Tack Tingsryd

Jag tycker att vi gör en ganska bra match igår. Det är inte särskilt underhållande men vi håller undan bra och tillåter inte Södertälje att skapa särskilt mycket. Vi skapar inte heller särskilt mycket, men när vi väl gör 1-0 så känns det som om det kan räcka. Det är inte vackert att se på, och jag tror inte TAIF skapade sig alltför många nya fans igår framför TV-apparaterna. Men skit samma. Vi har ett lag som jobbar jävligt bra och som är svåra att möta. Och ett lag som vinner. Det räcker väldigt bra för att jag ska vakna både nöjd och stolt idag. Nu ska det återigen väldigt mycket till för att vi ska tvingas spela allsvensk kvalserie i år. Men så länge Sundsvall beundransvärt nog vägrar att lägga sig ner och dö så väntar jag med att andas ut.
***
Victor Rollin Carlsson! Han växer för var gång jag ser honom.
***
Det är när klockan börjar närma sig halv fem på natten som tanken smyger sig på att det hade på sätt och vis varit skönt om vi hade legat under med tre mål, så jag kunde gå och lägga mig istället. Men skam den som ger sig, och i och med 1-0-segern så var det väl värt att vara vaken en halvtimme till.
***
"Vi pratar inga kontrakt under säsongen. Det har vi nästan aldrig gjort. ... Jag är av den bestämda uppfattningen att när du spelar hockey så ska du spela hockey", säger Henrik Evertsson till SMP idag. Vad skönt, då kan vi avskriva att de kontaktade Hilding och Laudius medans vi spelade kvalserie eller att de har ryckt i våra spelare under den här säsongen.
***
Efter en nattmangling med ishockey så uppskattas det inte att någon på ovanvåning kör en slagborr i betonggolvet vid klockan nio på morgonen. Tvärtom.

Kommentarer
Postat av: Martin

Så du tror inte Anders Gustafsson rycker i spelare under säsongen heller? Att Evertsson syftar på egna lagets kontrakt förstår du också (hoppas jag), annars är du vansinnigt korkad. Alla lag kontaktar spelare under säsongen, TAIF är inget undantag.

2012-02-16 @ 09:03:30
Postat av: Hockeyvän

Att kontakta och "rycka" är en sak. Att göra upp om övergångar mitt i en tät kvalserie är en annan.

2012-02-16 @ 09:22:12
Postat av: Martin

Det är betydligt vanligare än du tror. Och knappast något som bara Växjö har gjort. Er kapten har väl redan skrivit på för Luleå? Fast det är klart, det är ju inte kvalserie nu, utan bara vanlig serielunk...

2012-02-16 @ 09:34:59
Postat av: Anonym

En jävla tomte är vad den här bloggaren är. Det har han alltid varit. Sitter nere i Korea och ugglar om att han älskar TAIF. Hahaha!



I Tingsryd gör man allt rätt. I Växjö gör man allt fel, trots detta skiljer det en hel serie mellan lagen, till Växjös fördel.

2012-02-16 @ 11:32:07
Postat av: Hockeyvän

Precis Martin, vanlig serielunk och dessutom är ju inte tex. Luleå varken i år eller nästa år någon seriekonkurrent.



1923>>

Tänk att som TAIF:are i samma inlägg bli kallad för både tomte och uggla. Rekord?

2012-02-16 @ 14:17:03
Postat av: 1923

Hm, nu vet jag inte vilken debatt vi ska föra egentligen. Vi har redan haft diskussionen huruvida det är rätt eller fel av Lakers att kontakta två nyckelspelare i en lokalkonkurrent som just håller på att spela några av sina viktigaste matcher på 20 år. Jag tyckte det var fel. Punkt. Sen finns det förstås skillnader på övergångar och övergångar, och på spelare och spelare. Jag tror säkert att TAIF har kontaktat spelare i andra klubbar, jag tror också att alla klubbar gör så. Men jag tycker inte att det är rätt att vara hos lokalkonkurrenter att rota runt. Säga vad man vill, men det är till exempel inte många spelare som har gått mellan TAIF och Troja de senaste 20 åren, eftersom det finns någon slags respekt oss emellan.



Hur som helst, om debatten snarare handlar om Evertssons uttalande var rätt eller fel så tycker jag vi är på rätt nivå. Jag förstår också att han åsyftar sina egna spelare. Han menar förstås att det inte är bra att störa Lakers-spelarna med kontraktsförslag och snack om framtiden samtidigt som Lakers står inför en oerhört viktig framtid. Ungefär precis samma sak som att vi inte uppskattar att folk är och snackar med våra spelare under säsong. Mycket blåsigare än så tycker jag inte att det var i det här vattenglaset.

