Lugnet före stormen

Smålandsposten tog idag upp sin gamla paradgren "lägga oproportionerligt mycket fokus på Lakers juniorlag". Vi kommer väl ihåg de holländska landslagsmännen för några år sedan. När Lakers hade gått upp i elitserien fick deras unika juniorsatsning också mycket utrymme. Det skrev som spelare de hade värvat från andra J20-lag och som enligt uppgift hade som vana att vinna. Man kunde lätt få intryck av att junioransvariga Johan Thelin och Tobias Björklund (...) hade skapat något nytt och unikt. Sanningen var ju dock att de inte hade skapat något som inte redan fanns i Tingsryd. eller i Ljungby. Idag får Lakers J18 ett uppslag om deras monumentala fiasko i landets nästa högsta serie. Förra veckan spelade TAIF J20 SM-slutspel mot Frölunda. Ett slutspel där övriga deltagande lag var HV71, Leksand, Timrå, Luleå, Färjestad, Malmö, Modo, Brynäs, Skellefteå, Djurgården, Linköping AIK, Södertälje och Rögle. Det vill säga samtliga elitserielag utom ett och tre allsvenska lag, samt lilla Tingsryd AIF. Något som i smålandsposten fick en liten ruta på sportsidorna där Micke Nilsson fick svara på lite frågor. Smålandsposten är ett vinstdrivande företag så de får bedriva sin verksamhet på det sätt de finner bäst. Vill jag protestera mot deras metoder så köper jag helt enkelt inte tidningen. Det här ska därför inte uppfattas som en protest, snarare som en tankebana över hur jag hade prioriterat om jag drev sportredaktionen på en lokaltidningen.
***
Det utlovade snökaoset lyser än så länge med sin frånvaro. Men i morse pratade de på Gomorron Sverige om att det beräknas dra in under dagen, så ännu ska vi ej ge upp hoppet. Snart kommer snålblåsten och snön över oss igen. Det är trots allt snart bara slutet av mars, och det hade väl varit naivt att förvänta sig något slags vårväder då.
***
Ni som inte är aktiva på twitter har missat en storslagen storm som brast ut idag i brist på andra snöstormar. Det började med rykten om att Karlskronasupportrarna skulle ha blivit lovade förtur till ståplatsbiljetter till matchen i Dackehallen på fredag. Biljetter till bortastå ska vara reserverade för bortasupporters medans biljetter till öviga ståplats ska finnas till förfogande för alla. Som resultat av att KHK-supportrarna skulle stå på i den norra änden av ståplatsläktaren skulle därför även Skybar hållas stängd sades det. Naturligtvis reagerade TAIF-supportrarna och TAIF insåg sitt misstag och ändrade sig. Dackehallen är vår hemmaplan. Då tog det fart än värre. Detta utlöste en oväntat lavin av TAIF-hat från Karlskronasupporters som talar både om att bränna ner hela tingsryd, att köra över oss med traktorer och om att vara de stökigaste supportarna någonsin. Nåväl, det blir månne intressant att följa det här fram till på fredag, men jag kan inte låta bli att förundras över den enorma hangup de har mot oss. Vad grundar sig allt deras TAIF-hat på? Är syftet med att vara KHK-supporter framför allt att hata TAIF? Allt med glimten i ögat givetvis.
***
SMP visade dock också prov på sällsynt känsla och förståelse för den Kronobergska supporterdynamiken i gårdagens pappersbilaga. Som Östersupporter håller man på TAIF, det ligger även deras i själ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0