Insamling

Tomas Larsson skrämde livet ut mig med en tweet som dock visade sig handla om Inter och Wesley Sneijder, och inte om den förening som ligger oss närmast om hjärtat. TV4 hade idag ett inslag om att kommunen idag skulle besluta om det borgenslån som föreningen hoppa på. Nu har det rapporterats om att beslutet dröjer till 31/1. Räcker det för oss? Vad är det jag missar i historien? Behövde vi inte få ett jakande svar innan jul? Kan vi vänta till slutet av januari? Om inte så vore det kanon om TAIF började skicka ut fakturor för vad de julklappar vi beställer i föreningens webshop. Det om något vore enkla och lätta pengar som trots allt bara ligger där ute och väntar.
***
En mer välkommen insamling är den som ikväll inleddes på SVT och Sveriges Radio. För någon som tycker om svensk popmusik, P3, julstämning och välgörenhet, då är sannnerligen Musikhjälpen svårslaget. Äntligen är det här igen och jag är mer än nöjd här där jag ligger tillbakalutad i soffan med en bra tidning och Musikhjälpen på i bakgrunden. 
***
Men på tal om insamlingar. Hur gör vi för att fylla Dackehallen nästa måndag när Örebro kommer på besök? Det är uppenbart att det just nu finns en trötthet, besvikelse och mätthet som gör att publiken inte kommer lika enkelt som den gjorde. En fullsatt Dackehall skulle innebära ett stort ekonomiskt tillskott, helt klart. Så hur gör vi för att se till att det sker? Räcker det att vi uppmanar folk att komma? Ibland känns det som att TAIF´s sätt att kommunicera utåt oftast gör mer skada än nytta. Folk stannar hemma i protest mot ledningen, och därmed blir föreningen lidande. Vi som har stått där i så många år, det är vi som blir lidande av den tysta protesten det innebär att folk stannar hemma. Hur ser vi till att det blir garanterat fullsatt på måndag? Hur ser vi till att folk förstår att det handlar om TAIF, inte om personerna som just nu är i ledningen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0