2012-02-16 @ 14:38:56
Postat av: Anonym

"Säga vad man vill, men det är till exempel inte många spelare som har gått mellan TAIF och Troja de senaste 20 åren, eftersom det finns någon slags respekt oss emellan."



.....men så har ni aldrig nått enda fram till elitserien heller för den delen, och kommer defenitivt aldrig göra det.

2012-02-16 @ 15:00:07
Postat av: 1923

Om man måste gå er väg för att nå framgång så avstår jag hellre. Inget illa ment.

2012-02-16 @ 15:02:57
Postat av: Martin

Hockevän: Fast Växjö och TAIF var ju inte samma serie just vid tillfället, fast visst, jag kan också tycka att man kan vänta med att göra klart tills det är slutspelat, fast det tycker jag är spelarnas ansvar, klubbarna måste få höra sig för. Hillding gjorde ju klart med Färjestad under kvalserien med Växjö året efteråt så han visar väl inge vidare hjärta vart han än befinner sig.



1923: Bra svar, själv tycker jag som du såg ovan att det också är upp till spelarna i fråga att isåfall markera att de inte tar några beslut innan matcherna är slutspelade. I slutändan ligger ändå beslutet hos dem. Vad säger att deras agenter inte blivit ombedda att leta nya klubbar åt dem, av just spelarna? Detta gäller väl dock i de flesta fall och inte bara Hillding/Laudius-fallet.

2012-02-16 @ 15:08:35
Postat av: M

Nåja, TAIF har inte spelat i Elitserien, men väl 7 år i högsta ligan (som på den tiden hade ett annat namn). I Småland har vi ETT lag i Elitserien som har nåt att skryta med, och det är inte Lakers...

Å andra sidan har kärleken och stoltheten för ett hockeylag inte särskilt mycket med serietillhörighet att göra.

2012-02-16 @ 16:46:30
Postat av: Hexen

Off topic: Varför bemödar ni er med att besvara en kille som uppenbarligen inte har alla pommes på tallriken? Varför i helvet (´cuse my french), är han här och läser om nu 1923 är en uggla/tomte i hans tycke? Svaret är nog att Taif berör, vilket Lakers inte gör. Såg förövrigt HV-Lakers i Kinnarps och hade en trevlig diskussion med 2 lakejer i pausen, åkte efter matchen hem till växjö fortfarande iförd min hv-jersey och stöter på SAMMA lakejer på Bishops och helt plötsligt agerar mupparna som om jag inte hade rätt att vara där. Säga vad man vill, men för att vara så lågt stående supportrar, har lakejerna väldigt höga tankar om sin förträfflighet.

2012-02-16 @ 19:21:13
Postat av: Svar till M

Vad har dom att skryta med då?

En bibel eller två.



HV71 - Växjö 1-4 i matcher.



DET är vi JÄVLIGT STOLTA över!

2012-02-17 @ 00:42:14
Postat av: Anonym

"Vad har dom att skryta med då?"



Tja, en handfull SM-guld kanske?

2012-02-17 @ 04:14:19
Postat av: 1923

Hexen: Det är inte pommes-killen jag svarar, hans inlägg har jag lärt mig att bortse från. Men nu var det Martin som ifrågasatte om jag var korkad eller ej, och då ville jag försvara mig lite. För övrigt så tycker jag inte att det är ett bra argument att säga att vi berör. Man kan givetvis beröra även på ett negativt sätt.

2012-02-17 @ 06:49:37
Postat av: Anonym

"Tja, en handfull SM-guld kanske?"



Och Vad hjälper det idag?

2012-02-17 @ 12:10:22
Postat av: Öster om eden.

Sitter här och läser med stort nöje och i synnerhet den figuren som anser att ett övertag i vinster mot HV 71 är säsongens stora skrytämne för Växjö.

För Växjös skull så hoppas jag innerligt att ledarstab och spelare inte delar denna åsikt, för då kommer säsongen sluta i tragedi....

2012-02-17 @ 12:40:05
Postat av: Hexen

Vad jag menade med att "Taif berör", var anledningen till att idioten är här och läser+ skriver inlägg. När Smp skriver något om Lakers respektive Lakers, är det ALLTID ett gäng lakejer som rackar ner och gör sig lustiga på artiklarna om Taif, du ser mycket sällan att någon Taif-supporter gör detsamma på ett Lakers-reportage. Troligen är det så att Lakers känns jävligt ljummet för den stora massan.... Jag för egen del, tycker det är roligt att det någorlunda bra för lakers, men det har att göra med att jag känner ett par spelare där personligen och det är riktigt bra och trevliga killar. Föreningen i sig är ett jävla skrytbygge som jag som skattebetalare tyvärr får vara med och bekosta :/

2012-02-17 @ 17:59:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0