Finbesök

Idag besökte TAIF J20 den stora staden Växjö och världens modernaste hockeyarena (eller vad den nu kallas). En stor dag naturligtvis och en dröm som går i uppfyllelse för många unga TAIF-grabbar från landet. Väldigt överraskande fick jag med mig en hel hop vänner med mer eller mindre grönvita sympatier. Det är lite enklare när hemmamatcherna spelas fem minuter bort. Det var en jämn match som jag nog tycker att TAIF borde ha vunnit sett till målchanser. Framför allt i boxplay (!) skapade TAIF konstant farliga kontringar och 2-mot-1-lägen. Men Växjös målvakt var bra och TAIF var ineffektiva. Matchen slutar 2-2 efter en sen grönvit kvittering och extrapoängen tar Växjö efter att vunnit på straffar.
***
Jag var fullt upptagen med att bevittna ett domarspektakel på annat håll igår kväll så jag hade dålig koll på hur det gick för TAIF. Av en motståndare fick jag höra att TAIF ledde med 1-0 och när jag gick in i duscharna ledde vi med 2-1, men det räckte visst inte till. Utan att ha sett matchen så känns det trots allt väldigt skönt att vi fortsätter ta så kallade oväntade poäng. Poäng som framöver förhoppningsvis kommer att visa sig vara oerhört viktiga.
***
På vägen ut från Vida arena ser vi hur systerklubbarna Lakers och Troja J18 möts i hallen bredvid. Vi stannade ej för att varken titta eller umgås i den trevliga gemenskapen.
***
Det blev en liten utekväll igår efter innebandymatchen, om inte annat för att prata ut om den märkliga avslutningen på den innebandymatch vi hade spelat tidigare under kvällen. Som vanligt numera mår jag allt annat än prima dagen efter en sådan kväll så idag mår jag gott av min soffa och elitseriehockey på TV. Kvällens match mellan Rögle och Timrå kan nog bli intressant, och man får nog hoppas att Skåningarna vinner. Det är nog där potentialen finns för att eventuellt klättra upp över kvalseriestrecket.
***

När vi ändå skulle gå och se Växjö Lakers så körde vi popcornkonceptet fullt ut och laddade med McDonalds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0