Några av mina intressen

Att jag tycker väldigt mycket om att resa är inte någon hemlighet. Jag blir fast i Korea ett par månader ytterligare, men i april verkar jag bli bjuden till Vietnam. Då är tillfället för gott för att inte stanna kvar i den regionen ytterligare några veckor för att även se mig om i Laos och Cambodja. Igår köpte jag därför en ny Lonelyplanet för Sydostasien. En bok som jag nu skummar fram och tillbaka samtidigt som jag drömmer om nya platser och nya äventyr.
***
TAIF är också ett av mina större intressen. Det är ganska tyst på den fronten just nu dock. Vi är spellediga fram till på måndag, så de närmsta dagarna blir det nog svårt för mig att drabbas av någon TAIF-feber.
***
På tal om att resa. Det senaste avsnittet av SVT´s nya program Resebyrån handlar om städernas stad, Rom. Italienskans hemstad. Jag har ärligt talat tappat räkningen på hur många gångar jag har varit där nu. Fem. Sex kanske. Det finns nog ingen stad i världen där jag känner att jag kan koppla av som jag kan göra i Rom. Jag är där som turist, men eftersom jag har sett allt som går att se så kan jag ägna mig åt cafféer, piazzor, pizza och vin. Och om nu Berlusconi dessutom verkligen avgår så får man väl anta att Rom blir en än bättre plats.
***
Härom året ryktades det om Bates Battaglia till TAIF. Den affären blev det aldrig något av, och det glädjer nog många i Blekinge nu. Det lär väl dessutom glädja Battaglia att han får bo i storstaden Karlskrona istället för på landet i Tingsryd. KHK har skaffat sig en egen miljonman och nu väntar jag bara på att forumen ska fyllas av personer som 'vet' vad han tjänar. Eller är den diskussionen kanske inte lika intressant nu eftersom det inte rör sig om en TAIFspelare?
***
Idag har jag besökt en filmfestival med fokus på bristande mänskliga rättigheter i Nordkorea. NK är ofrånkomligen ett stort intresse, och jag försöker insupa så mycket information som möjligt. Jag har en rejäl bokhylla med Nordkorealitteratur och har sett det mesta i dokumentärväg. Så när det erbjuds en filmfestival där en rad nya filmer har premiär så vore det väldigt dumt att inte ta tillfället i akt. Att sen inte alla filmer var textade var ett minus man fick acceptera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0