låtit mig övertalas att åka på fest. Det är något speciellt med tisdagsfester, de kan gå lite hur som helst. Ikväll är det tydligen avskedsfest för ett sällskap som är på väg att lämna staden, så vi får väl se hur muntert det blir. Vi får väl se om jag blir lika snäll och kärleksfull som senast jag var ute, förhoppningsvis kan jag hålla upp min manliga fasad lite bättre ikväll...


Det här är bra

Nu är det bara ängslan, som att vara fängslad
Det är samma känsla ifrån höghusen till radhuslängan
Eller i innerstan, för det finns inget kvar
Av det man en gång haft eller ville ha
Och alla drömmarna dom stulit och sen dratt i smutsen
Så man har gett upp en efter en för en plats som vuxen
Finns ingen nostalgi, bara ett låtsasliv
Jag måste göra nåt snart innan jag får panik
Finns inget kvar att nämna, bara en stad att bränna
Så håll ut lågorna så länge det finns gas i tändarn


-7° c


Nu är det dags att plocka fram mössan.


Måndag

Att läsa japanska morgontidningar ät nog inget jag kommer göra till en vana. Jag gillar inte att läsa lodrätt...

 • Det skrivs väldigt mycket just nu om vad som hände Örebros Nicklas Lihagen igår. Det är ganska otäcka bilder som får ett bra slut. Just Lihagen är en av de spelare i Örebro som jag genom åren har tyckt allra sämst om. Jag minns matchen mot Örebro i Allettan för två år sedan där Tingsryd vann med 7-0 och Örebro gjorde bort sig både på isen och läktaren. Just Lihagen drar i matchen på sig fyra tvåor och till slut ett matchstraff. Men Lihagen är dock en spelare som jag börjat respektera mer och mer. Även om han spelar en hockey som jag inte uppskattar och för ett lag som jag inte tycker om så står han för det han gör. Och det är faktiskt värt respekt.
 • Idag kom ångesten när jag mötte vissa av alla de som jag hade stött på i fredags under min tomtemask. Jag har en ovana att bli alltför snäll och kärleksfull när jag är full, och det blev jag gruvligt påmind om idag. Men det är bara att bita i det sura äpplet och fortsätta se glad ut.

Det är även värt en viss respekt att våga köra till TAIF-nästet Växjö med uggle-klistermärke på bilen.


Kung Kinch!

Jag vet inte om jag var den enda som följde Lyon - Bordeaux igår kväll på Viasat. Jag hoppas ni var fler som såg matchen för det erbjöds stor humor i början av andra halvlek. Lasse Kinch kommenterade och insåg helt plötsligt att lagen inte hade bytt sida i paus. Stor förvirring utbröt och stackars Kinch förstod ingenting. Under ett par minuter försökte han reda ut vad som hade hänt och varför lagen fortsatte anfalla åt samma håll. Efter mycket om och men så insåg dock Kinch att han satt och kommenterade repriser från första halvlek, och snart kom den andra halvleken igång. Sällan har jag skrattat så mycket under en fotbollsmatch.


Vilken helg!

 • Jesus amalia vilken helg det blev. Fredagens tomtefest följdes upp av 25-årskalas för den Vackra Damen från Flen igår. Kvällen slutade på Grace och det var klackarna i taket från början till slut. Det gick illa för en av mina kamrater som lyckades spräcka byxorna under en taekwondo-match framåt småtimmarna. Idag är det söndag och sällan har jag varit så trött. Ikväll blir det soffläge och kanske en websändning av På Spåret från i fredags.
 • Det demonstreras friskt nere i Köpenhamn. Jag förstår demonstrationerna och ser dem som viktiga, men det är tråkigt att all rapportering ska handla om de demonstranter som blev gripna och polisens behandling av dem. Det är oerhört mycket positiva krafter bakom en demonstration som samlar över 50.000 personer, något som jag tycker media kunde rapportera om.
 • TAIF slår GSK med 5-1 och det känns som om matchen motsvarade de flesta uppställda förväntningar. Nu är det bara en match kvar av grundserien och sen börjar äntligen Allettan, som vi har längtat. Det var en tråkig publiksiffra, men det var väl också väntat. På tal om hockey så verkar det allt mer som om jag får igenom min önskan om Nybro till Allettan. Det blir betydligt tuffare, man väldigt mycket roligare med matcher mot Nybro än mot Kristianstad eller Karlskrona.
 • Idag var det innebandy igen. Vid ledning med 5-0 tycker man att det kunde ha blivit några byten, men icke! Idag satt jag fastnaglad vid bänken i alla tre perioderna.

