Sunlight

Världens tredje största storstadsregion vaknade idag och såg solen stiga över ännu en dag. En dag de flesta av oss inledde med ett leende på läpparna efter nattens victoria. Nattens relativt milda alkohol-intag gjorde sig inte påmint i tillräckligt stor utsträckning för att sänka humöret. I natt hade jag dessutom sällskap av 8-åringen till hockeyn, vilket gjorde matchen än mer minnesvärd Han satt med sin mor hemma i Sverige och följde matchen via swehockey och diskuterade det hela med mig över MSN.

Tyskarna som jag igår var ute med på krogen försökte övertala mig att inte gå hem för att följa en fjantig hockeymatch. -" You gonna loose anyway, there is no point to go home!". När de insåg att den taktiken inte fungerade så ändrades efter ett tag argumenten, -" Of course you gonna win, there is no need to see the game. Come out with us and celebrate instead". Så här i efterhand är jag nöjd med att ha skippat ytterligare natt ute i det koreanska vimlet för en hemmakväll med Laudius och Hilding.


Det är tydligen inne med slutspels-mustacher för tillfället. Jag önskar att jag kunde odla en mustach lika stilig som den på bilden ovan, men så är tyvärr inte fallet. Denna bild fick jag skickad till mig igår från en vän i Ottawa, Kanada. Jag pratade med honom igår morse (koreansk tid), då var han på väg ut på fest på andra sidan Stilla Havet. Jag rekomenderade honom sändningen av vår match mot Nyköping som skulle inledas drygt 12 timmar senare. Eftersom han var på väg ut så kom vi fram till den kompromissen att det nog kunde räcka med sista perioden för hans del. Mycket riktigt så kopplar han upp en bit in i tredje perioden och jag upplyser honom om vår ledning. Det är anmärkningsvärt och fascinerande att under den tid som det har varit lördag i Korea så har han hunnit avnjuta en fredagskväll, blivit onykter, sovit och vaknat upp bakfull i Kanada. Det är helt klart spännande det där med tids-skillnader.

Det slog mig idag hur orättvist det är med PlayOff egentligen. En seger i en enskild match betyder inte så mycket egentligen, medans en enstaka förlust kan förstöra hela säsongen. Det känns på något sätt fruktansvärt mycket viktigare att undvika en förlust än att ta en seger. Även om en undviken förlust givetvis innebär seger. Vägen uppåt är så fruktansvärt brant och snårig att ett enda litet felsteg kan kosta oss hela säsongen. Men inatt kom inte det felsteget, inatt tog vi ytterligare ett steg i riktning mot toppen.

Tyskarna gav mig förresten en high five idag när jag berättade att vi vunnit.

PS. Det är Internationella Kvinnodagen idag. Det är väl värt att ägna kvinnorna i mitt liv en extra tanke idag. Min mor och min syster framför allt. Sen finns det fler, mer eller mindre, uppskattade flickor sprida för vinden världen runt. Ni vet vilka ni är och vad ni betyder, oavsett. DS.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0