Barnsligheter


Igår kväll var jag i Tipshallen och såg pop-Östers cheerleaders samt en match mot Värnamo. Hemmapubliken drog igång 3-4 "Öster klapp klapp klapp" och hotar nog således BTK Frej om platsen som länets tredje bästa publik. På planen var Öster förhållandevis överlägsna och kunde ganska enkelt springa hem matchen och vinna med 3-0 inför 1400 åskådare. Allra bäst var 20-kronorsölen i baren innan matchstart.
***
Den där kinesiska dokumentären om Mao som gick på TV igår tappade lite när det visade sig att den inte var textad. Men det var fina vyer att titta på i alla fall...
***
Det känns lite som att det är mycket som kan avgöras idag. Ska vi kvala för att hålla oss kvar i allsvenskan eller inte? Men så är det givetvis inte, tre poäng idag är varken mer eller mindre värda än vad tre poäng mot Örebro hade varit. På så vis avgör naturligtvis dagens match verkligen ingenting. Men däremot kan dagens match avgöra hur vi tar oss an den här utmaningen som vi står inför. Vi möter alla tre bottenlag nu på hemmaplan, och vi börjar med den särklassiga jumbon Karlskrona. Den insatsen vi gör idag kommmer att påverka med vilket självförtroende och pondus vi går in i nästkommande matcher. Tre poäng idag gör att oron och pressen vid kommande matcher blir mindre. Det är inget snack om att vi ska slå Karlskrona. Men inte för att definitivt avgöra att vi inte hamnar i botten, men vi ska slå Karlskrona för att ge oss själva de bästa förutsättningarna för att slippa det. 
***
En svinkall morgon för ett par veckor sedan stövlade det in tre hantverkare i min lägenhet för att byta mina fönster. Igår eftermiddag kom det tre nya personer för att inspektera arbetet. På TVn var det Boston-Buffalo så vaktmästaren frågade om jag och mitt sällskap månne var Boston-supporters. "Nähä", sa jag, "här håller vi på Tingsryd". Den kvinnliga vaktmästaren blev glad och halade fram sin smartphone med ett TAIF-skal på. Den andra vaktmästaren däremot var mindre uppskattande och sa "Usch, jag går ut igen". "Ja, tack" sa jag...
***
Nu när vi möter Karlskrona så gäller det att hålla fingrarna i styr. Skriv nu inget dumt om motståndarsupportrarna, då riskerar vi att bli anmälda till TAIF-ledningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0