Bättring

Matchen igår var den första jag har sett i årets kvalserie. Efter vad jag hade hört om de tidigare två matcherna så hade jag inte höga förväntningar på matchen, men jag tycker att den faktiskt var bättre än vad jag hade befarat. Björklöven var bra tycker jag. De har väldigt mycket av den där tyngden och råbarkade manligheten som vi hade när vi gick upp 2010. Segern igår kan nog visa sig vara ganska viktig, för jag vill tro att Björklöven nog kommer att vara med ända in i slutet av den här serien. Det har varit mycket rykten om spelare som redan skrivit på för andra klubbar och som nu därför inte ger allt i kvalserien. Det är i så fall ett uppförande som är oerhört beklagligt, och jag tror säkert att det kan stämma i vissa fall. Dock tycker jag att det även på den fronten faktiskt var aningen bättre igår än vad jag hade anat. Idag kunde man på Twitter dessutom läsa självrannsakande tweets från vissa spelare som förhoppningsvis lovar bättring. Nu har vi sju viktiga poäng efter tre halvmediokra insatser
***
Jag måste förstås som vanligt numera be om ursäkt för mitt halvdana bloggande. Det är oerhört mycket numera som tränger sig på från alla håll och kanter. Men veckan verkar innebära väldigt mycket mer kontorstid så det ska nog innebära att en och annan lunchrast ska kunna ägnas åt det här skrivandet.
***
Idag avslutades innebandysäsongen med en match nere i Blekinge. Det blev seger med 10-2, min kedja gjorde nio mål framåt och själv gjorde jag 3+2. Jag har en lårkaka på ena vaden samt en höft och ett revben som ömmar, men kan ändå inte vara annat än nöjd. Det var ett fint avslut på en oerhört bra säsong. När nu innebandyn verkligen är över så finns det dessutom mycket tid för att gå på kvalhockey.
***
Det är kul med köer utanför Dackehallen. På fredag mot Karlskrona ska jag dock se till att vara på plats tidigare än fem minuter innan nedsläpp.
***
Säga vad man vill om domarens insats igår, men det är oerhört korkade utvisningar TAIF tar i slutminuterna. Adam Åkesson bör inte ge sig på en liggande spelare med knytnävarna, och med ledning 1-0, spel fyra mot fem och ett par minuter kvar av matchen ska inte Mike Card chansa med en sådan tackling som han gör. Så är det bara.
***
Medans jag skriver detta visar Viasat just nu Big Fish. En väldigt fin berättelse om gränsen mellan verklighet och fantasi, som har blivit något av ett favoritämne för mig. Som vanligt på söndagkvällar så roar jag mig med soffliggande och bra TV. Agenda och Dokument utifrån lockar naturligtvis som vanligt, men ikväll ligger det stora fokuset på Mästarnas Mästare som återigen börjar. 
***
Det var både förvånande och trevligt med så många Lövenfans på bortaläktaren igår. Dock förbryllar det som sagt en aning, vilka var de? Hade de rest från Umeå? Var det lokala supporters? Eller var det Lakejer som redan hade tagit sig till Dackehallen? Lakejerna och supportrarna till det andra laget som berör ska tydligen samlas på bortastå nästa vecka när KHK kommer på besök, kanske hade den ena parten redan letat sig dit. Det finns förstås en härlig ironi att supportrarna till de lagen som in absurdum har försökt hävda sig med argumentet att "de berör" nu återigen förenas i... deras hat mot oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0