194

Den israeliska ockupationen av Västbanken och Gaza pågår sedan 1967. Flera fredsförhandlingar och vägkartor har misslyckats med att uppnå fred; tvärtom har situationen förvärrats. Israel har under alla dessa förhandlingsprocesser fortsatt med, markkonfiskering, husrivningar, vägspärrar och framförallt med att bygga bosättningar på ockuperad mark och förtrycka det palestinska folket. Under Sveriges ordförandeskap i EU tog Sverige initiativet att erkänna östra Jerusalem som huvudstad i en framtida palestinsk stat. Israel svarade med att bygga flera bosättningar runt Jerusalem och annektera stora palestinska markområden. En illegal blockad av Gaza pågår sedan drygt fyra år tillbaka. Idag ansöker Palestina om att bli medlemsstat nummer 194 i FN. Det är dags att omvärlden lyfter sin hand från Israel och låter regionen få en chans till fred.
***
Det finns inte mycket med NHL som tilltalar mig, men den här nyheten om Mike Modano och Dallas tyckte jag om att höra. Larry Pilut borde kanske gjort något liknande...
***
Troja verkar ha hamnat i en bekant sits. De har lånat in målvakten Jonas Gunnarsson från HV71 för att vara andramålvakt bakom Trevor Koenig. Igår kväll fick han stå i båset när HV's ena målvakt var sjuk. När den andra målvakten sedan blev skadad så fick Gunnarsson göra elitseriedebut. Nu står Troja med en målvakt som ska pendla fram och tillbaka och med en elitserieförening i ryggen som nog gör lite som de vill. Känns det inte aningen bekant? Vad som än händer den här säsongen så känns det skönt att det är en situation vi i alla fall inte kommer att hamna i den här säsongen.
***
På tal om Palestina. Nog är det tråkigt att Sverige inte har möjlighet att ha en egen åsikt, utan istället måste vänta in den gemensamma Europeiska inställningen innan vi får ett uttalande från Carl Bildt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0