Grattis på födelsedagen

Idag är det tre år sedan jag började blogga. Här är en länk till det allra första inlägget jag skrev. Det kan väl dock konstateras att mina målsättningar med bloggen inte har infriats fullt ut, men jag känner att det har blivit ganska bra resultat ändå. När andra bloggar lägger ner till höger och vänster så fortsätter jag ett tag till. Så länge jag tycker det är roligt att skriva, och ni fortsätter att läsa, så ser jag ingen anledning till varför det inte skulle bli ett fjärde år. Den här helgen har jag som sagt inte mycket tid över till att blogga, men imorgon kväll tar jag nya tag.


...


Allt gick enligt planerna...


Tomtefest


Tomtefesten 2007.

Den här helgen går en trevlig tradition av stapeln då vi för fjärde året i rad anordnar tomtefest. Det är en tradition som har vuxit sig allt starkare för en utvald samling killar. Konceptet är lika enkelt som genialt, vi köper varsin tomtemask och dricker oss mer än måttligt berusade. Allting blir roligare i en tomtemask. De flesta ur sällskapet här lämnat Växjö, men i eftermiddag kommer det tomtar resande från när och fjärran för att hedra vår tradition. Min lägenhet kommer fungera som härbärge i helgen och därför är det stor risk att bland annat mitt bloggande blir lidande. Som om inte tomtefesten vore nog så har den Vackra Damen från Flen (kommer ni ihåg henne?) 25-årsfest imorgon kväll så det finns risk att det blir ett par långa nätter framöver.

Trevlig helg!


Glad Nobeldag

På min Nobelmeny ikväll står det falukorv med potatismos,
med en kärleksmums till efterrätt. Det kunde varit värre...

 • Nu återstår det två matcher av grundserien innan den tar slut. Matcherna mot Gislaved och Halmstad känns lagom ointressanta och kommer nog inte få allt för många att gå i taket av upphetsning. Men vad händer sen? Allettan drar igång först onsdagen 6/1, med andra ord ett uppehåll på närmare tre veckor. Visst är det ett bra tillfälle för skadade spelare att friskna till, vilket är nödvändigt. Men för en gång skull så ser jag gärna en träningsmatch mot fräcka pop-laget från Växjö. Jag tror vi skulle ha mycket att vinna på en match mot ett lag som nog, trots allt, ligger en nivå över oss rent sportsligt sett.
 • Jag gillar att se på Nobelfesten. Det är ju tänkt att jag ska bli bjuden på den där festen en vacker dag så det är lika bra att kolla in hur det går till. Det är imponerande med alla vetenskapsmän som samlas och för en gångs skull drar uppmärksamhet till Stockholm och Sverige. Prinsessan Madeleine är dagen till ära klädd i en smaragdgrön klänning.
 • TAIF - Rögle J18, 3-3 efter en period. Typisk juniorhockey.

TAIF - Blekinge

Så här långt in på säsongen har vi 9 segrar och 26-1 i poängfördelning mot Blekinge-lagen. Förr var derbymatcherna mot Mörrum bland de hetaste matcherna under säsongen, och vi var det värsta Mörrum visste. Olofström har väl å andra sidan aldrig riktigt framkallat samma känslor, men att vi varit vänner kan väl ingen påstå. Nu finns det helt plötsligt en gemensam fiende och relationerna över landskaps-gränsen har rubbats. Under våra möten jublas det gemensamt när Karlskrona släpper in mål, och om man ser video-klippet från OIK-Pantern igår så hör man var Olofströmarnas sympatier ligger.

