Historierevision

När nu Sofia Arkelsten och de nya Moderaterna (om de nu fortfarande är nya) går i bräschen för att skriva om det förflutna så hoppar jag på trenden och raderar några genanta detaljer ur närminnet. Pinsamma fakta som Dustin Johners tidigare klubbadress och att vårt 3-1-mål igår var en ganska tydlig offside väljer jag att glömma bort.
***
Palestina blev igår invalt i UNESCO. Jag är den första att ställa upp på Palestiniernas rätt till ett eget land. Sverige och USA delar tydligen inte min åsikt, utan påstår att det skulle försvåra för fredsprocessen om Palestina erkändes som en stat. Nåväl, vi kan väl vända på det myntet då och likaväl påstå att det försvårar för fredsprocessen när USA pumpar in militärt bistånd till Israel och därmed bidrar till ockupation och förtryck av Palestinerna. Min förhoppning är fortfarande att den Arabiska Våren innebär att förtryckarregimerna i Syrien, Jemen och Israel störtas av demokratiska krafter.
***
På tal om historierevision... BT: s utsände Oskar Pålsson rapporterar: Tingsrydsklackens första hälsning till Borås HC: "Slut på kontot, slut på kontot...". Det är kanske en brist på självinsikt men det var inte länge sedan vi själva drogs med såna tråkiga rubriker, och då vet jag inte hur klockrent det känns att kasta den stenen i glashuset. Det finns dessutom ett fåtal klubbar som jag skulle vara beredd att håna för ekonomiska bekymmer, och Borås är definitivt inte en av dem. 
***
Vår fjärde raka hemmaseger kom igår. Läser man på forumet så finns det fortfarande en oerhörd negativ inställning från många håll. Kanske är det svårare att se sakligt på det för er som lever närmare TAIF än vad jag gör. Men för mig som ser ganska närmast enbart till resultat så känns vår hemmatrend oerhört lovande, och att det i slutändan givetvis kommer att vara oerhört viktiga poäng. Redan nu ser jag fram emot helgens två hemmamatcher mot Leksand och Malmö, matcher som jag dessutom äntligen kommer att kunna se via S24.
***
Gusten har som sagt fått mycket skit för sina dåliga värvningar, med all rätt. Men om det ska vara rättvist så ska han även ha beröm för värvningarna av Santorelli och Mueller, och kanske även Zajkowski? Eller vad säger ni som ser matcherna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0