Vi och dom

Känner ni till historien om Wimbledon FC, MK Dons och AFC Wimbledon? Känner ni inte till den så bör ni läsa historien om hur den moderna idrotten våldför sig på supportrar och allt vad heder och samvete heter. Idag ställdes AFC Wimbledon mot MK Dons i FA-cupen, ett möte som givetvis måste ha inneburit oerhört mycket känslor för bägge lagens supportrar. Kampen mellan ont och gott. Var jag ställer mig i en sådan fråga borde vara självklart, men av nyfikenhet kan jag inte låta bli att fundera på hur popcornlagens supportrar ställer sig. De supportrar som gärna står upp och gör vågen för "den moderna idrotten", de som gärna påtalar vilka bakåtsträvare vi är som inte vill anpassa oss efter allt som är så modernt. Hur ställer de sig? Tycker de att MK Dons är ett fotbollslag i mängden och att Wimbledonfansen är dumma som inte lever i nuet? Nu vann dessvärre MK Dons, och vi naiva som hoppas på en seger för det goda, vi får fortsätta att just hoppas.
***
Idag drog innebandy-VM igång nere i Schweiz. Hade allt gått som det var tänkt så hade jag varit på plats som medlem i ledarstaben kring Sydkoreas landslag. Det hade varit en upplevelse det.
***
På SVT har satsningen med temat "Why Poverty" fortsatt. Det finns väldigt mycket som är oerhört provocerande med fattigdomen i vår värld, men värst enligt mig är orättvisan. Beroende på när och var vi föds får vi väldigt olika förutsättningar för att leva våra liv. Rent filosofiskt har jag svårt att förstå det rimliga i att vissa ska födas till ett liv där de får allt serverat på silverfat, medans vissa måste arbeta var dag för att få tag i bränsle till brasan, mat för att föda sin familj och lera till hyddan de bor i. Var finns rimligheten i det? "Det här är mitt land, det är inte ditt land", säger vem? Vad har jag gjort för att förtjäna att bo i Sverige vars rikedomar jag verkligen inte har varit med och byggt upp? Det är svårt att finna någon lösning på problemet, men det kan vara värt att tänka på ibland. Vem har rätt att tjäna stora pengar på andra människors slit och fattigdom? Mina herrar som räknar profiter, parasiter som styr detta land. Ni skall få sopa i våra fabriker, ert förbannade rövarband

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0