Vidare kom det idag en kommentar här i bloggen (läs mer här) från Jean-Pierre; "Besviken. Inte ett ord om att 13 man ur laxarna support var och förstärkte Brigaden under matchen igår :) Yes, ni hörde rätt, vi hejjade på TAIF. Gamla GOISare vänder sig i graven..". Det tro fan de vänder sig i graven, det hade jag också gjort om jag varit i deras läge. Det påminner om förra säsongen när det stod Karlskronabor i Örebroklacken enbart för att bevisa sitt hat mot TAIF. För mig är det svårt att förstå hur man ställer sig och hejar på ett annat lag på det viset, och något jag nog inte skulle få för mig att göra.

Dock vill jag i all fall påpeka att jag hatar Växjö Lakers eftersom de har fått mig att sympatisera med Troja vid vissa svaga ögonblick.


Heja Tingsryd!


Kaffe och Malou von Sivers, en hyfsad start på dagen.

 • Det känns återigen som om Tingsryd gjorde en oerhört stark insats igår. Att åka ner och hämta hem tre nya poäng mot ett desperat jagande Karlskrona är imponerande. Vi fortsätter sakna spelare, och igår försvann Lundström också, men ändå sliter grabbarna på och gör det bra. Som en förmildrande omständighet till gårdagens seger ska det väl sägas att den motivation som Karlskrona borde känna nog snarare upplevs som press för dem. Tingsryd å andra sidan hade igår allt att vinna och inget att förlora.
 • Jag tog som sagt den där sprutan igår och ännu har jag inte känt av några biverkningar. Mina sjuksköterske-vänner berättar att biverkningarna ska komma redan inom ett par timmar, så jag är nöjd med utgången. Jag är dock inte särskilt förvånad, biverkningar har aldrig varit min grej.
 • Tingsryds AIF - Rögle BK J18, ikväll kl 19. 
 • Igår var en riktig jävla skitdag. Jag kan bli oerhört frustrerad om jag inte får den respekt som jag anser att jag förtjänar. Jag vet inte vilket som är värst, om folk med avsikt eller utan avsikt visar mig bristande respekt, men det gör mig lika förbannat. Kvällen avslutades med en innebandyträning som jag undrar varför jag deltog på. Efter träningen så satt en av knattarna och grubblade över sin samhälls-läxa, han skulle lära sig sveriges grundlagar. Så jag förklarade dem för honom och kände mig nöjd över att kunna bidra med något till laget.
 • Idag är det alltså Nobeldagen. Inte heller i år är jag bjuden, men traditionerna finns där likväl.


SMS-rapporter från Karlskrona

Den nyblivna pappan är på plats i Blekinge och rapporterar.

20.23: "3-0 till TAIF efter första."
20.24: "5-2 efter andra, Davidson 2 mål."

22.08: "Slut, 6-4"
22.10: "3 mål och 1 ass av Davidson. Men det är väl som de säger, att han bara gör poäng mot sämre lag."

22.11: "Nu sitter vi på puben i Karlskrona, dricker öl och käkar hamburgare. Var är du?"

Miljonmannen!


3+1 av överbetalda och överskattade Million Dollar Matt ikväll. Gotta!


KHK Away

 • TAIF.nu ber i vanlig ordning om att vi ska köpa julklappar av dem. Jag är, om inte annat för egen del, intresserad av luvtröjan ovan. Men av erfarenhet så vet jag att man ska vara försiktig med att köpa luvtröjor av TAIF, mer än en gång har tröjor krympt eller förlorat all elasticitet redan efter en tvätt eller två. Därför tänkte jag se om någon av mina läsare kan kommentera kvalitéen på luvan ovan. Anyone?
 • Ikväll är det återigen dags för bortamatch mot Karlskrona. Ett gyllene tillfälle för oss spela bort dem från Allettan och att ytterligare en fin skalp innan juluppehållet. Det har ju börjat höras röster från KHK-håll om att det kanske är bättre att spela i fortsättningsserien än i Allettan, så de kanske inte har något emot om vi vinner ikväll. Dessutom är vi ju uppenbarligen skyldiga Nybro någonting, så även för dem vore det nog bäst om vi vann. Vi har ett hårt jobb med att göra övriga parter just nu, men min förhoppning är att både Bendelin och Goe blir nöjda till slut.
 • Cop15 har kickat igång i Köpenhamn och de officiella förhandlingarna går att följa direkt på SVT24. SVT är i vanlig ordning värda beröm för den service de ger oss. Jag tillhör den skara som har stora förhoppningar, men lägre förväntningar, om vad som kommer ske i Köpenhamn de närmaste veckorna. Jag är av den åsikt att världen behöver förändras drastiskt i framtiden, och klimatet ser jag som en av de mest akuta frågorna.
 • Einarsson, Hilding och Jonsson saknas även ikväll, och det innebär att övriga spelare får desto mer istid. Vet någon hur det är med Hilding egentligen? Detta är femte matchen i rad som han missar efter smällen nere i Kristianstad. Beställningsjobb...?
 • På tal om jul, det börjar komma allt närmare nu och snart är det redan dags att tända det tredje ljuset. Imorgon är det Nobeldagen, på fredag kommer ett par goda vänner tillbaka till stan för en årlig julfest som vi brukar ha ihop och på söndag är det lucia. Det går fort nu.

