Värmande

När de arktiska vindarna är som värst är det oerhört fint med Samgyetang till middag. En härligt värmande kycklingsoppa med ginseng, vitlök, ingefära samt salt och peppar.
***
En bortamatch mot Mora är det kanske inte meningen att vi ska vinna, inte i nuläget. Men när en match verkar ha artat sig som gårdagens gjorde, så känns det förstås retsamt. Av statistiken att döma så är det förstås värmande att se att vi har en förstalina som kanske har vaknat till liv igen, att Kauppila fortsätter göra assist och att Björklund fortsätter göra mål. Men en förlust är förstås aldrig glädjande och vi får fortsatta se fram emot att lämna den där bottenstriden bakom oss. Fredagens match mot Borås ska förstås vinnas för att trovärdigheten för vårt allsvenska äventyr inte ska få sig en liten törn.
***
Jag såg söndagens Dokument Utifrån om den bortglömda revolutionen i Bahrain. Den var en del av den arabiska våren men slogs ner av regimen och glömdes bort i omvärlden i och med bristen på TV-kameror. Idag är ettårsdagen av revolutionen i Egypten och i Syrien fortsätter regimens brutala övergrepp på folket. Jag undrar hur vi kommer att komma ihåg den arabiska våren om några år. Vilka kom egentligen till makten, och vilka bedömningar och prioriteringar gjorde omvärlden av situationen är två frågor som eventuellt kan ha tråkiga svar när vi ser tillbaka.
***
Vi har en regering som har haft fritt spelrum mer eller mindre sen valet 2010 då den svenska oppositionen har lyst med sin frånvaro. Vi har en statsminister som även han far med osanning, en utrikesminister som fortsatt är misstänkt för att vara inblandad i märkliga affärer och vi har haft en privatiseringshysteri som är närmast skrattretande. Oppositionen får gång på gång öppet mål,  men lyckas likväl snubbla in självmål efter självmål. Nu hoppas jag att Stefan Löfven är rätt man för att få ordning på spelet och för att förändra socialdemokraterna från att vara ett föremål för åtlöje till att åter bli ett trovärdigt alternativ för framtiden. Innan det är för sent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0