Efter helgen

Det känns fånigt att gång på gång be om ursäkt för bristfällig uppdatering. Men nu när jag är hemma i Sverige så är det ett ganska späckat schema. Det är vänner, släkt och familj som man ska träffa. I helgen hade vi dessutom en årlig reunion med goda vänner från universitetstiden. Vi bodde på hotell i Växjö, talade om vad som hänt sen senast samt såg djupt ner i flaskorna innan söndagen tog över. Imorgon blir det samkväm med mina Växjövänner på Bishop Arms och på onsdag åker jag till Hässleholm för att äta middag hos skånskan. Bloggen hamnar med andra ord lite i skymundan, så ett speluppehåll känns lämpligt.
***
Jag har fått mycket beröm för inlägget nedan. Men jag ska erkänna att det inte var min idé. Jag var med och rimmade och bad att i utbyte få publicera bilderna. Hade vi aldrig visat upp bilderna så hade skämtet dessutom fallit ganska platt.
***
I fredags kväll satt jag med tomtemask och följde TAIF-Oskarshamn i mobilen. När vi väl gick upp till 3-3 så trodde jag på poäng. Någon analys tänker jag inte bjuda på, men att vi inte vinner en femte raka match kan jag tycka vara förståligt. Det talas ibland om att titta upp emot sjundeplatsen, men för egen del handlar det fortfarande om att hålla två lag bakom oss i tabellen. Och om vi fortsätter att vinna fyra av fem matcher så är jag nöjd och övertygad om att vi lyckas med det.
***
Nyheten om Kim Jong ills död expldoerade i mitt twitterflöde och inledde och avslutar min dag. Med ett stort intresse för Nordkorea så blev dagens utveckling naturligtvis väldigt intressant. Vad som händer nu tänker jag inte ge mig på att sia om. Men jag har en åsikt om Nordkorea-rapporteringen som jag kan dela med mig av. Tyvärr tenderar så många att håna honom, hans golf-förmågor, hans lidande folk samt nyheten om hans död istället för att fokusera på hans gärningar. Som att delvis vara ansvarig för en hungersnöd som dödade miljontals, som att sätta hundratusentals landsmän i arbetsläger samt som att rasera landets ekonomi och utvecklig totalt. Kim Jong ill var en hemsk politiker, en hänsynslös ledare och en grym diktator, inte en komiker som det bör drivas med efter hans död. Att förlöjliga hans död känns som ett hån mot hans offer.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ordföranden för svensk-koreanska föreningen (Torbjörn) satt idag i radio och hyllade både ledningen och landet. Verkade överhuvudtaget helt oförstående för all kritik. Hjärntvättad eller mutad?

2011-12-20 @ 02:11:24
Postat av: 1923

Jag har också lyssnat på det programmet. Väldigt många nordkoreaner sörjer ärligt sin döda ledare, eftersom de är hjärntvättade. Torbjörn Björkman, vice ordförande i Svensk-Koreanska föreningen, sörjer Nordkoreas ledare eftersom han antagligen lever i en oerhörd förnekelse och har en skev verklighetsuppfattning.

2011-12-20 @ 10:43:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0