Dagens uppdrag avklarat

Av någon anledning har det dragit ut väldigt länge på tiden, men idag tog jag mig i kragen och tog den där vaccinationen. Jag hade med mig Skånskans Ipod och förväntade mig långa köer, men det hela gick väldigt smidigt och var avklarat på 5 minuter. Nu har jag gjort min samhälleliga gärning för dagen och kan med gott samvete leva vidare i en influensafri värld.Förresten...


Jag har ju köpt ett drag i julklapp till min fiskeintresserade svåger,
kanske Koreanskan skulle bli glad om hon fick ett likadant...


Tisdag kväll

 • Ytterligare en ny hockeyblogg har dykt upp. Återstår hur länge denna bloggen kämpar på, det finns en tendens bland hockeybloggar att försvinna efter ett tag. Undertecknad får väl anses som ett strålande exempel på motsatsen. Den här bloggen närmar sig sin födelsedag, och det börjar bli ett par år på nacken nu.
 • Idag kom det starka indicier om att det är en julklapp från Syd-Korea på väg till Sverige. Jag förnekar inte att det gör mig glad, men det betyder å andra sidan att jag borde skicka en klapp till Korea. Tips någon? Vad skickar man för julklapp till en tjej i Korea som redan äger en Tingsryd-halsduk?
 • Kvällens Debatt handlar om huruvida Barack Obama verkligen borde ha fått Nobelpriset. Det ska bli intressant att se om någon fortfarande kan försvara det beslutet.
 • Helgens toppmatch på Viasat är Juventus - Bayern München. En match mellan två storlag med en mängd profiler, då är det alltid sevärt även om matchen i sig inte bjuder på något extra. Sjuksköterskorna är på väg över och glöggen står på värmning, ungefär som det ska vara en mörk decemberkväll när inte mycket annat lyser upp i vardagen.

Ingen blir förvånad

Hur är det nu? Vad är det Karlskrona-fans är kända för?

Hmm...

Jo just det, så var det ju. De är utomordentligt skickliga på att vända kappan efter vinden.


