Om ishockey

Det blev ännu en förlust mot Örebro, något som känns som en ganska tråkig vana vid det här laget. För en som inte har sett matchen så är det ganska lätt att dra snabba slutsatser. Av vad jag har sett och läst så spelade vi jämt med Örebro och vi ledde med 4-3 med tio minuter var, men Örebro är för bra. Det är därför Örebro leder serien. Det finns en spetskompetens och enskilda spelare som gör att de vinner jämna matcher.
***
Men vad har hänt med publiksiffrorna på sistone? Det är för dåligt att vi har under 2000 personer på en hemmamatch mot serieledande Örebro. Och varför har det försämrats nu? Nu verkar det som om laget spelar bra, men folk slutar att komma. Fler än jag som är utomlands?
***
Borås, Troja, Sundsvall och Almtuna fortsätter alla att förlora mer eller mindre regelbundet så läget i botten är oförändrat. Jag tror och hoppas att både Borås och Sundsvall är för dåliga för att ta sig över strecket. Men jag vill ta mig förbi Almtuna, och jag vill framför allt ta mig förbi Troja. Seger mot Sundsvall imorgon utökar gapet neråt och bör även vara en god chans att ta in på både Troja och Almtuna som har svåra bortamatcher.
***
"Sedan gör Robin Jacobsson 4-3 mycket snyggt vid bortre stolpen på ett pass av Santorelli. Det föregick av en tackling där domaren tecknade ”res dig upp”. Han stod nära situationen och tvekade aldrig. Efter målet så tjatade Örebrospelarna i minst 5 minuter och då tar han en utvisning för highstick på David Laudius. En Laudius som inte ens var inne på isen. Ingen förstod någonting."
Det låter som en repris av Tingsryd-Hammarby 2001 när Hammarby gjorde mål samtidigt som de fick en man utvisad. En utvisning där Bjarne Hurtig kunde skjuta in avgörandet.
***
Twitterflödet i morse var fyllt av kommentarer om antingen Conny 'Valderrama' Strömberg eller Barcelona. Kritiken var dock densamma.

Kommentarer
Postat av: Chasseur

Jag var där det var dödstyst i hallen när örebro gjorde mål, så förutom deras trupp var det helt enkelt ingen annan örebroare där. Det tycker jag är anmärkningsvärt för ett lag som har chans att gå upp i Elitserien eller hur?

2011-11-24 @ 08:09:54
Postat av: 1923

Ja, jag tänkte också på det när jag såg bortasektionen skymtade förbi i klippet på taif.nu. Nog är det anmärkningsvärt att det inte ens finns några medgångssupporters i ett sånt här läge. Örebro känns ruskigt kalla i supportersammanhang.

2011-11-24 @ 08:35:37
Postat av: Il Postino

Nä, Fahlander var inte där heller. Såvida han inte satt knäpptyst när hans lag gjorde mål. Men kunde förstås sitta och bedöma icing-situationer hemma framför datorn.



MikaelFahlander Mikael Fahlander

De enögda bönderna på Tengsry-läktarna kan inte icingregeln. Tragik.

2011-11-25 @ 01:57:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0