En bra mix

Korea är på många sätt världens modernaste stad. Väldigt mycket sköts via smartphones, sensorer och annat som vi inte kommer se på många år i Sverige. Nya tekniska lösningar är ofta fascinerande och underlättar ofta livet på många vis. Men samtidigt tycker jag om Seoul för att det på ett väldigt bra sätt kombinerar det traditionella med allt det moderna. Det går att besöka tempel där himlen i bakgrunden är fylld av skyskrapor. Nytt och gammalt, samtidigt. Sida vid sida. I Korea finns det en symbios mellan framtiden och det förflutna.

Idag när jag gick i gamla stan i Seoul och hade SMP live i tankarna så slog det mig hur viktig den kobinationen är. SMP´s hockeymagasin om Växjö Lakers nya isprojektion, och en evenemangsansvarig som talar om hur folk går på Lakers av alla möjliga skäl förutom ishockeyn, var för mig ett skrämmande program. Förvisso bekräftades alla våra fördomar om Lakers, men samtidigt så var det en syn på hockey som jag inte tror någonsin skulle kunna passa oss . Det har länge talats om den moderna ishockeyn och hur chanslösa vi är som inte anammar den. Ett resonemang som vi inte tror på, och som vi måste motbevisa för att överleva.

Och det är här någonstans jag finner en likhet, en av väldigt få dessutom, mellan Korea och Seoul. Korea är givetvis mer extrema än TAIF vad det gäller att anamma det nya. Men vi är i alla fall två aktörer som är måna om att bygga på vårt förflutna mot framtiden. Vi accepterar förändringar i den värld där vi agerar, men vi vet båda att vår tradition och kultur har varit en nog så viktig ingrediens i våra framgångar. Det är just därför som vi grönvita så ofta lyfter fram vår historia, utan den är vi inte oss själva. Det är därför jag aldrig tror att vi kommer att ha en event manager som diskuterar isprojektioner eller hur vi ska locka folk till Dackehallen som inte bryr sig om ishockeyn. Jag tänker inte påstå att vår modell passar alla, men jag vågar nog påstå att ingen annan modell skulle passa oss.

Kommentarer
Postat av: Henrik

Jaja... Yta har aldrig imponerat på mig. Det gör däremot innehåll.

Att dom avsätter större delen av programtiden till just yta, och INTE hockey, gör det bara löjligt.

2011-11-21 @ 07:51:00
Postat av: Kalle

Oerhört bra inlägg! :) utan rötter kan inget träd växa sig starkt och stå kvar för tidernas nyckfyllda vindar!

2011-11-21 @ 12:35:48
Postat av: Persson

Ja du 1923...inte riktigt läge att hacka på Växjös arrangemang i dessa tider. Våra matcharrangemang är ju liksom ändå tillräckligt bra för att locka både Liljegren, Gusten och Fagervall på elitseriehockeyn i stan. För Ja, samtliga har varit på plats åtskilliga gånger i Vida Arena i höst.

Ta din bitterhet och fortsätt lalla runt i Korea. Märks att du är långt ifrån Sverige för du har noll koll på allt...

2011-11-21 @ 23:26:22
Postat av: 1923

Som sagt; "Jag tänker inte påstå att vår modell passar alla, men jag vågar nog påstå att ingen annan modell skulle passa oss". Ni har säkert valt helt rätt modell för er del, då ploj, cirkus och fyrverkerier verka passa er betydligt bättre än oss. Ingel fel i det antar jag. Det här inlägget handlade bara om vad vi i Tingsryd har gjort rätt, men då ni är en extrem motpol så är det svårt att inte dra paralleller. Jag hittar inga anklagelser eller klagomål på lakers matcharrangemang i det här inlägget, bara ett konstaterande att det nog inte passar oss.

2011-11-22 @ 05:44:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0