Konspirationsteoretiker

 • Det har öppnats en liten möjlighet för mig att få lite betalt för att skriva. Jag gillar att skriva, och har gjort det ganska länge, så det känns som det skulle passa mig väldigt bra. Det är dock inte, otroligt nog, hockeysverige.se som har hört av sig och vill ha en ny bloggare.
 • Det finns folk som inte tror att vi har en global uppvärmning, som tror att Miljonmannen får ta del av parkeringesavgifterna utanför Dackehallen, som tror att Elvis och JFK blev bortförda av utomjordingar och det finns folk som tror att Robin Jacobsson medvetet skadade Olofströms Joakim Sydegård igår. Ibland kan man koka ihop rätt spännande intriger om man väljer att utesluta logiken när man resonerar med sig själv. Jag tillhör dem som tycker att det var en klantig tackling av Jacobsson som tyvärr slutade ganska illa för Olofström-spelaren. Men att därifrån dra det så långt som att det var Tisell som hade beställt det hela blir bara absurt. Det är förbannat tråkigt, men ibland blir spelare skadade utan att det låg en ond avsikt bakom.
 • Roma vann igår huvudstadsderbyt med 1-0. Det blev en ganska avslagen match, men spelet runt matchen och vad som händer på läktarna gör det desto mera sevärt. 2005 var jag på plats på Stadio Olimpico och såg Francesco Totti's Roma spela mot Sienna. Sedan dess har jag av naturliga skäl alltid haft ett gott öga till Rom-klubben. De ideologiska föreställningar som de båda Rom-klubbarna påstås representera har gjort det än enklare att välja sida.
 • Om nu Nybro inte är kapabla att ta sina egna poäng så tycker jag banne mig inte att de ska förvänta sig hjälp från någon annan heller. Det ligger inte på vårt ansvar att bjuda med Nybro till Allettan. Torgny Bendelin har i många år jobbat för att göra sig impopulär bland Dackehallens publik. Och snart har han nog lyckats fullt ut tror jag.
 • Juniorerna har det tungt just nu. I helgen blev det två nya förluster för J20 som nu har fem raka förluster. Truppen har drabbats av skador och sjukdomar och efter den fina inledningen så har laget tappat farten. Nu ligger de näst sist, med Troja på sista plats, och formen ser allt annat än bra ut. I lördags blev en spelare utvisad och Swehockey visade två minuter för HO-MA. Efter lite googlande visade det sig att HO-MA står för Holding the mask, något vi sällan ser när A-laget spelar.

Tingsryd - Blekinge 23 - 1

 • Vi kom en aning sent till dagens match, så när vi parkerade var grusparkeringen obemannad. Det tro fan att när vi inte betalar för parkeringen så går Miljonmannen och gör två nya mål. Jag köpte dock en hälften/hälften-lott, så förhopnningsvis kommer lite av pengarna på plats i Davidsons ficka så småningom.
 • Det blev en ny seger med innebandyn idag, kul.
 • Karlskrona HK, med karaktärspelare som Daniel Brasar, Carl-Johan Höök och Sebastian Arvidsson i laget, förlorade i eftermiddags borta mot Kristianstad. Vågar man ens titta in på Black Bugs forum efter danna förlusten? I och med Karlskronas förlust så är det nog fördel Kristianstad i striden om den sista platsen till Allettan. Kristianstad vore kanske den bästa lösningen trots allt.
 • Idag är det finlands nationaldag, var det därför det var tomt på bortasektionen i Dackehallen ikväll?
 • "Toppmötet i hockeyettan mellan Tingsryd och Olofström blev några minuter försenad sedan en plexiruta mitt framför pressbåset splittrats i miljoner bitar av en slagskott på uppvärmningen." Tack för det, så behövde vi som kom sent inte missa mer än någon minut av första perioden.
 • AS Roma - SS Lazio, avspark kl 20.45. Italiensk fotboll är inget jag ser allt för ofta. Men när det är Rom-derby så kan jag inte låta bli. Helt plötsligt känns det som om det står mer än fotboll på spel, och då blir matcherna väldigt intressanta. Att jag i ett sådant möte sympatiserar med Roma behöver väl knappt nämnas.
 • Mitt inlägg från i fredags kväll om att serien inte håller riktigt den klass som vi hade hoppats på, fick lite extra vatten på sin kvarn idag. TAIF var sett över hela matchen fullständigt överlägsna. Det är nästan skrämmande att se hur mycket det skiljer mellan ettan och tvåan i serien. Å andra sidan har vi av tradition väldigt lätt för Olofström, medans Pantern och Nybro gör det svårare för oss.

Lördag

I förmiddags var jag iväg en sväng och spelade B-lagsinnebandy. När det handlar om B-laget så är den egna insatsen viktigare än lagets, så idag är jag mer nöjd över mina egna två mål än missnöjd över lagets förlust. Imorgon är det dags för match igen, och förhoppningsvis kan jag ta med mig dagens målform.

 

Just nu sitter jag hemma hos den nyblivna pappan och följer dagens sändningar från preimier league. Ölen är upphälld och chipsen står på bordet. På datorn följer vi Huddinge - TAIF J20 med nedsläpp kl 16. Av erfarenhet vet jag att ni inte är särskilt intresserade av att läsa bloggar när det är lördag. Så idag ger jag mig själv ledigt från detta annars så hårda och betyungande kall, om inget väldigt oförutsett händer.

