Tomma tunnor...

Patrik Lundberg skriver i Helsingborgs Dagblad om hur en ex-nazist i fullmäktige är lugnt medans att man måste säga chokladboll är ett hot mot yttrandefriheten. Det nuddar lite i vad jag skrev angående innebandyn häromdagen, om hur folk verkar känna sig hotade så fort något nytt och främmande dyker upp. Jimmie Åkesson talade i sitt jultal om hur man snart inte får ha adventsljusstakar i fönstren eller julpynt där hemma. Seriöst? Tror Sverigedemokraterna att någon skulle förbjuda adventsljusstakarna? Ibland vore det önskvärt om fler tänkte efter vad frågan egentligen handlar om innan man börjar slå på stora trumman.
***
Det där med revben är ett helvete. Det har gjort ont sen i lördags och varit svårt att ligga på mage att sova. Ikväll är jag soffliggande och nu gör det även ont när jag ligger på rygg. Liggsår kanske det kallas.
***
På taif.nu skriver Roger Waldemar ett brev som känns lite svårtolkat. All heder åt Roger, hans arbete och hans goda vilja, men frågan är vad det här brevet är menat till. Vill man nu tona ner läget? Givetvis publiceras inte det här om det inte är sanktionerat uppifrån, så det känns lustigt att tro att Waldemar uttalar sig enbart som privatperson. Och ska man då tolka brevet och den övriga tystnaden från TAIF som att läget är lugnt nu? Det må vara så att det inte är lätt att vara ledare i TAIF, men varför måste ansvariga eller anställda inom TAIF ofta kasta ur sig "men vem är beredd att ta över då?"? Varför alltid ha taggarna utåt? Den taktiken har inte fungerat särskilt bra hitills. Var gärna hård mot Trojaner och Lakejer, men mot supportrar och eventuella sponsorer bör man inte gå i polemik. Det är dags att sluta leden.

Kommentarer
Postat av: göran

Tycker inte även du att allt blrjar bli lite överdrivet? Som det senaste med i pepparkaksdebatten? Vad har du för ståndpunkt där?

2012-12-12 @ 22:22:30
Postat av: nittontjugotre.blogg.se

Jag personligen ser inga problem med pepparkaksgubbar i ett luciatåg. Men debatten blir ju lite skev, det var väl knappast så att det var en majoritet i riksdagen för att det skulle förbjudas. Det var en skola i Örebro som inte ville ha pepparkaksgubbar i sitt luciatåg, det kan man tycka vad man vill om. Men jag personligen har svårt att förstå vad de vill uppnå med det. Men det är responsen som jag tycker är lite märklig, hur kan det bli ett sånt enormt upprop för en sådan småsaks skull? Hur kan tiotusentals människor över hela Sverige uppröras så över ett luciatåg i Örebro?

2012-12-13 @ 09:20:27
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0