När de bästa bitarna är plockade...

Det klassiska dödläget. Det enda som finns kvar är Körsbär i likör, Romrussin och Likörtryffel. Alla väntar ut varandra för att sedan kunna vara först ut på andra lagret.
***
Reglerna för antal icke europeiska spelare i elitserien ändras alltså från två per lag till obegränsat antal. I sak vill jag naturligtvis inte ha lag som fylls upp av ännu fler ointresserade eller medelmåttiga nordamerikaner som inte gör jobbet bättre än vad en svensk junior kan göra. Men som regeln har fungerat de senaste åren har det mest blivit löjligt. När spelare som har en kusin eller farmor som eventuellt har bott i Europa lyckas skaffa ett dubbelt medborgarskap så blir regeln väldigt urvattnad. Jag är av princip inte automatiskt emot regleringar, så jag ser gärna någon slags regel för att begränsa antalet utländska spelare i de svenska lagen, men då ska det vara en regel som inte är så enkel att kringgå som den nyss avskaffade.
***
Rasisterna klagar först på att invandrarna hotar våra traditioner, sen blir de arga när invandrarna vill vara med och fira Lucia.
***
Gårdagens Debatt i SVT svarade för många hisnande ögonblick. Ämnet var om pedofiler ska hängas ut och förföljas även efter avtjänat straff. Rent känslomässigt är det lätt att skrika bifall till det, den jäveln som ger sig på ett barn ska förstås inte få chansen att leva ett normalt liv. I studion fanns Patrik Sjöberg som gick i täten för pöbeln och ropade i princip på att låsa in förövarna och kasta bort nyckeln. Det blir inte så mycket utrymme för seriösa argument i en sådan debatt. När folkpartisten i studion försöker prata om förebyggande arbete och att förhindra återfall bland tidigare straffade förbrytare vänder sig Sjöberg om och utbrister "Kan du personligen garantera att de inte begår några övergrepp igen?. Jag skulle vilja se den seriösa politiker som är beredd att göra ett sådant löfte. När sedan Katrin Zytomierska tar över utrymmet så inser man att de bästa debattpralinerna redan är tagna och det mest var romrussin kvar i studion.

Kommentarer
Postat av: Joffemannen

SVT hörde ju av sig till Mikael Skillt men ångrade sig. Skulle inte förvåna om nästa vecka blir pepparkaksgubbedebatten. Nä, istället ser jag om WASP-upplagan av Svar Direkt med Figge Mögholm

2012-12-14 @ 11:45:32
Postat av: Johan

Vad har detta med rasism o göra? Rasism handlar om hudfärg inte om transatlantiska hockeyspelare. Kom tillbaka när du är torr bakom öronen!

2012-12-14 @ 16:07:12
Postat av: Nittontjugotre

Huh? Missförstod du något där eller?

2012-12-14 @ 17:56:26
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/
Postat av: Martin

Vad fan ser Bingo i Zytomierska?! Hon är en hemsk människa.

2012-12-15 @ 10:52:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0