Ha det bra!


Lilla Allsvenskan... ?

Det var mycket snack inför säsongen om vilken kanon-serie vi hade hamnat i. Det skulle vara många hårda matcher mellan flera lag som satsade uppåt var det tänkt. Hur har det blivit då?

Jag tycker att serien har blivit lite av en besvikelse där inte många lag har levt upp till förväntningarna. TAIF har givetvis gjort det väldigt bra, bättre än vad någon kunde förväntat sig. Inför serien så var det en kamp om att lägga över så mycket favorit-tryck som möjligt på TAIF, men jag tror ingen verkligen trodde att vi skulle vara så bra som vi har varit i år.

Karlskrona och Nybro var tänkta som närmsta utmanare till TAIF. Båda lagen måste anses ha varit besvikelser så här långt. Vi pumpades med information i somras om att Karlskrona hade värvat Div 1´s bästa back och om de poängkungar de plockat in. Våra nyförvärv var inte vatten värda, hur vi kunde föredra Pappas pojke framför den där ofantligt lovande Findus var för dem en gåta. Så småningom plockades även en "typisk playmaker, med extremt offensiva kvaliteter" in i laget. Dessutom var det den vanliga ramsan om en fin ishall och överlägsna resurser, och Karlskrona skulle köra om oss, vrom vrom och allt det där. Karlskrona verkar nu ta sig till allettan trots allt, men ingen kan påstå att de motsvarar de förväntningar som deras egna fans skapade i somras.

Nybro har spelmässigt imponerat på mig, de är de lag som har spelat helt klart bäst i matcherna i TAIF. Men de har inte lyckats ta några poäng mot oss, och inte heller mot övriga topplag knappt. Nybro spelade i fiol i allsvenskan och har behållit stora delar av laget, men verkar likväl missa Allettan även de.

Mörrum var ett annat lag som kom upp och skulle höja hockeytempen. Mörrum har varit helt enkelt för dåliga i år, vilket de bland annat med all pinsam tydlighet bevisar ikväll. Mörrum har i enstaka matcher gjort bra insatser, men överlag har de inte räckt till.

Som jag tidigare har skrivit så tycker jag Olofström har gjort det bra i år. Med relativt många spelarförluster, dåligt publikstöd och knappa resurser så ligger de ändå på en imponerande andraplats i årets serie. Men frågan är om det inte är lite tack vare det minst sagt halvdåliga motståndet. Övriga topplag har svikit och lämnat gatan öppen för Olofström. Panterns insats är att jämföra med Olofströms, de har gjort det bra med tanke på sina resurser. Förresten så är Kungälv och Kristianstad också besvikelser i år. Halmstad och Gislaved har jag inga direkta åsikter om.

Hur som helst så får jag för mig att division 1F inte har levt upp till de högt ställda förväntningar som fanns inför säsongen. Har jag fel?


Fredag

 • Efter gårdagens politiska inlägg tänkte jag det vore lämpligt med ett nonsens-inlägg i vanlig stil och sedan tar vi ett hockey-inlägg ikväll. Vad sägs om den dispositionen?
 • Trossö Ultras har kastat upp en ny hemsida där de har valt att ha Che Guevara som symbol. Supportergrupper till mitt koreanska lag, Suwon Blue Wings, hade samma symbol på sina flaggor. Lika fel som det kändes att Koreanska grupper försökte identifiera sig med Che Guevara, lika fel känns det att KHK-supporters gör det. Om vi nu tvunget ska sätta en ideologisk stämpel på Koreaner eller på KHK så tror jag inte den rimmar med Che´s övertygelse i alla fall.
 • Ikväll börjar en ny omgång av På Spåret. Jag har länge tyckt att det är Sveriges överlägset bästa underhållningsprogram, men i slutet började jag tröttna alltmer på Oldsberg och Hellbergs ansträngda försök till skämt. Nu tar Sveriges bästa programledare, Kristian Luuk, över och förhoppningsvis kan programmet få en behövlig nytändning.
 • Sveriges nästa bästa blogg läggs ner, förbannat tråkigt.
 • Jag tyckte att jag hade en plan och att det kunde gå vägen. Nu har det visat sig att den planen nog inte kommer gå i lås och jag måste nog lämna Sverige tidigare än väntat i vår. Troligen åker jag till Mozambique i slutat av Mars och missar således återigen avslutningen av säsongen. Det känns inget vidare, det måste jag erkänna.
 • Skulle Che Guevara varit beredd att sjunga med i Real KHK´s 'Vi köper allt vi vill ha'-ramsa?

