The winner takes it all

Bloggaren Mjörnberg hade häromdagen ett inlägg om Ettans nya superutformning. Varför införa ett nytt virrvarr av kvalserier, fortsättningsserier och playoff? Om div1 blir bättre på det viset så är det naturligtvis bra. Men argumentet att det skulle ge alla matcher större betydelse förvirrar mig. Jag vet inte varför folk inom hockeyn envisas med att alla lag ska ha något att spela för, och att alla matcher ska gälla något. Varför ska alla matcher betyda något? Om man nu är tillräkligt bra och har vunnit serien, då måste man väl förtjäna att ta det lite lugnt de sista matcherna av grundserien. Likt Helsingborg kunde göra i allsvenskan.
***
Så glad jag är idag att jag inte stannade uppe inatt för att se Danmark-Sverige. Så här i efterhand känns det som att det definitivt inte hade varit värt det med matchstart kl 03.00. Nu är jag istället pigg och redo för den vandring jag ska ut på idag, en vandring som garanterat kommer att följas upp med BBQ och kanske lite klubbande.
***
Jag antar att meningen med att alla matcher ska vara viktiga är att det ska vara mer underhållande. För mig går idrott trots allt ut på att vinna. Segrar är underhållande. Tampa Bay vann mot Flyers med 2-1 häromdagen, men fick kritik för att de spelade tråkigt. Likväl är jag säker på att Tampa-fansen (om det nu finns såna) hade roligare efter matchen. I en sport som går ut på att vinna går det inte lagstifta om att vara underhållande. På samma vis tycker jag det känns fel att i absurdum år efter år försöka konstruera om serierna så att alla lag ska ha något att spela för och att alla matcher ska gälla något.
***
På tal om Gröna Brigadens fest. Ska du gå dit, så anmäl dig nu. Jag har själv anordnat lite fester och dylikt genom åren, och det finns inte mycket som är mer störande än när folk inte får tummen ur och anmäler sig. Folk är lata och drar ut på det, medans den som står som ansvarig undrar varför det fortfarande är tomt på anmälningslistan. Så, ta er i kragen nu och underlätta lite för de ansvariga.
***
Björn Ranelid till Melodifestivalen, jackpott för kvällstidningarna.

Kommentarer
Postat av: Limma

Hockeyn lurar sig själv när man alltid tar fram system där lagen runt plars 6-7-8-9 något är de som är viktigast. Skulle tjäna enormt på att ha serier där det faktiskt betydde något att vara bäst och toppstriden fyllde en funktion.

2011-11-12 @ 08:22:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0