Hanguk vs Iraku

Så var det fotbollen igår med. Matchen på Suwon World Cup Stadium påminde väldigt mycket om en annan match i en annan sport som jag såg bara någon dag tidigare. Sydkorea var väldigt överlägsna de asiatiska mästarna, Irak. Bara i första halvlek skapade koreanerna 5-6 solklara målchanser utan att lyckas göra mål. Tidigt i andra halvlek straffar sig koreanernas ineffektivitet när Irak tar ledningen med 1-0 genom ett kliniskt självmål rakt upp i krysset. Korea vänder dock på steken och leder med 2-1 in i slutminuterna när Irak på övertid får chansen och nickar i stolpen. Publiken vrider sig i plågor och domaren väljer att för enkelhetens skull blåsa av matchen.

Övrigt värt att notera från matchen var att...
...det gick runt en man på läktarna och sålde öl, sprit samt torkad bläckfisk. Vi högg in på ölen men avstod det andra.
...25.000 koreaner på läktarna för ett jävla liv varje gång hemmasonen Park Ji-Sung hade bollen.
...vårvärmen i Korea försvinner så fort solen går ner, närmast minusgrader när matchen var slut.