Dagen efter

  • Scarlett Johansson, Kevin Spacey, Nicole Kidman samt Paul Bettany har alltid för mig utgjort en kvartett skådespelare som står i en klass för sig. Det är nu dags att lägga till Kate Winslet samt Ralph Fiennes till den samlingen. Skådespelare som alltid levererar och aldrig gör mig besviken.
  • Häromdagen jämförde jag syd-koreanerna med Larry Pilut, därmed menat att de gärna gör saker och ting lite omständigare än nödvändigt. Jag inser nu att den liknelsen inte var helt korrekt. Larry Pilut är tidernas bästa poängplockare i TAIF, han nådde med andra ord resultat trots sin omständighet. Koreanerna borde istället jämföras med Patrik Ruiz som också var lite för omständig, utan att nå resultat. Ruiz var en mästare på att snirkla runt med pucken i sarghörnen. Det är vad koreanerna gör, de åker fram och tillbaka i sarghörnen. Emellanåt åker de bakom buren för att ta sig till andra sarghörnet för att snurra runt ytterligare lite. Men in på mål, dit tar sig inte koreanerna.
  • För er som inte bevandrade inom Koreansk politik så delades landet in i Nord och Syd i och med Koreakriget för ett halvt sekel sedan. Mellan länderna finns nu en hårt bevakad gräns och en avmilitariserad zon. Denna zon går att besöka men enbart under strikta förhållanden. Che Guevara-tröjor och andra attiraljer som avslöjar vänster-sympatier är inte att rekomendera. Jag har aldrig ägt en Che Guevara-tröja, men varken Skånskans eller min egen grönvita palestina-sjal är nog heller att rekomendera. Igår köpte Min Skäggiga Vän från Skåne ett par nya skor, och på köpet fick han två par Che Guevara-strumpor. Detta innebär att vi nu kan ta oss till gränsen som under cover-vänster sympatisörer. Strålande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0