Värt att kritiseras


Det har varit mycket diskussioner om klasshat och klasskamp där hemma på sistone. Det har varit märkliga överklass-safaris och märkliga reaktioner på desamma. Det finns klasskillnader även i Sverige, och det går inte att komma ifrån. Men odugliga sätt att lyfta fram det på gör förstås inget bättre. "Vår kärlek är värd mer än era miljoner" skrev någon på Twitter igår inför matchen mot Malmö. Något som jag kan hålla med om. Hugo Stenbecks investeringar kan aldrig ersätta den kärlek som jag känner till mitt Tingsryd AIF. Men lika lite som man kan välja sin sociala klass, så bör man inte heller välja sitt hockeylag. Det är sånt bara händer, och sen håller man sig till sitt lag. Inom idrotten kan man inte göra en klassresa genom att byta lag. Det finns garanterat genuina Malmö-supportrar som inte bryr sig mer om miljoner än vad vi gör, och för dem känner jag medlidande. Även rika kan givetvis må dåligt.
***
Erik Niva om morden i Port Said.
***
TAIF's hemsida har fått massiv kritik den senaste tiden. Med rätta. En hemsida ska vara en nyhetskanal men när reklamloggor och paint-bilder skymmer alla nyheter så fyller den inte längre någon funktion. Jag tror inte det var många som på slutet besökte taif.nu och kände att det var ett givande besök. Nu har hemsidan rustats upp och det ser bra ut, men lika viktigt som utseendet är innehållet och språkbruket.
***
Jag har även varit ganska aktiv vad det gäller att kritisera Smålandsposten. Eller i alla fall smp.se som är den enda input jag har från lokaltidningen. Jag tycker deras rapportering om och ignorans mot TAIF stundtals har varit löjeväckande. Så när de gick ut och berättade att de skulle sända web-tv om Rally, Korv och TAIF från hyllan i Börjes började jag ofrånkomligen att ana det värsta. Men lite av min kritik får jag ta tillbaka nu när det visade sig att det handlade om tre olika program, och inte om ett som man först kunde tro. Att de inte kunde sända från Dackehallen kan jag dock tycka var väldigt märkligt.

Kommentarer
Postat av: Roffe

Är Macke J klar elr?

2012-02-03 @ 00:23:08
Postat av: 1923

Ja, det tror jag väl. Eller?

2012-02-03 @ 11:16:06
Postat av: Greengardien

Hur var det i Nordkorea,

http://www.nkchildren.org/

2012-02-03 @ 13:22:43
Postat av: 1923

Jadu, bra fråga som jag kan ge ett oerhört långt svar på. Men det tänker jag inte göra idag. Du får nöja dig med ett kort. Det var intressant, häpnadsväckande, skrämmande, storslaget, kul, märkligt, trevligt och iscensatt. Nordkorea är mycket av allt det där tramset som man kan läsa om i media, men det är också så mycket mer och så mycket djupare än så. Jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit.

2012-02-04 @ 12:40:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0