Troja, vi gillar er inte

Ni kan sången, "det finns inga Trojafans i hela vårat land". Igår blev den smärtsamt aktuell. Som TAIFare skäms jag å Trojas vägnar över deras representation i Dackehallen igår. Vi tyckte att vi var få grönvita i Ljungby senast, men då var vi ändå drygt 150 personer på bortasektionen. Tänk om vi en lördag skulle vara endast fyra på bortastå, vilket Trojanerna faktiskt var innan det bestämdes att stänga bortasektionen och placera dem på sittplats istället. Den dagen hoppas jag aldrig kommer.
***
Själv spelade jag innebandy igår, och efter matchen fyllde vi två bilar och åkte ner till Dackehallen. Så jag gjorde åtminstone min del för att få dit extra åskådare. I innebandyn gjorde jag både mål och det blev seger, så igår fick vi snabbt skaka av oss hockeyförlusten för att kunna ge oss ut och likväl ta en segeröl. En öl som blev fyra eller fem. Idag blir det därför en ganska lugn dag. Halv två går jag och ser på the Hobbit och klockan nio ikväll går jag och ser Life of Pi. Förhoppningsvis hinner jag med lite tvätt däremellan, för annars blir det en jobbig vecka ur den aspekten.
***
Om någon nu har missat det, här är den märkliga figuren Janne Gunnarssons tweet från häromdagen. Vad han menar är oklart, men det låter inget vidare. Kanske satt han i en bilkö någonstans och kände sig lite stressad.
***
Matchen igår tycker jag det inte var mycket att säga om, trots allt. TAIF kändes inte riktigt på tårna, och jag vill inte påstå att Troja inte vann välförtjänt. Men så som matchen och slutminuterna gestaltar sig så grämmer man sig naturligtvis över de tappade poängen. Och ofrånkomligen kan man inte gräma sig över den Trojautvisning som domaren inte tar på slutet. Det går inte blunda för att det var en solklar utvisning som säkerligen hade dödat matchen och inneburit tre poäng. Det går inte heller gräma sig över några av de andra utvisningarna, som den när Smootherman har en back mellan sig och Bengtsberg i Trojamålet, men likväl får två minuter för interference när Bengtsberg dök. Eller det läget när Trojabacken kastar sig i hopp om att få med sig en utvisning, med enda resultatet att han totalt missar sin markering och Åhsberg kan göra 3-2. Lite skamset och pinsamt för backen som får åka ut till båset och låtsas halta lite. Om inte annat får man vara glad att Troja kommer till Dackehallen och påminner oss om hur illa vi egentligen tycker om dem. En känsla som har glöms bort dessvärre det senaste decenniet. Och att David Åslin får kvittera och på Patrik Ross-manér provocerande åker mot Tingsrydklacken för att fira förstärker bara den känslan.

Kommentarer
Postat av: Tobias

Tycker du det är egendomligt att folk inte vill stå i den apburen? Är den full och man inte står längst fram så ser man ju inte ens det ena målet. DET gillar inte VI. När ni kan erbjuda en bortasektion som är värt namnet så kanske det kommer lite fler folk. Lägg därtill inomhusfotbollsturneringen i Sunnerbohallen i Ljungby och JVM-finalen på tv så kanske du som otroligt enögd skribent kommer på andra tankar. Kör hårt Taif!

2013-01-06 @ 12:30:55
Postat av: Tobias

Stolthet, hjärta, tradition?

Stolthet: Bortasektionen aka apburen?
Hjärta: Satsa stenhårt på egna talanger?
Tradition: Sälja det gemytliga namnet, Dackehallen till Mandela-centret?

Check!

2013-01-06 @ 12:38:40
Postat av: J

Jadu Tobias det är ju intressant att en inomhusfotbolls turnering kan dra folk ifrån ett derby mellan TAIF-Troja, det säger mer om Troja supporters än om något annat.....
Förövrigt så låter det precis som att en Lakej har skrivit inlägget. Hand i hand med Lakers ??

2013-01-06 @ 12:51:05
Postat av: Johan Jakobsson

Det står nu klart att Gunnarsson inte hade gjort succé som skrivande journalist heller.

2013-01-06 @ 17:12:14
Postat av: Pinsamt

Pinsam blogg. Du skämmer ut hela bygden när du skriver. Börja tyck om derbykänslan istället för att gnälla om ditt trojahat. Intressant att det alltid är den svage som ska bete sig dumt.

2013-01-06 @ 19:31:36
Postat av: emil

Fredrik Rohdin nu får du lugna ner dig!

2013-01-06 @ 22:38:40
Postat av: Martin

Tror jag pratar för dom flesta i bygden och andra som gillar TAIF, denne bloggare gör ett grymt bra jobb och man blir stolt när klubben representeras av en sån person!! Du Pinsamt, du håller inte alls på TAIF va ditt lilla troll. :)

2013-01-06 @ 23:32:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0