Just idag är jag glad!

God morgon Kamrater! Solen skiner i Seoul, en förrädisk vår är på ingång och leenden präglar människornas ansikten. Jag har valt en nykter helg, och som den börjar. I väntan på att min tvättmaskin där hemma ska snurra färdigt så sitter jag nu på Café Bene med en Americano och förbereder mig för dagen. Planen är Kim Dae-Jung Memorial Library följt av Seoul Museum of Art. Om alla bitar på plats så trillar det nog in en söt koreanska framåt kvällen också. Det är en oförskämt bra plan, som nog blev tiofaldigt bättre då jag vaknar upp till nyheten om TAIF´s viktoria. Nu har de flesta av mina vänner kommit hem från krogen och jag får rapporter från Skybaren, från läktarna och från Grace. Det känns nästan som om jag har varit på plats själv...

5-0 är bra, men det viktigaste är de tre poängen och den stabilitet som Fagerwall, likt en Hasse Batong, verkar ha gett laget. På papperet (när har det egentligen spelat någon roll?) är vi för bra för att tvingas kvala, och om vi kan ta ett par segrar till på de avslutande matcherna så ska det här lösa sig. Hur många gånger har vi inte trott på det den här säsongen? Hur många gånger har vi inte redan blivit besvikna? Idag tänker jag dock inte oroa mig för det, idag tänker jag glädjas och må bra av vad livet bjuder på. Idag gläds jag åt att vi har vunnit över Mora och återigen är bäst i världen.

Seger och strålande väder är bra ingredienser för att göra en bra dag. En lindrig bakfylla försvann ganska omgående vid upptäckten av att det var 15 grader och soligt utanför mitt fönster. Våren är här och det är ännu bara februari. Bakslagen kommer att komma. En första vårdag räcker inte. En seger mot Mora räddar oss inte. Det krävs mer. Trots att jag genom åren har lärt mig att bakslagen kommer, efter solsken kommer trots allt regn, så väljer jag att njuta för stunden. Idag satt jag på uteserveringarna och njöt av den sol som värmde. Även om det blir kallt igen nästa vecka så är en seger mot Mora i alla fall ett tecken på att våren är på väg. Det går åt rätt håll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0