Så var krisen här.

Så var den här. Krisen. I några veckor nu har man väntat på att den ska komma över oss. Tidsfrister har passerats och ingenting har sagts. Idag kom bomben och nu vet vi vad som gäller. Föreningen har 2.7 miljoner i uteblivna kundfakturor och vänder sig nu till supportrar och medlemmar för att täcka upp det tappet. På sverigesradio.se kan man läsa det brev som gått ut till medlemmar där årskortsinnehavare och andra ombeds att redan nu betala inträdet för resterande hemmamatcher. Vad som krävs nu är åtgärder och att det kommer fram sätt och metoder för folk att skänka pengar. Det går inte förvänta sig att folk bara ska föra över pengar till ett bankgiro, även om det givetvis vore välkommet det också. Det är förstås enklare att få folk att lägga pengar om man får något tillbaka. Så om jag tolkar brevet så kanske det räcker om vi börjar gå på matcherna i större utsträckning. Elva utsålda hemmamatcher under resten av säsongen kanske skulle räcka en bit på vägen. Sitter du redan på ett årskort och inte har råd att betala extra inträde vid varje match, ta med dig en vän istället. Kan vi ta med oss varsin extra åskådare till varje match så är vi på god väg. Det är trots allt inte enorma summor det här handlar om, och det finns mycket kvar av säsongen att arbeta med. Dock krävs det att vi nu inser att krisen är här och att var och en måste ta sitt ansvar.
***
Inför matchen hemma mot Malmö 28/12 anordnar Gröna Brigaden ett möte för medlemmar och andra TAIFare för att diskutera det uppkomna läget och hur vi löser det. Gröna Brigaden har också jobbat fram en lösning där vi kan skänka valfritt belopp som gåva/bidrag via Gröna Brigadens bankgiro. Sätt in valfritt belopp till BG 202-6615. Märk insättningen med "RÄDDA TAIF" samt för- och efternamn samt mobilnummer. Alla bidrag är naturligtvis välkomna!
***
Jag tycker inte vi ska skuldbelägga allt för mycket i den här sörjan. Men nu om någonsin är det dags att TAIF-styrelen lär sig vikten av öppenhet. Låt oss veta vad som gäller och visa vilka åtgärder som görs från föreningens sida för att förändra situationen. Det ryktas om att föreningen har varslat anställda, lägg fram det på bordet och visa vad det har inbringat. Om föreningen kan göra fler åtgärder, och kan visa vad det har inneburit i besparingar så är jag övertygad om att det även gör det enklare för supportrar och medlemmar att bidra.
***
Som jag skrev i en insändare häromdagen, det här är inte tid för att kritisera sittande styrelse, inte tid för föreningens styrande att inte försvarsställning och det är definitivt inte tid för inbördes stridigheter. Det finns många som vill byta styrelse, och det kan man kanske förstå, men innan vi tar de besluten så gäller det att vi ser till att det finns en förening kvar att leda. Likaså måste styrlsen sluta kommunicera med föreningens medemmar på det aggresiva sätt man har gjort tidigare. Det brevet som nu har gått ut innehåller inte varken det beskyllande eller det ursäktande språkbruk som tidigare har provocerat många. Personliga fejder och individuell stolthet måste nu läggas åt sidan för att istället fokusera på föreningens bästa. Annars löser vi nog inte detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0