Det svider

Djurgården - Tingsryd AIF, bara att matchen spelas känns stort. Att vi sedan åker till Stockholm och besegrar mesta mästarna på hemmaplan är oerhört stort. Jag kan inte komma på någon seger i modern tid som är större. Segrar mot Malmö eller Leksand är inte detsamma då de känns som ganska halvgrå allsvenska lag numera. Men Djurgården är något större. Något från en helt annan värld. Det går inte att komma ifrån. Och istället för att vara på plats och se detta så var jag i Blekinge och svarade för ett historiskt bottennapp. Det svider. Det gör brännmärken på låret också.
***
Så var det återigen dags för Jerringpriset att delas ut. Givetvis var det fel vinnare igen om man ska avläsa reaktionerna. Men nu är det ju ett pris där folk får rösta på vem man vill ska vinna, så det är klart det vinns av den som får flest röster. Och nu röstade flest människor varken på Zlatan eller pojklaget som vann junior-VM förra året, så då har jag svårt att uppröras nämnvärt. Jag tycker att Zlatan Ibrahimovic är Sveriges största idrottare, men jag ringde inte heller och röstade på någon så jag upprörs inte heller nämnvärt. Som en följare skrev på Twitter; "Hästfolket är lojala sin sport. De mot världen! Som oss Taifare." Tydligen är även Triathlon-folket lojala. Eller är det väl bara så att hockeyfolket och fotbollsfolket inte klarar av att ringa och rösta? 
***
Jag har skaffat 100 nya TV-kanaler. Idag har Växjöhem och ComHem bråkat med varandra så på sin lediga dag blev jag utan allt vad mina filmkanaler har att erbjuda. 
***
Imorgon är det hemmamatch igen. Jag är bjuden hem till Mamma på stekt fläsk, potatis och löksås men det får jag väl lov att tacka nej till nu. Som sagt, nu är vi i ett läge där det inte är ett alternativ att stanna hemma. Och även imorgon blir jag besviken om det inte är fullsatt. Nu ska det inte finnas några alternativ. Se till att ta dit dina vänner. Lyssna till ditt samvete. Är du TAIFare så ska du vara i Dackehallen imorgon, svårare än så är det inte.
***
Och en liten smärtsam påminnelse, ishockey är trots allt en ickesport i 85% av världen. Så kom inte dragandes  med vad som är är riktig sport och vad som inte är det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0