Bättre än inget

Efter 10 minuter spelade av kvällens match så tror jag samtliga närvarande var beredda att anteckna kvällens match i förlustkolumnen. Det kändes som om energin var som bortblåst, både på isen och på läktarna. Mora fick göra precis som de ville på isen. Därför var förvåningen över andra perioden givetvis stor. Tingsryd kommer ut som ett nytt lag och anförda av Smootherman skapar vi mängder av chanser. Vi lyckas dock bara få in en reducering och i tredje perioden känns det som om energin är försvunnen igen. Lyckligtvis var även Mora väldigt bleka i tredje perioden och tillåter att vi likväl kvitterar. Ett fint samarbete mellan Johansson / Nilsson och vi får en poäng som känns värdefull sett till hur matchen gestaltade sig. Eftersom Almtuna förlorade så lämnar vi dem återigen långt bakom oss i tabellen. Nu känns det tryggt fram till fredag åtminstone.
***

TV-sända matcher har aldrig gynnat oss. Lyxen i TV-soffan gör dessvärre att allt för många stannar hemma istället för att ta sig till Dackehallen. Nästa gång Viasat vill komma så klipper vi kablarna för dem.
***

Domarna svarade för en minst sagt svajig insats. Oftast kändes det som om de gjorde sitt bästa för att slippa ta några beslut över huvud taget. En bra domare ska vara bestämd och trygg i sina beslut. De här tre domarna var allt annat än det. Allt velandet vid varenda tekning tror jag säkert var ett resultat av domarnas osäkerhet. Men oavsett hur dåliga domarna är så är det ändå aldrig okej att göra som Daniel Åhsberg gjorde ikväll. Att dra på sig tio minuter för miss conduct är en sak, men då åker man inte ut i båset bara för att dra på sig tio minuter till. Hockey är en lagsport och så gör man inte mot sitt lag. Svårare än så är det inte.
***

Mirza Omer har länge varit min namnfavorit i Tingsryd AIF. Idag upptäckte jag och Lidhultarn ett par nya favoriter i team 98. Både Anton Humble och Gustan Persson är numera starka utmanare om den titeln.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0