Islamofobi

Är någon av mina läsare rädd för muslimer? Är det någon av mina läsare som vill förbjuda byggande av minareter i Sverige?

Kom igen i så fall, kasta ur er lite förståndiga argument till varför Muslimer är farliga. Snedvridna SD-argument köper jag inte. Ge mig något vettigt.


Tvättdag

Ikväll tog jag äntligen tag i min tvätt-situation. Så nu springer jag fram och tillbaka mellan tredje våningen och källaren iklädd ett par mjukisbyxor och min Barca-tröja (inköpt pre-Zlatan). På Tv'n är det målextra från elitserien och jag äter lusse-fika. Swehockey rapporterar att J18 har 3-3 i Dackehallen och att det står 1-1 mellan Pantern och Nybro. En torktumling, en period och två pepparkakor är allt som återstår innan vi är klara med kvällen.


Ljus i vårt hus


Allting blir faktiskt lite lite ljusare, och lite bättre när man har fått upp lite adventsljus.

 • Det är just nu skidskytte på SVT1. Jag är en av de som har väldigt svårt att finna tjusningen i den sporten. Överlag så får jag för mig att det är mediokra skidåkare och mediokra skyttar som kombinerar de båda sporterna. I Sverige har vi uppenbarligen en uppsjö av både mediokra skidåkare och mediokra skyttar, och därför får sporten allt för mycket uppmärksamhet. Det är ungefär samma fenomen som när hela Sverige helt plötsligt enades om att sjukamp var den överlägset intressantaste friidrottsgrenen. Summa sumarum så tycker jag alltså att Sarah Sjöström skulle fått bragdguldet.
 • TAIF - Skövde J18, ikväll kl 19.00
 • Igår kväll så hade jag grönvita strumpor med mig till innebandyträningen. Direkt fick jag frågor om jag hade tagit på mig TAIF-strumpor, och när jag nekade till det så gällde frågorna istället om jag hade valt dem just för att de var grönvita. Ibland är jag lite för lättläst tror jag...
 • Ikväll är det dessutom värt att hålla ett öga på Pantern - Nybro på swehockey. Jag hymlar inte om att jag vill ha med Nybro till Allettan så ikväll håller jag en tumme för dem.

Nya framgångar


Jag är inte överdrivet förtjust i att skrapa rutan på bilen.
Men nu är det december så då kan jag faktiskt tycka att det var på tiden.

 • Kungälv - TAIF 0-4, ikväll hade jag gärna varit på plats i Göteborg och firat med mina vänner. Istället sitter jag och ser ett program om Nobelpristagarna i Ekonomi, ett intressant program förvisso, och läser om matchen på nätet. I och med Olofströms förlust mot Kristianstad så är TAIF nu klara seriesegrare. På något sätt känns det lustigt att vi trots vår överlägsenhet säkrar seriesegern med bara fyra omgångar kvar. Det säger en hel del om Olofström som har gjort en overkligt bra säsong så här långt.
 • Jag läste att vår goda vän Fahlander har slutat blogga. Förutom att han utnämnde mig till Rikspucko så har vi en stor sak att tacka honom för. Fahlander satt i somras hemma på sin kammare och slog på miniräknaren. Fram kom den oerhörda lön som vår Matt Davidson tjänar och Miljonmannen var född. Ett smeknamn som nu har etsat sig fast och nu är allmänt vedertaget på Dackehallens läktare.
 • Idag ringde min syster och frågade om TAIF spelade hemma ikväll. Det känns oerhört bra att jag har fått min syster och hennes sönder att bli allt igenom grönvita. Alla tre sönerna har fått en grönvit halsduk i present av mig när de har fötts, kanske gjorde den där halsduken lite verkan trots allt.
 • Ikväll var det en ny innebandyträning. Ingen mening att skriva allt för mycket om den, men jag får ju lite motion i alla fall.
 • På tal om att sluta blogga, hur många gånger har inte jag slutat blogga? Jag har gjort fler comebacker än Anders Åkesson så ni ska inte tro att man bara slutar blogga sådär rakt uppochner. Det är inte så enkelt som folk kan tro.

