Lånespelare, samarbetsklubbar och panikvärvningar

facebook fick jag rådet att skriva om "Lånespelare, samarbetsklubbar, panikvärvningar m.m m.m". Rent spontant så är jag som bekant emot allt sånt här. Mitt innebandylag har i dagarna lånat in en spelare från en högre division för att under 3-4 matcher bidra med målskytte och spetskompetens. Jag har sedan detta lånet blev klart kunnat se vilken oro det kan skapa att plocka in nya individer i ett sammansvetsat lag. Har man en bra lagstruktur så kan en nykomling ses som något yttre, någon som egentligen inte tillhör. Men givetvis finns chansen att lånespelaren acklimatiserar sig och snabbt blir en del av laget. Vad jag menar är att lånespelare, samarbetsklubbar och panikvärvningar inte är det enklaste, varken för spelaren i fråga eller för laget, och att det krävs att en hel rad faktorer klaffar för att det ska gå vägen.
***
Olof Palme borde förstås vara på 200-kronorssedeln.
***
Men å andra sidan, vad ska en sportchef göra när det är uppenbart att laget inte fungerar? Sitta lugnt tillbaka med tålamod och vänta på att det eventuellt ska lösa sig för laget? Eller agera och försöka rätta till de brister som är uppenbara?
***
Och jag är inte orolig för att innebandyns nyförvärv kommer innebära några problem för den delen, tror nog att vi ska kunna ta bra hand om honom.
***
Som sagt, istället för att sitta framför Swehockey och våndas så var jag på Bishop Arms igår. Jag gillar Bishops och att sitta i skinnfåtöljerna inne i biblioteket kan vara väldigt behagligt. Lägg därtill ett väldigt trevligt sällskap och ett ett gott utbud av öl så är det svårt att misslyckas. Gårdagen blev inspirerande och visade sig att jag nog är på rätt väg i den långa vandring som jag av oklar anledning har gett mig in på.
***
Men jag är givetvis också medveten om att spelare och lag på TAIF´s nivå bör vara betydligt mer vana vid att det kommer och går spelare under säsongen. På den nivån bör acceptansen och förståelsen vara så pass hög att en ny kille i omklädningsrummet inte innebär några problem. De avtal vi har ingått den här säsongen har haft blandade resultat. Den där soppan runt Axel Brage gjorde nog ingen glad medans samarbetet med Olofström än så länge verkar fungera bra. Igår gjorde till exempel Tomas Lundström en assist i sin comeback i bortamatchen mot Kristianstad. 
***
Dagens flyttpackningsval, ska TAIF-flaggan vikas ihop och få åka med till Korea eller ej?


Kommentarer
Postat av: james1

Hockeyknegare är en del av vardagen numera i alla lag, helt klart. Kolla på Olofström till exempel som är rena TAIF-kolonin. Hur känns det egentligen för en sån som Loket att gå in och lägga en pass till Hjalmarsson som gör mål? Jublar han lika mycket som "de ordinarie" i OIK? Man undrar ju...

2011-01-13 @ 12:01:47
Postat av: 1923

...och hur mycket jublade han när Axel Dahlgren kvitterade till 2-2? Det är egentligen en dum fråga, eftersom ingen spelare i första hand är inlånad för att jubla. Men i längden kan såna saker leda till problem tror jag, att spelare inte 'bryr' sig i samma utsträckning är förstås inte optimalt.

2011-01-13 @ 12:13:07
Postat av: Johan Jakobsson

Flaggan ska väl med....?

2011-01-14 @ 09:17:29
Postat av: 1923

Flaggan ska med.

2011-01-14 @ 10:39:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0