Störst av allt

För ett år sedan skrev jag om betydelsen av Alla hjärtans dag här i Korea. Här är det, enligt traditionen, den dag då kvinnorna ska uppvakta sina pojkvänner med choklad. Att få en ask praliner är ett tecken på att kärleken finns där. Jag har nog inte förtjänat någon choklad det här året, och fick inte heller någon igår. Men idag, kom något som gjorde mig tårögd. Ikväll träffade jag en ung nordkoreansk flykting som kom hit för fem år sedan. Hon kom ensam eftersom hennes familj blev gripen i Laos och nu med all sannolikhet är placerade i arbetsläger i Nordkorea, om de fortfarande är i livet det vill säga. Hon hade med sig en liten, liten chokladask som hon frågade om jag ville ta emot. Jag är tveksam till om det över huvud taget fanns en bestämd mottagare av chokladen, men den var definitivt inte avsedd för mig i alla fall. Men för en ensam tjej i 20-årsåldern så tror jag det fanns ett behov att ha någon att ge bort choklad, till vem det än kunde vara. Jag blev glad som fick den, och hon var än gladare över att få ge bort den, trots att det till och med var första gången vi träffades.
***
Jag kännar mig lite som en mediastjärna just nu. Jag har twittrat med Carl Bildt och imorgon ringer P3 för att göra en intervju. Det här är nog början på något stort...
***
Var kväll är det samma känsla numera. Jag kommer hem från kontoret och är mer än lovligt trött efter en dag framför datorn. Jag äter middag, ensam eller med vänner, men sen ser sedan fram emot tidig sänggång för att kunna vakna utvilad imorgon. Jag ser något program på SVT, jag skypar lite och jag facebookar. Sen är klockan helt plötsligt halv två eller något liknande och jag inser att jag kommer att vara precis lika trött imorgon igen. Det är förbannat det där. Men ikväll blir det definitivt tidigt läggdags, för kl 03.00 ska jag vakna igen och se TAIF-Södertälje. Vi ses i chatten!
***
Erik Niva och Simon Bank, alltid lika läsvärda när det handlar om supporterskap och kampen mot rovkapitalismen inom idrotten. Förstår den moderna ishockeyns supportrar ens vad sånt här handlar om? Jag vet att ni läser min blogg, så ge gärna er syn på det.
***
Thåströms nya album 'Beväpna dig med vingar' finns nu att tillgå. Perfekt i bakgrunden medans min RSS-läsare och mitt twitterflöde knattrar på och jag själv har så mycket annat att skriva. Joakim Thåström har länge varit grym, och hans musik är perfekt att ha på i bakgrunden när tankarna egentligen behöver vara någon annan stans. Thåströms texter om kärlek och vänskap är så träffsäkra, och snart ska jag ge mig tid att även lyssna mig in på vad det är han vill säga.

Kommentarer
Postat av: J

Vilket program i P3 ska du bli intervjuad för ??

2012-02-15 @ 17:42:04
Postat av: 1923

Christer.

2012-02-16 @ 09:17:56
Postat av: J

Se där ja ! Då kanske man får höra dig i det eminenta programmet som brukar förgylla de sista timmarna av min arbetsdag.

2012-02-16 @ 17:48:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0