Dansa fastän hjärtat brister

 
Till dagens SMP sa Conny Strömberg något om att de flesta lag som kommer till Happaranda egentligen inte vill vara där, spelar av matchen fort och sedan helst åker därifrån så fort som möjligt. Kanske beskriver Strömberg en sanning, och kanske var det vad som drabbade TAIF ikväll. Men för mig är det obegripligt hur man kan lägga tre dagar på en bortaresa och sen under matchens sextio minuter inte prestera. Så får det inte gå till. Det finns trots allt en heder och ära i att utföra det jobb man är anställd för, både för sin egen och för andras skull. Jag godtar aldrig en lagkamrat som drar på sig tio minuter för protest mot domslut, så jävla dum och egoistisk tycker jag inte man får vara. Och om jag hade släpat mig själv hela vägen till Happaranda så hade jag för min egen skull sett till att inte dra på mig en sådan utvisning.
***
Ikväll har jag äntligen hämtat min bil igen. Efter sju sorger, åtta bedrövelser och elva tvåor på besiktningen så stod den återigen och väntade på mig. När jag väl grävt fram den ur snön, hämtat en nyckel hos grannen, laddat batteriet med startkablar och fyllt den tomma bensintanken kunde jag stoppa det nya besiktningsprotokollet i handskfacket och köra hemåt. Det är en viss frihetskänsla att åter veta att jag har min bil, och att på ett år kan ingen ta den ifrån mig. När jag rullar ner för backen på Teleborgsvägen med Växjösjön och Domkyrkan till vänster och stadens ljus framför mig spelar musikhjälpen Jeff Buckleys "Hallelujah" och livet var just där och då sorgligt nog finare än på länge.
***
Men nu då? Den första av de tre måstematcherna är förlorad. På måndag tar vi emot Örebro och nu glömmer vi de senaste tidens oroligheter för en stund. Nu tar vi oss samman för att vi älskar vårt TAIF. Skit i vilka det är som bär våra tröjor, skit i vilka det är som sitter i vårt styrelserum. Nu handlar det här om föreningen TAIF och vi måste se till att fylla Dackehallen. Imorgon kommer jag med mina tankar om hur i alla fall jag ska kunna bidra till det. Hur bidrar du? Vilka är dina extra fem vänner som du lyfter ur soffan för att åka med? Är ni med mig TAIF-systrar och bröder? Dansa för att hjärtat blöder. Och jag ska dansa för att hjärtat blöder. Ska dansa för att hjärtat blöder. Om ett år eller två kommer det här va över.

Kommentarer
Postat av: NN

Tyvärr hjälper nog inte dansen, tror klubben är skuldsatt upp över öronen. Mångmiljonbelopp. De som styr inser (i bästa fall) att de inte kan avsätta sig själva vilket faktiskt hade varit det mest logiska i detta läge. För ingen går in och axlar den skuldbörda de inte vill blotta. Mina gissningar bygger även på den tanken att när de slår larm hos kommunen är det just det att de vill inte blotta riktigt hur illa det är. De skriker "vargen kommer" (hjälp oss), alla tror att det är taktik, de kanske inte ens får hjälp. Sjunker skeppet, per definition konkurs, kan de skylla på allt från lågkonjunktur till dåligt samarbete med kommunen. Kontenta, styrelsen håller på att sänka det de själva älskar om inte ngt mkt spektakulärt händer med kostnadskostymen.

Sorg, inget annat än sorg kan man känna som medlem nu. Bara hoppas att det eventuella fallet är "vitt" och att pest och kolera inte kommer som iskalla bakslag på ett eventuellt bakslag. Ekonomiskt och sportsligt.

Tycker ni jag svartmålar ? Tänk efter, hur är det möjligt att detta ska vändas? Vilken spelare blir billigare? (och om vi har en relativt billig trupp vad är det då som gör att ekonomin aldrig kommer i balans) Hur ska vi snitta över 2000 i 20 omg till? Vilka ska/vill hjälpa till? och på den sista frågan går det inte att klandra ngn.

Tigrarna, de riktiga, ligger i skogen och trycker,
håller till de har en ledare/tro/föreningsinriktning att ty sig till.

Där är vi starka, vi kan samla trupperna och jobba upp något igen när det går åt helvete. Det visade vi i div1-resan och det omedelbart. Men det är så himla himla onödigt att ha satt sig i den sits vi är i nu. Oförlåtligt.

2012-12-11 @ 22:29:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0