Iskallt

Gata upp och gata ner. "Hej, vi kommer från Innebandyklubben. Vill ni köpa Bingolotter till uppesittarkvällen? Inte det? Nähä, tack ändå". Det frestar på både tålamodet och på tårna att gå i tio minusgrader och försöka kränga lotter som inte direkt säljer sig själva längre. Men ack så trevligt var det var gång när en snäll dam förbarmade sig, bjöd in i värmen och skrapade fram femtio kronor ur plånboken. Och även i de fall när det bara kunde skrapas fram 47-48 kronor så blev det affär. Delvis eftersom en bekräftad affär dessutom innebar att jag fick komma in i hallen och tina upp tårna för en sekund eller två. 
***
Alla har nog redan sett det klipp där förra detta sponsorn Bolagskraft, som i våras valde att sluta sponsra föreningen, nu menar att klubben har misskötts så pass att styrelsen inte kan sitta kvar. Först och främst är vi nog alla överrens om att sponsorer inte bör kunna ställa krav på inflytande i samband med sin sponsring. I många år har det inom den internationella biståndsbranschen diskurats hur man ska få bort konditionaliteten ur biståndet. Men, ingen nation är beredd att ge bistånd om de inte har insyn i budgetarbete eller känner tilltro till landets ledare. Det känns ganska rimligt om sponsorer förväntar sig något liknande. Och säga vad man vill om just denna förra detta sponsorns utspel, men det är väl uppenbart att det är av stor vikt för TAIF att lyssna på vad sponsorerna säger. Jag vet som sagt inte vad exakt som har gått fel, men något fel har uppenbarligen begåtts.
***
Aktuellt rapporterar från Carl Bildts besök i Beijing och hur han varken kan twittra eller blogga från Kinas huvudstad. Samma problem har jag haft vid mina olika besök i staden. Skönt att den nesliga censuren inte ser några skillnader på mig och utrikesministern i alla fall.
***
UEFA har alltså beslutat att fotbolls-EM 2020 inte ska spelas i ett land utan i uppemot 13 olika städer. Utan att ta i allt för mycket så kan det här nog vara ett av UEFA´s sämre beslut genom åren. Kanske det allra sämsta till och med. Sällan har ett beslut varit så tydligt i sin strävan att göra mästerskapen till ett evenemang med en publik som köper en produkt, snarare än ett mästerskap för fansen. Men om UEFA tycker att allt tystare turistdestinationerna Old Trafford, Camp Nou och Stamford Bridge är rätt väg att gå för fotbollen så är de på god väg.
***
För några veckor sedan sa jag att om vi skulle slå Djurgården så vore det vår kanske vår mest meriterande seger någonsin. Ikväll vann Troja för tredje gången mot Djurgården den här säsongen. Imponerande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0