En förståndig ung man...


...men två ganska flamsiga programledare tycker jag.


...

 • Idag fick jag erfarenheten av att försöka tala med en vägg som inte inse att jag har rätt. Jag har en väldigt svensk mentalitet och har svårt att besserwissra allt för mycket, därför blir det jobbigt när jag vet att jag har rätt men ändå inte får igenom mina tankar fullt ut.
 • På tv visas kväll Färjestad - Djurgården. Jag har tidigare skrivit om hur kul det är att se Djurgådens unga lag i år. Kvällens möte får mig dock att tänka tillbaka på klassiska SM-finaler lagen emellan för 8-9 år sedan. Det var på den tiden som TV inte sände så mycket elitserie-hockey. När det blev dags för SM-slutspel så klev TV4 in i handlingarna och helt plötsligt var slutspelet en angelägenhet för hela landet. Tidningarna skrev helsidor om matcherna och alla hade sina favoriter och hatobjekt. Den glöd och spänning som fanns runt SM-slutspelen förr finns inte riktigt nu känner jag.
 • Den här veckan var det tänkt att jag skulle åka till Göteborg. Imorgon kväll skulle jag till Oasen i Kungälv för att se Kungälv - TAIF och resten av veckan skulle jag ägna mig åt att dricka öl med vänner och kultivera mig. Nu kom andra, mindre lockande, planer i vägen och jag är nödgad att ställa in Göteborgsresan. Ingen är mindre nöjd än mig och tyvärr får TAIF, som så många gånger förr förvisso, klara sig utan mig imorgon. 
 • Äntligen kommer det ett svenskt veckomagasin med inriktning på enbart engelsk fotboll. På fredag kväll börjar Canal+ sända nya Rule Britania med Jonas Dahlqvist som programledare. Även om det är en ganska liten risk att jag kommer sitta bänkad vid TV´n på fredagkvällar så är det ett initiativ som jag applåderar och jag hoppas på många repriser. Varför inte på lördagar innan den tidiga matchen sänds?

Första december

Tycker du att bilden är skrämmande?
Det tycker de uppenbarligen i Schweiz där de förbjuder byggande av minareter.

 • Igår kväll presenterades truppen till JVM. Både Oliver Ekman-Larsson och André Pettersson kom med, och gör turneringen lite intressantare. De senaste årens sändningar från JVM har lockat många tittare, och lär så göra även i år. Sverige spelar sin första match på annandagen, och det är en turnerning jag ser fram emot. Nu spelar ingen av grabbarna i TAIF längre, så därför ställer jag frågan om det finns någon som känner till andra spelare som spelat för Juniorkronorna samtidigt som de representerat TAIF. Av någon anledning får jag för mig att Tobbe Björklund har spelat för juniorlandslaget. Kan det verkligen stämma?
 • Jag tycker schwiezare är skrämmande...
 • På taif.nu fanns för någon dag sedan en artikel om att de samlar material till en DVD med ett namn i stil med ´TAIF till allsvenskan´ eller något dylikt. Nu är den artikel borta, fråga mig inte vart den tog vägen. Vad jag reagerade mot var att titeln. Folk må säga vad de vill, men jag tycker aldrig det har passat oss att på något sätt ta ut något i förskott. Vi är Tingsryd AIF, och vi slår bäst ur underläge. Så har det alltid varit och kommer nog förbli. En bild av TAIF som underdogs är svår att behålla med tanke på vår framfart på isen i år, men jag tycker att även vi utanför isen bör tänka på vilka signaler vi sänder ut. Förhoppningsvis var det någon mer som reagerade på rubriken, och det var därför artikeln försvann.
 • Fredrik Emwall fick igår kväll pris för att han har gjort 600 matcher för Linköping.
 • Frukost och den nya julkalendern på SVT Play, så kan jag tänka mig att inleda varje morgon.

RSS 2.0